Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Simon says

Kategori: Musik

Lalehs nya album lever gott och väl upp till alla förväntningar; hon har kvar sitt karakteristiska sound, och man går bara runt och myser!Att hon dessutom verkar vara en väldigt sympatisk och rar person gör ju inte saken bättre :)

Ode to my family

Kategori: Musik

Cranberries gamla låtar är fortfarande lika bra!


Ode to my family


Linger

Tatueringar...

Kategori: Det dagliga livet

Det går en tatueringsvåg på jobbet just nu, och det har fått min lust till detta att blomma upp igen. Jag har ju sedan 10-15 år tillbaks sagt att jag ska tatuera mig, men har inte hittat det optimala motivet.
Nu tittar vi på tatueringar varje dag på jobbet, och jag har hittat några fina. Vad sägs om dessa?


Den här rebelliska ängeln tycker jag är väldigt fin, alternativet vore i så fall på vaden/underbenet.


Eller en älva, kanske över skulderbladet?


En annan älva, även den skulle nog få vara på skulderbladet.

... Eller ska jag kanske kopiera Ville Valo i H.I.M...? ;)

   

Vad tycks? Åsikter välkomnas!

Det här med humor...

Kategori: Debatt

Det här med humor kan ju vara ett känsligt kapitel; vi har alla olika åsikter om vad som är roligt och vad som är övertramp. Det kan vara nog så knivigt när man står öga mot öga med den som skämtar, men än svårare är det ju då att tolka en skriven text; är den avsedd att vara ett skämt eller inte? Tolkar jag det jag läser som ett skämt, eller blir jag illa berörd av det jag läser? Har alla i ett internetforum samma avsikt med det de skriver, eller menar några faktiskt allvar med det de skriver, men skyler över det med en smiley, för att de innerst inne vet att majoriteten inte delar deras åsikter?

Terri Eriksson skriver en krönika på ämnet på Aftonbladet.se.
Hon påpekar det vi alla egentligen vet, men alla kanske inte alltid tänker på, nämligen att det vi lägger ut på nätet finns kvar där.

"Därför är det olämpligt för läkare att bedriva hatkampanjer på Facebook mot kammaråklagaren Elisabeth Brandt (angående fallet med den dråpmisstänka läkaren på Astrid Lindgrens Barnsjukhus). Eftersom den dag jag kollar upp min läkare på nätet är det klart o-bra om jag hittar inlägg där min läkare framstår som elak, dumdryg och ogenomtänkt.

Den dag jag ska anställa någon kommer jag att tänka mig för både en och två gånger innan jag är redo att betala ut lön till en kille som har varit med i en grupp som vill kalla våldtäkt för överrasknings-sex."

"Killar: tänk om. Tänk rätt. Och inse för en gångs skull att Facebook inte är ett slutet sällskap utan totalt transparent. Alla kan se vad du skriver i en öppen grupp. Och de ni skriver placerar er i samma liga som fulla svettiga farbror Torgny som drog högljudda Benny Hill-skämt och som ni föraktade på släktkalasen. "

Vilken sorts vuxen vill DU vara?

Kategori: Eftertanke

Läste Falköpingssonen Ronnie Sandahls krönika i Aftonbladet idag. Han funderar över ungdomen kontra vuxenlivet, och konstaterar att han vid 24 års ålder redan är ett avskräckande exempel för gymnasisterna på caféet där han befinner sig.

"De är på väg att bilda band. Jag är på väg till revisorn.

De dricker sin femte påtår svart kaffe och diskuterar vilka flickor i parallellklassen som gör vad med vem och kanske eventuellt även varför.

Jag överväger om det är möjligt att dra av en majblomma i deklarationen.

I min revisors ögon är jag visserligen punk eftersom jag bär min bokföringspärm i en plastkasse men bland gymnasisterna på kaféerna i Sofo är jag redan vid tjugofyra års ålder ett avskräckande exempel.

En före detta revolution."

..."några veckor tidigare intervjuades statsministern Fredrik Reinfeldt i en söndagsbilaga och utbrast:

- En fest då det inte dansas till Staten & kapitalet är ju inte en riktig fest!

Ja, jag undrar hur det känns.

Det är ju ändå en kreddreduktion i nivå med ryktet om att Ulf Lundell brukade morgonpromenera genom Södermalm med gångstavar.

Sedan tittar jag på klockan. Kvart i. Jag samlar ihop mina kvitton och går.

När jag passerar bordet med de kåta gymnasisterna sneglar de upp och jag ler tillbaka, i vetskapen om att också de ska sambohandla en dag.

Och Ebba Grön är för övrigt Blondinbellas favoritband."Den här krönikan väcker en hel del tankar hos mig, tankar kring att vi alla (förhoppningsvis) ska bli vuxna en vacker dag. Där har vi inget val. Vi har däremot ett val när det gäller vilken typ av vuxna vi vill vara.
Vill du vara en vanlig Svensson, som arbetar 08-17 måndag till fredag (om du inte har fått sparken, så här i finanskrisen), för att sedan komma hem och äta kvällsmat vid köksbordet innan du slår dig ner framför TV4-nyheterna. När de är slut går du och lägger dig, för att gå upp nästa morgon och göra samma saker om igen. 
Eller vill du välja att gå en annan väg?
Jag tror att det till viss del kan vara en generationsfråga; många av oss yngre (ja, jag räknar mig faktiskt fortfarande dit, trots att jag fyllt 30!) kommer nog att fortsätta att ha våra värderingar och vår livsstil hur gamla vi än blir. Jag tror tex att jag alltid kommer att lyssna mycket på musik, oavsett hur gammal jag blir, och jag tror inte att det kommer att ändras till dragspelsmusik bara för att jag fyller 70, utan jag tror att vår generation kommer att lyssna på punk, rock och indie ända in på ålderdomshemmet, och vi kommer att vägra att sänka volymen bara för att personalen klagar!
Glöm inte de tuffa punktanterna i videoklippet jag la in här häromdagen!

Vad vill jag egentligen ha sagt med det här inlägget?
Jo, bara för att man blir vuxen så betyder inte det att ma måste bli gammal och ålderdomlig!
Jag är 30 år och arbetar som sjuksköterska. På jobbet är jag väldigt ansvarstagande och effektiv, och jag tycker om att ta på mig nya arbetsuppgifter. Det beror väl till stor del på att jag måste få lära mig nya saker och ta mig an nya utmaningar, annars tröttnar jag och går vidare. Dessutom är jag och har alltid varit oerhört nyfiken och vetgirig, därför kombinerar jag mitt heltidsarbete med studier av olika slag; jag tycker om och har ett behov av att lära mig nya saker, helt enkelt!
Musik är, har alltid varit och kommer med all sannolikhet alltid att vara väldigt viktigt för mig, och jag älskar att gå på olika konserter och festivaler. Som 30-åring kan man kanske känna sig en aning malplacé på många av de festivaler som anordnas i vårt land, det har jag löst på det finfina sättet att arbeta på festival! Kombinera två olika nöjen; det är ju perfekt (ja, jag ser faktiskt arbetet som nöje också, jag tycker att man måste göra det, jag skulle aldrig stå ut med att gå till ett jobb jag inte gillade)! Man träffar oerhört många roliga och intressanta människor på det sättet; jag blir jätteimponerad och glad när jag möter damer och herrar i 50- och 60-årsåldern som har full koll på alla artister som spelar under festivalen, och diskuterar vilka de ska se: "Vi får ju bara inte missa Babyshambles spelning, det ska bli roligt att se om Pete Doherty lyckas fullfölja spelningen eller ej, jag kommer ihåg när de spelade för tre år sedan, då..."

Kort sagt: Man måste inte bli tråkig bara för att man blir äldre!
Man kan vara mogen och ansvarskännande, men ändå tycka om att ha roligt, och leva livet!

För övrigt så måste Joakim Thåström också tycka att det känns en aning upp och nervänt när Fredrik Reinfeldt festar till Staten och kapitalet, och Blondinbella diggar Ebba Grön...

Spaceman

Kategori: Musik

Did you give the world some love today?

Kategori: Musik


Kanske inte rätt dag att fråga, med tanke på det äckliga snötäcket som ligger ute, men Doris' låt piggar upp lite i vinterdepressionen :)

Låååång natt...

Kategori: Det dagliga livet

Den här natten har varje fem minuter känts som en halvtimme...
I och för sig ska jag inte klaga, det betyder ju att patienterna har sovit gott, och vi har sluppit lägga in några nya, men det blir en aning långsamt...
Jag tror att jag ska ta och plugga lite italienska innan det är dags att gå och väcka patienterna...

Ci vediamo!

Robinson 2009

Kategori: Nöjen

Så var det igång; Robinson 2009. Det har pratats om hur det skulle bli tuffare än någonsin, men med tanke på att de har sagt så varje år var jag och mina vänner skeptiska när vi bänkade os framför TV'n.
Vi blev positivt överaskade; inte en vit sandstrand så långt ögat nådde, för att citera Jennie: "det är skitigt, blött och deprimerande- det är precis som det ska vara!" Robinson ska inte gå ut på att sola på en sandstrand, det ska vara en utmaning, det ska vara på liv och död! Eftersom jag var tvungen att åka till jobbet hann jag bara se halva första avsnittet, men det är redan några oförglömliga händelser och replikskiften som satt sig, som tex när de påstridiga tjejerna röstade ner punkaren och bestämde att de skulle riva huset, för att bygga ett nytt nere på "stranden"- bara för att upptäcka att den hamnade under vatten när tidvattnet kom in!

"Det är ett hus däruppe, men vi håller på att riva det."
"Va'?! Varför då?"
Ja, det kan man ju undra..."

Alla deltagare tänker inte så långt, får jag lov att säga...

Nästa incident var ju när några i gänget kom på den geniala idén att äta musslor, tagna från ett träsk, fulla med lera...
Musslor som är oerhört riskabelt att äta även under rena förhållanden, och ofta orsakar matförgiftningar; hur kommer man på tanken att äta dem direkt ur ett träsk fullt med lera???

De vita stränderna med palmer och kokosnötter lyser med sin frånvaro i årets ?Robinson?. I stället tvingas deltagarna kämpa för sina liv i ett ogästvänligt träsk.

The Call

Kategori: Musik


Ser fram emot Regina Spector live, älskar hennes spröda men ändå starka röst!

Ska = Glädje!

Kategori: Musik

Det var inte länge sedan jag kom på att en av mina "kollegor" faktiskt spelar i det utmärkta skabandet the Liptones!
Coola gummor!

Kategori: Musik

Det här är jag och mina vänner när (om) vi når den aktningsvärda åldern!
Vad säger ni? Jennie? Catrin?

Hultsfred 2009!

Kategori: Musik

Jag längtar bara mer till Hultsfred för varje nytt band de presenterar, eller vad sägs om den här listan?

 

Klara artister

Sven-Ingvars

Kategori: Musik

I eftermiddag/kväll har jag som tur är mått mycket bättre.
Kvällen har tillbringats i egenskap av kontaktperson och i sällskap av mor, far farbror samt två vänner till mamma och pappa. Vi var och tittade på Sven-Ingvars. Säga vad man vill, även om det inte precis är min typ av musik så kan man inte säga annat än att de är duktiga musiker! Att Sven-Erik dessutom har hållit på i musikbranschen i 53 år tycker jag är en prestation i sig! Han har ju inte alltid tagit så bra hand om sig, men nu verkade han vara i bättre form än på länge. Minns senast jag såg honom, på Diggillooturnén för några år sedan, och han var så redlöst berusad att han nästan fick ledas av scen... Det var i samma veva som han åkte dit för rattonykterhet, och det verkar faktiskt som om han har tagit tag i sina problem sedan dess; bra gjort Sven-Erik!De gamla klassikerna spelades i nya tappningar; det var blues, jazz, bluegrass, rock samt spanska och hawaiianska rytmer...

Hängig :(

Kategori: Det dagliga livet

Idag är en allmänt tråkig dag, känner mig febrig, hängig och allmänt urlakad :(
Är väl en kombination av stress/överansträngning och den där förbaskade förkylningen som spökar, i kombination med mina mystiska feberepisoder... Kanske skulle söka till "Diagnos okänd"..? Om det inte hade varit på TV kanske det hade varit ett alternativ.

Älskade säng!

Kategori: Det dagliga livet

Har haft en oerhört händelserik natt på jobbet, sett till händelser känns det som om vi har jobbat minst 20 timmar!

Efter jobbet åkte jag iväg och lämnade äntligen in bilen på reparation! Bromsarna har skrapat en tid nu, så det är verkligen välbehövligt!

Nu väntar sängen!

Språkstudier

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Den här terminen har vi fått en ny lärare i italienskan, och det märks minsann... Den förra läraren vi hade var väldigt snäll och trevlig, men hade en något slapp ledarstil. Hans ständiga kommentar var: "Om ni känner att ni vill öva något till nästa gång så kan ni väl läsa något på den här sidan, kanske leta upp några ord som ni vill kunna..."
Vår nuvarande lärare har en något hårdare ledarstil, hon börjar varje lektion med att skriva upp glosor och verb vi har i läxa till nästa vecka, sedan är det läxförhör. Senast hade vi ett muntligt läxförhör som varade i en timme, av en och en halv timmes lektionstid... Jag tror dock att det är ett mer effektivt sätt att lära sig, man känner ju att vi slappade till en aning när vi hade den förra läraren... Bara en så "enkel" sak som att prata! För vår förra lärare fick vi också prata mycket, men bara i form av att läsa innantill. Vå nuvarande lärares motto är: "Det spelar ingen roll hur mycket ni kan, om ni inte kan sätta ihop meningar och prata!" Det ligger mycket i det; de flesta har ju en stor spärr att övervinna innan man vågar prata ett nytt språk, och det krävs mycket övning innan man kommer över den spärren.
Hur som helst så känns det lovande; jag tror att vi kommer att lära oss mycket med vår nya lärare!

Rätt låt vann!

Kategori: Musik

Jag tycker faktiskt att melodifestivalen i år har varit ovanligt rolig att titta på; det har varit en salig blandning av gengrer och artister, och de allra flesta har haft roliga och underhållande scenshower!
Allra roligast tyckte jag var att rätt låt faktiskt vann, för en gångs skull!Jag kommer att sakna Petra Medes klockrena skämt!

Jag är en vampyr!

Kategori: Musik


Denna låt är för bra för att glömmas bort, dessutom är videon oerhört snygg, och Markus har den där härligt halvfalska rösten som jag älskar! Ser fram emot Hultsfred, där (bland många andra bra artister/band) ska spela i år igen!

"Hela världen är så underbar- om man är korkad, tom och glad!"

"Toaletten, spegeln, jag har stirrat färdigt på den, och vem blir inte ful i 60 watts ljus?
Toaletten, duschen, jag har gömt mig för sista gången i den, och vem blir inte kall, naken och våt i en tom hall?"

Varar ärlighet längst?

Kategori: Debatt

Det går stormiga diskussioner på Expressen.se om att Andreas Lundstedt kan få problem med att komma in i Ryssland om Alcazar vinner melodifestivalen och får representera Sverige i Moskva. Detta med anledning av hans HIV-smitta.
Man kan tycka att kunskpen i världen skulle vara högre, och fördomarna mindre år 2009!
I artikeln står det också att Andreas inte fick något visum till USA, även detta pga hans smitta. Ska det verkligen vara så på 2000-talet, att den som har en blodburen smitta fortfarande inte ska få betraktas och behandlas som vem som helst, utan få stå ut med särbehandling och att folk behandlar dem som om de vore pestsmittade?!
Varken USA eller Ryssland har ju särskilt få personer med blodburna smittor, så vilka är de att förbjuda inträde i deras länder?

Diskussionen kan givetvis inte undgå att komma in på ämnet ärlighet: Om Andreas inte hade varit öppen med sin smitta hade problemet inte funnits! Hade det då varit bättre att han inget sagt, utan låtsats som att det regnade? Jag tror inte det; man måste trots allt se det i ett större perspektiv; för varje offentlig person som öppet kommer ut med att de är bärare av någon blodburen smitta eller multiresistent bakterie så ökar även kunskapen, och gemene man ser också att vem som helst kan drabbas; man behöver inte se nedgången och sjuk ut längre, eftersom man kan leva ett normallångt liv som "alla andra" tack vare de bra bromsmediciner som finns idag.

Jag och Helena har pratat mycket kring detta med bemötande när vi har haft våra föreläsningar på högskolan nu i veckan. Det gäller inte bara bemötandet av personer med blodburen smitta, utan även den som bär på olika typer av multiresistenta bakterier; tyvärr finns det mycket okunskap, som i sin tur leder till att dessa personer får ett dåligt bemötande; man ser inte människan utan bara smittan. Det viktigaste av allt är ju att inse att vem som helst kan råka ut för detta, både blodburna smittor och multiresistenta bakterier är något som vem som helst kan få, och därför får var och en tänka efter hur just du skulle vilja bli bemött om du blev bärare av en blodsmitta eller multiresistent bakterie?!

Vinter?!

Kategori: Det dagliga livet

Jag vill inte ha snöoväder, jag vill ha vår!!!

Shoreline

Kategori: Musik


Länge sedan jag lyssnade på Broder Daniel nu... De är alltid lika bra!

Hektiska dagar...

Kategori: Det dagliga livet

På två veckor nu har jag inte en enda helledig dag, och dessutom är det mycket möten och annat, så många dagar är det flera bokningar... Dessutom har jag åkt på några envisa högskolevirus, som orsakar en envis förkylning :( Det är bara att köra på, vila så mycket man hinner och kan, och se glad ut däremellan :)

I måndags hade jag och Helena våra första två föreläsningar/laborationer på högskolan. Det gick över förväntan, men jag kände redan efter förmiddagens föreläsningar att jag hade ont i halsen, trodde då att det berodde på att jag pratat så mycket under dagen, men på tisdagsmorgonen vaknade både jag och Helena med förkylning. Det kan säkert i och för sig vara det som spökade hela förra helgen också, när jag gick med feber och kände mig allmänt ruggig. När dagen var slut var det bara hem och stupa i säng; det tar på krafterna att föreläsa också, även om det mest är att man blir tung i huvudet, det är ju inte så fysiskt tungt som vårt ordinarie jobb kan vara.

På tisdagen var det återigen dags för föreläsningar/laborationer, eftersom klasserna är så stora så är de uppdelade på sex grupper, med 20 studenter i vardera. Även tisdagen gick bra, vi var båda förvånade över att vi trots allt inte var mer nervösa, men det är väl så, att med kunskap och intresse kommer även säkerhet.

Igår kunde jag så äntligen ta sovmorgon! Jag gjorde absolut ingenting innan jag åkte till jobbet, läste och tittade på TV och tog det allmänt lugnt. Det var verkligen skönt, och välbehövligt!
På jobbet var det trots allt ganska lugnt, jag hade en tjej som gick bredvid mig, så jag hade bara hand om tre patienter! Det kändes lagom lugnt :)

Idag har varit en sönderhackad dag, det började med möte kl: 10-12, därefter åkte jag hem och tog det lite lugnt innan jag var tvungen att åka till tandläkaren kl: 14.00, och därifrån var det direkt till jobbet.
Här är det i alla fall lugnt; den värsta vågen verkar ha lagt sig på hela sjukhuset just nu, så vi får hålla tummarna för att det får vara så ett tag!

Imorgon bär det åter iväg till högskolan, där vi ska ha våra sista föreläsningar för den här gången.
Vi slutar kl: 17, och då är det bara hem och sova som gäller för mig, eftersom jag sedan ska jobba nätter hela helgen.

Vi får väl se om allt kan lugna ner sig lite i nästa vecka...

Arbete och studier

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Natten på jobbet var hektisk; jag hade hand om flera väldigt dåliga patienter som läkaren från IVA var och bedömde flera gånger. Det slutade med att en patient fick flytta till IVA, men ungefär samtidigt fick vi in en ny dålig patient som vi egentligen inte hade plats för, så det var bara att väcka patienterna och flytta runt dem, kl: 02:00 på natten...
Det är inte speciellt roligt; sömnen är ju oerhört viktig för välbefinnandet och läkandet, och patienterna får inte så mycket nattsömn ändå, så jag tycker att det är viktigt att låta dem sova så mycket det bara är möjligt.

Väl hemma blev det fyra timmars sömn innan det var dags att bege sig till skolan. Eftersom jag missade operationslaborationen i akutsjukvårdskursen i höstas så var jag tvungen att göra den idag. Det var en ganska rolig laboration, och gästföreläsaren (som till vardags jobbar som operationssjuksköterska) var bra, så det känns ändå kul att ha gjort den.

Efter den laborationen hade jag en timme ledigt, då jag och Helena passade på att titta på de salar vi har till förfogande när vi ska hålla våra seminarier/laborationer nästa vecka. Det känns bra, nu har vi grovplanerat laborationsdelen också, så att vi vet på ett ungefär vad de ska få göra, och vart vi ska placera de olika stationerna.
Nu återstår bara att se om lektorn lyckas få tag på en sal med tillgång till dator och projektor, annars får vi skriva ut vår power pointpresentation på overhead, och det går ju också bra, även om det känns lite tråkigt. Det tror jag förresten att vi ska göra ändå, som en säkerhetsåtgärd om  datorn inte skulle funka, eller inte vilja öppna vår presentation eller något annat oförutsett...
Det börjar närma sig nu... Det ska bli riktigt roligt att få undervisa lite. Vi är nöjda med innehållet i vår presentation, så det återstår bara att övervinna nervositeten..;)

Efter vår planering var det dags för kriminalteknik. Idag var det dags för blodbildsanalys, så kriminalteknikern från Örebro som har föreläst för oss tidigare kom tillbaks och berättade om olika blodbilder, och vad man kan läsa ut ur en blodbild. Vi hade även en laboration, där vi själva fick prova på att tolka olika blodbilder samt testa "misstänkta" fläckar; om det kunde vara blod eller om det var något annat ämne. Det var som vanligt roligt och intressant! Tyvärr berättade vår lärare att de tyvärr  har fått förhinder som skulle komma från rättsmedicinska/patologiska avdelningen. Det hade varit intressant, så det var synd att de inte kan komma, men det är ju inget att göra åt.

Hem från skolan tog jag en promenad, eftersom jag inte får någon annan träning idag. Till en början kändes det bara skönt, men efter en stund när jag fick motvind så insåg jag att det trots allt var ganska kallt, och förbannade mig själv för att jag inte tänkte på att ta med mössan! Väl hemma känns det i alla fall skönt att ha fått lite motion och frisk luft, och inte bara suttit inne hela dagen!

Retur...

Kategori: Jobbet

Vad tråkigt det är när en patient som varit inlagd länge och varit väldigt svårt sjuk äntligen blir pigg och kan åka hem, bara för att återkomma redan nästa dag, i sämre skick än på länge...
All planering, allt arbete som lagts ner för att det ska bli bra - förgäves!
Jag känner vekligen med patienten och de anhöriga, för jag blir själv ledsen ända in i hjärtat!

En hurtig våg sveper fram...

Kategori: Träning

Just nu är alla på jobbet helt fixerade vid att gå så många steg som möjligt, en stegräknare sitter snart på var mans höft. Vart man går hör man samtal om hur många steg som presterats, och alla går mer än gärna iväg med konsulter, skjutsar patienter till undersökningar osv, allt för att samla ihop så många steg som möjligt :)
Även de som innan sade blankt nej har nu kommit och efteranmält sig; det är verkligen en hurtig våg som sveper över infektion! Alla sparkcyklar kommer att vara täckta av damm, och hissarna gnissliga pga att de stått stilla så länge när den här månaden är över :)

Dessutom diskuteras redan anmälan till Vårruset, och man funderar över hur många lag vi kommer att få ihop, inte längre om vi kan få ihop något lag, utan hur många..:)

Melodifestivalen

Kategori: Musik

Jag har tyvärr missat 1,5 av deltävlingarna i Melodifestivalen, men jag såg det i lördags. Jag måste säga att jag tycker att Malena Ehrnmans låt var riktigt bra! Att hon seedan verkar vara en väldigt sympatisk person gör ju inte precis intrycket sämre. Det var dock synd att hon och Sarah Dawn Finer ställdes mot varandra i duellen, med tanke på att det var de två som var klart bäst.  Star Pilots låt lät som om man hade kört ett antal gamla 80-talshits i en gigantisk mixer och kompletterat det med ett gäng grabbar i uniform och overaller. En käck och trallvänlig låt, men jag tror att den är på gränsen till att diskas för plagiat. Frågan är vilken sida av gränsen den hamnar på?
Agnes är ju en sockersöt tjej, som gjorde en trallvänlig poplåt. Det man minns nu i efterhand är dock inte en ton av låten, utan Agnes guldoverall. Frågan är om det verkligen är det som går hem i Eurovision?
Thorleifs visade att de har en hel massa erfarenhet av att stå på scen och uppträda. Jag tyckte faktiskt att låten var överraskande bra för att vara Thorleifs. Frågan är om det säger någonting alls i jämförelse med andra? Jag skulle inte vilja att de representerade Sverige i Eurovision, däremot så tror jag att Malenas låt är gångbar internationell, och har en god chans.


Landstingssteget

Kategori: Träning

Igår började Korpens landstingssteg, en tävling där alla landstingsanställda får utmana sig själva och varandra om vem som tar flest steg under en fyraveckorsperiod.
Man tävlar både lagvis och individuellt, och jag har det stora nöjet att vara lagkapten för vårt lag :)
Vi är faktiskt hela 20 st som deltar från avdelning, det tycker jag är ett strålande resultat!
Det finns även tabeller så att man kan räkna om motionsformer där man inte kan använda stegräknaren, tex simning, cykling osv. På tävlingens hemsida lägger man in sitt stegantal minst en gång i veckan, men det är ju roligare om det görs dagligen. Sedan kan man nämligen följa både sin egen och lagets utveckling i fina diagram. Extra roligt för ett kontrollfreak som jag, som gillar att få överblick över saker och ting. Det är ju av samma anledning jag tycker så mycket om Shapelink.se :)