Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Hysteri!

Kategori: Aktuellt

Min chef har blivit tvungen att byta telefonnummer, hon blir så nerringd av alla som är rädda för influensan att hon inte hinner göra sitt jobb..:( Eftersom hon dessutom har diverse möten att gå på nu, för att upprätta epidemiplaner och dylikt så är det inte hållbart för henne att sitta i telefon med allmänheten dagarna i ända.

Härom dagen blev hon stoppad i korridoren av en taxichaufför, som undrade om han borde bära andningsskydd på jobbet... Han fick samma svar som alla andra: Glöm inte att det är händerna som är de största smittspridarna! Tänk på din handhygien; tvätta händerna regelbundet, var inte i ansiktet och pilla med dina händer osv osv.

Fynd :)

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag varit på Media Markt och fyndat :)

1) Män som hatar kvinnor på DVD, kom ut idag och kostade 88 kr i ovan nämnda butik. Ett lagom pris :)2) Har länge gått och varit sugen på en IPod, men eftersom det ju egentligen inte är något jag behöver så har jag avstått. Tills idag. Media Markt har den här veckan ett erbjudande och säljer IPod Nano för 999 kr, och då kunde jag bara inte stå emot längre. Dessutom får jag ju en extra lön för mitt jobb i Strömstad imorgon, så jag har förtjänat den :) Eftersom jag väntade ända till idag med att åka dit (av anledning av fynd nr 1) så fanns det bara två färger kvar; gul och orange (inte rosa, som jag hade tänkt...). Valet föll på orange, jag tyckte att den nyansen var snyggare än den gula.

iPod 16GB nano, Orange 4G

En fjäril landade på min axel...

Kategori: Det dagliga livet

... och det underliga är att den somnade där!Viva la vida!

Kategori: Musik


Coldplay

Höst = nystart

Kategori: Projekt livsstil

Jag har alltid tyckt att hösten känns som en tid för nystart, den bästa tiden att göra alla de där förändringarna som man har gått och grunnat på. Nu är det dags!

Aftonbladet.se ger följande tips på fällor att undvika i kampen mot kilona, det är väl bara att konstatera att jag har en tendens att gå i de flesta...

1: Du har för bråttom

Det vanligaste felet av alla. Man har för höga förväntningar och väntar sig resultat på ett par dagar. Det är inte rimligt. Sund viktminskning tar tid. Det allra bästa är att tappa ett halvt till ett kilo i veckan.

Studier visar att människor som går ner snabbare än så löper hög risk att gå upp allt igen.

Det är bättre att skynda långsamt och sedan vara av med övervikten för gott, än att jojobanta hela livet.


2. Du jämför dig med andra

Alla människor är olika. Alla har olika kroppar, utgångslägen och resurser. Det är poänglöst att jämföra sig med andra.

Koncentrera dig på din egen viktminskning. Äter du rätt och motionerar är det bara en tidsfråga innan vågen hänger med.


3. Du tappar motivationen vid platåer

Det är helt normalt att viktminskningstakten varierar.

Vissa veckor tappar man mer än förväntat, andra perioder står vågen still, trots att man gör allting rätt.

Kroppen är för komplicerad för att kunna mätas i in- och uttag av kalorier.

Men en sak är säker - äter du rätt och motionerar kommer resultaten med tiden.


4. Du väger dig för ofta

Börjar du ditt nya liv på måndagen kan du inte förvänta dig att det syns på vågen tre dagar senare.

Det tar tid för kroppen att hänga med. Den släpper inte ifrån sig fettreserverna så enkelt.

Dessutom varierar vikten från dag till dag. Något eller några kilo upp eller ner beroende på vad du äter, om du har tömt tarmen, hur mycket vätska du har fått i dig och om du har motionerat.

En gång i veckan på vågen är fullt tillräckligt. Och en gång i månaden för att säkert säga åt vilket håll det går.

Väg dig gärna samma tid varje vecka, förslagsvis på morgonen.


5. Du ger upp vid motgångar

Ingen är perfekt. Räkna med att trilla dit ibland. Men kom ihåg - det är helt okej!

Den stora faran för din vikt är inte själva snedsteget och de extrakalorier som slinker ner. Om du genast fortsätter framåt är ingen större skada skedd.

Om du däremot kastar in handduken så fort du avviker från din matplan kommer du aldrig att nå din målvikt.

Extra vanskligt är det om du ser snedsteget som ett startskott för att frossa eftersom "det ändå är kört".

Tänk om! Låt inte ett misstag stjälpa dina goda föresatser. Lär av det och fortsätt med dina nya vanor på en gång.


6. Du tror att du är duktig om du skär ner kalorierna till ett minimum

Mindre är bättre till en viss nivå. Men inte om du skär ner på kalorierna så att du ligger på svältgränsen. Då gör du dig själv en riktig björntjänst.

Du mår uselt och dina ansträngningar kommer bara att resultera i att förbränningen hämmas och din viktnedgång kommer att sakta ner.

Du kanske vill bli smal men kroppen är programmerad för att hålla energireserverna fyllda i fall det skulle dyka upp en ny istid. Vädrar kroppen svält, som vid ett energiunderskott, kommer den ihärdigt att hålla fast vid allt du har på kroppen utan att släppa ifrån sig minsta gram fett.

Nyckeln till en bra förbränning är regelbundna nyttiga måltider kombinerat med motion.

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel...

Kategori: Musik


Markus Krunegård

Låt Michelle Obama bära shorts!

Kategori: Debatt

Läser på Expressen.se att USA åter är delat i två läger. Anledningen? Presidentfamiljen var på semester, på väg till varma Grand Canyon, och presidenthustrun Michelle Obama bar... shorts! Det är tydligen opassande för en presidenthustru att visa benen... Jag kan bara konstatera att familjen Obama plockar ytterligare ett poäng hos mig! Givetvis ska även presidentfamiljen få bära vilka kläder de vill när de är på semester! Hade det varit en representationsresa hade jag kunnat förstå en del av kritiken, men när de är på semester?!

Så var semestern slut...

Kategori: Det dagliga livet

Vårdplaneringen gick bra, distriktssköterskan hade samma tankar som vi, och farfar inser ju att han behöver mycket hjälp nu, så alla var nöjda och glada när mötet var slut.

Har jobbat två nätter nu och känner att jag verkligen har kommit ifrån jobbet under semestern, har ont i ryggen och sover sämre igen. Det blir till att plocka fram spikmattan igen, den gjorde ju underverk för ryggen innan semestern!
Idag har jag varit helledig, så igår och idag har jag varit och hälsat på farfar på sjukhuset. Igår tog jag med honom ut på en tur i rullstolen, så att han fick lite miljöombyte i alla fall (han trivs inte så bra på sjukhuset, utan vill helst komma hem så fort han bara kan.). Idag tog jag med mig farmor när jag åkte dit, så att de får träffas lite. Hon har inget körkort, utan får passa på att följa med när vi andra åker dit.

I helgen blir det nattjobb, så då blir det nog bara jobba och sova som gäller... På söndag kommer Andreas hem, så då åker jag och hämtar honom i Göteborg innan jag åker till jobbet :)

Hemma igen, med blandade känslor...

Kategori: Det dagliga livet

Dagen innan jag och Andreas åkte till Sicilien (dvs förra söndagen) blev min farfar svårt sjuk och blev tvungen att åka in till sjukhuset. Hans hjärta är väldigt svagt, och han var riktigt dålig, så det gjorde ju att känslorna inför resan var minst sagt blandade... Hur som helst så har det gått bra, och han är väl så stabil han kan bli för tillfället. Imorgon ska det bli vårdplanering, det vill säga att det kommer personal från kommunen som sitter ner med personal från sjukhuset, farfar och anhöriga och planerar vilken hjälp och vilka hjälpmedel som behövs inför att han ska komma hem. Det ska bli riktigt spännande att sitta på den här sidan av en vårdplanering; jag brukar ju sitta med från sjukhusets sida, och tala om vilken hjälp patienten har behövt när han har varit där... Jag har diverse önskemål, så det ska bli spännande att se vad de säger, får väl åka dit en stund innan så att jag hinner prata med farfar innan..;)

På Sicilien hade vi det trots allt jättebra; varmt och skönt och mycket sol, bad och shopping :)
Bilder från resan kommer senare, Andreas har kvar kameran där borta...

Kattkanin?!

Kategori: Det dagliga livet

Vi har en katt som älskar att gnaga av alla sladdar till våra tekniska leksaker... Igår var det sladden till mina hörlurar till datorn som stod på tur... Men då kanske jag med gott samvete kan köpa ett par sådana här:

The worrying kind

Kategori: Musik

Tycker fortfarande att den här texten är grym, och bedårande söta  Maia Hirasawa gör den nog till och med bättre än The Ark själva...Bjuder även på The wrong way, så att ni får njuta av hennes underbara energi!

Did you give the world some love today?

Kategori: Musik

Har du gett världen någon kärlek idag?

 
Underbara Doris

Soon I'll be gone

Kategori: Musik


Broder  Daniel (R.I.P)

Revolt22

Kategori: Mode

Jag, som så sällan shoppar, har hittat min absoluta favoritaffär: Revolt22 i Strömstad. De säljer riktigt snygga kläder, som kan vara svåra att få tag på annars. Allra bäst gillar jag filialen Magasinet, som ligger ca 5 min bilväg utanför sta'n.

All Star Hi Chuck Specialty (rose shadow/opal grey) Converse
Mina fina Converse, som jag köpte på Revolt22, Magasinet. :)

Gräsänka!

Kategori: Det dagliga livet

Kom igår eftermiddag hem till Skövde igen, efter en vansklig färd på E6'an i ösregn och med minimal sikt. Jag klarade mig i alla fall, och det var skönt att komma hem igen, efter två veckor i lånad lägenhet. Givetvis var det även underbart att träffa fästmannen och katterna! Fästmannen ja... Nu är det min tur att vara gräsänka- han har nämligen idag gett sig iväg med två goda vänner på en kryssning till Estland, kommer åter på torsdag :( För min del innebär det att titta ikapp alla inspelningar som DVD'n har gjort medan jag varit borta (älskar inspelningsbar DVD med gårddisk- tack Kent&Catarina för den!), tvätta (måste snart gå ner och hämta tvätten...) och städa lite. En och annan bok hinner jag nog plöja igenom också, har hittills läst åtta stycken på min semester, det får man väl kalla ganska bra facit?

Nej, nu ner och hämta tvätten- hurra!!!

ASD, FMS, ME/CFS...

Kategori: Hälsa

Börjar bli trött på alla förkortningar, och framför allt vad de innebär!