Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en uppfriskande eftermiddagspromenad även idag.

Jag känner mig alltid lika snygg i min sportmössa, men den är vindtät och tillverkad i funktionsmaterial så det bjuder jag på! Tur att en inte möter så många här ute på landet! 😝😝Mina snödroppar breder ut sig i trädgården! 👍 🌱🌼🌻

Bollen är i rullning...

Kategori: Eftertanke

Min kära mor vet vad en relativt nyopererad dotter behöver; ett kilo underbara jordgubbar! 👌 😄  🍓

Jag har idag fått inte mindre än TVÅ stycken överraskande men mycket trevliga telefonsamtal! Bollen är i rullning och det händer saker!!! 👍😄


Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en regnig men uppfriskande eftermiddagspromenad, med en lätt doft av vår i luften!

Jag fick ett trevligt telefonsamtal i förmiddags, vi får se vad framtiden för med sig... 😊✊✊
Nu väntar fortsättningen på mitt Greys Anatomy -maraton! 👍😄

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

"Fitcamp 2" i Falköping fortsätter att växa, vilket vi coacher tycker är fantastisk roligt! Det bästa är ju att ha två jämnstora grupper, och det känns som att vi är på god väg! 👍😄 

Vi har just nu drygt 90 deltagare igång, fördelade på två grupper, och är så glada över att kunna erbjuda gratis träning fyra kvällar (och 6 träningspass) i veckan! 

Själv kan jag lååååångsamt göra lite mer för varje träningspass, längtar tills jag också kan köra för fullt igen, men låter läkningsprocessen ha sin gång - Det är ju trots allt fortfarande nästan 5 veckor innan muskler och mjuka vävnader har läkt! 

Noterar att jag ju faktiskt ser ganska slank ut på bilden ovan, vilket är långt ifrån vad jag känner mig just nu! Önskemålet är -15 kg till strandsäsongen, det vill säga början av juli! - Nu kööööör vi !!! 👍😄💪💪

100 pass innan midsommar, del 4/10

Kategori: Projekt livsstil

31. 150113 Skulle ta suturerna på vårdcentralen, och passade i samband med det på att besöka apoteket och ICA Maxi, vilket innebar att jag stod och gick betydligt mer än vad jag gjort på länge.
 
32. 150214 Kunde äntligen ta mig ut på den första promenaden postoperativt, och det gick betydligt bättre än väntat! Har läst om andra, som efter tre månader lyckats trappa upp sina promenader till 1,5 km (vilket verkar vara helt "normalt"), så 3 km efter 12 dagar är ju faktiskt jättebra! 👍 😄 ✌
 
33. 150215 Herbalife -/Fitcamputbildning. En hel dag av sittande och stående, med en timmes bilresa dit och hem är ett träningspass för min kropp just nu!
 
34. 150216: Fitcamp infoträff. Stor och gick oavbrutet under tre timmars tid.
 
35. 150218: Fitcamp - stod, gick och coachade alla grymma deltagare!
 
36. 150219: Promenad med stavarna.

37. 150223: Promenad med stavarna.

38. 150224: Promenad med stavarna.

39. 150224: Fitcamp - stod, gick och coachade. Rehabövningar.

40. 150225: En dag i skolbänken; satt, stod och gick oavbrutet.

Utbildningsdag

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag invigde jag mitt färdtjänstbeslut, och begav mig till gamla hemstaden och Högskolan i Skövde för föreläsningar och förkovring.  Kursen jag läser just nu heter förskrivning av inkontinenshjälpmedel, och på schemat idag stod stomier samt inkontinens hos barn. Mycket intressanta och lärorika föreläsningar båda två, så det är värt extra trötthet, smärta och svullnad över operationsstället. 

Dagens väder var helt underbart - Typiskt att vi just denna dag var tvungna att sitta inomhus!

Ligger och väntar på taxin hem. Trött men nöjd med dagen! Taxichauffören som körde mig imorse hade en riktig praktförkylning; hon satt och hostade slemmigt, sa att hon hade ont i halsen och drack honungsvatten mest hela resan - Tack för den! Känns som ett brev på posten att jag kommer att bli sjuk nu, när jag ändå är nedsatt efter operationen, och dessutom har suttit i den viruskuvösen i över en timme! 😞😠😬 En kan ju tycka att de kan tänka sig för, åtminstone när de ska köra sjukresor och färdtjänst, och skjutsar sjuka och nedsatta personer!!!

Tog det mogna och väl övervägda beslutet att stanna hemma från Fitcampen ikväll; känner att både kropp och knopp behöver vila, så nu har jag kraschlandat i soffan här hemma!

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Andra passet på "Fitcamp 2" i Falköping. Vilken styrka och beslutsamhet dessa kämpar besitter! 20 personer svettades med oss, vilket innebär att vi i dagsläget har totalt 91 deltagare på de två camperna vi erbjuder - Det är mer än de flesta gruppträningspass lyckas samla ihop, så vi är oerhört stolta och glada!!!


Dagens stegresultat - Inte illa för en som är handikappad! 👍😝😝

Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en uppfriskande eftermiddagspromenad idag också ; isande kalla vindar och små hårda snökorn omväxlande med iskallt regn på tvären. Jag är i alla fall såååå glad att rehabiliteringen går så bra, hittills! 

Än så länge går det sakta men säkert, men det går i alla fall!

Jag läste om en tjej som gjort samma operation som jag, och som efter tre månader (!) kunnat trappa upp promenaderna till 1,5 km. Hon började med 50 meter och ökade successivt. "Kanske" är jag våghalsig, som började direkt med 2,5-3 km, men jag har ju tränat väldigt mycket innan operationen, och det kändes bra. Idag kände jag av ryggen och benen mer än igår, kanske är det lite för tidigt att dagligen gå den rundan, men jag får se hur kroppen reagerar framöver. Hittills känner jag ju att rörligheten och styrkan kommer tillbaks lite mer för varje dag, trots att det är ca fem veckor kvar tills muskler och vävnader har läkt. 👍😄💪💪Färdtjänst

Kategori: Eftertanke

Idag har jag haft besök av min biståndshandläggare, som beviljade mig färdtjänst tills jag får köra själv! Känns såååå skönt att inte vara helt beroende av att familj och vänner ska köra runt på en! Fick även veta att det är sjukresa som gäller även till exempelvis tandläkaren - alltid lär en sig något nytt!

Tyvärr skickades inte mitt sjukintyg till Försäkringskassan direkt från Strängnäs, som de gör häromkring, vilket innebär att jag får klara mig på halva sjukpenningen på fortsättningsnivå,  tills de har fått in min kopia av sjukintyget.  Det räcker inte ens till hyran, så det svider en aning, men jag hoppas att jag snart ska få resterande slantar!

Snön vräker ner, och jag är INTE längre glad över det, för det innebär att jag åter kan komma att bli "instängd" i mitt hus! Vågar INTE gå ut och promenera om det är halt ute, för jag vill inte riskera att halka, med relativt nyopererad rygg!

Rapport från Fitcamp

Kategori: Kroppen

Fick detta foto från kvällens träningspass på Fitcamp Falköping!  71 beslutsam krigare var på plats i gymnastiksalen, vilket är ovanligt många för de flesta gruppträningspass!

Det var inte utan att jag saknade gänget när jag satt här hemma med min uroterapibok, men jag har satt som mål att "bara" vara med på tre träningspass i veckan, eftersom jag efter förra veckan märkte att ryggen svullnade och jag fick mer ont, samt att min egen träning också till viss del blev lidande (även om bara det att stå, gå och göra några enkla övningar också ÄR träning för mig i dagsläget). Vi får väl se hur länge jag klarar att hålla den planen... 😜 

Kvällsnöjen...

Kategori: Studier

Snart är jag expert på inkontinenshjälpmedel och förskrivning av dessa! 👍 😄 

Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Har haft känningar av ryggen idag, efter gårdagens möte med bästa team Falköping.  Även om jag tyckte att det kändes förvånansvärt bra då så tycker inte min rygg om att sitta så länge i rad ännu..:/

Idag är vårkänslorna låååångt borta; gråmulet väder med isande vindar och hårda små snökorn! - MEN jag tog min promenad ändå! Känns såååå skönt att faktiskt kunna göra det igen, när det är så mycket annat jag fortfarande inte kan/får göra på länge ännu!

Plus ca 400 meter, då appen pausade!

Det är kaaaaallt ute - Men uppfriskande! 👍 
Vilodag

Kategori: Det dagliga livet

Det har varit en vilodag, och kvällen tillbringades tillsammans med familjen, hemma hos mor och far.

Lite vila med Molly. 

Dagens lunch

Kategori: Det dagliga livet

Formula 1 jordgubb, Formula 1 vanilj, personligt proteinpulver, lättmjölk, lite vatten, 1/2 banan, frysta blåbär och några frysta jordgubbar. 👌😊

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Så där, nu är även "camp 2" igång i Falköping!!! Ännu ett härligt gäng med pannben av stål! Vi är såååå glada att intresset är så stort att vi faktiskt har möjlighet att erbjuda gratis träning hela fyra dagar (och sex träningspass)  i veckan, och hjälpa en hel massa människor på vägen mot sitt bästa jag!

Själv känner jag att kroppen inte riktigt håller för att vara med på fyra pass i veckan ännu. Det svullnar alltmer runt ärret, och jag märker att jag behöver vila mer än vad jag hittills har gjort. Det är bara att ta ett steg tillbaks och vänta in läkningsprocessen.

Ett steg på vägen är att jag skjutit upp min PT-timme, som var planerad till imorgon, tills om ca sex veckor, då muskler, ligament  och övriga mjuka vävnader ska vara läkta!

Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en grå och blåsig, men uppfriskande eftermiddagspromenad! Är såååå glad att isen är borta, så att jag äntligen kan ta mig ut igen! Leran är lurig, men jag undviker den så gott det går!

+ ca 400 meter, då appen pausade.

När jag kom hem satt Maja på bron och väntade på mig! 💖

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Första träningspasset med Fitcamp6! Det kommer att bli ännu en fantastisk omgång!!!


Och nej - jag har inte börjat träna "på riktigt" än. Det tar ytterligare 6 veckor innan muskler och vävnader har läkt, så tills dess blir det lugnt och stillsamt; titta på, skrika och heja, fotografera och göra mina rehabövningar!

Vilodag, shopping och coachsamtal

Kategori: Projekt livsstil

Dagen har varit relativt lugn, men ändå inte.

Mor och far bjöd ut mig på lunch, vilket var väldigt trevligt.  Därefter skjutsade de mig så att jag kunde passa på att besöka apoteket och shoppa lite välbehövliga saker på Maxi (Jag får inte köra bil på minst 6-8 veckor efter operationen, vilket komplicerar livet en aning när en bor på landet).


Därefter var det dags att börja ringa coachsamtal efter gårdagens infoträff för Fitcamp 6. Det verkar även fortsättningsvis bli en väldigt blandad, laddad och målmedveten grupp, vilket vi tycker är jätteroligt! 

Mina coachkollegor gjorde även de sina första samtal idag, och det verkar ha gått jättebra för dem, vilket är såååå kul!!!
Fitcamp6 i Falköping infoträff

Kategori: Projekt livsstil

Hemma efter en fantastisk infoträff för Fitcamp6 i Falköping; över 100 personer kommer tillsammans med oss att påbörja eller fortsätra sin resa mot sitt bästa jag - det är magiskt!!

Jag fick för första gången ansvara för att berätta om näringsdelen (= det mesta)! Jag skakade mig lite grand, men på det stora hela gick det bra!!! Jag fick även dela med mig av min egen resa, från att knappt ha kunnat gå på grund av min ryggskada och lida av flera kroniska sjukdomar med ständig värk, migrän och trötthet till dagsläget, då jag är pigg, glad och har gått ner 40 kg!Ryggen protesterar, efter en låååång dag och kväll, men det är det värt!!! 

Nu köööör vi, så att det ryker!!! 👍😄💪💪🎇🎆🎆

Coach Academy #2

Kategori: Kroppen

Idag var det dags för Herbalife-/Fitcamputbildning nummer två, som går under namnet Coach Academy #2 med grymmaste Team Jönköping. 

På dagens agenda stod framför allt en massa information om Herbalifes alla produkter, som vi numera kan precis ALLT om, tack vare dagens fantastiska föreläsare!!!

Vi fick även ha en workshop kring startsamtalet, och fick en del tips kring vad vi kan tänka på där.

Jag är idag extra tacksam över att ryggen höll bättre än väntat, att Anna och Micke var snälla att ta med en luftmadrass som jag kunde vila på emellanåt (💖) och att en av mina nya duktiga downlines hade möjlighet att följa med och ta del av all kunskap!

Mellomys på alla hjärtans dag

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll hade far och mor bjudit hem oss "barn" på Alla hjärtans dagsmiddag. Det var mysigt och trevligt som vanligt.

Mellomys med lilla bästisen! 💖 Hon är så duktig, hon förstår att faster är lite handikappad, och att hon inte kan busa som vanligt! Dessutom hjälper hon mig att hämta skorna och stavarna, och så vidare.

Teal'c myser i soffan.

Maja har återtagit sin favoritplats; ovanpå matte!

Idag har jag slagit alla postoperativa stegrekord med råge - inte illa för att vara handikappad! Eftermiddagspromenad

Kategori: Projekt livsstil


Äntligen kunde jag ta mig ut på en uppfriskande eftermiddagspromenad, denna gråkalla och mulna dag!

För att vara den första promenaden postoperativt så måste jag säga att det gick förvånansvärt bra! Jag blev givetvis trött och stel i ryggen, och det högg till några gånger, men på det stora hela gick det bra! 

Jag har läst om andra, som tre månader postoperativt kommit upp i 1,5 km promenader (vilket var ett bra resultat),  så 3 km efter 12 dagar känns ju fantastiskt! 😄✌

Vackert ljus ner över Åslevägen!

Plats för möten...

Titta vad jag fann i mitt land! 

Nu väntar vila och Greys Anatomy en stund!

Alla hjärtans dag

Kategori: Aktuellt

Jag vill önska alla fantastiska läsare, vänner och bekanta en alldeles fantastisk Alla hjärtans dag!!! 💖😘
Fitcamp6 i Falköping

Kategori: Projekt livsstil


Passa på och ta chansen att ta ett stort steg mot att bli ditt bästa jag! Häng på och anmäl dig till nästa omgång av Fitcamp Falköping!!! Vi anpassar övningarna efter varje enskild individ,  så ALLA kan delta på sina egna villkor! Jag var själv med ända fram till min stora ryggoperation, och började lite smått med anpassade övningar och vila mellan redan en vecka efter operationen!!!

Besök på vårdcentralen

Kategori: Kroppen

Idag var det dags att ta bort suturerna, och givetvis passade jag på att göra det på min förra arbetsplats, så att jag kunde socialisera lite samtidigt! 

Jag har väldigt känslig hud, och den hade reagerat lite på suturerna, inte konstigt att det har kliat! Det är i alla fall såååå skönt att vara av med dem nu; det känns som ett stort steg på vägen! Såret har ju läkt fint, nu återstår bara ca sju veckor innan musklerna och övriga djupa, mjuka vävnader har läkt. Benet tar sedan ytterligare ungefär 10 månader innan det är läkt.

Jag passade på att besöka apoteket, och följde med hem till familjen och umgicks en massa, åt lunch, vilade och drack kaffe.

På söndag har jag en stor och långvarig utflykt på gång, så tills dess är det vila som gäller nu!

Fredagen den 13

Kategori: Humor


Vilodag...

Kategori: Kroppen

Dagen har mestadels tillbringats så här. Känner att jag är oerhört trött efter de senaste dagarnas aktiviteter,  och det är väl inte så konstigt. Får passa på och vila och hämta krafter när jag kan!

Annars längtar jag tills isen smält bort på gårdsplanen, så att jag kan börja promenera lite utomhus! 

Imorgon ska jag äntligen ta bort suturerna, och det ska bli såååå skönt! Passar på att göra det på min gamla arbetsplats, så att jag kan passa på och träffa några kära vänner och kollegor samtidigt! 👍😄

Mix&Go

Kategori: Projekt livsstil

Idag invigde jag min nya Mix&Go! Det blev F1 i jordgubbssmak och personligt proteinpulver från Herbalife,  frysta jordgubbar och fryst banan samt lättmjölk i dagens smoothie,  och den smakade fantastiskt gott! 👌😄

Långsam förbättring, kliande sår och vinst

Kategori: Film

Jag känner fortfarande att jag blir lite starkare och har lite mindre ont för varje dag som går. Största problemet just nu är nästan att såret plus huden under förbandet kliar så extremt! Eftersom jag är känslig för häfta så lade de Cavilon, ett hudskyddande medel, under, men det blir ju ändå tätt under förbandet...

Idag var arbetsterapeuten hemma med lite fler hjälpmedel, så nu ska allt förhoppningsvis flyta på ännu bättre än det har gjort.

Det som är härligt är ju att jag trots allt orkar vara iväg på mina aktiviteter utan att bli alltför försämrad efteråt! Det är såååå roligt, och ger så mycket motivation och energi!

Bästa gänget!

När jag fick in min post idag så väntade ett pris i brevlådan! Jag har i en tävling på Instagram vunnit två biobiljetter till 50 shades of Grey från KappAhl,  och jag ska bjuda med mig bästa Jennie så fort jag är stark nog att orka sitta så länge!!!

Detta var ännu en ovanligt trevlig dag!
Tack och god natt, over and out! 

100 pass innan midsommar, del 3/10

Kategori: Projekt livsstil

21. 150130. Eftermiddagspromenad efter all information i samband med inskrivningen på Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs. 

22. 150131 Lunchpromenad i skogen vid Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs.

23. 150131 Snöig kvällspromenad runt ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs. 

24. 150201 Ännu en snöig promenad i skogen utanför ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs. 

Efter min stora ryggoperation 150202 så kommer mina träningspass att vara på en något annan nivå än tidigare, men jag väljer att räkna det som känns som träningspass!

25. 150204 Jag gick med gåbordet ut till dagrummet vid varje måltid, inklusive för- och eftermiddagsfika, även om jag inte skulle äta maten utan "bara" ta min shake.

26. 150205 Fortsätter att gå ut till dagrummet med gåbordet vid alla måltider,  oavsett hur ont jag har. Har även för första gången gått med stavar, det blev riktigt "långt", och trapptränat.

27. 150207 Hemfärd, kändes sannerligen som ett träningspass!  Resan som i normala fall tar ca 4h (vilket som nyopererad kändes vääääldigt långt det med) blev istället 6h, med en chaufför som inte alls tänkte på att hastiga svängar, inbromsningar och gropar i vägen kan vara oerhört smärtsamma för någon som är nyopererad!

28. 150208 KBK Hälsocamp On Tour landade i Skövde, vilket förde med sig ännu en bilresa (om än mycket kortare än gårdagens), plus att jag satt, stod och gick myyyycket mer än jag tidigare gjort efter operationen. Säkert långt ifrån optimalt, men gav såååå mycket inspiration, glädje och kärlek!

29. 150209 Avslutning av Fitcamp5 i Falköping!  Våra grymma deltagare presenterade helt fantastiska resultat - Det är det vi coacher brinner för! 😄💪💪💖


30. 150211 Bonusträning med Fitcamp Falköping . Jag gjorde mina rehabövningar vid sidan av (OK , jag "kanske" gjorde betydligt fler repetitioner än vad programmet säger).

Fitcamp bonusträning

Kategori: Kroppen

Det var bra drag på kvällens bonuspass på Fitcamp Falköping!!! 

Jag hade med mig Herbalifeprodukter till några glada deltagare! 

Vinnare!

Kategori: Film


Fick idag besked om att jag har VUNNIT två biobiljetter till 50 shades of Grey!  😄🎉🎉
Jag som aldrig brukar vinna någonting, men nu var det min (och Jennies) tur!!! 

En vecka postoperativt

Kategori: Eftertanke

Det har nu gått en vecka sedan operationen, och med tanke på det så måste jag nog säga att det går väldigt bra! Både sjuksköterskorna och sjukgymnasten sade ju att jag ligger långt före i min rehabiliteringsplan, så det känns skönt!

Jag kom hem från sjukhuset i förrgår, och har ännu inte tillbringat någon dag i hemmet, utan varit iväg på olika fantastiskt roliga, inspirerande och energigivande hälsoevenemang båda dagarna! Om min läkare och mina sjuksköterskor hade vetat om det så är jag inte heeeelt säker på att de hade tyckt att jag är riktigt klok...  😜

Här kommer en bildkavalkad över veckan som gått:

Måndag :
Operationsdagen. Resten av dagen och natten tillbringades på uppvakningsavdelningen.


Jag fick komma upp och stå med gåbordet en liten stund.

Tisdag:
Jag fick komma tillbaks till mitt rum på avdelningen. Mor och far kom och hälsade på en sväng på kvällen. Det var skönt; en är ganska liten i en sådan situation.

Dagen började med att de drog bort dränet, och det gjorde ooooont! Konstaterar att jag har ett ganska stort sår.

Sällan har en frukost smakat så bra som den här, på uppvakningsavdelningen !

Onsdag :
Min födelsedag . Mor och far kom och hälsade på, och hade med sig goda räksmörgåsar och semlor! 👌 😄 Börjar känna mig liiiite bättre än de senaste dagarna.


Tittade på Biggest loser på TV!

Torsdag :

Dags för kontrollröntgen, för att se så att allt sitter på rätt plats.

Jag har numera fyra sådana här skruvar, två stag och några muttrar i min rygg...

Jag fick en liten aha-upplevelse när jag fick se Röntgenbilderna ; inte konstigt .att jag känner mig mörbultad och har ont!

Passade på att äta lite rester från mors och fars besök! 👍 

Fick prova att gå med stavar, och gick även en omgång upp och ner i trapporna!

Fredag:
Känner mig lite bättre och starkare för varje dag. Imorgon får jag åka hem!


Kände mig så bra på förmiddagen att jag överansträngde mig och gick för mycket. Eftermiddag och kväll tillbringades kallsvettig och frossig av smärta i sängen.

Lördag:
Hemfärd! Taxiresan från Helvetet där 4h blev 6h, och vi tog lite extra sightseeing över gamla gropiga grusvägar!Efter några timmars vila hade jag en härlig kväll med familjen, som hade ordnat så mycket åt mig här hemma! 👍 💖

Söndag:

KBK Hälsocamp On Tour i Skövde! Träffade en massa underbara människor och tankade en hel massa inspiration, kärlek och energi!!!

Fantastisk föreläsning av Susanne Dalslätt !!!

Måndag:
Avslutning av Fitcamp5 i Falköping , och lite information till de nya coacher jag har värvat!Prisutdelning till den Er m som gjort alla bäst resultat under de fyra senaste veckorna! 

Ja, när jag tänker tillbaks på veckan som gått så har det faktiskt hänt fantastiskt mycket, och jag oerhört glad och tacksam över att allt har gått så bra! Jag kände ju ganska omedelbart efter operationen att jag hade stor nytta av att vara i så god form innan operationen, och det känns alltmer! Jag gjorde rätt val!

Fitcamp nr 5 - Avslutning

Kategori: Projekt livsstil

Även ikväll har jag varit iväg på roligheter! Vi hade avslutning på den femte omgången av Fitcamp i Falköping.  Vi har såååå många grymma deltagare, så det var spännande och roligt att få ta del av deras bodyscan, efter fyra veckors livsstilsförändring. Resultaten var, som vi redan anade heeeelt fantastiska! Vi var till och med tvungna att scanna om den tjej som hade lyckats allra bäst, för vi trodde inte att det var möjligt att få SÅ bra resultat på bara fyra veckor!!! Det är sådant som värmer lite extra i hjärtat som coach!!! 😄💖

10 sekunders vila mellan seten.


Bästa Pia höll i passet ikväll, med Anna som sidekick, eftersom både jag och Karin var begränsade. 💪💪


Wihoo!!! 

Prisutdelning!!! 🏆 

Efter två dagar med betydligt högre aktivitetsnivå än vad som för tillfället är rekommenderat så känns det i kroppen...😒 MEN det har helt klart varit värt det, med all pepp, kärlek och inspiration jag har tankat!!! 💖 Imorgon blir det vila! 👍 😴😴

Shopping och vila

Kategori: Det dagliga livet

Pia och Karin var snälla att skjutsa hem mig från Skövde. På väg hem åkte vi förbi ICA Maxi och fyndade lite grand. 
En blender Mix&Go har jag funderat över länge, och idag fick vi veta att ICA hade extrapris på dem den här veckan. Line har tidigare tipsat om vattenflaskan till höger, där en lägger citron/gurka/bär eller dylikt i kolven, så att vattnet håller sig fräscht, och det sedan bara är att hälla ut smaksättaren! 👍 

Shoppingturen tog ut sin rätt; kallsvettig av smärta var det skönt att lägga sig i bilen och åka hem!

Kvällsfika; hittade fantastiskt gott fröknäcke och jordgubbar  🍓 till bra pris på Maxi! 👍😄

KBK Hälsocamp On Tour

Kategori: Projekt livsstil

På kvällen igår kom nästan hela familjen hem till mig, åt pizza och umgicks. Lilla bästisen blev något snopen men väldigt glad när hon insåg att faster hade kommit hem - Hon har ju varit här nästan varje dag i en vecka nu, men jag har inte varit här!

Natten blev lång och jag sov bättre än vad jag hittills har gjort efter operationen, även om jag givetvis vaknade många gånger. 

Idag var det sedan dags för KBK Hälsocamp On Tour,  som hade premiär i Skövde. Jag veeeet ; det kan tyckas idiotiskt att gå på något sådant dagen efter att en har kommit hem från sjukhus efter en stor operation, men jag har sett fram emot detta så länge, och kände att jag just nu som allra mest behöver tanka lite inspiration, energi och kärlek från alla dessa underbara människor! 

Jag hade bestämt mig för att dyka upp lagom till föreläsningen, för att orka med den, och inte vara helt slut när det var dags för den.

Susanne Dalsätts föreläsning var fantastiskt bra och inspirerande - Det kom till och med några små tårar mot slutet av föreläsningen! Jag har aldrig suttit så länge som 1,5h efter operationen (max är nog ca 0,5h), och det var lite jobbigt men gick över förväntan! Jag gick upp och gick lite fram och tillbaks och fotograferade när det började kännas alltför jobbigt, så hade jag något annat att tänka på.

Jag räknade översiktligt till att ca 50 personer deltog.


Vi fick provsmaka de goda produkterna från Susannes müsliföretag. 👌

6000 kr skänkte KBK till Susannes insamling till Cancerfonden!!! 

När det var dags för den andra att träna igen så passade jag på att ta mina mediciner och lägga mig en stund på några jackor på en av bänkarna på läktaren. Det gjorde susen, och snart kändes det mycket bättre igen!

Deltagarna fick slita hårt på HIIT-passet, och jag, Karin och Pia fick några tips på nya övningar till Fitcamp


Stort taaaaaack till Jessica Hellback och Slejman Karadag, för att ni är ni och för att ni kan konsten att inspirera och entusiasmera så många andra!!!

Mamma Bergne, Esmira , Pia och Karin - FYRA heeeelt underbara människor!!! 💖💖

Jag är så glad och tacksam över att mina kära vapendragare Karin och Pia var med, och hjälpte mig med allt jag inte klarar av, och dessutom var så snälla att de skjutsade hem mig efteråt!

Jag fick dessutom chansen att äntligen träffa finaste Line IRL ! Line är en fantastiskt vacker och inspirerande tjej med ett pannben av stål och ett hjärta av guld! 

Jag hade också glädjen att få träffa ett helt gäng andra underbara människor (Susanne, Susanne och Madde med flera), som alla var så glada att jag faktiskt hade klarat av att ta mig dit, och deras glädje och kärlek kommer att stärka mig för en låååång tid framöver! 💖💖


Home, sweet home!

Kategori: Kroppen

Äntligen hemma, efter en låååång taxiresa,  som blev ännu längre än väntat (nästan 6h, mot planerade 4h), på grund av sightseeing i Skaraborg - Kändes inte som heeeelt rätt tillfälle för det... 

Det började med att taxichauffören var försenad redan när han kom, och när jag väl var på plats i bilen skulle han springa in på toaletten (det är inte precis något nöje att sitta flera timmar i en bil när en är nyopererad; jag hade hellre sett att han låtit mig vänta en stund längre innan han kom, på avdelningen låg jag ju så bekvämt jag kunde inte min säng!

Något blek och sammanbiten, men på väg!Passade på att besöka toaletten medan chauffören tankade!

Jag har aldrig sett en barntoalett förut; en helt vanlig toalett i barnstorlek!


När vi egentligen snart skulle ha varit hemma tog chauffören en omväg för att skjutsa en annan tjej, som han dessutom var två timmar sen till - Känns som att varken chauffören eller den som bokat honom har någon riktig koll på hur lång tid det tar att köra ca 35 mil - liiiite längre än två timmar krävs allt...

Det var med stor lättnad jag äntligen landade i sängen här hemma!!! Teal'c och Maja hade saknat sin matte! 💖 💖 

Min snälla mot och far hade gjort vårfint i köket när jag kom hem! 🌷🌸😄

Dag fem postoperativt - Hemfärd

Kategori: Eftertanke

Nätterna är ju fortfarande väldigt splittrade; jag sover någon timme här och där, vaknar, ändrar läge, och så vidare... Det gör ju dock inte så mycket, när jag vilar så mycket dagtid! En lite lustig sak är att jag drömmer oerhört mycket, och jag brukar nästan  aldrig drömma något annars. Kropp och själ har väl mycket att bearbeta under denna resa... En natt kommer jag ihåg att jag var med lillebror på en lekplats och åkte rutschkana (han var i drömmen något äldre än lilla bästisen, ca två år, och jag var nog ungefär som nu). Varje gång slog han i slutet av året i rumpan, och blev ledsen. När jag vaknade hade jag väldigt ont i ryggen och rumpa - inte svårt att tyda den drömmen! Jag brukar ha en tendens att prata i sömnen när det händer mycket, så det gör jag säkert också! 

Det märks att jag börjar få tillbaks känseln i världen fot - Idag märkte jag plötsligt att nageln har delat sig, troligtvis under operationen eller däromkring, men jag har inte känt det förrän nu, eftersom känseln har varit (och fortfarande delvis är) så nedsatt! Det blev ett litet plåster, för att hålla nageln på plats (jag bjuder på att jag har så oerhört vackra fötter i övrigt! 😜).

Packad och klar! Intar nu lite mellanmål (en clementin och en mellanmålsbar från Herbalife) och vilar i väntan på att sjukresetaxin kommer. Är liiiite orolig inför den drygt fyra timmar långa hemresan, men jag har fått lite extra mediciner att ta under färden, mobilen är laddad med ljudböcker och i väskan finns dricka, clementiner och några bars att knapra på vid behov. 

Kallsvettig efter packningen och lite lagom pirrig inför resan! Har efter gårdagen insett att när jag börjar bli kallsvettig så kan jag fortsätta en LITEN stund till med det jag håller på med, men bör ganska snart lägga mig och vila! Kan ju låta självklart, men är en bra lärdom inför framtiden, för den som är van vid att köra över sin kropp och gå mer på envishet!

Så här ser det därför ut nu, tills taxin kommer! 
 👍 😊📓

Sjukhusfrisyren... 👌😄

KBK Hälsocamp On Tour

Kategori: Projekt livsstil

Imorgon förmiddag får jag åka hem, efter en dryg vecka på sjukhus. Efter den långa bilresan lär jag väl inte orka så mycket mer imorgon, men på söndag SKA jag åka till Skövde för KBK Hälsocamp On Tour. 

Jag kommer givetvis inte att kunna vara med på träningspassen, men jag planerar att åka dit lagom till föreläsningen efter lunch, och stanna så länge jag orkar. Det ska bli såååå roligt att träffa alla underbara människor,  och tanka en massa energi,  inspiration och kärlek!!!

I

Dag fyra postoperativt - Överansträngning

Kategori: Eftertanke

Eftermiddagen blev tyvärr betydligt sämre än förmiddagen. Eftersom jag kände mig så bra i förmiddags så gick jag nog lite för mycket, och överansträngde mig. Eftermiddagen har därför spenderats i sängen, kallsvettig av smärta. Första omgången medicin hjälpte inte, men efter att jag fick en dos till så lättade det äntligen.


Detta kommer väl att vara ett problem under en lång tid framöver; att finna en lagom balans mellan vila och den aktivitet som kroppen orkar med och klarar av i nuläget.

Förundras för övrigt över hur smalt mitt ansikte ser ut på bilderna ovan... 👍😊

Ungefär så här känner jag mig just nu...

Dag fyra postoperativt - Utskrivningssamtal

Kategori: Kroppen

Eftersom jag åker hem imorgon lördag, och varken läkaren eller sjukgymnasten arbetar då så har jag haft mina Utskrivningssamtal redan idag. Det känns lite overkligt att jag redan ska åka hem; veckan har gått så fort, samtidigt som det känns som om jag har varit här hur länge som helst!

Min kompanjon och följeslagare i en dag till, imorgon byter jag ut hen mot stavarna!

Allt ser i alla fall bra ut. Jag känner mig lite svullen i ryggen sedan i onsdags morse, och doktorn kände att jag har lite sårvätska som står under såret, men det är inte mer än att kroppen kommer att kunna ta hand om det själv. Det finns inte heller några infektionstecken eller annat, och jag ligger fortfarande före i rehabiliteringsplanen. Sjukgymnasten pratade mycket om vikten av att finna balansen mellan aktivitet och vila. Jag har inga restriktioner och inga förbud. Ingenting kan göra såret eller läkningsprocessen sämre, men jag kommer att få mer ont om jag överanstränger mig, och det kan ju lätt bli en ond spiral.


Lunchparkeringen på Ryggkirurgiska! 

Dagens lunch: Fläskfilegryta med ugnspotatis. 👍 

Idag fick jag tag på arbetsterapeuten, har kommit på att det vore ganska bra att ha en höj- och sänkbar huvudända på sängen, nu när jag ska ligga så mycket; det är skönt att kunna ändra läge på olika sätt! Ska även få en griptång, och fråga sjukgymnasten här vad den sittdynan jag brukar använda heter.

Utsikten från mitt rum; solen började så smått att titta fram redan imorse .

Här är utsikten från dagrummet. Det är såååå vackert ute idag, önskar att jag hade kunnat gå ut och ta en promenad i skogen här ute! Får passa på att njuta inifrån så länge...
Nu är det dags att vila lite på maten! 👍 😴😴😴Dag tre postoperativt, del två - Mobilisering

Kategori: Kroppen

I eftermiddag fick  jag gå med stavar för första gången efter operationen, det blev en riktigt "långt" runda. 👍😊 Det är en lite annan teknik med stavarna nu, när jag ska ha dem för balans och hållning, och det känns ju betydligt mer ostadig än gåbordet,  men det gick bra! Därefter frågade sjukgymnasten om jag ville prova att gå i trappor, så det testade jag också. Det gick över förväntan; det är lite step upteknik jag ska använda mig av där, och använda mig mest av lår och rumpa - Tack för alla squats jag har kört med Fitcamp Falköping under hösten och vintern, jag visste att jag skulle få användning av dem!!!

Perfelta trappor att träna i!

Mor och far hade med mina stavar när de var här, men sjukgymnasten konstaterade att de har dubbar undertill, så de är ju ingen hit att gå med inomhus.  Dubbarna har tidigare varit täckta av en "gummihätta", så därför visste jag inte att de fanns där, men när jag använt dem så mycket så har den "hättan" slitits ut. Får be min kära familj att införskaffa nya åt mig!

Beslutsam - "Just idag är jag stark!"

Idag lyckades jag äntligen få kontakt med biståndshandläggaren (givetvis när jag stod mitt i trappträningen, så det blev lite rörigt); jag kommer ju att behöva färdtjänst en tid framöver, nu när jag inte varken får eller kan köra bil. Som vanligt är det tyvärr ganska långa handläggningstider, men hon skulle försöka ordna det så fort hon kan, bara jag skickar in läkarintyg och ansökan så snart som möjligt.

Ooooont,  men ren och fräsch! Efter mycket om och men tog jag mig ikväll till slut ut i duschen - och lyckades så klart tappa duschtvålen, det första jag gjorde! Efter att ha stått och blängt på den lääääänge, under tiden jag tvättade håret med schampo, balsam och hårinpackning så kom jag fram till att det inte fanns en chans att jag skulle kunna plocka upp den själv - Jag var tvungen att ringa på hjälp, även om det kändes töntigt att be om hjälp med något sådant!

Gofika efter föräldrarnas födelsedagsbesök igår! En får faktiskt äta semlor när en är nyopererad, så det så!

Ett gåbord kan användas till mycket...

Har fortfarande lite feber (runt 38 grader), men det är helt normalt efter en så stor operation. Det påverkar dock säkert så att jag blir lite tröttare. Har blivit förvarnad om att jag kommer att känna mig väldigt trött under hela läkningsprocessen, det vill säga i upp emot ett år. Hittills känns det dock över förväntan med det, särskilt med tanke på min ME/CFS, håller tummarna för att det fortsätter så! 

Tack och Godnatt , nu väntar en god bok och lite sömn! 📚📓😴😴😴

Dag tre postoperativt - Kontrollröntgen

Kategori: Kroppen

Nu känns det att jag faktiskt mår lite bättre för varje dag som går. Jag har givetvis fortfarande väldigt ont, men det blir lite bättre för varje dag.

Frukost och morgon-TV, och ett underbart vackert vinterlandskap utanför fönstret. Idag åkte min "kompis" Aino, som kom hit samtidigt som jag i fredags, hem. Det var vi två som i helgen bodde ensamma i varsitt rum på våningen över. Hon gjorde en mindre operation än jag, så därför får hon åka hem lite tidigare. Även en annan herre, som var hemma på permission i helgen, men som kom tillbaks i söndags kväll och låg på postop/uppvaket samtidigt som mig och Aino fick åka hem idag (några fler också, så klart, men det var dem jag "kände").

Idag var det dags för kontrollröntgen, för att se så att alla skruvar, muttrar och stag sitter kvar där de ska.

Jag hade en väldigt trevlig röntgensjuksköterska, som visade och förklarade allt väldigt noggrant.

Hmm, när jag ser på de här bilderna inser jag att det kanske inte är så underligt att jag har haft väldigt ont och att jag känner mig en aning mörbultad... Fyra skruvar, muttrar och stag av titan sitter numera i min rygg, plus att läkaren ju berättade att han fick vinkla om kotorna och disken.

De hade ett par skruvar på röntgen, som röntgensjuksköterskan var snäll och visade mig. De är ju inte så små, precis; som ett pekfinger!

Det var inte precis bekvämt att ligga på röntgenbordet, så när jag kom tillbaks till mitt rum fick jag lite extra smärtlindring.  Nu ska jag vila lite, tills det blir dags för lunch!

Dag två postoperativt, = Födelsedagen

Kategori: Kroppen

Det har varit dålig update här idag. Mor och far har varit här och gratulerat mig på födelsedagen med räksmörgås och semla. Det känns ju lite underligt att fira födelsedagen nyopererad på sjukhus, men det går bra!

Fick denna fina lilla födelsedagshälsning från Teal'c och lilla bästisen... 😄😍😍😍💖💖

I förmiddags blev jag av med de sista slangarna, och kunde komma upp och få på mig mina egna kläder - det var skönt! Jag har varit uppe och gått flera rundor med gåbordet (till och med provat lite i smyg utan stöd!), och de säger att jag ligger före i rehabiliteringen,  men att jag inte ska överanstränga mig utan komma ihåg att vila.

Jag fick lite nya mediciner igår kväll, och sedan dess har det fungerat bättre med smärtorna. 

Biggest loser på TV .

Jag passar på att pyssla lite med Herbalife när jag känner mig piggare; jag ska lägga in en ny beställning ikväll och har värvat tre grymma nya coachkollegor, som tillsammans med mig, Pia och Karin ska bygga vidare på vårt eget fantastiska team Falköping!!! 😄💪💪

Dag ett postoperativt, del 2

Kategori: Kroppen

Fick efterlängtat och mycket uppskattat besök av kära mor och far. Även om allt har gått väldigt bra så är en trots allt väldigt liten när en har genomgått en stor operation...

Har tyvärr haft väldigt ont ikväll igen, men nu börjar smärtlindringen ge effekt. Ligger och försöker att fokusera på min ljudbok, för att ha något annat än smärtan att tänka på, och lite senare är det ju Biggest loser på TV.  👍😄

Konstigt att blåmärket efter den gröna PVK :n fortsätter att fylla på sig... Det beror väl på att jag ligger på handen ibland, och kanske har stött emot någonstans.

Har varit uppe och gått ganska mycket med gåbordet idag, det fungerar faktiskt över all förväntan! När jag ska sätta mig upp på sängkanten och när jag ska gå känner jag verkligen att jag har väldigt goda förutsättningar för det här. För ett år sedan tror jag helt ärligt talat knappt att jag hade klarat av att sätta mig upp på sängkanten själv!

Får otroligt många fina tankar och hälsningar via Facebook, Instagram och andra sociala medier. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket, att veta att så många tänker på mig och undrar hur det går!!! 🙏💖💞😘


Dag ett postoperativt

Kategori: Kroppen

Natten har varit ganska jobbig; jag har haft väldigt ont och har väl inte bett om smärtlindring så ofta som jag skulle ha behövt. Jag har i alla fall kunnat sova lite grand, och på efternatten har jag lyssnat på ljudbok via Storytel - Perfekt när en inte riktigt orkar koncentrera sig på att läsa en fysisk bok men ändå behöver lite tidsfördriv!

På morgonen pratade sköterskan med min läkare så att han ökade grundmedicineringen, så nu ska det förhoppningsvis bli lite bättre. Läkaren berättade igår att kotorna och disken som är opererade inte låg som de skulle (ens med hänsyn till att jag hade en kotförskjutning (spondylolisthes)), utan låg felvinklade så att han var tvungen att vinkla upp dem. Därför har jag lite extra ont, och även lite domningar och känselnedsättning i vänster fot. Detta ska dock bli bättre och bättre, och snart försvinna helt.

Utsikten från min säng på postop/uppvaket. Sköterskorna har full uppsikt över oss!

Blodtrycket är väl inte heeeelt optimalt, tror det låg runt 80/32 som lägst...

Mitt vackra sår (ja, jag HAR byxor på mig, även om ljuset faller så att det inte ser ut så, och det är inte min rumpa på bilden, utan såret!!! 😂)... Nu är dränet draget; totalt blödde jag 675 ml under och efter operationen, så det var en del... Hb (blodvärdet) var i alla fall 115 nu på morgonen, så det har ju hållit sig bra, och jag behöver ingen blodtransfusion. Att dra dränet gjorde faktiskt riktigt ont, men det är ju som synes en ganska grov slang, som var placerad ganska djupt in i ryggen.

Efter att dränet dragits fick jag komma upp i gåbordet igen. Det kändes bättre idag, jag mådde inte alls lika illa som igår och kunde faktiskt gå en bra runda inne på postoperativa avdelningen!  Därefter var det riktigt skönt att borsta tänderna.

Frukost! Jag är ju ingen frukostmänniska egentligen, men det här smakar faktiskt riktigt bra!

Nu har jag fått komma tillbaks till mitt rum och den ökade dosen av de långverkande smärtstillande tabletterna börjar få effekt, s å just nu känns det ganska bra. Fick nyss ett meddelande från mor och far, som har åkt hemifrån och dyker upp för att hälsa på mig i eftermiddag. 

Postop/uppvaket

Kategori: Kroppen

God morgon,  gott folk! Jag ligger sedan några timmar tillbaks på uppvakningsavdelningen och känner mig en aning mörbultad...

Allt har gått bra, så min resa kommer att se lite annorlunda ut framöver. Samtidigt som jag fortsätter och tar nya tag med min viktminskningsresa så kommer träningen att se lite annorlunda ut från och med nu...

Det är trevligt med fönsterplats!

Dropp, smärtlindring och diverse kontroller...
Dagen d...

Kategori: Kroppen

Så var då den där dagen här, dagen då jag ska operera min rygg! Jag har faktiskt sovit över förväntan,  jag sov betydligt sämre natten innan jag skulle åka hit. Sköterskan var inne och väckte mig för en liten stund sedan, och kontrollerade blodtrycket, som var skyhögt för att vara mig (135/70) och temp (36,9). Jag har druckit min sista kopp kaffe (innan operationen), och nu väntar bara en sista dubbeldusch med bakteriedödande medel Descutan och Hibiscrub samt den där underbara katetern...

Nu sitter den där den ska...

Har väldigt ont just nu; nervsmärtor i ljumskar och lår. På ett sätt känns det ganska skönt; dem ska jag ju förhoppningsvis bli av med nu! 

Update kommer så snart jag börjar vakna till igen!

Da'n före da'n, del 3

Kategori: Kroppen

Så här ser mitt nya rum ut; fortfarande enkelrum,  som synes. 👍😄

Det verkar ha gjort stort intryck att jag bäddade rent sängen själv i förmiddags; flera ur personalen har påtalat det under dagen - Det är ju skönt när det går så lätt att imponera, och glädja någon! 😊👍

Till middag serverades fläskfilemedaljonger med klyftpotatis och svampsås, till efterrätt fick vi denna fantastiska chokladpuddingbomb! Allt hemlagat och fantastiskt gott (jag som inte ens brukar vara särskilt förtjust i chokladpudding)!

Jag blev lite frusen efter promenaden, plus att mitt nya rum inte är lika varmt som det gamla (där var ca 25 grader 👍), så min underbara lurviga julklappströja åkte på!

Ibland känner jag mig så där lite extra snygg... 😄👍👌 På sjukhus FÅR en gå klädd lite hur som helst, så det så!!!

Detta håller jag på och läser just nu; för mig tidigare oupptäckt svensk deckare och vampyrer!

Update : Hmm, känner att jag ständigt överträffar mig själv när det gäller dagens outfit... "I'm sexy and I know it!" ✌😄💃👯

Hmm, svintohår var det ja! Kanske skulle satsa på dreadlocks framöver?!Eftermiddagspromenad och eftertanke

Kategori: Eftertanke

Jag gav mig ut en stund i snön idag också! Efter operationen kan det ju dröja ett litet tag innan jag kan promenera på samma sätt, så det vill till att passa på!


Det märktes i skogen att det har snöat mycket de senaste dygnet; många grenar hade knäckte av tyngden och låg tvärs över vägen eller ute i skogen!

Promenaden blev inte jättelång i kilometer, men det ger bra träning att pulsa i 25-30 cm blötsnö!


Tillbaks "hemma" igen! Mitt nya rum är det på nedre våningen närmast den vita muren, där lyset är släckt.

Huvudentrén.

Det är klart att det är många tankar som snurrar i huvudet, nu när operationsdagen närmar sig med stormsteg. Kanske är jag galen som genomför den, nu när jag ändå mår så bra? Jag tänker så här; jag mår så här bra tack vare att jag tränar 1-2 gånger om dagen, men det är orimligt att tro att jag skulle klara det resten av livet. Dessutom är det ju ingen som vet om det kommer att fungera lika bra fortsättningsvis. Jag har ju ganska utbredda skador i ryggen, med nervpåverkan på flera olika ställen och av flera olika orsaker. De skadorna kommer inte att försvinna av sig själva. Jag kommer sannolikt aldrig att kunna skapa bättre förutsättningar inför en operation än jag har just nu, så jag känner att det är lika bra att få det gjort, för att kunna leva ett någorlunda "normalt" liv framöver! 

Sedan har jag ca 15 kg kvar att gå ner innan jag nått mitt mål, så jag kommer givetvis att fortsätta min nya livsstil; jag kommer inte att bli något soffpotatis igen, bara för att jag är opererad! Det var ju just smärtorna och mina sjukdomar som gjorde mig till en soffpotatis förra gången, så när ryggen (förhoppningsvis) mår bättre så finns inga hinder kvar!!! ✌💪💪

Fysioterapeuten/sjukgymnasten gav mig lite trista tidpunkter att förhålla mig till i fredags: Ca 8 veckor tar det innan vävnaderna (muskler, hud och ligament) har läkt, och benläkningen pågår sedan i upp emot ett år. Så ett år får jag räkna med innan jag vet hur operationen har gått. Jag räknar dock kallt med att kunna komma igång med mina promenader igen ganska snart; jag har ju en så bra ganska plan och lagom lång runda därhemma, som jag började min träningsresa med i mars förra året!

Da'n före da'n, del 2

Kategori: Sjukvård

Dagens lunch: rotsakssoppa med fisk och skaldjur, och nybakt bröd (soppan var inte så flottig som det av någon anledning ser ut på bilden!). De lagar all mat själva här på sjukhuset och bakar allt bröd, kakor och så vidare - Inte underligt att det smakar därefter! Önskar att alla sjukhus kunde ha sådan här mat, med det är givetvis mycket lättare på ett litet sjukhus,  som dessutom är privat!

I eftermiddag ska jag byta rum, ja till och med avdelning och våning, så det är bäst att packa ihop sig lite! Sjukgymnasten sade igår att de patienter som gör samma operation som jag ska göra brukar få ha enkelrum, så jag hoppas på att nästa rum också blir enkelrum! ✊✊


Da'n före da'n...

Kategori: Kroppen

Det är dagen före den stora operationsdagen, och morgonen började med bakteriedödande dusch i Hibiscrub och Descutan

Köpte en extra flaska med bakteriedödande lösning; hade en känsla av att den mängd som är med i "standardförpackningen" till höger inte är anpassad till oss som har hår ner till svanken, vilket visade sig stämma bra. 👍

Ett heeeelt vanligt handfat på en kirurgisk klinik... 

Infektionssjuksköterskan i mig njuter av att se handdesinfektionsmedel med tillhörande instruktioner med väldigt jämna mellanrum; utanför varje rum, vid handfatet på Rummet och på sänggaveln , samt utanför personalens expeditioner (säkert på flera ställen därinne också), i dagrummet där vi fikar och äter all mat på helgerna, vid dörren in till matsalen, och så vidare, och så vidare. Mycket väl godkänt blir betyget till ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs för hygienaspekten!

Nydubbelduschad med bakteriedödande medel och extra fräsch! Känner redan hur huden har påbörjat förvandlingen till sandpapper och håret börjar likna svinto - undrar just hur det känns efter ytterligare två dubbelduschar??? Tur att jag har med mig en massa hudlotion, hårinpackning och balsamspray, att användas i massor efter operationen!

Efter frukost satt jag och läste i ett par timmar, innan jag kände att jag behövde lägga mig och vila ryggen en stund. Problemet var bara att sängen skulle bäddas rent efter min dubbeldusch, och eftersom personalen befinner sig på våningen under kändes det löjligt att gå och fråga dem, så jag letade rätt på nya sängkläder och bäddade själv. Precis när jag var färdig så kom givetvis personalen, och de blev väldigt positivt överraskade när de insåg att jag redan hade bäddat rent själ! Det enda jag saknade var ett nytt glidlakan, så det fick jag. 😊