Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Mors dag

Kategori: Det dagliga livetMors dag firades kanske inte riktigt enligt ovan, men ändå ordentligt; lunch hos mor och far, med broder Daniel,  farmor och farbror Göran. På kvällen åkte sedan hela familjen (mor och far, broder Daniel och lillebror med familj) till Ålleberg och firade.

Lilla bästisen tyckte att glassgubben var väldigt fin, men ganska svår att krama!

Tiden mellan firandet ägnades åt att skriva på kursens sista hemtenta. Snaaaaart är jag färdig, och kan ägna ledig tid åt välbehövlig vila och skötsel av hem och trädgård! 

Drömmar

Kategori: Det dagliga livet

I drömmarnas värld är verkligen allt möjligt! Jag drömde att jag besvarades av nageltrång, och av någon anledning så hade min kära far bokat vård åt mig - på en bilverkstad!!!  Jag tyckte att det var lite konstigt, men jag åkte dit, och de skulle operera min tå. Jag var lite orolig över om de verkligen hade lokalbedövning osv som behövdes, men fick veta att jag skulle sövas, och inte behövde vara orolig. De lade mig i vad som mest såg ut som en gynstol, och hissade upp mig på de där hissarna där bilarna hissas upp. Sedan kom mekanikern och skulle söva mig - Men först skulle han göra en tracheostomi, det vill säga ett hål i halsen som patienterna får vid långvarig respiratorbehandling! Detta skulle alltså en bilmekaniker göra, utan förvarning och utan någon form av bedövning!!! Det var då jag fick panik och började skrika och fäkta omkring mig. Han skulle göra det ändå,men till slut lyckades jag att ta mig fri. Det var då jag vaknade, halvt panikslagen!

Regnbåge

Kategori: Hobbyfotograf


När jag kom hem från en intensiv men rolig dag på jobbet möttes jag av hällregn... 

Men efter en stund sprack det upp, och denna fina dubbelregnbåge visade sig! 🌈 

Fitcamp #9, pass 8/8 och avslutning

Kategori: Projekt livsstil


Denna vackra men något kyliga kväll var det avslutning för Fitcamp #9 i Falköping.  Det har varit ett helt fantastiskt gäng duktiga deltagare,  och vilka resultat de har uppnått! Som exempel kan jag bara nämna att en av tjejerna hade lyckats att minska 22 år i metabolisk ålder, på bara fyra veckor!!! Det kallar jag prestation, och en investering i sig själv och sin framtid!!! 

ESC 2015

Kategori: Musik

Eurovision song contest följdes traditionsenligt i goda vänners lag. 

Det var verkligen ett blandat startfält kvalitetsmässigt,  men mina favoriter var utan inbördes ordning SVERIGE,  Slovenien, Estland, Norge, Serbien, Cypern, Belgien, Österrike, Spanien, (Azerbajdzjan) och Ryssland.

Det var verkligen en spännande omröstning, innan det stod klart att Måns Zelmerlöw som representant för Sverige hade vunnit!!! Det är sjätte gången Sverige vinner ESC,  och givetvis är det lite extra speciellt eftersom det är 60-årsjubileum för hela tävlingen!Nästa år får vi allt se till att se hela spektaklet live!!! 

After work och födelsedagsfirande

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll var det dags att träffa alla de goa arbetskamraterna som jag jobbade ihop med förra året. Det var after work, firande av två 50-åringar, ett annat födelsedagsbarn och avtackning av två medarbetare som ska sluta på den vårdcentralen. En av dem kommer att börja arbeta på min nuvarande arbetsplats,  vilket givetvis är superkul,  och något jag personligen ser fram emot!

Hjärtligt tack till alla inblandade för en supertrevlig kväll, som avslutades med att vi förföljdes av en civil polisbil, som tydligen var på jakt efter någon som kör en likadan bil som jag! 😨😱😱

Fitcamp 8, pass 8/8

Kategori: Projekt livsstil

Idag var det dags för sista träningspasset med Fitcamp 8 i Falköping,  och vad kunde passa bättre än strålande solsken och ett underbart härligt väder?! 

Tack vare vädret var ett riktigt bra litet gäng på plats (vi är ju alltid lite färre dagtid)!Nästan hela bästa gänget samlat, några var tvungna att gå lite i förväg.

Någon hade släppt ut en liten söt flock med badankor i fontänen.

En stoooor bukett med färggranna blommor till våra duktiga deltagare! Arbetsdag och lunchpromenad

Kategori: Projekt livsstil

Idag var det dags för den tredje hela arbetsdagen i rad, första veckan efter att jag trappat upp till 75%. Det känns nästan oväntat bra; jag känner mig givetvis tröttare, men har inte mer känningar av ryggen än när jag jobbade halvdagar. Dessutom är det Sååå roligt att äntligen komma igång med lite mottagningsarbete också, och inte bara sitta i telefonrådgivning /tidsbokning!!!

Det blev en härlig lunchpromenad även idag, det känns skönt att komma in i rutinerna Igen!

Med solen i ögonen... 

... Och en bra ljudbok i öronen! 👍 


Sjukhusområdet är allt vackert!Arbetsdag, lunchpromenad och studier

Kategori: Projekt livsstil

Efter lite missförstånd så blev det en heldag på jobbet även idag. Det gick bra, och det känns fantastiskt roligt att verkligen vara på gång igen! 


Jag hann med en uppfriskande och skön lunchpromenad även idag, och jag tajmade precis in när solen tittade fram mellan regnskurarna!  👍 

Idag tog min duktiga kära mor examen från sin tvååriga utbildning till demensspecialiserad undersköterska - det är inte dåligt när en närmar sig 60!!! Jag anar vart jag kan ha fått min nyfikenhet och eviga studerande ifrån...😉😊

Första arbetsdagen

Kategori: Projekt livsstil

Idag var det dags för den första hela arbetsdagen sedan jag opererade ryggen. Det gick över förväntan; jag hade inte mer ont än vad jag har haft när jag har arbetat halvdag, varken under arbetsdagen eller efteråt. Dessutom är det ju roligt att få ha lite mottagningsarbete, efter att enbart ha suttit i telefonrådgivning/tidsbokning i nästan två månader! 👍😊


Jag hann även med en uppfriskande lunchpromenad ! 👍 

Min nya arbetsplats ligger onekligen väldigt vackert! 

Underbara vårblomning! 💖
Gräsklippning

Kategori: Hemmet


Idag var det verkligen hög tid för årets första gräsklippning! Jag var lite orolig för hur det skulle funka att dra igång den, med min opererade rygg, men det gick riktigt bra, och nu är det gjort! När jag ändå var i farten så passade jag på att klippa ner lite växtlighet, som jag inte kunnat klippa tidigare i vår pga ryggen! 👍😄 

Mulen himmel men vackra körsbärsblommor!Fitcamp Falköping #9, pass 4/8

Kategori: Projekt livsstil


Det blev ett fantastiskt härligt träningspass ikväll också, och vi hade en fluffig liten ekorre på besök! 😄🌳🌰

Fitcamp Falköping #8, pass 6/8

Kategori: Projekt livsstil


Årets bästa träningspass med Fitcamp Falköping!!!  Strålande sol och fantastiskt duktiga deltagare!!!  👍 😄 💪 💪 🌞🌞


Vilken glädje och energi som vaknade till liv av att svettas i solen!!! Hoppas på samma väder och upplevelse ikväll! 😊

Träning, jobb och hemtenta

Kategori: Projekt livsstil

Dagen kunde inte ha fått en bättre start; 17-18 grader varmt och träningspass med Fitcamp Falköping!  

Därefter var det bara hem och duscha, innan det var dags att ge sig iväg för en intensiv eftermiddag på jobbet. Efter jobbet hade jag en timme på mig att slänga in min hemtenta, och sedan var det dags att åka iväg och träna igen!

Kvällens träningspass bjöd på 8 grader, hällregn och ett helt fantastiskt litet gäng deltagare!!! 👍😄💪💪Nu blir det duschen och TV- soffan, innan ett tidigt sänggående. Kroppen börjar protestera över de senaste veckornas aktiviteter ...Jobb, studier och kroppens protester

Kategori: Eftertanke

Efter en förmiddag på jobbet så har eftermiddag och kväll bestått av studier. Lärplattformen låg nere i helgen, så vi fick uppskov med hemtentan till tidigt imorgon kväll. Det gör dock inte så mycket nytta för min del, eftersom jag har Fitcamp på förmiddagen och arbetar på eftermiddagen.  Efter en intensiv eftermiddag och kväll idag så värker rygg och säte efter att ha suttit alldeles för mycket och vilat för lite, men största delen av tentan är i alla fall färdigställd.

Tack vare världens bästa föräldrar så har en stor tyngd lyfts från mina axlar ikväll 💖💖😘

Nu väntar lite skönlitteratur och John Blund! 😴😴😴

Lördagsmys

Kategori: Familjen

Typiskt nog så hade skolan fel på sin server, så det blev inget studerande för min del idag. Istället blev det lite extra vila, följt av lek, mys och bus med lilla bästisen,  min älskade lilla brorsdotter! 💖💖


Återhämtning

Kategori: Eftertanke

Veckans bravader känns i kropp och knopp; kroppen känns helt mörbultad, jag är trött och har huvudvärk. På grund av allt detta så har jag inte alls studerat så mycket som jag borde, utan mest sett på film/serier och vilat. Välbehövligt det också; ikväll blir det lek med lilla bästisen och imorgon får det bli en studiedag!

Datautbildning

Kategori: Jobbet

Idag var det åter dags att bege sig till Herrljunga för andra delen i det nya datasystemet Asynja, som snart ska införas på mitt jobb. Det är ett Windowsbaserat program, och jag tror att det efter inkörsperioden kommer att bli jättebra! 👍 😄 💻💻

Fitcamp #9, pass 2/8

Kategori: Projekt livsstil


Efter en mulen dag med mycket regn så blev det äntligen uppehåll, när det var dags för träningspass med Fitcamp Falköping!!! En oerhört tapper liten skara var på plats och kämpade fantastiskt bra, trots den kylslagna kvällen!


Fitcamp #8, pass 4/8

Kategori: Projekt livsstil

Fyra taggade coacher på plats för dagens första träningspass, och inte en enda deltagare! 😞 Flera av oss bor utanför stan och har en bit att åka, och eftersom vi gör detta för er helt ideellt så önskar vi att ni hädanefter hör av er om ni får förhinder. Nu tar vi nya tag ikväll/nästa vecka! 💪💪Datautbildning

Kategori: Datanörd

Denna dag tillbringades i Herrljunga,  på utbildning i det nya datasystem som ska införas på vårdcentralen lagom till sommaren.

Ironiskt nog så inledde vi med dataproblem!  😂😂😂 Resten av dagen avlöpte dock problemfritt, och jag tror att det efter en inkörsperiod kommer att bli bra!


Återbesök på Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs

Kategori: Projekt livsstil

Imorse startade färden mot ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs för återbesök efter min stora ryggoperation 2/2. Liiiite pirrigt var det allt, även om jag gått efter devisen att "känns det bra så är det bra", och stenhårt följt rådet jag fick av fysioterapeuten i samband med operationen, om att ingenting jag gör kan förstöra eller äventyra någonting.På plats i väntrummet, vi börjar med röntgen!


Så här ser det ut; skruvar och stag sitter som de ska, och benläkningen har kommit igång så bra det bara är möjligt! 👍😄

Efter röntgen fick jag träffa fysioterapeuten, som förklarade att jag kommit enormt långt på vägen. Jag ska tänka på bukstödet och sträva efter symmetri för att optimera ryggens förhållanden (jag har sedan länge varit svagare i vä ben, där jag hade min förlamning för många år sedan och som dessutom fick en liten nervskada vid operationen).

Efter fysioterapeuten hade jag en liten paus innan läkarbesöket , så då passade jag på att ta en liten promenad i skogen. Min läkare var också väldigt nöjd med hur långt jag kommit efter operationen; han konstaterade att jag redan är av med alla de symtom jag hade innan operationen, och det är fortfarande lång väg kvar innan allt är läkt och vi kan se slutresultatet! 👍😄

Efter läkarbesöket tog jag också en kort promenad, i väntan på sjukresan hem.
Så här känns det verkligen! 👍😄💪💪🎉🎉


Nu väntar bara 3,5 timmars resa hem - med en ljudbok i öronen och en liten tupplur ska väl det också gå bra!

Mindset...

Kategori: Eftertanke

Happy Valborg!

Kategori: Det dagliga livet

Våren firades in i goda vänners lag, med födelsedagskalas hos J&J; en mycket trevlig tillställning!

På vägen dit tog jag en sväng förbi Aspö för att hämta Hitta ut- kartor, och såg denna fina skylt!

Kockarna in action!

Det bjöds på tapas; fantastiskt gott! 👌😄

Desserten: kladdkaka med kolatäcke samt pannacotta som skulle platsa på vilken restaurang som helst!

Efter att vi fått veta fantastiskt roliga nyheter så utspelade sig detta scenario...

J öppnar den klockrena presenten från J#3.

Slutligen vill jag tacka värdparet och alla inblandade parter för en fantastiskt trevlig kväll med fantastiskt god mat, trevligt sällskap och många glada skratt! 💖😘