Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Villfarelser...

Kategori: Eftertanke

Skriv inläggstext 

Frostigt...

Kategori: Hobbyfotograf

Idag har det varit frostigt i hembygden ❄❄

Dimman låg tät nere i dalen.
Street art i grannstaden 👌
På seneftermiddagen tätnade dimman...

KBT och DBT

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Psykiatri

På dagens agenda stod KBT och DBT - två superintressanta och lärorika föreläsningar av en jätteduktig terapeut/föreläsare!


Sidsjö hotell och konferens

Kategori: På resande fot

Jag bor på ett mysigt vandrarhem/hotell/konferensanläggning som heter Sidsjö hotell och konferens. Personalen är allesammans supertrevliga och personliga, så en känner sig verkligen välkommen! 👍 


Jag har funderat över vad det tidigare har varit i lokalerna, och idag fick jag veta att det var ett riktigt ökänt gammalt mentalsjukhus!  Det känns ju passande, med tanke på att jag studerar till Specialistsjuksköterska inom psykiatri... 
De har i alla fall lyckats bra med att få lokalerna mysiga och ändamålsenliga. 

Mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Psykiatri

Eftermiddagen bjöd på en mycket intressant, lärorik och gripande föreläsning om mäns våld mot kvinnor (som är den term regeringen har bestämt skall användas istället för "familjebråk", "lägenhetsbråk" eller "våld i nära relationer) (och ja, män blir också misshandlade av sina fruar, men inte lika grovt och systematiskt,  och det är inte lika vanligt förekommande,  så nu har vi rett ut det). 

 
Föreläsaren var en mycket kunnig socionom som doktorerat på ämnet, och som verkligen kunde konsten att entusiasmera.


 

God morgon!

Kategori: Hobbyfotograf

Var väldigt trött efter gårdagens prövning/examinationsseminarium, men kom inte i säng så tidigt som jag hade tänkt (boken var god och frågorna i backpacker var spännande). 

 
Trots det så vaknade jag betydligt tidigare än jag hade tänkt.


Dags för frukost, sedan vidare mot dagens utmaningar! 👍
Jag råkade hoppa av bussen alldeles för tidigt, men det gjorde att jag fick en härlig morgonpromenad idag också! Kyrkan är verkligen majestätisk där uppe på höjden!
Morgonljuset var fantastiskt!
Jag lyckades faktiskt hitta fram till universitetet! 👍
 

👋👀💋

Kategori: Kroppen

Skriv inläggstext 

Examinationsseminarium

Kategori: På resande fot

Dagens examinationsseminarium i samtalsmetodik visade sig även vara en form av exponeringsövning.  Vi skulle helt enkelt gestalta en samtalsterapeutisk session med kognitiv inriktning. Som om inte det vore nog så fick vi dessutom byta gestalt med jämna mellanrum.  Dissociationen kom som ett brev på posten,  och vi avslutade med en övning för att "återgå in i oss själva".

 
Sammanfattningsvis så var det en intressant och mycket givande dag, även om det inte var helt enkelt. Som en av kurskamraterna sa i sammanfattningen så fick vi ta del av varandras samtalsstil, vilket var mycket givande.
 
Lärarna poängterade en intressant sak, som jag även har läst i kurslitteraturen; vilken samtalsmetodik vi väljer är egentligen mer eller mindre oviktigt. Det viktiga är vi som behandlare, och att vi kan skapa en terapeutisk allians.
 
Nu är examinationen avklarad, så nu väntar "bara" ett gäng (förhoppningsvis)  mycket intressanta föreläsningar. Imorgon handlar det om MI (motivational interviewing/motiverande samtal) och hedersrelaterat våld.

Äntligen framme!

Kategori: Det dagliga livet

Äntligen framme! Efter 7h på tåg och 1h promenad i brant uppförsbacke är det riktigt gött att slänga upp benen! 

Detta är mitt hem för de kommande tre dagarna. Jag befinner mig i Sundsvall för några dagars studier. 📖📕📚
 

Bio och mys med lilla bästisen

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag och min lilla bästis haft en riktigt härlig tillsammans! Vi började med att äta lunch tillsammans med broder Daniel. Det blev pizza på Gondolino. 


Sedan åkte vi vidare till biografen, där vi såg Bamse och häxans dotter. Det var bästisens första biobesök,  så det var riktigt mysigt och roligt.

Efter bion åkte vi en väldigt snabb sväng till kära lilla farmor,  som är kvar på korttiden. Hon trivs riktigt bra,  så det känns skönt, särskilt med tanke på att farfar vantrivdes något otroligt när han var där! 💖