Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Händerna mot himlen

Kategori: Musik

Valborgsmässoafton

Kategori: Det dagliga livet

De hade ju varnat för snö eller i alla fall regn och rusk ikväll, men häromkring hade vi i alla fall en helt fantastisk kväll!
 
Först var vi bjudna hem till mor och far på middag, och sedan gick färden till Basta kvarn och deras Valborgsfirande.
 
Elden tändes på en flotte ute i älven; det tyckte jag var jättefint och det såg väldigt häftigt ut! Dessutom minimeras ju brandrisken på det sättet; det finns liksom ingenting runt om som kan fatta eld.
 
Lilla brorsdottern tyckte att elden var väldigt fin!
 
Lillebror filosoferar...
 
Kvällen avslutades med imponerande fyrverkerier och nationalsången.
 
  

Det rullar på...

Kategori: Det dagliga livet


En av de nya arbetskamraterna gjorde sin sista dag innan pensionen idag, och bjöd på en superlyxig förmiddagsfika. Jag grundade med en Nutrilett, och var sedan duktig nog att nästan enbart hålla mig till frukten. Enda undantaget var ett av de fina hjärtformade kexen till hö i bild, med lite ost på; supergott och alldeles lagom!

På lunchen blev det även idag en promenad; en trevlig och hälsosam vana som jag definitivt ska fortsätta med!

Har fått mycket fin feed-back på nya jobbet, både från chefen och andra arbetskamrater. Jag trivs superbra, så det känns roligt!

!

Kategori: EftertankeLunchpromenad, soptippen och kattliv

Kategori: Hobbyfotograf

Det blev en solig promenad på lunchen idag också.

Idag vågade jag mig på att utöka sträckan lite grand, och jag har en plan för hur jag ska utöka den ytterligare lite grand imorgon; snart har jag nog kommit på en lagom lång sträcka. :)Jag får mycket beröm för mina fina skor, som lyser upp tillvaron på vårdcentralen! 

Efter jobbet blev det en tur till soptippen, där jag lämnade in ett lass brännbart material, alltid skönt när det är gjort!

När jag kom hem satt Maja på farstubron och väntade som vanligt, och inne väntade en trött och supergosig Zlatan, som för tillfället har utegångsförbud.

"Jag saknade dig jättemycket när jag var på rymmen, matte!"Gå vidare!

Kategori: Eftertanke!

Kategori: Projekt livsstilKvällspromenad

Kategori: Naturen

Det blev en kvällspromenad ikväll också, och efter gårdagens samtal med broder Daniel om de enorma hälsovinsterna med att ta med stavarna på turen så fick de följa med, för första gången (kom på att jag tidigare bara använt dem då jag åkt inlines). Det kändes genast vilken effekt de har på armar och bål, och dessutom ökar ju förbränningen något enormt, så de får bli mina följeslagare framöver också!

Glömde att ställa om inställningarna från vanlig promenad till stavgång, så energiförbrukningen var ju lite högre än detta.

Ytterligare en underbar vårkväll, nu väntar Biggest looser på TV för ytterligare inspiration!

Händelserik vårdag

Kategori: Träning

På grund av oro över katter på rymmen och spänning inför första dagen på nya jobbet var nattsömnen inte den bästa, så när väckarklockan ringde kände jag mig inte precis pigg och glad. Efter en tur på farstubron för att (utan resultat) locka på katterna och en dusch hade jag dock kvicknat till, och var redo att möta dagen.

Första dagen på nya jobbet; spännande!

Det blev en promenad på lunchrasten, eftersom jag inte hittar i samhället så vågade jag inte gå så långt, men jag får utforska det bit för bit framöver..:)

Efter jobbet åkte jag till ÖoB och inhandlade en solstol och en ny grill, så nu är jag redo att möta sommaren!
När jag kom hem satt Maja som vanligt på farstubron och väntade, och efter lite lockande hittade jag äntligen lilla Zlatan också! Nu är det två trötta katter som ligger och sover här i soffan, en orange gullebulle saknas dock tyvärr fortfarande..:(

Upptäckte att jag har ett vackert blommande träd här hemma också!Sköna söndag...

Kategori: Hemmet

Ytterligare en solig och underbar dag, jag njuter av fulla muggar och försöker att värdesätta alla små ögonblick av vardagsglädje.

Söndagslunch hos mor och far gav tillfälle till lite mys med världens finaste; som synes har faster och farmor lyckats väl i sina intentioner att göra lilltjejen intresserad av böcker och läsning..:)

Broder Daniel var snäll att hjälpa mig att byta till sommardäck på bilen, så nu kör jag helt lagligt igen.

Jag planterade penseer i krukor vid trappan, det blev riktigt fint om jag får säga det själv! När jag ändå höll på med blommorna så passade jag på att så en "sommarblandning", med diverse härliga blommor i min största rabatt; målet är att skapa en känsla av sommaräng, vi får väl se hur det går...

Zlatan har tyvärr fortfarande inte kommit hem, men nu väntar bädden och lite läsning; ska upp tidigt imorgon bitti för första gången på länge...

Jag hatar att jag älskar dig

Kategori: Musik

Krossa alla fönster

Kategori: Musik

...

Kategori: Eftertanke

Kattliv

Kategori: Hobbyfotograf

Ingen katt kom hem igår kväll, utan de har alla för första gången varit ute hela natten; inte utan att det känns lite nervöst, med tanke på vår rymling Teal'c... Men en kan inte stänga in sina katter när en bor på landet!

När jag kom ner imorse möttes jag av den här mysiga synen; Maja som njöt i solen och gosade med mina trädgårdshandskar! <3

Zlatan har fortfarande inte kommit hem, men han kommer väl snart; utmattad och supergosig!

Energiboost, trädgårdsarbete och diagramproblem

Kategori: Träning

Hade några ärenden i staden, och då passade jag min vana trogen på att åka upp till Mösseberg för att ta en promenad och tanka lite energi, sinnesfrid och D-vitamin.

Vädret var fantastiskt även idag, och jag såg årets första smörblommor! :)

Jag gillar min egenkomponerade runda; den är trevlig och har flera olika naturtyper (eller zoner, som David skulle säga).
Spänning i lurarna; Anne Holt-marathon pågår!
Underbara skira grönska!

Skogen är helt full av vitsippor - sååå vackert!Har hackat en hel del i grusgången ikväll, och dessutom köpt blomjord, så imorgon planerar jag att hämta blommor och plantera några fina utekrukor!

Hann även med att jobba lite med examensarbetet, men körde fast med några diagram. Egentligen är det nog inte särskilt svårt, men frustrerande nog så får jag inte alls till det! Hoppas på bättre lycka imorgon, då ska jag även repetera mina rostiga statistikkunskaper (vilka statistiska tester bör göras när och hur vet en att ett resultat är statistiskt signifikant?).


Projekt livsstil fortsätter!

Kategori: Det dagliga livet

Vad har hänt med Projekt livsstil, kanske ni undrar?
Jag har haft ett par tuffa veckor då jag inte har mått helt bra varken fysiskt eller psykiskt. Mycket tid har ägnats åt eftertanke och återhämtning, men jag har inte helt tappat greppet helt och hållet; jag har motionerat 5-6 ggr/vecka och skött kosthållningen hyfsat även om jag inte varit så strikt som jag borde. 

Nu känns det som att jag börjar landa igen, så nu fortsätter Projekt livsstil!
Bejaka livet och glädjen!

Kategori: Eftertanke


Livet...

Kategori: Eftertanke


Myyyys i solen <3

Kategori: Träning

Maja hade varit ute hela natten, så hon passade på att ta en morgonlur i solen..:)

Sedan kom världens finaste för en härlig mysdag! <3

Eftersom vädret har varit fantastiskt så har vi mestadels varit ute; det blev bland annat två promenader och totalt tre varv på min vanliga promenadrunda :)


En av grannkatterna inspekterar revirgränsen.

Det är sövande med promenader...

... då passade jag på att hacka lite i grusgången; det finns en del att göra där, som synes..:/

I brevlådan väntade ett paket från Vårdväskan, med en ny namnskylt med titeln Barnsjuksköterska (som jag hoppas få inom kort) och ett par härliga nya arbetsskor, som ska lysa upp tillvaron lite extra på det nya jobbet (är en barnsjuksköterska så får en vara lite barnslig, med knallrosa skor!)..:)

Trädgårdsarbete, promenad och presenter

Kategori: Träning

Ytterligare en trött och energilös dag, men har i alla fall inte lika ont som igår, så promenaden var nog en bra medicin både för kropp och själ!

Idag har jag därför inte gjort många knop, men har i alla fall hackat lite i grusgången och i landen (förra hyresgästen verkar inte ha varit någon större trädgårdsentusiast), och även påbörjat ett dekorationsprojekt:

Här verkar det tidigare ha varit någon form av liten damm, och nu stod valet mellan att helt enkelt fylla upp med jord och så gräs eller göra någon form av vackert stenröse, och som ni ser föll valet på alternativ nummer två. Det kommer att innebära mycket hårt arbete, men jag tror att det blir fint när det blir färdigt! :)

Det blev en promenad idag också, och trädgårdsarbetet är icke att förakta som vardagsmotion!

En dramatisk solnedgång!

Jag trodde knappt mina ögon förra helgen när jag såg att en av grannarna längs min promenadrunda redan hade gullvivor i sin trädgård. Nu har ännu fler slagit ut, och trädgården är ett hav av gullvivor! Älskar för övrigt den trädgården, med en gräsmatta som tidigare varit full av både krokus, blåsippor och underbara påskliljor, och nu tar som sagt gullvivorna över!


När jag kom hem väntade en present i form av en näbbmus på farstubron; vilken "tur" att jag har omtänksamma katter...

Imorgon kommer min bästis på besök, då blir det full fart! Planerar trädgårdsarbete, promenad och lek, och kanske jag kan tvinga mig att skriva lite på examensarbetet när lilla hjärtat sover, om inte jag också måste vila då, vill säga..;)

Barnasinne?

Kategori: Eftertanke

Krämpor, trädgårdsskötsel och eftermiddagspromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Har känt mig väldigt trött i ett par dagar, och dessutom haft en tilltagande smärta i rygg, bäcken och ben. Det är svårt att veta om det beror på att jag motionerat för intensivt eller tvärtom på de två vilodagarna jag haft, så idag tog jag en promenad på Mösseberg, när jag ändå var inne på ÖoB och köpte mig en hacka, eller "gångspade" som den här modellen tydligen heter (och ja, det blev lite hackat i grusgången också, men bara lite grand)! Noterar att det börjar bli dags att klippa gräset också...

Det blev en ny och egenkomponerad runda idag; en kombination av det gulvita och det lila spåret blev riktigt bra! En piggare dag kan rundan dessutom utökas med ca 2km; perfekt! :)

Kabbelekorna blommar redan ute i träskmarkerna!

En underbart varm och solig dag, och det verkar hålla i sig fram i nästa vecka! :)


Älskar den här tiden, just när den skiraste och spädaste grönskan börjar slå ut!

Skogen är full av vitsippor!

€€€

Kategori: EftertankeTrädgårdsarbete och familjetid

Kategori: Hemmet

Inatt fångade Zlatan sin första mus, så nu har jag tyvärr ett helt gäng råttfångare..:(

Idag på förmiddagen kom lilla brorsdottern hem till mig, och jag passade på att arbeta lite i trädgården. Jag har en enorm buske/slingerväxt som jag varit lite osäker på om det skulle komma nya blad på (som på vanliga buskar/träd) eller om det skulle komma helt nya skott nerifrån. Igår upptäckte jag att det börjat slå upp nya skott nerifrån, så då passade jag på att klippa bort det gamla trasslet idag, så att det nya och fräscha får plats att växa och frodas.

Alice var egentligen ganska trött så jag trodde att hon skulle somna i sin vagn, men det var tydligen jätteroligt att se faster brottas med den stora busken..:)

De nerklippta grenarna till vänster; högen var mycket större än den ser ut på bild.

Tidigare slingrade sig grenarna över hela trappan, men nu finns det utrymme för de nya skotten att ta sig och växa.

Efter trädgårdsarbetet åkte jag och Alice ner till mor och far, där vi åt middag, Alice sov gott en stund och jag hjälpte kära mor lite med hennes skolarbete.

Sammanfattningsvis har det varit en härlig dag i det fina vädret.

Eftersom jag inte var hemma så mycket i fredags och lördags så har jag tyvärr inte sett Teal'c på några dagar, men jag vet ju att han finns där, och det är en tidsfråga innan han kommer hem igen. Ikväll hittade jag en mus på farstukvisten igen, som någon av mina snälla små vänner hade tagit hem åt mig..:/

Frukost?

Kategori: Det dagliga livetKvällspromenad

Kategori: Träning

Ja, det blev en promenad ikväll också; jag kände att det underbara vädret var alldeles för bra för att ignorera vid en dator. Blir det lika fint imorgon så får jag nog ta med mig datorn ut och skriva där! Behöver även göra lite trädgårdsarbete imorgon, så jag hoppas på solsken även av den anledningen.


Önskar bara att jag hade kunnat dela naturupplevelserna och livet med den person jag saknar varje vaken minut..:/

Eftermiddagspromenad

Kategori: Naturen

Även idag har vädret varit heeelt underbart, en riktig försmak av sommaren!Många var det som begav sig till berget för motion eller picknick, så även jag..:)

Gillade rundan jag gick igår, så det blev (nästan) samma runda idag. Härligast idag var den glade gentleman i 80-årsåldern som jag mötte i mountainbikespåret, på en damcykel i klassisk modell, med korg på styret. 
-Vill man så kan man, för att citera kloke Mårten Nyhlén!...

Kategori: Eftertanke<3

Kategori: EftertankePåskpromenad och statistik

Kategori: Träning

Efter all påskmat och med tanke på de känslor som just påskafton väcker i mig så kändes det bra att få ut lite energi och känslor på en promenad i det underbara vädret.
Jag har tröttnat lite på det gulvita 5,6 km-spåret, så broder Daniel tipsade mig om den lila milen, som en kan korta av efter önskemål.

Av någon anledning stängde appen av sig halvvägs, men givetvis gick jag även tillbaks till utgångspunkten, så sträckan (och övriga siffror) blir egentligen ungefär den dubbla.

Det var verkligen en härlig promenad och en helt underbar kväll, men nu blir det ett par timmars statistik; påskafton eller ej!

!

Kategori: Projekt livsstilPåsklunch med familjen

Kategori: Det dagliga livet

Idag hade mor och far bjudit in till påsklunch med familjen, det var trevligt och mysigt som vanligt :)Lilla Alice tyckte att det var spännande med påskägg (och det gjorde vi nog allihop..;))! 


Det låg bland annat ett par fina rosa Converse i ägget, det var roligt att ha skor på sig!

Myyyys <3


Påskbjudning

Kategori: Vänner

Ikväll var det dags för den traditionella påskbjudningen i goda vänners lag. Efter dagens migrän så kände jag mig lite avslagen när jag åkte hemifrån, men det vände snart när jag träffade alla fina vänner!


Påsknaglar!
Jag åt som vanligt inte av lammet, min princip är att inte äta barn...

David hade sett det göras många gånger, så han antog utmaningen att baka bröd, vilket jag måste säga att han gjorde med den äran - riktigt gott var det!
En kan ju fundera över vad flickorna är så upptagna av att se på plattan..? ;)

Det blev många härligt intensiva diskussioner, precis som det tenderar att bli i det här sällskapet, även om vi med viss saknad konstaterade att de flesta av oss har blivit betydligt lugnare med åren. Vi konstaterade att en bra diskussion ska vara högljudd och obekväm; om det inte skaver så sker heller ingen eftertanke, och därmed ingen förändring!


Migrän och påskpromenad

Kategori: Naturen

Vaknade med migrän i morse, så det har tyvärr inte varit läge för det statistikarbete jag hade planerat..:/ 

Efter lite TV-tittande blev det i alla fall en påskpromenad, följt av migränmedicin och vila. Nu i efterhand förstår jag inte hur jag stod ut med att leva med ständig migrän i ca fem år, och ändå leva någon form av liv under tiden! Inser dock att jag tyvärr inte kan ha varit någon speciellt rolig person under de åren..:/Förmiddagen var ganska mulen och ostadig, men under min promenad så klarnade det faktiskt upp, och solen visade sig!Ett hav av nyplöjd jord..!... och ett av av blåsippor..!

Blåsippor och vårlök i grannens gräsmatta! :)

Och en massa maskrosor hemma också, de gör mig glad!

Kvällspromenad och kattliv

Kategori: Projekt livsstil


Det blev en sen kvällspromenad också idag, trots regn och snålblåst, men det var faktiskt riktigt uppfriskande. Det värsta är bara att jag blir så frusen efteråt, när jag väl kommit in i värmen; först känns det skönt men sedan är jag frusen i flera timmar! :(

Med min lilla rymling (Teal'c) känns det nu mer positivt för varje dag! Ikväll kom han fram när både Zlatan och Maja var ute, och satt på trappan och jamade. När jag öppnade dörren kom Maja in och han lufsade iväg. Då lockade jag på honom och ställde ut mat, och ganska snart kom han tillbaks, och jamade när han kom. Jag försökte smygöppna dörren och locka på honom igen, men då lunkade han iväg runt knuten (inte mot grannen, som han brukar springa), och strax därefter satt han utanför och jamade igen!

Jag lyckades fånga rymlingen på bild! :) 
Jag hoppas och tror att han snart kommer hem igen, då är det nog en trött och hungrig hjälte...

Dietistbesök, simning och älgar

Kategori: Träning

Hade telefonkontakt med min läkare angående datum för när jag börjar mitt nya arbete och hur han skulle skriva sjukintyget. 

Därefter var det dags att faktiskt åter bege sig till gamla hemstaden för ett besök på vårdcentralen; idag hos dietisten. Hon är väl egentligen inte helt nöjd med min taktik, men stöttar mig ändå, eftersom den passar mig och mitt liv, och jag får ju faktiskt bra resultat. Det jag har haft problem med och som jag skulle ta tag i sedan förra besöket var motionen och att få regelbundenhet i mina mattidet, och jag måste själv säga att jag har lyckats väldigt bra med båda. Nu är det bara att fortsätta på samma sätt!


Årets första maskros, utanför vårdcentralen.Efter besöket på vårdcentralen åkte jag vidare till Arenan, där jag passade på att simma i en timme, vilket var skönt som vanligt.

På väg hem gick två ståtliga älgar över vägen och passerade bara ett par meter från mig; ett ögonblick av riktig vardagsglädje, det är verkligen imponerande djur!Nu hägrar examensarbetet större delen av kvällen!

Glad påsk!

Kategori: Vänner


Med denna härliga bild vill jag önska er alla en riktigt Glad Påsk

För mig kommer alla storhelger men kanske särskilt påsken att kännas en aning tunga framöver; jag har alltid tyckt om att fira storhelgerna tillsammans med nära och kära, och påskafton 2005 var dagen då jag och exet förlovade oss..:/ 

Nu står dock siktet istället på att skapa nya, fina minnen som kan överglänsa de gamla, och jag är tämligen upptagen hela helgen; idag står ett besök hos dietisten på schemat, och därefter tänker jag passa på att simma och ta en promenad i gamla hemstaden! 
Imorgon blir det påskbjudning i underbara goda vänners lag, och på påskafton blir det påsklunch hos mor och far, och sedan eventuellt ytterligare påskbjudning på kvällen. Däremellan ska det in lite motion och dessutom måste jag arbeta hårt på min uppsats; vi närmar oss första inlämningen och bedömningen med stormsteg!

Viktigast i livet...

Kategori: EftertankeVisst kan pengar och prylar innebära en trygghet, och kännas bra att ha, men i slutändan är det kärlek, vänskap och familjen som är det enda som verkligen spelar någon roll - och husdjuren, förstås! :)

Examensarbete, barnlek och kattliv

Kategori: Husdjuren

Även om jag inte har fått riktigt så mycket gjort på examensarbetet som jag hade hoppats och tänkt så har jag i alla fall gjort en del; jag har matat in all data i statistikprogrammet SPSS och kommit en bit på väg i planeringen av hur jag ska lägga upp resultatet. Imorgon blir det till att försöka realisera planerna!

Ikväll har lilla brorsdottern varit på besök, så det blev en massa lek och gos! <3

Grodan är ganska god att gnaga på..;)

Underbara lilla hjärtegryn! <3

Bäst att korrekturläsa fasters uppsats..;)

Ikväll/natt jamade Teal'c när han hade ätit upp sin mat! När jag kom ut satt han länge på grusgången och tittade/lyssnade på mig när jag lockade på honom innan han försvann. Det känns som att vi tar små steg åt rätt håll varje dag nu; jag hoppas verkligen att han kommer hem snart, min lille gullebulle! <3

It's a beautiful day!

Kategori: Musik

!!!

Kategori: EftertankeStatistikkrångel och kattliv

Kategori: Husdjuren

Har haft problem med att få fart på statistikprogrammet jag ska använda mig av i resultatpresentationen i mitt examensarbete; något var fel i licensregistreringen. Ikväll kom jag till den punkten att jag planerade att avinstallera hela programmet och börja om helt från början - det räckte med det, för sedan lyckades jag med registreringen och kunde skapa de syntax och tabeller jag behövde!

Ikväll såg jag även finaste Teal'c igen. Jag är nu ganska säker på att det pågår en reviruppgörelse; förra natten var det ett rejält slagsmål på vår farstubro, men när jag kom ner fanns bara grannens tjocka katt inom synhåll; honom skällde jag ut och skrämde bort! Teal'c verkar dock ha vunnit slagsmålet, för det var bara tjockiskattens hårtussar som syntes på trappan! Däremot var både matskålarna och kattsängen upp- och nervända och låg huller om buller på farstubron!
Ikväll såg jag som sagt Teal'c igen, och han verkade inte vara skadad efter nattens bravader. Han sprang iväg, men två gånger stannade han faktiskt länge och tittade/lyssnade på mig när jag lockade på honom! Till sist kom jag dock för nära, och jag såg inte vart han försvann, men det var i alla fall inne på granngården...

Zlatan var ute och lekte med Teal'c/ agerade förstärkning mellan ca kl: 19-02. Jag skulle just ge upp och låta honom vara ute inatt när han kom in, supergosig och ville bara mysa och pussas, som vanligt! Det är som att när han har varit ute så längtar han supermycket efter matte, och får riktiga kärleksanfall... <3

Lådor är mysiga!

Liksom att sträcka ut sig i solen!

Maja är den som inte bryr sig om några revirkrig; hon är ute på dagarna men kommer in och äter samt vilar med jämna mellanrum, och när de andra två är ute och krigar på kvällar/nätter så kommer hon in och myser i soffan med matte, och sover!

Kvällspromenad

Kategori: NaturenSällan är väl gräset så starkt smaragdgrönt som nu, precis i början av våren, när de första spröda stråna kommer upp och visar sig...

Vackert kvällsljus...


Ur barnamun...

Kategori: HumorI can't remember to forget you...

Kategori: Musik


Ännu en kvinna som jag tycker är oerhört vacker och sexig; att hon dessutom har en gudabenådad stämma gör ju inte saken sämre..;)

Dom vet ingenting om oss

Kategori: Musik

<3

Forever doesn't live here anymore...

Kategori: Musik

Ibland gråter jag för att tiden går...

Kategori: Musik

Trädgårdsarbete

Kategori: Hemmet

Ikväll blev det lite trädgårdsarbete; jag lyckades slita bort den fula täckplasten och rensa det största landet, och där satte jag även ut min pärlhyacint!

Nu ser det väl hyfsat ut? Behövs bara lite mer blommor framöver. Har även insett att jag verkligen behöver köpa en hacka, för att lättare rensa mellan kantstenarna och få ordning på grusgången!

Eftermiddagslur

Kategori: Hobbyfotograf


Zlatan gosar in sig under lakanet...

... och Maja passar på att breda ut sig ordentligt i soffan..:)

Teal'c är tyvärr fortfarande på rymmen..:(

Läkarbesök, simning och vetenskaplig litteratur

Kategori: Träning

Även idag blev det en tidig morgon; hade tidigt läkarbesök i gamla hemstaden. Det tog mycket tid, energi och möda att hitta till den vårdcentral och läkare jag har nu, så därför har jag valt att gå kvar där även efter flytten; det är definitivt värt att åka några mil extra när en har en läkare som känner till hela ens historia, litar på en och stöttar en till 110%! Läkarbesöket gick ganska exakt som jag hade trott, och vi har en bra planering för framtiden.

Efter läkarbesöket passade jag på att besöka Arenan för lite motionssimning.

Efter simningen besökte jag även högskolebiblioteket, och lånade med mig en hög vetenskaplig litteratur hem.


Nu blir det lite välbehövlig vila, innan jag får ta itu med examensarbetet...

~:~

Kategori: EftertankeBrädspelssöndag och kvällspromenad

Kategori: Träning

Så var det åter dags för en trevlig brädspelsdag, denna gång hos A i Mariestad.

På agendan idag stod den analoga versionen av Starcraft; som synes ett något avancerat men väldigt roligt spel!


Vinnare blev till slut tyvärr David, själv blev jag trea efter att ha pendlat mellan första och andra plats större delen av spelet..:/

När jag skjutsat hem David så passade jag på att åka till Billingen och ta dagens promenad där, för omväxlings skull.


Promenad och examensarbete

Kategori: Träning

Har haft ovanligt ont i ryggen idag, så förmiddagen var ganska stillsam, men sedan bestämde jag mig för att åka in till staden och göra lite ärenden och ta en promenad.


Tog en annan runda på Mösseberg än den vanliga; börjar känna mig lite trött på den nu. Den här visade sig dock vara 2 km kortare, och det var ganska skönt idag när ryggen gjorde sig extra påmind, men nästa gång får jag nog ta den längre (har dock förslag på alternativt slut på den)!Utsikten över staden är fantastisk från den här stigen!

Ikväll har jag roat mig med att skriva på examensarbetet; det börjar arta sig, men imorgon är det hög tid att fördjupa sig i statistikprogrammet SPSS och resultatet!

Fridfulla nätter?

Kategori: EftertankeArbetsterapeut och kalas

Kategori: Naturen

På förmiddagen skulle arbetsterapeute komma till lilla farmor med de sista hjälpmedlen, och sedan hjälpte jag henne med att göra iordning lite grand inför kvällens kalas; farbror Göran fyller år, och det måste vi ju fira! :)

Därefter var jag ganska trött, så jag läste och vilade mest innan det var dags att åka tillbaks igen och hjälpa till att ställa iordning inför kalaset.

Vitsipporna börjar slå ut i skogen; ett riktigt vårtecken!

Stort grattis till farbror Göran på 47-årsdagen!

Det blev således ingen promenad idag, men det kändes ändå som en välbehövlig vilodag, efter över två veckor av dagliga promenader!

<3

Kategori: EftertankeProjekt livsstil v. 15

Kategori: Hälsa

Veckans viktnedgång: 1,0 kg
Total viktnedgång: 21,9 kg.
 
 
Promenad: 33,5 km / 7 dagar / 370 min.

Veckan har varit bra; jag har ätit betydligt mer (och tyvärr även mer onyttigt) än föregående vecka, och ändå fått ett alldeles utmärkt resultat. Jag har promenerat varje dag, men minskat sträckan de dagar jag har haft mer ont, och det har fungerat helt OK. Har inte simmat någonting den här veckan, på grund av att mitt simkort gäller i grannstaden och jag har inte haft något ärende dit den här veckan. Nästa vecka kommer jag att åka dit flera gånger, har både läkarbesök och besök hos dietisten innan påsk, så då passar jag på att simma när jag ändå är där! Jag har fortfarande kvar min "gamla" vårdcentral, på grund av att jag lyckats hitta så bra läkare där, så då vågar jag inte chansa på att byta utan åker hellre några mil extra!

Har du haft en bra dag?

Kategori: EftertankeÄrenden, promenad och kattjakt

Kategori: Träning

Passade på att beta av några ärenden i staden idag, bland annat att göra efterkontrollen på bilen och köpa några trädgårdsredskap.

Sådär, nu är gamla Bettan, AKA Armageddon godkänd i ett år till framöver! :)

Därefter passade jag så klart även på att ta en promenad på Mösseberg, för omväxlingens skull!Jag mötte ett rådjur i spåret, vi stod länge och såg på varandra innan hen fortsatte sin vandring. Tyvärr så är inte min mobilkamera så bra på att zooma..:/

Naturen börjar verkligen slå ut alltmer nu! :)

Sov du lilla videung...
Vackra, rogivande skog...
När jag kom hem mötte jag hyresvärden, som berättade att han sett Teal'c, både precis nu och härom dagen. Det var skönt att höra, och veta att han fortfarande håller till här hemma. Hoppas innerligt att han snart bestämmer sig för att komma hem igen!

You were mine...

Kategori: Det dagliga livet

Bitande kvällspromenad

Kategori: Naturen

Även idag har det regnat hela dagen, så när det lättade lite framåt kvällskvisten så passade jag på att ge mig ut på en kvällspromenad. Vinden var isande kall och regnet var som små ispiggar i ansiktet, så jag kan inte precis säga att det var särskilt behagligt, men viljan vann över bekvämligheten så det blev ändå två varv på hemmarundan! Nu blir det TV och examensarbete resten av kvällen!


Civilstånd?

Kategori: Allt och ingetGrattis Maja 8 år!

Kategori: Husdjuren

Idag fyller världens finaste lilla Maja 8 år! Så mycket glädje och kärlek hon har burit med sig under dessa år, som jag hoppas blir många fler!

Här har hon varit ute och skavt nosen, som hon lyckas med ibland...


Uppfriskande kvällspromenad...

Kategori: Hobbyfotograf

Kvällen bjöd på en stunds uppehåll, och då var jag modig nog att ge mig ut på en promenad... Halvvägs på min runda öppnades himlens alla portar och regnet fullkomligen vräkte ner...Jag borde kanske ha varnats av att himlen såg ut så här innan jag gav mig iväg...

Molnen samlas över Ålleberg...Ungefär här kom de första dropparna...

... och här kommer jag äntligen in på gårdsplanen där hemma; heeelt dyngsur! 

Samma utsikt som på första bilden, notera särskilt floderna som redan bildats på gårdsplanen...

Nu blir det TV-soffan och kattjakt som gäller resten av kvällen!

Regn, katter och nyreparerat vrålåk!

Kategori: Husdjuren

Efter att ha lagt mig sent igår kväll på grund av kattjakt, och den tidiga morgonen med tillhörande promenad i regnet så har dagen varit ganska trött. 

Teal'c har fortfarande inte kommit hem, och jag har inte alls sett honom på flera dagar..:/ 
Zlatan är dock väldigt noga med att gå ut varje kväll, och är då borta i flera timmar, så jag har fått för mig att de då passar på att leka ihop! Varje kväll/natt brukar jag ställa ut mat, som dock har försvunnit utan att jag hunnit se vem som tagit den igen, men igår kväll/natt tog jag en av grannkatterna på bar gärning, gissa om det var en stor besvikelse?! 

Mina gullebullar...

Vädret har inte precis förbättrats under dagen; regnet har faktiskt öst ner större delen av dagen, men jag tänker för mig själv att om det vädret fortsätter så borde det öka chansen att Teal'c ska tröttna på vildmarkslivet och komma hem... Det är mitt stora hopp just nu!

På grund av vädret ställde jag in promenaden in till sta'n för att hämta bilen, och fick istället skjuts av snälla lillebror med fästmö samt lilla brorsdottern; det var roligt att hinna leka lite med henne också - hon är ett evigt solsken! :)

Tyvärr gick det inte att få någon tid för efterkontroll av bilen idag, så det får jag fixa en annan dag, men nu är den lagad i alla fall, och fit for fight igen! :)
Flexibel..?

Kategori: Allt och ingetMorgonpromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Tidigt imorse skulle jag lämna in bilen för reparation av de fel som upptäcktes på besiktningen, och vad passar då bättre än att ta en morgonpromenad hem? 


Det är en dimmig, mulen och småregnig morgon, men ganska varmt, så det var ändå en behaglig promenad. Vi får väl se om jag orkar promenera in och hämta bilen i eftermiddag också, eller om jag ber någon vänlig själ om skjuts...

Mosig men produktiv dag

Kategori: Träning

Det här har inte precis varit någon toppendag; har haft huvudvärk och känt mig allmänt mosig och trött hela dagen. Insåg att jag hade feber trots dubbla febernedsättande, så det fick ju sin förklaring... 

Vi hade distanshandledning i examensarbetet; alla börjar verkligen få struktur på sina uppsatser nu, och vi har bara en knapp månad på oss innan vi ska vara klara, så nu är det dags att lägga i nästa växel!

Efter handledningen köpte jag hem lite snabbmat och vilade en stund, innan jag trots allt gav mig ut på en kvällspromenad och fick lite frisk luft, och nu väntar snart Biggest looser på TV!
Himlen bjöd på fantastiska skådespel!


Hoppa!

Kategori: Eftertanke


!

Kategori: EftertankeSlö söndag...

Kategori: Det dagliga livet

Dagen har varit ganska slö efter lilla brorsdotterns övernattning och alltför tidiga väckning av sin gamla faster, men en promenad har det i alla fall blivit ikväll!Mys, lek och promenad i regnet

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag haft besök av finaste lilla brorsdottern, och hon kommer snart tillbaks för lite mer mys och lek, och då blir det pyjamasparty! :)

Zlatan och lilla A är riktiga kompisar! :)


Eftermiddagsvila... <3

Har haft mer ont i rygg, bäcken och ben idag, efter veckans promenerande, så jag hade tänkt att ta en vilodag idag. Olika faktorer bidrog dock till att det blev en runda idag med, i ett lätt vårregn.
 


All good things come to an end

Kategori: Det dagliga livet

Det var visst en profetia i den här jäkla låten..:/

Fredagsmys del 2

Kategori: Eftertanke

Lilla brorsdotterns besök blev uppskjutet till morgondagen, så det resterande fredagsmyset bestod av Let's dance, en god bok och en uppfriskande sen kvällspromenad!
Förebild

Kategori: Kroppen

Dita von Teese är en av de absolut vackraste, sexigaste och coolaste kvinnor jag vet; en riktig förebild!Kom ihåg mig då...

Kategori: Musik

Saker som hon gör

Kategori: Musik

Nostalgi på hög nivå!

Men bara om min älskade väntar

Kategori: Musik

  

Utan dina andetag

Kategori: Musik

..:(

Fredagsmys del 1...

Kategori: Husdjuren


Fredagsmys med Zlatan framför Pluras kök på Sicilien..:)
 

...

Kategori: EftertankeEftermiddagspromenad

Kategori: Det dagliga livet

Ska ha fredagsmys med finaste lilla brorsdottern ikväll, så jag passade på att ta min dagliga promenad innan hon kommer, och köpa en riktigt god pizza till myset på vägen hem - det var nog minst tre veckor sedan, så det kan jag vara värd! :)Dansa, fastän

Kategori: Eftertanke

 Få säger det så mitt i prick som underbara Annika Norlin, AKA Säkert!...
 


Livets hemlighet...

Kategori: EftertankeGe inte upp, kom upp på fötter igen!

Projekt livsstil v. 14

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: 0,8 kg
Total viktnedgång: 20,9 kg.
 
Promenad: 37 km / 7 dagar / 415 min.

Nöjd med veckan som gått, började i måndags att känna av rygg och bäcken lite grand efter allt promenerande, men det räckte med att minska lite på det dagen efter så kändes det genast bättre igen. Har promenerat varje dag den här veckan, vanligtvis mer än en gång om dagen. Det är ett utmärkt och dessutom hälsosamt sätt att hantera alla de känslor som emellanåt överväldigar mig, så det känns bra att jag har kommit in i det!

När det gäller maten så har det fungerat bra; jag håller mig till de tider jag har bestämt och låter det inte gå alltför lång tid mellan målen; jag tror att det är just det som gör att det fungerar så bra. Målsättningen är att äta en riktig måltid om dagen och Nutrilett eller liknande måltidsersättningar resterande måltider. jag har den här veckan börjat ana en viss glidning mot tanken att det allra bästa är att även byta ut den sista måltiden mot Nutrilett. Det är givetvis inte bra, och jag håller uppsikt över det tankemönstret. Jag märker även att kroppen (givetvis) har oerhört små energireserver med denna metod, men jag tycker att det fungerar bra så länge jag håller mig till max 3-4h mellan målen. Ibland tycker jag mig ana att kroppen börjar gå ner i sparläge, men jag får väl se hur viktnedgången fortsätter framöver; uteblir den så måste jag väl helt enkelt bli bättre på att faktiskt äta mat.

Lyckligare nu

Kategori: Eftertanke

Älskar verkligen Linnéa Henrikssons röst och bedårande uppenbarelse!

Gå ut och var glad!

Kategori: Eftertanke

Han är minsann en klok man, den där Uffe!

Kvällspromenad

Kategori: Träning

Efter nattens bristfälliga sömn och dagens utflykter var jag ganska trött när jag kom hem, så det blev någon timmes välbehövlig vila.

Därefter kände jag mig åter pigg och stark, så det blev en kvällspromenad idag också! :)

Det blev en skön promenad i solnedgången!

Misstänkte egentligen redan imorse att pannan hade slagit ifrån; fick inget ordentligt varmvatten vid duschen, men sedan hann jag inte riktigt med att kolla det under dagen. När jag nu ikväll var nere i källaren och kollade pannan så hade den mycket riktigt slagit ifrån... Det positiva nu är ju att när det är varmare ute på dagen så blir det inte heller lika utkylt inomhus när pannan slår ifrån; det är framför allt just på vattnet det märks. Det blev ett samtal till min snälla hyresvärd, för jag kommer inte ihåg hur en åtgärdade det där felet, även om det varit samma fel en gång förut...

Eftersom jag knappt har varit hemma så har jag inte sett Teal'c idag. Jag känner dock ett mycket större lugn nu, efter att jag såg honom igår och nu vet att han lever!


Möte, promenad och vårmarknad!

Kategori: Träning

Morgonen startade tidigt, med ett viktigt och väldigt positivt möte.

Därefter blev det en promenad på Mösseberg, innan jag uträttade ett viktigt ärende och handlade lite grand.


Hela naturen börjar knoppas; sååå underbart! :)

På väg hem ringde kära mor och frågade om jag ville följa med en sväng på den årliga vårmarknaden, och det ville jag så klart!Lilltjejen blev jätteglad när hon fick ballonger av farmor! :)

Den rätte...

Kategori: EftertankeSen kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Efter dagens känslomässiga urladdning så blev det en sen kvällspromenad också.


När jag kom hem såg jag faktiskt Teal'c igen; han satt och åt på trappan, men sprang iväg när han fick syn på mig..:(
Får ändå se det positivt att han visat sig två gånger med bara några timmars mellanrum; jag vet att han lever och han kanske kommer hem snart...

Stängda dörrar

Kategori: Eftertanke
Kvällspromenad

Kategori: Naturen

Har haft en väldigt känslomässigt påfrestande dag, så kvällens promenad var extra skön!Solen finns där, bakom molnen...... och nu tittade den fram, i ett underbart kvällsljus!

I en av grannträdgårdarna växer hela hav av blåsippor!

Han lever!!!

Kategori: Husdjuren

Jag såg Teal'c, så nu vet jag i alla fall att han lever!!! Tyvärr var det från ett fönster på övervåningen, och när jag kom ut var han borta, men nu vet jag i alla fall att han lever och att det är han som äter upp maten jag ställer ut på trappan!Hemläxa!

Kategori: HumorVilket alternativ skulle du välja, och vilket alternativ tror du att jag skulle välja? :)

Rätt beslut?

Kategori: Eftertanke

Vänner...

Kategori: VännerBloody motherfucking asshole

Kategori: Det dagliga livet

Ytterligare förklaring är överflödig...

Kompisar

Kategori: Husdjuren

Det märks att både Maja och Zlatan saknar sin kompis, men det känns faktiskt som att det har fört dem närmare varandra... <3
Det är riktigt sorgligt att se hur Maja går och letar utomhus och Zlatan går omkring och jamar oroligt här inne..:(
Jag hoppas verkligen att han kommer hem snart!


Vardagsliv och hemmaträning

Kategori: Träning

Idag kom arbetsterapeuten till lilla farmor med de viktigaste hjälpmedlen. Det tar nog lite tid för henne att acceptera att hon faktiskt behöver dem, och att vänja sig vid att använda dem, men jag tror att det kommer att bli jättebra!

Efter besöket hos farmor tog jag en runda och letade efter Teal'c, tyvärr var även denna runda resultatlös, men jag hyser tillförsikt om att han en dag snart ska komma hem igen!
Efter en stunds vila blev det lite arbete i "hemmagymmet", för att jobba bort lite frustration och uppgivenhet. Jag slog personrekord och bar in hela 28 säckar med pellets i källaren (i vanliga fall brukar jag ta 12-16 varje gång), därefter tvingade jag mig att göra ett uppehåll för ryggens skull. Vi får väl se om det blir ytterligare en omgång senare ikväll..;)Affirmationer

Kategori: EftertankeSjuk humor?

Kategori: Humor

Jaja, jag har aldrig påstått att min humor inte skulle vara sjuk..;)...

Kategori: Eftertanke