Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Powerwalk, kvinnohjärtan och cykelmontering

Kategori: Träning

Efter åskovädret tittade solen fram igen, så det blev ett riktigt härligt kvällspass med stavarna!

Är inte alls förtjust i Becels Woman in red-app (förra turen stängde den av sig själv efter 0,07 km!), men vad gör en inte för den goda saken..?
Det går alltså ut på att för varje km registrerad i appen skänker Becel 1kr till forskningen kring kvinnohjärtan, och som kvinna med hjärtfel måste jag ju så klart stötta den kampanjen!

Efter mycket om och men, and a little help from my friends är nu den nya cykeln nästan ihopmonterad! Imorgon kan det nog bli en premiärtur!

Lasse Åberg sade en gång något i still med att "om du går fort och ler stort och mycket så är det ingen som ser hur ful du är"..;)

Livet...

Kategori: FilmLördagsfys

Kategori: Hobbyfotograf


Härlig dag för lördagsfys!

Säg hej till min nya träningskompis Stollan, formerly known as Molly! Lillbrors och hans flickväns (och lilla bästisens) hund! Med henne blir powerwalken inte bara cardio; en får ett styrketräningspass på köpet! :)

Trevliga miljöer för powerwalk i hembygden!
Ett gäng nyfikna kompisar undrade vad vi höll på med..;)

Det drar ihop sig...

Sköööönt att vila i skuggan efter ett träningspass med bonusmatte!

Gubbarna jobbar och vi tränar - känns som en utmärkt fördelning! ;p

Jobb, cykel på köpet och inlämning av examensarbete

Kategori: Projekt livsstil

En hektisk men fantastisk dag på jobbet innebar att jag för första gången var tvungen att hoppa över min lunchpromenad. Jaja, ingen skada skedd; en gång är ingen gång säger de ju, och detta ska definitivt inte bli någon vana! 

Efter jobbet åkte jag och hämtade min fina mountainbike, som jag beställde igår!

Imorgon blir det montering och premiäråk!

Därefter blev det en tur hem till mor och far med blöjor till lilla bästisen. Finns det något bättre än en 10-månaders tjej som blir överlycklig när en kommer och jätteledsen när en går?!

Far ska ut och åka med de stora leksakerna...

Efter besöket hos mor och far ägnades resten av kvällen åt slutredigering av magisteruppsatsen. Nu är den äntligen inlämnad, med hela 12 minuter till godo! Varför ska en vara ute i god tid? Tillvaron blir ju så mycket mer spännande så här!

Så här glad kan en vara när en äntligen lämnat in den reviderade slutgiltiga versionen av magisteruppsatsen; om allt går vägen kan jag inom kort titulera mig barnsjuksköterska! :)


Ytterligare en uppsättning kläder som var alltför små förra sommaren men som nu är "ganska" baggy..:)

Projekt livsstil v. 22

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: +-0.
Total viktnedgång: 26,1 kg.

Powerwalk/stavgång: 46 km / 7 dagar / 495  min.

Ingen viktnedgång alls denna vecka, trots att jag har skött såväl kost som motion. Funderar över om energiintaget är alltför litet, nu när jag tränar så mycket mer än tidigare; ligger på ett intag runt 750-1000 kcal, och enligt min träningsapp förbrukar jag ca 1500-2000 kcal/dag utöver det basala energibehovet. Det är uppenbarligen en kraftig negativ balans, som ju i längden kan medföra att kroppen sparar på den energi den har. Får diskutera upplägget med dietisten i nästa vecka!

Annars är jag nöjd; jag har som sagt skött mig bra. Känner att träningen och kosten alltmer blivit en del av mina dagliga, naturliga rutiner.

 


Kattityd

Kategori: HumorSlö ledig dag

Kategori: Träning

Det kändes som att det var tur att det var en ledig dag för min del idag; har känt mig väldigt slö och inte gjort många knop under dagen. 

När kvällen närmade sig och mitt Vivofit visade den föga imponerande siffran ca 3300 steg så började jag fundera över om jag satt målet på 10000 steg/dag alltför ambitiöst, och om jag kanske borde sänka det...

På kvällen kom finaste bästisen och hälsade på, så att hennes föräldrar och min käre far skulle kunna slå gräs. 

Det var en riktigt trevlig kväll för en promenad med bästisen i barnvagnen!Nej, jag har inte kjol idag heller, bara väldigt baggy byxor..;)


Vivofit sitter på armen! :)

Efter lite mat och mys var lilla bästisen rastlös/övertrött, så det blev en runda till! Bara ett varv den här gången, sedan stod föräldrarna hemma och väntade på oss!
Detta innebar att dagen trots sin sega start slutade på 16239 steg, och plötsligt känns 10000 steg/dag som ett fullt rimligt mål..;) Det roliga är att det bara är första gången som en måste sätta sitt mål själv, sedan höjer Vivofiten själv successivt målet, så att en ständigt utmanar sig själv.


Maja kom hem ikväll igen, denna gång efter att ha varit borta i tre dagar. Då var hon dock bara hemma några timmar och åt, sov och gosade innan hon stack iväg igen. Dessförinnan hade hon varit borta i sex dagar..:( Det märks att både hon och Zlatan njuter av det underbara vädret; de är ofta borta 2-3 dagar i rad innan de kommer hem, hungriga, trötta och supergosiga.

En måste ju vara lite juste..;)

Kategori: Projekt livsstilLunchpromenad, belöning och trötthet

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det lugnare på jobbet, så idag hann jag med hela min lunchrunda..:)

Härligt väder var det också, om än betydligt svalare än förra veckan!

Efter jobbet åkte jag till Elgiganten och köpte mig det här fina fitnessbandet; Vivofit från Garmin! Jag ser det som en liten uppmuntrande present och belöning till mig själv för att jag har kommit igång så bra med Projekt livsstil! Detta band är en avancerad aktivitetsmätare, som håller koll på antal steg, energiförbrukning, sömn, viktutveckling, med mera, med mera - Således en väldigt rolig liten pryl!

När jag sedan kom hem och hade programmerat Vivofit så kom den stora tröttheten över mig, så det blev ingen mer träning ikväll. Jag nöjde mig med gårdagens långpass och att jag ändå fick till ett bra lunchpass idag. Nu blir det "tidigt" sänggående, så att jag är pigg och fräsch imorgon igen - Det är ju en röd dag, så jag är ledig (i och för sig är det även min ordinarie lediga dag, så jag "går miste om" den extra lediga dagen..;))! 
 

Middag med kära väninnor och tisdagsfys

Kategori: Hobbyfotograf

 
 
Efter jobbet åkte jag direkt till gamla hemstaden, där jag först lämnade tillbaks några böcker på högskolebiblioteket, innan jag träffade ett gäng kära väninnor för middag i kvällssolen!


En något kylig, men härlig kväll för tisdagsfys!

 
Jag var så gott som ensam på den gröna milen, kom halvvägs innan jag insåg varför..;)
#thegreenmile #dengrönamilen

Så här glad kan en vara efter 9 km powerwalk med stavarna...
Hög på livet, naturen och endorfinerna!Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf


En trevlig dag förlunchpromenad!


Av arbetstekniska anledningar hann jag inte ta så lång lunchrast idag och hann blev därför tvungen att ta den allra kortaste rundan, men jag var i alla fall ute och promenerade; allt är mer än inget, och allt räknas!

Heeeelt otroligt att lupinerna redan blommar; de brukar ju blomma lagom till midsommar!
 
Såå vackra syrener!

Inte i mitt namn!

Kategori: Aktuellt

Det blåser kalla vindar in över Europa, men det sker inte i mitt namn!


#inteimittnamn

Måndagsfys

Kategori: Naturen


Trevlig kväll för måndagsfys!

Trodde faktiskt att jag skulle slå hastighetsrekord med Scooter i lurarna, men så blev det inte..:(

Under dagens träning har benhinnorna gjort sig alltmer påminda - Voltarengel it is! Bästa Catrin tipsade om att även Tigerbalsam funkar ganska bra så det får bli morgondagens inköp!

Suddig bild, men förra sommaren var de här kläderna för små - känns riktigt gött att de nu är ganska baggy, även om de än så länge sitter kvar och inte faller av!

Nu väntar lite styrka till Biggest looser!

Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf


Trevlig dag för en lunchpromenad! 

Hade inte så mycket tid på mig så det blev en lite kortare runda än vanligt, men det är bättre än inget! 😅💪💪👊

Måndag morgon...

Kategori: EftertankeNedslående valresultat...

Kategori: Aktuellt


Kan inte säga annat än att valresultatet i min valkrets är oerhört nedslående... 😰😰😱

Humor på hög nivå!!! 😂😂😂

Gräsklippning...

Kategori: Hemmet

En kan kanske tro att det här med gräsklippning är en ofarlig syssla, men icke! Tre blåsor och ett gäng sår av oklar härkomst blev resultatet av kvällens omgång!

PS: Ikväll lyckades jag starta gräsklipparen själv och slapp ringa efter hjälp som en annan kärring - inte för att jag gjort det någon annan gång heller, självklart inte..;)

PS 2: Passade på att lägga in lite squats mellan de olika etapperna i klippningen - imorgon blir det däcket!


EU-val och mors dagsfirande

Kategori: Det dagliga livet

Innan det var dags att åka och fira mor och farmor gav jag mig iväg till vallokalen och röstade.
Därefter blev det mors dagsfirande samt mys och bus med bästisen i solen!

Nu blir det lite vila innan det är dags för gräsklippning och eventuellt en tur med stavarna!

Rösta!

Kategori: AktuelltAnvänd och ta vara på just din medborgerliga rättighet att rösta för EU-valet idag! Tänk på alla dem som inte har denna rättighet, och skulle ge vad som helst för att få den; då är det rent oförskämt att vi som har chansen att påverka inte alltid utnyttjar den!

Kvällsmys...

Kategori: HusdjurenLördagsfys

Kategori: Naturen

Efter en mulen, regnig och åskig dag blev det en väldigt trevlig kväll för lördagsfys!Bytes: Ett par fötter med ömtåligt och trasigt skinn bytes mot ett par starka och hela dito!

Dags för premiärdoppet!

Hamnade visst mitt i barnkammaren...Det var kallt som tusan, men uppfriskande och skönt efter en rejäl powerwalk med stavarna!

Dagliga rutiner...

Kategori: Det dagliga livetFitnessband

Kategori: Det dagliga livet

Är sååå sugen på att köpa mig ett fitnessband från Garmin! Kanske får det bli en investering för skatteåterbäringen (nu när jag för en gångs skull slipper betala en massa extra!)..?Jimmie håller tal...

Kategori: Aktuellt
Gustav Fridolin har skrivit ett öppet brev till Jimmie ÅkessonFacebook, med anledning av samarbetet mellan SD och franska Front National:

"Nu får det vara slut på mörkandet, Åkesson! Du har nyligen kallat det franska rasistpartiet Front National för "fräscht" och "modernt". I onsdags höll deras grundare och parlamentariker Jean-Marie Le Pen valmöte där han önskade att Afrika s...kulle drabbas av ebola så människor dör hellre än flyr till Europa. Tidigare har Le Pen kallat Förintelsens gaskamrar för en "historisk bagatell". Är det detta parti du kommer bilda grupp med i EU-parlamentet?

För att kunna påverka i parlamentet måste man tillhöra en partigrupp, och för att bilda en grupp behövs ledamöter från flera olika länder. De flesta partier på den främlingsfientliga högerkanten, som Dansk Folkeparti och UK Independence Party, har gjort klart att de aldrig under några omständigheter ger Front National och Jean-Marie Le Pen den möjligheten att låta sin rasism och antisemitism påverka Europa.

Men inte Sverigedemokraterna. Tvärtom. SD och Front National samarbetar redan i den europeiska plattformen för högerextrema partier EAF som är tänkt som en grund för att bygga en partigrupp i EU-parlamentet efter valet. Front Nationals partiledare Marine Le Pen, Jean-Maries dotter, har besökt Sverige för att träffa Jimmie Åkesson och lägga upp grunderna för ett samarbete.

Ändå gör SD allt de kan för att slippa prata om vilka man ska samarbeta med i Bryssel. Av goda skäl. I de sista dagarna innan holländarna skulle gå till val tappade deras främlingsfientliga parti PVV uppemot tio procent eftersom partiledaren öppnar för att släppa in Jean-Marie Le Pen i en grupp, den "franska ebolomannen" som han kallades för i nederländsk press.

Imorgon är valets sista dag. Nu måste SD ge svar. Är en röst på er en röst på en partigrupp med Front National? Kommer ni ge Jean-Marie Le Pen inträde i en grupp och möjlighet att låta sin rasism och antisemitism påverka europeisk politik? Ja eller nej?"

 
Foto: Nu får det vara slut på mörkandet, Åkesson! Du har nyligen kallat det franska rasistpartiet Front National för "fräscht" och "modernt". I onsdags höll deras grundare och parlamentariker Jean-Marie Le Pen valmöte där han önskade att Afrika skulle drabbas av ebola så människor dör hellre än flyr till Europa. Tidigare har Le Pen kallat Förintelsens gaskamrar för en "historisk bagatell". Är det detta parti du kommer bilda grupp med i EU-parlamentet?

För att kunna påverka i parlamentet måste man tillhöra en partigrupp, och för att bilda en grupp behövs ledamöter från flera olika länder. De flesta partier på den främlingsfientliga högerkanten, som Dansk Folkeparti och UK Independence Party, har gjort klart att de aldrig under några omständigheter ger Front National och Jean-Marie Le Pen den möjligheten att låta sin rasism och antisemitism påverka Europa

Men inte Sverigedemokraterna. Tvärtom. SD och Front National samarbetar redan i den europeiska plattformen för högerextrema partier EAF som är tänkt som en grund för att bygga en partigrupp i EU-parlamentet efter valet. Front Nationals partiledare Marine Le Pen, Jean-Maries dotter, har besökt Sverige för att träffa Jimmie Åkesson och lägga upp grunderna för ett samarbete.

Ändå gör SD allt de kan för att slippa prata om vilka man ska samarbeta med i Bryssel. Av goda skäl. I de sista dagarna innan holländarna skulle gå till val tappade deras främlingsfientliga parti PVV uppemot tio procent eftersom partiledaren öppnar för att släppa in Jean-Marie Le Pen i en grupp, den "franska ebolomannen" som han kallades för i nederländsk press. 

Imorgon är valets sista dag. Nu måste SD ge svar. Är en röst på er en röst på en partigrupp med Front National? Kommer ni ge Jean-Marie Le Pen inträde i en grupp och möjlighet att låta sin rasism och antisemitism påverka europeisk politik? Ja eller nej?

Och du - har du läst så här långt är det värt att dela vidare den här uppdateringen och kräva svar från SD. Sverige har rätt att veta.

 

Blomsterprakt

Kategori: Hemmet

Skulle köpa blommor till mor inför mors dag. De var så fina att jag inte kunde låta bli att köpa en till mig själv också!

Den jag valde åt mig själv har som ni ser inte så många utslagna blommor ännu, men en hel massa knoppar!

Blåsor och skoskav

Kategori: Projekt livsstil

Låt oss tala om blåsor och skoskav igen...

Nog för att jag är en veteran när det kommer till skoskav, men jag har aldrig tidigare haft en så här stor blåsa (som en pingisboll!) som inte gått sönder utan bara fortsatt att fylla på sig! Huden på en häl rymmer dock bara en begränsad mängd vätska, så nu kände jag mig tvungen att sticka hål på den. 

Har införskaffat sporttejp, så nu blir det till att tejpa utanpå de vanliga snabbförbanden!...

Kategori: Det dagliga livetFredagsmys och fredagsfys

Kategori: Det dagliga livet

Efter en intensiv arbetsdag och en hektisk vecka med alltför lite sömn kändes det oerhört skönt när klockan började sig 17 och det var dags att ta helg. Efter att ha arbetat extremt obekväma arbetstider i 20 år känns det vääääldigt skönt och lyxigt att arbeta kontorstid, och vara ledig alla helger och röda dagar!

Efter jobbet begav jag mig hem till mor och far för grillkväll med familjen och bad med bästisen. 

Därefter var det dags för fredagsfyset; det blev en tur med stavarna på Mösseberg ikväll också :)


Hade med baddräkten och hade tänkt ta årets premiärdopp, men alla festande ungdomar fick mig att banga - satsar på premiärdopp imorgon istället!Projekt livstil v. 21

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: 0,5 kg.
Total viktnedgång: 26,1 kg.
Powerwalk/stavgång:  66 km / 7 dagar / 730  min.

Har mer än fördubblat träningen jämfört med föregående vecka! Har även kommit igång och tränat lite styrka med egen kroppsvikt därhemma.

Med tanke på förra veckans enorma resultat på -3,1 kg är jag nöjd med veckans viktnedgång även om den inte var så imponerande hög.

Även om jag bara har kommit halvvägs på min resa så tycker jag mig kunna ana en viss skillnad..:D

Kvällsträning

Kategori: Hobbyfotograf

Direkt efter demonstrationen åkte jag till Mösseberg och tog en tur med stavarna.
 


Några grader svalare än lunchpromenaden, men fortfarande väldigt varmt!
 
Haha, det ser ut som att jag har på mig burka eller niqab men det har jag inte (inte heller kjol), det är bara skuggorna som är lite konstiga..;)

Inga rasister på våra gator!

Kategori: Aktuellt

Efter jobbet skyndade jag mig att åka till  stora torget i Falköping, där Jimmie Åkesson skulle hålla tal och det arrangerades en motdemonstration.
 
Blev helt varm i hjärtat när jag anlände till torget och såg alla vända ryggar och regnbågsflaggor vaja för vinden!

 
 
Har aldrig sett så mycket poliser i hemstaden tidigare. Även de skötte sig fint, var glada, snälla och trevliga och har i efterhand rapporterat om att även de tyckte att det var en lugn och fin kväll. - Way to go!
Många långfingrar syntes i luften!

En helt fantastisk kväll, där kommuninvånare i alla åldrar och av alla ursprung slöt upp för att använda oss av vår demokratiska rättighet att visa i ord och handling att vi vill ha en värld och en kommun som genomsyras av kärlek, respekt och mångfald, istället för det som Åkesson representerar. Ingen störde under Åkessons tal, men där hans anhängare applåderade valde vi att istället bua, för att visa vårt missnöje.
 
Det höjs ju röster om att våra aktioner skulle vara "barnsliga" och att det är bättre att inte alls gå dit. Saken är ju den att vi försökt att tiga ihjäl SD alltför länge, det resulterade i att de hamnade i riksdagen efter förra valet. Det som ses nu är att de faktiskt tappar röster i opinionsmätningarna för varje genomförd aktion. Jag hade gärna samtalat med herr Åkesson, men tyvärr har jag inte fått den möjligheten. Har dock fört både intressanta diskussioner med och mottagit grova hot från SD-anhängare. Vill också poängtera att hans tal inte blev det minsta stört; han framförde det han ville ha sagt och de som ville hade möjlighet att lyssna på honom.
 
 

Fötter, träning, blessyrer och blåsor

Kategori: Projekt livsstil

Om en har sådana underbara fötter som jag, med ömtåligt skinn samt sneda och krokiga tår som ligger emot varandra, och tränar mycket så uppstår det gärna en del blessyrer och blåsor.

För oss som har ömtåligt skinn så är rådet att endast använda gamla och väl ingångna skor visserligen till viss hjälp, men vi får skav, blåsor och sår av de skorna också! Mitt råd här är att ha några olika par att växla mellan när problemen uppstår, för att skifta belastning och tryck lite grand. Att tejpa utsatta områden kan funka i förebyggande syfte, och Compeed eller andra så kallade "skoskavsplåster" är räddningen när skavet/blåsan/såret väl uppstått. 

När en tränar mycket så blir ju fötterna lätt fuktiga och varma; en drömmiljö för svampinfektioner, som jag själv nyligen drabbades av, för första gången. Rådet här är att vara noggrann med att tvätta fötterna och efteråt torka ordentligt torrt mellan tårna morgon och kväll. Gärna gå mycket barfota eller i sandaler, för att låta fötterna luftas. Om en ändå drabbas av en svampinfektion så kan jag rekommendera Cortimykcreme, som smörjs in morgon och kväll. Eftersom den även innehåller kortison så lindras även den klåda och smärta som kan uppstå.


Valtal och motaktioner

Kategori: AktuelltI eftermiddag/kväll kommer Jimmie Åkesson för att tala i min nuvarande och gamla hemstad. Motaktioner arrangeras med fantastisk uppslutning. Kritikerna mot detta höjer sina röster och menar framför allt att det skulle vara "odemokratiskt" och strida mot yttrandefriheten att visa att inte inte håller med eller ens kan acceptera allt. De glömmer bort en väldigt viktig sak; yttrandefriheten innebär att vi alla har rätt att uttala verbalt eller skriva ner våra åsikter utan att hamna i fängelse på grund av dem. Det garanterar inte att någon kommer att lyssna eller ens bry sig om vad vi säger, och det ger andra samma rätt att inte hålla med, och att yttra det! 
- Där mina vänner, har vi den springande punkten. 

Ses vi ikväll, med ryggen mot herr Åkesson?Annorlunda morgondag?

Kategori: EftertankeHärlig försommarkväll!

Kategori: Träning

Efter jobbet åkte jag direkt till Mösseberg och tog ytterligare en powerwalk i det underbara vädret!

Tyvärr hade jag inte med mig stavarna, men det går ju bra ändå, även om det känns att tempot och effektiviteten inte blir densamma.

Det är så roligt, för de har verkligen satsat på att göra iordning motionscentralen, och har egentligen gjort om hela berget till en motionscentral! Motionsspåren är många, fina och välskötta, numera med utegymstationer med jämna mellanrum. Jag har länge gått och sneglat på de där stationerna; snart kanske jag vågar testa, om ingen finns i närheten och ser mig...

Förgätmigej...De har även fräschat till sjön och stränderna, och anlagt en riktigt fin beachvolleyplan, grillområde och en stooor fin lekplats för barnen.

Det var inte utan att jag blev lite sugen på att bada; till helgen kanske det får bli ett premiärdopp..?


Efter träningen var jag i princip bara hemma och vände, innan jag åkte hem till mor och far och grillade, med broder Daniel.


En mysig kväll, med en fantastisk solnedgång!

Lunchpromenad

Kategori: Naturen

Idag var det riktigt varmt, soligt och skönt på lunchpromenaden; nu känns det nästan som att sommaren är här!

Jag har faktiskt kommit till det stadiet att jag börjat kolla in olika motionslopp! Efter mitt förra fiasko med Blodomloppet för flera år sedan väljer jag dock att satsa på att ta med mig stavarna, och inte satsa på att börja löpträna. Då fick jag nämligen både benhinne- och hälseneinflammationer i båda benen, efter att ha gått ut för intensivt med träningen, och det var inte det minsta behagligt!

Hur älskar du?

Kategori: HumorExamination!

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom


"Andra behöver sova en natt, för oss räcker det lätt med en kvart!"

Det var med blandade känslor jag satte mig på tåget mot Stockholm kl: 06 imorse; efter två års slit är examinationsdagen inne, vilket givetvis känns oerhört gött, men samtidigt så kommer jag att sakna alla underbara klasskamrater!
Rullar in mot Stockholms C...

Har piffat till mig lite extra, dagen till ära! :)- Hej kompis!
(Observera att personen på bilden inte var vår examinator!)

Nöjd, glad och väldigt stolt efter att ha fått övervägande positiva omdömen vid respondentskapet, även opponeringen gick bra, och det var flera (inklusive lärare/handledare och examinator) som kom fram och gav positiv feed-back efteråt - feeling great!


Efter examinationen firades det med kaffe och tårta! :)

###

Kategori: TVPå resande fot

Kategori: Diet

Fick ihop motionen riktigt bra trots att jag befunnit mig på resande fot hela dagen; det handlar bara om att ta vara på de tillfällen som ges att motionera istället för att bara sitta och slappa!
 
 
Lunchtime! :)
 

     
     
     
       
     
Klicka på bilderna för att se dem i större format!
 

Illegala immigranter??

Kategori: AktuelltAaaare you ready to rumble?

Kategori: Naturen

De mörka molnen samlar sig - jag passar väl på att ta en powerwalk med stavarna! 👌💪💪👊"Vi ville spela surf men det blev mest punk - hårt, skoningslöst och tungt!"

Hög på livet, endorfinerna och naturkrafterna!

Motivation

Kategori: Projekt livsstil

Love life - live life!

Kategori: EftertankeSommarplågor

Kategori: Musik

Varje sommar har ju sina sommarplågor, ni vet de där låtarna vi älskar att hata. Jag tror att jag redan vet vilka mina kommer att vara i år:

"Dra mig över grusgången så får jag känna att jag lever, dra mig genom staden hem till dig. Du får göra vad du vill, får göra allt och lite till. Du får göra vad du vill med mig ikväll."


Jag veeeeet att den är gammal, men jag tycker att den står sig än (!)!

"Hej hej, du kommer att se att vi som har ADHD, vi har det roligare!"

"Hej hej, dansa med mig; tjej eller om du är gay, det spelar ingen roll för kärlek är min paroll!"

1+1=5, när det är Håkan och Veronica Maggio! <3

Lunchpromenad

Kategori: Träning

Vis efter fredagens lunchproblem nöjde jag mig idag med en måltidsersättning till lunch och tig istället en längre promenad. Har lite träningsvärk och känner mig lite stel framför allt i höfter, lår och rrrrroooompa - gött när en känner att det en gör får resultat där det behövs! 👍💪💪👊

Jag gick lite "vilse", och plötsligt insåg jag att jag hade gått runt hela samhället - löööövely! 


Fullkomlig ääääälskar naturen just nu; njuter i fulla drag av varje minut ute!

Beslut.

Kategori: Projekt livsstilFeeling good!

Kategori: Träning

Efter hockeyn vräkte regnet ner, så jag körde lite styrka inomhus. När jag var färdig hade det klarnat upp ute, och då kunde jag bara inte motstå att ge mig ut med stavarna!

Stod länge vid ett vägskäl och velade, men bestämde mig slutligen för det kloka beslutet att ta den kortare rundan och istället sätta fart med granskningen av den uppsats jag ska opponera på!
Jag har ändå avverkat 27,5 km i helgen, så det får jag vara nöjd med! 💪💪👊
*suck*

Kategori: Diet

Tänkte lyxa till det med en burgare framför hockeyn, men det tyckte inte min mage om; den trivs bäst med min vanliga diet, och det är väl i och för sig bra!

Hoppas den tycker bättre om det här, om en liten stund! Det brukar, tack och lov funka bra - äääälskar jordgubbar!Billigt?

Kategori: Humor


Hahaha 😂😂😂

Gräsklippning eller powerwalk?

Kategori: Hobbyfotograf

Tänkte gå ut och klippa gräset, men kom på att jag glömt att köpa bensin, så det fick bli en tur med stavarna istället!Hej kompisar!

Inget smakar bättre än vattnet efter ett träningspass!Min gräsmatta är inte oklippt, den är solig och uppiggande!


Hårklippning och lockar

Kategori: Kroppen

Är mycket nöjd med hur lockarna kommer fram efter klippningen!
Status och planering

Kategori: Det dagliga livet

Känner mig lite öm och stel i kroppen efter gårdagens bravader, så idag får bli en lite lugnare dag. Måste klippa gräset, och börja gå igenom det examensarbete jag ska opponera på, och så blir det en kortare powerwalk.💪👊

Kategori: Projekt livsstil

Civilstatus?

Kategori: Humor
Slagna hjältar...

Kategori: Husdjuren

Det är två trötta katter jag har här hemma, efter en heldag ute!"Kan du inte bara låta mig vara ifred och sova?!"

Awesome lördag!

Kategori: Träning

Efter den utmärkta inledningen fortsatte lördagen på samma tema; blev inbjuden att grilla med bästa familjen, så jag passade på att låta bilen stå och ta en powerwalk dit!

Lyckades hålla mitt rekordtempo från förmiddagen! 

Me powerwalking - with a big smile on my lips! 

Föräldrahemmet anas lååååångt därnere...Grill, mys och bus med bästisen! <3

Leabybacken - 2 km lång och betydligt brantare än den ser ut på bilden; här brukar lastbilar och bilar bli stående och inte ta sig upp på vintern! Jag lyckades hålla samma tempo som vanligt, och kände mig sedan så pigg i benen att jag tog en extrarunda på 2,5 km! 🙌🙌💪👊
Bättre lördag kan en knappt tänka sig!


Garderobsrensning

Kategori: Projekt livsstil

Känslan av att gå igenom garderoben och hänga undan en massa som blivit alldeles för stort och istället plocka fram sådant en inte kunnat ha på många år (eller någonsin) är "ganska" amazing!

Just tröjor går ju att använda även om de är för stora, även om det kanske inte är så himla snyggt..;) 
Sentimental? Javisst!Vanföreställningar???

Kategori: HumorLovely day for a powerwalk!

Kategori: Träning

Att jobba dagtid har messat med min dygnsrytm; numera vaknar jag aldrig senare än 07:30!

En sådan här dag fullkomligt skriker min kropp numera efter att få komma ut och röra på sig; det måste väl ses som ett grymt bra tecken?!

Slog hastighetsrekord med stor marginal! :DKände för första gången på länge av benhinnorna när jag gick på asfalten..:/Hög på livet och endorfinerna!

Lite stretching gör gott!

Däckträning

Kategori: Projekt livsstil

Kunde inte hålla mig, utan gick ut och välte traktordäcket en vända fram och tillbaks över gräsmattan igår kväll. 


Konstaterar att det verkligen är ett awesome sätt att träna; känns i precis hela kroppen och drar upp flåset något enormt! Konstaterar idag att det nog var en lagom mjukstart för min rygg; kommer att upprepa detta efter mina träningsrundor. 

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel - Lev med det!

Kategori: Musik

- Suck it up och gå vidare, helt enkelt!
Lär dig av dina misstag och gör saker annorlunda nästa gång.

Slå mig hårt i ansiktet

Kategori: Musik

...!!!

#sommarplåga

Nackdelen med att bo i hus...

Kategori: Hemmet

Efter ca tre veckors krångel med pannan så har rörmokaren äntligen varit här och reparerat den idag; heeeelloooo varmvatten!Fånig?

Kategori: Eftertanke


Love life!

Kategori: Naturen

Har känt mig ganska trött hela veckan; i genomsnitt mindre än 5h sömn/natt är alltför lite för mig.

För att boosta lite energi åkte jag därför direkt från jobbet till Mösseberg, där jag tog en tur med stavarna.Fantastisk utsikt över staden!

Säg hej till min nya träningskamrat! Det har länge legat och skräpat i trädgården och jag hade en tanke om att göra om det till blomkruka, men nu blir det andra användningsområden!

Om en tid ser ni mig så här trädgården (fast förhoppningsvis en aning mer feminin)! ;p

Love life! <3

Lagom hög på endorfiner! :)

Dagens tråkigaste...

Kategori: Naturen

Dagens tråkigaste: Äta lunch! Tvingade i mig hälften och tog en promenad istället!
För övrigt är det alltid lika roligt med positiv feed-back; härligt att kollegorna tycker att det går lika bra som jag gör! :) 

Feed-back kan en aldrig få för mycket av, så lämna gärna en liten kommentar!

Projekt livsstil v. 20

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: 3,1 kg!
Total viktnedgång: 25,6 kg.Promenad:  31,5 km / 6 dagar / 370  min.

Vet egentligen inte vad jag har gjort för att få ett sådant resultat denna vecka, mer än att jag känner att de nya vanorna sätter sig alltmer.

Nackdelen (den enda?) med att gå ner i vikt är när en tappar favoritbyxorna - Efter att det hänt offentligt ett par gånger så insåg jag att det var dags att hänga undan dem (för alltid)!Nu är det bara att köra på likadant, så tar jag snart resterande 29 kg!
#jagtogbeslutet #minresaräknas #projektlivsstil #körbarakör #körbaraköörändainikaklet

Natti natti!

Kategori: Husdjuren

Nu säger jag och min goa sängkamrat god natt! :)Skönhet?

Kategori: EftertankeUnderbar kvällspromenad

Kategori: Naturen

"Solen går upp över kåk och gränd, våren är ung och oanvänd och sången ekar från himlen sänd - Det är ett stort liv!"

Kvällens promenad var helt underbar, om än lite blåsig!Det går bra nu! :D
Kommer allt oftare på mig med att gå med ett stort leende på läpparna igen; jag njuter i fulla drag av alla små mirakler jag ständigt stöter på i vardagen! <3

Milstolpar och lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Vågen visade exakt -25 kg idag. Det känns som en viktig milstolpe, även om målet är minst lika mycket till. 
#körbaraköörändainikaklet

Hur kan detta bättre firas än med en extra lång lunchpromenad på jobbet?!
Älvornas morgondans

Kategori: Hobbyfotograf


God morgon från WC-fönstret!
Älvorna inte bara dansar - de har rena rama ravefesten nere i sänkan!

Nu är det snart dags att bege sig till jobbet! :)

Riktiga män..!

Kategori: Debatt

!

Kategori: EftertankePauspromenad i skrivandet

Kategori: Träning
Hmm, kanske en Nutrilett-shake och en näve chips är en något bristfällig diet hittills idag? Dags att ta en shake till, och lyxar nog till det med ett äpple också! ;)


Magisteruppsats

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Skriver så tangenterna smattrar och datorn glöder; kör bara köööör, ända in i kaklet - det är låååång tid kvar till klockan är 23:59 och magisteruppsats nummer två ska vara färdig för inlämning inför opponeringen!

Känner att det snart börjar bli läge för paus, och en timmes promenad!

Rösta!

Kategori: Aktuellt

Europavalet närmar sig med stormsteg; du glömmer/hoppar över/struntar väl inte i att rösta? De främlingsfientliga partierna breder ut sig över hela Europa, och med din röst kan du bidra till att de får mindre makt!
Att förlåta...

Kategori: Eftertanke
Han är en mycket vis man, Paulo Coelho.

Regnig kvällspromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Kvällspromenaden ägde rum under varierande nederbörd, men den var skön och uppfriskande ändå!Det måste ju vara ett gott tecken när regnbågen slutar i ens gräsmatta; undrar om jag finner en skattkista full med guld..?

Så underbart ljus när solen bröt igenom regnmolnen!

Nu blir det Biggest looser på TV:n, och därefter blir det uppsatsskrivande fram till midnatt imorgon (kanske hinner jag sova ett par timmar också)!

Long before rock 'n' roll

Kategori: Musik

 
... <3

...

Kategori: Eftertanke

Foto: Words of wisdom <3
Inte minst viktigt att kunna förlåta sig själv för de misstag en har begått, lära sig av dem och gå vidare som en starkare och klokare människa!

Det går bra nu...

Kategori: Aktuellt

Sverigedemokraterna (SD) och deras partiledare Jimmie Åkesson far landet runt på valturné. På vissa ställen går det väl bättre än på andra, men så sent som idag blev han tvungen att ställa in sitt framträdande i Göteborg, vilket jag ser som ytterligare en seger för mångfalden.

Soran Ismail som är en av mina stora förebilder skriver på sin Facebooksida idag:
"Känns viktigt att säga det här.
Att demonstrera och protestera mot rasism och nazism är vitalt. Att vända den ryggen är briljant.
Att hindra den från att prata är uselt.
  Jag förstår att man blir provocerad, men den här kampen mot rasism är långt mycket större och viktigare än enskilda personer och enskilda möten. Vi antirasister har tyvärr inte råd att låta våra känslor styra.
Den där natten... när de kom fram och tjafsade med mig på Kungsgatan t.ex. så förlorade de en av sina främsta riksdagsmän pga jag inte lät mig provoceras.
Varje rygg vänd mot SD är en röst vänd från SD. Varje ägg kastat mot SD är en röst kastat mot SD.
Tillsammans är vi många och tillsammans är vi starka Så låt oss sprida det. Håll aldrig tyst."Trots tidigare hot om både det ena och det andra vägrar även jag att låta mig tystas; vi kan aldrig låta dem som kämpar mot mångfald och jämlikhet vinna!

Den 22/5 besöker herr Åkesson min hemstad, och även här planeras en motdemonstration; vi anammar den tysta men tydliga protesten att dyka upp men vända ryggen åt honom och hans åsikter. I skrivande stund är det 55 personer som tackat ja till att lyssna till valtalet, medan vi är 988 motdemonstranter; oerhört glädjande siffror, och de lokala partikamraterna har gått ut i pressen och talat om att de är rädda och oroliga inför arrangemanget... Avsikten är dock att det ska bli en demonstration för kärlek, värme och omtanke, så ingen som inte själv först går till attack behöver vara orolig!- Tyck du att det är larvigt, Linus Bylund, så länge ni tappar väljare i takt med att vi vänder ryggen åt er så framgår det ju tydligt vem som egentligen är larvig..;)

Fuldans!

Kategori: Musik

Jag veeeet att jag har lite lustig smak ibland, men jag gillar det som är bra och framförs med glimten i ögat, och gillar ju dessutom fortfarande Om sanningen ska fram, och jag har fått för mig att det är ganska ovanligt som tjej..;)#sommarplåga

Jobb och lunchpromenad

Kategori: Projekt livsstil

Jag stortrivs verkligen med alla delar i mitt nya jobb; att ha egen, självständig mottagning av patienter, att sitta i telefonrådgivningen och få prata med alla underbara människor, och att få ta emot patienter som söker akut och värdera/triagera deras besvär!

En kollega konstaterade så härligt under eftermiddagen att "Det märks verkligen att du tycker att det är roligt, för du har hela tiden ett stort leende på läpparna!" 
Det stämmer bra det - jag älskar verkligen mitt jobb!


Hann med en lunchpromenad idag också! :)

Episkt!

Kategori: Eftertanke

Another day gone by...

Kategori: Träning

Efter en hektisk dag på jobbet borde jag ha satt mig och skrivit på examensarbetet, men det kom tyvärr tråkigare saker ivägen. Därför var det extra skönt att ge sig ut på kvällspromenad, även om det ösregnade större delen av tiden!
Du stör dig hårt på mig

Kategori: Musik

Hela huset

Kategori: Musik


Såååå bra! Har en alternativ musikvideo till den här låten, men den är privat..;)

Kom igen Lena!

Kategori: Musik


"Sluta dröm om det ljuva livet, vi kommer aldrig va med om det.
Och be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde."

Underbara Håkan... <3

###

Kategori: Eftertanke
Tillit..?

Kategori: EftertankeDagen efter kvällen före...

Kategori: Det dagliga livet

Seg på grund av alltför få timmars sömn, men förvånansvärt pigg med tanke på gårdagens vinkonsumtion har dagen ägnats åt att slappa i soffan samt tömma badtunnan och ställa den iordning inför morgondagens avhämtning. 
Lite tvätt och disk blev det också, och en kvällspromenad med bara lite regn!Det klarnar upp.Himlen brinner.

Älvorna dansar över ängarna...
Grattis Conchita Wurst!

Kategori: Aktuellt

Conchita Wursts deltagande i ESC har kantats av protester, och många är de som höjt sina röster för att hen inte alls skulle få delta i tävlingen. Europa svarade med att visa vart skåpet skall stå, genom att rösta fram Conchita och Österrike som segrare; ett stort steg för mångfalden och emot hatet!

En liten intressant parentes är att Ryssland, vars antihomolagar de flesta av oss känner till, gav Österrike 5 poäng. Juryn placerade Conchita på en elfte plats, medan det ryska folket placerade henom på en tredje plats; det börjar mullra i leden även i Ryssland...

Foto: För alla som tror på en framtid där inga fördomar existerar!!!! #conchitawurst #thomasneuwirst #tom segrare #ESC #värdigvinnare  #2014

Bildspel: Klicka för att starta

ESC, grill och badtunna

Kategori: Vänner

Efter flera dagars förberedelser så överträffade kvällen ändå alla högt ställda förväntningar; det blev en grymt lyckad kväll med de allra bästa!

Solen tittar fram, en öl i handen och köttet ligger på grillen; det blir inte mycket bättre än så här.

I goda vänners lag! <3

Vi hade lyckats liiite för bra med uppvärmningen; 50 grader blev för varmt så vi fick späda med kallvatten från vattenslangen.  Dessert efter första badet och innan ESC - nice!

ESC: En nöjd Zlatan får dubbelt upp med kärlek och gos..:)


Mellanakten var bara alltför underlig; vad var grejen med stegarna??? 
- Det fick bli ett dopp till! :)


 

Förberedelser

Kategori: VännerVattnet är påfyllt och det brinner i kaminen, trädgårdsmöblerna står iordning, grillen är preparerad och det är ljud i stereon som står ute på farstubron. Återstår bara dammsugning och dukning så kan gästerna komma; det kommer att bli en Awesome kväll!
Word!

Kategori: EftertankeGör't!

Kategori: Eftertanke

Hahaha!

Kategori: Humor

lmao!
pic: Wrong Hands

Kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Efter ytterligare en dags regn så var det skönt och uppfriskande med en sen kvällspromenad!Att välja glädje

Kategori: Eftertanke


Flytta på dig!

Kategori: Musik

Förberedelser...

Kategori: Det dagliga livet

Förberedelser pågår inför morgondagens ESC-jippo..:)

Nya grillen hopmonterad och klar; bara ett överflödigt handtag/järn, som nog inte fyller någon viktig funktion, annars har jag utan några större problem lyckats få allt på rätt plats!

Påfyllning av vatten påbörjad, lite smått...

Projekt livsstil v. 19

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: 0,9 kg.
Total viktnedgång: 22,5 kg.Promenad: 25,5  km / 6 dagar /  290 min.

Försöker att hålla på lunchpromenaden; dels är det skönt att komma ut i friska luften en stund på lunchen och en får lite mer energi, och dels så har jag på så sätt i alla fall fått lite motion, även om jag av någon anledning inte lyckas få till det på kvällen. Har kommit igång med stavarna, och använder dem vid alla promenader utom just dem på jobbet.Kvällspromenad

Kategori: Träning

Efter att jag kom hem från jobbet ösregnade det i ett par timmar, men när jag tyckte mig ana en minskning i intensitet skyndade jag mig ut med stavarna!Regntunga skyar...
Lite senare kom far och mor och kollade lite saker inför lördagens ESC-jippo och happening; de ska hjälpa till lite grand med förberedelser och leverans av nödvändigt material...

Allt som är ditt

Kategori: Musik

Godhet

Kategori: Musik

Vem äger problemet?

Kategori: Eftertanke

En fråga som en ofta måste ställa sig när en arbetar inom sjukvården är vem som äger problemet; är det patienten som upplever ett problem eller är det jag som vårdpersonal som upplever problemet? Det sistnämnda är vanligare än en kan tro, och vi måste alltid komma ihåg att prioritera patientens upplevda problem!


Även i privatlivet kan det emellanåt vara bra att fråga sig vems problemet egentligen är...

Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Även idag hade jag turen att det var uppehåll och faktiskt riktigt skönt ute när det var dags för mig att ta lunch.Den omtalade skulpturen utanför stadshuset i det lilla samhälle där jag arbetar; det höjdes många upprörda röster när den restes (pun intended!)..;)När solen lyser med sin frånvaron lyser maskrosorna upp tillvaron som en mängd små solar! :)

Efter en bra dag på jobbet med mycket positiv feedback (det är alltid lika roligt när läkare en arbetar med frågar när ((inte om)) en ska läsa till läkare!) tar jag nu helg!


Förändring..?

Kategori: EftertankeVärldens bästa dåliga exempel

Kategori: Musik

Världens bästa Johan Johansson!

...

Kategori: Eftertanke

Lunchpromenad

Kategori: Träning

Hade turen att det var uppehåll när jag hade lunchrast, så det blev en promenad idag också!

Utökade min runda ytterligare lite grand så nu känns det som att jag har komponerat en ganska lagom runda, kan ju utöka den ytterligare om jag har mer tid på mig.

Den härliga känslan av barnsång på jobbet; mitt kontor ligger mitt emot BVC-väntrummet :)

Välkommen till mig! :)


Hårmodell

Kategori: Mode

Direkt efter jobbet åkte jag till Hultmarks frisörer i Skövde för att ställa upp som hårmodell. Jag hade gett dem helt fria händer med både klippning och färg, så det var spännande, men välbehövligt!

Mörk bild, men håret var ju som synes "ganska" långt (och ovårdat/eftersatt)..."Läraren" bestämmer vad hon vill göra med mig, jag fattar ingenting av alla beteckningar, men ser ett väldigt blont färgprov...
Steg ett; grovklippning gjord. Det försvann nog 25-30 cm, men kändes ändå inte särskilt mycket...


Febril aktivitet...
Är det detta som kallas "foliehatt"..?

Färg och blondering ursköljd och ny omgång färg i håret...Et voila; det färdiga slutresultatet! 
Tycker själv att det blev riktigt bra, även om det inte blev en så stor makeover som jag hade trott, och känner mig supernöjd! 
- Det känns alltid bra att nämnas i samma mening som "Victoria's secret-modell"..;)

Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Trots lite duggregn blev det en kunchpromenad idag också. Har bestämt mig för att hålla fast vid den vanan, så blir det i alla fall någon extra motion dagligen.
Regnet var verkligen välbehövligt; pollenhalterna har inte varit så här höga på 40 år (!!!), och många har haft stora allergiska besvär, nu kanske det kan lätta lite.

Jag kommer in i jobbet alltmer, och det känns fortfarande riktigt bra! :)


###

Kategori: Eftertanke


Idag väntar en spännande och rolig dag!

...

Kategori: EftertankeKvällspromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Har insett att kvällen blir väldigt kort när en arbetar till 17, har en halvtimmes resväg och passar på att göra ärenden på väg hem! Lyckades i alla fall ta mig ut på en kvällspromenad med stavarna (glömde ändra inställningarna i appen, som vanligt)!

Kvällshimlen var fantastisk, som vanligt!
Imorgon blir en väldigt spännande dag, mer information kommer då, jag suger på den karamellen så länge..;)

Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Det blev en kunchpromenad idag också, om än väldigt snabb, på grund av att jag mindes fel på en halvtimme angående när de kommande patienterna var bokade...

Jaja, någonting är bättre än ingenting!

Trots att det var ganska gråmulet så var det förvånansvärt varmt ute, så det blev en skön promenad!

Idag har det varit väldigt mycket telefonrådgivning för min del, men jag känner att jag börjar få in en viss vana nu och nu har jag fått min egen tidbok så att jag kan börja boka in egna patienter! :)


Motivation

Kategori: Projekt livsstilHärlig kvällspromenad

Kategori: Naturen

Kvällens promenad var väldigt härlig och gav mycket energi!
En ser verkligen hur naturen grönskar och blomstrar alltmer för var dag nu; jag njuter i fulla drag (trots en släng av pollenallergi)!

Single ladies

Kategori: Musik

Trädgårdsarbete

Kategori: Hemmet

Trädgårdsarbete är vad jag kallar hemmagym de luxe; frisk luft och fysisk träning i ett, plus att trädgården blir fin - bättre kan det inte bli!Den där grusgången har nog inte blivit ordentligt hackad på flera år; den bestod emellanåt mestadels av maskrosor och gräs! Nu verkar jag dock ha klarat av den värsta delen, där gruset var så hårt packat att det var som rent sten; den andra delen verkar hittills betydligt mer porös och lättjobbad!

Det tog sin lilla tid, men visst syns det en viss skillnad? Måste fixa kanterna lite bättre på sina ställen, men annars är jag nöjd! Kära far och lillebror har erbjudit att komma och fylla på med lite mer sten/singel, så blir det ännu finare sedan.

Jag är inte riktigt vän med gräsklipparen, och jag skäms över att säga att jag varit tvungen att be både far och broder Daniel om hjälp med att starta den - jag har uppenbarligen inte "den rätta knycken"..:/

Nu blir det i alla fall en liten vilopaus, innan det är dags för kvällspromenaden med stavarna!

Motivation

Kategori: Projekt livsstilVilodag, trädgårdsarbete, kvällspromenad och presenter

Kategori: Träning

Idag har jag haft en vilodag från allt vad vetenskapliga artiklar och uppsatsskrivande heter. Det har på det stora hela varit en lugn dag med lite tittande på inspelade TV-serier, hackande i grusgången, gräsklippning och promenad med stavarna; en skön lördag, helt enkelt! Dessutom håller vi på och planerar ett riktigt ESC-jippo; det kommer att bli awesome!

I lurarna; Anne Holtmarathonet kom till det bittra slutet, nu är tiden migen att lyssna på denna handbok för stark-sköra!

Kvällspromenaden var uppfriskande och vacker!

Nackdelen med att ha katter som får vara både ute och inne: De kommer med små presenter till sin matte; idag har jag fått en fågel och en musunge av Maja och två möss av Zlatan..:/ 
De tar i alla fall inte in sina presenter, utan lägger dem så fint på farstubron, alltid något att glädjas över!

Klädsel för människoformade

Kategori: EftertankeHektisk och känslosam dag

Kategori: Naturen

Dagen har varit hektisk och känslosam, så vid 20:30 gick luften ur mig och jag orkade inte koncentrera mig mer på vetenskapliga artiklar och examensarbetet, utan skickade iväg det. Jag har fortfarande en del att göra, framför allt i diskussionen, men jag har i alla fall kommit en bra bit på väg inför denna första bedömning av lärarlaget. Förhoppningsvis tycker de att det ser acceptabelt ut och kommer med en massa konstruktiva förslag! Nästa kritiska datum är den 14/5; då ska allt vara färdigt och lämnas in inför opponeringen!Nu när två jobbiga saker är avklarade känns det som att flera tyngder lyfts från mina axlar! Hade tänkt rensa hjärnan och kroppen med en promenad, men orkade inte så det fick bli pizza framför TV:n istället!

Imorgon väntar trädgårdsarbete! :)

Did you give the world some love today?

Kategori: Musik

Mångfald

Kategori: Eftertanke

Mycket tänkvärt!

Projekt livsstil v. 18

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: 0,4 kg.
Total viktnedgång: 21,4 kg.
 
 
Promenad: 27,5 km / 6 dagar / 385 min.

Veckan har varit intensiv; jag har börjat på ett nytt jobb plus att examensarbetet skall lämnas in för en första granskning idag och att exet kommer och hämtar sina saker idag, så jag har varit tvungen att packa dem. Med tanke på allt detta tycker jag att jag har fått till både motion och mat väldigt bra. Jag har utnyttjat lunchrasten till en daglig promenad; på så vis har det i alla fall blivit någon form av motion även de dagar jag har haft svårt att få till det efter jobbet, även om det inte blivit så långt. Maten känns lättare att få till när livet blivit mer regelbundet. Jag har valt att förlägga min dagliga lagade måltid till lunchrasten, och kört med Nutrilett till frukost, på förmiddagen och på kvällen, och det har fungerat väldigt bra hittills.Candyman

Kategori: Musik


Det är inte utan att det rycker i benen när jag hör den här låten..!

Livet...

Kategori: Eftertanke


Klokast att göra det så bra som möjligt!

Resten av ditt liv

Kategori: Musik

Gå och göm dig Åke Tråk!

Kategori: Musik

Lööövely! :)

Just give me a reason

Kategori: Musik

Studier, packning och eftermiddagspromenad

Kategori: Träning

Detta är en dag av studier och packning; examensarbetet skall lämnas in imorgon för en första granskning, och samma dag bestämmer exet att han ska komma och hämta sina saker; värsta tänkbara timing...

Fram emot eftermiddagen kände jag att det var dags att rensa hjärnan och få lite frisk luft, så det blev en promenad.

Glömde ändra inställningarna till stavgång; energiförbrukningen blir alltså något högre.

De ska tydligen restaurera kyrkan.
Min studiekamrat och ständiga följeslagare är fortfarande trött efter sitt äventyr... Idag har han i alla fall fått sluppa ifrån husarresten, så han har varit ute några gånger.

Längtar såååå mycket efter helgen nu, då får jag tag tag i klippningen av min stackars gräsmatta samt hacka färdigt grusgången och få någon ordning i landen. Sedan blir det hårda tag med examensarbetet igen, med inlämning 14/5!...

Kategori: Eftertanke