Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Friday I'm in love!

Kategori: Musik

Nattjobb = pulverdiet!

Kategori: Diet

Två veckors intensivt nattjobb är vad jag har framför mig nu, för att kompensera för den underbara lediga vecka som nu går mot sitt slut.
Min plan nu är att leva på pulverdiet (Allevo) i dessa två veckor till att börja med, kan därefter förlängas om det går bra. En bra biverkan har jag i alla fall av mina mediciner; jag saknar nästan helt hungerkänslor. Därför borde det inte vara några problem att leva på Allevo ett tag. Jag vet med mig av tidigare erfarenhet att det brukar funka bra att jobba kvällar och nätter, men eftersom det (oftast) är mer spring dagtid så känner jag i kroppen att den är helt energilös, och jag känner mig som en urvriden disktrasa när arbetspasset är slut- inte så kul det heller...

Så nu går startskottet!
Någon som vill hänga på utmaningen, och leva på Allevo eller annan valfri pulverdiet i minst två veckor framöver?

Kommentera mera!

Kategori: Det dagliga livet

Fler kommentarer önskas!
Vad tycker ni om det jag skriver? Håller ni med eller är det dynga?

Journalgrodor

Kategori: Humor

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

"Pat inkommer med ryggsmärtor. Enligt egen utsago mest frustrerad över att hon inte fått ligga på mer än en vecka."

"Patienten som dog för fyra år sedan har en fru som nu har hjärtbesvär och oro för att dö i liknande åkomma som maken."

Om patienten där syrgasen ska trappas ut: "Sätter patienten i ett rum utan luft."
- Kanske lite väl hårt..?

Det där med förkortningar i journaltexter ska man akta sig för...
"Patienten gillar K.U.K, fortsätter med detta."
Förkortning för Kudde Under Knäna...

"Pat anger att hon gått på ViktVäktarna och förlorat 20 kg i vikt. Oklart hur detta gått till."

"Psykiskt status: Glad. Tatuerad och piercad i överkant."

"Patientens sambos närvaro motsvarar ca 5 mg Sobril."
- Härligt att sambon kan ha en så uttalad lugnande inverkan!

"Diskuterar risker och tilltänkta komplikationer med patienten."
- Jag skulle själv inte få något större förtroende för en läkare som planerar att jag ska få komplikationer!

"Vill även ha utskrivet sömnmedel, då han blivit väldigt trött på både Rohypnol och Dumozolam."

"Har blivit värre snarare än sämre."

Pollenallergi

Kategori: Kroppen

Sedan en dryg vecka tillbaks har jag besvärliga problem med pollenallergi: Svullna, röda och kliande ögon, täppt, rinnande och svullen näsa, obstruktivitet/täta luftrör samt urticaria/utslag som dyker upp på alla möjliga och omöjliga ställen. Förutom ovan nämnda svullnader kan jag även plötsligt svullna upp både här och där...
Hittills har jag använt mig av vad jag har hittat i skåpen där hemma, men igår var jag äntligen på apoteket och shoppade:


LIVOSTIN oční kapky 4ml   Livostin spr.nas.1x10ml/5mg (nosní sprej)
Livostin ögondroppar och nässpray- kan verkligen rekommenderas!


Cetirizin antihistamin i tablettform- om plånboken får råda.


Bricanyl turbuhaler.

Kursavslutning och vidare studier

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Igår kväll hade vi terminsavslutning för italienskan. Tyvärr så kommer det antagligen inte att bli någon vidare utbildning för vår del. Medborgarskolan vill ha minst 6-7 deltagare för att starta en kurs, och nu har vi bara varit 4 personer som gått termin 4... Av oss ska dessutom en ha barn i sommar/höst, så hennes fokus kanske hamnar på något annat än att studera italienska... Det får bli självstudier!

En positiv sak för ju detta med sig i alla fall; jag får mer tid och energi att lägga på specialiseringen i infektionssjukvård och magisterprogrammet :)

Det där med husvisning...

Kategori: Husköp

...är visst svårare än väntat att få till. Andreas har åter blivit tvungen att byta arbetstid just den dagen vi skulle åka och titta på huset. Är det så här för alla par där båda arbetar oregelbundna arbetstider, att det är i princip helt omöjligt att tajma in någonting som båda ska göra samtidigt??
Det är väl bara att återigen ringa mäklaren och försöka boka om tiden- igen...

Uppdatering: På onsdag 21/4 kl: 17:00 ska vi åka och titta på huset- den här gången ska ingenting få komma i vägen!

Rekordnatt

Kategori: Det dagliga livet

Inatt slog vi nog nästan rekord i antal inskrivna patienter på kortast tid under natten. På ca 1,5 timme fick vi totalt fyra nya patienter, då vill det till att vara effektiv! Man kan inte göra så mycket mer än att ta en i taget, och göra färdigt med dem innan man hämtar nästa. Tyvärr så innebär det ju lite längre väntetid på akuten, men jag vill kunna ta hand om de patienter jag har ansvar för, och inte bara hämta dem på akuten för att sedan låta dem ligga i någon timme utan tillsyn.

Nu väntar kudden :)

Det händer saker...

Kategori: Det dagliga livet

Andreas blev tvungen att byta arbetspass igår, så det blev tyvärr ingen husvisning då. Istället får vi ge oss till tåls ända till nästa torsdag innan vi kan komma och titta på huset.

Min käre far har fått goda nyheter. Han är ju helt utsliten i både höfter och knän efter att ha arbetat som lantbrukare sedan han var 17 år. Förknappt ett år sedan bröt han ju dessutom foten, och efter X antal månader på kryckor och utan att få belasta det ena benet så tog givetvis det andra benet extra mycket stryk, och därefter har min stackars far haltat mer och mer för varje gång jag har träffat honom, det har varit riktigt ledsamt att se det. För någon vecka sedan gick han i alla fall äntligen till vårdcentralen, och remiss skickades till ortopeden för operation av den ena höften, till att börja med. Igår blev han så uppringd, och ska få komma på läkarbesök redan nästa torsdag, för att sedan förhoppningsvis kunna opereras redan innan månaden är slut! Håller alla tummar för att det kommer att kunna bli så!

Vem bryr sig??

Kategori: Debatt

Blir sååå trött på allt tjat om Daniel och Victorias bröllop- vem orkar bry sig?! Det enda som får mig att överhuvud taget ta upp saken för diskussion är de orimliga summor som betalas för kalaset- kommer samma summor att skänkas till mitt framtida bröllop? Skulle Daniel och Victorias bröllop vara viktigare än alla andra bröllop? Varför då? Skulle någon av dem vara mer värd än någon annan människa? Vad har Victoria egentligen gjort för att förtjäna denna typ av idoldyrkan- mer än att vara född i "rätt" familj? Är det verkligen rätt att man i Sverige 2010 kan födas till en viss framstående titel?

Är inte kungar, drottningar, prinsar och prinsessor någonting som hör till sagorna?
Är det verkligen någonting som på fullt allvar ska finnas i ett modernt samhälle?Vad tycker du om kungahuset? Själv kan jag innerst inne tycka att det känns lite mysigt, men samtidigt någonting som fullständigt har spelat ut sin roll och känns väldigt mossigt i ett modernt samhälle.

Fröken Sverige

Kategori: Film

Moa, som är 19 år, lever i en värld fylld av politisk korrekthet och måsten. Trots att hon gör allt för att passa in, dras hon ohjälpligt till fel killar, fel musik och gör saker, som hon kanske inte borde göra.
Den dag Moa upptäcker att kompisarna betraktar henne som en seriefigur, ställs allt på sin spets.

DVD Film: Fröken Sverige

En klockren film, som beskriver på pricken hur svårt det kan vara att skapa sin egen identitet och sitt eget liv, oberoende av vad de personer man har runt omkring sig tycker.
Alexandra Dahlström gör rollen som malplacé tonårstjej perfekt, men det visste vi ju redan, efter Fucking Åmål.

Husletande igen :)

Kategori: Husköp

Nu har vi sett ett riktigt fint hus, som dessutom är väldigt prisvärt. På fredag ska vi åka och titta :)