Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Kriminalteknik

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Ikväll var första gången på kursen i kriminalteknik, som jag ska gå i vår.
Det kan låta en aning udda, men jag tycker att det är spännande, och dessutom så är det mycket laborationer; man får analysera prover med PCR- teknik, titta på sitt eget och andras DNA i mikroskop osv, så det är faktiskt intressant även ur min yrkesmässiga synvinkel, såtillvida att vi ofta skickar prover för PCR, så det är roligt att veta hur man gör det i praktiken.
Idag var det en kriminaltekniker från Örebro som föreläste; han berättade hur deras arbete ser ut i verkligheten och gav exempel på hur de kan arbeta genom olika fallbeskrivningar. Det var jätteintressant och roligt att höra honom berätta om sitt yrke!

Som en liten parentes kan jag konstatera att kriminaltekniker verkar se på CSI, Dexter och liknande serier som vi som jobbar inom sjukvården tittar på Cityakuten, Scrubs osv :)


Dexter skapar en fin blodbild ;)

Klantig?!

Kategori: Kroppen

Hur kan man vara så klantig att man sågar sig i fingret?! På fel håll, dessutom...


Ljuset reflekteras väldigt och läkningsprocessen har börjat, men ungefär så här ser det ut...

"Ledig" dag

Kategori: Det dagliga livet

Dagen började med att väckarklockan ringde kl: 03:00. Då skulle jag skjutsa iväg min käre fästman till Landvetter, där han sedan skulle åka vidare till Paris- Rom- Catania- Taormina, för att imorgon åka vidare till Panarea, där han ska hjälpa Helena och Lorezo med trädgårdsanläggning...
Från Landvetter begav jag mig hemåt, jag blev en aning orolig för när jag kom hem möttes jag av hantverkarna som arbetar hos grannen, och de hade ställt upp en stor cementblandare utanför, så nu förstod jag att det var dags att gjuta. De skötte faktiskt sitt arbete tyst och stilla idag; de verkar ha gjort färdigt borrandet och hackandet för tillfället, i alla fall.
Jag sov några timmar, innan jag gick upp och började städa, handla och fixa inför kvällen ljusparty/ SPA-visning. Det kom inte så många; någon hade blivit tvungen att jobba, ett par hade tagit fel på dag osv osv. Sådant som alltid dyker upp, med andra ord. Vi som var här hade i alla fall kul!

Är vad som helst OK i konstens namn?!

Kategori: Debatt

Tänker givetvis på det som hände i Stockholm nyligen; en ung konststuderande gick in för att "låtsas" vara psykiskt sjuk; hon skrek och vrålade, sparkade och slogs mot de poliser och sjukvårdspersonal som försökte ta hand om henne.
Det hela slutade med att hon omhändertogs enligt LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård) och tvångsinjicerades med lugnande läkemedel, vilket fick upprepas, eftersom hon fortsatte sin charad så fort hon vaknade till.

Detta kan kanske vid första anblicken ses som "en kul grej", om man har ett dåligt utvecklat sinne för humor, ingen empati  (vare sig för personal eller andra patienter) samt ingen inblick i vilka resurser sjukvården och/eller polisen har.
Denna person har alltså, för ett "konstprojekt", tagit mycket stora polisiära resurser i anspråk. Hon har dessutom tagit all, jag säger all personal på psykmottagningen/vb avdelning i anspråk, vilket givetvis innebar att de patienter som verkligen är sjuka, och behöver personalens hjälp inte kunde få den, på grund av en människa som lekte, och såg det hela som ett projekt!!!
Som personal är det dessutom oerhört tungt och svårt varje gång man måste utföra någon form av tvångsåtgärd; det är inte precis någonting man rycker på axlarna åt, utan man bär det med sig länge efteråt, ibland resten av livet!
Att hon dessutom "inte kan prata om saken, för det ingår i ett större projekt" gör ju inte det hela mer logiskt...

Titti Schultz på Rix Morronzoo uppmärksammade också det inträffade på radion i morse, hon hissade att personalen på sjukhuset polisanmält personen i fråga. Jag kan bara hålla med om att det är oerhört bra gjort! Man måste markera att vissa gränser får man inte träda över, inte ens i konstens namn!

Ledig!

Kategori: Det dagliga livet

Efter att ha jobbat hela helgen, och avslutat med en lagom hysterisk dag på jobbet idag (varför är det alltid kaos på måndagar och fredagar?!) känns det skönt att vara ledig två hela dagar!
Idag fick jag den nya katalogen från Party Lite, och det har kommit massor av nya härliga dofter, krämer, ljus osv osv!
Ser fram emot partyt på onsdag, hoppas att det kommer några gäster bara...


Miniatyrglasljus

Glamorous indie rock n roll is what I want...

Kategori: Musik


The Killers

Hultsfred 2009

Kategori: Musik

Det ser lovande ut inför Hultsfredsfestivalen 2009; Rockparty presenterar idel bra band och artister på sin hemsida!
 Jag och Catrin bestämde oss ju redan under förra årets festival att vi skulle åka dit och jobba även i år, och man blir ju inte mindre sugen när man ser vilka artister som ska spela!

ANNA TERNHEIM

LARS WINNERBÄCK

REGINA SPEKTOR

DROPKICK MURPHYS

LENKA

SONIC SYNDICATE

FRIDA HYVÖNEN

MAIA HIRASAWA

TAKIDA

THE HEART STRINGS

MARKUS KRUNEGÅRD

TIMBUKTU
The Killers- Mr Brightside
- En bra låt, och videon är dessutom riktigt snygg!

The Killers gör sin enda Sverigespelning på Hultsfredsfestivalen!
Gillar dem mer och mer ju mer jag lyssnar på dem, älskar hur sångaren använder sin röst (jag är ju som bekant svag för poppojkar med halvfalsk stämma..;) )!

Med solen i ögonen

Kategori: Musik

Nyligen visades dokumentären från Lasse Winnerbäcks stora sommarturmé 2008 på TV. Jag har alltid tyckt att han verkar vara en oerhört sympatisk person, och det intrycket stärktes bara efter att ha sett den filmen. Han är och kommer alltid dessutom att vara Sveriges textförfattare nr1; ingen skriver texter som han!
Enda nackdelen med att se dokumentären är att det kändes extra tråkigt att jag missade turnén, men vi hade ju kul på Sicilien också!Vissa kanske kan tycka att det låter mycket med hela fyra konserter med herr Winnerbäck på Hultsfred 2009, men med hans digra repertoar och bredd tycker jag att det låter fantastiskt med en akustisk, en rock, en reunion med Snoddas och en pampig avslutning på Hultsfreds största scen, Hawaii!
Extra roligt blir det eftersom han inte kommer att göra någon sommarturné i år, utan bara spela på två ställen :)

Mer borrande...

Kategori: Det dagliga livet

Idag kl: 07:30 väcktes vi av att det åter borrades så att man kunde tro att hela huset skulle rasa ner. Jag måste säga att det gjorde att det kändes extra skönt att åka hemifrån för morgonens pilatespass... När jag kom utanför porten ser jag att det inte bara låter som om huset ska rasa; där står en släpkärra full med nerhackade betongbitar! Alltså är det som vi trodde- ingen vanlig borr får väggarna att vibrera i hela huset! Vet inte om någon håller på att riva en vägg eller vad de gör, jag har i alla fall lyckats lokalisera vilken lägenhet det kommer från nu.
När jag så kommer till Nautilus, och vi är halvvägs igenom passet, vad händer då? - Jo, det börjar borras även där! Aldrig får man vara ifred!

Nu satsar jag på att vila, duscha och kanske till och med kunna sova lite innan det är dags att åka till jobbet.

Smått och gott...

Kategori: Det dagliga livet

Gårdagens afropass blev tyvärr inställt; tränaren dök aldrig upp, och de andra som har det passet var sjuka :(
Snacka om antiklimax, efter att ha gått och sett fram emot det passet!

Idag har jag varit ledig, tvättat, slappat och pysslat lite.
Ikväll blev det power, styrketräning med skivstång i grupp. Det känns att det var ett tag sedan jag körde den typen av pass; mina muskler känns som överkokta spagetti... Skönt, då känns det att de har jobbat!

Vem borrar i fem timmar i ett hyreshus?!

Kategori: Det dagliga livet

Efter att ha jobbat föregående natt kom jag hem ganska pigg, men ändå med en längtan efter sängen. Tittade på TV en stund innan jag gick och lade mig. Då började det; någon av grannarna alt. hyresvärden satte igång att borra! Det lät som om de var ute i trappuppgången och borrade; det ekade och väggarna skakade i hela huset! Det hade väl ändå inte varit några större problem, om det inte hade fortsatt ända fram till kl: 13:00! Vem håller oavbrutet på och borrar från kl: 08-13?!
Jag och David hade bokat boxningstid, men när jag inte hade kunnat sova någonting och klockan var 13:00 insåg jag att det inte fanns en chans att jag skulle kunna göra det; jag behöver lite mer än 2-3 timmars sömn per dygn...  Det hela slutade med att Andreas tog min plats på boxningen istället, medan jag låg hemma och försökte sova. Det blev inte precis lättare av den sprängande huvudvärk jag fick av det förbannade borrandet!
Nåväl, jag sov några timmar i alla fall, men jag känner mig fortfarande groggy, så jag hoppas att det blir lagom mycket att göra inatt, så att natten går fort. Är tacksam över att jag sedan är ledig en dag!

För övrigt så har jag känningar i "muskelkorsetten", efter gårdagens Pilatespass :)
Imorgon väntar afrodans!

Ledig helg!

Kategori: Det dagliga livet

Jag jobbade igår kväll, annars är jag faktiskt helledig i helgen! Inte så ofta det händer...
Dagen började med ett uppiggande afropass, med min absoluta favoritafrotränare! Detta bådar gott för vårterminen, att båda mina favoritafrotränare verkar vara tillbaks!
Därefter har jag mest tagit det lugnt, läst och pysslat lite här hemma. Just nu är Andreas iväg och hyr en film som vi ska titta på, undrar vad det blir?

Viktväktarna v. 1 -09

Kategori: Kroppen

Dagens resultat: +2,1 kg.
Resultat totalt: - 3,0 kg.

Är förhållandevis nöjd med resultatet, med tanke på att jag varken har tränat eller tänkt speciellt mycket på kosten under de fyra veckor som gått sedan jag var där senast. Nu är det nytt år, och nya friska tag som gäller!

Afro

Kategori: Träning

I onsdags var det dags för första afroträningen efter juluppehållet. Det var kul, som vanligt. Extra roligt var att det var en av mina favorittränare som höll i passet! Hoppas att hon kommer att fortsätta hålla i alla fall ett afropass i veckan, så att det inte bara var ett tillfälligt inhopp!
Gårdagen spenderades med en lagom skön (på gränsen till plågsam) träningsvärk. Det är bra, då känner man att man har tagit i!

Tandläkaren del 2

Kategori: Det dagliga livet

I onsdags begav jag mig direkt efter jobbet iväg till tandläkaren. Det gick riktigt bra, hon talade om att det inte alls stod så illa till med mina tänder som jag hade fått intryck av; hon pratade om en liten prick här och en skugga där. Det kändes verkligen skönt! Dessutom så rekommenderade hon återigen att jag skulle börja använda Duraphat igen! Jag var bara tvungen att tala om att tandhygienisten jag var hos sist inte tyckte det... Jag litar nog mest på tandläkaren, i alla fall.

Boxning

Kategori: Träning

Ikväll var det så dags för det första boxningspasset efter juluppehållet. För min del var det första träningen överhuvud taget på ett par veckor, men David har varit hurtig och tränat hårdare än någonsin över helgerna... Det var inte utan att jag var en aning nervös innan, men det gick faktiskt över all förväntan. Det var vår favorittränare som höll i passet, och han hade roliga men intensiva övningar, som vanligt.
Det nya var att vi fick prova på hoppsparkar :) Det gick väl sådär för min del, men David var en naturbegåvning (eller så har han övat hemma...)!
Det var en bra start på träningsåret 2009, som ska fortsätta i hälsans tecken!

Nu vila, duscha och sedan jobba inatt igen!

Grammisgalan

Kategori: Musik

Det har ju nyligen varit grammisgala, och det är givetvis värt några kommentarer.
Kan ju börja med att galans stora vinnare, Kleerup (årets kompositör, årets nykomling och årets producent) inte riktigt faller i min smak. Att han dessutom ser allmänt slirig ut kan han ju inte hjälpa, men att han var drängfull och uppträdde allmänt illa är ju något som han själv kan påverka. I och för sig så är ju grammisgalan allmänt känd för att vara artisternas "firmafest", där de flesta dricker en aning för mycket och beter sig allmänt underligt.

Priset som årets textförfattare gick välförtjänt till Annika Norlin.
Kan inte riktigt förstå mig på det där med att samma artister kallar sig olika namn beroende på vilket språk de sjunger på osv, känns en aning schizofrent, men om de tycker att det känns logiskt så...

Anna Ternheim var nog kvällens överlägset gladaste, och det med all rätt, med tanke på att hon vann priserna för årets album och årets kvinnliga artist.

Årets låt blev Jennie let me love you, med EMD, och det tycker jag var skandal! Av de nominerade borde Jag är en vampyr med Markus Krunegård ha vunnit! I denna kategori är det för övrigt väldigt underligt att inte Curly Sue med Takida ens var nominerad, den tycker jag verkligen är årets låt 2008! Det hänger väl på att de ses som hårdrock, och hårdrock får ju bara nomineras just i kategorin årets hårdrock...

Årets manliga artist blev välförtjänt Håkan Hellström, som dock också hade tagit ett antal glas för mycket av gratisspriten...

Årets liveakt hade många bra kandidater, men priset gick till Robyn. Hon tillskrev Madonna en del av äran för det priset, med tanke på att hon har  agerat förband åt Madonna under året, och det kan säkert ha bidragit till att även svenska folket har återupptäckt henne.

Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
Måste för övrigt säga att Kjerstin Dellert är en riktigt cool gumma, här med Kleerup.

Hela listan, årets:


Album: Anna Ternheim
Barnalbum: Trazan & Banarne
Dans/hiphop/soul: Afasi & Filthy
Dansband/schlager: Lasse Stefanz
Folkmusik/visa: Abalone Dots
Grupp: Soundtrack Of Our Lives
Hårdrock: In Flames
Jazz: Esbjörn Svenssons trio
Klassiska: Allmänna sången & Anders Widmark
Kompositör: Kleerup
Kvinnliga artist: Anna Ternheim
Manliga artist: Håkan Hellström
Liveakt: Robyn
Låt: "Jennie Let Me Love You", E.M.D.
Textförfattare: Annika Norlin
Nykomling: Kleerup
Producent: Kleerup
Elektroniska producent: Eric Prydz

90- årskalas och körtelfeber

Kategori: Det dagliga livet

I lördags hade jag, Andreas och David gemensamt 30- årsfest, "90- årsfest".
Toni och Richard kom ner från Köping, för övrigt var det "de vanliga" vännerna som kom. Det var en trevlig tillställning med mat och dryck samt tipspromenad. Andreas och David hade gjort frågorna, och jag (och fler med mig) kunde knappt en enda fråga. Det var svåra frågor om allt möjligt, antar att jag inte är särskilt allmänbildad...

Toni berättade om dottern till en av hans arbetskamrater, som har haft exakt samma magproblem som jag, och där det sent omsider visade sig att hon hade körtelfeber. Oftast yttrar det ju sig ungefär som en halsfluss, men det kan även slå sig enbart på inre körtlar; mjälte, lever osv. De flesta får det i barndomen, och får då inte så mycket symtom, men om man får det i vuxen ålder kan man drabbas hårt, och det är inte helt ovanligt att man är sjuk lika länge som jag; 8-9 månader. En del får också ett kroniskt trötthetssyndrom efteråt, som kan vara i flera år, för att sedan successivt bli bättre.
Ju mer jag läser om det så tror jag faktiskt att det var körtelfeber som jag också hade; de allra flesta symtom stämmer, till och med prover, såsom CRP, leukocyter, sänka, urinsticka osv.

Kom igen Lena!

Kategori: Musik


Ett riktigt lyckopiller! Fortfarande en av mina favoritmusikvideos; kan man bli annat än glad av den?
Håkan är ju dessutom inte bara trevlig att lyssna på, utan även att titta på..;)
Gillar dessutom flirten med Bob Dylan, som är en gammal husgud, om än inte lika munter.


När vi nu är inne på Håkan, så kan jag ju inte utelämna Ramlar, som är en annan underbar låt!

Influensan är här!

Kategori: Det dagliga livet

Läser vidare på Aftonbladet.se att nu är influensan här, och den förväntas nå sin topp om ett par veckor.
Det stämmer ju bra med de beräkningar som gjorts utifrån de första fallen.
Den senaste veckan har vi haft ganska många patienter med svår influensa, som i efterförloppet orsakat lunginflammation. Det allra värsta är, som vanligt, obstruktiviteten, dvs att den som drabbas blir så tät i bröstet. Vi ger dem olika former av inhalationer med luftrörsvidgande mediciner som hjälper till viss del, men  inte fullt ut. Det enda är syrgasbehandling, slemlösande, febernedsättande och vila. Honungsvatten är också en underskattad medicin!
Några patienter har sagt att "Det måste vara något mer, jag kan inte vara så här dålig bara av influensan!"  Men saken är den att man blir så dålig av influensan! Speciellt om man är lite äldre och/eller nedsatt av någon annan anledning så drabbas man väldigt hårt av influensan; även unga och friska personer beskriver ju hur de har legat däckade i flera veckor!

Jag tror att det stora felet är att gemene man använder ordet "influensa" så fort de har drabbats av en kraftigare förkylning, men influensan är så mycket allvarligare än så; man brukar säga att om du undrar om du kanske har influensan , så är det inte det, utan en vanlig förkylning du har drabbats av. Har du smittats av influensan så råder det inga tvivel; du har 39-40 graders feber, svår huvud- och muskelvär och besvärlig torrhosta/obstruktivitet. Just det sistnämnda är kardinalsymtomet; har du inte hosta och/eller andra luftvägsbesvär så har du inte influensa, utan något annat.

Hur skyddar man sig då mot influensan?

1. Håll avstånd!

Minst två meters skyddsavstånd krävs för att inte riskera bli smittad av en hostande, snörvlig person.


2. Peta inte näsan!

Kommer smittade fingrar i kontakt med slemhinnorna i näsa, mun eller ögon sprids viruset lätt vidare i kroppen.


3. Tvätta händerna!

Regelbunden handtvätt skyddar mot de flesta infektioner.


4. Vädra ofta!

Har viruspartiklar följt med hem eller någon därhemma är sjuk går det att minska smittorisken genom att öppna

fönstren och vädra då och då.


5. Passa inte små smittbomber!

Åtminstone äldre personer bör låta bli att vara barnvakt i förkylningstider då småbarnen bär med sig allehanda

virus från dagis. Även om de äldre vaccinerat sig kan en kraftig mängd virus vara smittsam.


6. Ut och jogga!

Motion i måttlig mängd har i en färsk studie visat sig förebygga förkylningar - åtminstone för kvinnor som har passerat

klimakteriet.


7. Ta inte i hand!

Virus sprids både via luft och direkt kontakt.


8. Läs tidningen!

Om du åker buss eller tunnelbana eller måste trängas med folk är en tidning framför ansiktet ett bra skydd.


9. Dela inte säng!

Är din partner sjuk kan det vara idé att sova på soffan några dagar. Ju mer virus man får på sig desto sjukare blir vi.


10. Vaccinera dig!

Hör du till någon av riskgrupperna bör du ta vaccin omgående. Det tar 10-14 dagar innan det får full skyddseffekt.

Till riskgrupperna hör: alla över 65 år, alla med hjärt- och lungproblem eller nedsatt immunförsvar och de flesta som lider av kroniska sjukdomar som diabetes och astma.

Äntligen ledig!

Kategori: Det dagliga livet

Efter att ha jobbat närmare 80 timmar den senaste veckan är det inte utan att jag börjar känna mig lite utarbetad; det ska bli skönt att vara ledig en dag! Att jag tillsammans med Andreas och David då dessutom ska ha gemensamt 90- årskalas och träffa alla våra nära och kära vänner gör inte saken sämre! Tyvärr så innebär det ju också vissa förberedelser i form av städning, matlagning osv, men man får ta det tråkiga med det roliga!

Hanteringen av (o)döda!

Kategori: Debatt

Idag kan man läsa på Aftonbladet.se att det på centrallasarettet i Kristianstad har avlidit så många att det inte finns plats för dem alla i kylrummet, utan att en del får ligga skavfötters på golvet i kylrummet eller till och med utanför kylrummet.

Situationen har lett till anhöriga inte har kunnat ta ett sista farväl eftersom kroppar varit illa åtgångna efter att ha förvarats i flera dagar i alltför hög temperatur.

Detta är ju en fruktansvärd, oetisk och makaber situation, och det är inte utan att tankarna går till John Ajvide Lindqvists "Hanteringen av odöda"... Det är bara att hoppas att den situationen inte kommer att utspela sig i Kristianstad!

Gone with the sin

Kategori: Musik


Älskar Villes röst, som passar perfekt för den här musiken!
Gillar för övrigt också hans stil, som av recensenterna beskrivs som "introvert och kedjerökande"...

Multiresistenta bakterier ökar även i Sverige

Kategori: Sjukvård

Runt om i europa och övriga världen har olika typer av multiresistenta bakterier (MRB) härjat sedan många år tillbaks, i exempelvis England är läget så allvarligt att man helt har kapitulerat; man tar inga riktade odlingar och vidtar inga åtgärder för att försöka bekämpa problemet.
I Sverige har vi hittills varit relativt förskonade från dessa typer av bakterier. De senaste åren har man dock märkt att MRSA (meticillinresistenta Staphylokock Aureus), olika former av ESBL- bildande bakterier och nu senast VRE (Vancomyzinresistenta Enterokocker) ökar även i Sverige.
För alla dessa olika bakterier finns det än så länge något antibiotika som hjälper, det man fruktar är att dessa olika bakteriestammar ska mutera sinsemellan, så att de "ger" egenskaper till varandra så att tex MRSA även blir resistent mot Vancomyzin, som i nuläget är den enda antibiotika vi har mot denna bakterietyp. Därför är vi i Sverige mycket noggranna när det gäller dessa bakterietyper; vi har bland annat extra noggranna hygien- och städrutiner. Patienter som är bärare av dessa bakterier får inte heller dela rum med någon annan när de är inlagda på sjukhus, de måste hålla sig inne på sitt rum och får inte dela toalett med någon annan under sjukhusvistelsen.

Aftonbladet uppmärksammar problemet idag, men eftersom de måste locka läsare så vinklar de sin rubrik till "Sju svenskar har dödats av superbakterier" 
Sju svenskar som dött av "superbakterier" kan kanske låta mycket, men jag undrar två saker: Hur många svenskar dog direkt till följd av MRB och hur många svenskar har dött som varit bärare av MRB? Jag skulle tro att svaret på den första frågan till och med kan vara lägre än de sju man nämner i artikeln, medan de i den andra gruppen med all sannolikhet är betydligt fler. Många av de multiresistenta bakterierna ligger ofta latent, och när de väl blossar upp så orsakar de sällan någon livshotande sjukdom, även om sjukdomsförloppet kan vara nog så långdraget, eftersom bakterierna är så svårbehandlade. Givetvis kan den som är kraftigt nedsatt, tex de nyfödda barn som nämns i artikeln bli mycket svårt sjuk.

En viktig sak som de faktiskt nämner i artikeln är att eftersom olika typer av MRB är så vanliga runt om i europa och världen, och en stor del av befolkningen är koloniserade med dessa bakterier (bärare av bakterierna utan att vara sjuk av dem) så är risken stor när man semestrar utomlands att man "plockar upp" MRB, och själv blir bärare. Blir man sedan av någon anledning nedsatt i sitt allmäntillstånd, tex att man blir sjuk av något annat eller bara genom att man blir äldre, så kan dessa bakterier blossa upp, och orsaka sjukdom.
Så här fungerar alla de multiresistenta bakterier vi i nuläget känner till; de kan ligga latent i kroppen i många år, för att sedan blomma upp när man man av någon anledning blir nedsatt.

Seven days a week

Kategori: Musik


Glad, sprittande partymusik!

The worrying kind

Kategori: Musik"Words, I like to break 'em
Words, I'd like to shake 'em
Shake 'em from my troublesome mind
And why? Heaven knows
It's a joke I suppose
But baby, I'm the worrying kind"

Mera nattjobb...

Kategori: Det dagliga livet

Efter att jag skrivit mitt förra inlägg körde det igång riktigt, och vi hade fullt upp resten av både den natten och nästa.
Inatt har det hittills varit ganska lugnt, men vi har många patienter (flera överbeläggningar), och de flesta är ganska krassliga. Hela hösten/vintern har det varit ovanligt mycket lunginflammationer och ilskna luftrörskatarrer (bronkiter), och just nu härjar influensan för fullt.
En kollega på en avdelning uttryckte det på ett bra sätt när hon sade att det låter som ett sanatorium på avdelningen..:)

Imorgon är jag ledig, och dagen skall ägnas till tvätt och städ. Ska även passa på att slappa och ta det lugnt. Ett par nya byxor skulle jag också behöva åka och köpa, det är ju trots allt rea :) Kanske man hittar någon fin top också, om det inte är helt urplockat vid det här laget.

Håret känns för tillfället som en för tjock mössa, och jag hade sådan tur att min frisör hade en ledig tid på onsdag, så då faller kalufsen!

Nattjobb...

Kategori: Jobbet

Är inne på natt tre av fem på jobbet. Hittills har det varit ganska lugnt, de flesta sover gott.
Fem nätter i rad är ganska mycket, skulle egentligen "bara" ha gjort fyra men jobbade den femte åt en arbetskamrat. Jaja, det går nog bra, jag har ju inga problem med att sova på dagen :)
Upptäckte dock igår att efter de fem nätterna är jag bara ledig en enda natt, innan jag gör ytterligare två nätter!
Enda sättet att hantera detta på är att sova så mycket det bara är möjligt; social får jag vara någon annan gång.

Gott nytt år!

Kategori: Det dagliga livet

Det nya året firades in hos Jennie och Johan. Vi åt god mat, samtalade, lyssnade på bra musik, dansade och umgicks natten lång. Givetvis hade raketer införskaffats, vi konstaterade nöjda återigen att en tårta är en betydligt bättre investering än enskilda raketer.

Sammanfattningsvis kan man säga att kvällen/natten var lång och blöt, men väldigt trevlig!
Nu ser jag fram emot år 2009, ett nytt år med nya möjligheter. 
2009 ska bli ett år i hälsans tecken!