Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Heaven's on fire!

Kategori: Hobbyfotograf

...

Kategori: Jobbet

Vi som arbetar inom sjukvården upphör aldrig att förvånas...


Sommar...

Kategori: Det dagliga livet

En dam jag träffade på jobbet idag sa att det var onödigt att hon tagit på sig jackan när hon åkte till vårdcentralen, för det var så varmt och skönt ute. 
- Är det? Åh, vad härligt, det har vi verkligen längtat efter!  Utbrister jag, varpå damen svarar:
- Ja, det var 12, säkert närmare 13 grader!

Hmm, vi har uppenbarligen lite olika definitioner av "varmt och skönt"...

...

Kategori: Eftertanke

Fitcamp Falköping #11, pass 8/8

Kategori: Projekt livsstil

Efter ännu en mulen och regnig dag med åskan hängande i luften så sprack det upp och blev riktigt skönt lagom tills vi skulle ut och träna med Fitcamp Falköping! 👍 😄 Välkommen till Fitclub Falköping!

Kategori: Projekt livsstil

Som några av er har hört så kommer vi efter kvällens avslutning att ha ett lite annat upplägg än vi hittills har haft. Istället för de avgränsade 4-veckorsperioderna så kommer vi att ha ett löpande schema, med träningspass måndag och onsdag kl: 19:00 (Dancecamp kl: 20:00). När vi känner att det är dags så kör vi en extra utmaning under en begränsad period, och det kommer även att ske diverse "jippon" och kringarrangemang, så håll ögonen öppna! 

Nya deltagare är alltid hjärtligt välkomna,  men det är bra om vi får veta det i förväg, så att vi kan förbereda info och ta med scannern, papper osv.

Vi hoppas och tror att detta kommer att bli riktigt bra, och från nästa vecka är ni alla hjärtligt välkomna till nygamla Fitclub Falköping!!!  😄💪💪💖
Tipspromenad

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll gick färden till Mössebergsgården, för tipspromenad och räkmacka med arbetskamraterna, efter jobbet.

Frågorna var väl inte de allra roligaste; mycket årtal och mycket siffror, vilket inte är min starka sida, resulterade i 6 rätt.Fitcamp Falköping #11, pass 7/8

Kategori: Projekt livsstil

Efter en grå och regnig dag var det ett litet men tappert gäng som trotsade vädergudarna och träffades i Plantis för ett träningspass! 

Trots att tekniken strulade så blev det att fantastiskt härligt och bra träningspass, tack vare våra underbara deltagare!!!

På onsdag väntar avslutning med Fitcamp #11, och i nästa vecka startar vårt nya koncept, Fitclub Falköping,  som innebär rullande träningspass, måndagar och onsdagar kl: 19:00, som vanligt. Istället för avgränsade uppstarter och avslutningar så är nya deltagare alltid hjärtligt välkomna!  När vi finner det passande så kommer vi att bjuda på avgränsade 4 veckors utmaningar, som en liten extra kick. 

Vi kommer även att bjuda på små "happenings" med jämna mellanrum, så håll ögon och öron öppna! 


Vackra natur!

Kategori: Hemmet


Ibland är det som att naturens färger kommer fram som allra starkast i just gråmulet och regnigt väder...


Liseberg

Kategori: Det dagliga livet

Idag gick färden till Göteborg och Liseberg,  tillsammans med lilla bästisen och hennes föräldrar. 

Lillan är en tuff tjej, som med ett stort leende på läpparna åkte alla karuseller hon fick!


På chokladhjulet vann hon storvinsten! 👌 😄 Inte dåligt att ta körkort redan vid 2 års ålder! 

Balder fick det att kittla ordentligt i magen!

Fantastiskt fina och välskötta blomrabatter inne på Liseberg !
En glad tjej i Pariserhjulet ! 

Fasters hjärta! 💖💖

Utsikten uppe ifrån Pariserhjulet var helt otrolig !

Trötta och glada, på väg hem efter en superhärlig dag på Liseberg !

Framgång...

Kategori: Eftertanke

Med livet som insats...

Kategori: Det dagliga livet

Bromsarna på min bil har legat emot sedan någon vecka tillbaks, men ikväll när jag skulle åka hem från träningen kom nådastöten: först hängde bromsarna sig så att det inte alls gick att köra. Efter att jag först backat så lossnade bromsarna - för att i nästa korsning inte alls ta!!! 😱😱😱 Det blir verkstaden så fort det bara är möjligt för gamla Bettan, men givetvis har "min" vanliga verkstad semesterstängt!  😞😬😬

Fitcamp och dancecamp

Kategori: Projekt livsstil

Efter en intensiv dag på jobbet var det extra skönt att återigen bränna av ett dubbelpass; först styrketräning med Fitcamp,  följt av lite skakande av rooompan med dancecamp! 


Fasta lår med hjälp av jägarvila!  👍 😄 💪 💪 


Efter en mulen och regnig dag sprack det upp och blev riktigt härligt, lagom tills det var dags för oss att träna! 

Framöver så kommer vi i Team Falköping att hitta på en del jippon i staden, så håll ögonen öppna och häääääng med! 👍😄

R.I.P

Kategori: Aktuellt

Idag har vi fått besked om att två stora profiler har gått ur tiden; Robert Broberg och den härlige Bosse Östlin. De kommer båda att bli saknade och lämna ett stort tomrum efter sig! Tack för allt! 💖Fantastisk start på veckan!

Kategori: Projekt livsstil

Efter en helg med lilla bästisen rivstartade arbetsveckan med en intensiv dag på jobbet. 


Då var det extra skönt att riva av ett härligt dubbelpass med Fitcamp följt av dancecamp!!! 👍😄💪💃

Woop woop 👐 👐 Löööövely väder ikväll!!!

Move that ass ! 💃💃

Fitcamp och dancecamp

Kategori: Projekt livsstil

Wohoo, vilken fantastisk kväll det blev!!! Perfekt för ett härligt dubbelpass utomhus! Styrketräning med egen kroppsvikt i Tabataintervaller följdes av att skaka lite på rooompan med dancecamp!  👍 😄 💪 💃


Är du också sugen på att vara med? Du är hjärtligt Välkommen ! Måndagar och Onsdagar Kl: 19 (Fitcamp) och 20 (Dancecamp) håller vi till i Plantis!

Arbete, motion och välbefinnande

Kategori: Eftertanke


Jag har nu arbetat heltid i ungefär 1,5 månad, något jag inte har gjort på flera år pga min rygg och sjukskrivning. Det känns såååå bra, och jag trivs superbra på mitt nuvarande arbete! Problemet är bara att finna den där balansen mellan aktivitet och vila; jag tycker att jag har varit tröttare än vanligt en period nu, och det har jag ju blivit förvarnad om att jag kommer att vara i ungefär ett år efter operationen, medan läkningsprocessen pågår. Problemet är ju bara att jag då inte orkar träna som tidigare, vikten går upp och jag känner att det blir en ond cirkel av det hela..:( Steg nummer ett får bli att återuppta mina lunchpromenader. Fysioterapeuten har ju uppmanat till liggande vila någon gång under dagen, så jag får försöka att pussla ihop det genom att ta en kortare promenad så att jag har tid att vila en liten stund också!

Annars fick jag igår höra igen att en patient kallat mig för "hon som alltid är glad", och kollegan hen pratat med förstod genast vem hen menade! Det är ju ett gott, och trevligt omdöme! 👍 😄 


Det där med kön...

Kategori: Humor

Att växa som människa...

Kategori: Eftertanke

Mysdag!

Kategori: Det dagliga livet

Idag hade jag och lilla bästisen en riktig mysdag, medan föräldrarna jobbade och förberedde inför morgondagens 2-årskalas! 💖💖

Två linslusar leker med kameran!

Kom då, lilla Maja!


Blommorna i min trädgård har fullkomligt exploderat på sistone ! 😊🌸🌸

Summer celebration

Kategori: Jobbet

Idag firade de flesta arbetskamraterna att de gjorde sin sista dag innan semestern.  Jag firade att jag nu officiellt är fast anställd vid Närhälsan Mössebergs vårdcentral som barnsjuksköterska från 1/8. Det är ett riktigt härligt gäng som jobbar där, och snart kommer en annan av mina favoritarbetskamrater också att börja där, så jag är jätteglad!  👍 😄 

Efter hembakta frallor till frukost väntade sommarlunch...

...

Följt av sommartårta till eftermiddagskaffet ! En av de staffettläkare som jobbat i veckan konstaterade att hennes diet gick åt pipsvängen, och vi andra kunde bara hålla med!


Tipspromenad och samkväm

Kategori: Det dagliga livet

Efter en lagom intensiv dag på jobbet var det extra roligt att gå tipspromenad med efterföljande grillfest med ett gäng härliga arbetskamrater!  👍 😄 

Idag offentliggjordes det att jag från 1/8 har fast anställning på Närhälsan Mössebergs vårdcentral , och det känns så bra, för jag trivs superbra! 👍 😄 Snart kommer dessutom en av mina favoriter från min förra arbetsplats också att börja här, så då blir det ännu bättre! 💖

Vi fann smultron längs vägen!


Sååå mysigt litet ställe, där vi var på tipspromenaden !

Tack för en fantastiskt trevlig kväll!!! 💖


Tack för kaffet

Kategori: Musik

Om du lämnade mig nu

Kategori: Musik

Ramlade av en slump över denna för mig nya och fantastiska tolkning av en underbar låt!

#starstruck

Kategori: Nöjen


Nice att Diggiloogänget gillar mina bilder från kvällen i Ulricehamn!  👍 😄 


Fitcamp #11, pass 1/8

Kategori: Projekt livsstil

Woop woop 👐👐 Första träningspasset med Fitcamp 11 i Falköping - gryyyyymt bra jobbat i stormen!!! 


Dags för en shake, för bästa återhämtning och fettförbränning! 👍 😄 


Årets första bad

Kategori: Det dagliga livet

Bättre sent än aldrig - ikväll var det dags för årets första bad, och det var såååå skönt!

Ännu en helt fantastisk sommarkväll, och Alice hade helst fortsatt att bada hela kvällen,  men efter en stunds bad åkte vi hem och grillade, hela familjen inklusive min "thaisyster" Sommai! 

Nu hoppas vi på många fler sådana hör härliga sommardagar och -kvällar, så att vi får tanka lite energi, glädje och D-vitamin!

City by city och WLC-avslutning

Kategori: Diet

Denna dag var fylld av Herbalifeaktiviteter; först ett möte med supervisorutbildning och vårt kommande projekt City by city.

Micke höll en jättebra supervisorutbildning! 👍 

Grymma Team Falköping - Nu kööööör vi!!!


Från mötet begav jag mig direkt till vår avslutning i WLC Viktutmaning Falköping! Det var såååå roligt att få se vilka fantastiska resultat mina goa och duktiga deltagare har skapat på 12 veckor. Under denna tid har de alla haft sina svackor, men de har tagit nya tag och kämpat på, och jag är såååå stolt över dem!!!! På deltagarnas eget önskemål ska vi fortsätta till hösten, och det ska bli såååå roligt att se vilka framsteg de kommer att nå innan året är slut!

Diggiloo i Ulricehamn

Kategori: Familjen

Det har varit en familjetradition hos oss att åka på Diggiloo under sommaren; 12 av de 13 åren som turnén har pågått så har vi varit med, och vi har alltid varit nöjda! 👍 😄 
 
Vi brukar alltid gå på Diggiloo i Lidköping, men i år bestämde vi oss för att variera omsluter grand, och åka till Ulricehamn.  Det visade sig ju vara ett bra val - vi fick en helt fantastisk kväll! 
 
 
 
 
 
Sing out loud or just hum, sing for moments in the past and times to come, sing for history and destiny...
 

 
Somliga blir bara snyggare och duktigare med åren...
 
 
 
Elena Papparizou
 
 
 
 
 
 
Lillan och mamman filosoferar...
 
Magnus Carlsson 
 
Charlotte Perelli 
 
 
 
 
Hanna Hedlund och maken Martin Stenmark - vilket par! 👌💖
 
 
 
 
 
The boys are back in town!
 

 
 
 
 
Stiligt! 👌😍😍
It don't mean a thing If it ain't got that swing ! 🎼🎶🎵
 

 
Love me like you do...
 
 
 
 
 
 
 
Glorious!
 
 
 
Vincero!
 
 
Det var sommar, det var guld och gröna skogar!
 

 
My number one !
 
Diggiloo har tagit ställning! #allalikaallaolika 
 
Tack och godnatt ! 😴 😴 
 

Blomsterprakt

Kategori: Hemmet

Det blommar verkligen fantastiskt vackert i min trädgård just nu!

Någon som vet vad detta är för blommor? De är ungefär meterhöga, och verkar sprida sig väldigt bra! 

Invid syrenhäcken blommar lungört.

Min granne har fantastiska blomsterängar , som breder ut sig för vart år!

I år har de även kommit över i min del av trädgården! 👍 😄 

Acklejorna breder också ut sig alltmer.
Härliga sommarkväll!

Kategori: Det dagliga livet

Efter att ha tillbringat dagen inomhus, på jobbet, så var det extra skönt att tillbringa kvällen utomhus.  Jag planterade en tomatplanta som jag fått av en kollega och rensade lite i de andra landen. Jordgubbsplantorna verkar ge god skörd i år, och ikväll kunde jag faktiskt smaka på årets första egenodlade jordgubbe!  👍🍓

Därefter passade jag på att klippa gräset, men efter 45 minuter och halva gräsmattan så dog gräsklipparen och ville inte starta om - Det såg jag som ett tecken på att det fick vara bra för idag!


Medan jag klippte gräset så vågade sig Teal'c ut, för första gången sedan har var på rymmen förra sommaren (jag fångade in honom i september). 

Fitcamp #10 pass 8/8 och avslutning

Kategori: Projekt livsstil

Denna fantastiskt vackra sommarkväll hade vi det sista träningspasset och avslutning för Fitcamp #10 i Falköping! 


Kvällens träningspass var såååå härligt och kul - Nu är det verkligen som allra skönast att träna utomhus! 👍 😄 

Passande...

Kategori: Sjukvård

Passande att patienterna i vårdcentralens väntrum sitter och tittar på Dr House... 😄