Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Italienskastudierna lagda på is

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Nu har jag, efter mycket grubblande hit och dit, bestämt mig för att lägga italienskastudierna på is ytterligare en termin. Magisterstudierna kommer att ta så mycket tid och kraft i anspråk att jag känner att jag inte kommer att orka med italienskan också, särskilt inte nu, när jag varit sjuk så länge. Dessutom är ju denna termin "bara" repetition av vad vi redan läst, så jag har ju fortfarande chansen att hoppa på till hösten igen.

Arrivederci!

Magisterstudier

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Våra studier går framåt riktigt bra; förarbetet (inledning, bakgrund, tidigare forskning och så vidare) är i princip färdigt, vi har skickat ett brev för att få tillstånd för vår studie samt formulerat informations- och påminnelsebrev till respondenterna. Idag har vi köpt papper och kuvert samt börjat att kopiera enkäterna. Om allt går som planerat så kan vi förhoppningsvis skicka ut det första informationsmailet till respondenterna nästa måndag.

Det känns jätteroligt och -spännande att göra en så här stor studie (ca 700 respondenter), som dessutom är kvantitativ; vi lär oss väldigt mycket längs vägen, och vår förhoppning är ju att studiens resultat ska vara användbart på nationell nivå, och leda fram till ytterligare studier inom ämnet.

 

Imorgon bär det av till Växjö för handledning!

Roligast just nu...

Kategori: Aktuellt

... är utan konkurens SJ:s TV-reklam. Härligt med ett stort företag som har lite humor och kan bjuda lite på sig själva!
Melodifestivalen 2011 del 4

Kategori: Musik

Ikväll var det dags för den fjärde och sista deltävligen i Melodifestivalen 2011. Stämningen var blandad hemma hos Henrik, där vi hade träffats för denna spännande tillställning, men till slut hade även de största skeptikerna kommit in i det hela och debatterade tävlingen lika inlevelsefullt som vi andra.

Vi konstaterade att Marie Serneholdt var väldigt vacker ikväll; vi gillade hennes 40-talsinspirerade look mycket. Vi var överhuvud taget överens om att hon är den starkare programledaren i duon. Killarna ansåg bestämt att Rickard Olsson flamsade och stakade sig så mycket förra året att han inte borde ha fått vara med i år.
Marie har dock en lång och ljus karriär framför sig som programledare (förutom popstjärna och modell, då..;))!Så här såg hon ut medan hon fixade sin fina frisyr :)

1. The Hunter - Melody Club

Det var ett tag sedan man hörde något från Melody Club nu, och de förnekar sig inte. De gör catchy elektropop som man blir  glad av, men det saknar tyvärr det lilla extra. Kul scenframträdande med schackpjäserna men för mycket stroboskop; ni vill väl inte orsaka epilepsi hos publiken?

2. Better or worse? - Julia Alvgard

Worse! Man ville ha en skämskudde att gömma sig bakom, man ville stänga av ljudet, man ville ta bort hennes tafatta rörelser. Man ville för hennes egen skull bara att det skulle vara över...

 

3. En blick och nånting händer - Lasse Stefanz

Alexander Bard Ft Lasse Stefanz lät ju väldigt spännande, men det var samma gamla dansband som vanligt. Lasse Stefanz har ju hållit på i 100 år, så de är ju rutinerade och professionella inom sin genre, men det är inte alls min kopp te. Vi fick förklaringen till varför PRO satt på läktaren, och de hjälpte bidraget till andra röstningsomgången. Sedan tog det- tack och lov!- slut.


 


4. Alive - Linda Pritchard

 Det här var väldigt bra! Linda Pritchard har en bra röst och det här är en bra ballad med lagom mycket power på rätt ställen. Dessutom är Linda väldigt vacker, och det var en fin och smakfull klänning hon hade på sig, som passade till låten och framträdandet. Vi var eniga om att lägga en av våra röster på den här låten, även om somliga av killarna gjorde det med argumentet: "Dessa ben får inte Europa gå miste om!"...5. Run - Anders Fernette

Nej. Bara några toner in på låten hörde man att det är alldeles för mycket Boy band- känsla över det här. Dessutom är Anders "koreografi" barnslig och alldeles för enkel, det påminner om mellanstadiediscona- sparka koreografen!

 

6. E det fel på mig - Linda Bengtzing

Linda Bengtzing påminner som vanligt mest om en Duracellkanin på Amfetamin, även om jag tycker att hon var ovanligt lugn ikväll (?). Hon är ju oerhört folkkär och loveable, och var ju självskriven i finalen. Sedan att jag personligen inte gillar schlager kan inte hjälpas- Linda Bengtzing spelar nästan i samma liga som Lasse Berghagen och Lill-Babs!

Ett segervrål från Linda Bengtzing


7. Leaving home - Nicke Borg

Backyard Babies frontman Nicke Borg goes Melodifestivalen och går till final!
Låten, som han har skrivit tillsammans med sin fru, är (som väntat) riktigt, riktigt bra. Det som är riktigt, riktigt förvånande är att svenska folket förstår att det är bra- det ska ni ha credit för!
Vi gav enhälligt Nicke Borg vår andra röst.8. Dance Alone - Love Generation

Den svenska "demonproducenten" Red One, som bland andra har producerat Lady Gaga ställer för första gången upp i Melodifestivalen. Hajpen i kvällstidningarnas nätversioner är givetvis ett faktum, och det är med all säkerhet en stor del av marknadsföringen. Bandet Love Generation har omnämnts som "det nya Spice Girls", och likheterna med det gamla tjejbandet från 00-talet är slående.
Låten är en riktig danshit, som med all säkerhet kommer att gå varm både på radio och på klubbarna i vår och sommar.

Love Generation


Vi röstade Love Generation till andra chansen, även om vi trodde att de skulle gå till final ihop med Linda Bengtzing och Nicke Borg till andra chansen med Linda Pritchard.
Vi konstaterade att Linda Bengtzing såg lite ut som en påskkyckling ikväll (stövlarna blev för mycket), det är väldigt snyggt med väst och om Linda Pritchard hade kvällens snyggaste ben så hade Nicke Borg kvällens snyggaste armar...

De som fick göra kvällens besök hos Peter Stormare/ "the Hurricane" var the Ark, som till allas vår sorg ska sluta spela tillsammans (även om man kan förstå att det är dags att satsa på familjen). "... och börja stjäla permobiler..."

De gjorde ett strålande framträdande, med den passande låten "Breaking up with God".Sveriges musikscen kommer att bli lite tristare utan the Ark...

Melodifestivalens fjärde och sista deltävling bjöd också på en troschock!
Hann du se det, eller råkade du blinka? Blev du lika chockad som mitt festivalsällskap?

Måns blir allsångsledare

Kategori: Musik

Igår blev det officiellt att Måns Zelmerlöw tar över allsångsfacklan efter Anders Lundin. Det är verkligen ett oerhört smart val av SVT; Måns är ung, populär och kan föryngra allsången ytterligare och göra den ännu mer populär än den redan är. Han verkar dessutom oerhört hängiven sitt uppdrag; i en radiointervju igår sade han att han kunde tänka sig att leda Allsång på Skansen i max 43 år..;)

I samma intervju kommenterades också det faktum att sambon Marie Serneholt gör ett strålande jobb som programledare för Melodifestivalen: Familjen Zelmerlöw- Serneholt tar över musik- Sverige!I dagens nättidningar rasar dock SVT:s medarbetar (älskar att de alltid rasar; tur att de vet vad som är viktigt här i världen...) mot gubbväldet. Jaja, just Måns är ett bra val, men det hade varit ännu bättre om de hade valt en kvinna- varför inte Lotta Engberg? -Hon gör ju Allsång på Liseberg så bra för 4:an! Jaa, kanske just därför att Lotta Engberg gör ett konkurerande program för en konkurerande kanal- har ni tänkt på den lilla, lilla detaljen? Kan den kanske ha betydelse för varför hon inte kommer att leda Allsång på Skansen för SVT?

Jag kan dock hålla med om att SVT är ett gubbvälde utan dess like, och jag skulle kunna tänka mig alternativet att välja bort SVT och slippa TV-licensen; kan inte det vara ett alternativ till ökad licens för datorer, Eva Hamilton??

 Tillägg 110226: Efter att ha sett kvällens melodifestival konstaterade vi att förutom Måns så vore Linda Bengtzing den optimala personen att ta över Allsång på Skansen!
En ung, folkkär kvinna som är oerhört populär bland svenska folket, inom alla åldersgrupper.
Den enda nackdelen som vi kunde komma på var att hennes oerhörda energi riskerar att orsaka hjärtinfarkt bland programmets tittare...

Kan DU komma på en bättre allsångsledare än Linda Bengtzing?

Kladdkaka med vit choklad

Kategori: Recept

Det här receptet fick jag av Pia för lääänge sedan. Har inte gjort den än, men den låter ju helt underbar :)
Granatäpple är ju oerhört estetiskt tilltalande som garnering, men man kan ju lika gärna byta ut det till passionsfrukt, om man föredrar gult.


Kladdkaka med vit choklad
 
150 g. vit blockchoklad
150 g. smör el. margarin
2 dl  strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk rivet citronskal
 
Glasyr:

2 dl crème fraiche
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ granatäpple till garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Rör i ett ägg i taget och tillsätt citronskal och rör till en slät smet.
Häll smeten in formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min.
Låt kakan svalna.

Blanda ihop Crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan.
Snitta skalet på granatäpplet. Plocka ur kärnorna och strö dem över kakan.


Brev från brevbäraren

Kategori: Det dagliga livet

Igår fick vi brev från brevbäraren! Det visar sig att våra brevinkast är för små, tröga, trasiga och att lyset dessutom är dåligt. Detta utgör en stor arbetsmiljörisk för brevbäraren, så inom en månad kommer vi att vara tvungna att hämta vår post på postens Företagscenter om inte hyresvärden gör någonting åt det!

Tydligen har posten sedan två år tillbaks klagat på ovanstående, huvudskyddsombuden och och Arbetsmiljöverket håller med om att det är en arbetsmiljörisk och att brevbäraren inte längre kan dela ut post på dessa villkor, men alla hyresvärdar vi haft under de här två åren har helt ignorerat frågan!
Ja- alla- vi har ju inte bara haft en hyresvärd utan bytt oftare än årstiderna växlar! Förresten är det väl just därför de har valt att ignorera allt som kostar pengar, det vill säga alla former av underhållsarbete (vi har inte sett röken av något under de nio år vi har bott här)...

 

Jag tycker att det nu är hög tid att vår hyresvärd tar sitt ansvar och gör lite underhållsarbete- ni kan väl börja med brevinkasten, så att vi slipper åka  eller gå över halva sta'n för att hämta posten?!

Intensiv och produktiv studiedag

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag hade jag och Helena ett möte bokat med en sekreterare på FoU-enheten. Ärligt talat så visste vi inte riktigt vad mötet skulle gå ut på, men hon ville titta på vår enkät, och vi antog att det mest var ett förberedande möte som skulle ta en timme eller så. Vi misstog oss ganska mycket; det blev ett väldigt intensivt och oerhört produktivt möte, som vi sedan fortsatte i samma anda själva, resten av dagen. Det slutade med att jag var helt färdig och hade migrän, men det var det värt!

Sekreteraren hjälpte oss att skapa en databas för att lägga in enkätsvaren i, allt eftersom de kommer in. Vi pratade även lite med den statistiker som sedan kommer att hjälpa oss att analysera datan, pröva våra hypoteser osv, och de gav oss råd om hur många respondenter vi behöver ha i studien, och hur vi ska tänka när vi stratifierar urvalet, det vill säga hur stor andel respondenter vi ska sikta på från varje grupp.

Efter mötet satte jag och Helena oss ner och gjorde de sista justeringarna på enkäten samt filade ytterligare på vår projektplan. Sedan hade ytterligare några timmar sprungit iväg...

Melodifestivalen 2011 del 3

Kategori: Musik

Det är mycket snack om pausunderhållningen i årets Melodifestival. Jag tycker ändå att den är bättre och kortare (vilket är = positivt) än tidigare år. Sverige är ju annars mästare på buskishumor under bältet, så det måste alltid vara positivt när den genren överges!

"Först kändes det som om jag var med i en dålig sketch- och det var jag ju också..."

Programledarna Marie Serneholt och Rickard Olsson tycker jag gör ett toppenjobb. Jag ska erkänna att jag var en aning skeptisk till Maries medverkan, men jag tycker hon sköter sig perfekt!

Foto: Scanpix

1. Lucky you - Linda Sundblad
Linda är ju alltid Linda, men jag kan inte hjälpa att jag tyckte att hon var som bäst med Lambretta (vilka det också hänvisades till under intervjun). Det är något strul med ljudet under framträdandet, och det tror jag tyvärr inte att Linda har råd med, eftersom det här låter en aning för demo-/nybörjaraktigt. Framträdandet är inte ens snyggt. Du kan bättre än så här Linda!

2. Tid att andas - Simon Forsberg

Det hörs att Fredrik Kempe har skrivit den här låten, och jag tror att den hade låtit betydligt bättre om han själv hade sjungit den. Sådan här "Kristina från Duvemåla- musikal- jagvetintevaddetskakallas" kan vi inte skicka till Europa! Och dessutom med en liten pojke som sjunger i falsett! NEJ- inga mer falsetter har jag sagt!

3. Enemy - Sara Lumholt

Helt OK låt med ganska sköna verser. Tyvärr är refrängen alldeles för monoton för min smak, en refräng behöver vara mer än ett ord med tre stavelser...4. The King - The Playtones
Jag gillar the Playtones! Det är klassiskt men ändå innovativt, det andas the Baseballs (som jag också gillar). Det är ett snyggt scenframträdande, även om de  kan jobba ytterligare lite till på det.

5. I thought it was forever - Shirley's Angels
Kul namnskämt, även om majoriteten inte kommer att förstå det. Shirley &Co gör ett försök att tuffa till sig, vilket faller platt; de har liksom schlager i blodet, och schlager blir aldrig tufft och sexigt hur mycket de än försöker... Varför inte utnyttja sin magiska röst istället???

6. No one else could - Sebastian
Jag har gillat Sebastian ända sedan han var med i Idol, och han förnekar sig inte ikväll heller- this is good shit!

 


7. Spring för livet - Sara Varga

Lovely!

Foto: Scanpix


8. Popular - Erik Saade

Scenframträdandet började riktigt bra, och hade nog varit fortsatt bra om det inte hade varit för de stora blinkande popular i bakgrunden, och en aning för mycket stroboskop...

Nej Erik, det här var billigt- du är ju redan popular hos småtjejerna- det är inte deras röster du behöver fiska...


Mina röster
går till Sebastian och the Playtones.

Hur röstar du?

Tillägg: Svenska folket har röstat...
Som väntat blev Erik Saade den förste att gå direkt till final. Dit gick även the Playtones.
Till andra chansen gick Sara Varga och Shirleys Angels.

Ja, det var väl ganska bra tippat (som vanligt). Tråkigt bara att kvällens allra bästa bidrag (Sebastian) inte gick vidare, hade gärna sett honom i andra chansen istället för Shirleys Angels..

And there it goes...

Kategori: Hälsa

I helgen märkte jag, något motvilligt, hur jag började hosta alltmer och blev att tröttare och svagare. I söndags började rösten att strejka igen och i måndags var den mer frånvarande än närvarande. Sedan i tisdags har den varit helt borta igen. På grund av detta gick jag idag åter till vårdcentralen (börjar känna mig som en stammis på deras öppna infektionsmottagning...).

Läkaren berättade att han fått veta att min sänka (SR= den riktiga sänkan, inte "snabbsänkan") var väldigt hög när jag var inlagd, vilket tillsammans med hela förloppet talar för atypisk luftvägsinfektion/pneumoni. Nya prover togs, jag fick ny antibiotika (Doxyferm) och sjukskrevs till och med nästa fredag.

Är nu tystare än någonsin; får knappt fram ett ljud.:(
Detta börjar kännas hopplöst!

Melodifestivalen 2011 del 2

Kategori: Musik

Nu är det dags igen, det blir spännande att se vad kvällens Melodifestival har att bjuda på! Här kommer mina omdömen- hårt och skoningslöst!

1. 7 Days and 7 Nights- Brolle
Jag hade till en början lite svårt för Brolle, jag tyckte att han verkade vara en dålig Elvis-Wannabe och bojkottade honom. Jag tycker dock att han har mognat och renodlat sin egen stil de senaste åren, och jag har med spänning sett fram emot hans bidrag ikväll. Låten var catchy och helt OK, men refrängen var tyvärr alldeles för mycket schlager för min smak.2. My heart is refusing me- Loreen

Loreen är en supercool tjej med en stark och jättefin röst! Scenframträdandet är också jättesnyggt, men tyvärr är inte låten tillräckligt bra.:(3. Ge mig en spanjor- Babsan
Babsan är ju alltid Babsan; jag tycker att hen är härligt uppfriskande!

4. Vaken i en dröm- Elisabeth Andreassen
Bettan har varit med så länge så jag tycker att hon borde ha gått i pension för länge sedan. Gammal är inte alltid äldst. Låten är förvillande lik Gabriellas sång, så jag tror inte att den skulle komma igenom antiplagieringsreglerna. Annars är den vacker- det är ju Gabriellas sång också.

5. I'm in love- Sanna Nielsen
När Sanna inledde sin karriär hade hon ju Lotta Engberg som största idol, och såg ut som en liten kopia av henne också. På senare år har Sanna dock övergivit tantlooken och tuffat till sig betydligt. Jag tror aldrig att hon har sett yngre och fräschare ut än hon gjorde ikväll! Låten är catchy och helt OK, inte min kopp te, men ändå trallvänlig.6. Oh my God!- the Moniker
Lovely! Lite andra tongångar än de vanliga catchy schlagertonerna man är van att höra i denna tävling. Dessutom ett färgglatt, genomarbetat och snyggt scenframträdande. Jag lägger min röst på The Moniker!7. Elektrisk- Anniela
Nej. Jag säger inte mer. Varför har hon dykardräkt med grön flytväst till??

8. Like suicide- Christian Walz
Jag tycker att Christian Walz ser ut att vara en ganska cool snubbe, tyvärr gör han ju dock väldigt mesig musik, och kvällens låt var inget undantag. Jag har aldrig förstått mig på det där med killar som sjunger i falsett...

 

Hmm... Det måste betyda att kvällens röster går till the Moniker och... Brolle.
Hur röstar DU i kvällens festival?


Nu har svenska folket röstat...

Till final: Sanna Nielsen och Brolle.
Till andra chansen: Loreen och the Moniker.

Finalplatserna kan väl inte sägas vara särskilt otippade, jag är mest glad att slippa Christan Waltz falsettsång i fler omgångar (hade han gått till andra chansen hade det ju funnits en risk att han gått vidare därifrån).
Andra chansen måste jag säga att jag är riktigt nöjd med; två coola typer som blandar upp schlagern lite :)

Ja må de leva uti hundrade år!

Kategori: Det dagliga livet

Idag var vi bjudna till svärfar Kent och hans fru Catarina på gemensamt födelsedagskalas med bildvisning från deras semester i Mexico, som de kom hem från härom dagen.

Ett stort GRATTIS till er båda!


Så här fina desserter bjöds det på...

Ingredienserna blandades under stor förtjusning :)

 


Det fina värd- och födelsedagsparet.

Long before rock 'n' roll

Kategori: Musik

Trångt, svettigt och akustiskt- kan det bli bättre??

Party Lite visning

Kategori: Party Lite

Igår kväll var det åter dags för Party Lite visning, denna gång hemma hos min kära mor. På grund av snöoväder och diverse andra förhinder så var det inte så många närvarande gäster, men vi hade det trevligt ändå, och eftersom vi alla hade fått med oss bud om beställningar så blev visningen kvalificerad ändå :)
Den nya kollektionen Förbjuden Frukt, här i doften Passionsfrukt.


Det var som vanligt fullt upp med att bläddra fram och tillbaks i katalogen och dofta på alla dofter för att bestämma vilka man tycker om och vilka man tycker mindre om...

Split my personality

Kategori: Musik

Jag kan prata!

Kategori: Hälsa

Igår kom min röst tillbaks, efter 18 dagars tystnad!
Den är så klart aningens ringrostig, och försvinner ibland, men den finns där :)

Road-trip

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag hade jag och Helena vår första träff med vår handledare angående vår magisteruppsats. Vi var lite spända inför vad hon skulle säga; vi har ju trots allt lagt ner väldigt mycket tid och arbete på rapporten redan, men det gick bra. Det känns som om vi och handledaren förstår varandra och kan ha en öppen kommunikation, vilket är det allra viktigaste. Hon tycker att vi är på rätt väg och vi har (så klart) mycket arbete framför oss, men det är inte så mycket av det vi redan har gjort som vi behöver omarbeta; en del mindre justeringar bara...

Eftersom vädret var fint och vi har en nyinförskaffad GPS bestämde vi oss för att ta en road-trip för att testa den. Den fungerade hur bra som helst, så jag är jättenöjd!


Jag och Helena har dock konstaterat att vi snart kan skriva en hel bok om alla äventyr vi är med om i samband med våra studieresor...

Idag blev vi påkörda av en stressad Jönköpingsbo som i en rondell körde om mig på insidan och nästan fick runda min bil för att komma ut där han skulle! Eftersom det inte fanns tillräckligt mycket utrymme trots att han körde som en biltjyv (det kanske han var??) så kapade han främre vänstra hörnet = framlyktan på min bil. Det blev bara en liten buckla förutom lyktan, så vi klarade oss undan med blotta förskräckelsen, men jag tror att han repade hela sidan på sin bil, och det kan han gott ha!


Det hade kunnat gå riktigt illa...
Vi är glada att vi kom undan med blotta förskräckelsen- plåt och plast är bara materia!

Under över alla under

Kategori: Hälsa

Idag har det faktiskt vid några tillfällen kommit en form av ljud ur min strupe! Däremellan har jag varit tystare än någonsin tidigare, som någon form av kompensation, men ändå- jag har i alla fall kunnat få fram någon sorts ljud som inte har varit helt tysta viskningar!

Det negativa (om vi nu ska ignorera det faktum att jag emellanåt faktiskt nästan inte har kunnat prata/viska alls) är att hostan faktiskt verkar bli värre för var dag igen, efter att jag slutade med antibiotikan...
Jaja, jag tog ju nya prover på vårdcentralen igår, just för att hålla koll på att de inte går åt fel håll efter att antibiotikakuren är avslutad- det blir spännande att höra hur de såg ut.


Ett sådant här ramaskri lär nog dröja innan jag får fram..;)
Jag tycker i alla fall att bilden är oerhört vacker!

Presentkort nr 2

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det dags att sätta sprätt på presentkort nr 2, så vi begav oss till Elgiganten och köpte en GPS, något vi länge har pratat om men som inte har blivit av förrän nu.Målet var en enkel, lättnavigerad GPS med stora och tydliga bilder, och det tror jag att vi har fått tag på nu. Det blev en Mio Moov 330.

Tack till mina kära bröder för denna fina (och förhoppningsvis funktionsdugliga) GPS!

Presentkort nr 1

Kategori: Det dagliga livet

Efter att i ett par år ha önskat oss (och fått) presentkort till allehanda högtider för att samla dem på hög till ett passande tillfälle så har vi bestämt oss för att tillfället är NU!

Igår var jag på Clas Ohlson, och investerade i en skrivare för några av våra julklappspresentkort. Det var nu ett bra tag sedan vår gamla skrivare gav upp, så det var verkligen välbehövligt!Tack snälla farbror Göran och tomten på infektion, för den fina presenten!

Hultsfredsfestivalen återuppstår!

Kategori: Musik

Hultsfredsfestivalen ställdes in med buller och bång förra året. Nu återuppstår den anrika musikfestivalen redan i sommar. 14-16 Juli är de magiska datumen du redan nu ska skriva in i din kalender om du vill uppleva ytterligare lite Rock 'n' Roll.

Det är det tyska boknings- och produktionsbolaget FKP Scorpio som har köpt varumärket Hultsfredsfestivalen. I november förra året köptes rättigheterna för 25.000 kronor.

Festivalen, som skulle ha firat 25-årsjubileum förra året, ställdes in två veckor innan den skulle ha ägt rum och den tidigare arrangören Rockpartykoncernen ansökte om konkurs med skulder på uppemot 30 miljoner kronor. De 5.000 personerna som hade köpt biljetter fick inte pengarna tillbaka men har nu alltså en ny chans att gå på Hultsfredsfestivalen i sommar.

Laryngit med afoni och hosta..:(

Kategori: Hälsa

Jag har varit sjuk i lite drygt två veckor, och jag börjar bli en aning trött på det nu...
Det hela började med all sannolikhet med H1N1, alias Nya influensan, alias Svininfluensan, för att sedan övergå i en bakteriell laryngit (infektion i struphuvudet och stämbanden) och misstänkt pneumoni (lunginflammation) orsakad av Moraxella Catharralis, vilket tydligen är ganska ovanligt. Som extra grädde på moset så finns dessutom risken att man får bestående röstproblem, eller att man får Laryngit igen, vid minsta förkylning.:(

Den viktigaste behandlingen (förutom antibiotikan mot bakterierna) är relativ röstvila, man ska framför allt undvika att viska... Jaha?? Om man har drabbats av afoni (röstförlust) och bara kan viska då?
Jag tycker att det är jobbigt nog ändå att inte kunna prata, om jag inte skulle kunna förmedla mig det lilla jag kan så skulle jag nog bli galen. Jag förstår så klart att det inte är bra för stämbanden att viska, men jag känner att det verkligen inte är bra att hosta heller, så jag tror inte att det gör så stor skillnad om jag kommunicerar lite grand, på mitt sätt...
Afoni är för övrigt tydligen också ganska ovanligt, och jag är inne på dag 16 nu...

Västmanlands landsting skriver på sin hamsida att "Akut laryngit kan kompliceras av bakteriella superinfektioner med M catarrhalis, H influenzae och Cpn."
Vilken överaskning att det är just en av dessa "Superinfektioner" jag har fått...

Imorgon bär det av till vårdcentralen igen, får se vad läkaren har att säga om saken då...

Melodifestivalen 2011 del 1

Kategori: Musik

Ikväll är det så premiär för årets Medlodifestival, och jag bänkar mig i spänd förväntan i TV- soffan- Hur ska årets festival låta (och se ut)? Som gammal dansare tycker jag att en snygg scenshow är nog så viktig i ett bra framträdande...

1. Try again - Dilba
En rätt skön låt som jag tror kommer att växa med antalet lyssningar. Jag får lite Robyn- feeling över Dilba i den här låten.

2. Me and my drum - Swingfly
Riktigt skön låt, som man blir glad av! Den här låten kommer jag att spela flitigt i vår, oavsett hur det går i Melodifestivalen! Att snubbarna i Swingfly verkar helsköna och att hela scenframträdandet är snyggt gör ju inte saken sämre :)3. Something in your eyes - Jenny Silver
En glad, catchy låt, dock något för mycket schlager/dansband för min smak- kanske inte så konstigt, med tanke på Jennys rötter i dansbandsbranschen...

4. On my own - Jonas Mattsson
Påminner om en blandning av Roy & Roger/"Jag går och fiskar"/Jason Mraz. - Döm själv om du tycker att det är bra, det är dock inte riktigt min kopp te...

5. Oh my God - Le Kid
Något tilltalar mig med Le Kids tuggummidoftande pop med tillhörande genomarbetade scenframträdande. Jag tycker dock att de behöver något års ytterligare arbete och finslipande på texter och scenframträdande för att helheten ska sitta helt perfekt.

De galna och helt underbara medlemmarna i Le Kid laddar upp inför deltävlingen i Luleå med att blogga på Poplight!

6. Social butterfly - Rasmus Viberg
Man kan se att killen till vardags har en snygg stil, men på scen ikväll är det alldeles för tillrättalagt- jag skickar stylisten till skämshörnan. Låten är helt OK, den kommer säkert att växa med antalet lyssningar, tyvärr blir hans röst lite nasal i verserna, och det är inte alltid på ett bra sätt.7. Desperados - Pernilla Andersson
En riktigt bra låt, sjungen av en tjej med en härlig röst som passar perfekt! Hon har dessutom en närvaro som går igenom TV-rutan. En storfavorit!8. In the club - Danny

Jag är ju inte något stort fan av Danny, och så inte heller denna gång. Han är ju dock poppis bland kidsen, så han går säkert till final...

 

När nu alla artister har uppträtt och alla låtar är spelade kan jag konstatera att min första röst helt klart går till Desperados med Pernilla Andersson, för att jag spontant blev förälskad både i låten och henne. Tyvärr tror jag att det kanske inte går hem i Europa; vet inte hur populär singer/songwriterstilen är där..?
Min andra röst går till Me and my drum med Swingfly, bara för att det var en härlig låt med två sköna snubbar som gjorde ett bra scenframträdande!

 

Låt oss nu se hur ni andra röstar...

Tillägg: De som gick direkt till final var In the club med Danny och Me and my drum med Swingfly.
Desperados med Pernilla Andersson gick till Andra chansen.
- Inte så illa röstat av svenska folket, och inte så illa tippat av mig, alltså :)

Tio år!

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag och min älskade fästman varit tillsammans i hela tio år!


Teal'c

Kategori: Husdjuren

Teal'c är verkligen den gosigaste katt jag någonsin har träffat.
Nu när jag är sjuk så är han dock lite misstänksam mot mig; han tycker att det är jättemysigt att jag är hemma jämt, men väldigt underligt att jag inte säger något, utan bara hostar...Bäst att vara hos husse, för säkerhets skull...

Party Lite visning

Kategori: Party Lite

Ikväll tröttnade jag på att sitta hemma och uggla, så jag packade min stora Party Lite-väska och begav mig till Stenstorp för visning hos mammas arbetskamrat Henriette. Eftersom jag fortfarande inte kan prata så fick det bli som det blev, gästerna fick titta, dofta och fråga så fick jag och mamma hjälpas åt att svara efter bästa förmåga.

Man kan lugnt säga att det blev en annorlunda visning, med en konsult som inte kan prata..;)
Tur att jag hade mamma med mig, och att det var ett gäng rutinerade gäster på visningen; det löste sig bra trots allt! Tack allihop för ett gott samarbete ikväll!


Många vackra produkter finns det på visningsbordet, och fler är på ingång...


Det är mycket snack om I-pod och I-pad, men har DU köpt dig en S-pod än? Passar perfekt i bilen eller i väskan.


1-14 Februari har Party Lite Wild Weeks, med försmak på sommaren.

Dubbelt produkttillgodohavande samt extra Alla hjärtansdag- erbjudande för värden/värdinnan och en massa härliga erbjudanden för alla gäster!

Passa på att boka en visning nu, eller beställ en somrig doft eller produkt till ett "vilt" pris!

High Drama

Kategori: Musik

Vad gör DU för mänskligheten?

Kategori: Eftertanke

På radion igår hade man temat Vad gör DU för mänskligheten?

Det tycker jag är ett bra tema, ett tema som vi alla borde fundera över varje dag.
Så kom igen nu, I dare you: Vad gör du för mänskligheten egentligen?

 

Vad? Vad JAG gör för mänskligheten?
Hmm... Jag är ju sjuksköterska, det tycker jag är att göra en insats.
Dessutom är jag ju kontaktperson till R, och försöker att göra hans liv lite roligare (att jag själv får oerhört mycket tillbaks är en helt annan sak..;)).
Jag är registrerad som blodgivare, men får tyvärr inte ge blod längre på grund av de mediciner jag äter mot min migrän och Fibromyalgi..:(
Tidigare gjorde jag uppehåll så länge man var tvungen för att kunna ge blod, men det är inte längre hållbart. Hoppas dock åter kunna börja ge blod i framtiden, eftersom min blodgrupp är eftertraktad!