Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vem bryr sig??

Kategori: Debatt

Blir sååå trött på allt tjat om Daniel och Victorias bröllop- vem orkar bry sig?! Det enda som får mig att överhuvud taget ta upp saken för diskussion är de orimliga summor som betalas för kalaset- kommer samma summor att skänkas till mitt framtida bröllop? Skulle Daniel och Victorias bröllop vara viktigare än alla andra bröllop? Varför då? Skulle någon av dem vara mer värd än någon annan människa? Vad har Victoria egentligen gjort för att förtjäna denna typ av idoldyrkan- mer än att vara född i "rätt" familj? Är det verkligen rätt att man i Sverige 2010 kan födas till en viss framstående titel?

Är inte kungar, drottningar, prinsar och prinsessor någonting som hör till sagorna?
Är det verkligen någonting som på fullt allvar ska finnas i ett modernt samhälle?



Vad tycker du om kungahuset? Själv kan jag innerst inne tycka att det känns lite mysigt, men samtidigt någonting som fullständigt har spelat ut sin roll och känns väldigt mossigt i ett modernt samhälle.

Kommentarer

  • Helly på Sicilien säger:

    Ja, fast jag tycker om sagor och riddare på vita hingstar ;)



    Ärligt talat så är det väl lite överdrivet, men samtidigt så har vi ju en rätt bra kungafamilj. Här i Italien så får de ju dras med Berlusconi istället....

    2010-04-09 | 16:59:54
    Bloggadress: http://tjejpasicilien.blogspot.com
  • Maritha säger:

    Det är exakt så jag också känner inför dem- som en saga, och inte "ledare" i ett modernt land på 2010-talet! Är det verkligen vår önskan, att de andra länderna ska se oss som "sagolandet"?

    -Fast det låter ju lite roligt, kanske skulle vi spela än mer på det istället..;)



    Visst är kungafamiljen bra, men italienarna kan ju i alla fall (i teorin) välja bort Berlusconi i nästa val! Tänk om vi kunde få Carl-Philip som president istället för prins- DET vore väl kul?!

    2010-04-17 | 13:33:08
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: