Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Mässlingen/Morbilli

Kategori: Sjukvård

Efter att ett fall av mässling konstaterats på KSS I påskhelgen har sjukhuset och VG regionens smittskyddsenhet arbetat med smittspårning och förebyggande behandling av personer som kommit i kontakt med smittan. Exakt datum och plats för det första smittotillfället är ännu oklart.


– "Vi ser mycket allvarligt på utbrott av mässling. Nu arbetar vi med att hitta källan och orsaken till utbrottet, framförallt arbetar vi med att förhindra att smittan sprids"
, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen.


–" I stort sett alla som saknar immunförsvar mot mässlingen kan smittas och bli sjuka. Det är därför mycket viktigt att vi får kontakt med eventuellt ytterligare personer som smittats"
, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen.


Klinik och symtom:

* Feber som successivt stiger, och ofta är runt 39 grader den fjärde dagen.

* Torrhosta, pseudokrupp.

* Snuva.

* Röda, irriterade ögon och ljuskänslighet.

* Förstorade lymfkörtlar på halsen.

* Generellt, sammanflytande exanthem/utslag, kommer ofta dag 3-5.

- Utslagen börjar ofta i hårfästet och runt öronen. De sprider sig sedan nedåt över resten av kroppen och är storfläckiga, röda och sammanflytande.
* Febern börjar sjunka på sjätte dagen och utslagen blir mer brunaktiga och kan fjälla något.

mässling-1.jpg


Personer som misstänker att de själva eller att någon i dess närhet är smittade ska kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177, för att undvika att utsätta andra patienter på sjukhus och vårdcentraler för mässlingsmitta.


Mässling är en mycket allvarlig och smittsam virusinfektion som sprids via luftburna viruspartiklar. Sjukdomen räknas som en av barnsjukdomarna och kan vara svår för framförallt små barn som kan drabbas av allvarliga följdsjukdomar. Men sjukdomen kan även drabba vuxna med allvarliga komplikationer som följd.


Komplikationer:

Flera komplikationer kan uppträda i efterförloppet till mässling:

* Encephalit (hjärninflammation), ovanligt (ca 1/1000 fall), men allvarligt.
* Bakteriell lunginflammation.

* Otit (öroninflammation).

Inkubationstiden för mässling kan variera. Vanligen tar det cirka tio dagar från det att man smittats till dess att sjukdomen bryter ut men tiden kan variera mellan en till tre veckor. Mässling kan i vissa fall förhindras om man får vaccin eller läkemedel inom några dagar efter att man blivit utsatt för smitta.


Mässling behandlas sedan 1970-talet främst förebyggande. Sedan allmän vaccinering i barnvaccinprogrammet infördes 1982 har sjukdomen varit mycket sällsynt. Barn under 18 månader och andra som inte är vaccinerade är  mottagliga för sjukdomen.

Mässling är anmälningspliktigt enligt Smittskyddslagen.
För att läsa mer om mässlingen, besök Smittskyddsinstitutet, Internetmedicin och/eller 1177.

Segregering

Kategori: Humor

Uppenbarligen så förekommer segregering även bland sparkcyklar...

Forskningsetik och etikprövning

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag anordande FoU-enhetenSkaraborgs sjukhus en föreläsning om forskningsetik och vad man ska tänka på om/när man ska skicka in en ansökan för sitt forskningsprojekt till etikprövningsnämnden.
Föreläsare var Lars Sandman, som är professor vid institutionen för vårdvetenskap vid högskolan i Borås samt vetenskaplig sekreterare i den regionala etikprövningsnämnden i Göteborg. Det var en bra föreläsning, och Lars tog upp intressanta frågor, och förklarade på ett bra sätt hur de resonerar kring olika frågor  i etikprövningsnämnden.

Jag har med anledning av vår magisterstudie fördjupat mig i vetenskapsrådets riktlinjer för etisk värdering för humanforskning, där större delar av lagen tas upp, och hur vetenskapsrådet resonerar kring de olika paragraferna, och därför var det intressant och... "Roligt" var kanske att överdriva en smula, men stimulerande, att även höra hur de resonerar i etikprövningsnämnden.


Han gick även igenom vad man rent praktiskt ska tänka på när man skickar in sin ansökan till etikprövningsnämnden.

Kraft att växa

Kategori: Det dagliga livet

dsc00219 (MMS)

Förundras och inspireras av maskrosornas kraft att växa, genom asfalt och betong...

Gräsänka

Kategori: Det dagliga livet

Fästmannen är på utbildning med sitt nya jobb och katterna är på sommarbete hos svärmor, så jag är ensam hemma. Jag är dessutom ledig idag och vädret är även idag alldeles underbart. Typiskt då att jag ska ha ont i halsen samt bihålorna och verka ha en riktig brakförkylning på gång! Jaja, vad är väl en bal på slottet?
Jag håller bara alla tummar och tår för att rösten ska hålla sig hyfsat intakt, så att jag inte ska få en lika svår laryngit som sist...

Jag planerar i alla fall en tripp till sjukhuset för att träffa ekonomen och gå till FoU en sväng. Sedan blir det till att intensivstudera artikeln inför tentan i kvantitativ forsingsmetodik.Update: Det blev ingen tur till sjukhuset idag, kom på att jag ju ska dit på föreläsning imorgon.  Jag har försökt att nå ekonomen på telefon, men han var på möte hela dagen, så det var väl tur i oturen, att jag inte åkte dit för att försöka träffa honom...

Nej, nu är det hög tid att studera den där artikeln!

Leeeedig :)

Kategori: Jobbet

Efter en helg med ovanligt många utmaningar av alla tänkbara  slag, där alla som var i tjänst verkligen fick visa vad vi går för, så är det faktiskt riktigt skönt med en ledig dag :)

Jag kan (återigen) konstatera att jag har ett fantastiskt gäng arbetskamrater, som inte bara är härliga och goa på alla möjliga sätt och vis, utan dessutom är oerhört duktiga och kompetenta på vad vi gör!

Det fixade vi bra!


Tillägg 110427: Som det idag står i SLA så har ett spädbarn från Skövde kommun drabbats av mässlingen, och det var det som höll oss extra sysselsatta på jobbet i påskhelgen.
Enligt biträdande smittskyddsläkare Peter Nolskog kontaktades ett hundratal personer under påskhelgen, och behandlades vid behov.

Barn vaccineras först vid 18 månaders ålder, och det sjuka spädbarnet var därför ovaccinerat. Exakt när och hur barnet har smittats är ännu okänt, men risken är stor att även andra personer har smittats. Viruset, som är ett av de mest smittsamma, sprids via luftburna viruspartiklar, och det kan räcka med att en kort stund vistas i samma rum som en sjuk person för att själv bli smittad.

1982 infördes allmän vaccinering mot mässlingen, och idag är det ett fåtal som insjuknar i Sverige varje år. På 2000-talet har mellan 1-25 fall konstaterats/år enligt Smittskyddsinstitutets statistik.

Pärlhyacinter :-)

Kategori: Det dagliga livet

dsc00217 (MMS)

Kom precis hem från trevligt påskdagsfirande hos svärfar och hans fru, deras pärlhyacinter blommar så här fint :) Nu är det hög tid att försöka sova lite till inför nattens arbete!

Påsktårta

Kategori: Recept

Min fina gymnasiekompis Ida gjorde den här fina påsktårtan till sin familj, det får nog bli något till nästa år :)

 En kladdig kladdkaka med skivade Japp bitar i.
Sen smält blockchoklad över kakan.
Mmmm.. Mumsigt!!


Recept på kladdig kladdkaka:
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
½ tsk salt

Sätt ugnen på 175
Smält smöret i en kastrull
Vispa ägg och socker till det blir poröst
Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
Häll ner smeten i en brödad form
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha din kladdkaka.

Lycka Till!!

Tack Ida, för det fina tipset!

Vårmorgon

Kategori: Det dagliga livet

En underbar vårmorgon efter en natt på jobbet :)
Man är inte så sugen på att gå och lägga sig när det är så här vackert väder...

Glad Påsk

Kategori: Det dagliga livet

En riktigt Glad Påsk vill jag önska min kära familj, alla goda vänner och alla andra där ute som läser min blogg! Jag hoppas att ni får en härlig helg med fint väder, och äter lagom mycket god påskmat!

Själv jobbar jag nätterna nu i helgen, men min underbara fästman lagade till en påskbuffé till oss igår istället, så att vi tillsammans skulle få fira påsken .
Det var faktiskt just på påskafton 2005 som vi förlovade oss, men det året inföll påskafton den 26/3; en aning tidigare än i år...

Magnolia

Kategori: Det dagliga livet

Denna vackra magnolia har vi på jobbet. Ytterligare en underbar buske som blommar på bar gren..:)


Vernissage när Party Lite gick Off Road

Kategori: Party Lite

Party Lite är ute på en stor Road Trip, men gick ikväll Off Road och besökte Valhall i Skövde.
Alla sommarkatalogens nyheter visades, det var lotterier, mingel och Sveriges chef Christer Fraser var på besök, och presenterade äntligen den stora unika världsnyheten som Party Lite har patent på.


Christer hälsar alla välkomna.

     

De nya sommardofterna: Saftig Apelsin, Bärkompott och Lime Tvist.


Groda teljushållare: Lycka, frid och kärlek.


Härligt somriga färgklickar!

 


Massor av härliga ljus!


Pop Fusion teljushållare.

Strandinspiration är serien som passar lika perfekt inne som ute på balkongen eller altanen.


Strandinspiration Centerpeice kan byggas ihop på olika sätt, ett exempel är som på bilden, till en krans.


Zen Vattenfall av stenliknande konstharts. Inklusive ett votivglas och en påse med flodstenar samt elkabel och pump. På uppdrag från en gäst lyssnade jag idag efter om huruvida man hörde pumpens surrande eller ej, och det gör man inte. Däremot hörs vattnets rofyllda porlande, mysigt!

 


Trollslända och fjäril, votivljushållare. Med trollsländan följer en pinne, så att du kan sätta den i en blomsterrabatt eller liknande, och fjärilen kan du placera på trädgårdbordet eller hänga upp i den medföljande kedjan. Båda är tillverkade av väderbeständig metall.

Jag vann den fina fjärilen på lotteriet, så den ska få följa med på mina visningar, när den inte pryder min balkong i sommar :)


Christer Fraser

"Världsnyheten då, berätta om världsnyheten!?" Sitter du nog därhemma och tänker nu..;)
OK, världsnyheten har fått det mystiska namnet GloLite, och är ett helt nytt sorts pelarljus, där ljusskenet går nedåt och lyser upp hela ljuset. En bild  kan säga mer än tusen ord:

     Ljusens yta har en struktur, precis som de marmorerade pelarljusen, som när den blir upplyst inifrån bildar en jättefin mönstring.

GloLite kommer att börja säljas först i höst, men Du som är värdinna för en kvalificerad visning i juni har nu den unika chansen att, förutom få ett presentkort på ljus i de tre nya sommardofterna även få ett GloLite helt gratis, före alla andra! Hör av dig till mig, via en kommentar här i bloggen, mail eller SMS så bokar vi in en dag!

Party Lites kataloger online

Kategori: Party Lite

Du har väl inte missat att Party Lite nu även har sina kataloger online? Nu kan Du lätt sitta hemma och titta i katalogen efter just Dina favoriter, och sedan kontaktar Du bara mig via mail, SMS eller via en kommentar här i bloggen, så beställer jag hem produkterna åt Dig. Smidigt, snabbt och enkelt :)

Sommar 2011  Vinter/Vår katalogen 2011
Klicka på bilden för att komma till onlinekatalogen. Länkarna finns även i länksamlingen till höger.

Välkommen vår!

Kategori: Det dagliga livet

Äntligen känns det som att våren är här på riktigt! Allt fler blommor slår ut, fåglarna kvittrar och gräs, träd och buskar blir allt grönare. Man känner riktigt hur energin växer inom en; bara en sådan sak som att det är ljust så mycket längre, både om morgnarna och på kvällarna tycker jag är helt underbart!

  

Löven börjar komma på träden, och fåglarna bygger bo..:)

 

Grannarna har helt underbara blåsippor i sina trädgård!


Busken utanför vårt hus börjar blomma, jag fullkomligt älskar buskar och träd som blommar på bar kvist!

Party Lite visning

Kategori: Party Lite

Igår kväll  hade jag Party Lite visning i hembygden, närmare bestämt hos Britt-Inger, som är en av mammas äldsta vänninor och numera en av mina föräldrars närmaste grannar. Det var som vanligt en trevlig kväll, även om jag hade lyckats göra det totalt oproffesionella misstaget att glömma alla mina doftprover hemma! Det går ju an, när man har rutinerade värdinnor och gäster, och de flesta nya dofterna med sig i ljusform :)

Groda teljushållare

Britt-Inger är inte så förtjust i de nya grodorna, men jag tycker att de är ganska söta..;)


Visningen blev kvalificerad; två partyn är bokade i juni (eller hur Zina..;), Britt-Inger fick därmed den nya, alternativa bokningspresenten i form av de Förföriska Dofterna som teljus, och jag kommer att få ett eget exemplar av Party Lites unika världsnyhet, som presenteras på Valhall ikväll :)

Att stå upp för den svage

Kategori: Jobbet

Jag har alltid, så länge jag kan minnas, känt extra starkt för den som befinner sig i underläge, och ställt mig på dennes sida. Redan som myccket liten minns jag när jag satt framför TV:n och tittade på fotbollsmatcher med hejaramsan "Heja den som förlorar!" -Alla andra hejade ju på det lag som ledde, och/eller hade bäst chans att vinna, så jag tyckte synd om det lag som låg i underläge, och ville att i alla fall någon skulle stå på deras sida...

Så har det väl sedan egentligen fortsatt genom mitt liv; mitt hjärta ömmar lite extra för dem som inte kan ta tillvara sina egna intressen, för dem som av olika orsaker inte riktigt kan stå på sig och/eller föra sin egen talan, och jag står på deras sida i alla väder.

Detta märks allra mest i mitt yrkesliv; vi kan ju börja med det allra mest uppenbara, nämligen att jag arbetar inom sjukvården, som i sig är ett "omhändertagande" yrkesval. Dessutom så har jag framför allt arbetat med människor som har olika typer av psykiska handikapp; demenssjukvården, omsorgen om utvecklinsstörda och inom psykiatrin. Det var egentligen slumpen som gjorde att jag hamnade inom infektionssjukvården, och har kommit på att jag trivs så bra här :) Jag märker dock varje dag att jag har oerhört mycket med mig från mina tidigare erfarenheter, både när det gäller bemötande, kommunikation, talsvårigheter och mycket, mycket mer.

Sjukvården kan ju vara skrämmande för alla, men har man dessutom talsvårigheter eller någon annan form av handikapp så kan det vara extra svårt att förmedla det man vill ha sagt under den korta stund doktorn är inne på ronden. Det är då min uppgift som sjuksköterska att föra fram det patienten tidigare har berättat för mig, så att även doktorn får veta detta. Jag ser det även som min uppgift att märka, läsa av och tolka alla möjliga olika former av icke-verbal kommunikation, och även vidarebefordra detta till doktorn, så att alla patienter får bästa möjliga vård. Detta är en stor utmaning, men som jag ser det så är det självklart att man inte ska få sämre vård för att man kanske inte kan prata eller själv tala om hur man vill ha det- då har vi som personal en extra stor och utmanande uppgift att istället ta extra väl hand om dessa patienter, så att de ändå får lika god vård som den som kan tala för sig och tala om vart han/hon har ont och/eller vilka andra symtom han/hon har.

After work

Kategori: Nöjen

Ikväll har jag och fästmannen varit på en jättehärlig After Work med toppen-pinglan och fina Dessan!
Vi hade tänkt att gå till Mummel, men där serverades bara smörrebröd, så det gick bort. Valet föll därför på Billingen Plaza, som är en underbar miljö.

En After Work i goda vänners lag var precis vad jag behövde, efter en lång dag på jobbet, och en tid som överhuvud taget varit tuff och stressig på många sätt; framför allt så har det varit extremt mycket på jobbet, och studien har också tagit mycket tid och kraft i anspråk under en längre tid nu. Därför var det extra skönt och välkommet att kunna träffa sina kära väninnor och bara sitta ner och äta gott och prata och umgås.

Tack tjejer (och fästmannen) för en härlig kväll!
återigen grattis till Pinglan för den härliga överaskningen <3

Party Lite sommarnyheter

Kategori: Party Lite

Förutom att Party Lite befinner sig på Road Trip så har sommarkatalogen kommit ut relativt nyligen, och med den en massa härliga, somriga nyheter.

Många tänker att de inte kan ha "ljusparty" på sommaren, men en av de saker jag tycker är extra rolig med Party Lite är just att de alltmer utvecklas mot ett brett inredningsföretag. Utvecklingen går från ett rent "ljusföretag", och mot helhetslösningar och inredning i alla dess former samt hudvårdprodukter.

Fjäril och Trollslända votivljushållare
Inte bara  inredning heller, förresten; så här års har de många härliga produkter som kan piffa upp trädgården eller balkongen lite grand.

 

Strandinspiration mini-lykta och Centerpiece
Härliga ljuslyktor att hänga i trädgården eller ställa på bordet på uteplatsen/balkongen.

 

Aromaterapi Doftolja & japansk rökelse
De satsar också mycket på aromaterapi i alla dess olika former.

De har också en serie med helt fantastiska kroppsvårdsprodukter, som utvecklas och utökas alltmer:

Lavendeldröm gästtvålar
Ett vackert och väldoftade presentset med lavendeldoftande tvålar.

Otroliga Händer presentset
Ett handvårdsset.

Detta är bara ett litet urval av Party Lite:s alla produkter. Som ni ser så är det en aning missvisande att tala om "ljusparty"... 

För dig som är intresserad av att boka en visning så har jag nu ett extra fint erbjudande: Jag har sex stycken presentkort till de sex första som bokar in sig som värdinna/värd för en kvlificerad visning i maj eller juni 2011. Du får då en extra present, fylld med sommar, sol och saftiga frukter!
Paketet innehåller ett miniatyrglasljus och ett paket teljus i dofterna Saftig Apelsin, Lime Twist och Bärkompott.
Du får alltså totalt tre miniatyrglasljus och tre paket teljus!

Är du intresserad av detta fina erbjudande så lämna en kommentar här nedan eller maila mig, så hör jag av mig så att vi kan boka en tid.

Enkäterna droppar in...

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Det fortsätter att droppa in enkäter till vår studie i en jämn takt, och vi är nu uppe i en svarsfrekvens på 66%, det vill säga andel respondenter som har besvarat och skickat in enkäten. Alla enkäter är också inmatade i databasen i SPSS, så vi ligger i fas i vårt arbete som läget ser ut just nu. Jag ser med stor nyfikenhet och förväntan fram emot hur många enkäter vi kommer att få in till slut, som det ser ut nu så verkar det som om vi kommer att få en väldigt bra svarsfrekvens. Det var detta moment vi var allra mest oroliga för; huruvida respondenterna väljer att delta i studien eller ej är något vi som "forskare" inte alls kan påverka. Vi ägnade därför mycket huvudbry, tid och kraft åt att identifiera faktorer och se vad vi faktiskt kunde göra för att öka sannolikheten att respondenterna skulle vilja delta i vår studie, och det verkar ju ha gett resultat :)

Resultatseminarium och handledning

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag hade jag och Helena resultatseminarium och handledning på Linnéuniversitetet i Växjö. Det var en lagom fin vårdag för en roadtrip, och vi åkte nästan inte vilse alls; bara lite grand på vägen hem, men  det var så lite att det nästan inte räknas- lite äventyr och sightseeing måste vi ju ha på våra resor, annars har vi ju ingenting att skriva i vår kommande bok..;)

Till resultatseminariet hade vi efter att 50% av enkäterna kommit in gjort en enkel sammanställning med stapeldiagram och en enkel översiktlig analys. Till slutseminariet kommer vi att få hjälp av en statistiker på FoU, som kommer att hjälpa oss att göra mer avancerade analyser, jämförelser och tester.
Seminariet var (som vanligt) mycket givande; det blev intressanta diskussioner, vi fick tips om tabeller till presentationen i uppsatsen och det var väldigt intressant att få höra om de andras studier.
Preliminärt datum för slutseminarium är nu satt till 13/6.

På handledningen fick vi givande och positiv feed-back. Vår handledare tycker att vi jobbar på bra och konstaterade att vår uppsats börjar bli mer färdig nu. Hon frågade oss också om vi inte (efter examinationen) ska göra en sammanställning av vår uppsats för att skicka in till någon/några tidsskrifter. Detta har vi faktiskt pratat lite smått om, och det vore ju väldigt roligt...

Som vanligt var dagen i Växjö väldigt givande, och gav oss lite ny energi; nu kan vi jobba på i några dagar till..:)

Grattis på födelsedagen!

Kategori: Det dagliga livet

Nu är det tätt mellan födelsedagarna...
Ett stort Grattis vill jag säga till min farbror Göran, som fyller 44 år idag!


Ett stort fång tulpaner får du på din födelsedag!

Du har blivit en riktig mästerdansör, som dansar på HåVet flera gånger i veckan- det är kul att du har upptäckt dansens charm, och fått ett så stort och roligt fritidsintresse!


Som gratulationsvisa får du Ålefeskarns vals, som jag vet är en av dina favoriter :)

Spoken word

Kategori: Eftertanke

Lovely!

Sluta särskriv!

Kategori: Musik

Klockrent- jag kunde inte ha sagt det bättre själv!

Party Lite går Off Road

Kategori: Party Lite

Party Lite befinner sig just nu på Road Trip, och den 18 april kl: 18:00 går de Off Road, för att besöka Skövde och Valhall. Vi får storfrämmat i form av Party Lite´s chef för Sverige Krister Fraser som kommer att lansera den stora nyheten som Party Lite fått patent på!

Det presenteras även nyheter ur sommarkatalogen 2011, och det brukar även finnas en del saker för försäljning på plats till extra förmånligt pris.

Biljetterna kostar bara 50kr, anmäl ditt intresse till mig genom att lämna en kommentar så får du veta mer om biljetter och betalning.

Jag hoppas att vi ses den 18:e för en supertrevlig kväll!


Pop Fusion pelarljushållare

Bilen nybesiktigad och klar!

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det dags att besiktiga bilen. Vi var lite smånervösa, för det har inte gått så bra de senaste åren, men nu hade vi ju inne den på verkstaden och fixade handbromsen och lyktan som gick sönder när jag och Helena blev påkörda på väg hem från Växjö, så de fel vi kände till var ju (nästan) redan fixade i alla fall...

Igår var jag dessutom hemma och bytte till sommardäck tillsammans med min käre bror Andreas (nåja, han kanske gjorde det mesta, men jag skötte domkraften!)- tusen tack för hjälpen käre bror!

Det gick riktigt bra; vi fick bara påpekande om att vi behöver byta torkarblad, och det visste vi faktiskt om, när vi tänkte efter lite (gummit släpper snart helt..;)). Så nu är gamla Bettan godkänd ett helt år till- det känns skönt!


Fixat!

Sommardäck på

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag varit hemma hos mor och far, och med hjälp av min käre lillebror Andreas har vår bil nu fått sommardäck. Jag bidrog till däckbytet med stor glädje (...?), min del i proceduren var att sköta domkraften, medan lillebror skötte själva däckbytandet. Samarbetet var strålande och det hela gick som en dans.

 

Jag var även ute och hälsade på lammen, men eftersom det tyvärr var länge sedan jag hälsade på min familj (det är mycket nu, med jobbet, studien och allt annat...) så hade de hunnit bli så stora att de vuxit förbi det stadium då de är sådär bedårande söta..:(

Studie och stipendium

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Jag och Helena har sökt medel från FoU för vår studie, och igår fick vi besked om att vi har blivit beviljade dem! Dock meed en modifikation: Eftersom vi inte visste hur lång tid det skulle ta att färdigställa studien så sökte vi medel för resorna även i höst, och det blev vi givetvis inte beviljade, eftersom de vet att vi kommer att bli färdiga till sommaren.

Just nu så känns det oerhört positivt med vår studie; vi får så mycket positiv feed-back från alla möjliga olika håll, både från respondenter, FoU, intresseföreningen för infektionssjuksköterskor i Sverige (IFIS), mm. Detta gör givetvis att allt känns mycket lättare, även om det är mycket att göra med en så här stor studie.

På tisdag har vi seminarium i Växjö, där vi kommer att presentera ett "halvtidsresultat", efter att 50% av enkäterna har kommit in. Därefter ska vi träffa vår handledare, som vi inte har träffat sedan vi började lämna ut enkäterna. Seminarierna är alltid mycket intressanta och givande, så det kommer att bli en väldigt rolig och intressant dag! 

Livet som klant...

Kategori: Det dagliga livet

dsc00209 (MMS)

Det här är resultatet om man är lika graciös som jag numera är och dessutom har uttänjda ledband i fotlederna efter tio års dansande: Ett skrapat knä och en stukad fotled samt ett antal större blåmärken efter ett störtdyk utanför en icke namngiven speceributik i en icke namngiven småstad nära dig. Jag hävdar dock fortfarande bestämt att det inte finns någon som helst mening med den 2-3 cm höga kanten utanför dörren på butiken i fråga (utom just att agera fälla för intet ont anande kunder, då), och hade det varit i USA så hade jag stämt dem på miljonbelopp. Eftersom vi befinner oss i Sverige så kan jag dock tyvärr inte göra något annat än att plåstra om mitt knä och linka fram och hoppas att det inte blir infekterat...

Hipp hipp hurra!

Kategori: Det dagliga livet

Ett stort grattis till min käre "adoptivmorfar" Hilding, som idag fyller 80 år!
Egentligen är det Andreas morfar, men har man ingen egen morfar så kan man i min värld adoptera en, så det så! Och då är man väl inte dummare än att man adopterar bästa tänkbara?
- Det är precis vad jag har gjort!


Födelsedagsbarnet själv, på sin stora dag.Nästan hela barnaskaran samlad tillsammans med jubilaren.
Jag hoppas att sommarens kubbturnering blir av, och att jag är ledig så att jag kan komma!

SPSS-fan!

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag var jag och Helena på FoU, och "vår" underbara sekreterare visade oss hur man gör för att programmet ska ta fram en massa underbara tabeller av olika slag, utifrån den data man har matat in i sin databas.

Fantastiskt, jag älskar verkligen det programmet!
Man behöver inte räkna ut någonting själv, utan datorn "makes the magic happen" -sån't gillas skarpt :)