Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Matfestival!

Kategori: Det dagliga livet

Efter en ordentlig sovmorgon så blev det även idag ett par besök på matfestivalen; det vill till att passa på när det händer någonting här i sta'n!

På dagen var vädret faktiskt helt OK; inget regn alls då, faktiskt! På kvällen duggregnade det lite och kom någon kraftigare skur, men på det stora hela hade vi faktiskt tur med vädret under den tid vi var där!

Lugnt och trevligt och kyrkparken under dagen.

Vad är det som gör en brasa så mysig?

Fina kristallkronor i taket på det ena tältet!

När det regnade som mest sökte sig de flesta under tak...

 
Jag fick en fin ballong, som jag ska ge vidare till finaste lilla Alice!

 

 

Matfestival!

Kategori: Det dagliga livet

Efter en så gott som sömnlös natt och en innehållsrik och lärorik dag så bar det nästan genast av till stadens årliga tradition: Matfestivalen. Som traditionen bjuder så var det även idag/kväll regn (varför ändra ett vinnande koncept?), men jag tror att de allra flesta höll humöret uppe ändå.

Vi åt kolgrillat kött med gummikaraktär från Riviera, serverat med nybakat bröd, sallad och dressing. Efter att vi mött upp David och Ingrid blev det Tex Mex-tallrik samt thaimat från Event Sweden AB; båda helt OK men den senare enligt uppgift väldigt stark. Härefter begav vi oss till restaurang Glädjes tält, där vi åt Wallenbergare samt Pernillas mandelbiskvi med Ingrid Marie äpplen och vanlijcreme, vilka båda kan rekommenderas varmt, trots att kön var lång och de hade festivalens dyraste pris på drickan; 30kr för en 33 centilitersburk med cola känns aaaaningens dyrt...

 

 
- Så här glad kan bli när en får extra dyr och extra god cola, delad med en kompis..!
 

Efter maten åkte pojkarna lite karusell, innan vi begav oss inomhus, varpå vi flickor ganska snart begav oss hemåt, efter en lång och intensiv men superrolig dag!

 
De besvärliga ryggsmärtorna med nervsmärtor i bäckenet och i benen har hängt kvar även idag, undrar om vattenaerobicsen trots allt var för tuff för min stackars rygg? Får testa vanliga vattengympan i rehabbassängen nästa vecka, och hoppas det funkar bättre!
 
idag har jag nig sammanlagt gått nästan en mil (glömde dock först att stänga av miotionsappen, och sedan dog batteriet, så jag vet inte exakt), vilket i nuläget är alldeles för mycket för min del; får se hur det känns imorgon... 

Galna katter!

Kategori: Det dagliga livet

Har av någon anledning haft två spritt språngande galna katter här hemma inatt; bus och brottning varvat med dåligt samvete, jamanden och gos, om vartannat, hela natten!

Detta i kombination med att jag har haft väldigt ont i ryggen, med nervsmärtor i bäcken och benen, ledde till att det inte blev mer än någon enstaka timmes sömn, hoppas att jag inte ska bli alltför trött idag...

Aug. 29, 2013

Kategori: Det dagliga livet

Haft en lugn och skön förmiddag, och en lugn men rolig och lärorik kväll!

Träffade helt oplanerat på finaste lilla Alice och hennes föräldrar, de skrämde mig lite först men var bara på besök...

Tjenare faster! <3

 

Mad hatter...

Kategori: Eftertanke

Hur många kramar finns det i världen?

Kategori: Det dagliga livet

Har haft lite ont i rygg/bäcken efter gårdagens vattenaerobics, men helt klart mindre än fruktat. Det verkar som att det kan funka att fortsätta med det, men inte mer än en gång i veckan; får växla med vanlig vattengympa, eller mitt eget träningsprogram... De dagar jag inte går på någon form av vattengympa i rehabbassängen eller motionerar på annat sätt så fortsätter jag med mina promenader, så någon form av daglig träning blir det! Det känns att jag har kommit igång bra med träningen i sommar, och matvanorna är också på gång, även om de inte är optimala ännu!

Har haft en skön eftermiddag med finaste Dessan; åt god sallad på Rådhuscaféet och tittade lite i affärer (fyndade en fin tunika och ett gulligt set till Alice), innan vi gick på bio och såg Hur många kramar finns det i världen? Jag har av olika anledningar ännu inte sett den första filmen (Hur många lingon finns det i världen), men denna var jättebra; härliga skådespelare och tänkvärd story! 

Inte utan att jag saknar mina goa kompisar inom omsorgen i hemstaden när jag ser den...

 

Lite promenerande blev det också..:)

Nu väntar TV-soffan och Maria Wern - Svart fjäril!

Vattenaerobics

Kategori: Träning

Dagen har varit lugn, har mest tagit det lugnt; läst, tittat på TV och gosat med katterna.

Ikväll var jag på vattenaerobicsen i rehabbassängen på Arena Skövde för första gången i år! Det var roligt, och ryggen har än så länge inte protesterat alltför mycket efteråt, får se hur det känns imorgon. Håller tummarna för att det ska funka! Ska även testa vattengympan i rehabbassängen (klarar inte av det kalla vattnet i den vanliga bassängen), tror att den ska vara lite lugnare. Funkar det med ryggen så kan jag ju växla mellan dem..:)

Efter träningen köpte jag vad som nog var årets sista jordgubbar. De var små men smakrika; sura och goda, som jag gillar bäst!

Aug. 25, 2013

Kategori: Det dagliga livet

Dagen har varit riktigt bra! Har anmält mig till vattenaerobics i rehabbassängen på Arena imorgon, planerar att gå 1-2 gånger i veckan, som jag planerade ihop med sjukgymnasten i våras. Ska bli skönt att komma igång med det igen, hoppas att vattenaerobicsen funkar, så att jag kan få lite omväxling från mitt träningsprogram!

 

 

Aug. 24, 2013

Kategori: Det dagliga livet

Har haft väldigt ont i rygg/bäcken/ben idag; har nog varit lite för aktiv i veckan, det är svårt att hitta en lagom balans... Hoppas på besked från ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs kommande vecka!

Annars börjar jag finna mig tillrätta på de nya markerna: jag trivs och känner att jag har hittat rätt!

 

Traktorrace i Segerstad!

Kategori: Det dagliga livet

Trots att jag är uppvuxen på en gård, och kommer från en lantbrukarfamilj så har jag ikväll varit på mitt livs första traktorrace, vilket var en... speciell upplevelse. Det är trots allt ganska häftigt att se vilka hastigheter de kommer upp i, och vilken kontroll de har över sina traktorer! Roligast tycker jag att det var med de gamla skrällena, och inte de nya, specialbyggda vrålåken.

Allra roligast var dock att träffa finaste lilla Alice och hennes föräldrar, samt mor och far, farbror Göran och kusin Gustaf!

Barnen tyckte att det var mysigt att leka på halmbalen!

Alice tyckte inte att det var sååå spännande med traktorrace..;)
Jag blev imponerad över att hon tolererade sina fina hörselskydd så väl som hon gjorde; det var bara precis när hon fick på dem som hon blev lite irriterad...

Fasters lilla hjärta, sex veckor gammal idag! <3

Kusin Gustaf, pappa och farbror Göran.

 

Stegrande traktorer är ingen ovanlighet på traktorrace!

 
Vacker sensommarkvällshimmel i Segerstad!

Aug. 21, 2013

Kategori: Det dagliga livet

Efter en intensiv start på veckan har jag idag varit jättetrött, inte blev det bättre av att jag även idag var tvungen att gå upp tidigt, för att åka till Fyslab och koppla på ett långtids-EKG. Därefter har dagen varit seg, med mycket vila.

Det vackra sensommarvädret håller i sig, och framemot kvällskvisten tog jag mig i alla fall ut på en liten promenad.

£££

Kategori: Eftertanke

På ny mark

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

 
 

 

Familjemys

Kategori: Det dagliga livet

Jag och mammas kompis Ulla var bjudna till hembygden på en visit. Det var leverans av ljus och Tupperwareprodukter, hela stora familjen och lilla grannen droppade in, så det blev en riktigt trevlig eftermiddag och kväll!

Måste så klart passa på att mysa lite med världens finaste lilla Alice! <3

"Jo, förstår du, faster..."

De mörka molnen tornade upp sig, och snart kom ett par rejäla åskskurar.

Då tyckte Alice att det var dags för lite träning i det fina babygymmet med Spöket Laban

Hihi, det är roligt att träna!

Hon kämpade hårt och det var sååå nära att hon vände sig över till mage!

Du å jag, Alice! <3

Lugna lördag

Kategori: Det dagliga livet

Efter en alltför kort natt har det varit skönt att bara ta det lugnt med en god bok och pyssla lite i hemmet idag. Jag tog mig dock ut för en härlig promenad i det sköna sensommarvädret!
 

Kräftskiva

Kategori: Det dagliga livet

Igår kväll var det dags för den årliga kräftskivan i goda vänners lag. Som vanligt fanns gott om tid för såväl update som nostalgi.

 
 
 


Tack alla underbaringar, för en trevlig kväll! <3

 

Att dansa...

Kategori: Nöjen

#fastershjärta

Kategori: Det dagliga livet

Den här ongen måste allt vara en av världens goaste (måhända är jag aningens partisk, i egenskap av stolt faster tillika gudmor/fadder..;))!

Härligt promenadväder

Kategori: Hälsa

Härligt promenadväder även idag; än är inte sommaren slut, även om högsommarens heta dagar övergått i sensommarens friska värme.

 

##

Kategori: Eftertanke

#husmor

Kategori: Det dagliga livet

Efter några dagar i skogen har jag nu syltat och saftat som en riktig husmor i ett par dagar; tre burkar vinbärsgele och två flaskor sommarblandsaft blev resultatet!

Dessutom har jag sorterat alla skolpapper och ordentligt satt dem i pärmar, samt fortsatt strukturera bokhyllorna (det tar sin lilla tid, men det ska nog bli bra, till slut) och städat lite här hemma; det kallar jag en produktiv kväll!

 

Aug. 14, 2013

Kategori: Det dagliga livet

 Efter en natt med urusel sömn var det trots allt ganska skönt att gå upp och åka iväg för att bli ompysslad av duktiga Ellen på Salong Le.

Hon hade skaffat en ny massagedyna till sin behandlingsbänk, det var riktigt skönt, och ryggen var faktiskt inte lika stel som vanligt efter behandlingen. Hon hade även fått en ny primer att behandla fransarna med innan förlängningen, samt en SPA-ögondusch som hon efterbehandlade med; allt för att lösfransarna ska sitta fast som berget, så nu tror vi att de ska hålla sig extra fina!

 

 
 

 När jag var färdig på Salong Le åkte jag till Coop och hämtade ett bokpaket (höstterminen närmar sig), och därefter tog jag en runda i skogen. Jag hittade en hel del vildhallon och -björnbär, som jag ska blanda med mina blåbär och vinbär, och göra en riktig sommarblandsaft av; det ska bli spännande!
 

I blåbärsskogen

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll blev det en kort runda i blåbärsskogen, innan det stora regnovädret rullade in...

Efter en liten stund tittade solen fram bakom molnen, och strax därefter en vacker dubbelregnbåge!

Ryggresan rullar på...

Kategori: Hälsa

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs har fått mina papper, och igår fick jag ett formulär att fylla i; det känns som om det äntligen börjar hända saker! Nu är det bara att hålla tummarna för att de kan/vill/vågar ta emot mig...

Natti natti

Kategori: Det dagliga livet

Så här vacker var himlen hemma hos mig ikväll! Det känns dock att det börjar bli sensommar; inte lika ljumma kvällar längre... Men var årstid har sin charm; snart kommer den färggranna och vackra hösten!
 

Lite kvällsmys...


Kommer du och lägger dig nå'n gång nu då??

Dä sa va gött å leva... Zzzzz.....

Imorgon ska jag försöka vara lite huslig; sylta och safta, och städa lite här hemma!

<3

Kategori: Husdjuren

Lyckan är att ha en riktig bästis...

Sköna söndag

Kategori: Det dagliga livet

Efter att jag och Boksmurfen varit på en liten utflykt till Floby antikvariat så åkte jag hem till lilla farmor och pratade lite samt plockade vinbär, tomater och gurka. Tänker försöka mig på att göra vinbärsgele och lite inlagd gurka!

Innan färden gick hemåt besökte jag farfars grav, som farbror Göran håller så fin!

 

Alla längtar någon annanstans

Kategori: Musik

På promenad genom stan

Kategori: Träning


Jag hann inte komma särskilt långt innan himlen började bli oroväckande blåsvart...


... men bakom molnen finns alltid solen...


Det gick över förväntan; fick inte så ont, trots att sträckan var längre än vad jag brukar gå!

Gyllene Tider

Kategori: Musik

Efter en mulen dag skingrades molen frampå eftermiddagen, för att övergå i en helt fantastisk kväll, och efter lite datastrul dök jag med andan i halsen upp hos finaste Dessan, där hon och bästa Pinglan grillade som bäst.

När vi grillat färdigt begav vi oss till stadens stora fritidsområde, där vi strålade samman med J&J, och lät Gyllene Tider förgylla vår sensommarkväll ytterligare.

För skojs skull slog jag på motionsappen under kvällen, och den visade ju ett riktigt bra resultat av en kvälls sång och dans! :)


Trött men mycket nöjd efter en trevlig kväll i goda vänners lag! <3Kattmys

Kategori: Husdjuren

Efter att ha varit aningens misstänksam mot mig, sedan jag gav honom äcklig medicin tidigt i våras, så har Teal'c nu åter blivit mattes goskisse! <3

Ny favoritplats

Kategori: Hemmet

Håller på att rensa och omorganisera i mina bokhyllor, för att förhoppningsvis kunna bereda lite plats för bokhögarna som står staplade bredvid hyllorna, men det är några som har upptäckt att det är väldigt mysigt att krypa upp i ett ledigt hyllplan..;)

 
 

Barnkläder igen

Kategori: Aktuellt

Läste på Facebook ett öppet brev som en tvåbarnsfar skrivit till Lindex, efter att ha uppmärksammat att det fortfarande skiljer mycket i storlek mellan pojk- och flickbyxor i samma storlek!!!

Brevet var så bra formulerat att jag helt sonika kopierar det rakt av här:

Kära Lindex, jag trodde vi var färdiga med den här diskussionen redan på 00-talet men det verkar som att ni inte riktigt har förstått.

På bilden ser ni två par barnjeans av storlek 92 fotade i er butik i Uppsala i tisdags. Förutom det uppenbara att ett par är mörka och det andra ljusa så skiljer de sig på några andra sätt. Det ena paret är ungefär fem cm längre än det andra. Det ena paret har två-tre cm vidare byxben än det andra. Det ena paret är "slim" det andra "regular". Det ena paret säljer ni som "pojkjeans" det andra som "flickjeans".

Och det är nu jag tycker det är märkligt, pojkjeansen är de mörka, LÄNGRE, VIDARE och SLIM-märkta! Nu kanske någon tänker att flickbyxorna väl ändå måste vara ett par leggings (eller jeggings som det tydligen heter när de är i jeanstyg). Men nej, tyget i flickjeansen är väldigt stumt. Pojkjeansen är till och med unset stretchigare.
Detta föranleder mig att dra följande slutsats: Ni anser antingen att flickor ska sitta stilla och vara fina, och inte kunna leka och hoppa omkring lika obehindrat som pojkar. Eller så tror ni att flickor som är 92 cm långa är minst fem cm kortare än 92-centimeterspojkar och dessutom väger ca fem kilo mindre. Oavsett vilket så är ni korkade!
Vänligen, en tvåbarnsfarDe två byxorna på bilden är alltså i samma storlek, och det är de mörka (längre och vidare) "pojk"byxorna som kallas "slim fit"!!!

Här ser jag så många fel att jag inte ens vet var jag ska börja; för det första, finns det någon anledning alls att kalla barnjeans för pojk- eller flickmodell? Om det nu finns uppenbara anledningar som jag är okunnig nog att inte förstå, varför i hela friden måste då flickbyxorna vara både kortare och tajtare än pojkbyxorna??? Barn i en viss storlek har ju en viss storlek, inte ska det då skilja så mycket mellan "pojk-" och "flickjeans"??? Då är det väl bättre att just termer som slim fit, loose fit, baggy, och liknande får beskriva passformen (förutsatt då att detta stämmer; enligt Lindex så är det ju de vidare byxorna som har tajt passform, medan de smalare är "normala"... - Ja just det, det beror ju på att flickor inte redan från barnsben ska gå omkring i så tajta kläder att de inte ens kan leka i dem... Eller..?)

Tyvärr så slutar inte Lindex klavertramp där; fram tills det idiotiska i tilltaget igår uppmärksammades i sociala media så har de även sålt barnskärp utformat som ett måttband!!!

-För barnen har ju ingen press på sig ändå, utan att gå omkring med måttband kring midjan, så att de på ett extra finurligt och smidigt sätt kan mäta och se vem som är smalast (=snyggast och mest populär)..:/

Nej, jag har bara en enda sak att säga till Lindex, och det är Skämmes, ta mig tusan!!!


Äventyr

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll har jag varit på äventyr med lilla Alice, så att föräldrarna kunde ta sig en svängom till några trevliga band.
 

Så här gott sov lilla A i sin vagn när jag kom hem till familjen, på eftermiddagen... När hon vaknade försökte jag och hennes mamma oss på att göra hand- och fotavtryck av di där små labbarna. För att vara första gången gick det ganska bra, och efter en liten justering av gipsblandningen så får de nog fina avtryck.Det var en fantastiskt vacker kväll, och en mysig park att strosa runt i. Där fanns mycket att se, men vi njöt mest av den vackra utsikten över staden.

 


Fågelmuséet var "tyvärr" stängt... Där har de gamla uppstoppade fåglar från 1800-talet och framåt, och en massa ägg från olika arter, från samma tidsperiod - En riktigt mardröm för någon som har antydan till fågelfobi!

 


Ett tag undrade jag om jag hade fått med mig fel barn; den här Alice har jag aldrig träffat förut..;)

 


Hon trivdes bättre i fasters famn, och till slut somnade hon gott!

 


Efter lite promenerande med en sovande liten flicka i vagnen så plockade faster fram sin bok ur handväskan, och läste några sidor, innan det var dags att bege sig hemåt. Föräldrarna hade haft en rolig kväll; lössläppta i ett par timmar, så att de kunde svänga sina lurviga till favoritbandet! Jag och Alice hade spännande och roliga äventyr ihop, och ser fram emot många fler! <3

Ungefär två kilometers promenad blev det (i och för sig med många pauser), så det blev lagom motion för faster också. Glömde dock att stänga av appen, så när jag kom hem hade jag plötsligt "gått" dryga 10 mil, i ett rasande tempo! ;)

Apropå barn och djur i bil

Kategori: Aktuellt

Varje försommar sprids information om hur viktigt det är att inte lämna djur eller barn ensamma i bilen medan en själv går iväg för att göra några "snabba" ärenden. Temperaturen i en bil blir väldigt fort väldigt hög, och djur/barn som lämnas ensamma utan vatten riskerar helt enkelt att kokas levande!

Trots dessa varningar är det varje år X antal idioter (ja, det är starka ord, men jag kan inte välja något mildare!) som ändå lämnar sina djur och/eller barn ensamma i bilen, utan tillgång till vatten eller frisk luft! Förra året dog en liten pojke efter att hans pappa glömt bort honom i bilen, och nu rasar "modeprofilen" Margò Fallai (någon som har hört talas om det spöket?) mot polisen, som i förra veckan plockade ut hennes treåriga barnbarn, som lämnats ensam i bilen. Förbipasserande fick ingen kontakt med barnet, och kunde inte heller se att det andades, ändå tycker Fallai att det hela bara är trams, och säger att hon kommer att stämma polisen för sitt agerande!!!Har du ingen förståelse för polisens agerande, de fick inte kontakt med flickan, det var 28 grader varmt ute och det har hänt en dödsolycka tidigare i år?

– Den dödsolyckan var väl inte mitt inne i stan på en lastplats och då var det flera timmar. Här handlade det om en kvart, det finns ingen anledning för polisen att hoppa på min bil.

- Här bevisar Fallai sin enorma okunskap och ignorans; mitt i staden, på en lastplats blir ju temperaturerna än högre när solen ligger på och gassar, än under ett träd ute på landet! Hoppas innerligt att hon åker på rejäla konsekvenser av sitt agerande; hon är helt enkelt för korkad för att få förtroendet att ansvara för några barn eller djur! Det bevisar hon definitivt genom sitt totala oförstående för riskerna med det inträffade, och att hon dessutom inte har någon tidsuppfattning, då vittnen (som dessutom filmat) säger att hon var borta i minst en halvtimme.


28 grader utomhus och solsken innebär således runt 100 grader i bilen; undrar om fru Fallai själv skulle vilja sitta där i en halvtimme..?
 

Wacken open air

Kategori: Musik

I helgen spelade Skaraborgsbandet Vengha på Världens största metalfestival, i Tyskland! Det blev ingen vinst, men väl en fantastisk upplevelse för grabbarna i bandet!

Efter regn kommer sol...

Kategori: Träning

... och efter åskvädret tidigare ikväll blev det en riktigt härlig kväll, så jag kom ut på en promenad trots allt. Bättre sent än aldrig! Det blev inte så långt, men jag känner att det just nu är en ganska lagom sträcka för min del, för att successivt kunna öka istället för att få bakslag.

Att bygga vår framtid

Kategori: Eftertanke

Blixtar och dunder

Kategori: Det dagliga livet

Jag som hade planerat att gå ut en sväng med Maja idag; känns inte riktigt som läge för det..:/

Putte i blåbärsskogen

Kategori: Det dagliga livet

 

En gång till

Kategori: Musik

Grym låt och underbar video! :)

Teknikstrul och familjemys

Kategori: Det dagliga livet

 Förmiddagen skulle ägnas åt att byta bläckpatronerna jag köpte häromsistens (fel sort; inte särskilt ovanligt när det gäller mig). Det blev dock liiiite svårare än jag kunnat tro, då butiken ifråga inte hade rätt sorts patroner, och dessutom menade att de inte heller hade den sortens skrivare- trots att det var där jag köpte den, för inte alltför länge sedan!!!
Blev hänvisad till en annan butik, som dock var stängd, och en tredje butik som jag aldrig hittade, trots att jag såg skyltarna (och följde dem)! Jag får nog beställa över nätet, om jag ska ha några bläckpatroner...

På eftermiddagen var jag bjuden till mor och far, tillsammans med en väninna till dem, som bor i hemstaden. Givetvis var Broder Daniel samt Lillebror med familj också ditbjudna; alltid trevligt med lite familjemys, särskilt med fasters hjärta, den bedårande lilla Alice, nu hela 22 dagar gammal! Idag fick jag dessutom den stora äran att bli tillfrågad om jag vill vara fadder/gudmor åt Alice, och det är klart att jag vill! <3

 


Vem kan motstå denna ljuvliga lilla varelse?
 

Farfar passar på att busa lite med Alice.
 


Naturen bjöd på ett magnifikt skådespel; blixtar och dunder, och ett rejält regnväder; efter det var luften betydligt svalare och lättare att andas!

 


Efter ovädret kom dessa små varelser fram, och det blev till och med ett litet spindelbråk!

 Promenad

Kategori: Hälsa

Efter att nu ha varit sjukskriven ett tag så börjar jag känna stor skillnad i min rygg, så pass att jag nu känner att det är dags att så sakteliga komma igång med träningen, för att stärka kroppen så mycket som möjligt inför eventuell operation.

Efter att ha promenerat ganska långt (med mina nuvarande mått mätt) både igår och i förrgår så känner jag av ryggen mer, så därför blev rundan idag väldigt kort, men en kort runda är bättre än ingen runda!


Laughing with

Kategori: Musik

Pride?

Kategori: Aktuellt

I Ryssland pågår ett märkligt fenomen; arga, unga män raggar upp homosexuella pojkar på nätet, bestämmer en date... För att tortera dem, samt fotografera och filma, något som i flera fall har drivit den drabbade till självmord! Detta på grund av en längtan efter kärlek..:/

Samtidigt röstades den 11 juni igenom den så kallade anti-gaylagen, så att "homosexuell propaganda" numera är förbjudet i Ryssland, och straffas med böter eller fängelse. Lagen har dock inte ännu trätt i kraft; först måste den gå igenom i det ryska överhuset, och sedan skrivas under av president Vladimir Putin. Lagen skulle innebära ett förbud att skriva böcker, artiklar, offentligt prata om eller informera om homo-, bi-, eller transsexualitet, och har (tack och lov!) skapat en stor proteststorm; dagligen syns homosexuella som kysser varandra eller humanister som viftar med regnbågsflaggan, framför olika ryska monument, och uppropen skallar om att bojkotta det stundande friidrotts-VM (som inleds den 10/8, i Moskva). Detta har fått Putin att backa ett steg, och ändra ordet homosexualitet till "icketraditionella sexuella relationer", samt lova att alla som besöker landet med anledning av VM kan känna sig säkra, och kommer inte att dömas på grund av eventuell homosexuell propaganda...

De svenska friidrottare som kvällspressen talat med är eniga om att en bojkott är att gå ett steg för långt, men många av dem förespråkar ändå någon form av markering, exempelvis att deltagarna har ett regnbågsband runt armen, för att visa vart de står i frågan.

Skådespelerskan Tilda Swinton poserar med regnbågsflaggan på Röda torget i Moskva.

Samtidigt pågår pridefestivalen för fullt i den svenska huvudstaden, även om det finns personer som uttrycker att den har "spelat ut sin roll", och inte skulle behövas längre! En kunde ju önska att det stämde, men det räcker att titta lite längre än näsan räcker för att se att människor tyvärr år 2013 fortfarande förtrycks på grund av vem de älskar!

Carina Bergfeldt har fångat det på ett klockrent sätt i sin krönika; "Jag skiter högaktningsfullt i vem du vill ligga med!"

Catching up with friends

Kategori: Det dagliga livet

I eftermiddag och kväll har jag varit hemma hos min goda väninna M. Hon har relativt nyligen flyttat till ett eget hus, som hon snickrar på och fixar med så att det blir jättefint!

Vi tog en härlig promenad i de vackra omgivningarna, grillade och passade på att umgås riktigt ordentligt!

 Denna vackra solnedgång möttes jag av, på vägen hem!