Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Bio- The Stig-Helmer story

Kategori: Kontaktperson

Ikväll var jag på bio med R, som jag är kontaktperson till. Eftersom han älskar allt med Lasse Åberg så var filmvalet enkelt; det blev The Stig-Helmer story!


Biljett och biogodis i högsta hugg!


Stig-Helmer (eller Sten-Helmer, som han egentligen skulle hetat) i full action!

Jag hade tidigare hört att filmen inte skulle vara något vidare, utan långtråkig och seg, men jag tycker att det var en trevlig liten film. Inte precis min genre, men trevlig, som sagt, och R var supernöjd.

Kanske tycker jag att det var trevlig just därför att det inte är någon klassisk "Sällskapsresan", utan mer en tillbakablick på Stig-Helmers barndom och uppväxt. Själv är han nu 67 år gammal, och har (redan) flyttat in på ett servisceboende- Smultronstället. Eftersom han inte får köra med sitt tåg när han vill så tröttnar han, och stämmer träff med Ole. Innan han träfar Ole så hinner han både gå på läkarbesök, börja gå med stavar och häktas för klotter!

Huvudtemat i filmen är Stig-Helmers första kärlek- Annika, som var så söt, och som spelade banjo i Frälsningsarmén... Undrar vad det har blivit av henne nu??

Härligt hemma- Underbara lantkök

Kategori: Hemmet

I Söndags var det ett reportage om lantkök i Härligt hemma, Aftonbladets inredningsbilaga. Hela tre sidor var ägnade åt min svärmor Anette och hennes man Dick, och hur de gick tillväga när de platsbyggde sitt unika lantkök!
Stort grattis till Anette och Dick, till det fina reportaget, och ert vackra hem!

Siamesiska tvillingdruvor!

Kategori: Det dagliga livet

Pysselkväll med Incensio!

Kategori: Party Lite

På månadens enhetsträff med Incensio! fick vi bland annat göra collage av vad vi önskar av framtiden. Med The Secret högst aktuell så är jag övertygad om att det kommer att slå in!


Så här fina collage skapade vi :)


Närbild på mitt collage- No explanation needed!
Som vanligt hade vi superkul, så mycket skratt och tjöt blev det :)

Efter lite gosande med världens sötaste lille Bebbe, och ha lastat bagaget fullt Nannys kombi så var det mötet slut! :(

Kyligt...

Kategori: Det dagliga livet

dsc00331 (MMS)

-Men ingen kan säga att det inte är vackert!

The call...

Kategori: MusikNjuter... <3

Äktenskapstycke?

Kategori: Aktuellt

Isakin Jonsson, som mördade, högg huvudet av- och åt av sin flickvän i Skara för något år sedan har träffat en ny flickvän- På Karsuddens rättspsykiatriska anstalt, utanför Katrineholm! Nya flickvännen har fått smeknamnet "Vampyrkvinnan", efter att hon poserat på internet med blodiga läppar, och med en vampyrliknande utstyrsel, knivar och motorsåg. Hon sitter på rättspsyk efter att ha mördat en småbarnspappa- Det kan man kalla äktenskapstycke!

De blev tillsammans 13/11, när Isakin i en chat på MSN frågade om Michelle "ville bli hans tjej". Det ville hon, och de förlovade sig redan den 9/12; här var det snabbt marscherat! Nu längtar det lyckliga paret efter att bli frisläppta, kunna skaffa ett gemensamt boende, med hundar, och ägna sig åt sina gemensamma intressen- Piercings och tatueringar.

Ja, vad säger man? -Det gamla ordspråket "Kaka söker maka" har sällan känts lika aktuellt som nu...
Hoppas att det unga paret kan leva upp till sin önskan, om att leva ett icke-kriminellt liv tillsammans!

Your song

Kategori: Musik

Munsår!

Kategori: Kroppen

Långdragen småförkylning i kombination med kyla och stress leder ofelbart till munsår! Smörjer på Elisabeth Ardens 8h creme, och tror på bättring..:)


Innan jag kände dig

Kategori: Musik

Melissa Horn och Anna Ternheim gör två gemensamma konserter i år; Den 7 juli i Stockholm och den 15 Juli på Trädgården i Göteborg! Detta kanske vore något; två underbara sångerskor på en och samma gång!"Jag är nog inte det du drömmer om- Men jag är det du ser..."

"Jag har alltid hållit hårt i dem jag inte orkat med..."

Intresserad av heminredning?

Kategori: Hemmet

Om du är det minsta intresserad av heminredning så ska du köpa nästa nummer av Härligt Hemma, som kommer ut den 28/1, och har ett reportage om hur man bygger en köksö. Reportaget är gjort hemma hos min kära svärmor och hennes man, i deras sekelskiftesdröm! De har själva ingen aning om hur reportaget kommer att se ut, eller hur stort det är, men jag är säker på att det står mycket om deras underbara kök (och hem)!Mitt hjärta blöder

Kategori: MusikVeronica Maggios nya singel har stor igenkänningsfaktor, från när man var yngre och vildare..;)

På förekommen anledning...

Kategori: Det dagliga livet

... så har jag nu bytt typsnitt på båda mina bloggar till Calibri, som enligt mig är lite tråkigt, men i alla fall lättläst. Vad tycker ni- är det lättare att läsa vad jag skriver nu?

Kolla även hur min bokblogg ser ut!

Grattis?!

Kategori: Jobbet

Härom kvällen sade fästmannen till mig: "Grattis älskling! Nästa gång du är helledig från jobbet är lördag om två veckor..." Vet inte riktigt hur jag ska ta det, hade helst varit utan den informationen- Nu har jag svårt att glömma den...


Wohoo- Lite mera jobb, tack!

Ischias..:/

Kategori: Kroppen

Har sedan innan jul haft stora problem med ryggen, och även nedstrålning samt domningar i benen. Mina "graciösa" vurpor gjorde ju sedan inte saken bättre. Eftersom det fortfarande inte har gett med sig så fick jag nog, och var igår på vårdcentralen. Den doktor jag träffade tyckte att jag skulle fortsätta med påbörjad behandling, och skrev en remiss för röntgen av ryggen, som skall göras på måndag. Vi får väl se vad den kan visa...

Olle?

Kategori: Det dagliga livet

Hörde på TV ikväll att Olle är det pojknamn som ökar mest bland nyfödda förra året. "Gubbanamn", tyckte en man jag pratade med (själv vid namn Olle), men jag tycker att det är riktigt fint! Jag kan absolut tänka mig att en eventuell framtida son kan få heta Olle, i alla fall som andra- eller tredjenamn, då givetvis som hyllning till min kära farfar! <3

Överaskning...

Kategori: Jobbet

Ikväll på jobbet fick jag en ordentlig överaskning; jag, som trodde att jag skulle vara ledig hela helgen skulle i själva verket jobba hela helgen! Tur i oturen dock, att jag tittade i "boken" idag, så att jag slipper bli väckt av att de ringer från jobbet imorgon bitti, och undrar vart jag tagit vägen (bara för att jag skrev detta så kommer jag säkert att försova mig imorgon- Det vore typiskt mig!)!

På väg hem var det dock glitter i luften, stjärnor i skyn och vitt på marken- Mysigt!


Tycker gott att det kan få vara som nu, 4-5 minusgrader, och att snön kan få ligga en månad eller så, tills det börjar bli dags för vår! :)

Bilen full...

Kategori: Aktuellt

Just nu har jag bilen full av helt fantastiska saker, insamlade av min kära arbetskamrat Marianne och hennes väninna. Dessa saker ska i nästa vecka levereras till Kvinnohuset Skaraborg, och få ett nytt hem hos dem som behöver dem mer än vi (och min bil)!Konstaterar återigen att det finns gott om änglar på vår jord!!!

Röka plåster?!

Kategori: Debatt

Det sprider sig alltmer bland missbrukare att röka eller tugga Fentanylplåster, som är ett starkt smärtstillande plåster (ca 100 gånger starkare än Morfin). Förra året krävde detta missbruk sex dödsfall, och redan i år har två personer dött på grund av detta. Frågan jag ställer mig är: Hur kommer man på tanken att röka plåster?! Cigaretter och tobak i olika varianter röker man, tabletter sväljer man och plåster har man på huden- Vad är så svårt att fatta med det?? Det borde inte krävas något geni för att inse att när man inte använder ett läkemedel på avsett sätt så blir effekten betydligt mer osäker, och man kan ju ana att effekten blir starkare och snabbare om man inhalerar ett läkemedel som är avsett att användas utvärtes, på samma sätt som när man injicerar tabletter, som är avsedda att passera mag- tarmkanalen innan de tas upp i blodet.

Vad sägs om att tänka efter lite, och använda produkter, och då särskilt läkemedel på det sätt som avses?!

Trolskt...

Kategori: Det dagliga livet

... var det ute ikväll när jag skulle åka hem från jobbet- Med tjock dimma och glitter i luften!Party Lite visning

Kategori: Party Lite

Igår eftermiddag hade jag Party Lite visning hos Lena, som är en helt ny bekantskap för mig. Det är en av de roliga sakerna med detta; man träffar så oerhört mycket trevliga människor, som man kanske aldrig skulle ha träffat, om det inte vore för Party Lite!Tack Lena, med gäster, för ett mycket trevligt party! Vi ses snart igen :)

Party Lite visning

Kategori: Party Lite

I eftermiddag hade jag Party Lite visning hemma hos en tjej som jag har fått kontakt med via en av mina andra gäster- Superkul att få nya kontakter, och träffa nya människor!


Tack Lena med gäster, för en trevlig eftermiddag!

Disputation vid Göteborgs Universitet

Kategori: Jobbet

Igår hade jag det stora nöjet att vara med på en disputation vid Göteborgs Universitet. Det var en av våra doktorer som gick upp och presenterade/försvarade sin avhandling; Invasive Pneumococcal infections, det vill säga invasiva Pneumokockinfektioner.


Det var en intressant avhandling, och en trevlig disputation. Erik fick med beröm väl godkänt av betygsnämnden, vilket så klart var jätteroligt, men jag är inte förvånad över det fina resultatet.


Grillning av betygsnämnden...


Mingel i väntan på att betyget skulle offentliggöras...

När vi kom hem från Göteborg gick jag direkt till jobbet, vilade och läste en timme innan det var dags för nattjobb. Som tur så hade vi en bra natt, med precis lagom mycket att göra, så det gick bra, men på bussen hem blev jag väldigt trött- Då var det skönt att krypa ner under täcket när man kom hem!

Väntan på bussen...

Kategori: Jobbet

I väntan på bussen hem efter 24h hemifrån, varav 10 av dem tillbringats på jobbet...Lugnt på jobbet??

Kategori: Jobbet

Hihi, hittade detta roliga inlägg hos Fröken Allt eller inget, och givetvis måste jag dela med mig av det! 
Gött att se att det faktiskt kan vara så här lugnt någonstans inom sjukvården i Sverige, själv är jag glad om jag hinner med något av ovanstående på en dag! Vi diskuterade härom kvällen hur smidigt det vore om all vårdpersonal hade KAD, så att man slapp glömma att gå på toaletten! Fast det är klart, eftersom man även glömmer att dricka så är ju det ett mindre problem..;)

Älskar den underbara självdistans personerna i klippet visar upp; själv skulle jag aldrig drömma om att göra något sådant här (i alla fall officiellet)...

Party Lite visning

Kategori: Party Lite

Igår hade jag Party Lite visning hos Ros-Marie. Det blev en trevlig kväll med en hel massa gäster, barn och bebis i en härlig blandning!


Visningsbordet.

 

   Go Katie!

Kategori: Aktuellt

Det märks att Katie Holmes har blivit vuxen, även i maken Tom Cruises ögon; det var inte länge sedan hon endast sågs blek och tärd vid hans sida, men nu verkar hon ha börjat stå på egna ben igen, och göra vad hon själv vill, eller vad tycks om dessa utmanande bilder, där Katie gör reklam för vackra smycken?

   
Man kan säga att stilen är en aning annorlunda än "back in the days", när Cruise höll henne i ett järngrepp... Jag säger bara Go Katie!!!

Juicepressen invigd!

Kategori: Det dagliga livet

I julklapp fick vi, bland annat, en fin juicepress. Så här fin juce blev det av äpplen, blodapelsiner, bananer och melon :)


Underbart med egentillverkad, färsk juice, utan en massa märkliga tillsatser!

Vad är det som pågår i hissen?! -Varning för starka bilder!!!

Kategori: Jobbet

Detta mötte mig i hissen på jobbet idag:


Titta noga, så ser du nog vad det är...
Man kan ju undra vad folk egentligen har för sig i offentliga hissar, när detta är spåren efter dem...

Tvättslarv!

Kategori: Jobbet

Så här såg tvättsäckarna på jobbet ut idag!
Tidigare bytte vi själva tvättsäcken dagligen, men nu har städservice tagit över den uppgiften, för att vi ska "slippa", och då ser det ut så här!!!


Detta innebär flera problem. Dels det uppenbara; att det ser fruktansvärt tråkigt ut, och att den stackars person som sedan måste ta hand om det måste stå och gräva i alla kläder, för att få någon ordning på det.
Dels så är det ju en fantastisk grogrund för diverse härliga små bakterier och virus.
Det tredje problemet är att kläderna är märkta med små chip, och vi får tillbaks lika mycket kläder som vi skickat in. Om kläderna då inte skickas till tvätteriet, utan istället ligger i högar i omklädningsrummet, så får vi givetvis inga kläder tillbaks!!!

Det värsta jag sett på länge!!!

Kategori: Aktuellt

En anställd på Foot Locker i New York-stadsdelen Bronx hittade råttan.
Denna "lilla" raring hittade en medarbetare i en skobutik i New York i höstas. 70 cm lång är det inte precis någon typisk brunråtta, men en expert på ämnet är ca 90% säker på att det handlar om en Gambisk hamsterråtta.

Jag vet inte vad jag skulle göra om jag skulle stå öga mot öga med en sådan best- Antagligen bli helt förstenad, och inte kunna göra någonting alls... -Den är ju för 17 stor som en hund! -Och notera hur lång svansen är!!
Tanken på denna hemska varelse kommer nog att förfölja mig länge..:(

Det är tveksamt om det rör sig om en vanlig brunråtta, enligt experter.

Maja njuter av den nyfallna snön!

Kategori: Det dagliga livet

dsc00323 (MMS)

Maja njuter av den nyfallna snön, och värmen från elementet!

Äntigen snö!

Kategori: Det dagliga livet

Idag har det äntligen kommit lite snö! Nog för att det är kallt och jobbigt att skrapa rutorna på bilen, men jag tycker att det vägs upp av att det blir så ljust ute, och är såå mysigt!


Denna härliga syn mötte mig, när jag tittade ut genom fönstret på jobbet idag!

Today is a good day!

Kategori: Musik

My secret

Kategori: MusikUnderbart! Vem vill följa med mig och kolla på Anna Ternheim i Skövde 15/3???

Dance, Dance, Dance

Kategori: Musik

Hur ansvarslös får man vara??

Kategori: AktuelltTrodde knappt att det var sant när jag läste detta härom dagen, eller- Egentligen hoppades jag väl att det inte skulle vara sant. Tyvärr är det sant. En kvinna med sina tre barn fördes till sjukhus efter att ha kört in i en tankbil, på grund av att kvinnan missade när hastigheten sjönk och tankbilen saktade in- På grund av att hon satt och ammade medan hon körde! Dessutom åkte även hennes andra två barn med i bilen, och skadades även de i olyckan.

Jag blir väldigt ledsen och illa berörd av denna händelse, jag hoppas verkligen att socialtjänsten gör en noggrann undersökning av hur lämplig hon egentligen är att ta hand om sina barn! Dessutom bör hon väl fråntas sitt körtkort efter denna incident?!

Berikande arbete!

Kategori: Jobbet

Ett abrupt uppvaknande efter en ofrivillig sovmorgon satte tonen för hela resten av dagen; det var länge sedan en dag försvann som fort som den här! Vi har just nu många och väldigt svårt sjuka patienter inlagda, så det är mycket att göra, och mycket som tar tid. Jag tycker dock att detta är det roligaste; patienter som är svårt sjuka i lite mer ovanliga sjukdomar triggar mitt intresse och min nyfikenhet! Detta i sin tur gör att jag lär mig mycket och utvecklas massor varje dag!

Det är också härligt när man kan hjälpa sina patienter, och göra en skillnad för dem i vardagen. Idag hade jag hand om en liten dam som blev så glad över vad jag gjorde för henne att hon ville/kommer att skriva brev till mig senare, och berätta hur det går för henne! Det är sådant som går rakt in i hjärtat, och gör att man går med lätta steg till jobbet!

Hur tänker man?!

Kategori: Aktuellt

Läser om den 51-åriga kvinna från Kalmar som nu åtalas för att ha dödat 38 kattungar genom att stoppa dem levande i plastpåsar och ner i frysen!!! Kattungarna har sedan antingen kvävts eller frusit ihjäl, och därmed utsatts för stort lidande, och kvinnan åtalas nu för djurplågeri- Hoppas att hon år ett mycket strängt straff!!!


Hur kan man medvetet plåga sådana här bedårande små varelser till döds???

Ricinolja i håret?!

Kategori: Aktuellt

Det har sedan en tid tillbaks cirkulerat rykten här på Internet om att Ricinolja skulle vara en riktig superkur för håret, särskilt bland dem som av olika anledningar slutat att använda hårschampo, och istället bara använder balsam (av utvalda märken, förståss). Tydligen ska det även vara bra för ögonfransarna och ge en strålande hy!

Nu kan man läsa att Ricinolja inte alls har de magiska egenskaper för ditt hår som man har velat göra gällande; hudläkare säger istället att du kan få mjäll och finnar i hårbotten av oljan - Förutom att den lätt härsknar och börjar lukta illa!Njaa, det låter inte så lockande för mig - Ricinolja känns en aning omodernt, men om man vill använda det så bör det nog vara för tarmen! Tydligen är det också effektivt för att sätta igång en förlossning, så det kanske är något att komma ihåg när/om den dagen kommer..;)

Super-REA

Kategori: Party Lite

Party Lite firar det nya året med att ha en riktig Super-REA, där många av produkterna från förra katalogen säljs till kraftigt reducerade priser! Passa på att fynda dina favoritprodukter från höst-vinterkatalogen nu!

För dig som är mer intresserad av vilka nyheter som har kommit med den nya katalogen så kan du titta på vår On Line-katalog här - Det blir många nya härliga dofter och produkter!

Bränns långsamt med en lätt doft.  Individuellt hantverk för en rik textur.
Bland annat så kommer GloLite i flera nya, härliga dofter!

Celestial Lights

Om du vill vara värdinna/värd för en visning så hör av dig till mig - Jag har några extra fina erbjudanden nu i Januari, och om Du har Din visning senast 16/1 så har jag en extra fin present till dig!

Om Du känner att Du inte orkar/hinner ha någon visning ännu så kan Du givetvis ändå beställa de produkter Du är sugen på - Hör bara av dig till mig så fixar jag det!

Nyårsfest?

Kategori: Aktuellt

Läser i lokaltidningen idag om en 53-årig man som gripits för snatteri på COOP den 29/12. Vad han snattade?
- Oxfilé för 650 kr! Kan riktigt se framför mig hur han ska ha nyårsmiddag, men inser att han inte har råd med oxfilén, utan bestämmer sig för att chansa..;) Det känns på något vis både dråpligt och sorgligt på en gång...

Mysigt nyårsfirande

Kategori: Nöjen

Denna nyårsafton firade jag och fästmannen hemma, på tu man hand. Vi hade det riktigt lugnt och mysigt; det var verkligen en toppenkväll!

 
Nyårssupén bestod hos familjen Johansson/Eriksson av toast Skagen till förrätt och oxfilé med haselbackspotatis, bérnaisesås och coleslaw till huvudrätt.


Vid 23-tiden korkades champagnen upp :)

   
Givetvis så hade även vi lite fyrverkerier!

   
Jag tyckte att det kändes som att det var mer fyrverkerier än vanligt, någon mer som upplevde detta?Jag tycker att det är supermysigt med de kinesiska lyktorna, som blivit alltmer vanligt att skicka upp istället för/som komplement till fyrverkerier, det vill dock till att planera när, var och hur man ska skicka upp den, om man inte vill att det ska gå för den person vars lykta fångades av en vindby och tände eld på vinden till ett grannhus... Som tur är så slutade det ju väl denna gång, men det vill uppenbarligen till att vara uppmärksam när man skickar upp dessa lyktor!

     
Jag måste erkänna att jag är barnsligt förtjust i fyrverkerier (om ni inte har anat det redan); jag njuter verkligen av att titta på dem, men är lite fånig när det gäller att tända dem- Har en inbyggd fobi för att inte hinna springa ifrån den innan den smäller/ar iväg, vilket leder till att jag närmast panikslaget springer ifrån dem (och risken är överhängande att jag snubblar över mina egna fötter). Därför får fästmannen för det mesta sköta själva skjutandet av fyrverkerierna!

Sammanfattningsvis så hade vi en supermysig början på år 2012!