Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Att ta kritik

Kategori: Det dagliga livet

Funderar över det här med att ge och ta kritik. Jag upplever att det inom sjukvården är ett fasligt tassande, man kan inte kritisera någonting utan att personen som gjort detta tar kritiken personligt, som ett bevis på allmänt förakt. Kanske är det könsdiskriminering, men jag har en känsla av att det till stor del beror på att det är ett kvinnodominerat arbetsområde; mitt intryck är att kvinnor generellt sett är sämre än män på att ta kritik.
 
Om jag påpekar eller frågar någonting så beror det inte på att jag på något vis tycker illa om personen som gjort detta, eller som jag pratar med; det beror helt enkelt på att jag undrar varför man inte gjort si istället för så, eller tycker att det var onödigt att fika istället för att gå med patienten till röntgen (OBS: Bara ett överdrivet exempel)...
 
Jag är själv inte den bästa på att ta emot kritik, det beror främst på att jag vill vara duktig på det jag gör, och inte göra någonting som någon kan anmärka på. Jag vet att man inte kan vara bäst på allt, och klara av allt, men jag skulle bra gärna vilja..;)
 
Rabblar återigen det gamla mantrat jag fick med mig från rättspsykiatrin; "Det är skillnad på vem man är och vad man gör/har gjort."
 
Har du svårt att ge och/eller ta emot kritik? Hur är det på din arbetsplats?
Vad kan man göra för att lättare ta emot kritik?

Note to self:

Kategori: Eftertanke

Still swingin'

Kategori: Musik

I would do anything for love

Kategori: Det dagliga livet

Kvällsöppen torsdag

Kategori: Det dagliga livet

Den sista torsdagen i månaden har butikerna i hemstaden kvällsöppet, till klockan 21:00, så jag passade på att åka in och gå lite på sta'n, nu när jag ändå är här. Jag hade två ärenden; att köpa de snygga skor jag sett på Trätorgets skor, och att köpa 1Q84, del 3, av min favoritförfattare Haruki Murakami  i pocket. Det gick sådär, kan man säga; när jag kom till bokhandeln så hade de ännu inte fått hem boken, trots att den släpptes igår (!), och skoaffären var en av de få butiker som stängde tidigare, klockan 19:00, och jag kom dit vid kvart över..:/
 
Nåväl, jag strosade runt lite på sta'n ändå. Det var inte särskilt mycket folk, vädret hade väl avskräckt de flesta. Köpte dock inget särskilt; underkläder och en ny parfym från Christina Aguilera.
 
 
Det blev en riktigt fin kväll, till slut...

Finaste farmor

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag varit och besökt finaste farmor. Hon är inte dålig; fast hon är liten och har förslitningar i hela kroppen så håller hon på och pysslar ute i sin trädgård och växthuset så fort vädret tillåter! Hon tycker att det är extra skönt att ha något att sysselsätta sig med efter att farfar dog, kan bara tänka mig hur tomt det ska vara att förlora sin livskamrat efter så många år tillsammans!
 

 
Jag vet ingen som har så gröna fingrar som min farmor; hon får till och med gröna bladväxter att blomma! Nu är hon dock lite besviken över sommaren som varit, på grund av att blommorna inte slagit ut som de ska...
 
Hon visade mig stolt sitt lilla lamm, som föddes härom dagen, och kommer som en blixt när hon ropar på henom :)
 
 

Bästa samtalet ever!

Kategori: Det dagliga livet

Har pratat med före detta fästmannen, och vi har bestämt oss för att försöka igen <3!

Det tog ju aldrig slut på grund av att kärleken inte fanns, utan på grund av att alla (i grunden oviktiga) vardagsfaktorer kom att stå emellan oss. Det kan jag lova att de aldrig kommer att göra igen, jag har fått en påminnelse om vad som är viktigt i livet!

Öppna upp ditt fönster!

Kategori: Musik

Brustna hjärtans höst

Kategori: Musik

Våga prata om psykisk ohälsa!

Kategori: Aktuellt

Falköpings kommun går nästa vecka i den psykiska ohälsans tecken. Det börjar på tisdagen den 4/9 kl: 17:00, då startskottet går för ångestloppet, världens förmodligaste kortaste och roligaste stadslopp. Alla är välkomna att springa eller gå från starten på stora torget till målet på hästbacken.
 
Kl: 18:30 föreläser sedan Linda och dottern Felicia Zwamp om ångest, på Lärcenter i Falköping.
 
På onsdag 5/9, även då kl: 18:30, berättar Tim Holmberg om sig själv och hur han hittat strategier för att komma tillrätta med sina tvångshandlingar.
 
Temaveckan avslutas på torsdag den 6/9. Kl: 18:30 föreläser Alain Topor om den viktiga återhämtningen. Topor är psykolog och docent i socialt arbete vid Stockholms universitet.
 
Alla är hjärtligt välkomna, anmälan till föredragen görs till anhörigsamordnaren i Falköpings kommun.


PS: Inser att inlägget tidigare var i princip oläsbart; kan av någon anledning inte använda versaler, siffror eller specialtecken när jag bloggar från mobilen...

Brister...

Kategori: Det dagliga livet

Jag är mycket väl medveten om alla brister, såväl mina egna som hans och de som fanns i vårt förhållande. Jag tvekade dock aldrig på att vår kärlek skulle hjälpa oss att komma ut starkare på andra sidan. Uppenbarligen hade jag fel...

Tyst...

Kategori: Det dagliga livet

Här är tystnaden så tyst att allt jag hör är mina egna andetag...

Tinnitus och darrningar...

Kategori: Det dagliga livet

Tinnitus och darrningar, till följd av alltför mycket Treo, inmundigat i ett försök att bli fri från en huvudvärk som kommer av för lite sömn och för mycket tårar...

Flyr...

Kategori: Det dagliga livet

Flyr hem till mor och far i några dagar, för att försöka plocka ihop bitarna av mig själv...

Det är så mycket som måste ordnas; bara sådana "enkla" och "självklara" saker som att öppna ett nytt bankkonto känns oöverstigligt; varför kan man inte göra det via internet, utan måste personligen komma in på banken?? - Jag kan ju för 17 inte ens ringa till banken!!!
- Undrar om man kan skicka målsman..?

Går sönder..:*(

Kategori: Aktuellt

Jaha, så är det ett faktum... Fästmannen är inte min fästman längre, inte ens min pojkvän utan bara en "vän"...
 
Går sönder i små små bitar, och vet inte om jag någonsin blir hel igen.
 
 
Känner mig sååå naiv, trodde ju att det skulle vara vi...:/

#

Kategori: Det dagliga livet

 
 

Ingen vidare start på dagen..:/

Kategori: Det dagliga livet

Ooont i rygg och ben efter sex timmars bilresa igår. Dessutom var grannarna uppe och festade till kl: 04:30, inte mycket till sömn då..:/ Tur att jag har semester, så jag kan passa på att slumra lite under dagen :)

Roadtrip 5

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det dags för den absolut sista (och värsta) roadtripen den här sommaren. Nåväl; naturen var ju vacker i alla fall, och jag passade på att njuta av den...

 

                    

 

 

 

I can see again!

Kategori: Det dagliga livet

Skrev ju för lääänge sedan här på bloggen och berättade att jag hade tappat bort mina glasögon, igår hittade jag dem igen!
- Nu är det bara att återigen vänja mig vid att ha dem på...

Life on Mars

Kategori: Musik

Flying Bach

Kategori: Nöjen

Sååå otroligt duktiga! Ser på TV-reklamen att de nu kommer till Sverige, någon som skulle vilja åka och kolla in dem live?
 
 
 

Best marriage proposal ever?!

Kategori: Tidsfördriv

 
Skrattar filmen igenom, och har en liten tår i ögonvrån framemot slutet... Löövely! - Den här killen vet hur man imponerar på en tjej!

Fem tips för att undvika våldtäkt

Kategori: Debatt

 
Denna bild vrider perspektiven rätt; det är inte vi kvinnor som ska behöva gå med mobilen i ena handen, med 112 förprogrammerat och nycklarna som knogjärn i den andra handen; det är männen det måste fokuseras på när det kommer till att förhindra våldtäkter! 

Konstigt väder...

Kategori: Det dagliga livet

Idag är det såå konstigt väder här; strålande sol från klarblå himmel ena stunden, för att en kvart senare ösregna, och sedan lyser solen igen...

Första besöket hos arbetsterapeuten...

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag varit på mitt första besök någonsin hos en arbetsterapeut, och det verkar väldigt lovande. Redan på måndag ska hon komma hit med några hjälpmedel, som jag säkert kan ha nytta av. Sedan ska hon se hur jag utför vissa moment, och komma med råd och tips på hur jag kan göra dem mer energisnåla, så att jag inte behöver lägga all energi på "måsten". Hon har också flera andra tankar för hur hon ska kunna hjälpa mig, så det känns roligt och spännande.

Första besöket hos nya sjukgymnasten...

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det dags för det första besöket hos min nya sjukgymnast. Eftersom jag var sååå förtjust i min förra (och inte vet varför jag blev tvungen att byta) så var jag lite pirrig och nervös innan besöket, tyvärr har jag ju även råkat på några sämre sjukgymnaster...

Hur som helst så var oron ganska obefogad. Hon lyssnade på mina tankar och idéer, och jag ska börja med varmvattengympan redan nästa måndag! Hon tyckte att det var en bra idé att komplettera med korta och långsamma promenader de dagar som jag inte jobbar.

Redan imorgon ska jag dessutom få räffa en arbetsterapeut, för allra första gången i mitt liv! Hon ska tydligen kunna hjälpe till med saker som ergonomi och "vardagspacing", det vill säga hur man använder sin energi i vardagen. Det ska bli spännande!

Som jag hade dig förut...

Kategori: Musik

Blåbärspaj med vid choklad

Kategori: Recept

Hittade receptet hos Spiderchick, och det lät så gott att jag bara mååste kopiera det!
 
Smuldeg
100 gr smör
3 dl mjöl
3/4 dl socker
Vit choklad
 
Rör ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Blanda ner önskad mängd vit choklad, riven sådan.
 
Häll upp bär i en form
Tillsätt 1-2 matskedar socker samt 1 tsk potatismjöl.
 
Strö smuldegen över bären. In i ugn 200 grader, 20-30 minuter.
 
Servera med vaniljsås eller glass.
 
 
 

£

Kategori: Eftertanke

Semester...

Kategori: Det dagliga livet

Sista natten innan jag har en veckas semester. Skulle ha åkt till Strömstad för att hälsa på fästmannen och andas lite havsluft, men det blir nog inte så. Blir nog mest att slappa, läsa samt tråkigheter som städ och tvätt..:/

With or without you

Kategori: Musik

Flirt via mobilspel?!

Kategori: Debatt

Har förstått att det förekommer en massa flirtande via Wordfeud och andra spel designade för mobiltelefoni. Då jag själv har min älskade fästman och bara spelar med personer jag känner IRL så har jag inte ens tänkt på det viset förut, men nu har jag på ett brutalt sätt blivit varse att fenomenet är i högsta grad förekommande.
Spray date har till och med en artikel om hur man gör!
 
Efter att ha läst en del om fenomenet kan jag till viss del förstå att det, som någon skriver, kan bero på att chatfunktionen gör att man lätt kan "nätdejta" helt gratis, istället för att ansluta sig till de många gånger dyra, dejtingportalerna. Det jag inte alls kan förstå är dem som fortsätter att flirta fast både de själv och personen de chattar med har partners. Det är väl dock så att man känner bekräftelsen, och tvivlar på att den andres förhållande är särskilt stabilt, när denne chattar och flirtar med andra via nätet...
 
Tycker att det är extra konstigt med de som skickar intima bilder på sig själva till en främmande person, som de kanske har spelat lite med! Kanske har det med mig att göra, att jag är väldigt privat, och dessutom har så dåligt självförtroende när det gäller kropp och utséende att jag aldrig ens skulle komma på tanken...
 
 
Har du träffat på någon som flirtar via mobilspelen, eller gör du det kanske själv?
Brukar du skicka bilder till dem du spelar med?

Långhårig

Kategori: Kroppen

 
Tror jag ska låta håret växa ut igen, är ju på väg att bli riktigt långhårig igen, och det vore roligt att se hur långt det blir! - Får se om jag har tålamod och ork den här gången..;)

Julbord?

Kategori: Debatt

Det är mycket prat om julbord just nu, närmare bestämt att Annie Lööv och hennes departement förra året bokförde sin julfest som seminarium - Trots att själva seminariekostnaden bara blev 1/10 av slutnotan på 616473 kronor, och upptog den mindre delen av sammankomsten!
 
 
Ett julbord är väl rimligt, det brukar ju trots allt de flesta företag bjuda på. Själv arbetar jag ju för landstinget, och vi har inte blivit bjudna på julbord på flera år, utan får arrangera vårt eget, om vi vill ha något..:/
 
Blir ni bjudna på julbord på er arbetsplats?
Tycker du att det är rimligt att bokföra hela julbordet, inklusive valfria drycker i valfri mängd, som seminarium, bara för att sammankomsten inleds med ett kortare seminarium?

Skräcködla!

Kategori: Debatt

Sylvester Stallones mamma, Jackie Stallone är 90 år gammal, och visst ser hon ut som en riktig skräcködla...
 
 
Jag är inte direkt emot skönhetsingrepp, det finns tillfällen då det känns motiverat, men tycker samtidigt att det naturliga åldrandet är oerhört vackert; det visar att man har levt, och har stor livserfarenhet!
 

Säkert!

Kategori: Musik

 
 
 
  

Cykelkö i väntan på hissen

Kategori: Jobbet

Tog denna bild härom natten, kan inte låta bli att undra varför vederbörande läkare bestämde sig för att lämna sina sparkcyklar, ta hissen upp (eller ner), och därefter fortsätta till fots..?
- Eller tog det för lång tid innan hissen kom, så att de övergav sina cyklar i hisskön och istället tog trapporna?
 
 
 

Roadtrip 3

Kategori: Det dagliga livet

Efter jobbet imorse var det åter dags för en liten road trip till Strömstad, för att hämta hem fästmannen några dagar igen..:) Nu har han bara några arbetspass kvar där nere, och nästa vecka har jag semester, så då följer jag med honom dit och andas lite havsluft!
 
 
 
 

Fuck Cancer!

Kategori: Aktuellt

Om du inte har varit inne på Ung cancers hemsida så vill jag verkligen tipsa dig om den!
Titta runt, och stötta dem gärna på det vis du kan; kanske genom att bli stödmedlem eller köpa något från deras fina webshop?
 
 
Timbuktu säger Fuck Cancer.

Jag ville att jag vore den jag vill att jag ska va....

Kategori: Musik

Är ett stort fan av Johan Johansson, och anser att han är en grym artist som tyvärr blivit alltför underskattad genom åren!
  
 
"Om man tillber gudar vet man aldrig vad man får, så jag jag tillber hellre dem jag vet att jag kan nå!"
  
 
- Ställ dig upp om du kan bräcka det!
  

Sängkamrat

Kategori: Husdjuren

Äggvita på dunk?!

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag läst om det äckligaste jag sett på länge; äggvita på dunk!
Skulle aldrig få för mig att köpa detta; känns som att de har tre års hållbarhet och en massa tillsatser, det är ju knappast ren äggvita i alla fall..:/
 
 
Äggvita på dunk, något för dig?

Glasögonlös...

Kategori: Det dagliga livet

Jag som just hade börjat vänja mig vid att använda mina glasögon - Nu har jag lyckats förlägga dem..:/
Jaja, de kommer väl fram, tids nog...

Framförhållning?

Kategori: Debatt

Södersjukhuset i Stockholm är sjuksköterskebristen nu så stor att de anställda erbjuds upp till 7000 kronor om de går in och tar ett extrapass i helgen! Orsaken är dock inte att det inte finns några sjuksköterskor att anställa; problemet är att arbetsgivaren vägrat att betala de 24000 i ingångslön som de nyutexaminerade sjuksköterskorna krävde. På kort sikt fungerade det väl mer eller mindre OK, men nu börjar det märkas att de erfarna sjuksköterskorna har jobbat för fullt (och mycket extra) hela sommaren, för att få det att fungera. Nu orkar de inte längre gå in och ta fler extrapass, och säkert kan man redan se sjukskrivningarna öka...
 
Tänk om dessa "extrapengar" istället använts i våras/ början av sommaren, för att anställa nya sjuksköterskor/vikarier; då hade vi inte haft den här situationen nu, och notan hade med all säkerhet blivit billigare i slutändan, ändå...
 
 
Som sjuksköterska känns det givetvis lockande att ta ett extra pass, och tjäna 7000 kronor extra, men i det större perspektivet så har vi alltför länge "skämt bort" arbetsgivarna med att alltid lösa de problem som uppstår; de behöver inte själva på allvar ta tag i problemen, för dem löser vi nere "på golvet" snabbt och enkelt ändå. Detta är grundläggande problem, som är större än oss, politiska problem som behöver lösas på långsikt, och inte bara kortsiktigt, från dag till dag eller vecka till vecka!

Pimpade hörlurar

Kategori: Det dagliga livet

Skrev ju häromdagen om hur man pimpar sina hörlurar, så här blev det:
 
 
 
Visst blev de fina??

Breathe me

Kategori: Musik

Rätt att operera mobbade barn?

Kategori: Debatt

Normalintervallet för hur mycket ett öra "ska" stå ut är 20-22 millimeter, ett barn med öron som står ut mer än så är aktuellt för operation, om barnet själv vill opereras.
 
Utstående öron är inte direkt farligt eller livshotande, men hur många barn blir inte mobbade på grund av att de har utstående och/eller stora öron?? - Mobbing som kan leda till minskad livslust, självskadebetéende med mera. Varje vecka inkommer 2-3 remisser om önskade operationer hos barn med utstående öron - Bara på Karolinska sjukhuset i Stockholm! 
 
Givetvis skulle man önska att inget barn (eller vuxen, för den delen) skulle behöva retas eller mobbas, och min spontana tanke är att om man opererar öronen så hittar mobbarna något annat att retas för. Samtidigt kan just öronen vara en så viktig sak att barnet ifråga känner sig finare och får en starkare självkänsla "bara" genom att operera de utstående öronen, en operation som enligt uppgift är så enkel att den kan göras under lokalbedövning...
 
Sedan kommer nästa steg; barn (och vuxna) som mobbas på grund av sin näsa, bröst, hårfärg...
Vart ska man sätta gränsen? Ska alla barn som mobbas opereras, så att mobbarnas synsätt bekräftas? Är det trots allt inte bättre att lära känna sitt utséende, bejaka det och växa färdigt innan eventuella operationer utförs? Kroppen ändrar sig ju så mycket genom åren, och för det mesta så blir det ju bra i slutändan!
 
 
 
Vad tycker Du, ska man operera barn som blir mobbade?
Ska man överhuvud taget göra skönhetsingrepp på barn?
 

Paulo Coelho...

Kategori: Eftertanke

Foto: Beije loucamente. Ame descontroladamente. Viva intensamente. E perdoe rapidamente

Sommarlåten

Kategori: Musik

 
Löövely!

Låt barnen få vara barn!

Kategori: Debatt

Med jämna mellanrum dyker det (tyvärr) upp nyheter om att de stora klädjättarna erbjuder alltför utmanande och "vuxna" kläder för unga tjejer. Nu har det hänt igen, denna gång är det Lindex som kritiseras för att i sin höstkollektion lansera sexiga kläder för unga flickor i 8-10-årsåldern.
 
Korta, tighta skinnkjolar och urringade toppar med leopardmönstring är bland annat vad man kan hitta på Lindex barnavdelning, och det har fått skolstartsshoppande mammor att rasa. Jag hör definitivt till dem som anser att barn måste få vara barn så länge det bara är möjligt; tids nog växer de upp, och dagens ungdomar har det svårt nog ändå, utan att behöva tänka på att vara "snygga" och "sexiga" innan de ens nått tonåren! Det kommer larmrapporter om 7-8-åriga flickor som bantar, och det uppmuntras definitivt av att så små flickor obejktifieras och sexualiseras, och "ska" gå klädda i kroppsnära och urringade plagg.
 
Kaisa Lyckdahl är pressansvarig på Lindex, och hon menar att deras utbud bara är ett svar på efterfrågan;
- "Vi går inte in i diskussionen vad som är sexigt eller ej. Några kunder anser att vissa plagg inte bör finnas till barn, medan andra anser att det är mode. Vi har inte för avsikt att ta bort något och vi tycker inte att kläderna är sexiga."
Man kan dock undra vem som efterfrågar denna typ av kläder på små flickor? - Det känns inte särskilt rumsrent; barn ska ha oömma och fina kläder som man kan leka och röra sig i, inte tighta skinnkjolar, ljumskkorta hot pants och urringade toppar!
 
 
 

Tips för att undvika att snubbla/falla i hemmet

Kategori: Undervisning

Kanske är du som jag, obotligt klantig och fumlig, så att du snubblar och ramlar mest hela tiden. Kanske har du någon äldre anhörig som börjar bli lite ostadig eller svag på benen.

Jag är engagerad i det fallförebyggande arbetet på Skaraborgs sjukhus (SkaS), och här kommer några tips på enkla åtgärder du kan vidta för att minska risken att snubbla/falla i ditt hem:
 
* Ta det lugnt vid uppresning och sitt kvar en stund på sängkanten om du känner dig yr.
* Sitt ner vid på- och avklädnad, även när du tar på och av dig skorna i hallen.
* Ha flera telefoner med bra ringsignal, bland annat en vid sängen. Gärna en bärbar telefon som du kan bära med dig, så att du lätt kan tillkalla hjälp om olyckan ändå är framme.
* Ta bort lösa mattor (kan vara väldigt svårt att övertala farmor/mormor att ta bort sina mattor, men de äinnebär en stooor fallrisk!).
* Ta bort farliga trösklar som utgör hinder.
* Använd stadiga skor med bakkappa istället för tofflor.
* Fäst upp TV-kablar, el- och telefonsladdar.
* Använd nattbelysning, så att du ser ordentligt om du behöver gå upp nattetid, exempelvis på toaletten.
* Använd antihalkmatta i badkar, dusch och badrumsgolv.
* Ha handtag på väggen intill badkar/dusch.
* Använd golvskrapa med långt skaft i badrummet när golvet är blött.
* Ta hjälp vid hushållsgöromål som kräver klättrande på stolar, pallar och stegar.
* Ha föremål som du använder ofta lättillgängliga.
* Se till att det i trappgång finns fast och god belysning och att trapporna är försedda med sabila räcken på båda sidorna. Trappstegen ska vara försedda med halkskydd.
* Använd halkfria skor och vid behov dubbar vid utomhusvistelse.
* Använd vid behov käpp eller annat gånghjälpmedel, såväl inne som ute. Vid halka ska käppen vara försedd med isdubb.
* Använd rätt glasögon vid rätt tillfälle.
* Ha fria golvytor samt stadiga möbler med armstöd.
 
 
Kontakta kommunen/primärvårdens distriktssköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast om du har problem med:
* Dålig balans.
* Svårt att röra på dig.
* Svårigheter att klara aktiviteter i vardagen.
 
De kan ge ytterligare råd och praktiska hjälpmedel!
 
Kropp och rörelse
Motion minskar risker såsom övervikt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, förhöjt blodtryck, benskörhet, ryggbesvär med mera. Muskelmassan ökar och du behåller spänsten i steget.
Balansen förbättras.
Motion är förutom promenader också att sköta hem, trädgård och göra inköp.
 
Inköpsställen:
Halkskydd för skor - Apoteket eller skoaffären.
Långt skohorn - Skoaffären.
Gummimatta för badrum - Varuhus och VVS-affärer.
Handtag för badrum - Byggvaruhus.
Idubb och doppsko - Hjälpmedelscentralen.

Dagens pyssel - Pimpade hörlurar

Kategori: Tidsfördriv

Blogg.se:s startsida fanns idag denna underbara bild:
 
 
- Vem kan då motstå att gå in på bloggen ifråga för att kolla hur man gör för att pimpa sina hörlurar, så att de blir så fina??
 
Det verkar vara väldigt enkelt:
1. gå och köp pärlor i färger du gillar, och som passar din personlighet.
 
 
2. Klipp upp pärlorna.
 
 
3. Trä pärlorna över sladden till hörlurarna.
- Klart! :)
 
 
Om man är flera i hushållet så kan man även märka upp laddarna med olika färger, så att man vet vilken laddar som är vems.
 
 
Jag tycker att det blev riktigt fint med pärlor på hörlurssladdarna, och som en extra bonus så minimerar det dessutom trassliga sladdar, så det är hög sannolikhet att jag en regnig dag sätter mig och pimpar min sladd :)
 
 

Underbara kungapar!

Kategori: Aktuellt

Vårt underbara kungapar befinner sig givetvis i London, och tittar på OS...
 
 
Vad säger kungen egentligen?
Skäms Silvia för sin make?
Och hur många sekunder är det ifrån att damen på raden framför slår kungen på käften?
 
Så många frågor... - Vad tror Du är svaren??

Dietistbesök nr 1

Kategori: Projekt livsstil

Idag var jag hos dietisten för första gången. Vi pratade mest om vad jag uppenbart ser att jag kan förändra (måltidsordningen) och vikten av att planera sina dagar; har jag tagit upp ett paket fisk ur frysen så "måste" jag laga till den sedan också, den "kan" ju inte bara ligga där!

Mitt uppdrag till nästa gång är att jobba på min måltidsordning, såväl när jag är ledig som när jag arbetar olika tider. Jag ska även fortsätta att jobba på det här med måltidsordningen; att äta någonting vid de planerade tiderna, även om det inte blir helt "perfekt" så är det 100% bättre än ingenting!

Hon verkar också vara inne på samma spår som jag; att inte jobba med snabba lösningar, utan skapa hållbara rutiner för resten av livet.
 


Nu har solen äntligen kommit fram, och termometern visar 20 grader. Tyvärr är det dock snart dags för mig att
krypa till kojs igen, dag mellan nattjobb..:/

Bed & breakfast

Kategori: Tidsfördriv

 
Helt bedårande! <3

Ruskväder

Kategori: Det dagliga livet

Idag har varit riktigt ruskväder hela dagen; himlen gråsvart, blåst och ösregn..:/
Jag är ledig idag, och hade hellre kunnat ligga ute och njutit av strålande solsken, men detta är faktiskt också ganska mysigt; perfekt för att kura ihop med en riktigt bra bok!

Skamliga förslag...

Kategori: Jobbet

Jag tror att de allra flesta som arbetar inom vården har fått skamliga förslag vid ett eller flera tillfällen; oftast från personer som är dementa eller på annat sätt kognitivt påverkade. Ibland kan det låta så här..:
 
- "Vad ska du göra idag? Ska du göka?"
- "Jag ska sova idag, så att jag orkar jobba nästa natt också."
- "Har du någon gubbe?"
- "Ja, det har jag."
- "Har du fem ongar också, eller?"
- "Nej, men jag har två katter."
- "Är du för gammal, eller?"
-  "Nej, det är jag inte."
- "Du hinner få många ongar än, du kan få en med mig!"
- "Nej, du är för gammal..;)"
 
- "Slutar du nu, eller?"
- "Nej, jag slutar inte än på några timmar."
...
- "Ska du sluta och gå hem nu, eller?"
- "Nej, jag slutar inte förrän halv åtta."
- "Halv åtta?! - Då hinner du inte få dig något skjut när du kommer hem idag..."
...
- "Slutar du nu?"
- "Nej, jag ska vara kvar några timmar till."
- "Klä av dig då, och kryp ner här, hos mig!"

The littlest things

Kategori: Musik

Alla ska rasa!

Kategori: Debatt

Nu rasas det som aldrig förr i Sverige; "kändisarna" (på bild ses Peter Magnusson, David HelleniusBert-Åke Varg med maka , Sonja Aldén och Ulf Brunnberg, så jag antar att de är de som rasar...) rasar över sjöfyllerilagen (de vill kunna dricka mer till sjöss) och vi "vanliga Svenssons" rasar över att kändisarna rasar... eeh??
 
"Kändisarna" ifråga menar att skärgårdskrogar och båtfirmor kommer att gå sämre, att den sociala samvaron för båtfolket markant kommer att försvåras samt nöjet av att kunna välja måltidsdryck till sjöss saboteras... Jag kan inte annat än att hålla med den läsare som tyckte att den som vill supa till sjöss kan ta vilken Ålands- eller Finlandsfärja som helst!
 
Tilläggas skall att den lag det rasas över är två år gammal - Sent ska syndarna vakna...
Den 1 juni 2010 infördes maxgränsen 0,2 promille alkohol i blodet för att framföra en båt. Lagen gäller såväl motor- som segelbåt. Undantagna är båtar under tio meter och som går långsammare än 15 knop.
 
Jag funderar över huvud taget mycket över det här med alkohol; så fort det är sommar och semester så skall det drickas alkohol var och varannan kväll, "för att fira", "för att kopplav av", "för att njuta av sommaren" och så vidare, och så vidare... Den som vill dricka alkohol kommer alltid att hitta en anledning, men jag förstår inte alls fenomenet med sommar- och semesteralkoholister, som man läser mycket om i damtidningarna samt ser och hör mycket om runt omkring sig...
 
 

#

Kategori: Det dagliga livet

Gratisprov från Noka

Kategori: Projekt livsstil

Härom dagen kom ett brev med mitt gratisprov från Noka. Jag hade turen att få en med vaniljsmak, vilken jag har hört ska vara godast bland Nokas shaker. Får se vad jag tycker om den; har aldrig provat en shake som ska blandas med mjölk förut, så jag kan tänka mig att den blir avsevärt fylligare i smaken än de som blandas med vatten. "Som att dricka grädde" var det någon som skrev...
 
 
Vill du också testa en av Nokas shaker alldeles gratis?
- Gå in  här och anmäl dig, så dimper den snart ner i brevlådan!

Mysig sängkamrat...

Kategori: Det dagliga livet

Fina Teal'c brukar alltid göra mig sällskap när jag sover; vare sig jag är ledig och sover på natten eller jobbar natt och sover på dagen så kommer han tassande, spinner och vill gosa en stund innan vi somnar..:)
 
 

För dig som vill sluta röka!

Kategori: Projekt livsstil

Jag är oerhört glad över att jag aldrig har börjat röka. Det är dyrt, skadligt och dessutom blir du inte precis vackrare av att röka... Jag har dessutom förstått att det är oerhört svårt att sluta röka, om man väl har börjat.
 
På mitt arbete kommer jag ju bland annat i kontakt med rökare som har drabbats av lunginflammation, KOL eller andra svåra följdsjukdomar (cancer givetvis inberäknad). I en situation när man blivit svårt sjuk av sin last så är många väldigt motiverade att sluta röka, och jag kan då varmt rekommendera ett besök eller flera på Sluta röka-linjen! Där finns det mesta man kan behöva i samband med ett rökstopp. Det jag tycker är extra bra är att det förutom sedvanlig information även finns olika forum, där personer i samma situation kan få kontakt och stötta varandra. Det finns även möjlighet att ringa eller maila in, om man har någon specifik fråga.
 
 The_last_one_ashtrey_2
 
 
 

Kärleken är underbar!

Kategori: Eftertanke

Journalgrodor

Kategori: Humor

Det är alltid lika roligt med jornalgrodor, särskilt om man lyckas hitta några nya, som omväxling till de gamla klassikerna!
 
"Underbensamputerad på grund av inkontinens."
- Hen kissade alltså på sig så mycket att man var tvungen att operera bort benet... - Ja, det är ju logiskt...
 
"Efter att ha tappat knäet på 120 ml vätska lägger jag ett konfusionsförband."
 

"Patienten är sugen på slem på morgonen."
- Ja, vem är inte det??
 
"Inga ovariecystor funna vid gastroskopi."
- Ovarierna är alltså äggstockarna, jag skulle inte vilja genomgå en gastroskopi för att undersöka dem...
 
" Patienten förnekar oskyddat sex. Har en längre tid försökt att bli gravid med sin partner, utan framgång."
- Låter som det naturliga urvalet; om man försöker bli gravid men inte slutar använda skydd så bör man nog inte ha några barn...
 
"Jag hör inga hjärtslag, men patienten brukar ha det så."
 
"Patienten kan inte skjuta maken, som sitter i rullstol."
 
"Allmäntillstånd: Kåt och opåverkad."
- Skulle vara gott och opåverkad...
 
"Det finns små körtlar i remissen."
 
"Patienten har minskat i längd till 12 centimeter totalt."
- Nog för att man brukar krympa med åren, men till 12 centimeter?! Undrar hur lång hen var från början?
 
 
Vilka roliga journalgrodor har Du läst/hört?

Ischias..:/

Kategori: Kroppen

Lyfte en tuuuung sopsäck på jobbet imorse (hade rensat ut en massa papper, så den vägde säkert ett par ton), vilket genast fick till följd att diskerna ger sig iväg på små äventyr igen, och jag får ischias..:/
Hoppas att disken är på gott humör, och hoppar rätt under dagen, så att den är ett minne blott när jag vaknar!
 

Lyckligare nu

Kategori: Musik

Linnéa Henriksson har ett underbart skönt sound och ett gött gung. - Helt klart my kind of music!
 

Kvasinyheter!

Kategori: Aktuellt

Carolina Gynning har nyligen fött en dotter, och nu kan man läsa i Aftonbladets nätbilaga att Gynning gjort en otäck vurpa från en häst - Strax innan graviditeten, det vill säga för närmare ett år sedan! - Snacka om kvasinyheter!
 

Livsstilsförändring!

Kategori: Projekt livsstil

Jag står precis i startgroparna för att genomföra en omvälvande livsstilsförändring, på flera olika plan samtidigt:
 
1. Kosthållningen har en längre tid varit under all kritik; extremt oregelbundet, dåligt med riktig mat och alltför mycket sötsaker har, i kombination med mina sjukdomar gort att jag gått upp alltför mycket i vikt. Jag har nu börjat att försöka få ordning på kosthållningen igen; just nu är målsättningen att äta något "riktigt" 2-3 gånger om dagen och minimera sötsaker av alla de slag. Just nu är jag inne i en "melonperiod", och äter en hel del vattenmelon. De är goda, saftiga och ger en bra mättnadskänsla utan alltför många kcalorier. Är än så länge dock dålig på att äta lagad mat, men det är nästa steg. Om en vecka har jag tid för ett första besök hos dietisten, hon kommer nog att bli mörkrädd..;)
 
2. Kommer att börja ta en promenad efter nattpassen igen; antingen runt Karstorpssjön eller någon annan trevlig motionsslinga. Har även tid hos den nya sjukgymnasten om ca tre veckor, och kommer förhoppningsvis få börja gå på varmvattengympa någon/några gånger i veckan.
 
Dessa initiala åtgärder och en viktnedgång ska förhoppningsvis kunna hjälpa mig att må bättre och få mer energi, trots mina sjukdomar!
 
Har en underbart stöttande läkare, som kommer att finnas bakom mig hela min resa, vilket känns skönt, och dessutom så har jag ju min fantastiska fästman, som gör allt för att jag ska må bra!

Flytta på dig!

Kategori: Musik

BFF (Best Friends Forever)!

Kategori: Det dagliga livet

De sötaste bästa vänner jag någonsin sett är inte Paris & Nichole, utan denna söta lilla Rhesusapa och lejonungen som ständigt finns vid hens sida!
 
 
Är de inte helt bedårande?!

Skämmes, Färdtjänst i region Skåne!

Kategori: Debatt

Urban Aspegren är 81 år gammal och lider av svår lungcancer. I fredags eftermiddag skulle Urban åka hem från sjukhuset i Malmö, och åkte då givetvis färdtjänst, något som han aldrig kommer att göra igen. Framme vid Urbans hem så hade han lite svårt att hitta handtaget, varför det tog en liten stund för honom att komma ur bilen. Naturligt hyfs och folkvett hade ju då varit att föraren skulle ge Urban en arm, och hjälpa honom ur bilen - Något som dock inte var lika självklart för vederbörande förare, som istället skrek åt Urban att komma ur bilen någon gång, och grep tag i hans arm och slet honom ur bilen med en sådan kraft att han istället hamnade på marken!
Någon hjälp upp därifrån fick han inte heller; föraren körde iväg med orden att han "inte var någon jävla sjukvårdare", och att Urban fick klara sig bäst han ville!
 
Som tur var det några fastighetsskötare som såg Urban, och kunde hjälpa honom upp och in i huset. Efter den traumatiska resan har Urban dock varken kunnat gå eller stå, och han är nu åter inlagd på sjukhus, delvis för skadorna han ådrog sig i samband med färdtjänstresan.
 
Region Malmö, som ansvarar för alla sjukresor i regionen, tycker givetvis att det inträffade är fruktansvärt. Varken de eller Aftonbladet har dock lyckats få tag på ansvariga för det aktuella taxibolaget...
 
SÄNGBUNDEN Urban Aspegren, 81, har svår lungcancer och kan efter den traumatiska taxiresan inte stå eller gå. Åka taxi vågar han inte göra igen.

Dags för nattjobb!

Kategori: Det dagliga livet

Efter att ha haft en underbar vecka, där jag var ledig lördag och söndag (var då ute på utflykter med min fina familj), jobbade kväll måndag och sedan har varit ledig tisdag och onsdag igen (med härlig skogsutflykt, läsning och viiila) så känns det riktigt roligt att åka tillbaks till jobbet igen, för ett fyra nätter långt arbetspass!
Får se på måndag morgon, om jag tycker att det är lika roligt då..;)

Galen REA!!!

Kategori: Party Lite

1-19 augusti har PartyLite galen REA; 40% rabatt på ALLA utgående produkter från vår- och sommarkatalogerna! Skynda att fynda; meddela mig genom en kommentar här på bloggen, via Facebook, mail eller SMS så fixar jag din beställning!
 
Bland annat så kommer de populära miniatyrglasljusen helt att försvinna ur sortimentet från den första september, så dem kommer i alla fall jag att köpa på mig ett gäng av - Vilken är Din utgående favorit??
 
 
Om Du vill passa på att samla dina vänner och umgås på ett otvunget och avslappnat sätt så kommer jag gärna och har en visning hemma hos dig; REA:n innebär ju att Du som värdinna har lättare att få en större försäljning, och därmed ett högre produkttillgodohavande att välja dina egna favoriter för - Helt gratis!!!
 
 
Vad väntar du på? - Hör av dig, så bokar vi in en dag som passar dig och dina gäster! I trädgården, på stranden eller i vardagsrummet - Så här års har vu ju en hel massa mysiga platser att välja på, för vårt party!
 
 

Nödvändigheter

Kategori: Det dagliga livet

Har köpt en hink turkisk vaniljyoghurt  samt lite blandade frön och nötter att ha till mina blåbär - Perfekt frukost och/eller kvällsmat!
 
Kvällen idag har jag ägnat åt en enorm tvätthög; nu har jag släpat upp tre ton ren tvätt till lägenheten (tvättstugan ligger i källaren i huset bredvid), och känner mig helt slut, vilket ju passar bra, med tanke på vad klockan är..:)
Denna gång kom jag även ihåg att boka en ny tvättid, så att det inte behöver dröja lika länge till nästa gång.
 
Snart blir det bädden med Harry Potter (fästmannnen är i Strömstad på jobb, så jag passar på..;))!

Dåligt minne??

Kategori: Det dagliga livet

Ett flertal gånger den senaste tiden har jag åkt hemifrån för att handla - För att framme vid affären upptäcka att jag glömt plånboken! Bara att vända om hemåt..:/
- Får skylla på att det hör till Fibromyalgi och ME, men märker även att mina kära arbetskamrater glömmer liknande saker, så det är nog även ett tecken på (alltför) hög arbetsbelastning!
 
Vore jätteroligt om Du som läser här också vill dela med dig om när ditt minne svikit; lämna en kommentar!