Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vem bestämmer vad du har på dig?

Kategori: Debatt

Såg delar av ett debattprogram på TV härom dagen. Programmet handlade om en kille som vikarierat som förskollärare sedan fyra år tillbaks. Han var duktig på sitt jobb, och mycket omtyckt både bland barnen, föräldrarna och kollegorna. Så blev en fast tjänst ledig på förskolan där denne man vikarierat sedan fyra år, men han fick inte tjänsten pga en enda anledning. Vilken?
Jo, chefen hade surfat runt på Facebook, och där sett den aktuella killen iförd en mössa av det amerikanska märket "Porn Star".

Jag kan väl hålla med om att det inte är världens bästa tryck att ha på en mössa (eller vilket klädesplagg som helst, för den delen), men nu heter märket så, och de hade sin logga på mössan. Tilläggas skall att den bild chefen hängde upp sig på var fyra år gammal.

Jag undrar var debatten egentligen ligger i detta?
Vi har ett fritt land, vi får ha på oss vilka kläder vi vill och uttrycka de åsikter vi har i både tal och skrift.
Jag bara undrar varför han skulle vara en sämre barnskötare för att han har en mössa av det märket än om han hade köpt en mössa från Nike eller Adidas? Ska vi gå steget längre, och låta cheferna bestämma precis vilka märken vi ska ha på våra kläder? Här duger inte längre med Lindex, KappAhl eller Dress Man- nej nu är det Levi's och Diesel som ska gälla. Har man en tröja från Galne Gunnar på sig på sin fritid så är man inte längre välkommen att arbeta inom X-branschen!
Ni hör ju vart jag vill komma: Jag tycker att det är helt absurt att en chef ska komma och försöka bestämma vad en anställd ska ha på sig på sin fritid! Eftersom killen i fråga var omtyckt på sitt jobb, som han skötte mycket bra så är det klart att han skulle ha fått den fasta tjänsten, oavsett vilken mössa han råkade ha på sig den där dagen för fyra år sedan...

Vad tycker du?

Läkare smittade medvetet två älskare med HIV!

Kategori: Debatt

Läser idag på Aftonbladet.se om den 45-årige överläkaren från Stockholm som smittat två älskare med HIV, och dessutom haft oskyddat sex med minst ytterligare en man.

Han poserade i läkarkläder och raggade män på nätet.
Innan läkaren hade sex med ett av sina offer ska han ha ljugit och sagt att han var fullt frisk. Trots det förnekar han brottsligt uppsåt. Han hävdar att han fortfarande befann sig i chocktillstånd över att han själv bar på smittan. – Som läkare vet jag precis vad som gäller, men som berörd privatperson blev situationen en annan, säger han i polisförhör.

Utredningen mot läkaren har pågått i två år- under tiden har han arbetat vidare på sjukhuset, där ingen känner till hans hemlighet.
– Brottsrubriceringarna lyder grov misshandel och framkallande av fara för annan, säger kommissarie Bengt Carlsson vid citypolisens våldsrotel i Stockholm. 

Tyvärr är ju detta något som händer med jämna mellanrum, och uppmärksammas, med rätta, i media. Det som gör just det här fallet extra grovt i mina ögon är det faktum att mannen är överläkare, och borde veta precis vilka förhållningsregler som finns för den som är HIV-smittad.

En annan sak jag funderar över är att arbetsgivaren inte fått information om att mannen är föremål för en utredning av det här slaget. Tänker jag ett steg längre så inser jag dock att givetvis kan polisen inte gå till arbetsgivaren och berätta om detta så länge det bara är en misstanke, och mannen i fråga inte är fälld för något brott; man ska ju betraktas som oskyldig tills motsatsen bevistas.
Det jag däremot tycker är väldigt underligt är hur utredningen av ett fall av så här känslig natur ska behöva dra ut så på tiden- två år är oacceptabelt i dessa fall!

Långa nätter

Kategori: MusikSå vackert att jag aldrig får nog (eller hur, Jennie..;) ) !

Käre farfar

Kategori: Det dagliga livet

Här kommer en underbar bild på min käre farfar i full aktion:


Du kommer alltid att vara med oss i form av ljusa minnen, men jag kommer ändå alltid att sakna dig!

Hmm...

Kategori: Det dagliga livet

Jag får visst fler läsare när jag inte skriver något än när jag skriver, undrar vad det beror på...

The Baseballs

Kategori: Musik

Gillar The Baseballs koncept med att ta moderna låtar av alla tänkbara genrer och göra covers i 50-talsanda!
Genomtänkt, välgjort och bra!

Inglorious basterds

Kategori: Film

Under det första året av den tyska ockupationen av Frankrike bevittnar Shoshanna Dreyfus (Melanie Laurent) avrättningen av hennes familj ledda av naziöverstenh Hans Landa (Christph Waltz). Shoshanna undkommer nätt och jämnt med livet i behåll och flyr till Paris där hon skapar sig en ny identitet som biografägare.

På en annan plats i Europa samlar löjtnant Aldo Raine (Brad Pitt) en grupp judisk- amerikanska soldater för att utföra en rad snabba och skoningslösa hämndaktioner. Raines grupp som senare blir kända som "The basterds" av sina fiender, slår sig samman med den tyska skådespelaren och infiltratören Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) i ett försök att störta Treje Rikets ledare.

Allas öden sammanstrålar under en biopremiär där Shoshanna har förberett att iscensätta sin alldeles egna hämnd...

Med en blandning av våld och propaganda i lika mått, väver Quentin Tarantinos Inglorious basterds samman både ökända, bortglömda, sanna och överdrivna historier från andra världskriget.

Rekommenderas!

Give it all

Kategori: Musik

Rise against visar att de gör upptempolåtar lika bra som ballader!

Hero of war

Kategori: Musik

Sorg...

Kategori: Det dagliga livet

Min käre farfar hann med ytterligare två akuta sjukdomsepisoder innan han lugnt och stilla avled i lördags, 16/1 kl: 06:45. Det är därför jag inte ens har hunnit tänka på att skriva här på sistone; varje ledig stund har jag tillbringat hos honom, och det känns väldigt bra, så här i efterhand. Jag var också med honom när han gick bort, och vi gjorde själva iordning honom, och klädde honom i sina egna kläder osv.

Igår var det dags att besöka begravningsbyrån; välja kista, kistdekoration osv innan vi tog ett sista farväl.

Jag har alltid stått väldigt nära farfar och farmor; eftersom de bodde så nära oss så var vi väldigt mycket hos dem under uppväxten.

Jag kommer alltid att sakna min käre farfar, men hans ljusa minne kommer alltid att vara med mig!


Tryggare person än farfar kan jag inte tänka mig!