Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Livet rullar på...

Kategori: Det dagliga livet

Skriver inte så mycket för tillfället, för det händer inte så mycket utöver det vanliga...
Livet rullar på med mycket jobb och en dags ledighet emellanåt.

Har för tillfället en student på jobbet. Det är alltid roligt när man får en duktig student, och det har jag verkligen nu! Hon är intresserad och lyssnar uppmärksamt, och lär sig allting genast! Då är det inte svårt att vara handledare!

Träffade Ingela igår, vi gick till Mummel på After Work. De hade en tapasbufé som verkligen var fräsch och god; att rekommendera! Jenny skulle också ha varit med, men hon var tyvärr sjuk.

Nåväl, nu vet ni att allt är lugnt, och rullar på i sina vanliga hjulspår. Skriver igen när jag har något att skriva!

Tvättkris!

Kategori: Det dagliga livet

Det finns tre liknande hus som hör till samma hyresrättsområde där vi bor.
Till dessa hus med ca 90 lägenheter finns det två tvättstugor, med vardera tre tvättider per dag.
I den ena tvättstugan är torktumlaren väldigt dålig, så tvätten blir inte torr; där får man hänga all tvätt i torkrummet, inklusive underkläder o.dyl. I den andra tvättstugan fungerar inte torkrummet ordentligt; där får man tumla all tvätt, inklusive tröjor och sådant som man kanske vill sträcka och hänga.

Givetvis innebär detta att tvättstugorna ständigt är fullbokade minst en vecka framåt i tiden, och man måste vara ute i väldigt god tid när man bokar tvättid, för att få någon inom en rimlig framtid.

Nu ska det målas om i den ena tvättstugan; anslag har suttit uppe i någon vecka att mellan kl: 07:00 och 16:00 den 14-16/1 är tvättstuga 2 upptagen pga måleriarbeten. Nåväl, jag bokade för ca en vecka sedan in tiden mellan kl: 17:00-21:00, och gick nu ner, med tvättsäcken full av smutstvätt. Vad möter mig där nere?
Jo, man har för hand ändrat de uppsatta anslagen, och skrivit dit att måleriarbetena ska pågå mellan kl: 07:00- 21:00. Hur har man då löst problemet med de hyresgäster som var uppbokade på de tiderna? Jo; man har bokat in oss på nya tider, en vecka framåt i tiden! Detta helt utan att kontakta de drabbade hyresgästerna!
Hur svårt hade det varit att ringa på dörren, eller bara lägga en lapp i brevlådan, där man förklarar att måleriarbetena tyvärr kräver längre tid än planerat, och vänligt be oss att boka en ny tid, som passar oss?
Nej, nu ska man kånka ner all sin tunga smutstvätt, för att där nere mötas av nyheten att man inte får tvätta!!!

Resultatet: Vi står utan kläder, och den tvättid hyresvärden har bokat åt oss om en vecka kan jag inte utnyttja, pga att jag jobbar då! Hur ska man lösa den situationen?!
Som tur är så har jag en snäll svärfar, så vi får komma hem till honom och tvätta imorgon kväll, men det kan ju inte hyresvärden räkna med! Det var ju inte precis så det var tänkt..:(

Gissa vem som genast gick in och skrev ett argt mail till hyresvärden..?
Ibland suger det verkligen att bo i hyreslägenhet!

Tvättstuga, Brf Linghem

Årets låt

Kategori: Musik

Grammisen för årets låt gick helt välförtjänt till Om du lämnade mig nu, med Lars Winnerbäck och miss Li.
Tycker för övrigt att Sahara Hotnights var värda några grammisar, och att Kent är lite patetiska; män i 40-årsåldern som sjunger pubertetspop om tonårsångest... Håller med Johan om att det känns som om man har kommit över den tiden nu, tack och lov.


Utarbetad

Kategori: Det dagliga livet

Jobbade nattpass i förra och den här veckan, och är helt groggy...
Hade ju äntligen lyckats få in en hyfsad dygnsrytm, men nu är den förstörd igen..:(
Förut så har jag inte haft några större problem med att skifta mellan alla olika arbetstider, men nu märker jag av det alltmer, känner att det sliter på både kropp och själ.
Nåväl, får väl försöka att lägga schemat så regelbundet jag kan i fortsättningen.
På söndag kväll går jag på mitt niodagarspass, får se hur pigg jag är efter det ;)

De här lediga dagarna försöker jag att vila upp mig så gott det går, och tittar på Grey's anatomy på DVD. Det är  en väldigt bra serie! En annan bra serie är OC, som jag och Andreas har börjat se igen. Jag kan rekommendera båda, om du har lyckats missa dem innan!

Nyår

Kategori: Det dagliga livet

Nyårsaftonen firades hemma hos svärmor. Närvarande var jag och Andreas, Helena, Anette och Dick (svärmor och hennes man), Linnéa Elin och Elvira (Dicks barn) samt Linnéas pojkvän.

Vi hade en väldigt trevlig kväll; eftersom Anette jobbade hela julen så firade vi en kombinerad jul och nyår. Inledning med nyårssupé, sedan julklappsutdelning. Därefter sällskapsspel (vi fuskade inte, vi trodde faktiskt att reglerna var så!), innan vi begav oss ner till udden, där Dick hade preparerat en brasa. Vi skålade i champagne vid tolvslaget, tände raketer och därefter grillade vi korv över glöden, som hade hunnit bli perfekt.
Därefter hade det hunnit bli riktigt kallt, så vi gick in och pratade lite, innan vi kröp till kojs.

Natten spenderades med tre katter som sprang hit och dit i sovrummet, jagade varandra och fräste. Dessutom lyckades de sticka hål på min luftmadrass med sina klor när de jagade varandra, så det var inte vidare bekvämt... Nåväl, lite sömn blev det i alla fall...

År 2008 skall bli ett år i hälsans tecken; det börjar "på riktigt" på måndag.

Alien vs Predator 2

Kategori: Film

Har varit och sett Alien vs Predator 2.
Kan bara konstatera att det var en av de absolut sämsta filmer jag sett; Undvik den om ni kan.

Insåg att det var en typisk tonårskillfilm, när hela salongen sa "Ååh", första gången en tjej visade sig i filmen; det satte standarden på publiken...

Alien vs. Predator Picture