Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Julfirande

Kategori: Det dagliga livet

Julaftonen firades hemma hos mor och far, tillsammans med bröderna, farmor och farfar samt farbror Göran. Andreas skulle jobba natt, så han var tyvärr tvungen att åka redan vid 20:30 :(
Sjäv sov jag över, och min lille bror var snäll och skjutsade hem mig i förmiddags.
Julfirandet hemma hos mina föräldrar ser jag som väldigt traditionellt, men med lite extra saker på julbordet, eftersom vi är flera som inte är sådär jätteförtjusta i de vanliga julrätterna... Min favorit på julbordet är pajerna!
Av de mer traditionella rätterna så är det julskinkan (och mammas och pappas "hemmagjorda" är alltid den godaste...), mammas köttbullar och prinskorven samt ägghalvorna och tarteletterna som är det bästa.

När jag kom hem så var jag bara tvungen att sova lite, och två gosiga katter gjorde mig sällskap..:)
Därefter bar det iväg hem till svärfar och hans fru. Han var lite besviken att jag ännu inte har publicerat något foto på honom här, och eftersom jag inte hade kameran med mig så blir det inget nu heller..;)
Hur som helst; trevligt hade vi, men idag var det jag som var tvungen att åka tidigt för att jobba.

Vill bara säga stort TACK för alla fina klappar; vi har tydligen varit väldigt snälla i år :)

Rubinröd - Varmt och mysigt
Detta vackra set låg i vår julklappshög; tack Daniel och Andreas!

          
Vi är numera även glada ägare till ett Nintendo Wii, tack Kent och Catarina för det! Vi har ännu inte hunnit testa det, men vi tror att det är roligt!                                                                                    

God Jul

Kategori: Det dagliga livet

Vill önska alla en riktigt God Jul! Personligen ska jag snart åka hem till mor och far, och fira en riktigt klassisk jul med julmat och massor av klappar :)
Imorgon bär det av till svärfar och hans fru, tror även att hennes barn och barnbarn kommer att vara där och fira.

Granen är äntligen klädd, och katterna är överförtjusta. Det märks speciellt på Teal'c att han känner av att det är något speciellt på gång, han är spralligare än någonsin!

image140

     

image145

Julstök

Kategori: Det dagliga livet

Snön försvann nästan lika fort som den kom, men det har fortsatt att vara någon minusgrad i alla fall, så än är det inte helt kört med en vit jul, broder Daniel berättade just att i Falköping är det vitt :)

Min käre sambo jobbar nätter, men idag när jag kom hem från jobbet hade han lagat julmat som stod och väntade i kylen; han är allt bra omtänksam! När jag kom hem från jobbet var jag därför först tvungen att smaka på julmaten, sedan har jag slagit in de sista julklapparna.

Imorgon blir det till att klä granen, har inte hunnit/orkat göra det än, men imorgon måste det ju bli av!

Ikväll har jag fått veta ytterligare en person på jobbet som är gravid; det blir som jag förutspådde, babyboomen håller i sig!

julgran.jpg

Magnus Betnér

Kategori: Det dagliga livet

Ni som känner mig vet att Magnus Betnér är den enda komiker jag verkligen tycker är rolig; han slår oftast huvudet rätt på spiken i sina skämt.
Därför satt jag givetvis som klistrad framför femman ikväll, när de visade hans "Inget är heligt".
Bäst ikväll var hans tankar om feminsm och om religion. Där kan jag hålla med om det mesta.
Ni som missade programmet; Sorry, ni missade någonting riktigt bra!

Inget är heligt DVD

Snö!

Kategori: Det dagliga livet

Under gårdagens kväll och inatt snöade det i Skövde. Hoppas att det kan få ligga kvar till jul!

image139
Utsikten från vårt köksfönster.

Nya ovälkomna besök i trappuppgången och mycket annat

Kategori: Det dagliga livet

Det var ju bara några dagar sedan städfirman fick rycka ut för extrastädning av vår trappuppgång, pga att någon hade kissat i trappuppgången. Igår var det dags igen; återigen var det någon som hade kräkts i trappan (det hände senast i våras)! Det blev ett nytt samtal till värden, och en ny utryckning av städfirman. De har fullt upp bara genom att städa vår trappuppgång..;) Jag bad återigen hyresvärden att låsa porten dygnet runt, men idag var den fortfarande öppen, så de ville väl inte det..:( Vi får väl se vad som händer härnäst.Har precis varit och lämnat blod. Jag tycker att alla som får ska ta sig i kragen och gå och lämna blod! 
Du  får bara lämna blod 3-4 ggr/år, beroende på om du är man eller kvinna. Det gör inte ont (tycker du det så är du ovanligt vek!), och man får inga andra obehag efteråt. Dessutom så får man en present efter varje gång man har lämnat blod!
Seså; gå in på geblod.nu, och anmäl dig omedelbart!

Bild av blodgivning


Ikväll ska Andreas ha sitt födlesedagskalas, så då kommer hans båda föräldrauppsättningar med några av hans bonussyskon samt mina föräldrar och syskon. Det blir trevligt!

Bowlingtävling och julklappsinköp

Kategori: Det dagliga livet

Har tillbringat dagen med Roger som jag är kontaktperson åt. Vi har varit i Tidaholm, där det var bowlingtävling. Roger spelade bra, fick 465 poäng på tre serier och kom tvåa. Därefter var det traditionell julfest inklusive julklappsutdelning.

Mellan spelet och julfesten hann vi gå på sta'n en stund, och jag lyckades hitta riktigt många julklappar, så nu är vi snart klara med inköpen :)
Bara de svåraste kvar; farfar, farbror Göran och broder Andreas... Det tål att funderas på.

Ikväll har jag roat mig med att lägga upp en massa nya bilder på bilddagboken. Har tänkt bli mer aktiv där nu; bilder är alltid roligt!


image136
Tidig morgon i Falköping.

image137
Vackert vinterväder.

image138
Tidaholms kyrka- Kyrkor är vackra byggnader!

Energi

Kategori: Det dagliga livet

Känner mig oerhört glad och tacksam över att jag har fått min energi tillbaks!
Upplever nu att 5-7 timmars sömn per natt är lagom, känner mig då pigg och alert under dagen. Även när jag bara sovit 2-3 timmar, vilket jag har gjort alldeles för ofta på sistone (har svårt att varva ner när jag jobbat kväll), så känner jag mig ändå inte trött under dagen.

Detta att jämföra med 14-17 timmars sömn när jag mådde som sämst, och då kändes det som om jag ständigt gick i en dvala, att jag var helt kraftlös. Kom inte och snacka om att man blir trött av att sova; det handlade inte om det, det var kroppen som slog bakut och gjorde uppror.

Det går inte att jämföra skillnaden i livskvalitet!

Håller alla tummar för att detta håller i sig!

Lucia

Kategori: Det dagliga livet

Min älskade fästman fyller 29 år idag; Hipp Hipp Hurra!

På jobbet fick vi börja extra tidgt för att gå luciatåg för patienterna, som vanligt. Vi konstaterade efteråt att det faktiskt var ett riktigt skönsjungande tåg, och det var mycket uppskattat av patienterna!

luciatåg

Den nedkissade trappuppgången

Kategori: Det dagliga livet

Skrev ju i våras att någon hade placerat en uppkastning i vår trappa. Nu har vi råkat ut för något liknande; häromdagen var det någon som hade kissat i trappuppgången och utanpå dörren!!! Antingen måste personen i fråga ha haft flera liter i blåsan eller också var det flera personer; för det var floder av urin :(
Fattar inte hur man kan vara så äcklig att man ställer sig (eller sätter sig, för den delen) och kissar i en trappuppgång?! Jag ringde till värden idag, de anlitade en städfirma som storstädade tarppuppgången, och de ska hädanefter låsa porten redan kl: 18:00. Hoppas att det hjälper, annars får de hålla porten låst dygnet runt, så att ingen obehörig kan komma in.

Adventspynt

Kategori: Husdjuren

image134
Teal'c beundrar adventspyntet...

image135
... och både han och Maja gillar att hjälpa till att pynta..;)
Lägg för övrigt märke till min extra snygga "dagens outfit"... ALLA färger som inte "får" matchas...

Storken har varit framme igen!

Kategori: Det dagliga livet

Stort grattis till Johanna och Fredde, som blev stolta föräldrar till en bedårande söt liten Ludwig i lördags!

stork

Jag önskar er alla tre all lycka, i er lilla familj!

Grattis även till min arbetskamrat, som blev stolt pappa för en dryg vecka sedan...
Har även nyligen fått veta att en kär arbetskamrat och vän ska få barn till våren, det innebär att det (hittills) är två i vår bekantskapskrets som ska få barn till våren, och oräkneliga som relativt nyligen har fått tillökning av familjen; det känns som en stor babyboom!

Metallica

Kategori: Musik

 
Fade to black


Whiskey in the jar


Unforgiven 2

Weekend

Kategori: Det dagliga livet

Fredagskvällen var trevlig. Jag hade ljusparty, och det var blandade gäster; min mamma och pappa, arbetskamrater och andra vänner. Jag hade adventstema, med glögg, lussekatter och pepparkakor.
Vi hade planerat att gå ut, men det blev inte så, utan vi satt kvar hemma, drack vin och glögg och pratade. Trevligt!
Längtar nu bara till ljusen kommer, så att man får njuta av dem!

Dofter för årstiden

Gårdagen var lugn, tottade på serier vi har spelat in, som jag inte har hunnit se än.
Idag har jag gått upp tidigt, och tvättat. Tråkigt medan det pågick, men skönt nu när det är klart!

Har beställt några presenter från bluebox.se, här finns mycket roliga saker!

Är så van att bara vara ledig en dag i taget så det känns son en ofattbar lyx att vara ledig två dagar i rad, och desuutom en helg!

Ny frisyr

Kategori: Det dagliga livet

Nu är håret kort, sorry Mel..;)
Givetvis så är det inte pojkkort, utan fortfarande en feminin frisyr. Än så länge trivs jag, och ändrar jag mig så växer det ju ut på ett halvår; det är ju inte för evigt!

           

Nu hämta Andreas på jobbet och Teal´c hos veterinären. Därefter julfest med jobbet.
Har varit lite duktig idag i alla fall, städat en del och satt upp de sista adventssakerna.
Resten får bli senare i veckan. Ska ju ha gäster på fredag! Tvätten får bli en annan dag.

Utarbetad!

Kategori: Det dagliga livet

Känner mig som en urvriden disktrasa! Har jobbar sju dagar i rad, och nästan bara dagturer. Har dessutom så psykiskt påfrestande patienter just nu, så man känner sig helt urblåst i huvudet när man kommer hem. Igår fick jag dessutom ett riktigt ordentligt migränanfall på jobbet, så det var inget vidare..:(

Imorgon är jag i alla fall äntligen "ledig". Från jobbet i alla fall, det är ganska mycket som står på schemat ändå:
1) Frisören.
- Blir en kort frisyr den här gången.
2) Ta kort till det nya körkortet.
- Har inte kunna göra det nu, med utväxt färg och frisyr; man vill ju se hyfsad ut...
3) Tea'l ska kastreras och vaccineras.
- Som tur är så har han inte börjat markera revir än, men han är väldigt orolig, går mest omkring och vankar, så det märks att det är dags.
4) Tvätta.
5) Städa.
- Man måste ju passa på och göra de roliga sakerna när man är ledig..:/
6) Julbord med jobbet.

Är det någon som har läst något av Doris Lessing? Är hon bra? Känner att man borde fördjupa sig lite i hennes verk...

Internationella AIDS-dagen

Kategori: EftertankeIdag uppmärksammas internationella AIDS-dagen.
I Skövde är det ljusgudstjänst i Helenakyrkan, men såvitt jag vet så är det ingen ljusparad i år.
Tyvärr kan jag själv inte gå på det arrangemang som ordnas, men jag sänder en tanke till alla smittade, och tänder ett ljus för er.

* Aidsepidemin är en pågående katastrof och det är barnen som drabbas hårdast. Aids tar barns liv och gör barn föräldralösa. Dessutom får de flesta barn som är hivpositiva ingen bromsmedicin och miljontals ensamma barn lämnas åt sitt öde utan hjälp från vuxenvärlden.
* Unicef kämpar över hela världen för att ge alla de här barnen den barndom och den framtid som de har rätt till enligt barnkonventionen. Det går att förändra, men vi måste hjälpas åt.

* Skänk 50 kr: sms:a UNICEF till 72 900.
* Eller gå in på 
www.unicef.se/aids och hitta ditt sätt att bidra.ljus