Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Bloggloppis del 2

Kategori: Det dagliga livet

Loppis

Kategori: Det dagliga livet

Ni glömmer väl inte att göra ett besök i Candanzas klubblokal idag?

Fram till klockan 16:00 finns jag och ett gäng andra på plats med kläder, filmer, böcker och en massa annat till riktiga fyndpriser!

Jag har även rensat lite i mitt PartyLiteförråd, så här finns definitivt möjlighet för riktiga fyndigheter!Ser ni något intressant så hojta till i kommentarsfältet; vi kan väl köra en bloggloppis också?!

Underbara spikmatta!

Kategori: Projekt livsstil

Efter att katterna rotat fram min gamla spikmatta ur garderoben blev jag påmind om dess existens, och de senaste två kvällarna har jag spenderat en halvtimma på den innan jag gått och lagt mig. Det känns att det verkligen gör stor nytta, och skillnad för min stackars trasiga gamla rygg! Hoppas att den nya rutinen ska föra med sig ytterligare förbättring på sikt, tillsammans med det successiva införandet av ytterligare goda vanor!

Watching the wheels

Kategori: MusikDenna underbara klassiker tillägnas my fellow John Lennon fan och partner in crime; finaste fröken Larsson!

Real love <3

Kategori: Musik

Underbara Regina igen, denna gång med en cover från lika underbare John...Måste såklart tillägnas min älskade fästman <3

That time

Kategori: Musik

Älskar det mesta med underbara Regina Spektor; här är en ny favorit!

Hela världen är så underbar - om man är korkad, tom och glad!

Kategori: Musik

Det har gått fem år, men den här låten är fortfarande lika bra!Vem blir inte ful i 60 watts ljus?
Vem blir inte kall, naken och våt i en tom hall?

Tillägnar detta inlägg bästa Jennie och Catrin; vet att ni fattar vad jag pratar om! <3

Let's kill ourselves a son

Kategori: Musik

Vackra sommarkväll!

Kategori: Det dagliga livet

Efter en gråmulen dag med spöregn så klarnade det upp framåt kvällskvisten och blev en underbart vacker sommarkväll! 

 

Morgonmys <3

Kategori: Det dagliga livet

Diggiloo

Kategori: Kontaktperson

Ikväll var det dags för vår årliga familjetradition; Diggiloo, som i år för första gången inte hölls på Läckö slott utan på Rörstrands center, i Lidköpings centrum. Först kändes det en aning underligt att flytta från den underbara miljön vid slottet, men med facit i hand var det ett klokt val. Området är större och tillgängligheten på alla sätt bättre, bättre parkeringsmöjligheter och dessutom utrymme för en massa kringaktiviteter.


R kollar in turnésläpen, och vilka artister som är med i år, och blev nöjd med vad han såg!

 


Lasse Holm har gått i pension och är inte med i showen i år, men vi hade ändå turen att springa på den stora idolen; kvällen var succé redan innan showen hade börjat!

 Mojje värmde upp publiken innan den stora showen började.

Lasse gillade vad han såg :)Glada och förväntansfulla inför showen!


Jessica Andersson fick känna sig riktigt smal bredvid den höggravida Charlotte Perelli, som såg riktigt ansträngd ut emellanåt. Enligt uppgift ska hon ju inte föda förrän om en dryg månad, men jag undrar om det kommer att dröja så länge...Vädret var aningens ambivalent, men vi klarade oss i år helt utan regn, hagel och drivis!
Ganska snart klarnade det upp, och solen tittade fram på en molnfri himmel!


 
Även ett industriområde har sin ruffiga skönhet och charm...

  Clabbe in da house!
- Inte dåligt av en man som närmar sig de 70 (Clabbe är född 1946, sedan får ni räkna ut resten själva...) att rocka så fett!

  •  
      
    Publiken var stor, som vanligt; ca 2000 personer!

Sammanfattningsvis så märktes det tydligt att det var en form av nystart, för ett Diggiloo som ska och kommer att leva vidare i många år till, även utan Lasse Holm som stöttepelare. Det är lite tuffare, lite rockigare, lite mindre schlager och lite ungdomligare; detta är (uppenbarligen) ett vinnande koncept!

Det rullar på...

Kategori: Det dagliga livet

Allt och inget händer just nu, men ingenting jag kan eller vill berätta om.
Fästmannen har varit hemma i en vecka, men igår kväll skjutsade jag honom till Karlstad igen; han har en del att fixa med inför sommarjobbet, och behöver titta till sin lägenhet.

Ett intensivt Continuum-maraton pågår. Är du det minsta intresserad av Science fiction och har missat den grymma serien så har du något att göra framöver!

Börjar så smått att ta tag i min livsstil och hälsa; ska ägna tiden fram tills jag får komma till Göteborg för bedömning åt att komma i så optimalt hälsotillstånd som möjligt!

Ja, det är väl i stora drag hur mitt liv ser ut just nu; det går sin gilla gång, dag för dag...

 

 

Tack Feliway!

Kategori: Husdjuren

Jag har ju sedan en tid nu använt Feliway doftavgivare hemma, framför allt för att Maja ska bli mer avslappnad och må bättre.

Jag kan bara konstatera att skillnaden är stor, och planerade att se vad som händer om vi kompletterar med spray, sim dock inte fanns hemma på vårt apotek med utökat djursortiment.

Katten Felice och Annika på Feliway läste om vår situation, och idag kom en fantastisk överraskning med posten!
  


Ett fint paket med spray från Feliway, och en kompis till Maja!


Nu har hon återtagit sin tron, det var lääänge sedan hon satt här senast! :)

Hjärtligt tack till katten Felice och Annika för hjälpen, och till Feliway för det fina paketet!

##

Kategori: Eftertanke

Glad midsommar!

Kategori: Det dagliga livet

Midsommaren firas med fästmannen, i goda vänners lag! :)

Knarkarbur på torget???

Kategori: Debatt

Vi var många som inte trodde våra ögon igår när vi läste kvällstidningarna; Moderaterna föreslår att det ska byggas en "glasbur" på torget i Falköping, där missbrukare av olika slag kan "sitta och umgås och spela kort"! På så vis menar de att missbrukarna kan komma ut och "se på folk", men utan att skrämma förbipasserande...

Själv fick jag omedelbara associationer till djurpark; "kom min lille vän, så ska vi åka till torget och titta på missbrukarna!" -Det klingar inte särskilt väl..:/

Jag kan dock känna att vissa personer med social problematik, som idag besöker härbärget S:t Jakob på kvällarna, för att ta en kopp kaffe och umgås, dessa personer kommer i kläm när härbärget nu ska läggas ner till förmån för ett nytt långtids- och utslussningsboende. Jag kan känna att det behövs en kravlös umgängesplats, dit dessa individer kan komma och fika för en billig peng, och umgås utan att bli dömda eller bedömda. Jag är dock övertygad om att ett glashus på torget inte är rätt väg att gå!

Jun. 19, 2013

Kategori: Eftertanke

Venghas road to Wacken

Kategori: Musik

Nyligen skrev jag ju om det fantastiska Skaraborgsbandet Vengha, och deras fina vinst i den svenska deltävlingen i Wacken metal battle 2013. I vinsten ingår en backdrop med deras logga samt spelningar på Sabaton open air i augusti och Wacken open air; världens största metalfestival, med 75000 besökare och utsålt sedan i julas! På Wacken open air tävlar de mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken records.

Ett fantastiskt pris som innebär stora möjligheter, kruxet är bara att de får bekosta resan och alla omkostnader själva, och därför har bandet nu börjat sälja dessa snygga t-shirts för att få hjälp att kunna förverkliga sin vinst och drömresa.


"Vill ni hjälpa oss till Wacken?
Köp en limiterad "Road To Wacken" t-shirt för 200 kr (drygt 2,5 pizzor) och få era namn placerade på baksidan av denna. Hela festivalspelningen kommer filmas av Wackens filmcrew och vid publicering av materi...alet kommer också era namn finnas med som tack för hjälpen.

"Road to Wacken", som vi kallar projektet, kommer gå till vår resekassa + video eftersom vi måste bekosta allt från egen ficka.

Skicka ett PM här på Facebook om du vill hjälpa till eller ta kontakt med oss via: Venghatube@gmail.com
Förskottsbetalning gäller.

Tack på förhand! /Vengha
"Jag uppmanar nu även officiellt Falköpings och Skövde kommun att hjälpa till och sponsra Venghas resa till Wacken; det är ju en ovärderlig reklam för våra kommuner och vår fantastiska metalscen!
 

Träna med flera kroniska sjukdomar...

Kategori: Det dagliga livet

Det är svårt att få till träningen när en har flera kroniska sjukdomar, som alla begränsar en på olika sätt. Det värsta för min del är just nu helt klart ryggen, med diskbråck samt kotglidning och utdragna nervrötter som orsakar nervsmärtor och svaghet ner i benen; jag kan inte gå varken särskilt långt eller snabbt innan jag får så ont och känner mig så svag att det känns som att jag inte kan ta ett enda steg till..:/

Fick för ganska länge sedan rådet av min kära kollega susca att testa att promenera med stavar, om de kan avlasta ryggen så pass mycket att jag i alla fall kan promenera en liten bit. Detta har jag av olika anledningar sedan glömt bort, men ikväll blev jag påmind igen, så i veckan blir det till att testa stavgång, för att se om det möjligen kan fungera en liten bit i alla fall! Min sjukgymnast har gett mig stränga order att inte pressa kroppen, utan vila när jag har ont, men jag börjar tröttna på det här nu; 1,5 år får räcka, nu vill jag slippa ständiga smärtor och kunna gå igen!

Annars är ME:n fortfarande oerhört begränsande; att alltid känna sig helt utmattad och aldrig få känna sig pigg eller utsövd är faktiskt fruktansvärt, även om jag nog har blivit liiite bättre, jämfört med när det var som värst!

Fibromyalgin ger sig i och för sig till känna, men nu när jag vet att ryggsmärtan och troligen större delen av smärtan i benen inte beror på den så känns den helt klart uthärdlig!

Hjärtfelet ger mig fortfarande hjärtklappning, andnöd och svettningar, men det har blivit mycket bättre sedan jag började med den nya hjärtmedicinen. Får se om det blir doshöjning efter att hjärtläkaren tittat på bandspelar-EKG:t, eller om jag får fortsätta med samma dos som nu.

Även migränen har blivit mycket bättre, med avgränsade anfall, som går över med hjälp av migränmedicinen! De senaste veckorna har anfallen i och för sig varit i princip dagliga, men det känns ändå som en barnlek, jämfört med de 10 årens ständiga migränhuvudvärk; fattar faktiskt inte hur jag pallade med det, nu i efterhand!

Sammantaget gör allt detta ändå att det är oerhört svårt med träningen:
- Att motivera sig att träna, trots att en är så trött att en bara vill sova, och dessutom har ont i större delen av kroppen är inte så lätt...
- Att sedan hitta en träningsform som passar, när en inte ens kan gå eller stå (och dessutom får hjärtklappning)är än svårare. Nu ska jag dock testa att ha med stavarna som stöd (annars kanske jag måste åka till sjukgymnasten och ta emot de där kryckorna, trots allt...), och dessutom har jag en tränings-DVD från Viktväktarna hemma, som jag tänkte prova och se hur den funkar! Sedan ska jag ta tag i träningen på rehabbadet; jag vet ju att jag mår bra av den, men ändå har jag inte lyckats motivera mig att ta mig dit på alltför länge!Egentligen skulle jag behöva skaffa en mat-, tränings- och sovklocka, för att få en påminnelse om att strukturera upp mitt liv!

Vårdgarantin...

Kategori: Sjukvård

Sedan 2010 har den så kallade vårdgarantin varit en lag. Detta innebär att du som patient har rätten att få vård inom en rimlig tid; bland annat ska du kunna komma i kontakt med primärvården den dag du söker, och om du behöver träffa en läkare så ska du få göra det inom fem dagar. Om besöket hos allmänläkaren resulterar i att du behöver träffa någon form av specialistläkare så ka du få en tid hos denne inom 30 dagar, och om denne i sin tur konstaterar att du behöver någon form av behandling eller operativ åtgärd så skall det inte dröja mer än 90 dagar.

Det är ju alldeles utmärkt, och låter i mina öron som rimliga väntetider. Problemet kommer om du av någon anledning inte kan/får remitteras vidare till någon privat och/eller alltför specialiserad klinik. Jag har exempelvis ett medfött hjärtfel, som föranleder att jag inte får remitteras vidare någon annanstans för undersökning och operation av min rygg. Eftersom ortopedköerna på Sahlgrenska är helt absurda så innebär det i mitt fall en väntetid på närmare ett år, och då ska vi ha i minnet att jag hade varit akut försämrad avséende ryggen i ett drygt år innan jag kom till ryggortopeden på hemsjukhuset!

Efter många samtal med olika instanser så fick jag till slut kontakt med en mycket trevlig och hjälpsam man på Vårdgarantikansliet i Västra Götalandsregionen. Han har hjälpt mig med kontakter med de övriga universitetssjukhusen i landet, för att se om de kanske kan ha möjlighet att ta emot mig någon annanstans. I fredags ringde han upp mig, han hade då fått svar från Linköping och Malmö, men ingen av dem hade möjlighet att ta emot mig.Vi väntar fortfarande besked från Örebro, och min kontakt på vårdgarantikansliet har dessutom planerat in ett möte med klinikchefen på ortopedkliniken, SU. Det händer alltså saker, och jag hoppas att detta innebär att jag i alla fall inte kommer att behöva vänta ända fram till jul; det känns som att jag blir allt sämre och får mer ont ju längre tiden går!Det jag går här och funderar över är vad som egentligen händer när sjukhuset/regionen inte kan hålla vårdgarantin? Händer det någonting alls, mer än att de konstaterar att de inte lyckats?
Jag tycker att jag som patient borde kunna få någon form av ersättning för den extra tid jag måste gå och vänta, men jag antar att det inte ens finns på kartan..:/

Feliway utvärdering

Kategori: Husdjuren

För ungefär en månad sedan köpte jag ju medlet Feliway, för att se om det kunde hjälpa Maja att bli lite lugnare och mer social. Redan andra dagen kändes hon mer avslappnad, och jag tyckte jig märka en ökad nyfikenhet på vad de andra katterna höll på med. Därefter har denna positiva trend fortsatt; Maja är numera framme i lägenheten mest hela tiden, och tar bara korta avstickare tillbaks till sin kära garderob! Hon sover alltid i garderoben, och det är ju förståeligt, att det känns som en trygg plats där hon kan koppla av.

Maja håller sig fortfarande på lite behörigt avstånd från de andra katterna, men det syns att hon är nyfiken på vad de håller på med. Idag gjorde hon ytterligare ett framsteg; hon kom fram till mig där jag satt i soffan, och hoppade upp och satte sig vid det öppna fönstret, trots att både Teal'c och Zlatan låg i soffan och vilade! -Det var länge sedan hon gjorde det!

Sammanfattningsvis så har Feliway gjort enorm nytta, och Maja fortsätter att göra framsteg för var dag!
Tyvärr så har apoteket fortfarande inte tagit hem Feliway sprayen, som jag hade velat köpa och komplettera med, för ytterligare resultat. Hoppas att katten Felice kan hjälpa oss med det!

Islamisering?

Kategori: Debatt

Apropå den påstådda islamiseringen av Sverige; blått = kyrka, rött = moské...

RIP Cicko!

Kategori: Det dagliga livet

Idag har hundhimlen fått en ny medlem; en klok och underbart snäll "Tollarfarbror" vid namn Cicko. Det är min brors hund, som adopterats av mor och far, som idag har gått ur tiden.
Han var i och för sig väldigt gammal; 17 år (106 hundår!), att jämföra med de 8-10 år som en Tollare brukar bli, men det känns ändå väldigt sorgligt.

Han var verkligen världens snällaste, duktigaste och klokaste hund!
Jag är så glad att han fick en så fin tid efter pensionen; Cicko hade det inte så lätt i livet, men när han kom till min bror och hans dåvarande flickvän, samt till mor och far så har han blivit riktigt bortskämd, och fått njuta av det goda pensionärslivet!Vila i frid, Cicko, du kommer att förgylla tillvaron för kompisarna i hundhimlen!

PartyLite visning

Kategori: Party Lite

Ikväll bar det åter iväg till mor och far i hembygden, för att hålla en PartyLite visning. Det kom många nya och gamla vänner och bekanta, och alla var shoppingsugna (så klart, med alla fina produkter och härliga dofter!).

Det blev en långdragen tillställning; jag är tämligen säker på att detta var den längsta, fnissigaste och allra mest eftertänksamma/djupsinniga visning jag någonsin haft; supertrevligt!

 
Är du intresserad av att vara värdinna för en visning, köpa någon/några av våra underbara produkter, eller är allmänt nyfiken på det här med PartyLite? Du är hjärtligt välkommen att höra av dig, antingen via en kommentar här, mail, SMS eller telefon! - Jag ser fram emot att höra av dig!

Motiverande samtal - MI - avslutning!

Kategori: Jobbet

Idag var det sista dagen i den kurs i motiverande samtal, eller MI som det förkortas, som jag har gått under våren. Idag fick vi lära oss (och träna på) hur vi bemöter och motiverar de patienter som inte alls själva är motiverade, eller kanske inte ens själva ser att det finns ett problem.

Vår kursledare Ann-Sofie är toppen, och vi har varit en riktigt trevlig liten grupp, så det känns riktigt vemodigt att kursen nu är slut..:/

Time for check-up!

Kategori: Sjukvård

Så var det dags att besöka Fyslab för att få en bärbar EKG-apparat påkopplad; ska göra ett 24-timmars bandspelar-EKG för att se hur den nya hjärtmedicinen fungerar.
Kvällsöppet på Fyslab!


Snyggare än vanligt..;)


De nya bandspelarna är betydligt mindre och smidigare än den stora "axelremsväska" jag fick bära på sist jag gjorde det här, för några år sedan...

 

Present

Kategori: Husdjuren

Jag har fått en fin present av mina små bebisar idag! Tror det var en tonårspojke vid namn Zlatan som kom på idén..:)

Godkänd!

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Idag kom resultatet på "hemtentan from Hell"; jag blev godkänd och fick dessutom riktigt fina omdömen! Det var riktigt roligt att läsa! :D

Detta innebär att den teoretiska delen av Omvårdnad inom barnsjukvård är avklarad, och med den halva utbildningen! Nu blir det sommarlov :)

Volontärarbete

Kategori: Det dagliga livet

Kvällen har tillbringats på RIA hela människan/härbärget S:t Jakob. Det var en intressant och trevlig kväll med många gäster! Det märks att sommaren är en speciell tid; många var påverkade av det ena eller det andra, somliga bubbliga och glada, andra irriterade och retliga och ytterligare andra bara trötta...

Lite fotboll hann vi också med; det gick ju riktigt bra för Sverige!

Det här med matematik...

Kategori: Eftertanke

Det här känner jag precis igen!

Oculolinctus

Kategori: Aktuellt

Oculolinctus, har du hört talas om det förut?
Nej, det hade inte jag heller, förrän alldeles nyss...

Tydligen är det en ny "trend" bland japanska ungdomar; istället för petting ses det väldigt intimt och upphetsande att slicka varandra - i ögat! Detta har givetvis lett till att ögoninfektioner är mer regel än undantag i de japanska skolorna, då munnen innehåller en mängd olika bakterier, medan ögat i princip är sterilt, och ska så vara...

Den mycket underliga trenden uppmärksammades då alltfler av de japanska ungdomarna kom till skolan med en svart lapp för ögat, vilket deras lärare trodde var en ny trend. Sanningen uppdagades först efter att en lärare kommit på två elever "in action", sllickande varandras ögon...

Videon till det japanska rockbandet Borns video tros ha inspirerat.

Fenomenet förekommer i en musikvideo till det japanska rockbandet Borns låt Spiral lie, och det är denna video som tros ha inspirerat till den något udda och mycket ohygieniska sextrenden.

Pinsamt!

Kategori: Det dagliga livet

Idag på förmiddagen skulle jag träffa en tjej som var intresserad av att köpa vårt gamla akvarium, som vi inte har använt på måååånga år, och som bara står och tar plats i källarförrådet.

Jag går ner i källaren, och akvariet står där jag minns, dock så hittar jag inte tillbehören. Kan inte minnas att vi kastat dem, så säkert har vi lagt dem på någon bra plats... Jaja, jag kånkar i alla fall upp med akvariet (ett tomt akvarium väger inte så lite som en kan tro), och precis när jag ska gå ut genom ytterdörren så lyckas jag komma åt någonstans med ena hörnet, så att det blir en spricka i glaset (uppenbarligen är ett akvarium inte heller så hållbart som en kan tro)! - Det var bara att åka till mötesplatsen, berätta vad som hänt och visa upp sin klantighet... Givetvis så vågade tjejen ifråga inte chansa på att det ändå ska hålla, risken är väl att det håller till att börja med, och att allt vatten sedan väller ut..:/

Så kan det gå när en är klantig..:(
Tänkte först köra direkt till tippen med det, men ändrade mig sedan. Tar med det på loppisen den 30/6; kanske finns det någon händig person som vill köpa ett akvarium med en spricka i hörnet? Det borde ju inte vara särskilt krångligt att fixa, för en händig person!

Planen är i alla fall att sälja mina inlines under dagen; har insett att jag inte kommer att kunna åka på dem igen, med tanke på min trasiga stackars rygg; vågar liksom inte chansa på att ramla och förstöra den ännu mer..:/

Sakta men säkert så rensar jag bort gamla grejjor som inte längre används, och kan de då komma till nytta och glädje hos någon annan så är det ju fantastiskt roligt!

Respons...

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Tro det eller ej, men redan igår dök det upp ett svar på kompletteringen jag skickade in i söndags kväll! - Det från en lärare som inte precis imponerat på vare sig mig eller klasskamraterna; som varit ständigt sen med respons och utlämningar (bland annat så "glömde" hon bort att rätta min tenta i första omgången, först när jag skickat in den en gång till så "hittade" hon den...).

Detta innebär att jag kan bocka av ytterligare en kurs, och nu bara inväntar ytterligare ett svar; det på "hemtentan from Hell", som jag inte har någon aning om hur det gick på, men som jag räknar med att få komplettera. Är i alla fall nöjd med att ha klarat av inlämningen i tid; många klasskamrater sitter fortfarande och sliter sitt hår inför inlämningen...

Sommarfin

Kategori: Det dagliga livet

Just nu känns som exakt rätt tid att besöka duktiga Ellen på Salong Le för att fixa sommarfina fransar!

Ikväll eller imorgon får jag ta tag i saken och fixa ögonbrynen också..:/


Tenta nummer två inlämnad!

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Efter två mycket lugna och sköna dagar passade jag ikväll att skriva ihop det sista på en tidigare komplettering, så att jag äntligen kunde få även den ur vägen! Nu är allt inlämnat och klart, bara att vänta och hoppas på positiv respons!

När den stora abstinensen infaller om ett par veckor eller tre så har jag ju alltid det kommande examensarbetet att fila på! :)

True love...

Kategori: Husdjuren

Mys i TV-soffan...

Kategori: Det dagliga livet

Klädkoder

Kategori: Aktuellt

Transportföretaget Arriva har stränga klädkoder, bland annat tillåter de inte personalen att gå i shorts på sommaren (eller vintern, för den delen...). Detta problem löste ett gäng killar på Roslagsbanan i Stockholm genom att istället komma till sitt arbete i kjol!

- "Det är klart att en del tittar när man kommer gående längs perrongen, men det får man ta!" säger tågföraren Martin Åkersten.Arrivas presstalesman har inget att säga om saken förutom att det inte är aktuellt att förbjuda männen att bära kjol; det vore ju diskriminering! Jag kan tycka att det är aningens löjligt att shorts är förbjudet medan kjol är OK; en visar ju lika mycket ben oavsett vilket, men det är ju aningens svalare under en kjol!

Vad har ni för klädkoder på er arbetsplats, och vad tycker ni om dem?
Hos oss går ju de flesta i blå pyjamas, även om de vita "finbyxorna" med tillhörande bussarong också är ganska vanligt. Hos oss finns klänning att tillgå för den som vill, men jag tycker personligen att det känns alltför avklätt. Shorts finns inte att få tag på, även om personalen har efterfrågat detta åtminstone under de elva år jag har arbetat på sjukhuset, vet egentligen inte varför, men jag tror att det är OK att rulla upp byxbenen lite grand...

Hemtenta inlämnad!

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Så, nu är den äntligen inlämnad, hemtentan from Hell!
Den var på 15,4% av kursen, vilket motsvarar två av våra tidigare diskussioner, och egentligen inte alls är särskilt många poäng...

Verkar som att något gick fel där; i tentan ingick nämligen fem olika, mycket komplicerade patientfall, där vi skulle redogöra för nutrition i alla dess former; smärta, smärtskattning och smärtbehandling; metabola rubbningar och omhändertagandet postoperativt då en liten pojke drabbats av akut tarmnekros och blivit tvungen att operera bort stora delar av tarmen, med stomi som följd; ett akut andningspåverkat spädbarn av utländsk härkomst, asylsökande och med en mamma som talade och förstod svenska dåligt, och givetvis var jätteorolig och -ledsen; vätskebalans, dehydrering och rehydrering hos en magsjuk flicka med diabetes; en 12-årig kille som cyklat down hill och brutit benet, med hotande cirkulatorisk chock, som givetvis även är rädd och har ont; ett mycket för tidigt fött spädbarn med en massa komplikationer, där diskussionen går emot palliativ vård, men föräldrarna vill att allt ska göras - vad är etiskt och vem har ansvaret?

Allt detta toppades med kommunikation och bemötande samt utvecklingsstadier i alla olika åldrar, så det var en liten nätt uppgift...

Nu tar jag sommarlov!

Lycka är...

Kategori: Husdjuren

Lycka är att ha en riktig bästis!

Den stora tröttheten

Kategori: Det dagliga livet

Efter helgens nattjobb drog den stora tröttheten in, och jag har inte orkat göra något vettigt.

Höll till och med på att missa träffen med bästa Malka igår, vilket jag skriver mer om i min bokblogg; det utvecklade sig till en riktigt äventyrlig kväll!

Nu väntar en god bok och bädden, innan ytterligare en natts arbete. Resten av veckan får sedan ägnas åt hemtentan, som ska in på fredag!

Hail Vengha!

Kategori: Musik

VENGHA från Falköping/Skövde tog hem segern i svenska Wacken Metal Battle 2013. Tävlingen avgjordes den 1 juni på Pub Anchor i Stockholm. Tre band tävlade om att få spela i augusti på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. På plats fanns en proffsjury bestående av representanter från musikerindustrin, musiker och journalister.

Första pris är att får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012. VENGHA vann förutom en plats på festivalen, där de tävlar mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken Records, även en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter, samt spela på Sabaton Open Air i augusti.Stooort grattis till Micael och bandkompisarna i Vengha; visa världen vad Falköpings metalscen går för!


Bra där, pajka!!!

Just a beautiful day

Kategori: Musik

Ny vecka med nya möjligheter!

Kategori: Det dagliga livet

Måndag morgon och jobbhelgen är slut för denna gång. På det stora hela har det varit en bra helg; hade fruktansvärt ont i ryggen i lördags efter en intensiv morgon, vilket ledde till dålig sömn, men sedan har jag planerat morgonarbetet bättre, så att jag har kunnat sätta mig och vila ryggen emellanåt, och det har gjort stor skillnad.

Nu väntar snart bädden! :)
 

På fredag ska hemtentan lämnas in, jag har kommit igång riktigt bra; eftersom jobbnätterna har varit hyfsat lugna så har jag kunnat vara riktigt produktiv nattetid. Många av kollegorna har svårt att koncentrera sig ens på att läsa en skönlitterär bok nattetid, men jag tycker att det går bra! Dessutom är det skönt att ha någonting att koncentrera sig på, så att natten inte blir så långsam; TV:n gör mig bara rastlös.

Morning has broken

Kategori: Det dagliga livet

Det allra bästa med att arbeta natt är nog de underbara vår- och sommarmorgnarna!