Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Nyklippt!

Kategori: Kroppen

Nu stod jag inte ut längre med min tjocka, utväxta rest av en frisyr utan idag hade jag bokat tid hos Judit på Salong Tingeling. Eftersom jag vill låta lockarna växa ut igen så klippte hon inte så jättemycket, utan mest "friserade till det" och tunnade ur det, så att det ser mer välklippt ut.

För dig som vill framhäva dina lockar så vill jag tipsa om Sebastians gelé Evocatív; den separerar och framhäver lockarna på ett fantastiskt sätt!

Bilder på nya frisyren kommer så snart som möjligt.

080401: Äntligen är uppdateringen klar, så att man kan logga in...

           

Bakteriell patogenes

Kategori: Studier Vårdvetenskap

I onsdags började jag en ny kurs, i bakteriell patogenes, 5p.
Onsdagens föreläsning handlade om mikrobiologins historia och olika bakteriers utséende.

Jag var lite orolig eftersom kursen är på A-nivå att det skulle vara ¨någon tomte som stod där framme och flummade på en väldigt basic nivå, men lärarna är två forskare; den ene forskar om Satph. aureus och den andre om bakteriell vaginos och streptokocker, så de ha ju mycket kött på benen.

Det jag var mest nyfiken på under onsdagens föreläsning var vad alla de andra kursdetagarna arbetar med. Vi var sex personer från infektionskliniken, och vi identifierade en lärare, men vilka andra vill läsa en kurs i bakteriell patogenes??

Nåväl, den första föreläsningen satte ribban högt, och jag tror att det kommer att bli en bra kurs!Streptokock

Förbjudet polisgrepp används inom omsorgen

Kategori: Debatt

Kvällstidningarna rapporterar idag om hur ett grepp som ansetts för farligt, så att det har förbjudits hos polisen, används frekvent inom omsorgen om utvecklingsstörda.

Det verkar vara framför allt i Uppsala som "nedläggning" används slentianmässigt på gruppboendena inom omsorgen om utvecklingsstörda. Greppet går ut på att man med våld håller ner en person på mage.
Inom polisen är det numera tillåtet i max en minut, medan handbojorna tas på, efter att 19 personer har dött pga att andningsvägarna har blockerats av greppet. Inom omsorgen håller man fast de utvecklingsstörda omsorgstagarna i 10-15 minuter, eller tills de har "lugnat ner sig"...

Greppet som polisen stoppat eftersom det är för farligt lärs ut till personalen av en privat budotränare under en tvådagars kurs.

Konsekvenserna - att risken för kvävning är överhängande, att offret får panikkänslor - säger man inget om.

Att nedläggning är förbjudet annat än i rent självförsvar vet man inte heller

Förståndshandikappade Christer dog den 27 december 2006.
Crister blev nedlagd med våld och fasthållen med kontrollmetoden.

En vårdare övermannade honom ensam, la ner Crister på mage på en säng och satte sig sedan på honom.

Tio minuter senare hade Crister slutat andas.

Är det verkligen så här det ska gå till inom de kommunala boendena idag, år 2007?!

Förlovningsdag!

Kategori: Det dagliga livet

Idag är det hela tre år sedan jag och Andreas förlovade oss! 
2005 var det påskafton den 26/3, så den var väldigt tidig även då...


Staty par hjärta sandsten

Fågelinfluensa?

Kategori: Aktuellt

Nu cirkulerar nya typer av fågelinfluensa i Indonesien igen, och veterinärerna är rädda för en pandemi.

Det vi ska komma ihåg när det gäller influensa, är att alla typer av influensa kommer från fåglarna, således är alla influensa en typ av "fågelinfluensa".
Indonesien är ett land där alla fågelburna smittor sprids oerhört snabbt, av naturliga orsaker, pga att de hanterar och lever mycket tätt inpå fåglar.

Om det blir en ny pandemi så är det givetvis ett hot, men jag är ju en aning miljöskadad av mitt arbete på infektionsklinken, så jag tycker också att det vore spännande!

Vid en muterad aggressiv influensa så hjälper sannolikt inte vanligt influesavaccin, eller läkemedel liknande Tamiflu. Tamiflu är ett läkemedel som förkortar sjukdosmtiden vid vanlig influensa med 1-2 dagar, om den tas inom 48 timmar från insjuknandet. Sannolikheten att det skulle hjälpa nämnvärt mot en muterad aggressiv fågelinfluensa är med andra ord försvinnande liten.

Jag följer fortsatta rapporter med spänning!

Inkomstpröva barnbidrag?

Kategori: Aktuellt

Centerpartiet kommer nu med förslaget att man ska inkomstpröva rätten till barnbidrag.
Maud Olofsson påpekar, helt riktigt, att det är oerhört orättvist att vissa genast kan sätta undan hela barnbidraget på ett sparkonto, medan andra familjer är helt beroende av barnbidraget för sitt dagliga leverne.

Den gräns man preliminärt har satt för huruvida man ska få barnbidrag eller inte är 240 000 kr/år. Det tycker jag är en oerhört lågt satt gräns; jag ser mig inte precis som någon höginskomsttagare, men jag tjänar en bra bit över 240 000 kr/år. Jag hade nog fått oerhört svårt att klara mig ekonomiskt när jag får barn, om jag hade varit ensamstående med den lön jag har nu, och inte fått något barnbidrag.

En inkomstprövning anser jag inte heller vara en strikt linje som delar av huruvida du får barnbidrag eller inte; även hur stort bidrag man får skulle givetvis vara beroende av inkomsten.

På det stora hela tycker jag att det är ett väldigt bra förslag; personer som Maud själv, som tjänar en bra bit över en miljon kr/år, behöver ju tex inte ha någon barnbidrag alls, medan låginkomsttagare kanske inte alls skulle ha råd att skaffa barn utan barnbidraget. Fila lite mer på gränserna bara, sedan kan ni gott införa det här förslaget!

Dagens funderingar

Kategori: Det dagliga livet

Varför säger de i reklamen att Tuberkulos är en utrotad sjukdom, och att vi därför ska sjänka pengar till forskning om hjärt- och kärlsjukdomar? Tuberkulosen har stadigt ökat de senaste åren!
Katie Holmes ska börja designa barnkläder, men hon ser inte precis glad ut över det...Läkaren Annika Dahlqvist sägs ha gått ner 20 kg med hjälp av en fettdiet... Undrar hur insidan av henns blodkärl ser ut!

För övrigt så sägs det att vädret ska förbli kallt och snöigt i åtminstonde två veckor till:(

Ska vi "fetmaanpassa" samhället?!

Kategori: Debatt

Expressen skriver om hur kraftigt överviktiga personer inte kan få tillgång till all sjukvård, pga att de t.ex inte får plats i magnetkameran, att röntgen- och operationsbord inte tål hur tunga patienter som helst osv.

Artikeln berättar även att det är svårt att dosera läkemedel till kraftigt överviktiga personer, eftersom doseringen måste anpassas efter vikten. Det är också svårare att behandla överviktiga eftersom de ofta har andra, komplicerande sjukdomar som diabetes och hjärtproblem.

Överviktigas riksförbund tycker nu att det är hög tid att anpassa vården efter de allt tyngre svenskarna.
I dag är varannan svensk man och var tredje kvinna överviktig eller fet.

Även om dessa siffror stämmer, och svenskarna blir allt tyngre, så är det ju ändå en minoritet som väger över 195 kg, som damen i artikeln. Skall vi då anpassa hela det svenska samhället efter en så liten grupp som kanske 1% av befolkningen?

Eftersom det inte är hälsosamt att vara överviktig eller fet, ska vi då inte istället ta till alla medel vi har för att bekämpa övervikten och fetman? Vi kan väl inte bara konstatera att så här ser utvecklingen ut, och slå oss till ro med det, och anpassa hela samhället efter en allt fetare befolkning?!

Jag anser att vi istället för att "fetmaanpassa" samhället ska satsa alla resurser vi har för att hjälpa överviktiga att få hälsosamma vanor, och gå ner i vikt! Vad tycker du?Ett ideal?

Lågt sittande byxor väcker debatt

Kategori: Debatt

Kan inte annat än småle åt Aftonbladet.se och deras pseudonyheter. Nu står det om en kille som blev avstängd från att äta i matsalen pga att han hade lågt sittande byxor! Skolan menar på att det är ohygieniskt att killens underkläder syns! Detta ämne har väckt en stor debatt på Aftonbladets hemsida, och människor på båda sidor engagerar sig med liv och lust i ämnet.

Jag kan bara säga som en av "debattörerna": Vilken tur att ni inte har några större problem i livet än att gå och irritera er över andras klädstil!

Jag tycker själv inte att det är speciellt snyggt när killarna har byxorna nedhasade så att halva eller hela baken syns, men vad 17; det spelar väl ingen roll?! Sköt dig själv och skit i andra är ett gammalt ordstäv som passar mycket bra in här! Det är bara att inse att smaken är som... baken!Snyggt?

Dödshjälp?

Kategori: Debatt

Ibland sker det riktigt kusliga sammanträffanden...
Vi satt nere i personalrummet och diskuterade fenomenet aktiv dödshjälp, och dess vara elller inte vara, och vad läser jag på Aftonbladet.se bara fem minuter senare? Jo, att samma ämne är högaktuellt och väcker stor debatt i Frankrike!

Det som har aktualiserat debatten i Frankrike är att en fransk kvinna hade ansökt till Frankrikes president om att få rätt till dödshjälp. Hon fick avslag, och bara några dagar senare hittades hon död i sitt hem. Man misstänker att hon har begått självmord.
Kvinnan led av en ovanlig tumörform; tumörer bildades och växte i hennes näshåla. För åtta år sedan tog sjukdomen bort hennes lukt- och smaksinne. I höstas tog den hennes syn. I ett sista desperat försök att få dö med värdighet så bad hon Frankrikes president om att få tillstånd till dödshjälp, men hennes ansökan avslogs.

Jag anser att det borde vara lagligt med aktiv dödshjälp. Givetvis med mycket stränga kontroller, och villkor som ska vara uppfyllda. Jag tycker att om man lider av en obotlig, dödlig sjukdom så måste man själv ha rätten att avsluta sitt lidande i förtid om man vill. Detta anser jag borde vara en mänsklig rättighet; att få dö i frid och utan plågor!

Vad tycker du?

Äntligen en ny toalett!!!

Kategori: Det dagliga livet

Vår toalett har krånglat till och från i flera år, men det sista halvåret har varit riktigt jobbigt. Problemet är att efter att någon har varit på toaletten och spolat så står toaletten sedan och rinner i mellan 20 minuter och till över en timme innan någon annan kan gå dit och spola igen. Det går väl an om man lever ensam, men när man är två så är det ganska jobbigt att inte kunna gå på toaletten när som helst...
Vi har länge pratat om att ringa och anmäla det, men det har inte blivit av...
Så idag gav toalettstolen upp helt och hållet; nu går det inte att spola alls! Givetvis så ringde jag då till vaktmästaren med en gång, och han konstaterade vad vi har vetat i flera år; att toalettstolen har gjort sitt! Nu ska vi äntligen få en ny toalettstol! En toalettstol som inte är från 1950-talet, utan en ny och modern toalettstol!

När vaktmästaren ändå var här så passade jag på att visa honom kranen som har lossnat i duschen/badkaret och återigen klaga över hur trög den andra kranen är. Det slutatde med att han konstaterade att även blandaren/kranarna i duschen/badkaret har gjort sitt, och vi ska få nya kranar där också! Hurra!!!

Nu återstår bara att hålla tummarna för at någon kan fixa problemen innan påsk...

http://www.kopparmora.org/images/toalett.jpg  Jag blir nöjd och glad över helt vanliga standardtillbehör, istället för de trasiga gamla 50-talssaker vi har nu...

Funderingar...

Kategori: Det dagliga livet

Jag ska låta mitt hår växa ut igen. Inte så att det blir långt, men en kort page liknande den frisyren jag har på min presentationsbild. När jag klippte mig så insåg jag att jag saknade mina nyvunna lockar. Jag har gått genom livet i 28 år med spikrakt hår, nu när jag äntligen som av ett mirakel har fått lockar så vill jag ha dem kvar!
Därför ser jag för tillfället för bedrövlig ut i håret; jag vill låta det växa så mycket som möjligt innan jag går till frisören. Andreas är glad, för det innebär att pengar sparas, han har insett att det är fruktansvärt dyrt att gå till frisören. Det värsta är att jeg helst skulle vilja ha tillbaks mina röda slingor också, och det klarar jag nog inte att färga själv, så det skulle innebära att frisörbesöken skulle fortsätta att vara lika dyra som de varit ett tag nu...
Snacka om i-landsproblem...


Jennie har gjort mig uppmärksam på att Sibel låter precis som Filippa Bark när hon pratar, och nu kan jag inte tänka på något annat!

Sibel  

Är Sibel i själva verket komiker? Det skulle förklara mycket...

Ensemble, c'est tout

Kategori: Film

Idag har jag äntligen sett filmen Enseble, c'est tout, eller Tillsammans är man mindre ensam, som den heter på svenska. Eftersom boken är en av mina absoluta favoritböcker så var förväntningarna mycket höga på filamtiseringen, och jag blev inte besviken. Detta är en völdigt trevlig, lågmäld film som får en att må bra ända in i själen! Om du gillade Amélie från Montmartre så ska du absolut se Tillsammans är man mindre ensam; man får samma må bra-känsla av båda filmerna!Handlingen utspelas i Paris under ett års tid. Camille är en ung kvinna som tagit avstånd från sin överklassbakgrund och jobbar som städerska, boende i ett kallt litet vindsrum. I samma hus bor Philibert de la Durbellière, en beläst aristokrat som lider av sin svåra stamning, som försörjer sig på att sälja vykort utanför ett museum. När han en kväll finner Camille svårt sjuk lyckas han övervinna sin blyghet och tar henne till sin stora eleganta våning. Där möter Camille kocken Franck, Philiberts inneboende, en snygg men butter kvinnokarl. Han blir alltmer otrevlig mot Camille, tills det visar sig att hans vrede bottnar i skuldkänsloröver att ha placerat sin älskade mormor påettålderdomshem. Sakta men säkert börjar de tre att krypa ut ur sina skal. Trots komplikationer och dispyter är glädjen i gemenskapen med varandra större än problemen. Känslorna växer sig allt starkare mellan Camille och Franck och han försöker övervinna Camilles rädsla inför den stora kärleken.
(Recension från lovefilm.se)

Är du en värdelös bilförare?

Kategori: Debatt

Varför färdas så oerhört många värdelösa bilförare på våra vägar?!
Jag skäms inte över att erkänna att jag tillhör dem som sitter i bilen och klagar på mina medtrafikanter; typ A-personlighet, någon..?

Här är de egenskaper jag irriterar mig mest på, besitter du någon av dessa så gör du bäst i att undvika mig på vägarna, om du inte vill få dig en utskällning (som du i och för sig inte hör, eftersom du sitter i din egen bil...):

* Människor som inte använder blinkers.
- Blinkersen är till för att trafikanterna ska kommunicera med varandra, för att vi
  andra ska veta vad du tänker göra; vi är nämligen inga tankeläsare!
* De som inte byter fil när de ska svänga.
- Filerna finns där av en anledning; BYT!
* De som gör päronsvängar.
- Var det något min trafiklärare tjatade om så var det päronsvängarna; det
  gjorde ett visst intryck...
* De som saktar in 500 meter innan de ska svänga (helst utan att blinka...).
* De som kör minst 20 km under hastighetsbegänsningen, "för att vara på den
  säkra sidan
".
* De som kör alltför fort.
- Jag kan aldrig stå emot impulsen att sakta in lite extra, bara för att markera att
  de kör för fort...
* De som kör i 20 km/timmen oavsett hastighetsbegränsning så fort det är det
  minsta regnigt eller temperaturen går ner emot +5 grader; "det kan ju vara halt".
- Är du så osäker så kör inte bil på hösten, vintern eller våren, eller för den delen
  på sommarkvällarna!
* De som backar in på parkeringsplatserna.
- Undantagslöst män i 50-/60-årsåldern som vill visa att de minsann kan backa.
* De som inte kör korrekt i rondellerna.

Hmm, som ni ser så är det en del jag stör mig på i trafiken...
Givetvis beror det även på vilket humör jag är på för övrigt, ibland kan du göra (nästan) alla ovanstående "fel" utan att jag höjer på ögonbrynen; då höjer jag bara radion och sjunger med lite extra högt till den senaste låten av Sahara Hotnights!

Marsväder?

Kategori: Det dagliga livet

Vaknar upp och tittar ut genom fönstret, för att se att Skövde är täckt av snö. Det stämmer: snö!!!
Igår hade vi ju ett underbart vårväder, och idag snöar det!!!
Är det det här som kallas "marsväder"?

Gnälliga idioter...

Kategori: HumorIngen säger det som Magnus Betnér...

Ingen säger det som Magnus Betnér!

Kategori: Humor

Björn Gustafsson dansar till alla 90-talsklassikerna

Kategori: Humor

Björn Gustafssons finalnummer var en enda hyllning till alla de stora klassikerna från 90-talet.
Plötsligt var man 15 år igen...


Björn Gustafsson snackar WoW i Parlamentet

Kategori: Humor
Alla har rätt att få den vård de behöver!

Kategori: Sjukvård

Hälso och sjukvårdslagen säger att alla har rätt att få den vård de behöver, oavsett bakgrund, hudfärg osv.
Jag ser det som en självklarhet att alla patienter ska få, inte samma vård, utan den vård de behöver.
Här finns en nyansskillnad. Alla behöver inte samma vård, och det vore fel att behandla alla lika, och ge alla samma vård. Däremot ska man behandla alla med värdighet, och ge alla den vård han/hon behöver.

Därför blir jag extra glad när fall som detta uppmärksammas i pressen. Jag tycker att det är fuktansvärt att det går till så här i Sverige på 2000-talet! Tyvärr så ser vi det alltför ofta; bara för att man har en brokig bakgrund så tas man inte på allvar i rättsväsendet och tyvärr även inom vården.

Detta måste uppmärksammas, och därför tycker jag att det är bra att det skrivs i tidningar och pratas om det på radion. En stor blombukett till denna patients medinterner som anmälde missförhållandena!
Skandal att fängelset inte planerar att starta någon utredning av fallet!

Drömmar...

Kategori: Det dagliga livet

Jag brukar nästan aldrig drömma någonting som jag kommer ihåg. Inatt var ett undantag, jag drömde en väldigt rolig dröm.

Alla i kompisgänget var hemma hos Jennie på fest, och helt plötsligt ringde Henrik Schyffert och Magnus Betnér på dörren och undrade om de kunde få träna/prova en ny stand up-rutin inför oss. Givetvis sade vi ja till denna förfrågan! Det var ungefär då som en av läkarna på mitt jobb också dök upp, tydligen hade han också en inre dröm om att få göra stand up comedy. Givetvis var även han välkommen. Numret de framförde var jättebra, och de avslutade det hela med att framföra en rocklåt live, med instrument och allt; de var riktigt duktiga på att sjunga också!

Veckorna gick, och detta lördagsnöje blev något av en tradition; Henrik och Magnus tyckte att vi var en bra publik att prova sina nya nummer på, och vi tackade inte precis nej... Varje gång hade de dessutom med sig en "gästkomiker", så varje gång var det en extra person som uppträdde för oss. Henrik och Magnus var dock med varje gång.

Givetvis förde detta med sig spekulationer i pressen, tidningarna hade stora rubriker i stil med "Kändisar uppträder på ny, okänd stand up-klubb"...

Det var ungefär där jag vaknade, till min stora besvikelse...

Melodifestivalfinal!

Kategori: Nöjen

Det har blivit lite av en tradition att lödagskvällarna ska tillbringas hemma hos någon i kompisgänget, tittandes på melodifestivalen och ätandes ostbollar. VAd händer nu? Vad ska vi nu göra på lördagskvällarna?

Föga förvånande vann Charlotte Perelli finalen, och blir den som representerar Sverige i Serbien.
En mycket värdig representant.Som tur var så fick Christer Sjögren inte många röster, trots Gert Fylkings stora kampanj. Innerst inne var jag rädd att sveriges pensionärer och korkade 20-åringar skulle ringa in och rösta på honom, så att vi skulle vara tvungna att skicka Christer Sjögren till Serigien... Huu, hemska tanke! En otäckare karl finns inte att uppbringa i detta land, jag får rysningar bara jag ser honom!

Auktoritetsproblem?

Kategori: HumorHehe, jag har ungefär samma problem som Magnus Betnér..:)

Vidareutbildning?

Kategori: Jobbet

Jag går och funderar på om det vore roligt att läsa till anestesisjuksköterska (=narkosssjusköterska)?
Om någon som läser detta är verksam inom yrket, eller känner någon; kom med era åsikter om yrket!

Andra chansen

Kategori: Musik

Gårdagens kväll tillbringades hemma hos Henrik. Givetvis skulle det tittas på andra chansen. Cupsystemet som man praktiserade igår var ganska trevligt, men vi hade lite svårt att smälta det faktum att de var tvugna att visa varje bidrag varje gång det tävlade; det blev ju tre gånger för de bidrag som gick vidare!!! Man hann lära sig dem innan och utan efter de tre gångerna, speciellt Caracolas låt, som hade samma refräng som den gamla slagdängan MmmBop, som bröderna Hanson glatt trallade för ett antal år sedan... Skillnaden var bara att bröderna Hanson var 10-15 år yngre än damerna i Caracola...

För övrigt hejade vi på Nordman, som slog ut Carola, tack gode Gud! Vi undrade om detta var beviset på att den yttersta dagen är nära?
Carola sjöng annars fint igår; hon skrålade inte som hon gjorde sist, som jag tror att hon gör när hon blir övertänd.
Vi hejade också på vem som helst som mötte Ola, för alla var rörande överens om att han är en otäck snubbe.

Jag tyckte att E-Type och Poodles gjorde en härligt trallvänlig glamrocklåt, och både jag och Andreas gillade Thérèse, som gjorde operapoplåten.

Alla var också rörande överens om att Sussie Tappers låt var bra, men att hon inte borde ha framfört den själv; den hade gjort sig bättre om någon med bättre sångröst hade framfört den.

Resten av kvällen flög iväg; Jennie och Johan underhöll oss med karaoke och vi andra spelade Gurka.
Jag Vann!!! Det händer inte alltför ofta...

Nu laddas det för fullt inför Finalen; ostbollarna och smågodiset skall inköpas i veckan!

Migrän!

Kategori: Det dagliga livet

Det är så jäkla typiskt att man måste gå med migrän hela dagen, när man äntligen är ledig en dag!!!

Migrän

I'm fucking Matt Damon & Ben Affleck

Kategori: Humor
Resident evil Extinction

Kategori: Film

Helt OK actionfilm, men sämre än tvåan, som jag tyckte var riktigt bra. Det är dock nästan nödvändigt att ha sett de två första filmerna, för att hänga med i handlingen.
Milla Jovovic gör som vanligt en strålande insats som tuff brud i lyxförpackning!T-viruset har spridit sig över hela världen. Hoppet för mänskligheten är så minimalt att det inte ens lönar sig att räkna ut det. Men någon som fortfarande lever är Alice (Milla Jovovich), trots att företaget Umbrella gör allt för att spåra och hitta henne. Under flera år han hon lyckats undvika deras satelliter, men hon måste chansa när hon hittar en dagbok som avslöjar att Alaska är det sista stället på jorden där viruset inte har infekterat någon. Resan dit är lång, och under vägen träffar hon på en konvoj i Nevada där en gammal bekant till henne finns. Samt en och en annan zombie.

Fronda

Kategori: Musik

Bäst i lördagens deltävling av melodifestivalen var Fronda; verkligen tråkigt att han inte gick vidare, jag tror att han hade haft en chans!
Ingen är så glad som jag

För övrigt så tycker jag att det är alldeles för mycket snack om Charlotte Perellis vikt! Visst är hon smal, men inte oroväckande mager. Jag tycker att hon är snygg!  Dessutom så är hon en bra artist, och verkar vara en schysst tjej, så lämna henne ifred!Även Linda Bengtzing gjorde, som vanligt, bra ifrån sig i festivalen. Finalen kan bli hård, vi laddar redan med ostbollar!

Ge mig spännande patienter!

Kategori: Sjukvård

Jag har tröttnat på mina patienter! Hoppas att de får komma till sina korttidsplatser innan jag ska jobba nästa gång. Jag menar inget illa, men det är inte precis någon utmaning på en akutvårdsavdelning att ta hand om friska patienter, som ligger och väntar på korttidsplats...

Jag vill ha utmaningar; jag vill lära mig någonting av mitt jobb, och det gör jag inte av 95-åriga Agda, som för två veckor sedan hade en aspirationspneumoni (OBS; hon är ingen riktig patient, bara en fiktiv person jag brukar ta till som exempel...)...

Ge mig spännande patienter, som är svårt sjuka! Ge mig SARS!

Språkpolisen noterar

Kategori: Eftertanke

Språkpolisen har länge gått och undrat varför Velvet sjunger om en Déjà Vous...?
Undrar om det inte är en déjà vu hon menar...

Jag ska jobba på Hultsfredsfestivalen!

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag fått ett mail som säger att jag ska jobba på Hultsfredsfestivalen!!!
Catrin ska också vara med, men jag vet ännu inte hur det har gått för Désireé; jag håller tummarna!

Det ska verkligen bli roligt!!!

Varför vill 13-åriga flickor klä av sig???

Kategori: Eftertanke

Läser idag på Aftonbladet.se att man på vissa håll runt om i landet har tvingats att införa klädkod på högstadiediskona, pga att de 13-åriga flickorna annars kommer dit i bara minimala hotpants och bh! Detta enligt dem själva för att väcka killarnas intresse, målet är att få hångla med så många killar som möjligt på en kväll:  "Den som hånglar mest får högst status. "

Hur har det blivit så här?
Vad är det som driver 13-åriga flickor att gå så gott som nakna på disko, och tävla om vem som hinner hångla med flest killar på en kväll?
Hur mår dessa flickor egentligen, innerst inne?
Hur kommer de att må om några år?

Jag är bekymrad.