Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Äntligen färdig!

Kategori: Hemmet
Igår och idag har jag och pappa tagit krafttag med städningen av lägenheten, och idag blev vi äntligen färdiga, så nu är nycklarna inlämnade (efter ett smärre spänningsmoment), och det känns såååå skönt!

Vi konstaterade båda att allt vatten och rengöringsmedel inte varit särskilt vårdande för händerna; naglarna är mer eller mindre bortfrätta, i kombination med fingertoppar som är såriga efter all stålull..:/

Tusen tack till världens bästa föräldrar, för all hjälp med städning och allt annat i samband med flytten!!!

Gjorde lite svampstuvning på dessa läckerheter, som jag hittade utanför lägenheten... eller..?

Nu slappar jag och katterna i TV-soffan, framför Idol! :)

Maja har fått en annan favoritplats, som numera är gömd i tvättstugan..;)

Trädgårdsarbete

Kategori: Hemmet

Idag tog jag en vilodag från städandet av lägenheten, och ägnade istället en stund på förmiddagen åt att rensa i trädgården; klippa ner gamla buskar och höga blommor osv. Eftersom snön hade smält undan inatt och det var betydligt varmare ute än vad det har varit på ett tag så var det en perfekt dag för lite arbete ute i trädgården!

Helt otippat så var Teal'c den enda katten som vågade sig utanför dörren; det var nog för blött ute, och dessutom håller de fortfarande på och snickrar på grannhusets tak, så det var nog dessutom lite stökigt och otäckt..;)


Pappa och Alice filosoferar..:)

Förkylningskänslor

Kategori: Det dagliga livet

Har haft ont i halsen och förkylningskänslor sedan i söndags, när jag blev så nedkyld på julmarknaden. 

Har i alla fall varit i lägenheten och skrubbat några timmar varje kväll, och nu börjar det ta på arbetet där; ska nog hinna klart i veckan, och hoppas få slippa betala hyra där i december...Morgonrodnad från nya boendet...

Lite mys med min nya bästis har jag också hunnit med; jag passar på när hennes mamma har körlektioner! :)

Zlatan vill också mysa... <3


Julmarknad

Kategori: Hobbyfotograf

Så här vacker var soluppgången imorse! 

Idag hade jag bokat in mig på en julmarknad i den nygamla hembygden, träffa lite folk, sälja av lite från PartyLiteförrådet och kanske få in lite bokningar... Jag kan väl sammanfatta det hela med att det gick sådär; fick in en beställning av en tjej som också var intresserad av att ha visning framöver, och träffade trevliga människor.

 Tyvärr så var det väldigt kallt att stå där, och jag var väl inte riktigt klädd för vädret heller i mina gympaskor och utan vare sig mössa eller vantar, så när min bordsgranne sålt slut på sina fågelkärvar lite efter halvtid så gav jag också upp, men det tog hela kvällen innan jag slutade frysa och frossa, så det var nog tur att jag inte stannade längre!Tomten var också på besök...


Luncha med Mannerström

Kategori: Buzzador

Jag är med i något som heter Buzzador, där jag får chansen att testa nya produkter av olika slag, mot den lilla prestationen att jag berättar om det för personer i min omgivning.

Denna gång hade jag turen att komma med i kampanjen Luncha med en Mannerströmmare, och fick en kupong som jag löste in mot en av de rätter Mannerström har gjort i samarbete med Dafgårds. Jag valde Chicken red curry, med stora goda kycklingbitar, krispiga grönsaker och en väl avvägd mängd chili och kokosmjölk.
Jag kommer definitivt att köpa den här rätten och andra i Dafgårds/Mannerströms sortiment igen!Årets första snö!

Kategori: Hemmet

Igår kväll började det singla ner några flingor, och imorse möttes jag av den här synen när jag tittade ut genom sovrumsfönstret.


Teal'c betraktar snöfallet, som fortsatte hela förmiddagen.


Soffmys...


Även Maja betraktar snöfallet.


Förkylningen från helgen har gjort sig mer påmind idag igen, så det fick bli en middagslur med två gosiga sängkamrater...

Miradorlyktan från PartyLite gör sig bra på farstukvisten! :)

Det har allt kommit ett litet snötäcke under dagen; mysigt!

Krispigt

Kategori: Hemmet

Håller som bäst på att boa in mig i nya huset och försöka ställa allt iordning.Krispigt ute idag; utsikten från mitt nya vardagsrums- och köksfönster tidigare i eftermiddags. Just nu faller årets första snö därute, vi får väl se om det har kommit mer imorgon bitti..:)

Tillbringade ett antal timmar ikväll med att städa i gamla lägenheten, det kändes... tomt...

Flyttkaos...

Kategori: Hemmet

Uppdateringen är minst sagt bristfällig, men det har sin förklaring i att jag lever i ett flyttkaos; på lördag går det stora lasset!


Inte lätt att se på TV eller läsa lite innan sänggåendet med en sådan här kärlekstörstande liten kompis..;)


Samtal...

Kategori: EftertankeOriginell

Kategori: Allt och ingetBarnvakt och husnycklar

Kategori: Hemmet

Idag har jag varit barnvakt till goaste lilla brorsdottern, som har varit på ett strålande humör hela dagen..:)Det är mysigt att vila med sin nya kompis... <3

På kvällen fick jag nycklarna till nya huset, så vi åkte dit och bar in lite grejor; känns som att det kommer att bli riktigt bra, även om det fortfarande känns lite overkligt!

När jag körde hem var det riktigt dimmigt, så det blev en långsam färd...

Mina godingar

Kategori: Husdjuren

Nu är det Idol i TV-soffan! :)


Luncha med Mannerström

Kategori: Buzzador

Som Buzzador har jag chansen att få prova olika produkter; nu ska jag få luncha med Mannerström!


Hmm, vilken rätt ska en välja..?