Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Spännande och läskigt...

Kategori: Projekt livsstil


Ikväll har jag gjort något riktigt läskigt, men det är värt en chansning och tiden är den rätta!

Fitclub Falköping

Kategori: Projekt livsstil


Grymmaste järngänget efter årets sista utomhusträning!  På måndag kör vi infoträff inför inomhussäsongen - DU kommer väl???

Anmäl dig på länken:
http://www.24fitclub.se/ma1j


Haha, ett monster/stolt coach kom och anföll! 


Miljöskadad?

Kategori: Aktuellt


Känner mig en aning miljöskadad när jag undrar varför MP ska ha KOL-uppror,  och hur det ska gå till... 😂😂😂


Fitclub Falköping

Kategori: Projekt livsstil

Näst sista träningspasset utomhus för i år, och järngänget körde hårt!!!  👍 😄 💪 💪 
Trött dag!

Kategori: Det dagliga livet

Efter en helg med tre konstrundor, lilla bästisen som nattgäst,  dancekids och Viktutmaning så har jag idag varit väldigt trött, och inte gjort mer än nödvändigt! 

Gos-Maja 💖 Nu börjar lukten av grisskit försvinna...

Tack och godnatt ! 😴 😴 

Dancekids och Konstnatt 2015 #2

Kategori: Det dagliga livet


Idag var det lördag, och dags för dancekids med lilla bästisen. Samtidigt som vi anlände till Energi träningscenter så kom det ett gäng på motorcykel, och det var bland andra gladiatorn Hero. Lillan har haft svårt att tro att folk ska bli starka av att träna i maskinerna på gymmet, men han och hans kompisar såg ju i alla fall liiite starka ut, så nu börjar hon i alla fall överväga om det kan fungera... 😉

Efter en stunds vila var det dags att ge oss ut på konstrunda igen, men tyvärr glömde jag mobilen när vi kom till helgens höjdpunkt; de gosiga kaninerna, getterna och åsnan hemma hos min hyresvärd !


Mårten Gyllensvaan hade skapat ett fascinerande konstverk under vatten!

Det var kärlek vid första ögonkastet mellan Lillan och denna fina nalle! 💖

I Tidaholm fanns det många speciella trädinstallationer!Här fick jag lite Jack the Ripper - feeling !

Vart ska turen gå härnäst? Vi besökte bland annat "Sveriges minsta handelsbod", där det var riktigt mysigt!
Konstnatt 2015

Kategori: Det dagliga livet

Efter en intensiv dag på jobbet bar det iväg på konstrunda!

Lilla bästisen tyckte bäst om barnens konstrunda på Wrågården.Sedan gick turen till Tomtens kalkbrott, där ett gäng city art-konstnärer med Dano i spetsen ställde ut, och även livemålade.I Karleby handelsträdgård var temat (så klart) blommor,  och "lyckliga gatan".


Allra häftigast var nog blomtårtorna!Kvällen avslutades med en riktig tårtbuffe! 


Sedan åkte vi hem och sov; eftersom vi har dancekids imorgon ska Lillan sova hos mig. 😊💖


GRATIS TRÄNING I FALKÖPING

Kategori: Projekt livsstil

Vi i Fitclub/Danceclub Falköping erbjuder GRATIS TRÄNING två kvällar / fyra pass i veckan! Träna styrketräning med egen kroppsvikt i Tabataintervaller och/eller skaka rumpa på ett zumbainspirerat danspass!  5 oktober rivstartar vi inomhussäsongen med en stor infoträff, och DU är hjärtligt välkommen! 


Anmäl dig via länken: http://www.24fitclub.se/ma1j Änglar...

Kategori: Eftertanke


Lilla farfar skulle ha fyllt 91 år idag... 💖💖💖


Grattis!!!

Kategori: Det dagliga livet


Stoooort grattis till de fina vänner som idag (för en knapp halvtimme sedan) fick sitt första barn; en jättefin liten pojke!

Tisdag

Kategori: Det dagliga livet

Katt-astrof!!!

Kategori: Det dagliga livet

Maja har inte varit hemma sedan i lördags,  men jag har inte varit så orolig ändå; hon gör så ett par gånger om året.  När hon inte satt på farstubron när jag kom från jobbet idag så insåg jag dock att det var något som hade hänt. Jag behövde inte leta särskilt länge innan jag hittade henne ; på samma hemska ställe där Zlatan drunknade förra året!!! 


Ser du henne? Låååångt där nere...


Räddningsaktionen var denna gång lyckad, och både jag och Maja kom undan med blotta förskräckelsen!


Efter två bad börjar stanken av grisskit dämpas något!  Maja som är så extremt renlig och ständigt putsar sig; detta var hennes värsta mardröm på mer än ett sätt!!!


Strax efter att Maja kommit in såg jag Teal'c lufsa förbi köksfönstret. Det känns bra att jag sett honom allt oftare på sistone ; förhoppningsvis sitter han snart i fällan!

Hater 's gonna hate!

Kategori: Eftertanke


SKIN

Kategori: Fåfänga


Låter det intressant? Jag kan berätta mer!

Godmorgon!

Kategori: Det dagliga livet


Älvorna dansar nere i dalen... 

Hoppet spirar...

Kategori: Det dagliga livet

OK,  jag får erkänna att jag har varit lite orolig eftersom jag inte har sett finaste lilla Teal'c på ett tag, och bara får skator i kattfällan... Ikväll lyfte dock en sten från mitt hjärta; när jag gick ut och ropade på Maja lufsade Teal'c över gräsmattan,  och när jag ropade och pratade med honom så stannade han och lyssnade en stund. Det märktes att han funderade på att komma in, innan han istället lufsade vidare.

Snart sitter Teal'c i fällan istället för den äckliga skatan!Frajdäj bäjby!

Kategori: Det dagliga livet

Så var redan fredagen här igen! På kvällen blev det middag hemma hos mor och far, tillsammans med min fina thaisyster och hennes biologiska mamma och syster, som är här och hälsar på, men som ska åka hem imorgon igen


💖💖Buuus med lillan! 💖💖


Happy friday

Kategori: Det dagliga livet

Budord...

Kategori: Eftertanke

Bokälskaren...

Kategori: Projekt livsstil


Ooops, jag råkade visst gå in på Akademibokhandeln efter eftermiddagens bashandledarträff... Tycker dock att jag har gjort riktiga fynd: Fysisk aktivitet på recept skriver jag ut till mina patienter, och nu kommer jag att få ännu mer kött på benen. Jag kommer att få tips på en massa nya roliga övningar till Fitclub Falköping,  och jag kommer att få lite extra spänning i tillvaron!  👍 😄 Fångst i fällan

Kategori: Det dagliga livet

Har vid två tillfällen fått en fångst i kattfällan (om jag inte räknar med gårdagens mördarsnigel,  som dock inte utlöste fällan utan bara smakade lite på lockbetet),  det är dock långt ifrån den fångst jag hade sett fram emot...


JAG HATAR FÅGLAR!!! Jag har dock tyckt så synd om dem att jag lyckats tvinga mig själv att släppa ut dem, men det var knappt... 😝😝😝 Dessutom har jag en känsla av att det kan ha varit samma idiot båda gångerna!

Tillfälligheter...

Kategori: Eftertanke

Min mormors mor var synsk, och det är ingen hemlighet att både jag och mamma har ärvt en del av hennes förmågor. Exempelvis kan vi se, höra och känna spöken, men det är inte det jag tänker skriva om idag.

Du vet hur det är när du tänker på en person och denne strax därpå ringer dig? Det händer mig varje dag, jag kan nämna några exempel från jobbet:

Jag satt och gick igenom våra väntelistor och kom fram till en herre som inte varit där på alltför länge. Vissa omständigheter gjorde dock att jag lade honom åt sidan, och tänkte att det nog fanns en särskild anledning till det. Blicken drogs till hans namn flera gånger, men jag kom varje gång till samma slutsats. En kort stund senare ringer samme man och vill förnya sina recept, jag berättar om sammanträffandet för en kollega, vi skrattar lite och går vidare. Ett par timmar senare ringer ambulansen om att något har inträffat samme man, men att han inte mår så dåligt utan kan komma till vårdcentralen!

Dagen därpå satt jag återigen med väntelistorna, kallade en man som inte haft någon kontakt alls med vårdcentralen på över ett år - och precis när jag skriver ut hans kallelse så ringer han och ber om nya recept!!!

Fitclub Falköping

Kategori: Projekt livsstil

Tänk att jag aldrig upphör att förvånas över vårt underbara gäng i Fitclub Falköping!!!  Trots hällregn genom hela passet var detta tappra gäng på plats, och genomförde hela passet med stora leenden på läpparna!  Det är tack vare er som vi älskar det här!!! 
Löjligt nöjd med kvällens dubbelpass i ösregnet; styrketräning med Fitclub följt av skakande på rooompan med danceclub!  👍 😄 


Dermalex

Kategori: Det dagliga livet


En hudkräm där det står på förpackningen att den kan förbättra självförtroendet - Den måste ju bara testas (kanske kan den dämpa rodnaden på mina stackars kinder också?)!! 👍😄

Min hy förbättrades markant sedan jag började använda Skin hudvårdsprodukter från Herbalife, men rodnaden är nästan mer uttalad nu när alla kvisslor och orenheter är borta. Jag har själv konstaterat att jag sannolikt har Rosacea , så vi får se om denna kräm kan hjälpa.

Hälsocamp #9

Kategori: Projekt livsstil

Woop woop 👐 👐 Nu är ledigheten bekräftad! 👍 😄 

Häng med på Hälsocamp #9! En långhelg med fokus på hälsa, livsstil och välmående inifrån och ut! Extra fokus ligger denna gång på kost och näringslära.

Jag lovar dig en fantastisk upplevelse som är värd varenda krona, och vänner för livet!

Ansökan till Hälsocamp9, 5-8/11

Plats Wenngarn Slott Sigtuna.

Vi släpper nu endast 30st platser till Original Hälsocamp9, 5-8/11 2015 till självkostnadspris för endast 6499kr. Först till kvarn! 
Bokning sker via mail till kbkhalsocamp@hotmail.com

märk ansökan med Deltagare HälsoCamp9
*Namn:
*Personnummer:
*Mailadress:
*Storlek t-tröja:
*Allergi/sjukdomar/ev skador: 
*Varför vill du ha en plats:
*Berätta lite kort om dig själv:
*Bifoga gärna ett foto:
*Närmaste Anhörig: 
*Adress:

Fotografering:
Godkännande att foton på mig får användas i media och reklam för Körbaraköör Hälsocamp ja/nej:

När du skickat in anmälan och får en bekräftelse bifogar vi inbetalnings uppgifter.

Maila alla uppgifter till: kbkhalsocamp@hotmail.com
(Du är varmt välkommen om du vill veta mer.)

Detta ingår:
•4 dagar, 3 nätter på Wenngarn slott
•Helpension (frukost, lunch, middag)
•2 mellanmål/dag, fri tillgång till frukt/kaffe/te
•Föreläsningar inom hälsa, kost, träning, motivation m.m.
•TRÄNING i olika former ute/inne (instruktörsledda pass med utbildade instruktörer)
•Gym 05:00-22:00
•Personlig tränare på plats varje dag, möjlighet till konsultation
•Guidad vandring på WenngarnSlott  
•Överraskningar och goodiebag

Kattjakt...

Kategori: Det dagliga livet


Nu är fällan gillrad,  jag hoppas att jag snart har fångat in mitt byte!


Lilla bästisen brukar också prata om att hon saknar sin kompis! 💖


Tack och godnatt ! 😴 😴 

Fitcamp Falköping

Kategori: Projekt livsstil

Vi har världens bästa deltagare i Fitclub Falköping!!! Trots kyligt och ruskigt väder vågade sig detta grymma gäng ut och riva av ett av årets bästa pass!!! 👍😄💪💪


Därefter följde en knapp timmes svängande på höfterna med ett tappert litet gäng med danceclub - Perfekt att kunna ta en timmes styrketräning och en timmes dans efter varandra, och därmed få en komplett genomkörare!!! 💃💃

En extra bonus är den friska luft och extra energi som utomhusträning ger! För er som ännu inte funnit charmen med att träna ute så går vi in igen i oktober, och inviger inomhussäsongen med en stor infoträff och reunion , så då hoppas vi att få återse alla tidigare deltagare - vi saknar er!!! 💖💖

Måndag...

Kategori: Det dagliga livet

Clowner...

Kategori: Det dagliga livet

Helt apropå ingenting alls så frågade min kära mor härom dagen om jag fortfarande är rädd för clowner.  Tydligen har jag varit livrädd för just clowner ända sedan jag för såg en, när jag var jätteliten, och ja - jag tycker fortfarande att de är lömska, läskiga och oberäkneliga! 

Viktutmaning och kunddag

Kategori: Projekt livsstil

Denna dag har varit full av aktiviteter med Team Falköping. Först hade vi andra gången på Viktutmaning Falköping #2, där deltagarna presenterade fantastiska resultat på bara en vecka! Själv är jag också nöjd med mitt resultat på -1,6 kg sedan förra söndagen! 👍 😄 


Vårt fina prisbord, där de deltagare som gått ner i vikt under veckan som gått har chansen till ett fint pris!

Därefter blev det en snabb lunch, innan det var dags att börja ställa iordning för vår första riktiga kunddag.


Det kom ett gäng tidigare och nuvarande deltagare, och vi var nöjda med arrangemanget som helhet! 👍 😄 

Dancekids

Kategori: Projekt livsstil

Idag var det äntligen lördag igen, och dags för dancekids på Energi träningscenter!!! 😄

💃💃

Avlusningsdagarna

Kategori: Aktuellt

Helg!

Kategori: Det dagliga livet

Fredag morgon

Kategori: Det dagliga livet

Ris och ros

Kategori: Eftertanke

Arbetsdagen har inneburit en berg- och dalbana, fylld av ris och ros. Det började med ros; en patient som kom tillsammans med sin partner.  De har båda vid tidigare besök på vårdcentralen varit ganska negativa och missnöjda, så jag förberedde mig på det värsta. Därför var det extra roligt att de båda var jättenöjda efter besöket,  och tyckte att jag kunde ersätta deras doktor, som flyttat!

Desto tråkigare blev avslutningen på dagen. Jag skulle hämta in ett litet barn från väntrummet, och blev där påhoppad av en patient som skällde ut mig efter noter - mitt ute i väntrummet!  Jag, som varit inställd på att möta ett litet barn och dess föräldrar, tappade efteråt fattningen helt, och blev jätteledsen! Det är konstigt och väldigt tråkigt hur många som tror att de kan använda oss vårdpersonal som en sorts soptunnor för alla frustrationer! Tänk på det nästa gång du möter en vårdpersonal: vi är också människor, som blir ledsna när ni skäller på oss!!!Desto roligare var det att komma ut och höra att lilla bästisen hade lämnat två meddelanden i min röstbrevlåda! 💖💖Fitclub och danceclub

Kategori: Projekt livsstil

Wohoo! Hemma och nyduschad efter en fantastisk kväll med styrketräning med Fitclub, följt av rumpskakande med danceclub!!! En komplett träningsvärk! 👍 😄 💪 💪 💃


Hälsocamp #9

Kategori: Projekt livsstil

Häng med på Hälsocamp #9 i november!!! Fokus på hälsa och livsstil ur ett större, mer hållbart perspektiv än vi är vana vid! Denna gång ligger ett extra fokus på kost och näringslära!  👍 😄  Jag kan garantera att du får en oförglömlig upplevelse och vänner för livet, och jag är såååå glad över att ha möjligheten att kunna åka igen - jag lovar dig att det är värt varenda öre!!!Ansökan till Hälsocamp9, 5-8/11

Plats Wenngarn Slott Sigtuna.


Vi släpper nu endast 30st platser till Original Hälsocamp9, 5-8/11 2015 till självkostnadspris för endast 6499kr. Först till kvarn! 
Bokning sker via mail till kbkhalsocamp@hotmail.com

märk ansökan med Deltagare HälsoCamp9
*Namn:
*Personnummer:
*Mailadress:
*Storlek t-tröja:
*Allergi/sjukdomar/ev skador: 
*Varför vill du ha en plats:
*Berätta lite kort om dig själv:
*Bifoga gärna ett foto:
*Närmaste Anhörig: 
*Adress:

Fotografering:
Godkännande att foton på mig får användas i media och reklam för Körbaraköör Hälsocamp ja/nej:

När du skickat in anmälan och får en bekräftelse bifogar vi inbetalnings uppgifter.

Maila alla uppgifter till: kbkhalsocamp@hotmail.com
(Du är varmt välkommen om du vill veta mer.)

Detta ingår:
•4 dagar, 3 nätter på Wenngarn slott
•Helpension (frukost, lunch, middag)
•2 mellanmål/dag, fri tillgång till frukt/kaffe/te
•Föreläsningar inom hälsa, kost, träning, motivation m.m.
•TRÄNING i olika former ute/inne (instruktörsledda pass med utbildade instruktörer)
•Gym 05:00-22:00
•Personlig tränare på plats varje dag, möjlighet till konsultation
•Guidad vandring på WenngarnSlott  
•Överraskningar och goodiebag

###

Kategori: Det dagliga livet
Fitclub Falköping

Kategori: Projekt livsstil

Det blev en vacker men något kylig kväll med Fitclub Falköping - Nu börjar det faktiskt kännas ganska skönt att vi snart går in...Kvällens grymma coacher in action! 👌 💪💪


Som vanligt följdes styrketräningen av en timmes svängande på höfterna med Dancecamp .Grymt bra förbränning! 👍😄

Viktutmaning och teamträff

Kategori: Det dagliga livet

Idag hade vi infoträff för höstens omgång av Viktutmaning Falköping,  men än är det inte för sent för dig som inte hade möjlighet att komma! Du är hjärtligt välkommen nästa vecka istället - ju fler desto roligare, och detta kommer att bli en heeeelt amazing omgång!!!
Efter infoträffen hann jag åka hem och vila en stund, innan det var dags för teamträff med vårt grymma Team Falköping.  Vi var väldigt effektiva, och gjorde en bra planering,  samtidigt som vi ändå hann med en massa skratt och skoj! 👍 😄 

Fest med amerikanskt tema

Kategori: Nöjen

Ikväll var det fest i goda vänners lag, och det visade sig att värdparet  hade planerat ett amerikanskt tema som präglade hela festen.

Den amerikanska buffén avslutades med en cheesecake, med väldigt god sås gjord på hallon och vinbär. 👌

Du vet att du är på kalas hos en äkta nörd när det bjuds på startsidan trekkakor... 

Hjärtligt tack till alla inblandade, för en supertrevlig kväll!


50-talsfest och cruising

Kategori: Familjen


Idag var det 50-talsfest och cruising för pensionärerna på mammas jobb. Lokaltidningen var där och förevigade det hela.

Dancekids premiär!

Kategori: Projekt livsstilIdag var det premiär för dancekids på Energi träningscenter i Falköping.  Lilla bästisen tyckte det var jätteroligt, och hade helst inte velat åka hem!  👍😄 

Kamerabus ! Nu längtar vi till nästa lördag! 
After work med bästa gänget

Kategori: Det dagliga livet

Efter en minst sagt intensiv arbetsdag (där jag själv skickade in fyra patienter till olika akutmottagningear bara under eftermiddagen) så var det extra roligt att gå ut på after work och äta, prata och ta ett glas bubbel med ett fantastiskt gäng!Viktutmaning Falköping

Kategori: Projekt livsstil

Känner du någon som har några kilon att gå ner? Hen kanske inte riktigt känner sig redo att komma på träningspassen?  Då är vår Viktutmaning det perfekta valet! 

Här får deltagarna kunskap om näringslära och verktyg för att hantera olika situationer som uppkommer i det dagliga livet (det är ALLTID kalas, jul, sommar osv!), plus att vi har väldigt roligt. 

Varje vecka lottar vi ut fina priser och den slutliga vinnaren får till och med ett kontantpris!

Anmäl dig på:
http://korta.nu/iG8 Älvornas dans..

Kategori: Hemmet

Vacker morgonutsikt från det övre badrumsfönstret!Härliga gamlingar!

Kategori: Jobbet

En stor fördel med att arbeta på vårdcentral är alla underbara människor en träffar, särskilt de som är riktigt gamla, men pigga och vitala ändå! För ett tag sedan hade jag en härlig dam på 90+, som regelbundet kom till mig. Hon berättade att hennes enda barn bodde utomlands,  så de träffades inte så ofta, men tack vare Skype hade de ändå daglig kontakt!  

Tyvärr så råkar en ju även på besvikna, arga och frustrerade människor som skäller på en, men de som är tacksamma överväger trots allt, och det är de som ger guldkant åt arbetsdagen!

Fitclub och danceclub Falköping

Kategori: Projekt livsstil

Woop woop 👐 👐 Det blev ännu ett grymt bra pass med de grymma deltagarna i Fitclub Falköping !!! Stilstudie av kvällens coacher in action - visst hade vi lyckats matcha varandra fint?! 
Det känns bra att se att jag inte är riktigt så fluffig som jag för tillfället känner mig! Det blev ett pass med både lite sol och lite regn, och alla jobbade på lika bra oavsett vilket!

Efter styrkepasset följde lite kardio i form av zumbainspirerad dans med dancecamp - lika roligt och svettigt som vanligt! ###

Kategori: Eftertanke