Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Nyårslöften

Kategori: Eftertanke


Så långt tillbaks jag kan minnas har mitt nyårslöfte varit att gå ner i vikt och "bli snyggare" (vad det nu innebär?) - Något som (liksom för de flesta) aldrig har lyckats. 

2014 blev året då träningen blev min terapi och största hobby - och kilona rasade "på köpet"! Jag ska inte hyckla; det ligger mycket hårt slit bakom mina 44 kilon viktnedgång, och jag har ännu en bra bit kvar.

 Minst lika mycket arbete som jag har lagt på fysiken har jag dock även lagt på den psykiska aspekten, och jag tror att det är absolut nödvändigt för en hälsosam livsstilsförändring. 

Jag har alltid försökt att glädjas åt det små guldkornen i tillvaron, men nu har jag tränat upp den förmågan ytterligare. Det är så lätt att bli bitter och arg, men det är bara en själv som drabbas av det! Jag mår bäst av att vara glad och tacksam, och när jag då får höra att jag även glädjer och motiverar andra på köpet så är cirkeln sluten!


Ett oskrivet blad

Kategori: Eftertanke

Gott nytt år...

Kategori: Eftertanke

På ett sätt går det väl att se som att cirkeln skall slutas; att året ska börja lika illa som det började... Natten tillbringades på toaletten. Dagen har väl varit något bättre, men försvunnit i en dvala... 😞  Det är i alla fall en effektiv diet; ca tre kilon har försvunnit sedan igår morse (OBS : föregående mening är ironiskt avsedd)! 👍

Det planerade nyårsfirandet med de bästa vännerna är det bara att glömma; jag får fira på hemmaplan med Maja och Teal'c, som en äkta "crazy catlady" (Då känns det ändå skönt att det går att interagera lite grand ändå, genom teknikens hjälpmedel)! Att TV-antennen inte fungerar får väl ses som grädde på moset; jag börjar med "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", och fortsätter väl med någon serie, om jag orkar, eller en god bok!


2014 har på många sätt varit det absolut värsta men samtidigt bästa året i mitt liv. Samtidigt som jag har tvingats genomleva mycket tråkigheter, och en ständigt pågående sorg och saknad, så har jag samtidigt insett att jag är så mycket starkare och klarar så mycket mer än jag tidigare hade trott. Det är verkligen genom prövningar vi växer och utvecklas, men jag hoppas att de kan få bli något färre nästa år... Jag skall göra 2015 till ett legendariskt år, vill du vara med på resan?  😘🎇🎆😘

Sista arbetsdagen och gravöl

Kategori: Vänner

Idag var så den där dagen inne; sista dagen på mitt vikariat, på arbetsplatsen där jag trivs så himla bra med både arbetskamraterna (de bästa) och arbetsuppgifterna! Det blev mååånga kramar och fina tillrop från mina fina patienter 💞 ! Det finns dock några små öppningar i sikte, så jag hyser tillförsikt! 

Typiskt nog så fick jag just denna sista arbetsdag ett väldigt oväntat och oerhört jobbigt samtal, som jag hade väldigt svårt att hantera. Jag brukar kunna klara av att bemöta det mesta, och jag tror att det blev så bra det var möjligt nu också, men jag kommer nog aldrig att glömma det! 😞

Efter jobbet åkte de som hade möjlighet in till en restaurang i sta'n, där vi åt, drack och pratade en massa. 

Några av de bästa!!! 💞😘

Intensiv arbetsdag

Kategori: Hobbyfotograf

År 2014 går mot sitt slut, och det märks att vi befinner oss i mellandagarna; alla ska passa på att ordna allt som de ännu inte tagit tag i under året. 

Det blev ännu en administrationslunch...

Det är verkligen sagolikt vackert ute nu, och när jag åkte hem visade termometern bara -4 grader, jämfört med -14 när jag åkte till jobbet imorse!

Krämpor...

Kategori: Eftertanke

Efter att ha haft en sommar och höst då jag ständigt gått omkring med ett fånigt flin på läpparna, hög på livet, så känns det extra tungt med bakslag. Jag mår ju alltid sämre i kroppen på vintern, men ändå kommer det som ett knytnävsslag i magen...😞😬 

Mer ont i både ryggen, nervsmärtor i benen och mer huvudvärk. Det för i sin tur med sig en ökad trötthet (även om det inte alls går att jämföra med för ett år sedan), som leder till att jag slarvar med träningen, vilket i sin tur ökar på den negativa spiralen ytterligare! 

Nu är det dock STOPP med det; nu är det jag som SKA Sätta igång med mina dagliga träningspass igen, oavsett hur jag mår! Jag VET ju att jag mår såååå mycket bättre av adrenalinet och endorfinerna som frigörs vid träningen!Kattmys

Kategori: Husdjuren

Fina lilla Maja vill alltid mysa och sova med matte i sängen!

Teal'c har istället sin plats i soffan, och vill helst alltid ligga i knäet när jag sitter där!Blixten på min nya mobil är lite läskig... 😼


Tack och godnatt !


Kylig kvällspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Morgonens utsikt från det övre toalettfönstret.

Efter ännu en mycket stillsam dag, med ont i ryggen, ben och huvud, så var det oerhört skönt att komma ut på en kvällspromenad i det förtrollande vackra vinterlandskapet! 

Maja har varit ute ett par snabba rundor, och satt sina avtryck.

Frusen vass vid husknuten...


Jag har i hela mitt liv varit fascinerad av att fotografera kyrkor, därför känns det på något vis "rätt" att jag nu bor strax intill en kyrka!


Där hade en hare satt sina spår. 🐰 Både näsan och ögonen rinner i kylan, jag får gå in och snyta mig och värma mig samt hämta en halsduk att vira runt ansiktet, innan jag går ut en runda till! Halvvägs runt kom jag dessutom på att jag glömt reflexvästen!!!

Det blev i alla fall ett varv runt Övrabyrundan, innan jag tog depåstopp!

Vinterkväll

Kategori: Hemmet


Nu har vintern verkligen kommit till Skaraborg; det är isande kallt, men luften är torr och klar, så det känns ändå friskt och inte lika bitande kallt som när det var någon enstaka minusgrad, fuktigt i luften och blåsigt! Av olika anledningar har jag tyvärr inte kommit ut på någon långpromenad ännu, men imorgon står inget annat på agendan, så imorgon blir det en riktigt vintrig långpromenad! 👍😄❄⛄ Kanske lånar jag Molly av lillebror med familj, så att hon också kommer ut en ordentlig runda...

På besök hos lillebror med familj.

Lillan hade fått en hoppko i julklapp av morfar och mormor! 


Testar mobilens nightvision...

Home , sweet home ! 👌😄

Selfies, snö och fitcamp

Kategori: Det dagliga livet

Det blev ännu en dag med låååång sovmorgon 👌😄

Därefter var jag ju bara tvungen att leka lite med den nya mobilen , och ta lite selfies!

Sedan gick färden hem till bästa Karin, där vi tre musketörer som är coacher för Fitcamp Falköping träffades för en fika och lite planering av vårens aktiviteter!
Nu väntar en god bok! 😄📚📓


Mellandagsrea och julfrid

Kategori: Det dagliga livet

Det blev ett besök på mellandagsrean tillsammans med lillebror och hans fästmö samt lilla bästisen. Efter mycket funderande och jämförande slutade det med att både jag och svägerskan kom hem med en lila och fin Sony Xperia Z2 😊 


Givetvis var jag tvungen att inviga den fantastiskt bra kameran på 20,7 megapixlar med en selfie , och jag bjuder på att jag ser lagom halvgalen ut! 😄 😀 

Ikväll började det att snöa ganska ordentligt; såååå mysigt! Imorgon får det allt bli en riktig långpromenad; juldagarna har hittills mest inneburit (i och för sig välbehövlig) vila, men nu ska det bli andra bullar!

Liiiite mys i snön! 😊 Tack och godnatt, nu väntar en god bok! 

Krispigt vackert!

Kategori: Naturen


När annandagsmorgon glimmar... 🎼🎶 Underbar utsikt från övre toalettfönstret!Det är krispigt, klart, soligt och helt fantastiskt vackert! Får bli till att palta på sig understället och ge sig ut en sväng lite senare - Men först fightas i mellandagsrean och äntligen införskaffa ny mobil! 😊👍❄️


Bara en kvinna?

Kategori: Projekt livsstilJuldagen

Kategori: Det dagliga livet

Det har varit en väldigt lugn juldag här i min lilla stuga; en god bok, tända ljus  och mys med katterna har fyllt min dag.
God jul!

Kategori: Hobbyfotograf

Julaftonens fortsättning blev lite annorlunda än vanligt, men ändå väldigt bra. Kära far mådde inte riktigt bra, så vi fick improvisera kvällens firande en aning, men det viktigaste var ju att alla kunde vara med på ett hörn, i alla fall!

Lillan hade varit snällast av alla i år; hon fick flest klappar! 😊💞 Traktorn med djuren blev en populär klapp från faster, allra roligast var att den spelar "Old MacDonald had a farm", och DET är en väldigt bra och klämmig sång, om ni inte visste det!

Mycket kläder blev det också...

Nu är det en väldigt trött, men glad, tacksam och nöjd Maritha som ska lägga sig och läsa en liten stund innan det är dags att sooooova!!! 😴😴😴

Tack och god natt, jag hoppas att ni alla har haft en lika bra jul som jag! 💞💫🌟

Julfirande

Kategori: Hobbyfotograf

Julaftons lunch har alltid inneburit dopp i grytan hos farmor och farfar. Nu är ju farfar bara med oss i tanken och icke-fysisk form, men traditionen lever vidare.

Det stilla snöfallet förhöjer onekligen julkänslan en aning! ❄️⛄️🎄🎁🎅

Elementen är luftade och värmen sprider sig sakta i mitt lilla hus. Det är dags för den obligatoriska julläsningen/-vilan, innan kvällens firande tar vid.

Tufft...

Kategori: Eftertanke

Ibland är livet bara extra tufft. Jag tror att julen med sina traditioner, i kombination med den senaste tidens stress och press och en del tråkiga oförutsedda händelser har väckt en massa tankar och känslor...Det är bara att bryta ihop och komma igen. Sopa upp resterna, bita ihop och komma tillbaks 100 gånger starkare än förut! År 2014 har jag visat både mig själv och andra att jag klarar mer än vad jag (och många andra) någonsin hade trott!!! År 2015 ska bli mitt år; det är min tur nu!!! 💪💪👊💫🌟


Lilla julafton

Kategori: Hobbyfotograf

Ända sedan jag och mina bröder var små så har våra föräldrar firat lilla julafton den 23 december tillsammans med några goda vänner. Det började för att de hade barn i samma ålder, och sedan har de fortsatt att fira lilla julafton ihop, även efter att vi barn blivit stora. Ibland är några av oss med, ibland inte. 

"Hej farbror tomten, får jag klappa ditt fina skägg?" Nu är även nästa generation med i firandet! 💞🎄🎅


Finaste lilla tomtenissan! 💞🎅🎄

Så spännande och mysigt det är med jul!


Roligt med paket!

Tack och godnatt!

Kategori: Hobbyfotograf


Tack och godnatt, önskar jag och min sängkamrat; finaste lilla Maja! 😴😴💤

Har en känsla av att förkylningen som legat och lurat kommer att bryta ut inom de närmaste dagarna... 😪😒

Granen står så grön och grann i stugan...

Kategori: Hemmet


Julstämningen breder sakta ut sig i min lilla stuga... 🎄🎅🎁💫🌟Intensiv arbetsdag, soptippen och granen

Kategori: Jobbet


På väg hem efter ännu en intensiv arbetsdag. Jag hade trott att folk skulle hålla sig hemma idag, och förbereda julen, men icke! Anstormningen till vårdcentralen var lika stor som vanligt den senaste tiden! Jag jobbar hårt på att sammanställa och följa upp mina seniorer, och nu ligger jag faktiskt hyfsat i fas!

På väg hem från jobbet sladdade jag in på soptippen i sista sekund innan de stängde; sååå skönt att ha gjort av med en massa brännbart nu inför jul!

Här hemma väntar granen på att bli klädd! 😊🎄🎅💫🌟

Gooood morgon!!!

Kategori: Det dagliga livet


Vad ska DU göra idag???

No one sleeps when I'm awake!

Kategori: Musik


En underbar låt i olika tappningar, med underbara artister!

Mitt år 2014

Kategori: Hobbyfotograf

På Facebook cirkulerar just nu en sammanfattning av det gångna året, här är snabbversionen av mitt 2014!Finaste lilla Zlatan, som dog i somras... 😔😥😰


2014 har på många sätt varit mitt bästa år någonsin! Även om det hänt mycket tråkigheter och jag har upplevt stor sorg så är det ändå året då jag med stor envishet och fokus började klättra UPPÅT, efter att ha slagit i rock bottom. Det har varit långt ifrån lätt, men det har definitivt varit värt allt hårt slit! 

Vi bestämmer själva vad vi ska göra av vår tid och vårt liv, jag ska göra 2015 till ett ännu bättre år - hänger du på??? 💞💫🌟😘

Julstädning

Kategori: Familjen


Dagen har ägnats åt julstädning.

I kvällningen åkte jag hem till lilla farmor och lade om hennes ben. Givetvis hjälpte jag henne även att klä granen och julpynta lite grand. 😊🎄🎅Tänk efter noga...

Kategori: Eftertanke


... 💪💪👊Vem är du?

Kategori: Det dagliga livet

Något har hänt här på bloggen den senaste veckan; plötsligt har jag fördubblat antalet besökare! Detta gör mig givetvis väldigt nyfiken, så därför hoppas jag att just DU svarar på hur du hittade hit, oavsett om du är ny eller gammal trogen följare!Livsråd

Kategori: Projekt livsstilCrazy catlady... 😻

Kategori: Husdjuren


Maja hälsar och tackar Närhälsan för sin nya fina säng! 👌😻

Teal'c föredrar soffhäng... 😻

Lunchpromenad med lillan

Kategori: Träning


Dagens lunchpromenad med lilla bästisen var uppfriskande och skön, men vindarna var isande kalla!

Snyggare än vanligt, med träningsmössa, reflexväst och långkalsonger under byxorna! 👌💃


Ba ba ba

Kategori: Musik

Ett ljus...

Kategori: Eftertanke


Idag tänder jag ett ljus för någon som har betytt mycket för mig, som nyligen gick bort...

Givetvis ett väldoftande ljus från PartyLite!

Persikor...

Kategori: Projekt livsstil


Det är omöjligt att vara omtyckt av alla - lika bra att köra sitt eget race! En del av mitt projekt livsstil är att följa mitt hjärta och stå upp för den jag är; jag är jag, och jag duger lika bra som någon annan!

Take it or leave it! ✌️💪💪👊😘

Asyl!

Kategori: Jobbet

Dagens roligaste - och årets absolut bästa julklapp - var när en av mina patienter kom nerspringande till vårdcentralen för att berätta för mig att hon och hennes barn blivit beviljade permanent uppehållstillstånd!!! 😊😄😄🎄🎅💫🌟


Annars var det en lika intensiv arbetsdag som vanligt nu för tiden; det är rena rama vilda western i telefonrådgivningen samt på den akuta mottagningen! Att jag dessutom har klämt in en massa extrapatienter bara för att hinna med så många seniorer som möjligt innan jag slutar gör det ju inte precis lugnare...

Jobb och julklapp

Kategori: Jobbet

Jobbet fortsätter i samma stil; intensivt som vanligt, och ännu fler halkolyckor och brutna armar. Alla ska passa på att förnya sina recept och boka återbesök innan nyår, när vår vårdcentral blir en distriktsmottagning, och patienterna får åka några mil för sina läkarbesök.

Tusen tack till Närhälsan, för den fina julklappen! 🙏😊🎄🎅

Efter administrationslunch och en dryg timmes övertid åkte jag direkt hem till lilla farmor, för hennes omläggning och behandling. Nu väntar en lugn kväll med tidigt sängläge! 😴😴😴

Goooood morgon

Kategori: Det dagliga livet

Intensiv arbetsdag, lunchpromenad och 24fitcamp

Kategori: Träning

Ännu en väldigt intensiv arbetsdag; bland annat hade flera stackars patienter halkat och brutit armen! Dessutom en massa härliga seniorer på Seniorhälsan! 😊

Jag kom i alla fall ut på min lunchpromenad! 😊 Det var gråmulet, kyligt och (som sagt) halt men uppfriskande, och jag klarade mig tack och liv från att halka omkull! Det var ju efter en halkolycka just i juletid för två år sedan som min ryggskada försämrades kraftigt... 
Det var med andan i halsen jag susade in till Fitcamp Falköping och släppte in de stackars deltagarna i värmen! De började med att överraska oss alldeles genom att komma med fina blommor och kort till oss! Vi blev alldeles rörda och tacksamma; våra deltagare är verkligen heeeelt fantastiska!!! 😄👌💪💪👊😅💫🌟 Hjärtligt TACK till er alla, om någon av er läser detta!!! 🙏😘

Det känns nästan lite sorgligt att ha lite juluppehåll nu, så för att inte få alltför stor abstinens lade vi in ett bonuspass i mellandagarna! 👍😅

Kanske kan jag nu äntligen masa mig iväg till gymmet igen, nu när jag (förhoppningsvis) helt säkert ska komma in?! Har bokat tre pass imorgon, men räknar med att eventuellt bli tvungen att stryka det första, ifall jag inte kommer ifrån jobbet i tid...

När jag kom hem väntade inte mindre än TVÅ paket i brevlådan! 😊 Det visade sig vara "vinterskinsen" jag beställde härom dagen (ska bli såååå spännande att testa dem, för att se hur de håller värmen!) plus en liten present till lilla bästisen, från en kär vän som jag gick barnsjuksköterskeutbildningen tillsammans med! 😊👌💞

Tack och god natt, over and out! 😴😴😴

Intensiv arbetsdag och kylig lunchpromenad

Kategori: Naturen

Ännu en intensiv arbetsdag; jag är överbokad året ut, mestadels med min Seniorhälsa. Det är verkligen trevligt att göra hälsokontroller och samtala med alla rara seniorer! 😊

Det märks att befolkningen börjar bli oroliga på grund av att vår vårdcentral skall lägga ner vid nyår; de ringer mer än någonsin, för att ordna precis allt innan nyår!

Dagens lunchpromenad var bitande kylig, men uppfriskande! 👍😊
Attityd!

Kategori: Projekt livsstil


Japp! ✌️😄💫🌟

En del av mitt projekt livsstil är att våga stå upp för mig själv och mitt eget värde! Jag är inte mindre värd än någon annan, och ska inte heller behandla mig själv som om jag vore det!!!😂😂😂🙊🙈🙉Intensiv arbetsdag och bonusträning

Kategori: Träning

Det blev en väldigt intensiv arbetsdag, med 52 samtal i telefonrådgivningen bara under förmiddagen, och omhändertagande av akuta patienter däremellan.

Lunchrasten bestod av arbete, och även eftermiddagen var fullbokad. Mitt schema är överfullt året ut, så det är roligt men väldigt intensivt.

Efter jobbet var det hög tid att förbereda kvällens bonusträning med Fitcamp Falköping; det är ju snart jul så jag var ju "tvungen" att lägga in en massa julsånger, för den rätta känslan 😊🎄🎅10 timmars efterförbränning på det! 👌💪💪👊

Priser utdelades till alla grymt duktiga deltagare; shaker, bars, vattenflaskor och smartshakers var de fina priserna och uppmuntringarna för alla fina prestationer! Vi tre musketörer/coacher fick även mycket beröm från deltagarna; det är alltid roligt att höra att de är nöjda och gillar vad vi gör! 😊💞
Hjärtligt välkommen på vår nästa camp! Anmäl dig via länken ovan! 😊👍💫🌟

Efter träningen bar det av hem till lilla farmor, för omläggning av hennes ben. 

Ny ljudbok i öronen; andra delen i serien om Sookie Stackhouse, som ligger till grund för den fantastiska TV- serien True Blood😊📚

A trip down memory lane...

Kategori: Träning

Ibland är det nyttigt och motiverande att tänka tillbaks på vart en startade sin resa, och inte bara stirra sig blind på sitt mål...

1,5 år, 44 kg och ett helt liv emellan dessa båda bilder!

Till vänster hade jag gått ner ungefär 10 kg inför min älskade brorsdotters dop, i slutet av oktober förra året. På bilden till höger har jag gått ner ytterligare 34 kg, och mår bättre än på mycket länge - kanske någonsin!

Brorsdottern närmar sig 1,5 år, och har en faster som kan busa, leka och mysa nästan obehindrat! 👍😄💞

Jag har fortfarande en bra bit kvar till mitt mål, men tillåter mig att stanna upp och njuta en stund längs vägen. Förhållandena inför stundande stor ryggoperation i början av nästa år kommer att vara optimala, och jag har anmält mig till Vårruset i Örebro i slutet av maj, med tidtagning, så jag har en bra morot inför min rehabträning! Vill du hänga på mig och springa/lunka/gå för Körbaraköörändainikaklet så är det bara att hojta till! 😄👍🏃🏃

Söndagsmys 💞

Kategori: Husdjuren

Teal'c vet hur en ska bete sig en söndag!!! 😻😻😸😽

Finaste lussekatten Maja! 😻😻


Vintershopping

Kategori: Projekt livsstil


Har länge varit sugen på ett par vinteranpassade kompressionstights från Skins, så när jag i en löpargrupp fick tipset att cdon.com (av alla) har 45% rabatt just nu så fanns ingen tvekan! Hoppas att de snart dimper ner i brevlådan! 🎁🎄🎅

God jul till mig från mig! 🎅

Vem vill du vara?

Kategori: Eftertanke

Vilken person vill du egentligen vara, och hur vill du leva ditt liv? Jag frågar eftersom det är DU SJÄLV som bestämmer hur ditt liv ska gestalta sig, och om du vill ta chansen att vara den bästa versionen av dig själv, och leva ditt bästa tänkbara liv! Vi har bara ett liv, så varför slösa bort det genom att bara låta det glida förbi, utan att göra något av det? DU förtjänar att vara den bästa versionen av dig själv, så ta tag i saken, ta ansvar för ditt liv och LEV!!!

Nu kanske du tänker att det är ju lätt för mig att säga, men DU har ju dina krämpor och speciella hinder att ta hänsyn till. Gissa vad? Det har vi alla, men utmaningen är att ÄNDÅ göra det bästa av vår situation och vårt liv!!! För ett år sedan kunde jag knappt gå på grund av mina ryggskador och andra sjukdomar. Jag hade tre kroniska sjukdomar som jag numera anser mig mer eller mindre frisk från; ME/CFS (kronisk trötthetssyndrom), kronisk migrän (oavbrutet i 6-7 ÅR!!!) och Fibromyalgi, plus ett medfött hjärtfel, som alla påverkade mitt liv oerhört mycket och oerhört negativt. Idag tränar jag 1-2 gånger dagligen och mårbättre än på många år - kanske någonsin!!!Fantastiska Susanne, AKA @villkan sammanfattar det på ett underbart sätt; sparka Jante! Våga vara stolt över dig själv och de prestationer som just DU har uppnått! Räta på ryggen och visa att du vet om att du är awesome! Du är värd all credit och respekt!!!

De 10 budorden - ur barnamun!

Kategori: Humor


😂😂😂 De är ju bara för underbara!!! 👍

Lucia

Kategori: Hobbyfotograf


Har dagen till ära besök av finaste tomtelucian! 💞🎄🎅

En 1,5-åring går lika bra! 😄💞


Vacker solnedgång från vardagsrumsfönstret! 😊

Stjärnklart! ✌️💫🌟

Kategori: Nöjen

Hemma efter en låååång, men helt fantastisk dag med de bästa kollegorna!!! 😄😍😘🎉


Dagen inleddes med hårt arbete, som rundades av med lite teamwork i form av att gemensamt laga en delikat lunch.

Sedan lastade vi in oss i tåget och begav oss till storstaden Göteborg! Fantastiskt vacker julskyltning i Göteborg! 🎄🎅

Ett tag liknade vi mest en skock förrymda kor, men det ordnade upp sig ganska snart, och vi nådde vårt mål; VIP-loungen på Gothia towers! 👌💫🌟

Ett litet duckface eller tre... Redo för partaj!!! ✌️💫🌟🎉🎉😘

Föreställningen stjärnklart bestod av Babben Larsson, Anders Berglund, Miss Li (💞), Måns Zelmerlöw, Sonja Aldén och Jerry Williams. Miss Li var lika underbar som vanligt, och jag fick den fantastiskt fina komplimangen att hon liknar MIG!!! Det värmer verkligen mitt hjärta, och får mig att sträcka lite extra på mig! 😄💞God mat och mingel i pausen! 👌

I andra akten blev det riktigt drag!!! 😄🎉🎉

Enda smolket i bägaren var att det endast arbetade TVÅ (!!) personer i garderoben efter föreställningen, när 1500 personer samtidigt skulle hämta sina jackor!


På väg hem igen, euforiska, trötta men mycket upprymda och glada! Det var verkligen en helt fantastisk kväll; hjärtligt tack till världens bästa chefer som ordnade detta!!! 🙏😄💫🌟👌😘

Får den här klänningen mig att se tjock ut?

Kategori: Projekt livsstil


Den hårda sanningen kommer från Al Bundy och Krigarekrigar! 🙊🙉🙈

Idag har jag varit på gymmet och uppdaterat mitt kort, så att jag hädanefter kan komma in där dygnet runt, så nu finns verkligen inga ursäkter!!! 👍💪💪👊


30-årsjubileum! 🎉

Kategori: Jobbet


På väg till jubileumsfirande med jobbet; snö i håret! 👌❄️⛄️

Varsågoda att smaka på! 😊

Granen är klädd, dagen till ära! 🎄🎅

Ska en leka värdinna så måste en ju ha glitter i håret! 😊💫🌟


Frustration...

Kategori: Sjukvård

Det är märkligt att allt som kan krångla nödvändigtvis MÅSTE göra det.... Igår såg det mycket mörkt ut på operationsfronten, men nu verkar det som om det har löst sig! *Håller tummarna för att så är fallet, och att jag HÖR om det inte gör det* Sista turen är nog tyvärr inte färdig ännu, och jag vågar inte andas ut förrän jag verkligen har fått en ny operationstid!
... ✌️😄

Kategori: Humor

24fitcamp avslutning

Kategori: Projekt livsstil

Baaaaam!!! Där satt den!!! 😅💪💪👊 Avslutning av 4:e omgången av Fitcamp4 i Falköping ikväll, och vilka resultat!!! 11 år yngre i metabolisk ålder, 2,5 kilo upp i muskelmassa och 3% mindre i fett% var bara några av de fantastiska resultat våra deltagare har uppnått på bara 4 veckor!!! 


För att inte nämna alla positiva hälsoaspekter; piggare, gladare och mindre smärtor, för att bara nämna några - Det är DET vi brinner för!!! 😊👌😄


 Jag var själv lite nervös inför att ställa mig på scannern, eftersom jag vet med mig att jag gått upp ett par kilon under dessa fyra veckor. Jag har skött måltidsordningen hyfsat och shakat minst två gånger om dagen. MEN jag har åter börjat slarva med att äta lagad mat, och trillat dit på sötsakerna igen! Det är fortfarande 1000 gånger bättre än det har varit, men nu ska det bli skärpning igen!!! Hur gick det då för mig??? - JO, det visade sig att jag gått upp 2,4 kilon i MUSKELMASSA och minskat min fett%; inte så mycket, men ändå!!! Det innebär att jag har tagit steget från normal muskelmassa och hög fett% till hög muskelmassa och hög fett%! Nästa steg blir att bibehålla hög muskelmassa men minska till normal (och sedan vidare till låg) fett%!


Världens bästa coachkompanjoner!!! 💞

Känner du dig sugen på att haka på oss? - Passa på och anmäl dig till nästa omgång, som startar igen efter jul och nyår!!!

Då kommer även nyheten Dancecamp till Falköping; ett fantastiskt roligt zumba- och aerobicsinspirerat träningspass! 😅👍Skön lunchpromenad

Kategori: Träning


Ännu en uppfriskande och skön lunchpromenad! 👍😅
Ny ljudbok i öronen; från deckare till vampyrer (bokserien som ligger till grund för den fantastiska TV-serien True blood)! 👌📚😊

24fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Ännu ett fantastiskt träningspass med Fitcamp Falköping!!! 

100% attityd!!! ✌️😅💪💪👊

Nästa gång är det redan avslutning med bodyscanning, och det ska bli såååå roligt att få se alla dessa grymma krigares resultat!!


Extra roligt var att the Big Boss Anna var på besök och gav oss såååå mycket energi, motivation och positiv feed-back; det är ju alltid trevligt att få höra att det en gör är bra (och att få höra att en är snygg och har smala, starka och snygga ben är ju extra trevligt -roligt när allt slit ger resultat! 😄)!!! ✌️💪💪👊😅


Snyggaste och bästa musketörskompanjonerna!!! 💞😘💫🌟

Pass 9/24 #24passpå24dagar

Än slank hon hit, och än slank hon dit...

Kategori: Träning


... Så här inledde jag min dag!!! 😔😨😱
Underkylt regn och blankis på vägen, kombinerat med en morgontrött Maritha på väg till jobbet var INTE någon bra kombination! Som tur är så gick allt förvånansvärt bra, och jag var extra glad att ha en snäll pappa med traktor i närheten!!! 💞😘

Förmiddagen på  jobbet gick lika fort som vanligt; telefonrådgivning och akut mottagning stod på schemat! 

Ostadigt och konstigt (men uppfriskande) väder på dagens lunchpromenad; mulet och regn avlöstes plötsligt av sol och blå himmel! 👍😊

Pass 8/24 #24passpå24dagar

Eftermiddagen gick lika fort, och nu ser jag fram emot kvällens träningspass med 24fitcamp!!! 👍😊💪💪👊

Vinnare!

Kategori: Det dagliga livet


Ikväll hade jag den stora turen och glädjen att vinna en tävling på Instagram; ett gäng proteinbars var den mycket uppskattade och trevliga vinsten! ✌️😄

Jag vill återigen tacka @bumbi79 för detta fina pris!!! 🙏😄😘

Söndagsfys och söndagsmys

Kategori: Husdjuren


Har haft ganska ont i ryggen några dagar nu, och såg inte precis fram emot dagens söndagsfys i hemmagymmet... Vill ju dock gärna ha värme i huset, så jag bestämde mig för att i alla fall bära in några säckar, för att ta resterande en annan dag!

Et voilà! Det gick trots allt så bra att jag bar in allihop! 16 kg X 52 säckar inburna, och värmen är garanterad över jul! ✌️🎁🎄🎅 Har aldrig tidigare burit in alla säckar på en gång, utan delat upp det på 3-4 dagars bärande! 😄💪💪👊

Teal'c söndagsmyser i sitt lilla hus... 😸😻😽

Nu blir det film (Divergent) innan det är dags att besöka lilla farmor! 😊

Julfest

Kategori: Hobbyfotograf


Förbereder julfest med bästa gänget; uppdrag julgodis och bröd! 😊Ett dignande julbord dukades upp! 😊🙏🎄🎅


Allt smakade mycket bra, så nu känns det som att en inte behöver äta igen förrän till jul! 👌😄🎄🎅

Sååå retligt att jag glömde min hemmagjorda pepparkaksglass, men det känns som att det fanns nog med mat och tilltugg ändå... Den får vi avnjuta nästa gång! 😊👍

Hjärtligt tack till alla inblandade för en supertrevlig kväll, med god mat och oerhört vackra julsånger! 🙏😘


Levnadsregler

Kategori: Eftertanke


Detta tycker jag är 7 utmärkta grundläggande levnadsregler - allt måste inte alltid vara så oerhört allvarligt! Gå ut och var glad!!! 😄😘


- och här kommer en liten bonusregel... ✌️💪💪👊

Julshopping i Ullared!

Kategori: Det dagliga livet

Idag gick färden till Ullared för lite shopping! 👍😊

Frukostkaffe och samlande av krafter inför en dags shopping!Jag har aldrig förr haft problem med att hitta en kundvagnsparkering! 😂😂😂

Julstämning! 😊❄️⛄️🎄🎁🎅

Trött och ont från midjan och neråt, men nöjd med min inköp! De flesta julklapparna är nu ordnade (plus lite smått och gott till mig själv)! ✅

Egna fyndigheter - julklapparna kan jag ju inte visa här! 😄🎁🎄🎅

Whatever...

Kategori: HumorFörlåt...

Kategori: EftertankeIntensiv arbetsdag och dimmig lunchpromenad

Kategori: Naturen

Arbetsdagen inleddes med en förmiddag i telefonrådgivningen och med akut mottagning.

Lunchpromenaden var gråkall, dimmig och uppfriskande! 😅🏃🏃

Pass 6/24 #24passpå24dagar

Eftermiddagen var fullspäckad med besök vid Seniorhälsan, förskrivning av olika hjälpmedel och diverse uppföljningar! Intensivt men jätteroligt och -stimulerande att få göra dessa hälsokontroller på 65+ -åringar, och hjälpa dem till en bättre hälsa! 👍😊

24fitcamp

Kategori: Projekt livsstil

Onsdag = ytterligare ett fantastiskt träningspass med 24fitcamp!


Pass 5/24 #24passpå24dagar 👍😅💪💪👊

Fick inte mindre än TVÅ positiva överraskningar ikväll:
1. Jag har läst att bästa sättet att lära sig att göra armhävningar på tå är att träna på tå. Klarar en då inte vanliga så är det bättre att höja under händerna än att enbart göra på knä. Sagt och gjort: jag bestämde mig för att testa att göra armhävningar på tå, mot en av de låga bänkar som finns i nästan alla gymnastiksalar (ca 40 cm höga). Beredd på att inte klara en enda då heller - men jag klarade faktiskt av 10 st armhävningar på tå, mot bänken!!! 😅💪💪👊 Plötsligt känns det inte heeeelt omöjligt att faktiskt lära mig att göra "riktiga" armhävningar på tå! ✌️😄

2. Plötsligt, mitt under tåhävningarna, såg jag att mina armar faktiskt börjar få både axelkonturer och armmuskler - fortfarande varsamt inbäddade under ett extra skyddande lager, men ändå - Det lagret ska snart bort!!! Ibland sover jag!

Kategori: Humor


👍😂😂😂😴😴

Uppfriskande lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf


Ännu en krispig och uppfriskande lunchpromenad! ❄️😅🏃🏃

Pass 4/24 #24passpå24dagar


Just saying...

Kategori: HumorKrispig lunchpromenad

Kategori: Naturen


Krispig och uppfriskande lunchpromenad även idag! ❄️😅🏃🏃

Härom dagen var det en av mina "stampatienter" som påpekade att hon tyckte att jag blivit så smal och snygg, och undrade hur jag burit mig åt! Det är alltid roligt att höra; komplimanger är alltid uppskattade! 😊💞
24fitcamp

Kategori: Hobbyfotograf

Vi är halvvägs igenom den 4:e omgången av 24fitcamp i Falköping!

Rumpan får sig en omgång! 


Vi äääälskar plankan!!! 👌😍

Jaja, jag VET att rumpan ska ner mer, men jag gör så gott jag kan, för ryggen säger stopp!!!

Magen får sig en omgång!

💪💪😅
Superman!!!
Adventspynt

Kategori: Det dagliga livet


Adventspyntet kommer upp lite i taget. Såååå mysigt att äntligen få sätta upp alla ljus! 👌😊❄️🌟🎄🎅
Flyga fritt...

Kategori: Eftertanke


...

Krispig lunchpromenad

Kategori: Träning


Dagens lunchpromenad var krispig och uppfriskande! 👍❄️😄

Pass 1/24 ✅Ny ljudbok i öronen - från tantsnusk till deckare! 😊👍