Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Fotbollskväll

Kategori: TV


Fotbollskväll med lilla bästisen,  som var helt försjunken och mycket engagerad under hela matchen - inte dåligt för en som inte ens fyllt två år!


Fitcamp #10, pass 7/8

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll var det redan dags för träningspass #7/8 med Fitcamp #10 i Falköping! 

Det var en härlig kväll och ett skönt träningspass - regnet som föll mot slutet av passet var bara uppfriskande!  

Grymma Coacherna Marie och Kia in action! 


Vill du vara med och träna GRATIS med oss i Fitcamp Falköping och satsa lite extra på dig själv och din hälsa? Anmäl dig till nästa omgång, som startar redan på måndag 6/7! Nya deltagare är hjärtligt välkomna för infoträff i Plantis kl: 18:30!

Anmälan sker via länken:
http://www.24fitcamp.se/ma1j Sommarstaden Hjo

Kategori: Det dagliga livet

Denna första riktigt härliga sommardag gjorde jag, mamma och lilla bästisen en utflykt till Hjo, där vi åt god mat, strosade i hamnen, åkte med det lilla turisttåget och åt på det härliga lilla glasscafeet! 👍 😄 🌞🌞


Myskväll

Kategori: Det dagliga livet

Efter en intensiv men rolig dag på jobbet åkte jag direkt och hämtade lilla bästisen,  för en myskväll.

Alice och Teal'c har alltid varit  goda vänner 💖 Han har dock blivit väldigt smal på sistone, så nu gäller det att göda upp honom igen!


Arbete och trädgårdsskötsel

Kategori: Jobbet


Ännu en intressant och rolig arbetsdag följdes av vila och trädgårdsskötsel / plantering av blommor. De närmaste dagarna ska jag rensa land och piffa ännu lite mer,  så blir det snart jättefint!  🌱🌸🌻🌷🌱

Regnbåge

Kategori: Hobbyfotograf

Efter ännu en dag med väldigt ostadigt vädret visade sig denna vackra regnbåge!Hallelujah

Kategori: Musik


http://www.tv4.se/lotta-p%C3%A5-liseberg/klipp/mia-sk%C3%A4ringer-halleluja-3187444

Underbara Mia Skäringer! 💖 

Måndagsmorgon!

Kategori: Eftertanke

Söndagsmys

Kategori: Det dagliga livet

Denna söndagsförmiddag bestod av vila och rekreation, men därefter var schemat fullspäckat. 

Eftermiddagen inleddes med WLC = en Viktutmaning i Herbalifes regi, som jag är kursledare för. Vi är inne på vecka 10/12, och deltagarna är verkligen fantastiskt duktiga, och får resultat därefter! Vi närmar oss som sagt var slutet, men efter deltagarnas eget önskemål bestämde vi oss idag för att fortsätta att träffas under hösten, kanske inte varje vecka, men i alla fall regelbundet 👍😊

Därefter gick färden till lilla farmor, som fyller 84 år idag, och hade stort kalas med familjen.

Sedan blev det lite söndagsmys med finaste lilla bästisen , innan det var dags att åka hemåt och sova inför den kommande arbetsveckan. 💖


Glad midsommar!

Kategori: VännerMidsommaraftonen firades i goda vänners lag,  låååångt ute på landet!  🌸 🍓 🍓 Partytältet på väg att ta plats! 👌


Midsommarpromenad ! 
Några tog premiärdoppet! 
Dags för grillning !Älvorna dansar på midsommarkvällen ...

Det var riktigt mysigt i partytältet ! 

Men fram emot nattkröken blev det ganska kyligt, och då var det skönt att flytta in och tända en brasa!

Hjärtligt tack till alla inblandade, för denna GLADA midsommar! 😊💖😘

Spännande...

Kategori: Det dagliga livet

Fick en fantastiskt rolig och spännande överraskning idag, men än är det inte officiellt, så uppdatering kommer (förhoppningsvis) inom kort...

Roadtrip del 5 - Mora och home sweet home

Kategori: Det dagliga livet

Idag tog vi en lugn morgon och gick lite på stan i Mora, innan färden fortsatte hemåt.Vi har haft en jättehärlig resa, och lillan har varit jätteduktig! Trots detta så var det ganska skönt att komma hem igen, och imorgon bitti väntar jobbet.Roadtrip del 4 - Mora

Kategori: Det dagliga livet

Idag gick färden hemåt igen. Vi stannade i Mora, där vi hyrde en fin liten stuga och hade en riktig myskväll.

Roadtrip del 3 - Ljungå och Hallen

Kategori: Det dagliga livet

Idag gick färden till Ljungå, där mamma växte upp och där jag och mina bröder brukade tillbringa våra barndomssemestrar, hos mormor. 

Ljungå kyrka.

Lillan ville bära blommorna.Planteringsdags!

Mormors och hennes föräldrars grav. Därefter hälsade vi på en kär gammal vän till familjen. Hon bor verkligen fantastiskt vackert! 

På eftermiddagen åkte vi sedan vidare till några andra vänner som bor i Hallen, mitt emot Östersund,  tvärs över Storsjön.

Alice ville absolut inte sova, men till slut blev hon tvungen att kapitulera, och somnade som en stock, mitt på köksbordet!  😴 😴 


Roadtrip del 2 - Härnösand

Kategori: Det dagliga livet

Idag blev tiden i bilen inte lika lång, vi köpte blommor och planterade på en grav, innan vi åkte vidare till mammas ungdomskompis Karin, som bor i Härnösand.
Här ligger mammas morbror och hans fru samt dotter begravda.
Vi hittade en rolig lekplats hos tant Karin! 


Sedan fick vi god mat och följde prinsbröllopet på TV innan en god natts sömn väntade.Bilsemester

Kategori: Det dagliga livet


Idag gick resan norrut. Jag och lilla bästisen ska tillsammans med mor och far åka till Jämtland,  och besöka några vänner till familjen och göra sommarfint på gravarna tillhörande de familjemedlemmar som inte längre är med oss.


Lillan var fantastiskt duktig, och tur var det, för vi lyckades tajma in en fotbollscup och vi var nästan ända framme i Sundsvall när vi hittade ett värdshus som hade lediga rum för natten!

Vi blev också stående nästan 1,5h i bilköer efter en trafikolycka! Det var ca 10 ambulanser som passerade oss, så det måste ha varit en allvarlig olycka! 😞


Morgontankar...

Kategori: Eftertanke

Underbara sommarkväll!

Kategori: Jobbet

Årets första riktiga sommarkväll firades med ett gäng härliga arbetskamrater!  👍😄

Några av de andra inledde kvällen med laserdome, men jag kan ju inte springa ännu, efter min operation, så jag valde att avstå från det.Tack till alla inblandade parter för en fantastisk kväll! 


Arbete och träning

Kategori: Projekt livsstil

Efter ännu en intensiv arbetsdag var det denna strålande vackra försommarkväll extra skönt med ett träningspass med Fitcamp Falköping!


Nu är vi igång med den 10:e omgången här i Falköping,  och nu är sommaren här! 

Nationaldagen

Kategori: Det dagliga livet

Lilla bästisen har dekorerat sin tårta så att den blev extra fin! 🎂💖👌Askungen

Kategori: Det dagliga livet

Efter ännu en intensiv arbetsdag så var vi idag gäng som smet iväg lite tidigare för att kasta oss på tåget till Göteborg för att vara lite kulturella och gå på opera. 


Vi hade platser på andra raden, så det gjorde ingenting att jag hade glömt mina glasögon 👌😊

Det var Askungen som stod på scenen, och det var en lite annorlunda och mer humoristisk version än vi är vana vid.

Den falska prinsen. Till vä i bilden ses den riktiga prinsen utklädd till tjänare, och till hö syns Askungen.


Det var verkligen en trevlig och rolig kväll; precis vad vi behövde i vårt datasystemsbyte! Jag har aldrig tidigare varit på opera, och det är väl inte precis min vanliga musiksmak, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad och går gärna på opera igen!

Intensiv dag!

Kategori: Det dagliga livet

Dagen började med ett hembesök hos en patient, för bedömning. Därefter blev det en del efterarbete, och arbetsdagen blev intensiv. Efter att ha jobbat över en stund skyndade jag mig hem, loggade in på datorn och anslöt i sista minuten till en muntlig hemtenta i kursen jag läser. Jag hade en del tekniska problem, men tentan som sådan gick bra. 

Kl: 20:00 när tentan var slut så kände jag mig helt mosig i huvudet, och det kändes Sååå skönt att ha den avklarad! Nu är det bara att invänta den sammanlagda bedömningen! 

Heltidsarbete, byte av datasystem och lunchpromenad

Kategori: Projekt livsstil

Från och med igår började jag att arbeta heltid igen, efter min sjukskrivning och operation.  Det känns riktigt skönt att kunna arbeta och tjäna pengar, och inte längre behöva ha en massa kontakt med Försäkringskassan (även om jag har haft turen att bara ha bra handläggare)! 

Från och med idag byter vi datasystem på jobbet, men uppgifterna i det gamla systemet konverteras inte över, vilket innebär att vi hela tiden måste jobba i dubbla datasystem, och det är en aning tröttsamt!

Dagens lunchpromenad var regnig och ganska kort, men välbehövlig!


Nu när jag arbetar heltid så ska jag lyda fysioterapeutens råd och lägga mig och vila en stund på lunchrasten. Förhoppningsvis innebär det att jag utan större problem redan ska klara att arbeta heltid!