Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Måndagsfys

Kategori: Husdjuren

Mor och far kom hem från sin semesterresa igår kväll. De hade haft det bra, men på vägen hem ramlade mor och skadade axeln 😰 Idag var hon efter sträng uppmaning från sin kära dotter på vårdcentralen och röntgade axeln - inga skelettskador som tur var, men en ordentlig stukning. 

Efter jobbet bar det därför iväg till mor, som i detta handikappade skick inte hade helt lätt att ta hand om en busig snart ettåring som för tillfället är mer högt än lågt, medan föräldrarna jobbade. 

Efter lite mat och bus tog jag med mig lillan och Molly på en promenad. Vi tog samma runda som igår, och båda apparna lade av på ungefär samma ställe, ungefär 1 km från målgång.

Efter en regnig och grå dag var det en fantastisk sommarkväll, som gjord för en powerwalk! 👌🏃🏃Mot slutet av rundan fick jag tyvärr känningar av benhinnorna igen; fram med Voltarengelen och hoppas att den gör sin magi över natten! 

Lunchpromenad

Kategori: Naturen

Hade en hyfsad dag på jobbet och hann (nästan) ta ut full lunchrast, vilket givetvis innebar en extra lång lunchpromenad! 👌🏃🏃💪💪👊Jag hade oerhörd tur med vädret; minutrarna efter att jag kommit in igen så öppnade himlen sig! Jag fick i alla fall en härlig tur 😃👍

Att bli räddad?

Kategori: TVSöndagsfys

Kategori: Träning

Dagens powerwalk, meden styck ivrig Molly och lilla bästisen i barnvagnen = lagom utmaning och spänning i tillvaron! 👍🏃🏃🏃 Regnet hängde i lyften under vår powerwalk, men vi klarade oss sånär som på några droppar!👍

+ ca 0,8 km då appen stängde av sig; det blev en bra runda! 😃

Lördagsfys

Kategori: Träning

En regnig och grå dag som  till större delen har tillbringats inomhus med Maja och lilla bästisen. Helt utan ansträngning och utan att lämna hemmet har jag plötsligt inhandlat en uppsättning fina och bastanta trädgårdsmöbler med fluffiga dynor! 👌😃


Det var en uppfriskande och lite regnig men väldigt härlig kväll för en powerwalk med stavarna!

Frihet

Kategori: EftertankeLunchpromenad

Kategori: Träning


Efter åska och skyfall blev det en härlig lunchpromenad!

Får lägga till originalet; riktigt bea tempo för att vara utan stavarna! 👍🏃🏃

Projekt livsstil v. 26

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: - 0,3 kg.
Total viktnedgång: 29,7 kg.
 
Powerwalk/stavgång: 6 dagar / 41,5 km / 470 min.
Fotboll/trixboll och minigolf.

Denna vecka har jag av olika anledningar haft svårt att få till det med maten. Motionen har som synes gått hyfsat; jag har varit noga med att få till min dagliga motion. Nästa vecka är allt mer som vanligt igen och istället för att trycka ner mig själv för att maten inte fungerat optimalt så väljer jag att se att jag under omständigheterna gjort så gott jag kunnat, och trots allt gjort bra ifrån mig.
Hate to say I told you so

Kategori: Musik

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube-nocookie.com/embed/Uz1Jwyxd4tE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Perspektiv

Kategori: Eftertanke#attityd

Kategori: Allt och ingetTorsdagsfys

Kategori: Naturen


Det var en något kylig men fantastiskt vacker kväll att ge sig ut på powerwalk med stavarna! 👌

Ensam på mötesplatsen igen...
Over and out!

Dumhet...

Kategori: Det dagliga livet


Word! 👌🙌🙌

Åska och inomhusmys

Kategori: Familjen


Det åskande ganska rejält under eftermiddagen...

Då var det härligt med lite inomhusmys! 💞 

Bästa middagsluren!

Dagens värsta...

Kategori: Det dagliga livet

Att skära ett rejält Jack i fingret med den fint sågtandade kniv som en just håller på att skära lime med kan inte rekommenderas, dessutom blev det två mindre Jack av rena chocken!
Kvällspromenad

Kategori: Träning


Det blev en sen powerwalk ikväll, men den blev i alla fall av, och jag slog dessutom nytt hastighetsrekord! 👍🏃🏃🏃👊

Med Mari Jungstedt i lurarna! 👌

Härlig himmel ikväll! 

Önskar att jag hade en bil med registreringsnummer LOL! 👍Lilla gubban

Kategori: Humor


😂😂😂 Måste bara älska det! 👌

Läkarbesök

Kategori: Träning

Återbesöket hos min läkare gick ju bra; han tyckte att jag är som en helt annan person och att jag har gjort ett fantastiskt jobb! 

Detta kombinerat med att en före detta kollega som jag inte träffat på ett år knappt kände igen mig när vi träffades för ett par dagar sedan samt en kommentar från en av mina followers på Instagram om att jag "alltid ser så hälsosam och pigg ut" ger en "ganska" amazing känsla, och definitivt ökad motivation att fortsätta på samma spår! 

Läkaren tyckte dock att mitt personliga viktmål är en smula ambitiöst, och att jag troligtvis inte kommer att kunna nå det förrän efter att jag opererat ryggen. Vi får väl se; än så länge så går det ju bra... 💪💪👊

#nöjd 

Härliga tisdag!

Kategori: Träning


Trots att jobbet bjöd på ytterligare en hektisk dag så hann jag idag i alla fall ta en kort lunchrast idag = en skön och energigivande lunchpromenad!


Efter jobbet var det roligt att åka och hämta lilla bästisen och ha en myskväll med henne, så att föräldrarna kunde laga det trasiga staketet till kohagen!

En helt underbar kväll!
Passade på att prova att göra en sats fläder- och rabarbersaft, hoppas att den blir lika god som den med bara fläder! 👌


Vi tog en härlig promenad! 👍🏃🏃🏃💞


Utsikten mot Ålleberg är verkligen helt fantastisk; det är ett privilegium att ha möjlighet till dagliga promenader i denna miljö!

Jag bor utmed Sveriges äldsta väg!
Utsikten åt andra hållet går inte heller av för hackor! 👌
Jag har aldrig tidigare sett ett "regnbågsliknande fenomen" utan regn; har ni?!

Underbar solnedgång över grannens hus!

Over and out.

Intensiv och intressant dag följd av en härlig kväll!

Kategori: Projekt livsstil

Efter en mycket intensiv och intressant dag på jobbet kände jag mig lagom mosig i huvudet, och såg verkligen emot en powerwalk i det härliga vädret!

När jag kom ut från jobbet ringde lillebror; några kvigor var åter på rymmen!

Dagens träningskompisar; resterande kvigor var mig gärna behjälpliga med att leta efter deras försvunna kamrater! 

Det är väl detta som kallas terrängträning? -Helt underbar miljö för ett träningspass!När de försvunna kvigorna lokaliserats tog jag en kort hundpromenad med Molly...

... Innan det var dags för dagens tredje powerwalk; en tur med lilla bästisen i barnvagnen! 👌
Mötesplats...


En hel underbar kväll!

Ikväll hade jag ytterligare lite närmare kontakt med Teal'c; vi närmade oss varandra så mycket att vi till slut bara var ett par meter ifrån varandra, och han pratade med mig (den katten tror ju att han kan prata människospråk)! Maja gick hela tiden mellan oss, lilla gumman! 💞

Nu har jag väldigt ont i ryggen, efter denna hektiska dag, men det går ändå inte att jämföra med hur jag hade det för ett år sedan!

Sköna söndag!

Kategori: Träning

Söndagen var en ganska seg tillställning; jag kollade ett par inspelade avsnitt av Grimm på TV (ligger hopplöst efter i alla mina TV-serier nu, eftersom jag prioriterar träning och jobb, och knappt hinner titta på TV längre) och nätverkade på diverse sociala medier. Hjälpte mor att lägga in ljudböcker på hennes MP3-spelare inför den stundande semesterresan till Österrike.

Flera korta powerwalks med stavar och/eller hund blir i alla fall en del sammantaget; 6km slutade det på, och det får vara fullt godkänt för en slö dag!Powerwalk nummer ett; de mörka molnen tornar upp sig över Ålleberg, och det blev en både blåsig och regnig tur!

Vackra vajande sädesfält!


Powerwalk nummer två blev en kort hundpromenad med Molly.


Mor och far bjöd på grillat och en heeeelt underbar men farligt god jordgubbstårta för att fira sin stundande semester!

Powerwalk nummer tre inföll sedan klockan 22:30-23:00 på kvällen - helt underbart att kunna vara ute och gå vid den tiden utan att behöva ficklampa! 


Over and out!God natt gott folk, 

Det här med midsommar...

Kategori: Naturen

Detta har faktiskt varit en hel fantastisk midsommarhelg! Jag har hunnit med att fira med både familj och goda vänner, inte känt att jag har försakat någonting och ändå visade vågen imorse -0,9kg sedan i fredags! ✌️💪💪👊

Mycket har jag mina vänner att tacka för detta; även de är väldigt intresserade av en hälsosam livsstil och tycker om att röra på sig, men utan att försaka livets guldkant!Mycket aktiviteter blev det, men även mycket stillasittande och oerhört god mat! 

#foodporn ...

Dansbandslåten

Kategori: Humor

Löööve it!

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube-nocookie.com/embed/2gp4RDNgccA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Härlig lördag!

Kategori: Träning

Hur kan en bättre spendera en lördag än genom att först umgås med familjen, därefter med fantastiska vänner och slutligen ägna lite tid åt sin egen hälsa?!

Dagen började av förklarliga skäl med en ganska lång sovmorgon och lite slöande framför TV:n - klockan var ju trots allt ca 03:30 när jag kom i säng imorse...

Just spm jag funderade över om jag skulle ge mig ut på en cykeltur och i så fall vilken runda, så ringde mor och sa att vi var välkomna tidigare till lilla farmor, som fyllde 83 år idag. Det blev kalas hos henne med närmaste familjen samt några av hennes syskon med respektive och syskonbarn.

Därefter planerade finaste vännerna lite minigolf, så det blev en tur till gamla hemstaden för lite socialisering.

Lite kyligt var det allt, och det var inte utan att jag ångrade att jag inte tagit med en långärmad tröja...

Bakom galler...
Vacker utsikt över staden! 👌

Taktiksnack...

Jag har aldrig spelat på Billingehus förut, men det var väldigt roliga banor! 😃

Det fanns en del vattenhinder, så för några av oss blev det ett återkommande nöje att fiska upp bollen ur det slemmiga vattnet...

I found it! 👌

Efter golfen var vi alla ganska frusna, så vi åkte och tog en fika med varmt kaffe på ett mycket exklusivt café inne i centrum...

Efter ett besök på Hemmakväll skildes våra vägar åt; jag valde att åka tillbaks upp till Billingen och ta en powerwalk!

Alla appar stämde som vanligt av sig - tur att jag har mitt Vivofit fitnessband från Garmin! 👌

Istället för den gröna milen valde jag den här gången den blå, som visade sig vara mycket roligare; mer omväxlande natur, väldigt kuperat och därmed även väldigt mycket jobbigare! 👍🏃🏃💪💪👊

Det syns ju aldrig på bild, men det var faktiskt väldigt kuperat!

En heeeelt fantastisk kväll, som avslutning på en grym dag! 😃💞👌

Midsommarafton

Kategori: Nöjen


Sill och potatis, och ägg! 👌

Räddningsaktion på gång; kritorna hade av någon outgrundlig anledning hamnat på taket!

Midsommarkrans...

Mot fotbollsplanen! 


En fantastisk kväll för lite utomhuslekar! 👌 Tydligen var det en del knott i luften, men jag har ju turen att de inte gillar mig så mycket! 😃✌️


Polarexpedition? - Nej, knott..;)


Japp, det stämmer bra! ✌️⚽️⚽️

Det ser oerhört professionellt ut vid grillen! 👌

- Skål och välkomna då...

Det här är vad jag kallar potatissallad de luxe! 👌Aaaaaawesome!

Nej då, Annika var inte ensam med sina låtsasvänner..;)

Mycket god hemmagjord smultronglass och saffranspannkaka, made by dessertkungen David! 👌


Vi avrundade med lite kortspel (efter att Lulu gått och lagt sig)...

... aaaand the winner is.... Yours truly! 💶💵✌️😃

Hjärtligt tack till alla inblandade, för en mycket trevlig kväll! 💞

Midsommar förberedelser

Kategori: Nöjen


Glad midsommar önskar jag och lilla bästisen!

But first - let me take a selfie!
Härligt när de kläder som för inte så länge sedan var alltför små nu börjar sitta löst och ledigt! Den här tunikan har jag inte ens vågat prova förut 😄👌

Projekt livsstil v. 25

Kategori: Diet

Veckans viktnedgång: - 1,1 kg.
Total viktnedgång: 29,1 kg.
 
Powerwalk/stavgång: 7 dagar / 39 km / 445 min.
Cykel: 1 dag /  13 km / 60 min.
Squats:  6 dagar /  870 st.
 
Det har varit en bra vecka; det rullar på. Jag känner mig särskilt nöjd med att jag kom ut på en härlig cykeltur, och nästan tredubblade sträckan jämfört med premiärturen! Kostmässigt har det också gott OK, jag har slarvat lite men på det stora hela har det gått bra, vilket ju även avspeglas på vikten.

Extra nöjd är jag över att det äntligen börjar hända lite med måtten. Tyvärr så mätte jag ju inte från början, men jag började i slutet av maj, och jag har ju i alla fall halva min resa kvar. Hittills har det inte hänt så himla mycket på måttbandet, men denna vecka visar det hela 17 cm mindre, fördelat på olika mätställen! Totalt har jag förlorat 35 cm sedan 30/5. Det ursprungliga midjemåttet har jag ju en aning om, tack vare mina gamla byxor, och det är nu totalt ca 39 cm - ganska bra jobbat va?!

Efter nästan 30 kilos viktnedgång börjar jag tyvärr få en del överflödigt skinn. Jag väljer dock att glädjas åt att det inte längre är spänt, och hoppas att det tajtar till sig med tiden. Jag har ju en lång resa kvar, och om det lösa skinnet inte drar ihop sig så tvekar jag inte heller att i ett senare skede ta kniven till hjälp för att fixa till det - det är jag värd!

Flädersaft

Kategori: Hemmet

Eftersom jag har en enorm fläderbuske/träd framför mitt hus så måste jag ju bara testa att göra flädersaft! 👌


Jaja, jag veeeet allt det här om sötningsmedel, men nu skiter jag högaktningsfullt i det, och den här gången valde jag att testa ett recept med sötningsmedel istället för socker!Nu ska den vila i 3-4 dagar, så får vi se hur det smakar sedan. Nästa husmorsprojekt är rabarbersaft, och därefter kombinerad fläder- och rabarbersaft! 👌

Torsdagsfys

Kategori: Träning

Efter en dag med hagel, åska och regn blev det till sist en härlig kväll för en powerwalk med stavarna!
Kvällens träningskamrat..;)

När jag kom hem så hade någon haft ett skrovmål på min dörrmatta - så är det att ha katter!

Onsdagsfys

Kategori: Naturen


En helt fantastisk kväll för en cykeltur! 👌🚲

Det blev mest landsvägscykling, men även lite offroad och downhill!
Mysigt med luftballong!Det blev även en liten sightseeing med tillhörande powerwalk utmed vägen. 👌🏃Oops, hamnade visst mitt ute i skogen...

- bäst att vända om...

Det blev även lite offroad och downhill mot slutet av turen! 👌

- även om det inte var mer än någon dryg kilometer så blev jag härligt skitig! 👌 #dirrty

Att gå vidare

Kategori: Projekt livsstil

Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf


Härlig dag för en lunchpromenad!

Det blev en liten slant till forskningen om kvinnohjärtat också...

... Och jag blev befordrad till "kängknatare"!
First - let me take a selfie!

Kategori: Allt och inget


😂😂😂 Känns definitivt igen! 👍

Solnedgång...

Kategori: Hobbyfotograf


Solnedgången var helt fantastisk ikväll också!


Maskiner...

Kategori: Familjen

Utan att överdriva alltför mycket så kan jag säga att jag har liiiite otur med maskinerna just nu; först och främst har jag ju min "kära" värmepanna, som är en evig följetong. Nummer två på listan är gräsklipparen. Den har väl egentligen inte förtjänat några upprörda känslor, förutom att den (för att citera min kära granne) har någonting emot kvinnor...

Ikväll när jag skulle åka till lillebror på kalas hände så detta - punktering! 😡Jag hade turen att ha ett gäng händiga och bilkunniga karlar i närheten, som kunde hjälpa mig 👍. Annars hade jag väl klarat av det själv också, men det hade tagit betydligt längre tid!

Själva kalaset var som vanligt en trevlig tillställning , men nu är det dags dör mig att krypa till kojs om jag ska orka upp imorgon bitti.
Galen?

Kategori: Allt och inget


Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf


Trevlig dag för en lunchpromenad! 
Happy tuesday!

Kategori: Det dagliga livetMåndagsfys

Kategori: Träning


Efter en körigt dag på jobbet, helt utan lunchpromenad, så blev det ändå ett OK resultat efter jobbet; powerwalk nummer ett var med barnvagn och en mycket ivrig hund (inkluderat styrkepass) och nummer två var med mina kära stavar. Var myyyycket sugen på att ta ett varv till, men prioriterade i slutändan att komma i säng i hyfsad tid; dagens totala slutresultat hamnar ändå på ca 15 km, vilket ju får ses som ett fullt godkänt resultat.Min lillebror frågade mig för ett litet tag sedan om jag alltid är ute och motionerar nu för tiden. Efter lite eftertanke blev svaret -Ja nästan, när jag inte jobbar eller sover! Det är faktiskt sanningen; numera är träningen en väldigt stor del av mitt liv, men det ger mig oerhört mycket tillbaks i form av hälsa, välbefinnande och ökad energi!

Dagens rymling

Kategori: Husdjuren


Idag lufsade han iväg när han fick syn på mig, men saktade farten när jag lockade på honom, och jamade som svar och pratade med mig en stund (han har alltid trott att han kan prata människospråk)!

Kränkta vita män...

Kategori: DebattFinaste Teal'c

Kategori: Husdjuren


Ny bild! Ikväll kom han till och med när jag ropade, älskade lilla gubben! Än är han inte inne, men det känns som att det är nära nu... 💞💖
Sköna söndag

Kategori: Hobbyfotograf

Det blev en powerwalk till med bästisen i barnvagnen, innan det var dags för henne att åka hem till föräldrarna igen.


Det är tröttsamt att träna... 💞

Därefter var det hög tid för den här fastern att klippa gräset. Jag kommer inte helt överens med gräsklipparen, så det brukar bli en del känslostormar innan det är klart; särskilt i kombination med mina ständigt pågående pannproblem... Nu ska i alla fall lillebror komma och hjälpa mig att sätta på varmvattenberedaren, så att jag äntligen kan få lite varmvatten - sedan kan pannan få bråka bäst den vill, ända fram i vinter.


PS: Som extra söndagsmys tog Maja med sig en död fågel in i köket och lekte med! 😖😖🐦🐈

Söndagsfys

Kategori: Träning

Lilla bästisen sov över, och efter en mysig morgon gav vi oss ut på powerwalk i den härliga vädret.
Nu är det snart dags för lite lunch, och sedan hoppas jag kunna ta tag i lite trädgårdsarbete, men det beror på vilket humör bästisen är på..;)


Lördagsfys och lördagsmys i ett!

Kategori: Träning

Bästisen kom och hälsade på ikväll, för hennes föräldrar blev tvungna att jaga kor som var på rymmen.

Efter en väldigt trött och slö dag var det väldigt skönt att ta en powerwalk med bästisen i barnvagnen!
Du och jag, kompis... 💞

Framsteg

Kategori: Eftertanke

För ett år sedan var jag svårt sjuk och mycket handikappad av min ryggskada. Jag kunde inte gå några längre sträckor och hade ofta domningar från midjan och ner. Jag kände mig ganska uppgiven över min situation, och undrade mer än en gång vad framtiden skulle föra med sig...
Idag försöker jag att få till minst ett men oftast två träningspass om dagen. Jag går runt en mils powerwalk med mina stavar och har till och med vågat köpa en ny cykel, en mountainbike, bara för att det ser så roligt ut! Jag närmar mig 30kg viktnedgång, och även om jag inte direkt är smal ännu så är jag inte heller jättetjock längre, och jag börjar till och med kunna ana några synliga muskler på min kropp! Jag kan gå och röra mig i princip obehindrat, och leker och busar med min kära lilla brorsdotter. Jag lever kort sagt ett fantastiskt liv, som jag aldrig hade trott att jag skulle kunna uppnå helt på egen hand, på denna korta tid!

Love life - live life! 💞


God natt

Kategori: HusdjurenTeal'c

Kategori: Husdjuren

Älskade Teal'c var här hemma ikväll! Jag hörde honom jama jättemycket för någon vecka sedan, men har inte sett honom sedan i påskas, så det känns helt underbart!


Gammal bild, jag hoppas verkligen att han bestämmer sig för att komma hem för gott snart, min lilla älskling! <3


Fredagsfys

Kategori: Naturen


En sval men helt underbar kväll för fredagsfys!

Lunchpromenad, namnskylt och träningskläder

Kategori: Projekt livsstil


Trevlig om än något mulen dag för lunchpromenad.Molnen skingras och en blå himmel tittar fram...
Årets första smultron! 👌


Invigning av min nya fina namnskylt. 

Efter jobbet införskaffades blöjbyxor samt två snygga och sköna träningslinnen i mindre storlek än på länge - i helgen ska det cyklas! 🚲🚲🚲

Projekt livsstil v. 24

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: - 0,5 kg.
Total viktnedgång: 28,0 kg.
 

Powerwalk/stavgång: 7 dagar / 49 km / 540 min.
Cykel: 1 dag / 6 km / 30 min.
Squats:  5 dagar / 470 st.

Detta har varit en hektisk vecka, med studentfirande, studentbal och sommarfest med jobbet samt diverse utflykter. Jag har ändå varit noga med att prioritera träningen, och har fått till mina dagliga powerwalks med stavarna. Målet är ju någon form av träning två gånger om dagen, och det har jag faktiskt klarat de flesta dagarna; tror att det bara var en dag i veckan som jag "bara" lyckades få till träningen en gång!  

Squatsutmaningen går bra; det totala antalet denna vecka är fördubblat jämfört med förra veckan och det har verkligen gått över all förväntan. Det är inte mer än ett par veckor sedan jag tyckte att 20 squats var ett antal; imorgon är jag uppe i 120! Upp till 90 gjorde jag på raken, därefter har jag valt att dela upp dem i två etapper med en kort vila emellan. Imorgon tänker jag dock satsa på att klara alla 120 i ett svep!

Jag har invigt min nya cykel; det var trevligt men kändes förvånansvärt mycket i låren och baken! Insåg att jag inte kunde börja med den runda på ca 2 mil jag hade tänkt mig, men 6 km är väl fullt godkänt för en nybörjare som inte har cyklat på flera år, och egentligen aldrig har varit någon riktig cyklist? Jag har av mina cyklande vänner fått heta tips om att införskaffa vadderade cykelbyxor, siktar på att hinna med det efter jobbet imorgon, för i helgen ska det cyklas!

Jag har haft lite känningar av energibrist, och bestämt mig för att göra ett nytt försök att äta lunch på jobbet, det räcker ju med något lätt (men kanske inte riktigt lika lätt som Nutrilett...), för att ha lite mer energi att åka och träna direkt efter jobbet.Fullmåne fredagen den 13:e

Kategori: Aktuellt

Vad är viktigast i livet?

Kategori: EftertankeDr House...

Kategori: TV

Jag har en stor medicinsk förebild, och det är dr House (och nurse Jackie!)!
Torsdagsfys

Kategori: Naturen


En perfekt kväll för torsdagsfys! Sååå gött att åka direkt från jobbet till motionscentralen och ge sig ut och rensa hjärnan!

Har lite sviter efter gårdagens sommarfest; min rygg tycker inte om att stå stilla så mycket, och dessutom hann jag ju inte träna igår! Bara att köra dubbelt så hårt idag! 😅🏃🏃🏃💪💪👊

PS: Tog av misstag arbetskläder som var två storlekar mindre idag - de satt helt perfekt! 👌😃🎉

Att ha föräldrar som arbetar inom sjukvården.,.

Kategori: Humor


😂😂😂 Det ligger onekligen en hel del i detta - den som arbetar inom sjukvården har alltid sett värre, och reagerar inte innan tillståndet är livshotande! Ingen medömkan här inte..;)

Sommarfest

Kategori: Nöjen

Ikväll hade vi en supermysig sommarfest med jobbet, samtidigt som vi tackade av en kollega som har arbetat där tillfälligt och nu har återgått till sin ordinarie arbetsplats.Redo för bakning av bröd och pizza i den gamla vedeldade ugnen!Sååå mysigt!
Varsågoda att smaka på välkomstdrinken; rabarber- och citronsaft. 👌


NaCl-flaskorna är bra till mycket..;)


Leila bakar! 👌👍


Det börjar likna något!

Bagarmästaren in action! 👌👍


I väntan på ugnen...

En bulle i ugnen (😂😂😂).

Et voilà!

Då övergår vi till pizzan!Riktigt gott, om jag får säga det själv!

Himlen var otroligt vacker på väg hem!

Nu väntar bädden, för imorgon är en annan dag...

Den känslan...

Kategori: Projekt livsstil

När en sedan några veckor tillbaks på grund av klädbrist varit tvungen att gå ner en storlek i arbetskläder. Från att ha känt mig som en stoppad korv har kläderna successivt känts alltmer bekväma. Jag blev ändå glad när jag såg att kläder i "rätt" storlek nu levererats - äntligen kan en få känna sig lite avslappnad! Känslan när en då tappar byxorna i "rätt" storlek och inser att bussarongen numera är av tältmodell är fantastisk! 

Imorgon får det åter bli arbetskläder i en storlek mindre, vilket innebär att jag nu gått ner fyra storlekar i arbetskläder (och de är ju som synes inte precis skräddarsydda...)! 👍💪💪👊Utflykt och bad

Kategori: Naturen

Efter tisdagsfys var det en helt fantastisk kväll att åka på utflykt med lillebror och hans fästmö och lilla bästisen! Ett dopp i Vänern blev det för mig och lillebror. 😃👍🐳
Jag lyckades bli anfallen av en fågelhona som låg på ägg och hade starka modersinstinkter..:/
- Jag som redan innan är rädd för fåglar! Känner dock inte att det inträffade har byggt på min fobi ytterligare (än så länge, i alla fall...).

Tisdagsfys

Kategori: Naturen


Underbar kväll för tisdagsfys!

Det var många motionärer på berget ikväll, och jag slog nytt hastighetsrekord! 👍🏃🏃🏃 Ljudbok i öronen är således betydligt bättre för farten än Scooter!

Lunchpromenad

Kategori: Projekt livsstilMys-Maja 💞

Kategori: Husdjuren


#hatersgonnahate

Kategori: Allt och inget


Måndagsfys

Kategori: Träning


En helt underbar kväll för måndagsfys!

Kände för första gången av ett alltför lågt energiintag; hann inte långt innan jag började känna mig svag, darrig och allmänt klen. Mitt starka pannben (och fantasier om en fet pizza) tog mig dock hela vägen runt, och nu har jag belönat mig med några jordgubbar och en måltidsersättning från Nutrilett! 👌

#körbaraköörändainikaklet

Fantastisk utsikt över staden!

Jag har ju varit så nöjd med att även om tröjor blir för stora så kan en ändå ha dem, eftersom de inte faller av på samma sätt som byxor gör. På senare tid har jag dock insett att allt fler av mina tröjor har fått en "käck" 80-talsinspirerad look... Jag ler stort och intalar mig själv att det är fabulous, särskilt till baggy byxor! 👌"First - let me take a selfie!"

Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf


En mycket trevlig dag för hembesök och lunchpromenad.

+1,14km, då appen pausade sig själv.

God natt

Kategori: Läsning


Ja, men god natt då... 💞

Söndagsfys

Kategori: Hobbyfotograf

Så här på söndagskvällen passade jag på att arrangera mitt eget mini-biathlon. Först ut var premiärturen med nya cykeln.

Hade en plan på en runda på uppskattningsvis lite drygt två mil men insåg snart att 6km var fullt tillräckligt, efter att inte ha cyklat på flera år. Det kändes som om jag förlorat alla mina 28 kg just från rumpan, och det var inte någon behaglig insikt. Att låren dessutom kändes som efter 70 squats var betydligt mer behagligt! 👌😅

Nu i efterhand har jag fått lära mig att vadderade cykelbyxor är ett måste, och att det är förbjudet att lägga en kudde på sadeln, oavsett storlek och huruvida den är dubbelvikt eller ej! 

Detta kändes en aning nedslående; mitt mål är ju liksom att bli mtb-proffs, men det är bara att träna mer!

Efter den något förkortade cykelturen blev det en powerwalk med stavarna, och genast kände jag mig på hemmaplan igen! Har små planer på att en dag lämna stavarna hemma och varva med löpning/jogg i lagom intervaller, men när det sker får vi se...

Dansade fram med stavarna ikväll, till bästa träningsplaylisten ever!

En underbar solnedgång fick jag också njuta av, i världens bästa gym!
What would Jesus do?

Kategori: HumorRoad rage

Kategori: Det dagliga livet

Idag råkade jag verkligen ut för vad som kan betecknas som road rage! 

Jag och mor var glada i hågen på väg hem från studentbalen då en medtrafikant stannat lite för långt fram i en korsning och därmed delvis skymde min sikt. Jag såg en bil, som svängde in på den väg vi var på väg ut från, och missade en annan bil som doldes bakom den. Jag hann bromsa, så det var ingen skada skedd. När vi sedan närmade oss bilen ifråga så öppnade en ung man i passagerarsätet bildörren under pågående färd och höll upp någon form av lapp. När han höll på att ramla ur stängde han dörren, för att ett par sekunder senare öppna den igen och istället hålla upp två långfingrar. Undertecknad svarade med ett långfinger och handen på tutan, varpå framförvarande bil saktar in och den unge mannen hoppar ur och försöker springa och tackla min bil!!! När jag inte brydde mig utan körde vidare så hoppade han in i bilen igen, varpå chauffören håller på att preja bakomvarande bil när han ska jaga efter mig! Det slutar med att de istället svänger av på en annan väg och vi ser dem inte mer...

Kan bara konstatera att somliga inte borde befinna sig i trafiken, särskilt inte fulla och/eller påtända, vilket jag skulle gissa att de unga herrarna ifråga var...

Studentbal

Kategori: Aktuellt


En underbar kväll för studentbal!

Rörande att de skyndade sig att rulla ut röda mattan när de hörde att undertecknad skulle närvara..;)

Fantastiskt vackert med studentbalen uppe vid Mössebergs kurort!

Många ville titta på de vackra studenterna...

Time for some champagne!


Måååånga fina bilar...

... och vackra kläder!
Härligt att se flera samkönade "par" anlända till balen. Några anlände även tre och tre, och några starka individer anlände själva till balen.
Projekt livsstil

Kategori: Det dagliga livet

Projekt livsstil innebär för mig så mycket mer än "bara" träningen; det innebär att aktivt välja glädjen, kärleken och livet - varje dag, och ta vara på vardagens små mirakler som omger oss varje dag. Det innebär att stå upp för mig själv och våga vara glad, stolt och nöjd över att uppnå det jag kämpar hårt för varje dag. Alla kanske rent praktiskt kan förändra sitt liv och skaffa en hälsosam livsstil och ta dubbla magisterexamina, men alla gör inte det. Jag gjorde det, och därför är jag grym! Det innebär att vara nyfiken på livet och andra människor. Kort sagt: det innebär att aktivt jobba för att bli den bästa versionen av mig själv, varje dag!

Vi är ofta alltför bra på att döma både oss själva och andra. Det är helt irrelevant och kontraproduktivt att fråga/sparka på sig själv för att en låtit det gå alltför långt. Där och då kunde/orkade/ville/förmådde vi helt enkelt inte att göra något åt det. Fokus måste ligga på att istället lyfta fram det enormt positiva i att vi nu HAR förmågan att ta tag i det, vara snälla mot oss själva och ta hand om oss på bästa sätt i strävan att bli vårt allra bästa jag.
Min resa räknas - och det gör din också!

God natt...

Kategori: HobbyfotografLite kvällsstretching...

Vad sägs om lite kvällsgos..?

Anledningar till att någon säger rasistiska saker

Kategori: AktuelltUnderbar kväll för lördagsfys!

Kategori: Naturen

Det blev ingen cykeltur ikväll heller, men imorgon ska det bli av!

Det blev en powerwalk med stavarna istället; en helt underbar kväll!
Hembygden - vackraste gymmet ever!

Lördagsfys med Molly

Kategori: Hobbyfotograf


En trevlig dag för lördagsfys!Min träningskompis. 👌💞

Ikväll får det nog bli en premiärtur på nya cykeln...


#attityd

Kategori: Projekt livsstil


Nationaldagen

Kategori: AktuelltCarlsborgs fästningsflås

Kategori: Hobbyfotograf


Det var en trevlig morgon för årets första motionslopp! Om ni undrar så var det inte bara jag och kidsen, även om en skulle kunna tro det..:)
Denna rapport var vid 09:30; ett par timmar senare var det nog närmare 20 grader. ☀️☀️☀️

Jag kan säga att jag var solklar vinnare i min klass - det slutade nämligen med att jag var den enda som ställde upp i den klassen..;) Jag hörde några som i sista minuten bytte klass när de hörde hur få startande vi var, men jag bestämde mig för att inte göra detsamma. Det är en viktig del i mitt Projekt livsstil att våga ta plats och våga vara stolt över mina prestationer, så jag såg det som en utmaning! 

Att jag var ensam i min klass och dessutom startade först (efter barnens lopp) ställde dock till det lite för mig - jag lyckades gå vilse! För arrangörerna, som kände till banan, var det säkert väldigt tydligt utmärkt, men för mig som inte känner till staden blev det väldigt förvirrande att alla typer av hänvisningar, avspärrningar och vägvisningar var gjorda med samma sorts band... Dessutom var ungdomarna som agerade flaggvakter väldigt uppmuntrande - så uppmuntrande att de ledde mig in på fel väg..;) Jaja, jag hittade rätt till slut, och det var en rolig och trevlig förmiddag!


Som vanligt var det här med motionslopp väldigt inspirerande, och mina helgplaner fick ytterligare glöd; jag ska försöka mig på att jogga åtminstone delar av min "hemmarunda" - det är ju väldigt effektivt med intervaller. 🏃🚶🏃🚶

#taggad

Kategori: Nöjen

Incheckad och på plats för  Carlsborgs fästningsflås


Nu kör vi! 💪💪👊🏃🏃🏃

Spring spring spring för livet!Projekt livsstil v. 23

Kategori: Det dagliga livet

Veckans viktnedgång: - 1,8 kg.
Total viktnedgång: 27,5 kg.Powerwalk/stavgång: 39,5 km / 6 dagar/ 465 min.
Squats: 235 st / 4 dagar.

- och där släppte förra veckans platå, det var ju fantastiskt skönt! 😅👍

Har av olika anledningar inte blivit så mycket träning som önskat denna vecka; har haft slutlig inlämning av examensarbetet och det har dessutom varit studentfirande. Med detta i beaktande tycker jag ändå att jag har fått till det fullt OK och godkänt; ibland måste en helt enkelt prioritera annat! Har även påbörjat en 30 dagars squatchallenge, och än så länge går det över all förväntan; gjorde 70 st på raken igår kväll utan alltför stor ansträngning! De första dagarna hade jag en grym träningsvärk, men det känns som att den faktiskt börjar ge med sig lite grand.

Maten tycker jag har fungerat hyfsat; även om det har blivit en del skräpmat så har det blivit i godkända mängder, och inte gått över i något överdrivet frosseri!


Kloka ord på mjölkpaketen!


#nöjd

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom


Så här nöjd, glad och stolt är jag över att jag förutom infektionsspecialist numera kan titulera mig specialistsjuksköterska med inriktning mot barn och ungdomar! 😃👍👌💃

Extra nöjd med tanke på att det senaste året varit oerhört turbulent och tufft på många sätt och jag därför har haft många störningsmoment, men att jag klarade det mot alla odds - that's how awesome I am!
Världens finaste Zlatan!

Kategori: Husdjuren


Ja, OK då - den här versionen är inte heller direkt motbjudande..;)

Dagens studentfiraroutfit

Kategori: Projekt livsstil


Vädret till trots så måste en ju klä sig lite somrigt när det är dags för studentfest!
De här byxorna har jag aldrig kunnat ha, inte ens när jag köpte dem för flera år sedan - nu sitter de som en smäck! 👌💪💪👊

Fick dessutom just veta att mitt examensarbete blivit godkänt, och att jag därmed nu officiellt kan titulera mig barnsjuksköterska! ✌️✌️🎉🎊

Tack!

Kategori: Familjen


Hjärtligt tack till världens bästa familj för det här fina vindspelet, som jag fick i examenspresent (det drivs med solceller, så de delar som ser ut att lysa i mörkret gör det också)! 👌💞💖

Vad är viktigast i ditt liv?

Kategori: Eftertanke

Paolo Roberto formulerar det som vanligt klockrent, och idag har jag investerat i hans Träningsbibel! 😅👌💪💪👊Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf


En något mulen och "spännande", men ändå härlig dag för en lunchpromenad!
Vacker som en nyponros...


Underbara röda pioner!Somliga har liiite otur när de tänker...

Kategori: HumorBlöt kvällsträning

Kategori: Naturen


Det blev en blöt powerwalk med stavarna även ikväll...


Fornminnesmärke.

"Alla är vi nollor, men du är bara tråkig - jag är glad!"
Måste ju leka lite när en är ute och tränar i regnet!

Känner mig ovanligt snygg ikväll - tur att jag inte gör mina powerwalks på catwalken... 😜


Erkänn..;)

Kategori: EftertankeMys-Maja 💞

Kategori: HobbyfotografVille du något?

Juste sotare...

Kategori: Hemmet


Juste sotare som städade pannrummet åt mig... 😜

Det här har varit min värsta fiende det senaste halvåret; känns som att felen avlöser varandra..:(
Det är en typisk sådan sak som bara ska funka, utan vidare eftertanke eller åtgärder!!! 😡😡😡

Lunchpromenad

Kategori: Naturen

Det blev en blöt men ändå trevlig lunchpromenad idag.


Underbara rhododendron!

Min nya bästis (förutom lilla 💖 då)! 👌

Nöjd med aktivitetsutvecklingen hittills i år! 💪💪👊

10 anledningar att bli vältränad...

Kategori: TräningIntensiv dag och måndagsfys

Kategori: Träning

Efter en intensiv och innehållsrik dag på jobbet var det extra skönt med måndagsfys!Några kronor till forskningen om kvinnohjärtat blev det idag också - och ca 7kr till blir det idag!


Hej kompisar!


Sååå sant!

Idag hoppar jag även på denna 30 dagar långa squatchallenge, med förhoppningen och målet att få en saftig rrrroooompah!

Sköna söndag!

Kategori: Träning


En så här härlig dag går det ju bara inte att sitta inne; det blev en powerwalk till med bästisen, hem till mor och far!

Några kronor till, till forskningen om kvinnohjärtat!

Hej kompisar!

En kan inte säga annat än att det är bra vackert i hembygden!
Så här härligt var det att vara ute i solen och träna idag! 

Påminner mig om Höstlegender... 

Vilken tur att den här skylten satt på andra sidan bron, och att vi tog oss över helskinnade!

Vilken tur att de satt upp den här skylten; förstår att trafiken var livlig innan! ;)


Det där med powerwalks och träning är vääääldigt tröttsamt!

Sommarens första dag och söndagsfys med bästisen

Kategori: Träning

Sommarens första dag, och väder därefter! Idag har till och med yours truly fått lite färg, efter att ha tillbringat så gott som hela dagen utomhus! 

Lilla bästisen har varit på besök, så det har blivit en massa gos och bus. <3

En alldeles utmärkt dag för söndagsfys!


Sommarens första dag, och folk vallfärdar till gånggrifterna...

Så här glad kan en bli av lite söndagsfys (gäddhäng till trots)!

Segelflygsäsongen är också igång.

Maja njuter i fulla drag!