Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Matfestival

Kategori: Det dagliga livet

I helgen är det matfestival i Skövde, och som vanligt har jag helt missat årets händelse i staden när jag har planerat schemaläggningen. Detta har fått till följd att jag jobbar nätter hela helgen, från torsdag kväll till måndag morgon.
Jag har i alla fall hunnit roa mig lite; i fredags gick jag och Andreas tillsammans med Ingela och Désirée på sta'n och åt av den goda maten som serverades i tälten.
I lördags hade David fest, och det blev lagom att jag skjutsade in grabbarna när jag skulle åka vidare till jobbet.

På jobbet har vi haft fullt upp alla nätterna hittills, så det har inte precis varit långsamt...

Äntligen kommit igång!

Kategori: Det dagliga livet

Var igår och tränade afrikansk dans. Har faktiskt inte speciellt mycket träningsvärk efter det, men känner av yogan på baksidan av låren och magens nedre del... Jag är ju en av dem som gillar träningsvärk, så det känns bra!
Känns skönt att ha kommit igång igen!

Nu i helgen är det nattjobb som gäller från torsdag kväll till måndag morgon.
Däremellan är det matfestival i Skövde, så jag ska försöka klämma in besök där också; får ju inte missa årets händelse, även om jag jobbar!

Viktväktarna

Kategori: Kroppen

Resultat efter en vecka på Viktväktarna: -1,4 kg!

Verkligen roligt med ett så bra resultat första veckan; det ger extra motivation att kämpa vidare!

Yoga

Kategori: Träning

Var på första poweryogapasset på över ett år idag...
Det kändes att det var alldeles för länge sedan jag tränade mina stackars outvecklade muskler! Svetten lackade!
Skönt var det i alla fall, och nu är jag i gång!

Läs mer om yoga!


Den där förbaskade hunden...


Triangeln.

 Natarajas ställning. Foto: Malin Dehlin
Natarajas ställning.

Tillåt alla känslor att komma fram!

Kategori: Eftertanke

Hade förra natten en mycket intressant diskussion med min kollega.
Vi kom att prata om det faktum att livet har sina toppar och dalar, och att det hör livet till att inte alltid må så rosenskimrande bra.

Vi har båda lagt märke till att många ungdomar idag verkar ha en lite skev bild av verkligheten; de tror att man alltid ska må bra, och att livet alltid ska vara på topp. Man ska ha många bollar i luften, och fladdra från en sak till nästa, utan att någonsin riktigt stanna upp och bara vara. Om man inte mår så bra under en period så är det något sjukligt, som ska medicineras bort.
Det verkar också vara förhållandevis vanligt med mindre grupperingar, och där man istället nästan frossar i hur dåligt man mår; det blir något av en tävling om vem som har ätit mest olika sorters antidepressiva mediciner (som inte har hjälpt), och vem som är mest självdestruktiv. Dessa ungdomar triggar nästan igång en negativ spiral hos varandra, som får dem att må än sämre än de gjorde från början.

Man måste tillåta sig att få vara ledsen och må dåligt, men samtidigt så måste man vara lite hård mot sig själv, och säga stopp, för det kan vara nog så lätt att fastna i ett ältande av de negativa känslorna, och då blir det en stor negativ spiral.

Jag tror att det är oerhört viktigt att man inser att alla känslor hör livet till; sorg, glädje, ilska och alla andra känslor däremellan, och man måste få känna dem och visa dem, utan att det ska betraktas som något sjukligt!
Kom ihåg att det är först i kontrast till sorgen och olyckan som vi till fullo kan uppskatta lyckan och glädjen!

OBS:
Detta inlägg gäller endast livets normala känslovågor, som jag anser att man behöver ta sig igenom utan en massa psykofarmaka. Man måste få må dåligt ibland, utan att det ska patologiseras!
En helt annan sak är sjukdomar, såsom exempelvis depression eller ångestsyndrom; då är jag givetvis inte emot medicinering!

Samma sak gäller även sömn; det är normalt att sova dåligt i perioder! Många ungdomar idag verkar äta/vilja äta sömntabletter så fort de sover sämre en period. Detta trots att de många gånger vet mer än väl vad sömnproblemen beror på, trots att de har andra problem de ligger och funderar över och därför inte kan sova.
Varför inte ta itu med de problem som gör att du sover dåligt?
Sedan, samma som innan: acceptera att det är fullt normalt att inte kunna sova i perioder!

080827 Tillägg: Vad jag försöker säga är att alla känslor är normala, och att det också är normalt att någon gång känna att man inte själv kan hantera sina känslor, utan behöver professionell hjälp.
Här har familjen en stor del; genom att visa sina barn hela känslospektrat så lär de sig att inga känslor är farliga eller förbjudna, utan att alla känslor hör livet till, och att det också är tillåtet att visa dem, även när man inte är rosenskimrande glad.
Om det inte vore så "onormalt" att må psykiskt dåligt, utan kunde ses som en del av livet, så vore det lättare även för de som kanske inte egentligen har en psykisk sjukdom, utan bara är lite "tilltufsade av livet" att få hjälp, och därmed lära sig att hantera sina känslor och problem tidigare, innan det behöver gå längre än nödvändigt! Man ska inte behöva känna sig tvungen att skära sig el.dyl för att få hjälp! Det ska räcka med att man har känslan av att "jag klarar inte av att själv hantera de känslor jag har", och man ska då kunna få hjälp att bena upp det hela, utan att för den sakens skull "stämplas" som psykiskt sjuk!
Jag tror att vi alla någon gång hamnar i svackor som vi skulle behöva hjälp att hantera, men de allra flesta drar sig från att söka hjälp, för "jag är ju inte galen!". Här har media en oerhört stor roll, när de målar upp bilder som att alla som är psykiskt sjuka är potentiella mördare osv!

Jobb jobb jobb...

Kategori: Det dagliga livet

Är nu inne på min fjärde jobbnatt i rad, så det är därför jag inte har hunnit/orkat blogga någonting, om nu någon har undrat... 

Läser att Linda Rosing tjänar 90 000 kr i månaden på sin blogg...
Jag tjänar inte ett öre på min, men jag tycker ärligt talat inte att hon skriver så otroligt mycket bättre än jag för det, i alla fall inte för 90 000 kr bättre...
Efter en snabb titt verkar det mest vara ytterligare en blogg med ytliga inlägg om sushibuffé och bilder på Linda i duschen... Jaja, så'nt är livet nuför tiden!
Det verkar ju vara sådant som unga tjejer vill läsa om. Jag tycker för min del att det är konstigt; själv vill jag helst läsa bloggar av personer som funderar över saker och ting, och tar upp ämnen för debatt och diskussion.
Jag tycker inte att det är speciellt intressant med dagens outfit och dylika inlägg, men det verkar bara stå för mig...

Män som hatar kvinnor

Kategori: Film

Filmatiseringen av Män som hatar kvinnor kommer att gå upp på biograferna först i mars 2009.
Kan knappt vänta tills dess... Tur att det kommer många andra bra filmer i höst!Tillägg 080824: Jag har nu läst att de följande två filmatiseringarna inte kommer att gå upp på bio, utan visas som miniserier på SVT. Den första filmen kommer dock att visas på bio, enligt ovan.

Första mötet

Kategori: Kroppen

Så, nu har jag varit på första mötet hos Viktväktarna, så nu har jag en massa papper och broschyrer att plöja igenom, för att se vilka ändringar de har gjort i programmet sedan jag var med sist.
Efter en första snabb översyn verkar det inte vara så mycket, bara förenklingen i form av DuoVal, dvs att varje livsmedel fortfarande har sina points, men om man vill äta en större mängd så har även det ett fast pointsantal. Man kan då äta så mycket man behöver, tills man är lagom mätt, men behöver inte hålla på och väga och mäta, för att se exakt hur mycket det väger/vilken volym det har. Det låter smidigt, tycker jag!

Jag vet redan vilka stora fel jag gör:
1) Jag äter alldeles för sällan riktig, lagad mat, och kompenserar istället med godis och andra onyttigheter.
2) Jag äter alldeles för oregelbundet, vilket även det får konsekvenserna ovan.

Vad ska jag nu göra för att ändra på detta?
1) Äta lagad, nyttig mat regelbundet under dagen, så att jag slipper få blodsockerfall och desperat sötsug.
2) Ha myskväll en kväll i veckan, då jag kan äta lite mindre nyttigt, och även kan äta lite godis samt ta något glas vin.
3) Fortsätta med motionen! Nästa vecka börjar Nautilus med gruppträningspassen, så då ska jag gå på det några
   ggr/vecka, samt även fortsätta med promenader och jogging regelbundet.

Ja, det ser ju enkelt ut, när man strukturerar upp det så här...
Hoppas att det kommer att bli det i praktiken också!

Nu jäklar!

Kategori: Kroppen

Nu har jag löst medlemsskap i Viktväktarna via internet.
Imorgon är första mötet.
Nu är det de hårda handskarna som ska åka på!

Jag överlevde!

Kategori: Det dagliga livet

Imorse begav jag mig till frisören. Nu när jag har klippt av mig mitt långa hår så ändrar jag frisyr mer eller mindre varje gång jag är där, till och med min frisör har lite roligt åt att jag inte kan klippa mig likadant två gånger...
Idag blev det en lite större förändring; kortare i bak och på sidorna, och längre och spretigare upptill.
Bild kommer inom kort, kanske imorgon...

  
080825: Nya frisyren.

Ikväll var det ju så dags att bege sig till Jönköping för att "springa" Blodomloppet.
Från vår arbetsplats var vi tio anmälda, och av dem har det varit endast fyra som inte varit skadad eller sjuk på något sätt, men alla skulle in i det längsta göra ett försök i alla fall.
Så idag började telefonerna gå varma, och den ena efter den andra hade bestämt sig för att hoppa av...
Till slut var vi sex tappar själar som packade in oss i bilarna och begav oss till Jönköping.
Vi var dock en aning oroliga, eftersom det strax innan vi åkte ösregnade här hemma. Det kändes ju inte precis som någon dröm att springa fem kilometer i ösregn...
När vi väl kom dit var himlen mörkgrå även där, och ganska snart började regnet falla. Det blev som tur var inte så farligt, och det var uppehåll hela tiden vi sprang. Hela banan var dock på asfalt, så förutom hälsenorna så hade jag även känningar av benhinnorna, men jag sprang en del och gick när jag fick mer ont, och det gick på det stora hela bra ändå.
Efter loppet fick vi en belöning i form av en picknickkorg med diverse smått och gott i. Vi var alla överens om att det smakade väldigt bra, efter loppet!
Dessutom vann jag fyra fina Lasse Åberg-glas :)

Vi var alla sex överens om att det hade varit en väldigt trevlig kväll, så vi har redan siktet inställt på Vårruset nästa år!


Laddade till tusen innan loppet...

Lisa Ekdahl

Kategori: Musik

Håller som bäst på och återupptäcker underbara Lisa Ekdahl...


Discover Lisa Ekdahl!

Pärlor av glas (Album)Discover Lisa Ekdahl!

Personlighetstest

Kategori: Tidsfördriv

Har hittat ett roligt personlighetstest:

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:


Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, SYO-konsulenter, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.


Det stämmer väl på det stora hela ganska bra...

Roliga WoW-musikvideos...

Kategori: Datanörd


Hum Hum från Humlegården


Kung för en dag

Musik kan uttrycka det mesta...

Kategori: Musik

 
Öppna upp ditt fönster - Lisa Ekdahl

 
Nästa dag- Lisa Ekdahl


Oh boy - Miss Li


Om du lämnade mig nu - Lars Winnerbäck och Miss Li

Blodomloppet...

Kategori: Träning

Nästa onsdag är det dags för Blodomloppet...
Det kommer nog att bli en sällsam historia för vår del; ingen verkar ha tränat speciellt mycket, först pga värmen och sedan pga regnet (det finns alltid något svepskäl...).
En tjej har diskbråck, en annan vurpade när hon åkte vattenskidor och är allmänt mörbultad, en har benhinneinflammation, jag har inflammation i mina hälsenor och ytterligare en har spenderat i princip hela sin semester med en brakförkylning...
Jaja, det får väl gå som det går; det kommer väl knappast någon och piskar oss för att vi är för slöa!

Annars känns det ganska bra med joggingen för tillfället; har lagt upp det lite annorlunda de senaste gångerna, mer intervallträning. Det har inneburit att jag har sprungit på samma tid, men har haft mindre ont i hälsenorna och därmed lunnat ta ut mig mer, tack vare att jag har kunnat öka tempot.
Dessutom så läste jag härom dagen att de som joggar löper hälften så stor risk som andra att dö i förtid, så det är väl bäst att fortsätta..;)

Tillägg 080818: Nu är det ytterliga en som har fått någon form av inflammation i hälen, och därför inte kan vara med...
Än så länge är det 4/10 som är helt utan skador eller andra krämpor... Bådar gott..;)

The dark knight

Kategori: Film

Igår kväll var vi och såg The Dark Knight på bio.
Förväntningarna var mycket höga, och filmen inte bara levde upp till dem, utan överträffade dem med råge.
Högt tempo och 100% action från början till slut, och Heath Ledger gör en briljant tolkning av Jokern; jag instämmer med alla dem som tror att han kommer att få en Oscar postumt för den här rollen!


R.I.P.

Magnus Betnér- Tal till nationen

Kategori: Humor

"Facebook-skandalen"

Kategori: Debatt

Det pågår just nu en stor debatt under namnet "Facebookskandalen" på våra kvällstidningar.
Debatten grundar sig på att en anställd vid Karolinska sjukhuset har blivit ombedd att fotografera vid operationer.
Dessa foton skulle gå till patientjournalen, och även användas för intern undervisning på sjukhuset.
Skandalen består i att den anställda förutom detta även tog en extra kopia av varje bild, och lade upp dem i ett slutet forum på internetsajten Facebook. Där har sedan utvalda vänner/kollegor fritt kunnat kommentera bilderna.
På fotografierna syns endast inzoomade inre organ, operationsmetoder och sår; man kan således inte identifiera någon enskild patient utifrån bilden.

Nu rasar debatten kring att detta är oetiskt, och att patienternas integritet skulle vara kränkt av det inträffade.
Kalla mig okänslig, men jag kan inte se vari problemet består. Jag kan tycka att det är konstigt att vilja ta privata kopior av fotografier man tagit under operationer, och kanske heller inte speciellt lämpligt, men det finns ju många konstiga människor här i världen...

Fotografier av sår och operationer florerar väl överallt i böcker och runt om på internet utan att det blir någon debatt av det;  vad är det som gör dessa bilder mer upprörande än andra?
Bilderna har varit tillgängliga för en sluten grupp på Facebook, såvitt jag kan förstå har alltså inte vem som helst kunnat gå in och titta på dem, utan bara de som tillhör gruppen i fråga, som jag har förstått ska ha varit olika kollegor till personen i fråga.

Nu har chefsläkaren på Karolinska hört att det kan vara andra anställda som har kommenterat bilderna, och han ska ha individuella samtal med dessa anställda, och påpeka det olämpliga i det de har gjort.
Ska man numera inte få kommentera en bild på internet utan att riskera sitt arbete?!
Har verkligen chefen någonting att göra med vilka bilder jag tittar på på min fritid, och hur jag upplever dessa bilder?
Senast jag hörde något om saken så hade vi yttrandefrihet i Sverige, och det måste ju även innebära att man har rätt att känna vad som helst inför bilder man ser, och även uttrycka sina känslor till andra, eller har jag missuppfattat något här? Det är bäst att passa sig för vilka bilder man kan råka se på internet eller i böcker, och absolut inte kommentera hur man upplever bilderna i fråga...

Happy people never fantasize

Kategori: Musik


Broder Daniel

Vampyrer

Kategori: Film

Den femte september har filmen Vampyrer premiär.
Måste se!

Är du snabb eller långsam?

Kategori: Eftertanke

Jag får ofta påpekat för mig att jag går väldigt fort och målmedvetet.
Det är ju bra vid de tillfällen då man verkligen har bråttom, men kanske en aning onödigt när man snarare har gott om tid, eller om man bara går på sta'n och tittar...
Jag blir också oerhört stressad och irriterad när andra personer går långsamt, eller är allmänt långsamma i tal och rörelser.
Jag ser promenaden som ett transportsätt, ett sätt att ta sig från punkt A till B, och då ser jag ingen anledning att masa sig fram!
Jag antar att det handlar om en omedveten inre stress, som bland annat tar sig detta uttryck, sannolikt inte så hälsosamt i längden...

Tappa tänder?

Kategori: Det dagliga livet

Jag har en återkommande mardröm om att jag tappar mina tänder, eller att de är lösa och jag desperat kämpar för att inte tappa dem. 
Jag har läst någonstans att det skulle betyda att man kommer att få mycket pengar inom kort, men det verkar inte stämma... Sannolikt betyder det bara att jag är fåfäng, och är nojig över mina tänder!

Hur som helst, nu har jag skickat iväg en intresseanmälan om abonnemangstandvård. Exakt hur det funkar har jag inte riktigt förstått, men det går ut på att man betalar en viss summa varje månad (hur mycket beror på tändernas skick), och sedan inte behöver betala någonting extra vid undersökningar, lagningar, rotfyllningar; tandutrdagningar osv. Förhoppningsvis för det också med sig att man får komma dit oftare! Jag har uttryckligen sagt flera gånger att jag inte vill att det ska gå mer än ett år mellan undersökningarna (pga ovan nämnda noja), men det dröjer alltid minst 1,5-2 år ändå!

                                                                                                               

Frisktandvårdens logotype


Let the right one slip in

Kategori: Musik


Morrissey
- En bra låt som inspirerat till titeln på en bra bok, som i sin tur inspirerat till ytterligare en bra låt (Jag är en vampyr); det kan man kalla en positiv spiral!!!

Låt den rätte komma in blir film!

Kategori: Film

Upptäckte idag till min glädje att Låt den rätte komma in, av John Ajvide Lindqvist redan är filmatiserad!
Biopremiären kommer att vara 24/10, enligt bio.nu.
Detta har alla förutsättningar att bli en riktigt bra film!


Grunda för bra matvanor

Kategori: Projekt livsstil

Viktklubbs dietist Jodefine Jonasson tips för att skaffa sig bättre matvanor är att fylla kylen och skafferiet med nyttiga matvaror, och slänga ut de onyttigheter som finns där.

Den som älskar att äta äppelpaj med massor av marsánsås ska inte ha två öppnade såspaket hemma. I alla fall inte om målet är att gå ner i vikt.

- Inte för att det behöver vara fel att äta äppelpaj någon gång - utan för att frestelsen kan bli för stor.

Är kylen i stället laddad med frukt och grönt ökar dina chanser att lyckas med viktminskningen.


Den största utmaningen är att orka äta nyttigt när man kommer hem vrålhungrig från jobbet.

- Det är då man inte kan stå där med kakpaket i skafferiet, säger Josefine.

I stället gäller det att vara förberedd.

- Bunkra upp med till exempel pasta, gärna fullkorn, krossade tomater och kycklingfiléer. Då kan du ha en nyttig middag på bordet på en kvart, säger Josefine.


Köp!

Med följande varor i skåpen fixar du lätt smalmat varje dag. Komplettera med färska grönsaker och mejeriprodukter.

 • Pasta - gärna fullkorn
 • Ris/bulgur/couscous - gärna fullkorn
 • Buljongtärningar
 • Linser
 • Bönor/kikärtor
 • Krossade tomater
 • Matvete
 • En påse morötter
 • Gurka
 • Lök
 • Vitlök
 • Broccoli
 • Purjolök
 • Potatis
 • Majs på burk
 • Frysta grönsaksblandningar
 • Oliver
 • Kryddor: Med goda kryddor i maten behöver du inte ha i massa grädde. Har du inte färska - ta torkade. Gillar du inte en viss sorts krydda - ta en du gillar bättre. Det går även att köpa färdiga kryddblandningar.
 • salt och peppar
 • Grovt bröd - gärna med surdeg och hela korn
 • Knäckebröd
 • Osockrad müsli/flingor
 • Naturell yoghurt/lättmjölk
 • Smala pålägg: skinka, kalkon, tofu

  Släng!

  Har du godis i skafferiet? Släng allt! tipsar Viktklubbs dietist Josefine Jonasson.

  - För många är det svårt att börja ett nytt liv om det finns snask i skåpen.

  Svänger du ihop en sats chokladbollar om du är sugen? Kasta kakaon också!

  • Glass
  • Kakor
  • Bullar
  • Chips
  • Godis
  • Chokladsås
  • Våffelmix
  • Vaniljsås
  • Mandelmassa
  • Läsk
  • Majonäs
   (Kakao)

Nytt lagförslag skapar debatt

Kategori: Debatt

Ett nytt uppmärksammat lagförslag ligger på socialminister Göran Hägglunds skrivbord. Förslaget ingår i en utredning om könstillhörighet, och innebär att den som vill ha en juridisk status som man eller kvinna efter ett könsbyte måste operera bort könskörtlarna. Rent praktiskt betyder detta att den som är kvinna och vill bli man ska vara tvungen att inte bara göra om könet, utan även operera bort sina äggstockar. Omvänt gäller givetvis för män som vill bli kvinnor; de ska bli tvungna att operera bort sina testiklar.
Utredarna var beredda på kritik mot sitt förslag, men anser att en kvinna som vill byta kön och bli man men inte vill operera bort sina äggstockar inte är övertygande i önskan om att tillhöra det manliga könet. En viktig del i att jag verkligen vill byta kön är att jag vill ta bort det andra könens könskörtlar. Man ska få klarhet och besked om att de som ansöker om detta (att byta kön) verkligen är övertygade.
Man vill definitivt undvika fall som amerikanen Thomas Beattie, som hade kvar sina äggstockar, och nyligen födde barn.
"Män föder inte barn. Det blir en felaktighet i det. Det är något onaturligt, det blir inget byte av kön (till man) om du har kvar en sådan funktion att du kan föda barn."

På andra sidan står RFSL, som anser att det är fruktansvärt och ett väldigt tydligt ingrepp i den personliga integriteten och kroppsautonomin.

Vad anser du i frågan?
Personligen så håller jag med utredarna; man ska inte kunna byta de yttre könsorganen och samtidigt behålla de inre, och ändå ha juridisk status som man eller kvinna. En kvinna har inte testiklar och en man har inga äggstockar, så enkelt är det i min värld, kalla mig konservativ om du vill.

Socialminister Göran Hägglunds pressekreterare meddelar att lagrådet kan räkna med ett färdigt förslag våren 2009.

Projekt livsstil

Kategori: Projekt livsstil

Har tyvärr fallit tillbaks i min "gamla vanliga" livsstil på sistone, det blir lätt så när man inte är hemma så mycket, och de dåliga ursäkterna och bortförklaringarna hopar sig:
" Man måste ju få njuta lite på sommaren..."
" Alla andra äter ju glass på sommaren..."
" Det är för varmt för att jogga idag, det blir nog svalare imorgon..."
Och så vidare, och så vidare i all oändlighet...
Nu är det dock slut med det där; det är dags att ta tag i livsstilen här och nu!

Inledde det hela med en joggingtur efter jobbet imorse. Det gick förhållandevis bra, fick ordentligt ont i hälsenan, som vanligt, men joggade lite längre innan jag blev tvungen att börja gå idag, kanske går det att få ordning på det?
Har pratat med en kompis som är utbildad personlig tränare om saken, och hon är övertygad om att det rör sig om inflammation och små blödningar i muskeln till följd av överansträngning. Har fått lite övningar att göra, så vi får väl se...
Nu är planen att jogga varje morgon när jag har jobbat natt, är jag jättetrött så får väl intervallen av powerwalk bli lite längre, men jag ska i alla fall ut varje morgon efter jobbet!

Italienska?

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Läste för några år sedan en nybörjarkurs i italienska på Folkuniversitetet, och har sedan dess nästan varje termin sökt till fortsättningskursen, men det har alltid varit för få sökande, så det har inte blivit någonting. I våras sökte jag både fortsättningskursen och nybörjarkursen, eftersom jag känner att det nu har gått så lång tid sedan jag läste att jag har glömt mycket. Tyvärr var det då för få sökande till båda kurserna, så det blev ingenting av någon av dem.
Nu har jag gjort ytterligare ett nytt försök, och istället vänt mig till Medborgarskolan med ansökningen till höstens kurser. Jag hoppas att de har fler sökande än Folkuniversitetet, så att det äntligen kan bli italienskastudier till hösten!