Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Fitcamp Falköping

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll var det dags för grupp två av Fitcamp 7 i Falköping att dra igång! Ca 40 starka kämpar var på plats även ikväll, och vi är såååå glada och stolta över att detta har fått så stor genomslagskraft i Falköping!!!

Jag är såååå glad, nöjd och stolt över mig själv, som klarade av att genomföra ett helt träningspass på riktigt, efter min stora ryggoperation - Nu är jag äntligen på gång igen!!!

Heja Fitcamp, heja Team Falköping, heja Herbalife!!!  🎉🎉


Fitcamp 7 Falköping

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll var det dags för det första träningspasset med Fitcamp 7 i Falköping!  35 taggade deltagare var på plats, och fick verkligen svettas, under Pias ledning!
Som avslutning blev det lite välbehövlig stretch.

Mina härliga coachkollegor! 👌😄💪💪

Och efter passet fyller vi på depåerna med en god och nyttig shake från Herbalife, så har vi hela 10 timmars efterförbränning!!! 👌

Hälsoträff och SPA-timme

Kategori: Herbalife

Denna härliga lördag bjöd jag in till hälsoträff och SPA-timme.  Det blev en fantastiskt trevlig och mysig dag!  👍 😄 


Vi samtalade lite allmänt kring hälsa, näring och vad Herbalifes fantastiska produkter gjort för just oss och vår hälsa.


Vi fick prova alla produkter ur SKIN -serien, bland annat denna härliga, djuprengörande mint-lermask! Helt objektivt måste jag säga att produkterna är fantastiskt behagliga, med en härlig doft och garanterat synligt resultat på bara 7 dagar!

Vill DU också bjuda in dina vänner på hälsoträff och/eller en mysig SPA -timme så är det bara att höra av sig till mig!

Bilbesiktning

Kategori: Det dagliga livet

Efter jobbet idag passade jag på att åka och besiktiga bilen. Med tanke på att den är 13 år gammal och gått lite knackigt på sistone så måste jag säga att det gick över all förväntan; två mindre saker måste åtgärdas, men det kommer troligtvis inte att bli särskilt kostsamt! Detta innebär att lilla pärlan får hänga med i minst ett år till! 👍 🚗 

Arbetsträning och vila

Kategori: Kroppen

I måndags började jag att arbeta lite grand, bara 25% initialt på Försäkringskassans inrådan, eftersom jag är så nyopererad och egentligen sjukskriven fortfarande. Det är på en annan vårdcentral än jag varit på innan, men det verkar toppen. Bra kollegor, stabil arbetsgrupp och bra chefer, så jag håller tummarna för att få möjligheten att fortsätta att arbeta där! Hur har det gått då? Jo, jag tycker att det har gått bra! Jag får lite känningar i vänster ben, av den nerviga de kom åt under operationen, men det ska bli (och blir) bättre och bättre. Än så länge sitter jag endast i telefonrådgivningen, men det känns skönt att ha kommit igång lite grand igen! 😄👍

Praktisk grupptentamen

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det dags för praktisk grupptentamen, vilket även var sista tillfället i skolan för denna kurs. Av någon konstig anledning var färdtjänsten planerad så att jag var på plats över en timme för tidigt (innan skolan ens öppnat!); inte så himla bra, med tanke på att dagen ändå är alldeles för lång för mig att befinna mig på stående, gående och sittande fot, utan att jag dessutom behöver extratid!


Som vanligt var det strålande väder, när en måste spendera dagen inomhus!

Underbara vårtecken! 

Helt färdig, men nöjd och glad efter en låååång men ganska rolig och lärorik dag i skolan!

Nu väntar viloläge resten av dagen!

Fitcamp 7 Infoträff

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll var det infoträff för Fitcamp 7 i Falköping, och jag är såååå glad, stolt och inspirerad nu efteråt!!! Vilket gäng - detta kommer att bli awesome!!!
Coach Academy #3

Kategori: Projekt livsstil

Idag var det dags att bege sig till Jönköping, för del tre i Team Jönköpings fantastiska internutbildningar Coach Academy. 

Vi fick bland annat lära oss mer om Herbalifes tre dagars prova på-paket, och jag själv höll ett uppskattat  föredrag om Tanitascannern; hur den används, vad en ska tänka på och vad de olika siffrorna den visar betyder.

Anna och Micke gav oss ett litet rollspel, och gav prov på hur en wellnessanalys kan gå till.

Utbildningen var som vanligt en stor inspiration, med mycket nya kunskap! 

Musiken...

Kategori: Musik

Fitcamp Falköping teamträff

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll hade vi teamträff med Fitcamp Falköping,  och planerade morgondagens avslutning,  kommande infoträff samt nästa träningsprogram.

Många glada skratt hann vi också med!

Vardagsmotion, oväntat besök och Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Igår tog pelletsen slut i behållaren till pannan, och envis som jag är bestämde jag mig för att prova att fylla på själv! Det fanns en säck kvar inne i källaren, så den hällde jag i igår. Idag bestämde jag mig för att prova att gå in med de säckar som behövdes och fylla behållaren. Det slutade med att jag bar 7 säckar a 16 kg vardera in i källaren och fyllde pelletsbehållaren! Jag kände att det inte var så bra att redan ge mig på det, men samtidigt var jag Sååå nöjd och stolt över mig själv, att jag klarade av det!

Jag fick oväntat besök av en före detta arbetskamrat, och denna fantastiskt vackra bukett! 😄🌷🌷

Efter några timmars vila var det sedan dags för Fitcamp, och jag var med och tränade nästan hela passet! 👍😄💪💪Supervisor

Kategori: Projekt livsstil

Idag fick jag ett trevligt brev på posten; det officiella beviset för att jag numera kan titulera mig Supervisor!!! 😄✌🎉🎉

Lugn och ro

Kategori: Eftertanke

Jag har haft fortsatta känningar av kroppen,  så helgen har bestått av några väldigt lugna dagar. 

Ikväll var det Fitcamp,  och eftersom vi närmar oss avslutningen så ägnade jag kvällen åt att scanna deltagarna, ge råd och coacha, istället för att själv träna. 

Kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Kroppen kändes bättre idag, så det blev en uppfriskande och härlig kvällspromenad i fantastiskt men något kyligt vårväder!

Just nu läääängtar jag efter att bli bra FORT,  så att jag kan komma igång med träningen ordentligt igen! Får ta nya och hårda tag med kosten så länge, känner att det tyvärr är alltför lätt att tappa greppet om det mesta när jag inte kan röra mig som vanligt.. 😞

Ny ljudbok i öronen!


Överansträngning och Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Dagen har varit väldigt lugn. Känner att gårdagens övningar blev lite för mycket i nuläget, så det var bara att lyssna på kroppen och vila i soffan framför Greys Anatomy. 

Ikväll var det dags för Fitcamp,  vilket jag hade sett framemot eftersom jag missade det igår. När jag väl kom dit kände jag dock hur jag blev helt kallsvettig och yr, så det fick bli till att lyssna på kroppen igen, och inte delta i träningspasset ikväll, utan lägga all energi på att peppa de grymma deltagarna till att utmana sig själva lite extra. 

Imorgon hoppas jag kunna komma ut på en promenad i det underbara vårvädret! Nu är det dessutom nya tag med kost och vikt som gäller; har släppt efter alldeles för mycket sedan operationen!!!

Vi närmar oss sommar och strandsäsongen med stormsteg, och snart startar vi upp Fitcamp 7 här i Falköping. Passa på och häng med på en fantastiskt rolig och effektiv träningsform!!!

Inkontinenshjälpmedel

Kategori: Studier

Idag lär vi oss allt om inkontinenshjälpmedel. 
Förmiddagen ägnades åt seminarium om copingstrategier samt de lagar och förordningar som reglerar förskrivning av inkontinenshjälpmedel.

Kaffepaus i solen!

 
Underbara vårsol! 👍😄🌞🌞

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll var det åter dags för träning med fantastiska Fitcamp Falköping.  Jag är såååå glad och stolt över att äntligen ha kunnat komma igång och börja träna lite själv igen, och inte bara heja på!!! Tar ju dock tre veckor till innan musklerna ska vara läkta, så än så länge får jag ta det vääääldigt lugnt, anpassa rörelserna och lyssna på kroppen!

Den rätta träningsformen som går att anpassa efter sina egna behov och Herbalife är nyckeln till framgång!!! 👍😄💪💪🌱🔝

Möte och pärldag

Kategori: Det dagliga livet

Mina sjukförsäkringsdagar tar snart slut, så idag var det dags för möte med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Det gick bra, de var vääldigt månader om att jag inte ska börja jobba för tidigt, och var väl liiiite skeptiska till mina planer... 😜 Nåväl, en hör ju om så många som måste strida för sina rättigheter, så det är skönt att jag har så bra, empatiska och snälla handläggare på båda ställena!

Efter mötet passade jag på att åka en liten sväng till O'learys, där de hade pärldag till förmån för projektet Aldrig ensam , som syftar till att öppna upp och tala om psykisk ohälsa hos ungdomar.

Det blev några armband till förmån för projektet...

Vilket armband jag själv valde? Det finaste, rååååsa, så klart! 👍 😄 

100 pass innan midsommar, del 5/10

Kategori: Projekt livsstil

41. 150226: Fitcamp - stod, gick och coachade. Rehabövningar.

42. 150227: Promenad med stavarna. 

43. 150228: Promenad med stavarna. 

44. 150301: Promenad 2,5 km med stavarna.

45. 150302: Promenad med stavarna. 

46. 150302: Fitcamp - stod, gick och coachade.

47. 150303: Promenad med stavarna.

48. 150303: Fitcamp. Tränade för första gången efter operationen! Anpassade övningarna efter de nuvarande förutsättningarna, men kunde vara med på nästan allt!!!

49. 150304: Solig promenad med stavarna. 


50. 150309: Fitcamp 

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Vi går (snart) in i den sista träningsveckan på Fitcamp 6 i Falköping. Vi har fortfarande ca 80-90 deltagare igång, fördelade på två grupper, och vilket gäng de är!!! 👍 😄 💪 💪


Det är såååå roligt att så många gillar vad vi gör, och snart är det dags för ny infoträff och en ny omgång - Då hoppas vi på att slå nya rekord igen!!!

Nu köööör vi!!!
Heja Falköping! Heja Fitcamp och heja Herbalife!!!

Möte

Kategori: Det dagliga livet

Varsågod på ännu ett spännande möte idag. Vi får se vad framtiden bär med sig, den verkar ändra sig fortare än jag hade trott!

Teamträff Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll träffades majoriteten (de som kunde komma) av Team Falköping och gjorde upp planeringen för den närmaste framtiden samt socialiserade lite.

Kvällen slutade så här; med härlig avslappnande fotmassage och mycket skratt!

Tack för ikväll tjejer, det får vi snart göra om!!! 😘


Trött dag och brandskyddskontroll

Kategori: Det dagliga livet

Idag har varit en ovanligt trött dag, det är väl notan efter att ha gjort lite för mycket under lite för lång tid - Men hur ska en kunna låta bli, när en närmast klättrar på väggarna???

Under förmiddagen var det i alla fall dags för brandskyddskontroll.  Det var inte utan att jag var lite nervös, men det gick alldeles utmärkt; kontrollanten var en trevlig liten herre, som inte hade någonting att anmärka på (förutom att Teal'c ville gosa med honom när han försökte skriva sin rapport)!

Tyvärr såg kontrollanten inte riktigt ut så här... 😜 

50 shades of Grey

Kategori: Film

I eftermiddag/kväll tog jag färdtjänsten till gamla hemstaden för fika och bio med bästa Jennie!

Hjärtligt tack till KappAhl för biljetterna! 🙏😄😘

Vad jag tyckte om filmen?
Jag tyckte att den var bra, förutom att exakt samma sexscen upprepades ca fem gånger! Det framkom tydligt hur maktbalansen ser ut; att Anastasia inte är det viljelösa offer kritikerna vill framställa henne som. Det bevisar vad jag hela tiden har misstänkt ; att de största kritikerna i det avseendet inte har varken läst böckerna eller sett filmen!

Hjärtligt tack till Jennie för att jag fick prata av mig lite, och få perspektiv på energitjuvarna!

Tack och godnatt, over and out!

Finbesök

Kategori: Det dagliga livet

I eftermiddag hade jag ett snabbt besök av kära far och lilla bästisen! 💖 Det ska vara brandskyddsöversyn i mitt pannrum imorgon, så pappa hjälpte mig att snygga till det lite extra, medan jag passade på att leka lite med Alice. 

Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Dagens eftermiddagspromenad var solig, uppfriskande och härlig!


Utsikten från mitt hus är slående!


Välkommen vår! 🌱🌿🌷🌸

Fitcamp

Kategori: Kroppen

Ikväll var det åter dags för Fitcamp,  och vi är nu halvvägs igenom camp nr 6 här i Falköping, med båda grupperna!

Ikväll hade jag själv med mig min matta, och hade bestämt mig för att försöka mig på övningarna för första gången efter operationen, och vet ni vad? Jag kunde vara med och träna nästan hela passet!!! Givetvis med övningarna anpassade efter min nuvarande status och några rörelser kände jag att jag inte längre kommer att kunna göra - jag har ju trots allt ett par stag, några skruvar och en massa muttrar i ryggen - men jag var med och tränade!!! 👍😄💪💪🎉🎉


Utflykt, möte och lunchpromenad

Kategori: Projekt livsstil

Idag var det dags att använda mitt färdtjänsttillstånd igen. Jag hade ett viktigt möte inplanerat, i före detta hemstaden. Både före och efter träffade jag på några vänner och bekanta som jag hann byta några ord med, vilket var såååå roligt! 😄

Efter mötet passade jag på att ta en lunchpromenad i väntan på hemresan.

Solen sken och vädret var fantastiskt vackert! Vår i luften, men vindarna var kalla!Bygget går sakta men säkert, snart är det nya barn- och kvinnohuset verklighet!


Nu har jag en del att tänka över inom de närmaste dagarna, men allra först blir det till att vila innan det är dags för kvällens Fitcamp! Sov oerhört dåligt inatt; somnade först fram emot 06 på morgonen... Hälso- och/eller hudvårdsträff

Kategori: Projekt livsstil

Är du intresserad av att komma på eller själv ha en hälso- och/eller hudvårdsträff?

Vi träffas och har trevligt, och pratar om hälsa och livsstil. Därefter provar vi fantastiska hudvårdsprodukter. 

Lämna en kommentar om detta låter intressant! 👍😄🌿

Kvällstankar...

Kategori: EftertankeAvrundade kvällen med en telefonkonferens, med ett härligt och driftigt gäng från team Jönköping.  Under de kommande 90 dagarna är vi ett gäng som ska genomföra en utmaning, som egentligen består av en mängd utmaningar som vävs samman till en enda, stor utmaning! Det känns oerhört peppande och stimulerande att ha dessa underbara människor vad min sida, och jag VET att även om jag inte är helt på banan just nu så är jag bara strax intill, och snart med i matchen igen!


För övrigt så tror jag tyvärr att jag har överansträngt mig lite grand på sistone; muskelvärk i rumpa och ben viskar om det... 😞 Än så länge är det dock inte värre än att det går att ignorera! Får dock avstå eller minska min promenad imorgon; ska på ett spännande möte, och sedan är det ju Fitcamp igen på kvällen! 

Over and out, tack och godnatt ! 😴😴

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Tankat underbar energi på #fitcampfalköping ikväll igen - Vilket fantastiskt gäng!!! 50 personer på plats ikväll, vilket innebär att vi fortfarande har ca 80 personer igång! 

Vi är nu halvvägs igenom denna camp, och den 25/3 har du som är intresserad möjlighet att komma på infoträff för nästa camp här i Falköping! Hör av dig om du vill veta mer exakt tid och plats (anmälningslänk kommer)!


Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en uppfriskande eftermiddagspromenad i lätt duggregn.

För en gångs skull så blåste det inte genom märg och ben, utan var riktigt behagligt!  👍😄

Det känns att det går lite bättre för varje dag, så jag kämpar på med min rehabilitering!

Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en uppfriskande eftermiddagspromenad även idag, med omväxlande snö och regn drivande i vinden.