Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Storm!

Kategori: Det dagliga livet

Inatt har det varit storm på västkusten, har legat och vridit mig i sängen och knappt kunnat sova en blund för regnet som slagit mot fönstret och vinden som har vinit natten lång. Upp till 23 sekundmeter har det hittills blåst...
Läser dessutom på Aftonbladet.se att det till och med är ett fartyg som förlist i kosterfjorden (precis här utanför) tidigt i morse! Sex män saknas ännu :( Det förklarar den helikopter jag hör åka fram och tillbaks.

Nu verkar det värsta i alla fall ha gett med sig, så nu ska jag nog snart ge mig ut på sta'n.
Undrar hur Promoes spelning här i sta'n gick igår kväll? Jag hade mina funderingar på att gå dit, men vågade mig inte ut i regnet :(

Avspärrat i sta'n!

Kategori: Det dagliga livet

Hade en lugn natt i hemsjukvården, sedan var det bara att gå "hem" och sova några timmar innan det var dags att gå till jobbet igen, och jobba kväll. Kvällen blev en aning rörig, finalen i sprint-SM i orientering gick nämligen av stapeln i Strömstad ikväll, så hela staden var avspärrad... Det blev till att ta besöken hos dem som bodde längre bort lite tidigare (innan de hann spärra av), och sedan power walka dit man skulle resten av kvällen... Motion fick vi i alla fall, Strömstad är en väldigt backig stad!

Nu slappa lite, läsa och se på TV innan sängen väntar. Imorgon börjar jag inte förrän kl: 22:30 igen, så jag hoppas på fint väder!

Björn Gustafsson spelar WoW

Kategori: Humor


Kan bara älska detta :)

Sug min...

Kategori: Musik

090804: Har ganska sent insett att jag hade lagt upp helt fel länk, men här kommer den rätta :)Länge se'n jag lyssnade på LOK nu, men mina öron tycker fortfarande att detta är bra skit!

Alla vägar har sitt pris

Kategori: Musik


Älskar den humor Lasse Winnerbäck visade i sina tidiga låtar!

Grillfester!

Kategori: Det dagliga livet

Har varit hemma i Skövde två dagar, och det blev grillfeststurné hos svärföräldrarna. På fredagen var vi hos svärfar och hans fru och grillade, lyssnade igenom LP-samlingen, spelade biljard (mest herrarna i sällskapet, fattar inte att de aldrig tröttnar på det spelet!),och pratade (mest jag och Catarina, vi tröttnade ganska snabbt på biljarden...). Vi hade en väldigt trevlig kväll, och innan vi visste ordet av var klockan 02:00! Jag tyckte lite synd om Catarina, som skulle jobba dagen efter, förhoppningsvis fick de det lagom lugnt.

Lördagkvällen bar det iväg ut till Halna för grillfest hos svärmor och hennes man. Svärmors syster med familj från Piteå var fortfarande kvar, och makens barn samt syster med familj var också där, så vi var ett ordentligt gäng. Det blev en aktiv grillfest, med cyklande på enhjuling, voltande, frisbeekastning (med blomfat, man tager vad man haver!) och pilkastning bland annat. Tuffast var dock de tre tappra tjejer som gav sig ner och badade när vi andra stod och huttrade på bryggan! De gick ner i precis rätt tid, för inte så långt efteråt öppnade himlen sig, och det började ösregna! Då var vi alla mycket tacksamma mot Fredrik, som hade ordnat ett stort partytält, som vi alla kunde sitta i!

Jag var en aning trött imorse, när jag var tvungen att gå upp ganska tidigt (med mina mått mätt) för att åka tillbaks till Strömstad. Nu har min sambo härnere åkt hem, så för tillfället är jag ensam i lägenheten. Håller tummarna för att det inte kommer någon ny i veckan!

Home, sweet home!

Kategori: Det dagliga livet

Hade en lugn kväll och natt i hemsjukvården, har sovit några timmar och nu bär det av hem till Skövde igen för några dagar. Måste ju få träffa fästmannen och katterna! Har en känsla av att Teal'c är lite sur på mig vid det här laget, men det kommer inte att vara någonting jämfört med vad han blir när jag åker iväg snart igen... Jag är ju hans mamma, trots allt :)

Hur allvarlig är nya influensan?

Kategori: Sjukvård

Smittskyddsinstitutet reder ut begreppen:

Vad är en "mild" influensa?

Uttrycket "mild influensa" som använts av många av oss experter för att beskriva svårighetsgarden av den nya influensan A(H1N1)v kan behöva en förklaring, inte minst med tanke på att redan nu två unga svenskar behövt respiratorvård, och en av den även ECMO-behandling.

När vi gör våra bedömningar så tittar vi på hur många fall av svår sjukdom den nya influensan verkar ge jämfört med den årliga säsongsinfluensan, och med vad vi sett vid tidigare pandemier. Framförallt jämfört med Spanska sjukan 1918 verkar den nya influensan ha ett lindrigare förlopp hos de flesta. Trots detta är influensa en jobbig sjukdom, och svår sjukdom och dödsfall kommer att förekomma. Det är just med tanke på detta som vi har beställt vaccin, skickar ut lagren av antiviral medicin och vidtar alla andra resurs- och arbetskrävande pandemiförberedelser.

Vi följer också hela tiden utvecklingen i de länder där influensan nu skapar epidemi, delvis genom personliga kontakter. Den sammantagna bilden hittills från Australien, England och USA är att sjukvården är mycket ansträngd, och att man ser fler fall av virusorsakad lunginflammation än vid den årliga influensan, men att risken för svår sjukdom troligen inte är större än vid säsongsinfluensan. Om denna bedömning ändras kommer vi från olika myndigheter att gemensamt bestämma hur vi ska hantera den nya situationen.


Vad menar vi när vi talar om okomplicerad och komplicerad influensa?

Karakteristiskt för okomplicerad influensa är hög feber, muskelvärk och hosta som varar i genomsnitt mellan tre och fem dagar. Efter några dagars konvalescens är man pigg igen, men hostan kan bli kvar ett tag. Det händer ofta att man drabbas av bakteriella komplikationer några dagar efter influensan. Hos barn dominerar öroninflammation, hos vuxna bihåleinflammation och långdragen hosta. De äldre får ofta lunginflammation. Både influensasjukdomen och komplikationerna är naturligtvis jobbiga för de som drabbas, men det är mycket få av yngre som inte lider av någon annan komplicerande sjukdom som behöver sjukhusvårdas eller avlider. För dem som inte har några marginaler utan är sköra på grund av hög ålder eller annan sjukdom är det annorlunda. Den belastning på kroppen som influensan ger kan hos dessa kan exempelvis orsaka hjärtinfarkt med dödligt förlopp. De bakteriella lunginflammationerna kan också vara dödliga för en skör person.

Årligen dör mellan 1000 och 2000 personer i säsongsinfluensa. Enstaka av dessa är yngre individer. För att minska sjukdom och död rekommenderar vi varje år att de som hör till riskgrupperna för svår sjukdom ska vaccineras och antiviral behandling (fr.a. Tamiflu) bör ges till allvarliga influensafall.


Färre än vanligt kanske kommer att dö av den nya influensan - varför upplever vi den ändå som mera hotande?

Det är troligt att det totala antalet svårt sjuka i den nya influensan kommer att vara mindre än vid säsongsinfluensan, om de äldre även fortsatt kommer att smittas i mindre utsträckning än yngre personer. Men, säsongsinfluensans konsekvenser och riskgrupptänkandet är vi vana vid.

Det som kan kännas skrämmande med den nya influensan är att enstaka unga och tidigare helt friska individer har fått svår lunginflammation och hamnat i respirator och att ett fåtal av dessa också har dött. I USA följer man sedan 2004 hur många barn som årligen avlider i samband med influensa. Fram till och med år 2007 hade mellan 47 och 73 barn avlidit per år. I cirka hälften av fallen var den direkta dödorsaken bakteriella infektioner som influensan banat väg för. 73 barn i USA motsvarar befolkningsmässigt ca 3 barn per år i Sverige. Vi har inte samma uppföljning i Sverige som i USA, men från dödsorsaksregistret vet vi att i genomsnitt något barn och enstaka vuxna utanför riskgrupperna avlider varje år till följd av influensa. Vi har ännu ingen säker indikation på att andelen av insjuknade unga som får svår komplikation är högre med den nya influensan än vid säsongsinfluensan. De allra flesta som får lunginflammation kommer att överleva, men kan behöva sjukhusvård under en period.


Den nya influensan har en större tendens att ge lunginflammation än säsongsinfluensan

Den svåra frågan är om det antal fall bland yngre med svår sjukdom som vi ser nu beror på att fler insjuknat, eller om influensan i sig är allvarligare. I djurexperiment har man visat att den nya influensan har en lite större benägenhet att nå lungorna än en av säsongsinfluensorna, och det verkar som om det gäller också för människor. Risken att få lunginflammation direkt av influensan verkar alltså vara något större, medan risken för allvarliga bakteriella komplikationer verkar vara något mindre.


Bara en mycket liten del av de insjuknade kommer att få lunginflammation

Vi har hittills haft ca 360 laboratorieverifierade fall av influensa i Sverige. I ett fall är läget allvarligt. Det finns det säkert ett ännu större antal personer med mild sjukdom som inte provtagits. I Europa har drygt 1/1000 som verifierats ha den nya influensan avlidit. Men de flesta som fått sjukdomen har inte provtagits, och andelen döda av det totala antalet sjuka är därför i verkligheten betydligt mycket lägre. De allra, allra flesta kommer alltså att klara sjukdomen bra om viruset inte förändras, och de finns inget som talar för att detta håller på att ske.


När vaccinet kommer bör man låta vaccinera sig - för sin egen och andras skull

Den stora skillnaden mellan den nya influensan och säsongsinfluensan är att många fler drabbas. Fler än vanligt är mottagliga på grund av att de saknar immunitet. Om många fler individer drabbas blir också antalet med svår sjukdom större, även om risken för komplikationer för en enskild person som sjuknar inte är större.

Vi vet inte i förväg vilka det är som kommer att tillhöra de få personer utan riskfaktorer som kommer att drabbas av svår sjukdom. Därför kommer alla att erbjudas vaccination. Ju fler som vaccinerar sig desto mindre virus kommer det alltså att finnas i samhället, och desto färre blir sjuka och riskerar svår sjukdom. För att vårdplatserna ska räcka måste vi se till att så få som möjligt blir sjuka. Också av det skälet är det viktigt att vaccinera sig.


Hjälp till att minska smittspridningen!

Det finns andra sätt än vaccination att förhindra smitta. Det viktigaste är: Stanna hemma och undvik i görligaste mån att träffa andra om du blir sjuk! Om du känner att du måste uppsöka sjukvård: ring först, så att du får reda på var man kan ta emot dig utan att du behöver sitta i väntrummet och smitta andra. Om du hostar eller nyser när folk är i närheten: nys i armvecket eller i en pappersnäsduk som du sedan slänger. Håll avstånd till andra människor. För att försöka undvika att bli smittad: tvätta händerna ofta, och gärna med handsprit. Försöka att hålla avstånd till personer som har influensa eller hostar och nyser.

Annika Linde, Jan Albert och Maria Brytting

Uppdaterad 2009-07-23 12:34

And I found this boy

Kategori: Musik


Underbara Maia Hirasawa

Introduktion

Kategori: Det dagliga livet

Igår kväll gjorde jag  min introduktion i hemsjukvården i Strömstad. Det visade sig att vi är två sjuksköterskor kväll och natt som har hand om hela kommunen, så det blir till att irra omkring även ute på landsbygden, trots allt... Det går nog bra, jag har i alla fall fått en karta :) Annars verkade det bra, de arbetskamrater jag hittills har träffat verkar väldigt bra och det är lite lagom lugnt i hemsjukvården den här perioden :)

Lyckades inte få in bilen i garaget igår heller, men nu har jag pratat med ägaren till lägenheten och parkeringsplatsen, så nu ska jag nog lyckas :)

Strömstad

Kategori: Det dagliga livet

I söndags morse gick jag så äntligen av det sista passet innan semestern. Eftersom jag trivs på mitt jobb så brukar jag egentligen inte längta efter semestern som sådan, utan mer efter de aktiviteter och resor som är inplanerade under de veckorna. Vilket i år faktiskt innebär en hel del.

Igår kom Andreas moster från Piteå och hennes familj och hälsade på. Ja, de åkte inte från Piteå för att hälsa på oss alltså, om nu någon trodde det, utan de är ändå i trakten, hos svärmor närmare bestämt.

Därefter var det packa som gällde, för sedan bar det iväg till Strömstad för min del. Jag ska nu tillbringa två veckor här, och arbetsnarkoman som jag är så ska jag givetvis jobba extra för bemanningsföretaget i hemsjukvården (ME/CFS, vad är det?!). De senaste åren har jag ju av bekvämlighet arbetat i Lidköpings kommun, men i år kände jagg att även det börjar bli för hemtamt, för mycket slentrian, så i år blev det Strömstad istället. Jag jobbade faktiskt här sommaren 2003, den första sommaren jag jobbade för bemanningsföretaget. Då var jhag stationerad på ett väldigt trevligt litet servicehus, men nu ska jag alltså åka runt i hemmen här i kommunen. Som tur är har jag blivit stationerad i staden, så jag behöver inte irra runt ute på landsbygden, det hade varit en syn annars...  "Jag kommer så fort jag kan, men det kan nog ta någon timme..."

Bemanningsföretaget har ordnat en lägenhet åt mig, och döm om min förvåning igår kväll när jag skulle hämta nyckeln och efter mycket letande ringde till den kontaktperson jag hade fått i mailet, och hon säger att "Den nyckeln var det en och hämtade igår!" "Eeeh, jaha... Vem då? Vart ska jag bo då?"
Det visade sig att jag skulle dela lägenheten med en äldre dam, och att de hade lagt båda våra nycklar i samma kuvert, inte så genomtänkt... Det slutade i alla fall med att lägenhetsägaren kom och släppte in mig i lägenheten. Snacka om att damen, som låg där och sov, måste ha varit nära en hjärtinfarkt, när det plötsligt klampar in två främmande personer i den lägenhet hon tror att hon ska ha för sig själv! Hon ska i alla fall bara vara här i en vecka, så nästa vecka håller jag tummarna för att jag får bo för mig själv...

Tvingas bli särbos efter 72 år tillsammans!

Kategori: Debatt

Läser på Expressen.se om Margit och John Aurell, som tvingats bli särbos efter imponerande 72 år tillsammans. De träffades på dansbanan för hela 72 år sedan, och har sedan dess delat livet. I februari i år drabbades 96-åriga Margit av en svår lunginflammation, och fick en hjärtinfarkt som följd. Efter hela åtta veckor kunde hon skrivas ut från sjukhuset, men bedömdes inte vara tillräckligt pigg för att kunna komma hem. Hon fick därför flytta till ett äldreboende i Malmö. Hennes make John, 97 år, bedömdes dock vara för pigg för att få flytta med henne, trots att han är blind på ett öga, har svårt för att gå och problem med magen! Detta innebär att Margit och John tvingas tillbringa sina sista år i livet skilda från varandra! Tyvärr är det så här äldrevården fungerar i Sverige idag; det heter så fint att alla ska "ha rätt att bo kvar hemma", men man tänker inte på alla de som inte vill eller känner att de inte klarar av att bo hemma. Jag tänker på alla små nervösa damer som tillbringar all sin tid inlåsta i sina lägenheter, därför att de inte vågar gå utanför dörren. De hade mått så mycket bättre av att få bo på ett tryggt äldreboende, med personal och andra att småprata med.Det finns tyvärr alltför många par som Margit och John, där den ene anses för frisk för att få följa med till äldreboendet, eller där de båda makarna hamnar på olika avdelningar eller till och med olika äldreboenden! Nej, bygg fler äldreboenden, och satsa på fler större rum, där makar kan få tillbringa även sina sista år tillsammans!

Nedräkning...

Kategori: Det dagliga livet

Snart är det dags att gå hem, sedan har jag bara två nätter kvar innan det är dags för semester :)
V. 30-31 väntar hemsjukvården i Strömstad och v. 33 bär det iväg till Sicilien :) V. 32 blir det bara till att ta det lugnt och slappa hemma, icke att förakta det heller!

Noone sleeps when I'm awake!

Kategori: Musik


The Sounds

Hultsfred 2009

Kategori: Musik

Så var det över för i år. En aning trött och sliten men väldigt lycklig tänker jag tillbaks på årets festival. Har sett många bra spelningar, haft roliga upplevelser i sjukvårdstältet och druckit kalla goda öl backstage :)
Både för mitt eget minnes skull och för alla er som tyvärr inte var där kommer här en sammanfattning:

ONSDAG 090708
Jag och Catrin trodde att vi åkte hemifrån i god tid, och skulle hinna skaffa oss en boplats samt handla och äta lite innan vi började jobba kl: 14:00... Efter ett antal felåkningar i Småland slutade det hela med att vi fick parkera bilen för att i rask takt gå direkt och hämta ut våra entréband, matkuponger osv. Prick kl: 14:00 kom vi en aning stressade in i sjukvårdstältet. Ganska snart insåg vi dock att vi inte hade behövt stressa; första bandet började inte spela förrän kl: 17:30, och innan dess hade vi i princip ingenting alls att göra. Vi konstaterade dock att de flesta som jobbade i sjukvårdstältet var samma som jobbade förra året. Kul att återse alla sköna typer!

   

En rolig patient fick jag in, det var en kille som hade blivit skallad av en tjej under en konsert och fått ett jack över kindbenet. när han påtalade detta för tjejen vände hon sig om, slickade i sig  hans blod och avslutade med att kyssa honom! När han frågade vad f*n hon höll på med blev svaret "Jag är en vampyr!" Det var med blandade känslor killen berättade det här, dels var det jäkligt äckligt och han var orolig att det skulle bli infekterat, men å andra sidan var det än jäkligt cool historia att berätta :)

Från tältet hörde vi Dropkick Murphys rikitgt bra, det var bra drag och det hade varit kul att kunna vara framför scenen istället för i tältet...


Catrin står på vår inhägnade bakgård, men vill vara med där det händer!

Kl: 20:00 gick vi av vårt arbetspass och hade tänkt kasta ett öga på Snoddas, som gjorde sin enda återföreningsspelning. Tyvärr var det endast de som hade specialbiljett som kom in, resten fick stå utanför och lyssna så gott det gick, med flera andra band som spelade samtidigt...
Festivalområdet var förändrat på många sätt i år jämfört med tidigare år, vet inte om någon enda av förändringarna var till det bättre. En av de allra sämsta var dock att man hade flyttat alla scener närmare varandra, och dessutom vänt dem mot varandra, så om man stod mellan dem blandades alla ljud till en enda kakofoni...

Nästa band på schemat var Franz Ferdinand. De var helt OK, men att jag redan nu har glömt det mesta från deras spelning säger väl ganska mycket...

Därefter spelade Kings of Leon, som gjorde en riktigt bra spelning.

   

Vid 01:00 var det dags att lalla hem, med tanke på att vi skulle upp och jobba kl: 06:00 på torsdagsmorgonen...

TORSDAG 090709
Nattens sömn blev inte den bästa, men det var med förvånansvärt lätta steg vi gick till festivalområdet vid 05:40 på torsdagsmorgonen. Antagligen fick vi tillräckligt lite sömn, så att vi fortfarande var övertrötta...
Arbetspasset blev även det väldigt lugnt, vid den tiden har ju de flesta just rumlat hem för att sova några timmar, så det var först framåt 11-tiden som patienterna började droppa in med halsont och skoskav.

   
Ett blött, ödsligt och väldigt smutsigt festivalområde vid 07-tiden på morgonen...

   
Vi jobbade inte precis ihjäl oss på morgonpasset..;)


Sekunden innan gjorde Andreas en jäkligt snygg yogapose...

När vi gick av vårt arbetspass kl: 12:00 var det dags att äta lite, dagens rätt i funktionärsmatsalen var kokt potatis med kyckling och currysås, allt ihopblandat till en lagom oaptitlig röra...
Därefter var vi bara tvungna att se underbara  Maia Hirasawa innan vi var tvungna att gå hem och sova några timmar till. Jag tror att alla som ser Maia blir lite smått förälskade i henne; mer bedårande varelse finns inte! sedan att hon har en stämma med guld i och gör riktigt bra musik gör ju inte saken sämre... Vi hade bara tänkt stanna en liten stund men blev bara tvungna  att stanna hela konserten, man stod som fastklistrad med ett léende på läpparna, och var fysiskt oförmögen att gå däifrån.

   

Några timmars sömn gjorde gott, och vi kom tillbaks till festivalområdet lagom för att se Hello Saferide inta scenen. Annika Norlin är lika bra oavsett vilket språk hon sjunger på och vilket band hon har bakom sig.

   

Efter Hello Saferide var det bara att omedelbart bege sig till nästa scen, där Regina Spektor just gick på.
 
 

Hon var bra men vi var tvungna att gå efter ungefär halva spelningen för att hinna se en skymt av Lars Winnerbäcks akustiska spelning, i teaterladan. det var helt tjockt med folk och vi fick vår beskärda del av maktfullkomliga ordningsvakter innan vi tog oss in i ladan. Det var dock värt allt slit; Lasse akustiskt i denna trånga, svettiga miljö kan bara beskrivas som magiskt!

   
Trångt, svettigt och alldeles... alldeles underbart!
"Den vackraste stunden i livet var den när du kom..."

Med ett förtjust léende på läpparna gick vi och tog en kall öl i väntan på The Killers, som inledde med monsterhiten Human. Spelningen fortsatte i ett fantastiskt tempo, de gick ut och levereradde, och jag tror inte att någon gick missnöjd från deras spelning. Även avslutningsvis spelades Human, enda nackdelen jag kan se är att den båda gångerna spelades i albumversionen- åtminstonde en av gångerna borde de ha kunnat göra en nytolkning!

   


Förra året fick vi avnjuta Takidas spelning från sjukvårdstältet, men i år hann vi precis med att se dem innan vi gick på. De gör ju bra musik och är ett riktigt bra liveband. Man kan inte annat än att älska sångarens underbara stämma!


Killarna i tältet bredvid vårt sålde wokad älg, och hade jäkligt snygga kiltar :)

FREDAG 090711
Nästa arbetspass var mellan 02- 06 natten mellan torsdag och fredag. Även detta pass började väldigt lugnt och stilla, och vi konstaterade att dagens ungdomar är alldeles för skötsamma! Vid 04-tiden började det att hända saker, någon hade bjudit på vodka backstage, och det kan bara gå på ett sätt nät tjejer under 20 dricker en massa vodka... Vi fick in några intoxikationer.

Efter det arbetspasset var det riktigt skönt att gå hem och sova! Tyvärr missade vi  Dungen, vi var bara tvungna att sova då. Vi kom dock tillbaks till festivalområdet lagom för att avnjuta Markus Krunegård på den näst största scenen. Förra året spelade han på en av de mindre scenerna, i ett tält, men han fyllde helt upp den betydligt större Pampasscenen, och gjorde en riktigt bra spelning!

    
"Jag säger som det är, att allt är sådär, bara sådär, sådär som det är så här års, och blir det inte bättre så lägger jag ner, så är det!"

Vi hade tänkt kunna få en skymt även av Lillasyster, men konstaterade att det inte fanns en chans att ta sig in i den överfulla Teaterladan..:(

Anna Ternheim spelade på Hawaii, områdets största scen, och tyvärr får man väl konstatera att hon inte riktigt lyckades fylla upp den. Hennes lite lågmälda musik skulle ha gjort sig betydligt bättre på någon av de mindre scenerna.

   

När Madness avlöste henne gick vi och avnjöt ett par kalla öl, men eftersom baren var precis bredvid scenen så hörde vi väldigt bra, och de gjorde en riktigt bra spelning!

När A Camp gick på Hawaiiscenen var vi tvungna att lämna baren. Deras spelning var magisk, och Nina Persson är lika strålande vacker i verkligheten som på bild!

   

   
Anna Ternheim kom in som gästartist :)

När A camp gick av var det dags för Lars Winnerbäck att kliva upp på Pampasscenen och genomföra en rockspelning. Han överträffade återigen sig själv och skapade  en magisk stämning! Det som var bra med att Lasse fick göra temaspelningar var att han även gjorde många av de äldre låtarna, som han sällan gör numera. Underbart!

   
Lasse hade köpt en ny gitarr :)

När Herr Winnerbäck spelat färdigt kände vi att det var dags att bege sig backstage, där vi träffade på några härliga typer från Hultsfredstrakten! När vi suttit där och tagit några öl insåg vi att det var dags att lägga på en rem; The Sounds gick precis på Pampasscenen, och dem kunde vi ju inte missa! Deras spelning var rent ut sagt skitbra! Maja Ivarsson är nog en av rockvärldens coolaste tjejer! Både snygg, ultrafeminin och grabbig på en och samma gång. Hon visade fingret, drog upp kjolen och flaschade brösten, allt med glimten i ögat!

   


Vi var många som rockade till The Sounds :)

Efter The Sounds gick vi och satte oss i mittbaren, och lyssnade därifrån på Timbuktu, som var aningens dragen som vanligt. Vi konstaterade dock att hip hop på skånska är något speciellt!
"Alla vill till himmelen men få vill ju dö"

När Timbuktu gått av scenen begav vi oss backstage igen, det var ju vår enda hellediga kväll, så den var vi ju tvungna att utnyttja fullt ut! Backstage var det riktigt drag, där huserade bland andra Nina Persson, Anna Ternheim och Timbuktu. 
Vid 05-tiden kände vi att vi fått nog, och lallade hem. klockan var väl strax efter 05:30 när vi väl kom ner i sovsäckarna.


Backstage varade festen natten lång :)

Vid 14-tiden vaknade jag av att  Melody Club levererade Electric, antagligen som extranummer för sedan tystnade det. Det finns ju värre sätt att vakna på..:)
Det tog ett tag innan vi vaknade till ordentligt, men vi kom i alla fall till området lagom för att se Petter inta Pampasscenen. Jag trodde att han fortfarande var pappaledig, men han gjorde en riktigt bra spelning, och höll igång publiken hela tiden! Ett extra plus var när Eye 'n' I kom in de sista låtarna. Han inledde med orden "Kom igen, nu ska vi studsa som studsbollar allihopa!", och det var exakt vad han gjorde, omväxlande med höga knäuppdragningar i dubbeltakt! Hade man hälften av den mannens energi så skulle  man nog uppfattas som överenergisk! Underbart, är ordet!

   


Petter och Eye 'n' I.

Fredagen fortsatte i hip hopens tecken, efter Petter var det dags för mannen med Sveriges i särklass mest imponerande dreads att inta Hawaiiscenen. Jag menar givetvis Promoe. Förväntningarna inför hans spelning var skyhöga, eftersom han brukar göra riktigt bra spelningar. Jag tror inte att någon blev besviken, bra låtar varvades med bra mellannsnack. Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Lars Ohly med flera stod framför oss, och det var riktigt roligt att se att de gick efter bara några låtar, muttrandes att "Musiken måste ju i alla fall vara bättre någon annanstans..." Jag är inte helt säker på att de ingår i Promoes målgrupp..;) Givetvis var han tvungen att leverera sommarens stora hit Svenne Banan. Allra bäst var dock live-remixen Skäggig vegan. Tack för den, Promoe!

   


Mårten "Promoe" Edh; mannen med Sveriges i särklass mest imponerande dreads och skägg!

Hip hop-temat fortsatt med Ice Cube, som dock var lite för amerikansk för vår smak, det var X antal "motherfuckers" för mycket...

Sahara Hotnights gjorde en riktigt bra spelning, men vi konstaterade att de är en aning för välpolerade, en aning för tillrättalagda. Den största behållningen efter alla deras spelningar är helt klart trummisen, som är helt underbar!

    Sedan blev det till att promenera mellan Klaxons, Pilgrimz och Cleo&Syster Sol. Alla var helt OK, men ingen av dem utmärkte sig så att vi blev kvar mer än en stund på varje. Det var i alla fall variation på genrerna; Klaxons levererade hederlig rock, Pilgrimz spelade riktigt fet hardcore och hos Cleo&Syster Sol var det Hip hop-temat som fortsatte.
Vi hann sedan se en liten stund av Lars Winnerbäcks avslutningskonsert innan vi var tvungna att med tunga steg gå iväg till vårt sista arbetspass.

   

Det märktes att det var sista kvällen; vi hade fullt upp hela tiden. Mestadels var det intoxikationer, men även två blindtarmsinflammationer samt ett antal halsinfektioner. Mest minnesvärt var dock killen som snubblat över en tältlina och fått en tältpinne i huvudet. Den hade borrat sig in en bra bit och böjt sig av hans tyngd. Han hade stor tur, hade pinnen trängt in ett par cm snett nedåt hade han fått den i ögat, och då hade det kunnat gå riktigt illa! Nu gick det dock bra, och killen var trots allt ganska nöjd med sin "krigsskada"..:)

Tyvärr innebar vårt sista arbetspass att vi missade Thåströms spelning, men vi hörde i alla fall ganska bra från sjukvårdstältet...
När vi jobbat färdigt kl: 02:00 konstaterade vi att det var alldeles för tidigt att gå hem, så vi gick back stage, och där pågick festen för fullt. Det var verkligen en helt fantastisk stämning back stage i år! Förra året var det lite avslaget men i år var det ett ordentligt röj! Riktigt kul var det att de förutom DJ som spelade riktigt bra musik även hade en livetrummis, som kryddae till musiken lite extra! Även den här kvällen träffade vi många sköna typer att prata med. Bland artisterna utmärkte sig Promoe och hans band samt Herr Winnerbäck (även om han försökte vara lite diskret och hade luvan uppe...).
Hur kul det än var så kände vi vid 04-tiden att vi helt enkelt var tvungna att lalla hemåt, med tanke på att vi skulle köra hem samma dag. På vägen träffade vi några roliga killar från Linköping som vi pratade en stund med. Det hela fick dock ett ganska bryskt slut, när den ene fick en snyting av en förbipasserande främling och började blöda näsblod..:(


Backstage hade de allt möjligt att erbjuda..;)


De sålde enorma hamburgare utanför området, vem klarar att äta en 600-grams hamburgare?!

Tack för en fantastisk festival, vi ses väl nästa år igen?

Kan du tänka dig ståplats på flyget?

Kategori: På resande fot

Läser på Aftonbladet.se att Ryan Air överväger att erbjuda gratis ståplatser på flyget. Det är ju inget alternativ för längre resor, men inför en kortare resa kanske?

Trött

Kategori: Det dagliga livet

Har varit väldigt trött hela helgen, det börjar kännas i kroppen att jag har jobbat tre nätter, bara varit ledig en natt för att sedan jobba fyra nätter igen. Jag kan inte heller säga att jag har sovit särskilt bra i värmen..:(
Imorgon blir det tvättstugan när jag kommer hem från jobbet, sedan SOVA, handla och packa inför Hultsfred :)

Read my mind

Kategori: Musik


The Killers

På onsdag bär det iväg! Är det någon som har missat det så ska jag och Catrin även i år jobba på Hultsfredsfestivalen, som i år är utökad med en dag och en massa bra band :) Bland mycket annat ska vi avnjuta The Killers vackra musik :)
Efter mycket om och men har vi lyckats få fatt i det aktuella schemat också, så vi vet till och med när vi ska jobba...


I väntan på Rage Against the Machine 2008. Vet inte riktigt varför jag ser så plågad ut, kanske för att jag inte vill vänta längre..;)

Jobb, jobb, jobb...

Kategori: Det dagliga livet

Jobbar den här perioden sju nätter av åtta, så jag  gör inte så mycket mer än jobbar, sover och sitter på balkongen och läser. Ikväll var i alla fall jag och David iväg och boxades. Det gick riktigt bra trots att ingen av oss tränat på ca en vecka, eller kanske var det just därför vi båda var extra taggade och på G? Det var i alla fall svettigt, tufft och kul. Nu efteråt darrar mina händer, ett härligt bevis på att jag gett gärnet :)

Annars börjar jag och Catrin så smått ladda inför Hultsfred, hoppas att vädret håller sig så här fint, det vore verkligen underbart! Det har dock blivit schemaändringar som vi båda har problem med- jag har inte alls fått mailet, och Catrin kan inte öppna det... Vi får hoppas att det löser sig, det kan ju vara en fördel att veta när man ska dyka upp.