Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Jag vill vinna en MacBook Air!

Kategori: Tidsfördriv

Hjälp mig att vinna en MacBook Air: Klicka här!


                     

Teknik-Pata Drogtestar sig

Kategori: Humor

Maggie goes on a diet

Kategori: Debatt

Barnboken Maggie goes on a diet har inte planerad release förrän i oktober, men dess rykte har föregått den. Det är nämligen en saga för 4-6 åringar, som handlar om den mulliga Maggie, som börjar banta och träna, går ner i vikt och därmed även blir populär och stjärna i skolans fotbollslag - Sade jag att boken vänder sig till 4-6 åringar?!?!

”Maggie goes on a diet” släpps i oktober.

Tack och lov har boken orsakat ramaskri bland journalister och bloggare världen över, de allra flesta har trots allt mer vett än att genom sagor uppmana barn att banta - det är väl bra så länge de kan vara lyckligt omedvetna om sina kroppar? Barns kroppar ska vara till för att leka, springa och klättra med, de ska inte värderas utséendemässigt! Det kommer ju ändå larmrapporter om att var femte 7-åring tycker att han/hon är för tjock, och vill banta, vilket jag tycker är fruktansvärt!

Även dietister och barnläkare som är specialiserade på ätstörningar varnar för att boken sänder felaktiga budskap och lätt kan trigga en ätstörning, särskilt i så unga år, då man är så oerhört lättpåverkad. De tycker att boken borde fokusera på hälsa istället för utséende och popularitet.

Författaren Paul Kramer bor på Hawaii, har själv barn, säger att han skriver böcker om ämnen som angår barn idag och har publicerat boken själv. Han har tidigare gett ut böcker med titlar som Bullies Beware, Do not dread wetting the bed och Divorce Stinks!


 

Josefin Westerberg Jacobson forskar om ätstörningar, och har gjort en doktorsavhandling, där hon fann att:
- Var femte 7-årig flicka önskar att hon var smalare.
- Över hälften av flickorna 16–18 år önskar att de var smalare.
- Var åttonde flicka i åldern 14–18 år använde sig av extrema metoder för att gå ned i vikt, som till exempel
   hoppa över måltider, kräkas, ta bantningspiller eller laxermedel.

De yngre flickorna i studien vill bli smalare för att inte bli retade av vänner, medan de äldre flickorna säger att de vill gå ner för att bli nöjda med sig själva.

Teknik-Pata Har haft en jobbig sommar...

Kategori: Humor

Inte skulle väl DU glömma att kolla täckningskartan innan du bokar semestern???

Teknik-Pata BRIS

Kategori: Humor

Fruktansvärt, vilka övergrepp som begås i våra skolor!

X-MEN Born this way..;)

Kategori: Humor

Mycket bättre än originalet :)

Läkarbesök och slut på semestern!

Kategori: Det dagliga livet

Imorse var jag på läkarbesök. Det var dags att göra den mer ingående undersökningen av mitt hjärta (TEE), och de var verkligen noggranna. Jag hade turen (eller det var väl egentligen så att det var de som hade planerat det så) att få den enda läkaren här i Skaraborg som är specialist just på den här typen av hjärtfel, så de gjorde en massa specialmätningar, och skickade genast bilderna till "superspecialisterna" i Göteborg, så nu får vi väl se vad de säger...

Idag har det annars varit ett perfekt sovväder, utmärkt eftersom jag ska jobba inatt - Första natten efter semestern! Jag sov bara ca 4-5h inatt, var lite nervös inför läkarbesöket, det är inte precis någon rolig undersökning..:( Så när jag kom hem var det härligt att bara kunna lägga sig och läsa lite, och sedan sova gott!
Det ska bli riktigt roligt att komma tillbaks till jobbet igen, jag är ju inte van vid att vara ledig så länge (utom när jag var sjuk i vintras), så det känns som att det var en evighet sedan jag jobbade - Undrar om jag kommer ihåg hur man gör?

Let the right one in

Kategori: Musik

Party Lite vernissage

Kategori: Party Lite

Efter mitt röjande och sorterande hemma var det dags att bege sig till Valhall  i Skövde, för vernissage/lansering av höstens alla fina nyheter från Party Lite.
Det var en jättetrevlig kväll, och jag hade med mig hela sex stycken av mina härliga värdinnor och gäster, vilket så klart är extra roligt - ett tack till ER, som förgyllde kvällen lite extra! :)

Tyvärr är inte min kamera hemma, så jag kunde inte ta några bilder - ni får boka en visning, så visar jag produkterna live istället..;)
Jag kan i alla fall säga som så, att det finns så många fantastiskt vackra produkter att man vill köpa hela katalogen och så många härliga nya dofter att man bara vill stänga in sig, krypa upp i soffhörnet under en filt med en bra bok och en kopp kaffe/te/varm choklad, tända en massa väldoftande ljus och bara MYSA.
Denna höst och vinter definitivt kommer att gå i Party Lites tecken - Välkommen hem!

Denna fina Sol lampett som jag vann på lotteriet var jag bara tvungen att ta kort på med mobilkameran, så ni får stå ut med att kvaliteten är dålig.Den går också att hänga på väggen; varje liten cirkel där jag har ställt teljus (och den stora cirkeln med pelarljuset) är en spelgel, så den är jättefin på väggen också.

Eftersom Sol lampetten finns i sommarkatalogen, så går den fortfarande att beställa, om du som jag tycker att den är fin!

Den dag som flytt...

Kategori: Det dagliga livet

Har fortsatt helgens sorterande och utrensande, jag är hård och skoningslös så mycket får gå till Gengåvan eller kastas, beroende på vilket skick det är i.

Jag har sorterat och ordnat mina ljus från Party Lite, och insåg att jag hade väldigt många påbörjade kartonger av samma dofter; oerhört platskrävande - Det är mycket bättre att lägga alla ljus av samma doft i samma kartong ju! Detta innebar att jag kunde ha ljusen där jag faktiskt har tänkt ha dem, och inte längre behöver utnyttja alla möjliga lådor och skåp där plats finns - Bra va?!

När alla ljus var sorterade hade jag fått blodad tand, så då gick jag vidare på det tunga artilleriet; klädgarderoben... Jag har bara hunnit med en enda hylla ännu, men redan fått ihop en hel papperskasse till Gengåvan! Behöver jag säga att hyllan ser väldigt luftig, ordnad och fin ut?
Vidare sortering fortsätter imorgon, jag vill att alla mina hyllor ska vara så fina :)

GW som Pluras övervakare?

Kategori: Aktuellt

Jag och min kära arbetskamrat C diskuterade en lugn natt den ruffiga, lite buttra charm som exempelvis Plura och Leif GW Persson har (ja, jag vet att det kan ifrågasättas av somliga, men den finns där, så är det bara - Titta på Pluras kök, så ser du den!), och nu kan man läsa att Plura ska överklaga den dom han fått för bruk och innehav av narkotika. Han dömdes i september förra året till tre månaders fängelse efter att ha gripits med 3,36 gram Kokain i byxfickan.

Plura Jonsson går upp i hovrätten i dag.

GW tycker att Plura ska sluta upp med de här dumheterna, han har ju trots allt fyllt 60 år! 
Om det kniper får han nöja sig med vanligt, hederligt brännvin.
Plura ser bekymrad ut...
GW tror dock inte för ett ögonblick att Plura har en chans att kunna mildra sin dom, så han har nog anledning att se bekymrad ut.

Lekmannaövervakare är människor med ett socialt engagemang som är beredda att finnas till hands för klienten även utanför kontorstid.
"Om han skulle hålla på med de här dumheterna i fortsättningen får jag väl bli övervakare åt honom, även om jag helst slipper." Säger GW.

Vi får väl se hur fortsättningen blir på detta; det är väl knappast någon nyhet att Plura har levt hårt i sitt liv, men jag kan hålla med GW om att det börjar bli dags att ta det lite lugnare nu, när han fyllt 60...

Party Lites Höst- och vinterkatalog 2011

Kategori: Party Lite

Nu är den ute! Givetvis pratar jag om Party Lites nya höst- och vinterkatalog. Du kan titta på den Online här, eller lämna en kommentar så skickar jag den i pappersformat till dig.

Skriv även en kommentar, SMS eller mail om du vill bli min kollega i ett av världens bästa jobb och få produkter till ett värde av hela 4400 kr, vara värdinna för ett party nu när hösten börjar närma sig, eller om du hittar något fint som du vill beställa :)


NYHET! GloLite Pelarljus
GloLite, nu i doften vita snöbär! Tillgängliga både varje storlek för sig och som set.

NYHET! Randligt Pelarljus
Randiga pelarljus i doften pepparmint och söta plommon!

Doft för Mig – USB sticka & refiller
Doft för MIG: USB-sticka och 2-pack med doftrefiller att koppla in i din dator!

Exquisite Tofs med väldoft
Haka på Maria Montazamis favorittrend med "tassels", eller tofsar, som vi säger på svenska...
Nu med Exquisite väldoft som varar i 30 dagar!

Du hittar dessa och många mer fina, roliga, söta och alldeles... alldeles... underbara nyheter om du surfar runt en stund på Party Lites hemsida!

Händelserikt bankbesök

Kategori: Det dagliga livet

Banken har i min värld alltid varit ett tråkigt men nödvändigt måste. Jag tycker därför att Internetbanken är en mycket trevlig uppfinning, men när man ska sätta in pengar måste man ju än så länge gå till banken. Döm om min förvåning när jag idag, i bankens entréhall fick se en insättningsautomat! Trevligt, den var jag ju tvungen att prova, och det var precis så smidigt som det lät.

Då hade man ju kunnat tro att jag skulle ha sluppit att stå i den 50 personer långa kön, men tyvärr var så inte fallet, för jag hade idag även ett annat ärende. Under den timmen jag stod i kö insåg jag dock att mycket har hänt inom bankväsendet sedan jag var där senast (inte bara att de har skaffat insättningsautomater). Det är inte längre händelselöst och tråkigt att gå till banken, nej det är riktigt spännande! Jag konstaterade att folk träffar sina vänner och står och småpratar på banken, ja allt som saknas är faktiskt kaffe och en kaka eller två... Mitt bankbesök innehöll dessutom rasistiska gamla tanter, högljudda bråk som höll på att urarta till rena slagsmål samt dödshot och hot om våld - Allt detta i kön på banken!

16 fästingar...

Kategori: Husdjuren

... har jag plockat från Maja i sommar!

Hon älskar att vara ute, så när hon är hos svärmor Anette och hennes man Dick på sommarbete så passar hon på att springa, smyga och klättra så mycket hon bara kan, och då blir följden att hon blir invaderad av fästingar, särskilt ett fästingår som detta. Tur att katter i alla fall inte kan få TBE, utan "bara" Borrelia och Erlichia, jag tror dock inte att det är särskilt vanligt...Fördelen för min egen del är att jag genom att gradvis utsätta mig för dessa hemska små djur inte längre tycker att de är riktigt lika vedervärdiga, utan faktiskt klarar av att ta bort dem och titta samtidigt, vilket ju är en fördel om inte stackars Maja ska bli en nakenkatt, och det vill vi inte.

Fototriss 144 - Så här ser det ut där jag är

Kategori: Tidsfördriv

Fototriss är en fotoutmaning som startade i juni 2008 och som handlar om att du ska visa tre bilder på ett tema. Den är veckan är temat Så här ser det ut där jag är.

Jag bjuder på tre bilder tagna i onsdags 17/8, på Ålleberg utanför Falköping

Stackars Anders Behring Breivik...

Kategori: Aktuellt

Anders Behring Breivik har tappat livsgnistan, men det är inte tankarna på vad han har gjort som plågar honom, det ser han fortfarande inget fel i. Det är isoleringen som är mycket tuffare än Breivik hade trott...

Idag genomförs häktningsförhandlingarna, och Breivik har ansökt om att få uppträda i frack.
Vid de förra förhandlingarna bad han om att få komma klädd i uniform, men fick avslag på detta.
Något säger mig att Anders Behring Breivik ser häktningsförhandlingarna som ett enda stort skådespel...

Litteraturstudier :)

Kategori:

Kursen i Vårdinformatik som jag har anmält mig till nu i höst verkar vara omåttligt populär, så nu har jag följt min impulsiva ådra och istället anmält mig till kursen "Gotiska berättelser och annan fasaväckande litteratur", - enbart för mitt eget höga nöjes skull!

I höst kommer det med andra ord att bli olika typer av skräcklitteratur som gäller för min del; Vi kommer bland annat att läsa Dracula, Frankenstein, John Blund, Dr Jekyll & Mr Hyde och andra skräckklassiker, blandat med böcker av Anne Rice, Stephen King, HP Lovekraft med flera :)


GRATTIS!!!

Kategori: Det dagliga livet

Idag vill jag säga ett stort Grattis till min kära vän Ingela (Pinglan) och hennes Stefan, som har fått en ny liten tjej i familjen! Kl: 11 i förmiddags bestämde hon sig för att titta ut, och de mår alla bra :)

Grattis till er alla tre igen, jag ser fram emot att snart få träffa er nya lilla familjemedlem :)

Tipspromenad på Ålleberg

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll var det hembygdens tur att ha hand om tipspromenaden på Ålleberg, så jag åkte dit för att hjälpa mina kära föräldrar och mammas väninna B-I.

När jag åkte hemifrån var det soligt och riktigt varmt, så jag hade ingen tanke på att ta med någon jacka och/eller regnkläder, trots att det vilar en förbannelse över Falekvarnas tipspromenader...
När vi kom till Ålleberg var vädret fortfarande fint, men mamma och B-I tyckte att de såg några moln i horisonten, så de bestämde sig för att ta på sig regnjackor när de skulle sätta upp frågorna på den långa rundan, nåot som visade sig vara ett klokt beslut...

Jag och pappa satte upp frågorna på den korta rundan, och gjorde sedan i ordning vid startbordet, så att de som ville kunde börja gå tipspromenaden nästan en timme tidigare än beräknat (ja ja, jag vet att vi har en tendens att vara ute i god tid, och nu var vi ju dessutom några stycken som hjälptes åt, och allt flöt på bra...); vi tyckte att när vi ändå var där, och frågorna var uppe så kunde de som ville lika gärna få börja gå. Detta resulterade i att när ordinarie starttid var inne hade nästan 60 (!) personer redan påbörjat tipspromenaden..:)


Ålleberg är ett naturreservat, och jag tycker att de kunde göra något för att snygga till stolparna som talar om detta...   
Utsikt över Falköping.


Det börjar dra ihop sig...
Vackra skådespel på himlen!

Sammanfattningsvis så hade vi en trevlig kväll, som bjöd på både sol, regn, blixt och dunder, precis som traditionen föreskriver.
Jag hade vissa planer på att hämta R, som jag är kontaktperson till, men vädret fick mig att ändra dessa planer, och under eftermiddagen fick jag dessutom veta att han är förkyld, så det var ju lika bra! Hoppas att han kryar på sig snart, så får vi hitta på något annat istället :)

Enhetsträff Incensio

Kategori: Party Lite

Ikväll hade vår Party Lite enhet Incensio enhetsträff hemma hos Nanny, som är vår fantastiska enhetsledare. Denna gång hade vi inget särskilt att avhandla, men vi hade som vanligt en supertrevlig träff, med mycket prat och skratt!

Till helgen drar det ihop sig till årets stora event inom "Party Lite-världen", nämligen konferensen, som är det tillfälle där alla Sveriges Party Lite-konsulter och -ledare på olika nivåer träffas, umgås och inspirerar varandra så att det sedan räcker för hela året som kommer.
Dessutom är det på konferensen som alla nya produkter och dofter i den nya höst- och vinterkatalogen presenteras, och alla deltagare får en massa fina PL-prylar, motsvarande (drygt) konferensavgiften i värde (från den nya katalogen, så klart...).

Om ni tycker att jag låter en aning bitter så är det för att jag inte ska åka på detta, årets stora event, men det är klart; det kan ju bli dötrist, tjatigt, tråkigt, och alldeles... alldeles... alldeles underbart!
Nu vet jag i alla fall helt vad intäkterna från mina visningar i höst ska gå till; nästa års konferens ska jag följa med på!


Vackra molnformationer över Hjo.


Denna vackra solnedgång mötte mig på vägen hem (och ja, självklart stannade jag bilen innan jag fotograferade.)...

Så här undviker du våldtäkt

Kategori: Debatt

1. Lägg inte droger i folks drinkar.

2. När du ser en kvinna ensam, låt henne vara!

3. Om du stannar bilen för att hjälpa en kvinna som har problem, kom ihåg att inte attackera!

4. Öppna aldrig en dörr eller ett fönster oinbjuden.

5. Om du åker hiss och en kvinna kliver på, ANGRIP HENNE INTE!

6. Kom ihåg att människor går till tvättstugan för att tvätta. Försök att inte antasta någon som är i tvättstugan ensam.

7. Om du känner att du inte kan kontrollera dina impulser, be en vän hålla dig sällskap och under uppsikt.

8. Var ärlig. Låtsas inte vara en vän som bryr sig och manipulera inte andra att lita på dig så att du sedan kan utnyttja tillfället att antasta. Om du inte är tydlig med dina intentioner så kan den andre få för sig att du inte tänker våldta.

9. Glöm inte bort att du inte får ha sex med nån som inte är vid medvetande.

10. Kom ihåg att kvinnor inte bär kort kjol för att du ska komma till lättare.

Dessa klockrena tips kommer från Confessions of a neurotic Småbarnsmorsa - Tack för det!

Sista semesterveckan

Kategori: Det dagliga livet

Idag är första dagen på min sista semestervecka. Detta är första gången jag har haft fyra veckors semester, så det känns som om det var jättelänge sedan jag var på jobbet nu.
Det kan dock gärna få bli lite fint väder denna vecka, istället för detta hemska migränväder som varit igår och idag; det sprakar och spänner i hela mitt huvud och jag bara väntar på en riktig urladdning, så att det kan få vara bra sedan!

Final Destination

Kategori: Film

Genre: Skräck (2000).

Alex ska tillsammans med sin klass åka till Paris på studieresa. Redan från början verkar Alex vara flygrädd, och ha lite onda aningar inför resan, och väl på planet får han en panikattack som orsakar att han och fyra andra klasskamrater samt en av deras två lärare kastas av flygplanet och inte får följa med på resan.
Orsaken? Han såg framför sig hur planet skulle komma att explodera och kraschlanda strax efter att det lyft från JFK- flygplatsen...

Är det så att vi alla har vår utmätta tid i livet, och att det är förutbestämt när vi ska dö?
I så fall, kan man lista ut vem som står näst på tur och lura döden?

Final Destination omslag

Jag tycker att filmen har ett intressant tema och är riktigt bra, den är ju trots allt 11 år gammal, och under den tiden har filmtekniken utvecklats en hel del. Eftersom del 5 snart kommer upp på biograferna i 3D så har jag även beställt de mellanliggande filmerna via LoveFilm.se, så recensioner kommer snart även på dessa :)

Banan- / blomflugsfälla

Kategori: Det dagliga livet

dsc00262 (MMS)

Idag testar jag Idas recept på banan-/ blomflugsfälla: En del honung, en del vinäger och några droppar diskmedel. - Får se om det funkar..:)

Rock 'n' Roll i Riga

Kategori: På resande fot

Jag och min käre fästman har varit på en 3-dagars kryssning till Riga med Viking Line och Cinderella. Vi hade en väldigt trevlig resa, och Riga var en väldigt mysig stad.

   
Lunchrast vid Skoftestagrillen i Köping.

 
Äntligen framme i Stockholm, efter lite "sightseeing" och en lagom portion stress kom vi i perfekt tid till Viking Line-terminalen :)

Vi hade sen buffé för första gången, så vi passade på att packa upp, göra oss hemmastadda i hytten, vila lite och ta en öl i puben medan vi passerade Stockholms skärgård. Det var faktiskt ganska skönt att slippa stressa till buffén så fort man kommit ombord.


På väg genom Stockholms skärgård, som är oerhört vacker!

   
Mysigt!


Vi konstaterade att vi bodde så långt ner det bara gick att komma; på ankardäck (bilen stod på plan 4; upper parking deck...)...

Första kvällen var ganska lugn, eftersom vi skulle upp tidigt nästa morgon, i Riga.Framme i Riga utgick vi från det ståtliga Operahuset.

   
Bland det första vi kom till var denna mysiga park, som vi strosade runt i ett tag.


I parken fanns denna vackra fontän.

   
Genom hela parken löpte även dessa dekorativa vattenledningar av sten.


Kruttornet, eller Smilsutornis, som det heter på lettiska, är det enda bevarade tornet i Rigas gamla försvarsmur. Tornet är 26 meter högt och uppenbarligen mycket bastant byggt. Tornets omkrets är 14,3 meter. 

Tornet är från 1330-talet och var ett av 25 torn som ingick i en försvarsmur som omgav Riga. Kruttornet har under åren fungerat som lagringsplats för krut, men även som fängelse och tortyrkammare. Ursprungligen kallades tornet Sandtornet. Under 1600-talet användes tornet för att lagra krut, vilket gav upphov till tornets nuvarande namn. Tornet har angripits många gånger under historien, både av ryssar och svenskar. Tornet har fortfarande kvar ärr i form av kanonkulor som sitter inbäddade i ytterväggarna, vilka är av 3 meter tjockt tegel. Idag finns det Lettiska krigsmuset (Latvijas kara muzejs) i kruttornet.

   
Givetvis var vi tvungna att gå in och titta :) Alla texter var på lettiska, så vi förstod inte så mycket, men det var ändå intressant.

Bara i centrum/gamla sta'n räknade vi på kartan till hela 14 (!) muséer, och jag hade tyckt att det hade varit lite roligt att se Museum of pharmacy, men det lyckades vi aldrig hitta, det närmaste vi kom var det verkliga Apoteket:


Det ser allt lite gammaldags mysigt och pittoreskt ut, tycker jag.

   
Nästan alla de äldre husen har en massa oerhört vackra detaljer. En del är renoverat, annat har ännu inte hunnit renoveras, och det är detta jag tycker är charmen med Riga; att allt inte är tipp-topp, utan att man fortfarande tydligt kan se att det är en före detta öststat.
   
Ytterligare vackra, renoverade byggnader och detaljer.

   
Moder Lettland (Brivibas piemineklis). Frihetsmonumentet i Riga syns på långt håll; det är 45 meter högt, och därigenom ett av de största i Europa. Det är dessutom väldigt detaljrikt och vackert.

Monumentet består av flera delar; högst upp finns en kvinna av koppar som bär på tre stjärnor. Stjärnorna symboliserar de tre lettiska provinserna Kurland, Livland och Lettgallen. Under kolonen finns två rader med konstverk uthuggna i granit. De olika skulpturgrupperna symboliserar olika saker, exempelvis familjen, kulturen, fosterlandets försvarare och så vidare.

Hela statyn avtäcktes 1935. Vid monumentet ligger alltid blommor som besökare lägger ner. Dagtid finns det ofta två vakter posterade framför monumentet. Frihetsmonumentet har alltid varit bevakat. Under Lettlands ockupation bevakades monumentet av KGB som grep alla som ertappades med att lägga ner blommor vid monumentet.


Laima är Lettlands ledande chokladtillverkare, och Laimaklockan är den mest populära mötesplatsen i Riga - Troligtvis för att den är så centralt belägen och tillräckligt liten för att man ska se den som står där och väntar!


Lagom när vi hade bestämt oss för att vi började bli mätta på Riga började hon spela upp till Rock 'n' Roll; himlen öppnade sig och Tor bestämde sig för att gå lös med sin hammare! :)

   
När regnet står som spön från alla håll (Uppifrån, nerifrån och från sidan) så är det bara en sak att göra; springa så fort man bara kan till transferbussen som kan ta en till en (förvisso kall) hytt, med torra kläder och tjocka täcken!


Daugava visade sig inte precis från sin bästa sida...

 
På kvällen var det trerätters middag, och en blandad kompott bestående av dans, disco och lite spel som stod på vårt schema; en toppenkväll, med andra ord!

Efter sovmorgon, brunch och lite sista minuten-shopping i tax freebutiken var det slutligen dags att packa och hitta tillbaks till bilen, som stod kvar precis där vi hade lämnat den..;)
Hemresan gick förvånansvärt bra, och det är lika skönt som vanligt att vara hemma; borta bra men hemma bäst!

Sommarbete

Kategori: Det dagliga livet

Just nu är Bondehemmets får på sommarbete, och i fredags resulterade detta helt otippat (och dessutom på "fel" årstid) i att ett litet lamm föddes...

Så här glada är fåren över att vara på sommarbete:


Jag hade ropat och lockat länge utan resultat, men så här glatt kom de springande när min käre far och lillebror lockade på dem...


Kanske berodde det på att Andreas mutade dem med sallad..;)


Sedan kom äntligen huvudpersonen och hans mamma springande!


Visst är han bedårande söt?!


Han provsmakar redan lite på den "vanliga" maten, fast han bara är 3,5 dagar gammal (fast jag tror att han mest nosade på den för att göra som mamman och de andra..;)).


Man får räkna med några knuffar då och då, om man är ett litet lamm som står i vägen för de vuxna fårens mat..;)


Det är inte alla som, förutom sin mamma och pappa, även har tre bonusmammor som pysslar om en..;)

Nu grönskar det...

Kategori: Det dagliga livet

Nu grönskar det verkligen i hembygden, och överallt i vårt vackra land!
Här nedan bjuder jag på en bildkavalkad tagen hemma hos min kära farmor, när jag hälsade på henne tidigare idag:


Underbart vackra fjärilar!

   
Välkommen!
Klicka på bilderna för att se dem i större format.   
Gurka och tomater.


Tomater i mängder; det är så att plantorna dignar, och farmor plockar varenda dag..:)


Vinrankor...


Vindruvor...


... och vinbär..:)

Party Lite visning

Kategori: Party Lite

Ikväll har jag haft Party Lite visning hemma hos kära mor. Det blev väldigt spontant och snabbt ihopkallat eftersom vi hade tänkt att bara ha en så kallad solskensvisning, men så bestämde sig min kära mor för att i alla fall dra ihop ett gäng, och vi hade en jättetrevlig kväll, som vanligt!


Mitt visningsbord nr 1 - "huvudbordet"

   


Visningsbord nr 2 - "sidobordet".


Kataloger och erbjudanden måste givetvis gås igenom noggrant. Ett av augustis gästerbjudanden är Color Lite votiv- och teljushållare i lila eller orange (De som ses i lila variant på denna bild). Med på köpet ingår doftfria teljus i matchande färg!


Alla dofter måste gås igenom, med lite kaffebönor där emellan för att nollställa doftsinnet.
Även smaklökarna fick känna på kaffebönorna..;)


För första gången hade även gästerna chansen att köpa Party Lites patenterade nyhet GloLite, en chans som flera passade på att utnyttja...

The Experiment

Kategori: Film

The Experiment är en remake av en tysk film från 2001 som i sin tur bygger på det kontroversiella och verkliga Stanfordexperimentet från 1971.

26 män får chansen att delta i en välbetald studie om mänskligt betéende, där de under två veckor ska vistas som fångar och väktare i en simulerad fängelsemiljö. Männen delas slumpmässigt in i sina roller och från början tar ingen scenariot på allvar, förutom vakten Barris (Forest Whitaker), som snabbt intar ledarpositionen.

Att se förvandlingen, framför allt i Whitaker's rollfigur, är grymt obehagligt. Whitaker är så övertygande att han nästan är svår att titta på. Hans största "motståndare" blir snabbt Travis (Adrien Brody) som vågar stå upp mot den inhumana behandlingen, vilket sätter igång en spiral av sadism, våld och vansinne.
Frågan är hur långt det får gå innan experimentet avbryts...

Poster The Experiment (2010)

En oerhört bra och fruktansvärt otäck film! Man sitter hela tiden med en obehagskänsla inom sig, och undrar vad som ska hända härnäst, och hur långt det hela ska få gå, innan experimentet avbryts...

Jag vill härmed utfärda en varning för den som har svårt för psykologiska thrillers och/eller våldsamma filmer; den här innehåller lite av varje, men personligen tycker jag att den psykologiska biten är värst.


Klokt om "dataspelsvåldet"

Kategori: Datanörd

Som vid alla våldsdåd nu för tiden så finns det även efter de fruktansvärda händelserna i Norge de som skyller allt på dataspelen, särskilt som Anders Behring Breivik i sitt manifest tydligen ska ha pekat ut två dataspel som särskilt ska ha hjälpt honom på vägen i sitt korståg...

På 50-talet var det serietidningarna, på 80-talet var det videovåldet, och nu är det dataspelen som i snart 20 år har fått vara boven i dramat och roten till allt ont när det gäller oförutsedda våldsdåd i samhället...

Christopher Ferguson är psykolog och ledande expert på dataspelsexpert hos Texas A&M International University. Han inser att det är en aning kontroversiellt att påpeka att när skottlossningar och vansinnesdåd liknande det som skedde i Norge eller Columbine sker i minoritetsområden så är det ingen som funderar över dataspelens betydelse för händelseutvecklingen, men när det sker i områden där majoriteten är vita och bor i fina förorter så ballar folk ur, och dataspel blir automatiskt syndabock. Ferguson ser ett visst element av rasism och ignorans här.

Det stora problemet, enligt Ferguson, är att folk inte vill acceptera att dylika massmord är slumpmässiga och ostoppbara.
– "Folk vill ha något som de kan skylla på, och TV-spel är fortfarande förstavalet när det gäller liknande stora tragedier."

Ferguson påpekar samtidigt att det gjorts stora framsteg på senare år, och den omfattande forskning som gjorts har effektivt avfärdat idén att våldsamma medieelement bidrar till våldsamt beteende.


– "En sak som vi lärt oss från forskning är att i runda slängar 95% av alla unga pojkar har någon gång spelat ett våldsamt spel. Det är något som säger sig självt när dessa massmord inträffar och förövaren visar sig vara en ung man: chansen är ganska stor att han spelat våldsamma spel."


– "Att länka spelandet av våldsamma TV-spel till ett massmord när förövaren är en ung man är som att skylla morden på faktumet att han bar gymnastikskor. Det är så vanligt att det inte har något värde överhuvudtaget."

KONTROVERSIELLT KRIG Anders Behring Breivik säger att ”Modern warfare”-spelen hjälpte honom träna inför terrordåden. Bilden är från kommande ”Modern warfare 3”.

Fler överkänsliga?!

Kategori: Aktuellt

För ett tag sedan skrev jag om de överkänsliga tittare som klagat när Lotta Engberg sjöng en sång som hette "Den skrattande polisen" i Allsång på Liseberg. Nu är det dags igen...

Pridefestivalen pågår, som de flesta vet, för fullt, och detta uppmärksammades även i Allsång på Skansen i måndags; bland annat framförde humorgruppen Grotesco sin klockrena "Det är bögarnas fel" (som även Magnus Carlsson gör en egen, bejublad, version av under den pågående Diggilooturnén).
Tydligen var det dock en tittare som tog illa vid sig, och polisanmälde Allsång på Skansen och Grotsesco för hets mot folkgrupp!

Låten ”Bögarnas fel” handlar om att allt som är fel i världen beror på homosexuella. Men andemeningen handlar egentligen om tolerans.
"Det som är svårt med ”Bögarnas fel” är att den bygger på ironi. Vi vill väcka känslor, men vi strävar inte efter att bli polisanmälda för allt vi gör. Jag kan inte tänka mig att det kan vara hets mot folkgrupp. I sådana fall är det hets mot religion", säger Michael Lindgren, medlem i humorkollektivel Grotesco.

– "Jag tycker att det är jättekonstigt att de reagerar nu med tanke på att låten funnits på hitlistor och allt. Att de blir polisanmälda nu låter nitiskt. Då har man inte lyssnat på budskapet. Grotesco ger en känga till den gammelkyrkliga synen på den livsstilen." Säger Magnus Carlsson om polisanmälan.


Tvättknep och biljetter bokade

Kategori: Det dagliga livet

Jag hade tvättid nu på morgonen kl: 07-12, och ni som känner mig vet exakt hur morgonpigg jag är... Återstår bara en sak att göra: Tvätta inatt, för att sedan utnyttja den "riktiga" tvättiden till att låta tvätten torka ordentligt, för en gångs skull! Tvättstugorna i vårt område är en riktig följetong; en av de saker som inte fungerar som de ska är att tvätten aldrig blir torr, men nu har jag hittat knepet för det, hihi..;)
Jag har även kommit på vilken av tvättstugorna man ska undvika om man inte vill ha nytvättad tvätt som luktar mögel när man har kört den i den nya (!) torktumlaren - tyvärr verkar de flesta andra också ha kommit på det, den tvättstugan är inte så populär...
Tills värden har fixat tvättstugorna så kommer jag i alla fall att köra på min nya taktik!

Nu till den roligare nyheten: Igår bokade vi biljetter till en 3-dagarskryssning till Riga!
Buffé ingår på dit- eller hemresan, och trerätters à la cartemeny på den andra resan. Båten har soldäck, där man kan njuta om vädret är fint..:) Transferbuss går regelbundet mellan hamnen och gamla sta'n i Riga, och  man har sedan sju timmar att strosa runt i de gamla kvarteren, och/eller sol och bad om vädret är fint.
Jag ser verkligen fram emot detta; det kommer att bli en toppenresa!

The butterfly effect

Kategori: Film

Evan Treborn drabbas under sin uppväxt av flera svåra trauman. Dessa orsakar blackouter, som ofta uppkommer när han känner sig stressad.

När han som vuxen försöker hitta en lösning till sina emotionella problem upptäcker han att han kan resa bakåt i tiden när han läser sina gamla dagböcker. Han använder tidsresorna för att ändra de trauman han upplevde under sin barndom, och orsakar därmed de blackouter han upplevde då. Det visar sig dock att de förändringar han gör påverkar hans framtid, och tvingar honom till att resa tillbaka fler gånger för att rätta till andra, nya händelser...

Uppföljare:
The butterfly effect 2 (2006).
The butterfly effect: Revelation (2009).The butterfly effect har en bra story, och jag gillar att Ashton Kutcher får visa att han kan spela annat än överdrivna komedier. Jag tycker att han (och de andra skådespelarna) gör en bra prestation i denna film, och jag har definitivt fått mersmak av The butterfly effect!

Älskar din stil

Kategori: Musik

Takida polisanmäler recensent

Kategori: Musik

Rockbandet Takida är vana vid ljummen kritik från recensenterna, men nu har de fått nog, och polisanmäler en recensent. De vill göra en markering, och visa att de inte accepterar personliga påhopp.
"- Vi kände att vi måste stat­uera ett exempel. Personliga påhopp och hotfulla form­uleringar kan vi inte acceptera".

I den aktuella recensionen, som publicerats i musiktidningen Gaffa, beskriver recensenten Chris Lindahl Takidas senaste album The Burning Heart som "Tam, känslolös och tråkig melodirock från radioterroristerna Takida." Vidare skriver han (/hon?) att "Robert Pettersson utnyttjar också en sångteknik där han på ansträngd engelska försöker låta så menlös som möjligt. Ibland varierar han sig genom att slänga in en dos skitnödighet eller Downs syndrom i rösten // och det är då man på riktigt börjar fundera över hur många år man behöver sitta inne för överlagt mord i Sverige. //" 
Meningen som står inom // är dock numera borttagen från nätversionen av recensionen (Undrar varför?)...

Det är framför allt detta sista citat som får bandet, och även många på Gaffas websida att reagera, även om jag personligen inte heller tycker att meningar som att Takidas låtar får en att börja vässa rakbladen "för att på egen hand checka ut från hamsterhjulet till värld vi lever i" heller är så väldigt trevliga...

"- Det är riktat mot oss men den blir ju också nedsättande för alla som har Downs syndrom," säger Robert Pettersson till Dagbladet.

Bra där, någon måtta får det vara; man ska ha respekt för varandra, och tänka sig för innan man både talar och skriver! Det lustiga är att i Gaffas egna forumregler står följande att läsa: "Vårdat språk. Håll dig till ämnet. Ingen reklam. Ingen rasism eller personangrepp. Håll igen med svordomar. Kort sagt: Tänk, före du skriver. Om din kommentar inte följer dessa enkla regler, blir den raderad." Detta gäller uppenbarligen inte för deras recensenter..:(

Gör om - Gör rätt!

Takida.

Inga pukor och fanfarer...

Kategori: Aktuellt

Media fortsätter (så klart) att rapportera från förhör med Anders Behring Breivik och intervjuer med hans arma familj och andra personer (mer eller mindre) i hans närhet. Hittills tycker jag inte att någonting anmärkningsvärt har framkommit, men nu börjar det märkas exakt hur världsfrånvänd killen egentligen är. Hittills har han klarat av att hålla upp sin fasad av "den starke, ariske mannen", som har en hel armé av hemliga soldater redo att föra hans korståg, när han nu sitter häktad (vilket givetvis bara är en del av saken, vissa offer måste alltid göras...), men nu börjar denna fasad krackelera. Nu börjar Breivik ställa krav...

Huvudkravet är att det ska bli en total omvälvning av det norska samhället, att den norska regeringen ska avgå och att Breivik själv ska få en central roll i den nya regeringen.
Hans övriga krav är bland annat att han ska slippa äta Halalkött (han får väl äta vad 17 han vill?!) och få tillgång till Wikileaks, och han vill även ha mer kläder och en klocka...

Anders Behring Breivik ställer också frågor om huruvida hans handlingar har fört med sig stort intresse från media och ute i samhället, och det får man ju säga att det har gjort, men kanske inte på det sätt han hade önskat; jag har ännu inte hört några pukor och fanfarer...

Det jag funderar över är i vilken värld Breivik tycker att han är i någon som helst position att ställa krav?
Ja, visst, att han i sin egen värld är den som ska/har inlett de nya korstågen, men de har ju trots allt inte startat ännu, så alla vi andra stackare förstår ju (sannerligen) inte vilken stor man han är...
Ja visst, det skulle vara intressant att få veta huruvida han hade/har någon medhjälpare eller ej, men det verkar ju inte så, utifrån de fakta som är officiella, och jag tror knappast att man är riktigt såå desperata att få veta det...

Den misstänkte Anders Behring Breivik.

Härlig sommarkväll i Halna

Kategori: Det dagliga livet

Igår kväll åkte jag och fästmannen tillsammans med Henrik till svärmor Anette och hennes man Dick i Halna. Andreas och Dick har sedan en tid utmanat och triggat varandra om vem som egentligen är bäst i biljard, och på agendan stod även bad och grillning.

        
Ett paradis för katterna..:)   
Intag av en härlig grillmiddag satt perfekt efter badet.

Därefter var det dags för det som herrarna i sällskapet hade laddat mest inför:
   

   
Anette gjorde goda drinkar, men sedan tyckte vi att herrarna var lite tråkiga i sitt turnerande, så vi tittade på film istället..;)

Hur det gick för dem till slut? Jag tror att det var ganska jämna matcher, och den här var i alla fall fortfarande tom när kvällen var slut..;)

Rutiner?!

Kategori: Aktuellt

En konduktör på ett av SJ:s tåg mellan Örebro och Göteborg tvingade igår en 11-årig flicka att kliva av tåget, eftersom hon inte kunde visa upp någon biljett. Flickan kunde inte prata svenska, så hon kunde inte berätta att hennes 22-åriga storasyster, som hade deras biljetter, bara var på toaletten... När systern kom ut från toaletten hade hon givetvis ingen anledning att tro något annat än att hennes lillasyster fortfarande var kvar på tåget, varför hon inte slog larm förrän tåget var framme i Alingsås, där de skulle gå av. Då var lillasystern spårlöst borta...

Det hade kunnat gå riktigt illa; en 11-årig flicka, som inte kan språket, vilse i en främmande stad, men som tur var så träffade hon på en vänlig dam, som gav henne mat och husrum. Denna dam bevisar för mig att det trots allt fortfarande finns livs levande medmänniskor ute i vårt samhälle, denna dam skulle ha medalj!

SJ:s presskommunikatör Sven-Ingvar Håkansson menar att det är en brottslig handling att resa utan biljett, så flickan har faktiskt begått en brottslig handling... Ett par timmar senare hör han av sig igen och säger att han kan ha uttryckt sig så, men att det är skillnad mellan barn och 48-åriga gubbar som han själv... Nähä, kom han på det när han fått lite betänketid??Dessutom: Om - jag säger om man av någon anledning som jag inte kan komma att tänka på, tycker att man måste tvinga ett barn - som inte kan svenska - att lämna tåget, så måste man ju ha någon form av plan för omhändertagande av barnet! Ring föräldrarna, socialtjänsten, polisen; vad som helst, men lämna inte ett barn ensamt på järnvägsstationen i en främmande stad!!!

Så mycket vett och förstånd tycker jag att varje vuxen människa som har en mognadsnivå som har hjälpt denne att klara av att gå ut skolan och få ett vanligt arbete skulle kunna tänka ut själv!

Det är bögarnas fel...

Kategori: Humor

Älskar den självdistans framför allt Magnus Carlsson bjuder på här..:)
Tyvärr är ju klippet oerhört knackigt, men det är det enda jag har lyckats hitta, än så länge.


I did it for love

Kategori: Musik

Bara så vackert...

Diggiloo på Läckö Slott 2011

Kategori: Nöjen

Ikväll var det dags för Diggilooturnén att stanna till vid Läckö slott, och som traditionen bjuder så var vi där. Vi är i det här sammanhanget lika med mamma, pappa, mina kära bröder och min farbror Göran samt R, som jag är kontaktperson till, och i år följde även mammas väninna Ulla med. Det var sjunde året vi var där, så det har blivit en riktigt trevlig sommartradition!

Som vanligt var det ett proffsigt arrangemang, med en salig och mycket trevlig blandning både av artister och låtar (allt från visa till progg och burlesque). Även om det är trevligt och glatt så blir det aldrig för glättigt och ytligt, utan allvaret finns alltid därunder, och det gillar jag!

Här kommer en bildkavalkad, med en bråkdel av de bilder jag tagit under kvällen..:)

   


Thomas Di Leva.

      


Linda Pritchard.

   
Det är bögarnas fel...


Linda "Påskkycklingen" Bengtzing var lika bra som vanligt!

   


Lasse Holm.

   


Magnus Carlsson.


Allt ljus på mig...