Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en snöig och hal kvällspromenad ikväll också! 👍😄❄❄⛄

Det var väldigt halt så det gick inte så fort, och eftersom det hunnit bli mörkt vågade jag mig inte bortom lyktstolparna, MEN jag tog två varv runt uppfartsvägen, huset och parkeringsplatserna, och det blev av!

Det blir en nästan sagolik stämning med snön, de gamla byggnaderna och lyktstolparna!Ensamma steg i snön...

Fullt godkänt antal steg för att vara inlagd på sjukhus, tycker jag!

Nu väntar tandborsten, en god bok och bädden!
Tack och god natt, over and out!

Lördagsnöjen på sjukhus

Kategori: Det dagliga livet

Efter lunchen läste jag lite till, innan jag passade på att sova middag en stund - Löööövely! 👌😄

Utsikt från sängen...

Lördagskvällsnöjen på sjukhus: Biggest Loser och bloggande! 👍  Jag planerar att vara så aktiv jag kan på sociala medier under min sjukhusvistelse, efter operationen och under rehabperioden; dels för att nära och kära ska veta hur jag har det, men även för min egen skull: Jag vet att jag kommer att vilja kunna se tillbaks på den här tiden (också) i efterhand !

Fantastiskt kvällsfika!!!

Lunchpromenad

Kategori: Projekt livsstil

Efter en god natts sömn och en lugn och skön förmiddag med en spännande bok så passade jag på att ta en promenad innan lunch.

Det var snöigt, isigt och halt men uppfriskande och skönt även idag.När jag hade kommit nästan ett par kilometer ut i skogen hörde jag plötsligt en hund skälla frenetiskt, följt av ett skott och ännu mer hundskall - Jag hade hamnat mitt i ett jaktlag!!! Jag hade ändå börjat tänka på att vända, men behöver jag tala om att jag skyndade mig tillbaks "hem" i säkerhet efter det?! En hör ju med jämna mellanrum om hur människor blir skjutna i samband med jakt...

Innan dess passade jag på att njuta av naturen, och leka lite med mobilkameran!
Stillsam kväll

Kategori: Diet

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs,  i all sin prakt! 

När jag var här på mottagningsbesöket för nästan 1,5 år sedan kände jag mig som den vänstra figuren. Idag känner jag mig som den mellersta, och efter operationen hoppas jag att få känna mig som den högra! 

Låååånga korridorer... Det är bara jag och en dam till som bor på det här våningsplanet, och all personal befinner sig även de på våningen under. Eftersom vi inte ska opereras förrän på måndag så behöver vi ju inte lika mycket tillsyn som övriga patienter, som redan är opererade.Sängläge...

Hittade vägen till sjukgymnastiken - här ska jag tillbringa några stunder i helgen! 

Klart att en måste ta med sig Herbalife -produkter när en ska vara inlagd på sjukhus - Då är det ju extra viktigt med en god näringsbalans!

Det får bli tidigt sänggående ikväll; sov ju nästan ingenting föregående natt och slumrade bara till och från under resan hit. Det blir en shake och en kopp kaffe till kvällsfika, sedan lite TV och lite mer läsning innan tandborsten och bädden väntar.

Dagens lunch, information och skogspromenad

Kategori: Projekt livsstil


Dagens lunch var baconinlindad kyckling med basilikacreme och klyftpotatis. Det var precis lika gott som det låter; jag önskar att all sjukhusmat var sådan! 👌😊

Mitt på dagen var vädret helt fantastiskt vackert; såååå synd att jag måste stanna inne och vänta på en massa personer som ska ge mig diverse information!


Efter lunchen kom läkaren som ska operera mig, fysioterapeuten/sjukgymnasten och narkossköterskan och gav även de en hel massa information om vad som kommer att hända på måndag. 

Narkossköterskan konstaterade att jag varit med om oerhört mycket i mitt liv, och det trots att jag bara nämnde en bråkdel! När jag ska berätta om allt för någon känns det nästan löjligt, som om jag bara hittade på, för att få någon sorts medlidande och uppmärksamhet! Det är det sista jag vill, så för det mesta brukar jag försöka att tona ner alltihop, så gott det går. Min strategi är att inte gå omkring och tänka på det; det skapar bara osäkerhet, rädsla och destruktiva cirklar! 

Jag har alltid haft grundinställningen att inte låta mina krämpor från att göra det jag vill och leva det liv jag vill. Min fantastiska fysioterapeut/sjukgymnast gav mig dock en tankeställare när hon en dag konstaterade att det ju är bra, men i samma mening frågade varför jag istället måste göra dubbelt så mycket som vanliga friska människor... Tydligen är det inte heeeelt vanligt att arbeta ca 120%, ständigt studera minst 50% och däremellan leva någon form av liv... Därefter blev jag av min kropp tyvärr tvingad att ta hänsyn till den och mina krämpor, och numera tar jag det betydligt lugnare än tidigare, även om jag känner mig pånyttfödd! Jag vet ju att jag lätt kan hamna där igen, totalt utsliten och begränsad av mina sjukdomar, och det vill jag absolut inte - Bättre att ta det lite lugnt, anpassa aktivitetsnivån och vila emellanåt!

Min operation kommer att ske först på dagen, på måndag; kl: 05:00 blir det väckning, en sista dubbeldusch med Descutan/Hibuscrub, urinkateter , (😨😨😱) och KAFFE, innan operationen startar kl: 08:30.

Efter all information hade det typiskt nog mulnat och börjat snöa igen, men jag skyndade mig att gå ut på en promenad i skogen ändå, innan det mörknade!

Den vackra blå bänken utanför entrén gör mig lika glad nu som jag minns att jag blev när jag var här på mottagningsbesöket för nästan 1,5 år sedan!

Det var väldigt isiga och knöliga stigar och vägar i skogen, så det vill nog till att passa på att gå där nu innan operationen!


Nu väntar en lugn helg, som jag planerar att fylla med promenader och läsning! 👍 😄 


På plats!

Kategori: Det dagliga livet

Det blev en natt nästan helt utan sömn; det är ju en del att tänka på när en ska läggas in på sjukhus och göra en stor operation... En ska komma ihåg allt en behöver ha med sig, och ordna allt på hemmaplan också!

Klockan skulle ringa 04:00, men eftersom jag redan var vaken så gick jag upp en stund innan. Sjukresetaxin skulle komma kl: 04:55, men redan 04:30 knackade det på dörren. Eftersom det var sådant snöoväder så hade chauffören åkt i extra god tid. 

Jag satt och lyssnade på min ljudbok och halvslumrade större delen av den fyra timmar långa resan, men jag såg att snön yrde över vägen större delen av sträckan och chauffören berättade att det varit väldigt halt.

Jag kom lite tidigt, så jag fick sitta i diagrammet och vänta en liten stund innan jag blev visad till mitt rum och inskrivningen började. Jag fick då en välbehövlig kopp kaffe! 👌 ☕ 

Därefter kom en sjuksköterska och visade mig till mitt rum och tog prover samt EKG. Vi konstaterade att jag är välmedicinerad för mitt hjärta, med en puls på 50 efter en stor kopp kaffe! 👌 😄 

Jag fick ett trivsamt litet enkelrum, med TV , vilket ju är mer än vad jag har hemma för tillfället! Förhoppningsvis är det ordnat tills jag kommer hem! Om inte, så fick jag igår ytterligare fem säsonger av Greys Anatomy på posten, så jag har totalt 8,5 säsonger kvar att se - det borde ju kunna ta några dagar, och sedan har jag bunkrat upp med en rejäl bokhög! 👍 😄 📚📓

Utsikten från rummet är ju väldigt trevlig !


Efter en liten stund kom narkosläkaren och lyssnade på hjärtat samt ställde några frågor inför sövningen på måndag. Med anledning av mitt hjärtfel är det enbart erfarna överläkare som kommer att delta i operationen, så det känns ju tryggt!

Därefter kom sjuksköterskan tillbaks och gjorde färdigt inskrivningen. Nu väntar lunch, och sedan ska narkossköterskan, läkaren som ska operera mig och sjukgymnasten komma med en massa information.

Nerver...

Kategori: Det dagliga livet

Tiiiiidigt imorgon bitti går färden till Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs,  och nerverna gör sig alltmer påminda. På agendan idag står diverse förberedelser, men än har jag inte fått mycket gjort. Jaja, än är det ju mååånga timmar kvar av dagen!

100 pass innan midsommar, del 2/10

Kategori: Projekt livsstil

11. 150117 ca 7,5 km powerwalk (appen verkar ha pausat en stund längs vägen).

12. 150119 HIIT/Tabata på Fitcamp Falköping 😄✌💪💪

13. 150120 Mage/rygg på Energi Träningscenter 

14. 150120 Spinningpass på Energi Träningscenter - Har bara gått på spinning en enda gång förut i mitt liv, och det är nog ca 10-12 år sedan!!! Utmana comfortzonen var det ja! 👍✅

15. 150122 HIIT/Tabata på Fitcamp Falköping .

16. 150122 En ganska kort men uppfriskande och vacker Kvällspromenad ! 👍 

17. 150123 Kvällspromenad med bästa sällskapet!

150127. Blåsig och isande kylig kvällspromenad med lilla Bästisen .

150128. HIIT /Tabata med Fitcamp Falköping , där varenda en gav järnet ikväll!!!

Mys, bus och Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Jag och lilla hjärtat hade tänkt att åka till öppna förskolan idag, men det blev en dag fylld med mys och bus istället.

När det var dags för faster att åka och träna på Fitcamp Falköping fick lillan åka till farmor och farfar tills föräldrarna kom hem från sin danskryssning. 

Jag brukar tjata på deltagarna om att de ska utmana sig själva och göra liiiite mer för varje gång. Idag slog varenda en av dem alla sina gamla rekord med hästlängder! Det är när alla kämpar och utmanar sin comfortzon med ett stort leende på läpparna som det är extra roligt att ha förmånen att få vara coach till dessa grymma krigare!!!

Att dessutom nästan varje pass få en massa positiv feedback får både mig och mina coachkollegor att växa flera meter (på längden)!!! 😄🙏💪💪😘


Att deltagarna dessutom kommer fram och berättar att de mår så mycket bättre och blivit mycket piggare efter två veckor med Herbalifes fantastiska produkter kan jag bara gratulera dem till; jag vet ju att produkterna fungerar oerhört bra för mig och många andra jag känner, jag kan bara göra vad jag kan för att ge ännu fler chansen att bli sitt allra bästa jag!!!Kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

 och väldigt kylig men uppfriskande och välgörande kvällspromenad med lilla bästisen. 

Min gamla kropp tycker inte om att promenera när det är halt och kallt; antagligen spänner jag mig omedvetet för att jag är rädd att halka omkull, vilket i sin tur förvärrar ryggsmärtorna.

Pyjamasparty och barnsång på biblioteket

Kategori: Det dagliga livet

Efter träningen igår kväll så åkte jag och hämtade lilla bästisen. Hennes föräldrar ska åka på danskryssning, så lillan ska vara hos faster i ett par dagar. 💖

Trots att hon var väldigt trött så tog det ett tag innan hon somnade; hon måste ju gosa lite med Teal'c och Maja, och greja lite först!

Mathilda har börjat med sina barngrupper på biblioteket igen; sång och ramsor för små och större barn, så det passade vi på att åka in på.

Lilla bästisen går inte på förskolan och träffar inte så mycket barn, så först var hon lite blyg, men efter sångstunden så passade hon på att leka med några av barnen, springa och undersöka alla roliga saker som finns på biblioteket.


När vi kom hem var det en trött liten bästis; efter en natt med knackig sömn och en massa sång och lek så var det skönt att vila lite med faster och Teal'c!

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Det är mycket märkligt,  men varje måndag som vi ska ha Fitcamp så har det den här omgången blivit snöstorm, bara någon timme innan vi ska köra igång! Därför är det extra grymt av våra deltagare att de ändå kommer och tränar med oss, i ur och skur!
Förberedelser...

Kategori: TV

Den mesta tiden går just nu åt för diverse förberedelser inför min operation. JA, vila är också förberedelser; viktigt att kroppen är pigg och fräsch inför en stor operation! Träningspass,  bra mat och en hög bra böcker att sätta tänderna i (både i pappers- och ljudboksformat, så att det går att anpassa efter dagsformen) ingår också i de viktiga förberedelserna!

När jag var sjuk över nyår började jag att titta på Greys Anatomy från början, och idag beställde jag ytterligare några säsonger på DVD - där kom förskottsfödelsedagspengarna väl till pass, och jag vet att jag har något att roa mig med när jag kommer hem! 😄👍

Jag har börjat att förbereda packningen lite smått, genom att lägga fram de viktigaste sakerna; hygienartiklar och mediciner än så länge, resten befinner sig på planeringsstadiet. 

En är väl bara liiiite miljöskadad om en planerar att ta med sig Formula 1, personligt proteinpulver och bars från Herbalife när en ska läggas in på sjukhus? Jag har aldrig varit någon frukostmänniska, och istället för att tvinga i mig något onyttigt som jag inte ens tycker om så tar jag hellre en shake eller en måltidsbar! Jadå, jag planerar att packa med en stor godispåse också - inte ens jag är perfekt, och en FÅR äta godis och tycka synd om sig själv inför och strax efter en stor operation, så det så!!!

Laddar inför kvällens träningspass; proteinpannkakor med blåbärskvarg! 👌😄😍😍

Födelsedagsfirande och tacokväll med musketörerna

Kategori: Det dagliga livet

Idag fyller broder Daniel år, och eftersom jag kommer att vara inlagd på sjukhus på min födelsedag så passade vi på att ha ett gemensamt kalas, hemma hos lilla farmor så att hon skulle kunna vara med.

Jag fick en bukett härligt våriga tulpaner av mor och far! 


Maja inspekterar de för tidiga födelsedagstulpanerna. 💖

Fina lilla Maja... 💖😻😻😽

Efter kalaset åkte jag hem och vilade lite
 grand, innan det var dags för tacokväll tillsammans med de bästa musketörerna! Vi fick en del planering gjord och hann även att prata en hel massa annat. 😄👍😘

Tiden går oerhört fort, och snart är det dags för mig att läggas in på sjukhus inför min stora ryggoperation. Det är en hel massa praktiska saker som måste ordnas innan, för att det ska bli så bra som möjligt.

Brunch

Kategori: Projekt livsstil

Dagens brunchshake bestod av Herbalifes Formula 1 i jordgubbssmak och personligt proteinpulver samt frysta jordgubbar och en liten banan som jag mixade i shaken; det blev fantastiskt gott!!! 👌😄 🍓 🍌 

(ignorera den tjusiga morgonfrisyren)

Alltid glad???

Kategori: Eftertanke


Alltid glad??? 
Ja, det stämmer faktiskt att jag NÄSTAN alltid är glad nu för tiden (särskilt när jag är tillsammans med min lilla bästis)! MEN jag kämpar fortfarande med mina kroniska sjukdomar och andra saker i livet! Livet är inte någon dans på rosor för någon!

Det är OK att inte alltid vara pigg och glad! Det är OK att visa att livet ibland faktiskt suger!  MEN det är inte OK att stanna och frossa i den känslan hur länge som helst - efter ett tag är jag skyldig mig själv att ta några djupa andetag och tanka ny energi och glädje  igen!

Jag förtjänar att få vara den allra bästa versionen av mig själv - och det gör du också!! "Gå ut och var glad, din jävel!", som Ulf Lundell säger!
Kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en trevlig kvällspromenad med bästa grannen och före detta kollegan Mia - Det får vi allt se till att göra om!!! 👍 😄 😘

A house with a view

Kategori: Hemmet

Säga vad en vill, men jag har allt fantastiska utsikter från mitt hus!

Utsikten från sovrumsfönstret,  mot byns kyrka och Ålleberg.Utsikten från det övre badrumsfönstret går inte heller av för hackor!

Inte heller den från övre hallen! 👍😄👌

Pälsklingarna

Kategori: Det dagliga livet

Teal'c tycker att klösbrädan är en mjuk och skön madrass att sova på...

Maja har sin favoritplats på fönsterbrädan i köket.

Inte bara jag som känner mig lite slö idag; båda pälsklingarna vill helst ligga och vila! 😻😻😸😽

KBK Hälsocamp On Tour

Kategori: Projekt livsstil

Kör bara köör ända in i kaklet Hälso camp tar steget ut på vägarna, och första stoppet blir i Skövde den 8/2!!! 

Jag kommer då att vara nyopererad, blir utskriven från sjukhuset dagen innan, så jag kommer tyvärr inte att kunna vara med på träningspassen, men jag kommer definitivt att göra allt som står i min makt för att komma dit och lyssna på föreläsningen, tanka en massa inspiration och motivation, och sist men inte minst träffa alla underbara människor från Kör bara köör ända in i kaklet!!!  👍 😄 💖💞

Boosta upp din energi med motivation och inspiration till att bli ditt bästa JAG!

Det blir en dag med KBK Hälsocamp On Tour,  full av fartfylld träning med utbildade instruktörer samt en härlig föreläsning med Superinspiatören Susanne Dalslätt. 

Vi kommer att skänka pengar till Cancerfonden. 

Dagens program :
08:30 Insläpp. 
09:30-10:45 Träningspass. 
11:00-11:45 Lunch (eget ansvar). 
12:00-13:30 Föreläsning.
13:30-14:30 Träningspass. 

En "lightversion" av KBK Hälsocamp. 
Boka via mail eller köp biljetter på plats. 

www.kbkhälsocamp.se 


Min resa räknas!

Kategori: Projekt livsstil

En grupp som inspirerar och motiverar mig oerhört mycket är Min resa räknas.  Därför var det extra roligt att inte mindre än TVÅ av mina bilder var med när gruppens hashtagg på Instagram firade 600 000 inlägg!!!

Min resa räknas - och det gör din också!!! 👍 😄 💪 💪 

Kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en kort men uppfriskande och vacker kvällspromenad!Mitt vita vinterland!

Kategori: Hemmet

Fotograferade lite vinterbilder när jag var hemma hos lilla farmor.


Plats för möten...

Belysningen får sitta kvar i min lilla buske ett tag till; det ser ju såååå mysigt ut! 👌😄

Throwback thursday

Kategori: Projekt livsstil

Det är ju torsdag, så jag passar väl på att göra en tillbakablick...


Liiiite har väl hänt det senaste året, förutom att håret är ljusare och glasögonen är på plats???

Jag kan i alla fall konstatera att oerhört mycket har hänt på insidan; jag är såååå mycket piggare och gladare, och mer säker på mig själv!!!

Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Baaaam!!!! 65 tappra deltagare var på plats på Fitcamp Falköping även ikväll!!! Några hade meddelat att de var sjuka, så det verkar som att vi fortsätter att slå alla rekord, och behålla alla deltagare från de första träningspasset - vi har till och med fått några nya deltagare varje gång, vilket så klart är suuuuuperkul!!!

Vilka krigare vi har i vår grupp - ni är gryyyyymma!!!  💪💪 Ser verkligen fram emot att få se resultaten om två veckor - jag tror att de kommer att vara heeeelt awesome!!!


10 timmars efterförbränning på det sitter som en smäck! 👌😄


Energi träningscenter

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll stod mage/rygg samt cykel/spinning på agendan, på Energi träningscenter. Gillar att favorittightsen jag köpte en storlek för små i somras nu är luftiga över både knän och lår! 😄👍


Jag har spinnat EN gång tidigare i livet, det är väl ca 10-12 år sedan nu och innebar en plåga från början till slut. Det var ändå med positiv inställning och beslutsamhet jag stannade kvar efter mage/ryggpasset och rullade fram en cykel. Svettig, nöjd och glad efter dubbla träningspass!!! Spinningen gick över förväntan, mycket tack vare superbra tränare och upplägg tror jag!  Nu ska det INTE dröja 10 år till nästa gång!

Självklart en återhämtningsshake efter träningen! 


Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Måndag = HIIT/Tabata med grymmaste gänget i Fitcamp Falköping!!! 

Många hade förvarnat om att de var sjuka eller jobbade, men på plats var ändå 60 personer!!! Det är alltså så, att alla som var på första träningspasset fortfarande hänger kvar, vilket vi så klart är superglada över!!!


Innan träningspasset fick jag ännu en "liten" leverans från Herbalife,  vilket innebar många extra glada deltagare på passet!!! 👍 😄 🌿

Vårstädning

Kategori: Herbalife

Dagen har mestadels ägnats åt att städa ut julen och vårstäda hemmet. Det är inte långt kvar tills jag ska opereras nu, och då måste allt vara iordning!

Har även börjat sortera alla Fitcampdeltagare enligt ett nytt register, det kommer nog att fungera bra! 

Inställning

Kategori: Det dagliga livet

Gör't bara!!!

Kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Kvällens powerwalk var blåsig, ishal och snöig men uppfriskande och välgörande!  Pass 11/100 #100passinnanmidsommar 👍 😄 

+ ungefär 1 km då appen verkar ha pausat.

Tack Herbalife och tack till mina kloka val och min nya livsstil för att jag är så pigg som jag inte trodde att jag någonsin skulle bli! Trots en natts fruktansvärt dålig sömn och en heldag med föreläsningar är jag pigg, glad och välmående!


Sookie Stackhouse / True blood är avlöst i lurarna av svensk deckare av högsta kvalitet!

Nu väntar bädden och en god bok. Tack och god natt, over and out! 😴 😴 😴 


Fitcamp-/Herbalifeutbildning

Kategori: Kroppen

Idag var det dags att styra kosan mot Jönköping för en dags Fitcamp  och Herbalifeutbildning med bästa team Jönköping!!! 👍 😄 Så här vacker var himlen och naturen på väg dit!

Taggad och redo för en dag med mycket nya kunskaper och möten med trevliga människor!!!

Team Jönköpings ledningsgrupp ser ut så här!På morgonen lyste solen, men en stund framför på dagen såg det ut så här utanför fönstret; då är det lika skönt att sitta inomhus! 

Liiiite motion blev det också, eftersom vi huserade i ett konferensrum på tredje våningen; totalt inte mindre än 385 trappsteg (det blev några gånger upp och ner under dagen)! 👍 

Stort taaaaaack till team Jönköping för denna trevliga dagar; ser mycket fram emot fler av dessa, och Coach Academy !!!

Jodå...

Kategori: Diet

Jodå, det har allt försvunnit en del runt midjan under 2014... Bara att kriga vidare på samma sätt!!! 👍😄💪💪
 
 

Fem år...

Kategori: Familjen

Det är just idag exakt fem år sedan lilla farfar lämnade det här jordelivet...

Det känns inte alls som att det har gått så lång tid, och han är fortfarande med oss varje dag.


100 pass innan midsommar, del 1/10

Kategori: Träning

1. 150105 Fitcamp bonusträning HIIT/Tabata. 

2. 150106 52 säckar pellets a 16 kg inburna i källaren, och värmen säkrad för en tid framöver.

3. 150108 Blåsig powerwalk.

4. 150111 Snöig, kall och blåsigt powerwalk. 

5. 150112 Fitcamp: HIIT/Tabata. 

6 och 7. 150113 Energi träningscenter: HIIT samt mage/rygg.

8. 150114 Fitcamp: HIIT/Tabata. 

9. 150115 Pulkapromenad med lilla bästisen - 3 km på 40 minuter.

10. 150115 Snöig kvällspromenad med lilla bästisen i barnvagnen.


Barnvagnspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en snöig men uppfriskande och skön kvällspromenad med lilla bästisen i barnvagnen.


Pulkapromenad

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en blåsig men uppfriskande och härlig pulkapromenad med lilla bästisen! 👌😄❄⛄

Känner mig ovanligt snygg i min träningsmössa, men den är varm, skön och vindtät, så den får hänga med!!!
Att vara omtyckt...

Kategori: Projekt livsstil

Det är ett inte helt ovanligt fenomen att vilja vara omtyckt av alla. Det är på tiden att inse att det aldrig kommer att gå; jag tycker inte heller om alla, och somliga betyder helt enkelt ingenting alls för mig. Jag struntar högaktningsfullt i vad dessa två kategorier av människor tycker om mig och min livsresa.Min strävan är att varje dag vara den bästa versionen av mig själv, därför att jag förtjänar det!!! Den som inte tycker om den versionen kan helt enkelt dra!


Fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Ännu en dag med coachsamtal via telefon med nya fitcampdeltagare. Nu har snaaaaart alla deltagare fått sina utgångsresultat, så att vi kan koncentrera oss på vägen till våra mål!

Idag kom en "liten" leverans med produkter!!! Bara att sortera och fördela ut till de deltagare som har beställt! 👍😄

Ikväll var det sedan dags för andra träningspasset på Fitcamp5 i Falköping. 

Det satte igång att snöa riktigt ordentligt strax innan det var dags att ge sig iväg!Även ikväll räknade jag till ca 70 deltagare på plats, vilket så klart är superkul!!! Alla kämpade på och gjorde fantastiskt bra ifrån sig!!! 👍😄💪💪
Efter vårt pass var det dags för Dancecamp, och idag hann jag faktiskt vara med och testa lite grand; ett jättekul pass det också! 👍😄

Hoppas att det kan få vara ett par grader kallt nu, så att snön kan få ligga kvar ett tag, och lysa upp tillvaron!


Tack och god natt, over and out! 😴 😴 😴 

Coachsamtal, HIIT och mage/rygg

Kategori: Det dagliga livet

Även denna dag bestod av coachsamtal; det kom ju en massa nya deltagare igår, som inte hade möjlighet att komma på infoträffen.

 Jag blev väldigt glad över att höra att de nya deltagarna upplevde träningspasset väldigt positivt, trots att vi som coacher kanske upplevde det lite väl rörigt emellanåt... De hade full förståelse för att det lätt blir så när vi är så många - vilket så klart är superkul!!! 👍😄💪💪

Kvällen tillbringades på Energi träningscenter ; HIIT och mage/rygg stod på schemat. Båda passen var superbra! Jobbiga som tusan, men effektiva och roliga!!! 👌😄💪💪

Pass 5 och 6/100 #100passinnanmidsommar

Nu väntar en shake (så klart) och Biggest loser TV4 play , innan det är dags för dusch följt av bädden och en god bok. 📚📓

Kort???

Kategori: Fåfänga

Coachsamtal och fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Även denna dag bestod till största delen av coachsamtal via telefon, med nya fitcampdeltagare. Känns såååå kul att alla är så taggade och redo att genomföra en livsstilsförändring och bli sina allra bästa jag!!!

Det blev lunch hos farmor och farbror Göran, i samband med att jag var där och lindade farmors ben.

Ikväll var det så äntligen dags för första träningspasset på Fitcamp nummer 5 i Falköping.  Jag räknade till ca 70 personer i gymnastiksalen, så det var riktigt mycket folk. Det, i kombination med att vi hade en tidspress ut ur salen (Dancecamp huserar efter oss), och att det var första gången och många hade många frågor, gjorde att det var lite lätt rörigt emellanåt, men jag tror att det blev så bra det bara kunde bli, under omständigheterna. 

Jaja, bjuder väl på en nakenchock då, för första och troligtvis sista gången! 🙈🙉🙊
Det är just därför jag inte är heeeelt överförtjust i just mountainclimbern, men det är ju en bra övning, så det är bara att komma över komplexen och bjuda på sig själv! Som ni ser så har jag ju jäkligt bra fart på fötterna i alla fall!!! 👍 😄 💪 💪 

Nu i efterhand känner jag av ryggen en del, men inte värre än att jag vet att det kommer att vara bättre imorgon bitti, och bli bättre nu när träningen åter är igång, mer regelbundet! 👍 
Pass 5/100 #100passinnanmidsommar ✅

Nu är vi igång, och nu kööööör vi!!! 👍💪💪💪😄 Heja Herbalife, Heja Falköping!!! 🌿🌱

Coachsamtal, teamträff och kvällspromenad

Kategori: Kroppen

Efter en stormig natt med dåligt med sömn var det dags för ännu en dag full av hälsosamtal via telefon. De nya fitcampdeltagarna är taggade och på gång, ivriga att starta sin livsstilsförändring, och jag är övertygad om att det här kommer att bli ännu en fantastisk omgång av Fitcamp Falköping!!! 👍😄💪💪

När dagens coachsamtal var färdiga väntade en teamträff med mina bästa coachkollegor i Team Falköping. Det var kort men intensivt; vi gick igenom de hälsoplaner som behövde lite mer diskussion och förberedde programmet inför Fitcamp nr 5.

Jag testade att göra glass på Formula 1. Originalreceptet blev tämligen smaklöst, men med lite justeringar så kan det nog bli riktigt bra! 😄👍

Efter teamträffen gav jag mig ut på en välbehövlig kvällspromenad. Det blev ganska sent och ganska kort - MEN det var uppfriskande och det blev av, och det är viktigast!!! ✌😄❄⛄


Tömde brevlådan på vägen hem, och där väntade ett viktigt brev, innehållande operationstid samt besked om vilken tidsperiod jag kommer att vara inlagd. Liiiite trist tajming, men det är ingenting att göra åt - Nu är det bara att åka med, och optimera förutsättningarna fram tills det är dags!!!

Nu väntar en varm säng och en god bok.
Tack och god natt, over and out! 😴😴😴

Storm...

Kategori: Eftertanke

Stormen Egon rasar fortfarande utanför knutarna. Strömmen har gått någon gång under natten, så det är både kolsvart och börjar även bli kallt; värmen försvinner fort när det blåser så mycket.

Det är inte lätt att sova mer än korta stunder i taget, och däremellan vill tankarna gärna vandra iväg...


Det finns alltid en bakomliggande orsaker till att vi människor agerar som vi gör. De orsakerna kan vara mer eller mindre uppenbara, både för oss själva och andra, men de finns alltid där!


Egon...

Kategori: Projekt livsstil

Imorse vaknade jag till ett kraftigt snöfall och ett tjockt lager snö täckte marken. Under dagen övergick snöfallet successivt i regn, och snön försvann tyvärr lika fort som den kom.

Ännu en dag tillbringades i telefon, i coachsamtal med alla härliga nya deltagare i Fitcamp Falköping. 

Nu viner Egon runt knutarna. Just nu med maximalt 27,2 sekundmeters hastighet, som enligt rapporterna kommer att fortsätta att öka, innan det successivt åter minskar, fram emot morgonkvisten.

Det var motvilligt jag fick ställa in min kvällspromenad, men när SMHI och den lokala polisen samt räddningstjänsten uppmanar en att hålla sig inne så är det bästa att lyda; jag bor justerats allt på en stor slätt, där vindarna kan vara ganska kraftiga även i vanliga fall! För tillfället roar jag mig istället med Biggest loser via TV4 play, innan bädden och en god bok väntar.

Tack för idag, over and out! 


Brännvin i kikarn

Kategori: Familjen

Efter ännu en dag i telefonen med coachsamtal så var det ikväll dags för en av förra årets julklappar; Brännvin i kikarn på Rosers salonger i Skara. 

Scenen var fint uppbyggd! 

Dag-Otto tittar på cowboyfilmer på helgerna, och ville dueller med lilla tanten...Så här skall första hjälpen gå till!
Oskulderna fick ihop det till sist...Sammanfattningsvis så var det en rolig och lättsam föreställning, men andra akten var bättre än den första! 

Efteråt blev det en massa mys med min lilla bästis,  som jag ju inte har kunnat träffa I ÅR,  på grund av att jag varit sjuk!!!

!!!

Kategori: Projekt livsstil

Word!!!  👍😄💪💪😘

Blåsig kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Efter en dag med läkarbesök och i telefon, som en soffpotatis (även om det var i egenskap av hälsoinspiratör och coach) så kändes det oerhört skönt att komma ut på en kort men välbehövlig kvällspromenad!

Det känns att jag tyvärr har kommit ifrån regelbundenheten på sistone - Ryggen gjorde sig påmind 😞 MEN nu är jag igång, och jag vet att det snart kommer att bli bättre, när vanan är återupptagen! 👍😄 

Samtalscoach

Kategori: Projekt livsstil

Haha, jag har en fin hjälpreda när jag ringer mina coachsamtal till de nya fitcampdeltagarna! 😸😻😽

Närhälsan

Kategori: Kroppen

Idag stod ett besök på Närhälsan på agendan, för fortsatt sjukskrivning i väntan på operation,  förnyelse av recept och allmän check-up. Min kära klippa till läkare, som jag hade i 1,5 år har tyvärr slutat och flyttat till en annan vårdcentral,  så det blev en ny igen. Hittills har jag dock haft tur med mina nya läkare också; de har lyssnat, trott på mig och varit förstående. Tror i och för sig att jag är en ganska "lätt" patient; många olika krämpor som jag själv har koll på, och en vilja att arbeta så mycket som möjligt. Att jag väntar på en stor operation gör ju inte heller det hela svårare för deras del...

Jag hoppas att dagens läkare blir kvar ett tag! 

Resten av dagen väntar en massa telefonsamtal till alla nya fitcamp -deltagare, och ett besök hos lilla farmor, för omläggning och lindning av hennes ben! 

Fitcamp 5 infoträff

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll var det ääääntligen infoträff för Fitcamp 5 och dancecamp här i Falköping! Totalt var ca 80 personer anmälda, och 70 stycken var på plats. Många hade hört av sig innan och förvarnat om att de inte kunde komma ikväll, utan kommer först på måndag.

Taggad och på gååååång!!! 

Heja team Jönköping, heja Herbalife!!! 👌💪💪
Mååånga coacher var på plats, vilket var superkul! Lokalen ställdes iordning på ett kick! 

Världens bästa Anna öppnade upp träffen!
De blivande deltagarna såg väldigt intresserade ut när vi coacher delade med oss av våra historier!  😄👍

Dags att fylla i en massa papper...


Sedan skall ju alla deltagare fördelas mellan fitcamp och dancecamp, och därefter mellan oss coacher också...

Mina kära coachkollegor; de andra två musketörerna!  👌😘

Coacherna passar på att träna lite, när tillfälle ges! 👍😄

Vi ses på måndag igen, pigga och glada inför det första träningspasset!!! 

Nöjd, glad, stolt och taggad!!! Fick så fin feed-back på min berättelse, och har ikväll för första gången upprepade gånger blivit kallad "petite"; det trodde jag aldrig  skulle hända! Kan jag så kan du!!! ✌😄😘

Infoträff

Kategori: Projekt livsstil

Förbereder mig inför kvällens infoträff inför kommande Fitcamp. Många är anmälda, och jag tror på att vi kommer att bli ännu ett fantastiskt gäng, med grymma resultat!!! 

Det är nu vi bygger vår sommarform, genom hård träning och fullvärdig kost! 👌😄

Vilka är dina mål för 2015?
Mina är till en början att optimera formen och förutsättningarna inför kommande stora ryggoperation. Därefter är det rehab, rehab, rehab som gäller! I båda momenten ingår fortsatt målinriktad träning samt bra kost och viktnedgång. Sommaren 2015 skall jag vara i min bästa form någonsin!!! 

Hemmagymmet

Kategori: Projekt livsstil

Dagens träningspass i hemmagymmet; 52 säckar a 16 kg pellets inburna i källaren, och värmen är garanterad för en tid framöver! 👍😄


I don't look good naked anymore!

Kategori: Musik

 

Ett stort steg för Indien

Kategori: Debatt

En transpersoner av låg kast har för första gången valts till borgmästare i en indisk stad. Det är 35- åriga Madhu Bai Kinnar som har blivit historisk genom att vinna valet i Raggare i delstaten Chhattisgarh. 


Detta är vad jag kallar ett stort steg både för Kinnar som person, för HBTQ-rörelsen som sådan, för Indien som land och även för världen. Jag välkomnar mer tolerans för människors olikheter och kärlek i samhället! 💕 

Bonusträning

Kategori: Projekt livsstil

Idag var första riktiga dagen uppe ur sjuksängen, och det kändes riktigt bra! Känns ju dock att en inte är helt återställd ännu; drabbas av blodtrycksfall och yrsel när jag stått/gått/suttit upp för länge..:/

Investerade i en ny högtalare till Fitcamp Falköping, som vi kan dra med oss på vårens och sommarens utepass - Det blir toppen! 👍 😄 

Kvällens bonusträningspass mellan helgerna gick utmärkt; det var en liten tapper skara där och krigade med mig. Det är så resultat skapas!!! ✌😄💪💪


Var bara tvungen att föreviga den vackra himlen på väg hemåt - stämningsfullt! 👍📚📓

Avrundar väl det hela med en shake hemma i soffan! 

Back to life...

Kategori: Det dagliga livet

Pigg och fräsch är väl en överdrift, men i alla fall uppe ur sjuksängen, och har lyxat till det med en dusch, dagen till ära. 👌

Nu väntar en tur in till staden; skall proviantera samt se om jag kan finna den högtalare vi är på jakt efter till Fitcampen! 😄

Vackra morgon

Kategori: Kroppen

En strålande vacker morgon, jag börjar piggna till efter min sjukdomsperiod och har fått vissa positiva besked, som gör att jag lättare kan planera mitt liv.

En kan inte säga annat än att jag har en fantastiskt vacker utsikt från mitt hus! 😄

Ikväll väntar bonusträning med Fitcamp Falköping. Får väl se hur mycket jag orkar ge, har en känsla av att kroppen är ganska kraftlös fortfarande, men det ger ju Sååå mycket energi bara att träffa alla grymma krigare!!!

Love life, live life

Kategori: Eftertanke


Blir med jämna mellanrum påmind om vikten av att fokusera på de små glädjeämnena i tillvaron, och INTE bara låta livet passera förbi på
rutin.  

Det är väl egentligen det som har skett på sistone; jag har låtit stress och rutin (i negativ bemärkelse) ta över, på bekostnad av glädje, träning, återhämtning och välmående. Det var delvis medvetet och nödvändigt, men nu är det dags att återta kontrollen, styra upp på vägen och återfinna glädjen i att träna och använda kroppen så som den är menad att användas!


Jag klarar mig alldeles utmärkt på egen hand! ✌😄

Läsning i sjuksängen

Kategori: Tidsfördriv

Har i alla fall hunnit läsa en del i sjuksängen, sedan jag kvicknade till tillräckligt mycket för att orka koncentrera mig. 📚📓📖 Ljudböcker funkar inte alls, än så länge, så jag betar av dem i fysisk form. 😄

que serra serra...

Kategori: Eftertanke

Ligger kvar i min sjuksäng, men börjar sakta men säkert återvända till de levandes skara... Idag har magen varit lugnare, men istället har jag fått ont i halsen! 😞 Hoppas att det bara är en ME-reaktion på en extra sjukdom!!!

Det är när jag får en "extra" sjukdom som jag inser att jag faktiskt inte ÄR helt frisk i grunden, även om det för det mesta känns så! Bara det är ett såååå stort steg framåt, och kanske behöver jag faktiskt påminnas om mina kroniska sjukdomar emellanåt, för att 
Inte utmana dem alltför mycket, och kliva över gränsen..?


Det bästa...

Kategori: Eftertanke

Gröthjärna

Kategori: Det dagliga livet

Det märks att hjärnan inte riktigt hänger med i sjukdimman... Igår kväll tvingade jag efter två dygn i sjuksängen, på mig lite kläder och gick ner i källaren och fyllde på pellets till värmepannan. Det var välbehövligt, då det var helt slut. Inatt kom jag vid ett av mina toalettbesök på att jag nog dock glömt att starta om pannan! När jag vaknade imorse insåg jag att temperaturen sjunkit, klädde på mig och gav mig ut i stormen Svea, och mycket riktigt; tunnan var full av pellets men värmepannan inte omstartad! Jaja, det var ju i alla fall betydligt lättare åtgärdat än att fylla på pellets!

Om ni funderar över hur det går med min sjukdom så får jag väl konstatera att jag är sakta på bättringsvägen, men långt ifrån bra. Det verkar bli ytterligare några dagar i sjuksängen - Tur att jag har fått en massa bra böcker i julklapp, nu när jag emellanåt orkar koncentrera mig på att läsa! 📚 📓 

Sammanfattningar

Kategori: Projekt livsstil

Eftersom jag ligger i sjuksängen kan jag i mina vakna stunder roa mig med att göra en del sammanfattningar.

Totalt har jag under 2014 i träningssyfte gått, sprungit, simmat osv  hela 1239,55 km! Det är ju så långt att det nästan svindlar för tanken, särskilt om en väger in att jag inte började träna förrän i mars, och att det av olika anledningar inte har blivit så mycket som jag hade önskat i december! 

Jag har som sagt av olika anledningar inte kunnat träna som jag hade velat den senaste månaden, och det har satt sina spår på vågen. Istället för att gräva ner mig i det så väljer jag att istället fokusera på den enorma resa jag trots allt har gjort! Även om jag har en bit kvar så är 13-17 kg så mycket mindre än 55-60!!!

Utvecklingen från år till år ser ju helt ok ut, och i slutet av 2015 är min avsikt att det ska se ännu mer ok ut! 👍💪💪😄

Även om det har stått still den senaste tiden så har det inte gått alltför mycket åt fel håll, och jag tror att en måste stå still i perioder, för att kroppen och knopp ska hänga med i förändringen!

Drömmar...

Kategori: Eftertanke

Jag ska i alla fall fortsätta att arbeta hårt för att mina drömmar ska slå in! Kanske blir det inte samma drömmar som jag har idag, och troligtvis slår de inte heller in på det sätt jag hade trott, men det är så livet fungerar - dess vägar är outgrundliga! 

Genom att själv ta rodret i mitt eget liv så vet jag i alla fall att jag kommer att leva det liv jag vill ha (även om det alltid blir en del villovägar längs med vägen).

Fyrverkerier

Kategori: Det dagliga livet

Jag har alltid varit barnsligt förtjust i fyrverkerier,  därför var glädjen stor när min kära granne med gäster passade på att 
skjuta av sina precis utanför mitt fönster, när nu kvällen tillbringades i sjukbädden!


Suddiga bilder, tagna från toalettfönstret, men ändå! 👌😄🎇🎆