Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Pride?

Kategori: Aktuellt

I Ryssland pågår ett märkligt fenomen; arga, unga män raggar upp homosexuella pojkar på nätet, bestämmer en date... För att tortera dem, samt fotografera och filma, något som i flera fall har drivit den drabbade till självmord! Detta på grund av en längtan efter kärlek..:/

Samtidigt röstades den 11 juni igenom den så kallade anti-gaylagen, så att "homosexuell propaganda" numera är förbjudet i Ryssland, och straffas med böter eller fängelse. Lagen har dock inte ännu trätt i kraft; först måste den gå igenom i det ryska överhuset, och sedan skrivas under av president Vladimir Putin. Lagen skulle innebära ett förbud att skriva böcker, artiklar, offentligt prata om eller informera om homo-, bi-, eller transsexualitet, och har (tack och lov!) skapat en stor proteststorm; dagligen syns homosexuella som kysser varandra eller humanister som viftar med regnbågsflaggan, framför olika ryska monument, och uppropen skallar om att bojkotta det stundande friidrotts-VM (som inleds den 10/8, i Moskva). Detta har fått Putin att backa ett steg, och ändra ordet homosexualitet till "icketraditionella sexuella relationer", samt lova att alla som besöker landet med anledning av VM kan känna sig säkra, och kommer inte att dömas på grund av eventuell homosexuell propaganda...

De svenska friidrottare som kvällspressen talat med är eniga om att en bojkott är att gå ett steg för långt, men många av dem förespråkar ändå någon form av markering, exempelvis att deltagarna har ett regnbågsband runt armen, för att visa vart de står i frågan.

Skådespelerskan Tilda Swinton poserar med regnbågsflaggan på Röda torget i Moskva.

Samtidigt pågår pridefestivalen för fullt i den svenska huvudstaden, även om det finns personer som uttrycker att den har "spelat ut sin roll", och inte skulle behövas längre! En kunde ju önska att det stämde, men det räcker att titta lite längre än näsan räcker för att se att människor tyvärr år 2013 fortfarande förtrycks på grund av vem de älskar!

Carina Bergfeldt har fångat det på ett klockrent sätt i sin krönika; "Jag skiter högaktningsfullt i vem du vill ligga med!"

Kommentarer


Kommentera inlägget här: