Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

VFU på BVC

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Andra VFU-dagen på BVC, idag träffade jag bland annat två nyfödda bebisar, en ettåring och en 2,5-åring. Jag fick börja göra en del kontroller själv, och kommer framöver att få börja arbeta alltmer självständigt; kul!

Superfin och mycket omtyckt tavla på BVC :)

VFU på BVC/familjecentralen

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Idag var det dags för den första dagens VFU (verksamhetsförlagd utbildning/praktik) på BVC/familjecentralen. Det var jätteroligt, intressant och supermysigt med alla barnen! Min handledare (och de andra BVC-sköterskorna) verkar jättebra, så det kommer med all sannolikhet att bli en mycket bra, rolig och lärorik period! Där jag gör min VFU samarbetar landstinget och kommunen, och BVC/familjecentralen delar lokaler. Detta innebär ett mycket nära samarbete, och jag har redan hunnit se att de barn och föräldrar som kommer till BVC även spenderar en del tid på familjecentralen, vilket givetvis även innebär en närmare kontakt mellan familjerna och BVC-sköterskorna. Man har även ett nära samarbete med psykolog, socionom, kurator och andra vårdgivare.

En ny vecka med nya möjligheter!

Kategori: Det dagliga livet

Så var det åter dags för en ny vecka med nya möjligheter, det ska bli spännande att se vad denna vecka för med sig!

Nu börjar det snart bli dags att gå och lägga sig, efter tre precis lagom arbetsamma nätter på jobbet! Fästmannen har varit hemma från Karlstad, och jag känner att jag inte har varit så rolig att umgås med (tyvärr så hör jag till dem som faktiskt måste sova på dagen när jag jobbar natt!), men det var i alla fall härligt att träffas, och ha honom hemma några dagar!


God natt med er, alla fina, och ha en riktigt härlig vecka! <3


Harlem shake

Kategori: Humor

På bara ett par veckor har Harlem shake blivit minst lika populär som Gangnam style. Här kommer några roliga versioner!


Även svenska kyrkan i Tidaholm ger sig in i leken; bu eller bä?

Hey you middleaged married man

Kategori: Musik

Melodifestivalen, del 4

Kategori: Musik

Ikväll var det dags för den fjärde delfinalen i melodifestivalen, och jag behövde inte lyssna särskilt länge innan jag kunde konstatera att denna omgång var bättre än de andra tillsammans!

Den artist jag såg fram emot allra mest ikväll var givetvis Ralf Gyllenhammar, som till vardags sjunger i rockbandet Mustasch. Jag tyckte att Gyllenhammars sång haltade lite inledningsvis, och att han påminde ganska mycket om rockkollegan Nicke Borg, och hans spektakulära framträdande tog honom till finalen.

Den andra finalplatsen tog (inte helt oväntat) Ulrik Munther, och till andra chansengick Robin Stjernberg och Behrang Miri. Mest kontroversiella var givetvis Army of Lovers; personligen hade jag helst sluppit se Jean-Pierra Barda i guldblöja och med små sjöstjärnor över bröstvårtorna... Jag blev dock inte särskilt förvånad eller provocerad av deras uppträdande (Army of Lovers har aldrig varit kända för att vara diskreta), men uppenbarligen var det många andra som blev det.

Personligen gillade jag även Therese Fredenwall, som jag tycker har en unik röst och ett intressant eget uttryck.

Grattis Estelle

Kategori: Aktuellt

Ett riktigt stort grattis vill jag skicka till vår fina lillprinsessa Estelle, som fyller ett år idag!


Hon är verkligen helt bedårande, vår lilla prinsessa!

Bilbesiktning och hårklippning

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det två saker som stod på mitt schema: besiktiga bilen och en välbehövlig hårklippning!

Bilbesiktningen får man väl säga gick ganska bra; ett par trasiga lampor och att vi inte har någon lucka till elkontakten för släp och att jag hade glömt att fylla på spolarvätska får man väl kalla obetydliga och närmast klantiga prickar, men dessutom var det någon sorts datafel i motorn, som orsakade att vi måste omkontrollera bilen.

Efter lunch och lite vila bar det sedan iväg till Salong Tingeling, där fantastiska Judit tog hand om mitt hår! Det har ju vuxit ut ordentligt igen, och var faktiskt inte så slitet som jag trodde, med tanke på hur länge det var sedan jag senast var hor frisören... Just nu känns det ganska skönt med långt hår, så vi nöjde oss med att toppa och klippa upp håret ganska ordentligt, och det var ganska mycket hår som försvann, även om det fortfarande är nästan lika långt.

Hade tänkt ta en fin bild av min nya frisyr, men armarna räckte visst inte till..;)

VFU i skolhälsovården

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Så var detdags för sista "riktiga" dagen i skolhälsovården. Den handledare jag har haft nu det sista har verkligen varit superbra; gullig med barnen och duktig! Idag hade vi planerat in ett gäng hörselkontroller; både på elever som ännu inte hade gjort det, och omkontroll på några elever som hade en viss hörselnedsättning vid förra tillfället. Det är härligt att se hur koncentrerade och fokuserade barnen är på denna uppgift som egentligen kan tyckas vara lite tråkig; en kille som hade gjort det innan sade till och med till sin fröken "Det är skitkul!", när vi gick iväg med ett par klasskompisar! Det är väl så i de åldrarna, att det mesta är fortfarande nytt, spännande och roligt; vi vuxna kunde lära oss mycket av barnen!

Hörselkontrollsapparaten, snacka om retro!

I helgen blir det nattjobb, och nästa vecka börjar VFU på BVC (barnavårdscentralen)!

VFU i skolhälsovården

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Åter en tidig morgon, och VFU i skolhälsovården. Vi hade planerat fyra hälsosamtal med elever i förskoleklassen, men av dessa hade två stycken av olika anledningar bokat om tiden. Detta innebar att vi hade mycket obokad tid idag, men det var faktiskt fullt upp ändå, med en massa spontana besök. Detta är ågonting som jag har blivit mycket positivt överraskad över; att det är så mycket spontana besök hos skolsköterskan! Till en viss del beror det nog på skolsköterskeexpeditionens placering rent lokalmässigt; är man centralt placerad så är det lättare att slinka in, om man har någon fråga eller vill visa något. Då blir skolsköterskan även mer synlig, vilket jag indirekt tror bidrar till att skapa en relation och ett förtroende, jämfört med om skolsköterskan sitter lite avsides och aldrig visar sig. Givetvis beror det även mycket på personliga egenskaper; om det är en sur gammal tant så drar sig eleverna givetvis från att gå dit, jämfört med om det är en lugn och förtroendeingivande person, som gärna är lite käck och ungdomlig!

Nu har jag ju varit med på några hälsosamtal, så dem känner jag att jag börjar få kläm på nu, och jag känner mig även säker i att ta hand om de spontana besöken.

Jag börjar alltmer få en liiiten längtan efter att arbeta med barn i behov av särskilt stöd, kanske med neuropsykiatriska funktionshinder eller något liknande...

VFU i skolhälsovården

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Denna vecka är det tre dagars VFU (verksamhetsförlagd utbildning) i skolhälsovården, och nästa vecka är det BVC som gäller (förutom det vanliga jobbet, då).

På förmiddagen hade vi gruppsamtal med flickorna i årskurs fem, om puberteten och menstruation. Jag måste säga att jag blev förvånad och mycket positivt överraskad över hur pratsamma och öppna de var om detta ämne, som ofta kan upplevas lite pinsamt (trots att det är helt naturligt)! Inte särskilt mycket fniss och viskande, och de diskuterade ivrigt kring de olika ämnena vi tog upp.

Vill också passa på att rekommendera sidan Frågachans.nu till alla ungdomar och föräldrar; här finns mycket bra information, skrivet på ett bra sätt!


På eftermiddagen var det dags för EHT (elevhälsoteam); ett samverkansmöte kring elever i behov av särskilt stöd, där pedagogerna/lärarna har möjlighet att diskutera svåra situationer, elever i behov av särskilt stöd och vid behov få hjälp med åtgärdsplaner och individuell planering för dessa barn/elever. På dessa möten medverkar rektor, specialpedagog, kurator och (ibland) skolpsykologen förutom skolsköterskan, och de olika pedagogerna/lärarna får komma och berätta om situationen och får den samlade kompetensen och de olika professionernas synpunkter och tankar kring situationen.

Efter mötet, som av förklarliga skäl drog ut en aning på tiden, var jag tvungen att rusa iväg för att hinna ta Zlatan till veterinären i tid.

Sammanfattningsvis så har det varit en mycket bra och lärorik dag!

Vård Av Katt?!

Kategori: Det dagliga livet

Februari brukar ju av småbarnsföräldrar, delvis med glimten i ögat och delvis uppgivet, kallas VABruari. Jag tycker att det är hög tid för oss utan barn men med katter att få införa Vård Av Katt! Känns som att jag knappt har gjort annat än sprungit hos veterinären och på apoteket med Zlatan sedan han kom till oss i början av januari..:/ Först var det luftvägsinfektion och kraftig ögoninflammation, sedan var det rundmask, och nu öronskabb! Nu känns det dock som att han är ordentligt genomgången från topp till tå, så nu hoppas jag att han håller sig frisk och kry tills vi kan vaccinera och kastrera honom!

Tyvärr har ju även Teal'c och Maja drabbats, eftersom många av dessa åkommor är smittsamma, men dagens behandling med Stronghold mot öronskabben var klart lindrigast hittills. Hoppas dock att det har snabb effekt, och dödar de äckliga små krypen snabbt!

När vi ändå var hos veterinären idag så passade jag på att fråga henne om att han snarkar och låter lite astmatisk när han sover. Han lät bra när hon lyssnade på honom, och det finns ingen anledning till oro så länge han inte är påverkad av det. Hon berättade att hennes katt också har lite astma, jag har tidigare aldrig ens tänkt på att katter kan få astma, men man lär sig något nytt varje dag!

Trångt i sängen...

Kategori: Det dagliga livet

Jag kan inte fatta att det kan vara så trångt i sängen, nu när inte ens fästmannen är hemma?! Förklaringen är att jag har två supergosiga katter, som sträcker ut sig på var sida om mig, så att jag hamnar som en kåldolme i mitten!! Mysigt? Ja, men jag börjar känna mig liiite kvävd..;)


Ingen risk att man känner sig övergiven och/eller ensam, med sådana här livvakter; här sitter de och övervakar mitt bubbelbad! :) <3

Shut up and sing

Kategori: Debatt

Ni har väl inte glömt bort underbara The Dixie Chicks, och deras kamp?!

Hästlasagne...

Kategori: Aktuellt

Alltså, det här med Findus (numera) ökända hästlasagne; OK, det som står på innehållsförteckningen ska en matvara även innehålla, och man kan inte byta ut en ingrediens mot en annan utan att tala om det!

Jag hör till dem som inte äter hästkött, men jag äter inte lasagne heller, så jag är inte personligen en av dem som blivit lurad här. Jag tycker dock att det är liiiite överdrivet att bränna de aktuella lasagnerna; varför inte ge dem till fattiga, uteliggare och andra hungrande? Jag tycker faktiskt att det är snudd på oförskämt att bränna mat, när så många människor svälter på vår jord!

Melodifestivalen del 3

Kategori: Aktuellt

Så var det dags för den tredje deltävlingen i årets Melodifestival, och... jag kan väl inte säga att det var så särskilt bra..:/ 

Om jag säger att Tommy Körberg och gubbarna i Ravaillacz gick direkt vidare till final, och det inte var helt obefogat, så kanske ni förstår nivån på det hela. Andra bidraget som gick direkt vidare var State of drama, med en nypermanentad Joey Tempest bakom keyborden, och en sångare vars glasögon fick mig att tänka på Jumper; inte särskilt nydanande, med andra ord..:/

Janet Leon fick mig omedvetet att tänka på Kings of Leon (undrar varför..?), så därför hade jag vissa förhoppningar om henne, förhoppningar som tyvärr grusades så snart inledningen spelats och hon tagit av sig kjolen för att blotta en blå kroppsstrumpa i latex!

Caroline af Ugglas och Amanda Fondell var mina favoriter; Caroline gick till andra chansen, men Amanda kom bland de sista!

Jaaa, det blir i alla fall spännande att se hur länge Körberg lyckas hålla sig nykter, under tävlingens gång!

Traumatiska upplevelser

Kategori: Aktuellt

Läste i veckan om det stora trauma Anna Book råkade ut för efter ett besök på badhuset; när hon skulle ta bort hårsnodden ur håret så lyckades hon istället trassla ihop hela håret! Detta ledda (givetvis) till panik och dödsångest; vad kan vara viktigare i livet än att håret ser lagom fluffigt och fint ut?!

Book åkte omedelbart till sin frisör, som lyckades trassla upp hennes hår - Phuuu!


Så här ledsen blev Anna!

Zumba queen!

Kategori: Nöjen

Kan man annat än beundra denna underbara lilla dam??


- Det är vad jag kallar en riktig krutgumma, full av livsglädje!

Welcome back!

Kategori: Husdjuren

Inatt var det två riktigt gosiga killar som avlöste varandra hos mig; Teal'c låg mestadels på sin gamla vanliga plats vid mina ben, medan Zlatan var uppe vid ansiktet och ville ha kärlek. Då avlöste Teal'c honom, och kom och putsade på min frisyr... Vilka sötnosar, och sååå härligt att Teal'c inte längre hatar sin matte!


Mattes små kelgrisar! <3

Tyvärr är Zlatan fortfarande inte riktigt kry; häromdagen insåg jag att han hade spolmask, så det var bara att ila iväg till apoteket och köpa avmaskningsmedel. Efter att ha funderat ett bra tag så har jag nu även insett att han antagligen har öronskabb, så nu blir det veterinären igen på måndag! Sedan känns det som att han är genomgången från topp till tå, så då hoppas jag att han får hålla sig frisk! Får ta och vaccinera samt kastrera så fort som möjligt sedan, för att skydda honom så väl som möjligt, lille stackaren..:/

Över helgen fortsätter jag att skölja med det speciella öronrengöringsmedel som jag har köpt på apoteket; har läst dels att skabbmedlet fungerar bäst om öronen är väl rengjorda, och dels verkar det som att rengöringsmedlet i sig kan ha viss effet mot skabben; håller tummarna för att det stämmer!

Internationella barncancerdagen

Kategori: Det dagliga livet

Runt om i landet/världen tänds idag marschaller för att uppmärksamma Internationella barncancerdagen. I Sverige får nästan en familj om dagen veta att deras barn drabbats av cancer, men tack vare den fina forskningen överlever idag 3/4 av de barn som drabbas; givetvis vill vi att den siffran ska öka! 

För att hjälpa till att finansiera forskningen om barncancer kan du stötta Barncancerfonden på olika sätt; gör en insats du också!

The dreamer

Kategori: Det dagliga livet

Kärlek!

Kategori: Det dagliga livet

Idag känns det liiite extra tråkigt att fästmannen befinner sig i Karlstad, även om vi myste lite extra förra helgen, när han var hemma!


Älskar dig över allt annat! <3

Krispigt

Kategori: Det dagliga livet

Efter tre ganska hektiska nätter på jobbet så är det skönt att komma hem och veta att man kommer att vara ledig i över en vecka :)

På väg hem från jobbet en krispig vintermorgon...


Önskar er alla en riktigt bra dag!

Nya fina fransar!

Kategori: Det dagliga livet

Efter att ha gått och sneglat på Julias underbara ögonfransar har jag blivit så sugen på att själv testa att förlänga mina egna korta små stackare. Eftersom jag blir liiite snål när det gäller att spendera pengar på ren fåfänga så var det en perfekt sak att önskasig i födelsedagspresent! Tusen tack, snälla mamma och pappa för den fina presenten; efter ett par timmars sömn efter nattjobbet bar det iväg till Salong LE.

 
Före: ganska bleka och korta små fransar... 

 
Efter: Långa, mörka och fina fransar!

Tack Ellen på Salong LE, för mina nya fina fransar och bryn! 

Yohio!

Kategori: Musik

Har kollat upp Yohio lite grand, och han går rakt in i mitt hjärta; vilken otroligt duktig musiker! Tyvärr tycker jag inte att Mellolåten gjorde honom rättvisa; man gick miste om både hans suveräna gitarrspel och mycket av hans unika stil, men kanske var det en lagom mjukstart för svenska folket...


Själv gillar jag Sky limit; älskar japanskan, gitarren och growlandet som emellanåt kompletterar den vanliga sången; underbart!

Yohio blev genom mangaserierna tidigt intresserad av den japanska kulturen, och började på eget bevåg studera japanska som 10-åring. När han var 11 år gammal började han att spela gitarr, och spelade då åtta (!) timmar om dagen.

I höstas var Yohio med i Skavlan, här berättar han mer om sin stil, japanskastudierna och mycket annat.

Karlstad tur och retur

Kategori: Det dagliga livet

Fästmannen fick några skrymmande grejor till sitt studentrum av sin pappa, så efter en skön sovmorgon skjutsade jag honom till Karlstad.


Genom ett vintervitt landskap, längs inlandsbanan...

Födelsedagsfirande X3, inflyttningsfest och Mello

Kategori: Humor

Det blev en precis lagom lugn förmiddag, sedan bar det iväg till svärfar och hans fru för födelsedagsfirande X3. Det var en trevlig eftermiddag, som vanligt!

Minibiljard, herrarnas favoritsysselsättning!

Därefter åkte vi hem till David, som har flyttat ihop med sin Ingrid, och nu hade inflyttningsfest. Vi taggade för Melodifestivalen, men några tråkisar roade sig istället med att spela gamla Amigaspel på PC. Vi fick höra att originalspelet på grund av en bugg alltid hängt sig på samma ställe, så ingen hade sett slutet av spelet; det var nu kvällens stora uppdrag!

Hur var då andra uttagningsfältet i Mello? Ja, om säger som så, att "förspelet" med Hanson, Carson och Malmkvist var kvällens absolut bästa, tillsammans med hipsterfamiljen i mellanakten, så kan ni lista ut resten själva...
Sean Banan gick ut sist i startfältet, och levererade som vanligt! Tycker dock att förra årets låt är bättre än denna, men den här var också catchy! :)


Joacim Cans taggade genom att kolla in allas vår herr Winnerbäck, och levererade någon sorts gladpop med glimten i ögat, inte precis vad man är van vid från honom! -Alltid kul när artister vågar gå ur sin comfort zone, och testa något nytt, slappna av lite!

The Desperate Housewives då? -Enbart pinsamma! Det hade varit roligt om de vågat satsa hela vägen på husfrutemat, men nu fegade de ur och bytte om till kort, tight och glittrigt inför sitt framträdande. Låten var dessutom någon sorts soft dansmusik som ingen människa med någon stolthet i kroppen skulle vilja dansa till.

De prepubertala flickorna fick en ny idol; Anton Ewald, som bäst kan beskrivas som en hybrid mellan Danny, Eric Saade och Darin -Klart att det går hem!

Fästmannen på hemmaplan!

Kategori: Det dagliga livet

Jobbade inatt, så jag åkte hem och sov, innan det var dags att åka och hämta fästmannen vid tåget. Sååå skönt att ha honom hemma igen, efter två veckor i Karlstad!

Barn filosoferar...

Kategori: Eftertanke

…Om Djur
Inne i grisen finns det korvar och skinkor. Och i rumpan på den sitter syltan och väntar på att bli uppäten.
- LARS 6 ÅR

Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar. Och så kan de både värpa och ryta.
- KATJA 6 ÅR

En del kor är svarta. De är invandrare.
- KARIN 5 ÅR

Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar.
- SOFIE 5 ÅR

Mamman heter höna, pappan hane, ungarna killingar och barnbarnen heter ägg.
- STEFAN 6 ÅR

Hönor som får gå var de vill lägger finare ägg eftersom de slipper ha hönsnät runt huvudet.
- HANS 6 ÅR

…Om yrken
Bonden är en väldigt lycklig man, först och främst för att han har traktor, men också för att han slipper jobba
- HÅKAN 7 ÅR

Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar.
- ANDERS 8 ÅR

En psykolog är en galen man som slår tanter.
- EMELIE 6 ÅR

En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk.
- ERLAND 6 ÅR

Kungen heter Carl Gustav den tredje i fjärde, hans familj heter Victoria, Madelena och Adam och Eva.
- MARCUS 7 ÅR

…Om kroppar
Skillnaden på tantkroppar och manskroppar är att tantkroppar har flera hemliga rum i bägge ändar.
- MIKAEL 6 ÅR

Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj.
- BJÖRN 7 ÅR

Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
- SIRI 6 ÅR

Männen har fler framdelar på kroppen.
- JULIE 6 ÅR

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
- STINA 9 ÅR

En kropp är något som tar slut i skorna.
- ALLAN 5 ÅR

Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös.
- HILDA 7 ÅR

Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dumma har en hönshjärna.
- JOHAN 5 ÅR

Det finns många sorters hud. Förhud är till exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken.
- THERESE 6 ÅR

…Om far- mor & svärföräldrar
En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.
- KRISTINA 7 ÅR

En mormor är en tant med godispåsar i fickorna.
- ANDRÈ 5 ÅR

Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lösaktiga.
- STINA 6 ÅR

En svärmor är straffet man får när man gifter sig med någon man inte känner.
- PÅL 7 ÅR

Morfar är så gammal att han inte längre kommer ihåg varför han tycker om kvinnor.
- TORE 7 ÅR


- Visst är de väl underbara?!

En sjukvård i kris

Kategori: Aktuellt

Det är bara att konstatera att stora delar av sjukvården i Sverige befinner sig i stor kris.

Man kan säga att det började med att sjuksköterskestudenterna gick ut hårt inför förra sommaren, och krävde en månadslön på minst 24000 kronor. Detta kan sättas i perspektiv med till att när jag var färdig sjuksköterska, år 2002, så var ingångslönen på Skaraborgs sjukhus 16000 kronor i månaden, men jag fick 16200, för jag hade arbetat som undersköterska i 10 år... Efter snart 11 års erfarenhet som sjuksköterska inom akutsjukvården, och ytterligare studier i form av bland annat en specialisering och magisterexamen med inriktning mot infektionssjukvård och vårdhygien så har min lön kommit upp strax över de 24000 kronor/månad som de nyutbildade sjuksköterskorna kräver... Missförstå mig rätt; jag tycker absolut att de nya sjuksköterskorna ska fortsätta sin kamp, för de är värda sina löneanspråk, men det finns mycket att göra med lönerna hos oss "gamla" sjuksköterskor också.

För en dryg vecka sedan uppmärksammades att 34 (!) specialistsjuksköterskor på barnintensiven i Lund sagt upp sig, på grund av den oerhört dåliga personalpolitik som bedrivs vid barnkliniken på Skånes universitetssjukhus.

För några dagar sedan konstaterades sedan att det är kris på akutmottagningen vid Karolinska universitetssjukhuset; patienter ligger i korridorerna, och man röjer ur förråd för att få plats med fler, på grund av att man saknar tillräckligt många vårdplatser för att ta emot de sjuka patienterna! Chefsläkaren säger att sjukhuset i dag har mindre marginaler än man skulle önska när det gäller antalet vårdplatser. I botten finns en brist på sjuksköterskor och när trycket ökar, som det nu gör, blir läget fortare kritiskt. En bidragande orsak är att infektionssäsongen är på väg uppåt med mag- och tarmsjukdomar samt olika typer av influensa.

Idag läser jag att krisen (även officiellt) har nått Skaraborgs sjukhus; upp till fem av totalt tio urologer kan komma att säga upp sig, mot bakgrund av vad som sägs vara en djup förtroendekris mot sjukhusets ledning och föreslagen ny chef på urologkliniken.

Konstaterar att det är på tiden att något händer i sjukvården, men hade önskat att inga patienter skulle ha behövt bli drabbade! Det verkar som att bollen är satt i rullning; ska bli spännande att se vad detta för med sig...

Prata med en tvååring!

Kategori: Det dagliga livet

Melodifestivalen del 1 2013

Kategori: Musik

Tyvärr jobbade jag ikväll, när det var Mellopremiär här i Sverige. Kom dock hem, kollade Fejjan och gjorde vissa konstateranden; Yohio rörde upp blandade känslor, Gosa fick de flesta att inse att det inte måste vara så svårt att skriva en egen låt och uppträda i Mello, trots allt... Danny verkar ha gått hem hos en övervägande manlig publik (i alla fall i min bekantskapskrets)!


Har svårt att tro att någon kunde toppa Megahell!

VFU i skolhälsovården och viiiila

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det åter dags för VFU i skolhälsovården, jag skulle gå med en annan skolsköterska och på en annan skola än sist. Det blev lite allmän genomgång, ett hälsosamtal med en sexåring och hens förälder, samt några spontana besök. Tyvärr var min handledare så förkyld, så vi slutade vid lunch. Kände dock att det var välbehövligt för min del också; sov 2-3h när jag kom hem! Det märks att det har varit lite mycket på sistone, med jobb, praktik och en massa olika läkar- och sjukvårdsbesök, men nu blir det lite lugnare igen.

Nu är det Revolutions-maraton som gäller (har sett färdigt på the Walking Dead)!

Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp...

Kategori: Aktuellt

Sällan har väl denna underbara låt känts mer aktuell än just idag, när man enligt almanackan blir ett år äldre! -Men jag får fortfarande visa leg. på Systembolaget och när jag ska köpa snus till fästmannen :)

Fuck you (It's not me it's you)!

Kategori: Det dagliga livet

Blir sååå trött och ledsen när vuxna människor ska springa runt och sladdra, istället för att ta upp eventuella åsikter omedelbart med den det berör!

Miss Li svarar klockrent på det:

"Hörru du, Gubbe!
Ja, du! Du som sa att jag var värdelös!
Så här säger jag!"Lily Allen säger det på ungefär samma sätt:- Hoppas att huvudmeningen med det här inlägget framkommer med önskvärd tydlighet!

Bakslag..:/

Kategori: Det dagliga livet

Efter en riktigt trivsam dag på jobbet (ja, faktiskt!) så möttes jag i dörren av tre glada katter, som vanligt :) -Det är äkta kärlek och lycka, det! Kände mig lite hängig, så lade mig och sov den värdefulla (och näst intill obligatoriska) "efterjobbetluren". När jag vaknade kände jag mig dock än mer hängig och mosig, så jag kollade tempen (utan att egentligen tro att jag faktiskt skulle ha någon feber); och resultatet löd 37,8. Inte alls alarmerande, men med dubbla febernedsättande preparat i kroppen så känns det ändå lite oroväckande... Hjälp mig att hålla alla tummar för att jag inte lyckats få influensa, nu innan vaccinationen börjat verka (tar ju 10-14 dagar, som ni minns)!

Som om det inte hjälpte så var Zlatan åter ordentligt täppt i de övre luftvägarna, och lät riktigt snorig. Hoppas att det beror på att han blivit återsmittad av Teal'c, men han får ju fortfarande antibiotika, så jag blir lite orolig..:(

Med andra ord så har vi haft lite sjukstuga här hemma ikväll, och faktiskt tillåtit oss att tycka liiiite synd om oss själva (mest Teal'c, som fortfarande tycker att matte är superelak, som torterar honom så, med antibiotika och ögondroppar!).

Jobb och Melodifestivalen 2013

Kategori: Aktuellt

Jobbade kväll, och skrev in tre nya patienter, men det var ändå en bra kväll på jobbet; inga akut svårt sjuka patienter ikväll. Det innebar ju dock att jag missade första deltävlingen i årets Melodifestival!
Jag förstår att ni har saknat mina djuplodande recensioner, men där har ni orsaken; Plikten framför allt (till och med Mello)! Efter uppdatering via Facebook så konstaterar jag att Danny (enligt en övervägande manlig publik) var läcker, Yohio kontroversiell, Lena Ph snygg och resten blekt - Är det korrekt uppfattat?

Konstaterar att det trots allt har varit en bra dag; piggare än på länge, och ryggen håller sig i schack. Håller tummarna för att det kan få fortsätta så, i alla fall ett liiiitet tag till!


Pekar med hela handen och styr upp på jobbet, visst ser jag respektingivande ut?!


Innan jobbet fortsatte jag mina affärer via Facebooks köp och säljsidor och köpte en hårborttagningsapparat. Jag har en lite känslig hudkostym, så vid vaxning följer även det översta hudlagret med, och det är så tröttsamt att hålla på och raka! Hoppas att denna lilla maskin funkar bra!

Katternas sjukstuga

Kategori: Husdjuren

Den senaste updaten från katternas sjukstuga härhemma är att Zlatan har vant sig vid medicinerna. Han gillar det inte, men sitter still och får det gjort, och sedan är han lika gosig som vanligt igen.

Tyvärr går det inte lika bra med Teal'c, som tidigare har varit mattes lille gullebulle; numera skyndar han sig att smita under sängen så fort jag kommer i närheten, och där stannar han..:/ Hoppas innerligt att han också vänjer sig vid det, till slut; han har ju en vecka kvar av sin behandling!

Maja håller sig fortsatt frisk, och jag hoppas att det förblir så; hon skulle definitivt avsky att vara tvungen att få medicin!

Här kommer lite bilder på mina godingar:

  
   

Zlatan har fått en ny vana; han suger, slickar och gnager lite på mitt pekfinger. Jag tror att hans framtänder håller på och växer, så det är skönt att gnaga lite när det kliar, men han är sååå söt!

Friday I'm in love <3

Kategori: Det dagliga livet

Även om jag ska jobba i helgen så kan jag bara säga Yey!!!

VFU i skolhälsovården

Kategori: Kroppen

Imorse ringde klockan åter tidigt (dock stor skillnad att börja kl: 07 eller 08!); det var dags för dag nummer två på min VFU med skolsköterskan, och det var hälsosamtal i förskoleklassen som stod på schemat! Efter mycket frågetecken insåg vi dock att min handledare tagit fel på dag, och det var först nästa fredag det var dags för hälsosamtal. Hon löste det dock bra, genom att ta in ett av barnen och göra det hon kunde utan föräldrarnas närvaro; längd och vikt mättes, synen och hörseln kontrollerades och hon pratade lite med henom om hur hen trivdes i skolan, med klassen och om hen hade några kompisar. På så vis, kombinerat med en ordentlig genomgång, så fick jag ändå en bra koll på hur ett hälsosamtal fungerar! Dessutom vet jag att jag (troligtvis) kommer att få vara med på hälsosamtal med nästa handledare jag får.

Efter praktiken bar det iväg till jobbet, för att (äntligen, och aningen försenat) ta vaccinet mot influensan! Efter att jag blev så oerhört sjuk för ett par år sedan, och inte kunde prata på tre månader, så vågar jag inte ta några risker längre! Nu blir det ju ändå en risk, eftersom avdelningen är full med patienter som har influensa och vaccinet inte har full effekt förrän om 10-14 dagar, men det är bättre än inget :)

Även idag har varit en bra dag smärtmässigt; inte alls särskilt ont i ryggen eller någon annanstans, särskilt inte om man jämför med ett ordinarie arbetspass; skönt!