Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Party Lite och jogging

Kategori: Det dagliga livet

Gårdagen slutade bra, i alla fall. Jag vann auktionen jag hade bjudit på på Tradera, så nu kommer det snart en uppsättning inlinesskydd på posten, till det överkomliga priset av 30 kr :)
På kvällen kom Jennie och Johan över och vi grillade, pratade, spelade spel och hade allmänt trevligt.

Idag var en lugn och skön dag. Varorna kom äntligen från Party Lite, så nu har jag gott om väldoftande ljus :)
Hade ju köpt den fina zebran, som faktiskt var ännu finare i verkligheten än på bild. Kul!

Inspiration Afrika

Framåt kvällningen åkte jag ut till Rydsskogen, och joggade (!). Det gick sakta men säkert, och jag joggade i alla fall ca 2/3 av vägen. Jag har ju aldrig varit någon joggare, så det var över förväntan. Tack Jennie för motivationen!
Efter joggingturen snörde jag på mig inlinesen och tränade en stund. Jag hittade den perfekta platsen för mig att åka inlines på, så nu vet jag vart jag ska åka i framtiden :)
Förhoppningsvis kan jag ju snart åka tillräckligt bra för att kunna åka på cykelbanor, så att jag slipper att åka runt runt på någon parkering...

Farfar mådde mycket bättre, de hade gett honom dubbel dos vätskedrivande injektion igår, så nu hade han gått ner tre kilo, och mådde mycket bättre. Skönt!

Shopping och silläventyr

Kategori: Det dagliga livet

Har varit och handlat; gick först till KappAhl och köpte de zebrarandiga ballerinaskorna och ett hårband.
Därefter var det dags för systembolaget, där det faktiskt inte var alltför mycket folk.
Sedan bar det av till ICA Maxi, där det var desto mer folk; skrikande ungar och pensionärer som trodde att de ägde hela stället dominerade..:( Som grädde på moset så hade de inte alla varor som Andreas skrivit upp på min lilla lista, utan jag fick dessutom bege mig till Coop. Där var det inte alls så fullt, så det besöket gick i alla fall snabbt.

När jag kom hem och skulle packa upp alla varor så lyckas jag givetvis stöta till en sillburk, som faller i golvet och öppnar sig (Min käre sambo hade inte skruvat på locket ordentligt), och sillbitar, lök (?) och sist men inte minst sillspad fullkomligt exploderar över halva köket, inklusive alla köksluckor. Dessutom lyckades jag få sillspad i ögat; det sved som eld, för den som undrar... Efter att ha svurit långa haranger så hade jag i alla fall lyckats skölja ur ögat så att jag i alla fall kunde titta med det igen. Därefter var det bara att sätta igång att torka... Nu ligger doften av inlagd sill tät över lägenheten... Jag som inte ens tycker om sill :(
Känner att jag mår mer och mer illa...

Pratade med farfar imorse, han hade gått upp ett kilo igen så nu står han på plus minus noll jämfört med när han blev inlagd i förrgår... Man kan ju undra vad de håller på med egentligen? Dessutom så berättade han att de satt ut vissa av hans mediciner utan att berätta för honom vilka och varför! Så gör man inte; patienten måste alltid informeras om vad som pågår! Farfar har ju dessutom full koll på alla sina mediciner, och sin situation, så det finns absolut ingen anledning att inte berätta allt för honom!

Frisk luft

Kategori: Det dagliga livet

Jag och Andreas har varit hos svärmor och hennes blivande man större delen av dagen. Trevligt värre, att kunna sitta ute i solen och grilla :) Enda nackdelen var att jag blir så sugen på att köpa hus, och det har vi inte alls råd med i nuläget..:(
Vi hade med Maja, hon har tidigare inte kommit så bra överens med deras katt men idag gick det riktigt bra :)
De lekte och hade också riktigt trevligt ihop. Maja var riktigt tuff, trots att hon var utomhus på ett nytt ställe.

Pratade med farfar, han mådde lite bättre. Han lät inte alls så andfådd längre, och har kunnat vara uppe och gå en del idag (igår var han tvungen att åka rullstol, benen bar honom inte). Han har inte heller haft ont i bröstet idag, och det var ju bra.

MRSA-hets

Kategori: Sjukvård

Jobbade kväll idag. Nu är det verkligen stor MRSA-hets på hela sjukhuset. Vi har dragit ner på platser för att kunna ge patienterna med MRSA bästa tänkbara vård (vissa av dem är väldigt vårdkrävande). Detta ses naturligtvis inte positivt av andra avdelningar på sjukhuset, då det innebär att de måste ta hand om "våra" patienter...

Det som ska tilläggas är att i själva vården av dessa patienter är det inget som är annorlunda jämfört med vården av andra patienter; det är de basala hygienrutinerna som gäller, och kohortvård (=så få personal som möjligt ska ränna inne hos patienten). Detta följer vi ju alltid, och det ska ju alla inom vården göra, men det finns väl vissa brister här och var... Jag tycker i alla fall att det finns något positivt i det inträffade; alla får sig en påminnelse om hur viktiga de basala hygienrutinerna faktiskt är.

Klantiga läkare och roliga nyheter

Kategori: Det dagliga livet

Kom nyss hem från Viktväktarna. Resultatet var bra; -0,8 kg. Med tanke på att jag inte levt 100% hälsosamt i veckan är jag nöjd. Har några justeringar att göra till nästa vecka. Ska t.ex. ta tag i mitt sockerberoende igen, och äta godis högst en gång i veckan.

Har pratat med farfar, och han låter väldigt andfådd; han har gått upp ca 10 kg i bara vätska! Då är det inte så konstigt att man inte mår så bra... Dessutom så har detta fått till följd att hans blodsocker har ballat ur igen (det har varit väldigt svårt att ställa in hans insulindoser); hoppas att det stabiliseras när de har drivit ut överflödig vätska, så att hjärtat orkar jobba som det ska igen... Och allt detta sannolikt till följd av att en klantig läkare på vårdcentralen ringde in fel recept till apoteket, så att han inte fick den hjärtmedicin han skulle ha, utan istället fick trippel dos av en annan... Han ifrågasatte saken på apoteket när han skulle hämta ut det,  men de sade så klart att det stämde. Och det gjorde det ju; det var ju den medicinen doktorn hade skrivit ut. Bara det att doktorn hade skrivit ut fel medicin! Jag ska hålla ögonen öppna på det här, om han inte blir bra snabbt så är det en anmälning som hägrar. Fortsättning följer.

Dagens nyheter: Årets varmaste dag - Behöver ingen ytterligare kommentar :)

Mördarbakterie angrep Sofie på Thailandssemestern - Det är just sådana de är, bakterierna; de ligger och lurar, och angriper när man minst anar det... Därför ska man aldrig bada i sötvatten i de världsdelarna.

Skräpet på gator och i parker kostar kommunerna miljoner - Detta är något som upprör mig mycket; har inte Era föräldrar lärt Er att man inte kastar skräp på marken?! Jag tar ibland med mig en påse och plockar lite skräp (på undanskymda platser, så ingen ser mig...).

Leonora fick inte åka buss pga att hon bar burka. - Chauffören skyllde på att det innebar att hon inte kunde identifiera sig; Sedan när måste man identifiera sig för att få åka buss?! Bullshit! Nu är han i alla fall avstängd, bra!

Nu är Natascha ihop med Dhani  - Det passar ju bra; de ser lika plastiga ut båda två.

Dorothy, 81 är grannen från helvetet - Låter som en scary tant!

Många roliga nyheter idag...

Föreläsning

Kategori: Det dagliga livet

Glömde ju att skriva i mitt förra inlägg att jag var på föreläsning på högskolan också.

image49

Det var den härliga kvinnan Maude från sydafrika, som föreläste framför allt om Johannesburg, och universitetet och sjukhuset där. Högskolan i Skövde har ju ett utbyte med dem. Jag skulle verkligen tycka att det vore roligt att åka på ett sådant utbytesprojekt, undrar om det finns även för oss som inte studerar annat än fristående kurser på högskolan? Får kolla upp det...

Trött

Kategori: Det dagliga livet

Har varit fortsatt trött idag, om än inte lika extremt som igår... Hoppas bara inte att det är min nyfunna energi som bestämt sig för att dra sin kos igen; jag kan verkligen behöva få ha lite energi, efter dessa jobbiga år!

Tog i alla fall en promenad runt Karstorpssjön, och åkte därefter lite inlines, vågade dock inte åka så länge, för det stod så många bilar på parkeringsplatsen där jag åkte... Det gick i alla fall hyfsat, om än inte lika bra som senast.

Var på Åhlen's för att se om de fått hem första säsongen av Grey's anatomy, som jag har jagat sedan jag fyllde år i februari (då min bror hade jagat den, och i slutändan fick köpa ett presentkort). De hade fått hem den! De hade bara ett enda exemplar kvar, och det skyndade jag mig att sno åt mig. Nu har jag alla boxar som hittills kommit ut på DVD (I den serien, inte alla boxar...) :)

När jag ändå var på sta'n passade jag på att gå till KappAhl för att se om de hade hemma de kläder jag sett ut i katalogen, och om de såg lika fina ut i verkligheten som på bild. Svaret var ja på båda frågorna, så nu får jag ta och bege mig dit med presentkortet i högsta hugg någon av de närmaste dagarna (Ja, jag fick många presentkort när jag fyllde år...).

Pappa ringde ikväll och berättade att farfar blivit inlagd på sjukhuset. Tydligen är det hans hjärtsvikt som bråkar igen..:( Får ta och ringa honom imorgon bitti, nu är telefonen stängd för inkommande samtal.

Nej, nu ska jag ta och spela lite WoW innan jag går och lägger mig, i god tid.

Tack för idag, hoppas på mer energi imorgon.

Housewife-personlighet

Kategori: Tidsfördriv

Hittade det här testet hos Zetareh, och var givetvis tvungen att göra det..:)

Du är mest lik Lynette Scavo.

Din man tror att ditt liv är slappt men i själva verket är du utarbetad och ingen kan riktigt förstå dig. Akta dig för alkohol, piller och spruckna kondomer.

Du gillar: Barn, sömnpiller, bollhav, internatskolor, dagen efter-piller.

Du gillar inte:
Barn, ta hand om hemmet, din mans befodran, kärringjävlar, handla
 
Analysera, debattera och diskutera allt som händer i årets stora tv-snackis.Gör vårt helt ovetenskapliga personlighetstest och kolla in vem av fruarna på Wisteria Lane du är mest lik - våpiga Edie eller kanske slutkörda Lynette?

Så, jag är alltså mest lik Lynette... Ja, det kanske stämmer, med tanke på vilka det finns att välja mellan..:)

Ny design

Kategori: Det dagliga livet

Har som Ni sett ändrat lite på designen. För mig som är nybörjare tog det sin lilla stund, även om det egentligen inte är så stora förändringar. Jag är i alla fall ganska nöjd för tillfället.

Igår jobbade jag dag, och Ingela "gick bredvid" mig (i praktiken gick hon själv, och kom till mig med ev. frågor). Det innebar att jag hade en väldigt lugn dag, men ändå var jag helt färdig när jag kom hem. MÅSTE vända rätt på dygnet nu, ska ju snart börja jobba heltid igen, och då funkar det inte att gå och lägga sig vid 02 när man ska upp kl: 05.45...

Hur som helst, det innebar att jag inte orkade träna igår, så jag får ta igen det idag istället.

Dagen som gått

Kategori: Det dagliga livet

image48

Vädret blev inte alls så bra som de lovat..:( Men det verkar vara på väg i alla fall... Får väl vara glad över att det inte regnade.
Dagen har varit ganska slö; passade på när Andreas var på jobbet och satt framför datorn.

När Han kom hem bar det iväg till Nautilus/Arena för ett abs-pass. Därefter åkte jag iväg och tränade på att åka inlines. Detgick riktigt bra idag; jag vågade till och med prova att åka utan stavarna, och tro det eller ej; jag klarade det! Roligt! När jag kom hem så hade jag fortfarande energi kvar, så jag satte mig på motionscykeln i en halvtimme, medan jag tittade på Du är vad Du äter. Passande, tyckte jag :)

På TV idag: Outsiders om bröstförstoringar - Jag kan inte förstå hur man kan låta en sådan sak som bröststorleken styra hela ens liv?! Sedan kan jag inte förstå hur någon kan vilja se ut som de där amerikanska kvinnorna; det blir ju bara freakshow av det, ingen kan tycka att det är snyggt!

Prison break spelas just nu in på DVD'n - Ska jobba imorgon bitti, så jag får titta på det efter jobbet imorgon istället och krypa till sängs snart, så att jag orkar upp när klockan ringer.

Dagens nyheter: Knivman på inlines skar fyra personer - Man är tydligen inte ens säker i Tibro längre...

Undersköterska får 2000 kronor om dagen av okänd - Jag skulle inte tacka nej om någon okänd skulle vilja skänka mig 2000 kronor om dagen... Jag skulle till och med kunna nöja mig med 1000 :)

Maja lämnades att dö i soprummet - Hur f*n är man funtad när man slänger en lite kattunge i en soppåse, knyter och slänger den i soprummet?! Jag blir så förbannad så jag vet inte vad jag ska ta mig till!

Tack för idag.

Leker med kameran framför spegeln...

Kategori: Det dagliga livet

               

En lugn söndag. Det har varit regn och rusk hela dagen, så det blev ingen inlinesåkning idag heller..:( 
Imorgon säger de dock att det ska bli fint väder igen, det hoppas jag på!

På TV idag: OC och Wallander- Byfånen.

Nu ska jag ta och spela lite WoW, satsar på att komma upp till lvl 37 idag.

Tur på roulette

Kategori: Det dagliga livet

En lugn dag, har mest pysslat i hemmet, för Andreas arbetskamrat var här ikväll. Först åkte de och spelade biljard, och sedan kom de hit och drack lite öl.  När han hade åkt hem var vi på partyhumör, så vi bestämde oss för att ge oss ut i nattvimlet. Först hamnade vi på Krikelin, där medelåldern var betydligt högre än den varit de senaste gångerna vi varit där, och musiken var kanonbra. Saknade Jennie när de spelade The Sounds och jag inte hade någon att dansa med.

Efter en stund gick vi till stället tvärs över gatan (som jag fortfarande inte vet vad det heter), och Andreas tänkte spela bort lite pengar på poker. Han gick plus, och bestämde sig för att prova på roulette. Det hade han inte spelat förut, men han hade en ofattbar tur, och det slutade med att han gick 375 kr plus!
Tillägg 070422: När vi vaknade hittade Han i sin ficka ytterligare 60 kr i marker som han inte hade löst in igår; detta innebär att vi gcik totalt 435 kr plus! Nice :)

Då vi inte var alltför berusade satt vi och iakttog människor. Det är en väldigt intressant sysselsättning, tycker jag. En som utmärkte sig väldigt var bl.a killen som verkade ha Bingo Rimér som sin största idol...
Den mest intressanta personen på hela Krikelin var den lilla tjejen som inte brydde sig om vad andra tyckte om henne, utan bara släppte loss och dansade som hon själv kände för.

Tjejmodet just nu är lite underligt, tycker jag, men så har jag aldrig varit någon modedocka heller...
Här kommer Ni aldrig att få se någon modeblogg!

Maja spelar minibiljard

Kategori: Husdjuren

image42

       

Bambi på hal is!

Kategori: Det dagliga livet

Nu har jag för första gången testat de inlines jag ska köpa av M. Jag trodde aldrig att det kulle märkas så stor skillnad mellan olika sorter! Det märktes att detta inte är några nybörjarinlines... Det var många skillnader, men de som jag tydligast märkte var dels att vinklingen i själva skon var en helt annan, vilket innebar att man var tvungen att ha en lite annan teknik när man åkte. Den andra skillnaden var att kullagren var annorlunda, så hjulen snurrade inte lika lätt. 
Sedan gjorde det väl sitt till att jag idag åkte på vår parkeringsplats, som är i väldigt dåligt skick, med gropar och sprickor överallt i asfalten samt att det blåste väldigt mycket.
Som Ni hör så lyckas jag hitta en mängd ursäkter till att jag inte åkte så bra idag..:) Nåväl, jag vänjer mig väl. Det är bara att köra på :)

Nu ska jag bara duscha, och sedan är det dags att åka till jobbet.

Dagens fråga: Varför har jag ännu inte fått varorna från Party Lite? SMS'ade Nanny och frågade; hon undrade detsamma, och hade igår ringt till kundtjänst och frågat. de skulle återkomma i ärendet senast på måndag.

Nattvaka

Kategori: Tidsfördriv

Har vaknat och lyckas inte somna om, och eftersom jag inte ska jobba tidigt idag så är det lika bra att gå och upp sitta här en stund, så kanske jag kan somna om senare.

Gårdagens väder var fruktansvärt; regn och hagel hela dagen, så det blev ingen inlinesåkning för min del :(

Jobbade hela dagen, en väldigt hektisk dag med många patienter som åkte hem och många nya som kom istället. Som tur var så var vi ganska gott om personal, så det funkade bra. Jag och S var båda resurssköterskor så vi stöttade båda de andra sköterskorna, och turades om med inskrivningarna.

Efter jobbet var det dags att åka till Viktväktarna. Den här veckan hade det gått riktigt bra; -1 kg, och därmed fick jag min andra          :)  För Er som inte är så insatta i Viktväktarna så får man en guldstjärna för vart tredje kilo man gått ner. Jättelöjligt, men jättekul..:)
Fick dessutom en ny kommentar om min viktnedgång från en arbetskamrat igår; alltid roligt :)

Därefter var det raka spåret till Nautilus/Arena för ett funkpass. Jättekul som vanligt, fast jag lyckades återigen att dra upp min sträckning från förra veckan; mindre kul. Det kanske är lika bra att jag jobbar nästa torsdag kväll och inte kan dansa, så att det (förhoppningsvis) hinner läka ordentligt. Även om det är tråkigt...

När jag kom hem var jag helt färdig, eftersom jag bara sov ca tre timmar förra natten. Tittade på inspelningen av Prison break från i måndags, och läste lite innan jag kröp i säng.

Nattens nyheter: Förgiftade sina barn med Prozac och tändvätska, tänkte stämma sopptillverkaren- Hur sjuk får man bli? Att utsätta sina egna barn för detta, "bara" för att kunna stämma en sopptillverkare?! Där har vi USA och deras "stämningssamhälle" i ett nötskal! Måtte vi aldrig hamna där! Man kan undra om han tycker att det var värt det, nu i efterhand...

Varför bär 16-åringar grejjer för 50 000- Det kan man verkligen undra, och Lena har en stor poäng där; Ojämlikhet kostar för alla. Har aldrig tänkt på det ur den synvinkeln förut, kanske för att det inte riiiktigt var aktuellt för min del med en klocka för 33 000. Sedan har jag aldrig heller funderat över vart jag har lagt min jacka eller ställt mina skor. Jag tror dock att man tidigt måste lära barnen en sund respekt för pengar, och inte ge dem obegränsat av vad de vill ha, även om man har gott om pengar och kan köpa det barnen pekar på. Man måste ju få längta lite i livet också, och lära sig att vara lite ödmjuk...

Jessica, 11, vågar inte gå till skolan, och rektorn verkar ju inte bry sig alltför mycket utan påpekar bara att Jessica faktiskt har skolplikt! Det är sådant här som får mig att bli riktigt upprörd! Barn kan vara så elaka mot varandra, och man får väl tro att det är för att det inte förstår bättre. Här spelar ju dock uppfostran en mycket stor roll; barnen måste mycket tidigt lära sig respekt för andra människor! Jag vet att jag har skrivit om detta förut, men det tål att upprepas!

Jag tycker att det är skrämmande att så många unga tjejer säljer sex idag för att ha råd till prylar! Tänk Er för tjejer!

Telefonen återställd!

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag äntligen fått tillbaks min telefon från reparationen :) Den enda nackdelen är bara att den är helt återställd, så allt jag har lagt in på telefonen är raderat :( Jag har lagt in större delen av adressboken, och håller nu på och för över musik. Det tar sin lilla stund...

För övrigt så har jag spelat lite WoW, blir bara så förbannad på alla alliance som gankar en stackars fredlig warrior på uppdrag; sluta med det omedelbart!

Hittade en sida med bra tips på hur man ska äta när man jobbar natt; bra, eftersom jag kommer att jobba natt hela sommaren.

Har inte åkt inlines idag, mina ben har fått vila idag också. Imorgon är det dock slut på vilodagarna!

Spam???

Kategori: Det dagliga livet

Nu har det hänt mig för andra gången att jag får meddelandet att de tror att mina kommentarer är spam... Jag måste skriva väldigt mystiska kommentarer, fast jag fattar inte vad som är så konstigt med att jag måste träna på att åka inlines..?

Min ledartyp

Kategori: Tidsfördriv

Hittade ett test ang. vilken ledartyp man är, och döm om min förvåning:

Leader Test ResultsNice!

Inlines igen :)

Kategori: Det dagliga livet

Min snälla arbetskamrat M hade lämnat en kasse med hennes sons urväxta inlines till mig på jobbet. De är en storlek för stora men det är ju helt OK, det funkar. Ska fråga henne nästa gång jag träffar henne hur mycket hon ska ha för dem.
Som fortsättning på det temat så har jag bjudit på två auktioner på Tradera, på knä- och armbågsskydd. Det känns som en livförsäkring för mig, än är jag inte på långa vägar tillräckligt duktig för att åka utan.

På jobbet var det faktiskt ganska lugnt och skönt idag, som omväxling, så jag och M passade på att ta upp trädgårdsmöblerna från källaren. Härligt!
Planerade dessutom mitt schema över sommaren, i princip bara nätter kommer det att bli för min del.

Idag har jag faktiskt inte tränat någonting, jag har haft ont i mina ben idag, så jag kände att det var dags för en paus... Imorgon är det ingenting på Nautilus, så då ska jag träna på att åka inlines:)

För övrigt så är det jättekul att man kan skriva kommentarer i folks bloggar igen!

Mycket intressanta nyheter: Debatt!

Kategori: Debatt

Dagens nyheter: Här spetsar tjuren Jairo, 14. - Jag kan inte alls känna med 14-årige Jairo, trots hans ringa ålder. Tjurfäktning är förkastligt, och borde helt förbjudas! Djurplågeri kan aldrig bli underhållning!

Rektor skallades och mordhotades av elev - Någonting måste vara allvarligt fel i skolaväsendet och i samhället i stort, när skolelever inte har någon som helst respekt för äldre personer, som dessutom är rektor på skolan!
Jag vet inte vad man ska göra åt det, men tagen borde definitivt bli hårdare; stäng av fler elever, underkänn dem i (ännu) fler ämnen, och få dem att inse att de är sina egna liv de förstör, och ingen annans. Vi andra skiter uppriktigt sagt totalt i om det går snett för just den unika individen, men det lär han inte själv göra om 10-15 år, när han redan vid 17 års ålder hamnar i polisens register och inte kan få några jobb. Föräldrarna har givetvis ett oerhört stort ansvar när det gäller att lära barnen och ungdomarna vett och etikett samt respekt för de som är äldre! Jag tror att det är en fostran som måste börja redan när barnet är mycket, mycket litet. Ett barn är (nästan) aldrig för litet för att lära sig grundläggande vett och etikett!

Han 32, hon 71 - Nog för att kärleken är blind, men det här tycker jag är lite väl stor åldersskillnad... Vad tycker Ni? Vad är den äldsta och yngsta ålder Ni kan tänka Er på en partner?

Den ständiga frågan om sprutbytesprogram - Vad säger Ni? Är Ni för eller emot? Gärna motiveringar också, tack..:) Själv är jag odelat för, har ännu inte hört några hållbara argument emot. Får för förtydligandets skull tillägga att jag är starkt emot droger, och aldrig skulle använda mig av det. Är således även starkt emot legalisering av droger.

PS: Kan fortfarande inte skriva några kommentarer i andras bloggar, det är därför Ni inte har hört av mig på länge..:(

Maja på utflykt i det gröna

Kategori: Husdjuren

image38

               

MRSA

Kategori: Sjukvård

Skrev ju häromdagen om en smitta som spridits på en annan avdelning på sjukhuset. I fredags skrevs det om det i tidningen, så nu är det ju offentligt. Smittan som spreds var MRSA, meticillinresistenta Staphylokock Aureus. Denna bakterie orsakar egentligen inte någon svårare sjukdom än "vanliga" bakterier, problemet är att när man väl blivit bärare så är man det för resten av livet, och bakterien kan blossa upp igen om man blir nedsatt eller måste behandlas med antibiotika.

Läget på sjukhuset är väl i princip oförändrat, man har ännu inte fått in alla provsvar. De patienter som fortfarande måste sjukhusvårdas ska vårdas hos oss, och alla patienter som skrivs ut från oss ska odlas.

Detta upptar en mycket stor del av arbetsvardagen just nu, och vi hoppas alla att fler inte ska vara smittade.

Inlines och grillning

Kategori: Det dagliga livet

Var ute med Maja i i det underbara vädret i drygt en timme. Hon börjar verkligen bli tuffare nu, och tycker att det är spännande att vara ute.

Igår hade min snälla arbetskamrat C med sig sina inlines, som jag numera lånar av henne. Jag hade aldrig åkt förut, och var beredd på det värsta, men det gick faktiskt riktigt bra! Använder mig dock av mina stavar som stöd:)
Fick erbjudande om att köpa en annan arbetskamrats sons urvuxna, om de passar mig. Det är ju jättebra!

Idag åkte jag och Andreas till kalkbrottet och grillade. Det var jättemysigt! Det är verkligen skönt med det fina vädret som kommit; det har ju varit 24 grader både igår och idag! Otroligt!

image36

Efter grillningen var jag på Nautilus/Arena och tränade Abs, och därefter åkte jag inlines en stund.

Lugnt och skönt

Kategori: Det dagliga livet

Igår kunde jag inte skriva något inlägg då min sida inte fungerade, så jag får göra en sammanfattning medan det fortfarande fungerar hyfsat.

Var ledig igår, och hade en ganska lugn dag. På kvällen hade min farbror G 40-årskalas; det var en trevlig tillställning med mycket folk och god mat samt sång och musik.
Mina tankar går till vännerna F&F, som nyligen förlorade ett ofött barn.

Denna dag har inletts med ett pass yoga+ pilates i 75 minuter, en skön start på dagen, och jag fick sträcka ut min onda rygg ordentligt.

Även denna dag kommer att bli lugn och skön, ska se på olika inspelningar jag har gjort under veckan, och antagligen ta en promenad framåt eftermiddagen.

Rekord!

Kategori: Det dagliga livet

Ser till min stora glädje när jag läser statistiken för bloggen att den idag har slagit rekord i antal personer som besökt den. Tackar så mycket! Extra tack till Er som skrivit kommentarer, det är alltid roligt!

En arbetskamrat konstaterade att det syntes att jag gått ner i vikt:) Kul, speciellt som jag inte har minskat så mycket i kilon som jag hade velat, men mer i centimeter.
Hann tyvärr inte gå till Viktväktarna idag, får bli extra spännande nästa gång.

Ikväll har jag dansat Funk, det var kul! Det finns verkligen ingen roligare motionsform än dans!
Enda smolket i glädjebägaren var att jag sträckte mig lite lätt igår på den afrikanska dansen, och idag så gick det upp och jag sträckte mig riktigt ordentligt i höger lår:( Detta fick naturligtvis till följd att jag inte kunde ta ut alla rörelser ordentligt. Det mesta gick ganska bra i alla fall, och jag fick till och med beröm av tränaren:)

Dagens nyheter: Nioåring hittad död på skola, misstänkt ha tagit sitt eget liv- Det är så hemskt att man bara vill gråta; vad får en nioåring att vilja ta sitt liv?!

Måste säga att Karin Ahlborg har en poäng i sin debattartikel - Det är helt sjukt att mat till pensionärer och barn ska beräknas efter vuxna, friska personer! Det säger sig väl själv att de har helt andra behov?!

Ansvarig chef avgår efter "fallet Louise"- Det är väl på sin plats. Skandal dock att inte även den ansvarige socialchefen avgår!

SMITTA & HIV/AIDS around the world

Kategori: Sjukvård

På en annan avdelning på sjukhuset har det tydligen spridit sig en smitta, och följden för oss blir att vi måste ta över de smittade patienterna som måste ha fortsatt sjukhusvård. Detta innebar i praktiken att vi var tvugna att snabbt som attan identifiera vilka av våra patienter som inte var smittsamma, och flytta dessa till andra avdelningar för att bereda plats. Som Ni förstår blev det en riktig cirkus! På toppen av detta så härjar det tydligen fortfarande Calici (="vinterkräksjuka") i samhället, så vi får hela tiden nya patienter som lider av det. Ingen rolig dag på jobbet! Dessutom har man ännu inte fått alla odlingssvar på patienter från den andra avdelningen, så man vet ännu inte hur många patienter och personal som är smittade. Hoppas att det är något lugnare på söndag, när jag jobbar nästa gång.
Och stackars I som precis har börjat, och gör sin introduktion i detta kaos; hoppas att hon inte blir alltför avskräckt!

Efter jobbet hade den pensionerade smittskyddsläkaren en föreläsning om samarbetet primärvården har med en region i Ryssland, inklusive läget med HIV/AIDS. Mycket intressant! Han berättade att en av våra högre chefer hade frågat om det inte kunde få följa med några från infektionskliniken när/om de ska åka dit igen. Detta mottogs mcket positivt, så om det blir någon mer resa så kommer det att få följa med några representanter från oss:) Tyvärr så kan väl inte jag räkna med att få följa med (det blir väl de äldre som har jobbat längre), men det blir ju många intressanta föreläsningar och berättelser att lyssna till!

TV- störningar och Dagens nyheter

Kategori: Det dagliga livet

Höll på att bli galen; när det för en gångs skull inte är hockey på onsdagskvällen så har Kanal 5 bildstörningar så att man ändå inte kan se på Grey's anatomy! Får försöka att komma ihåg att se reprisen på söndag.

Dagens nyheter: http://aftonbladet.se/ Bildextra: Action i pulka-VM! Härligt mästerskap, tyvärr kunde jag inte länka direkt från sidan så Ni får klicka Er fram.

"Fallet Louise" skakar Sverige- Hur kunde detta få ske?!  Nu ber socialchefen i Vetlanda Louise om ursäkt- Vad &%?#& hjälper en ursäkt när man fått sitt liv förstört, medan myndigheterna bara tittat på?!

Dom om slöja i simhall överklagas- Vad spelar det för roll vilken klädsel man har vid sidan av poolen?!

Hui Min, 8, springer ett maraton om dagen- Kan inte upphöra att bli förbannad på alla dessa föräldrar som ska drilla sina barn för att de ska leva sina föräldrars dröm! Tänker även på den ryska tjejen som TV visade en dokumentär om nyligen; "Världens starkaste tjej". Detta är inte sunt eller hälsosamt!!!

Tack för idag.

HIV/AIDS around the world 1

Kategori: Sjukvård

Nu har mina kära väninna I börjat jobba på min avdelning, och hon gick bredvid mig på förmiddagen idag. Jättekul!
På eftermiddagen gick hon på läkemedelsinformation, och jag gick på två jättebra föreläsningar på högskolan. De handlade båda om HIV/AIDS i olika länder.
Först ut var en infektionsläkare specialiserad på HIV/AIDS från Kina. Han jobbar på ett infektionssjukhus i Peking med 70 000 bäddar! Det är lite annat än våra 20 platser på infektionskliniken här...
Han berättade lite om den sociala/kulturella/ekonomiska bakgrunden och hur läget är i Kina idag.
Mycket bra föreläsning, men tyvärr så pratade han (som väntat) mycket dålig engelska.

I pausen pratade jag med två mycket trevliga barnmorskor från Nederländerna, som är här och arbetar. Fick inte riktigt klart för mig om de även studerar här.

Efter pausen var det dags för en kvinna som utbildar sjuksköterskor i Sydafrika att berätta om läget där.
Det som förvånade mig var att jag trodde att läget hade vänt i Sydafrika, men antalet insjuknade i HIV/AIDS fortsätter fortfarande att öka. De beräknar att nå sin topp år 2010, med 800 000 döda/år i HIV/AIDS-relaterade sjukdomar!
Som Ni förstår så var detta mycket intressant, och det fortsätter imorgon, med den pensionerade smittskyddsläkaren NS som kommer att föreläsa om HIV/AIDS i Ryssland.

En trevlig sak är att en av de Nederländska tjejerna kopierade föreläsningarna till sitt USB-minne, så hon kommer att maila dem till mig:)

Ikväll är det afrikansk dans som gäller!

På TV ikväll: Grey's anatomy.

Seeeegt

Kategori: Det dagliga livet

Satte mig glad i hågen vid datorn och tänkte blogga en liten stund. Snabbt försvann dock mitt goda humör, till följd av att Blogg.se är segare än någonsin, och det vill inte säga lite! Nåväl, nu har jag i alla fall lyckats ta mig in, efter att ha försökt i en kvart.

Turen gick till Rydsskogen, Andreas joggade och för min del blev det ca 25 minuters rask promenad.
På kvällen åkte jag till Arena/Nautilus och tränade Yoga. Skönt och avslappnande, även om en del rörelser är lite svåra och jag inte är fullt så vig som det känns som om alla andra är. Ännu mer avslappnad blev jag efteråt, när jag satte mig i bastun och njöt av att bli ordentligt uppvärmd. Har varit helt genomfrusen de senaste dagarna, när snövädret och kylan har besökt oss. Får tillägga att jag gillar inte kyla; har aldrig hållt på med skidåkning och sådant (även om jag tror att det är väldigt kul), inser helt enkelt att det inte är min grej.

Dagens nyheter: Musslor kan ha vinterkräkvirus- Det vet väl alla att musslor är mycket skum "mat", som man ska undvika?!
Skulle tackas av med tårta- 41 spydde- Det är just därför man ska vara hemma i 48 timmar efter sista toalettbesöket när man har varit magsjuk; Man smittar fortfarande, även om man känner sig frisk!

Dagens boktips: Håller just på och plöjer igenom Arne Dahls böcker om A-gruppen, igår läste jag ut Ont blod, och nu är det Misterioso som gäller. Mycket bra!

Nej, nu får jag väl ta och lägga mig, tidigare än på mycket länge, eftersom jag ska jobba tidigt imorgon OCH på torsdag. Ojojoj, hur ska detta gå? Återkommer i ämnet.

Tack för idag.

Min personlighet

Kategori: Tidsfördriv

Roade mig med att göra ett personlighetstest; det låter ju bra, men jag vet inte om det är helt med sanningen överensstämande... Jag är inte fullt så god som det där testet vill göra gällande.Your personality type is Altruist


Promenad i snöväder:(

Kategori: Det dagliga livet

Stod i valet och kvalet om jag skulle våga ge mig ut i snön för min promenad. Framåt eftermiddagen hade det dock töat tillräckligt för att jag målmedvetet skulle ge mig iväg till Karstorpssjön och ta ett raskt varv. Mycket raskt verkar jag ha gått idag, det tog bara ca 40 minuter; jag hade räknat med ca 60.

image29

Skönt var det i alla fall även om himlen, som ni ser på bilden, var oroväckande blåsvart. Mycket riktigt så började det falla regn och snö om vartannat när jag kommit ca 2/3 av varvet, kanske var det en del av förklaringen till varför det gick så fort?

Idag fyller Maja 1 år, hon börjar ju bli en stor katt nu!

Nu jobbar Andreas till imorgon kl: 15.30, så nu ska jag passa på att vara en riktig datanörd; "När katten är borta dansar råttorna på bordet"...;)

På TV ikväll: Outsiders, Cityakuten (säsongsfinal), 100 höjdare och Prison break.
DVD'n får ta hand om en stor del av dem, och spela in för senare titt.

Dagens doft: Körsbärsträdgård; den doftar gott, men det är inte en av mina absoluta favoriter (Party lites doftljus).

IQ-test

Kategori: Tidsfördriv

Var tvungen att göra detta IQ-test. På engelska, så det var inte helt lätt, eftersom jag inte kunde alla ord. Resultatet ser ju bra ut i alla fall..:)
Får tro att det är helt tillförlitligt. Rekommenderar sidan om Du, som jag, gillar tester av olika slag.
Ser att de har ett mer utförligt IQ-test, men det ger jag mig inte på vid den här tidpunkten, det får bli en annan dag.

How does your result compare?
Mentally RetardedFar Below AverageBelow AverageAround AverageExceptionally GiftedExtremely BrilliantBright Masterminda Regional Geniusa Universal Genius


Result


Påskdagen, snö och Fenomenet Stavgång

Kategori: Det dagliga livetVi var hos svärfar och hans fru och blev bjudna på god påskmat. Därefter spelades det minibiljard och kort med varierande framgång.När vi åkte hem yrde snön i luften, och nu är Skövde täckt av ett vitt lager. Inte ett spår syns nu av våren som så sent som igår låg över staden..:(
Är ganska nöjd över att vi ännu inte har bytt till sommardäck på bilen, något har man tydligen lärt sig om väderlekens nyckfullhet.
Läser man artikeln så verkar ju dock kylan bara vara tillfällig, som tur är. Jag ser med glädje fram emot att värmen kommer tillbaks.Ska även passa på att ventilera en sak jag har funderat allt mer över på sistone, så sent som igår: Fenomenet Stavgång. Stavarna har ju som Ni märkt allt mer tagit sin plats i svenskarnas händer, och det finns ju både för- och nackdelar med det som med allt annat. En fördel är ju att många som tidigare inte motionerat har hakat på trenden, och kommer ut i spåren. En sak jag har noterat med stigande intresse är dock att stavarna allt mer verkar ha blivit en assescoar, som hänger och dinglar i gemene mans (och kvinnas) händer. Man verkar inte längre se dem som ett träningsredskap, utan som någonting man "ska" bära med sig, och ev. slumpvis sätta ner i marken. Många av dessa gångare har dessutom en mycket underlig hållning, så man kan bara räkna ner dagarna tills han/hon drabbas av underliga förslitningsskador till följd av sin "träning".
Är det någon mer som har gjort liknande iakttagelser, eller är jag ensam om dessa något udda funderingar?

Påskafton

Kategori: Det dagliga livet

Hade tänkt att jag skulle gå ett varv runt Karstorpssjön, men när jag väl kom dit så såg det så långt ut, och eftersom jag hade en tid att passa så åkte jag till Rydsskogen idag igen istället. 30 minuters rask promenad blev det idag.

På kvällen åkte vi först till R som jag är kontaktperson till, och gav honom ett påskägg och korten jag hade skrivit ut från när vi var på cirkus. Det blev han glad för.

Sedan åkte vi vidare till mamma och pappa. De bjöd på mycket god mat, som man åt alldeles för mycket av, som vanligt..:(
Efter att vi hade ätit eldade vi påskeld och min brors kompis hade med sig raketer som han skjöt.

       

Därefter var vi trötta, så vi begav oss hemåt, medan de andra skulle äta efterrätt och dricka kaffe.

Idag åker Andreas vänner H och D utomlands på semester, kommer tyvärr inte ihåg vart de skulle, men lite avundsjuk är jag allt...

TBE

Kategori: SjukvårdDet talas mycket om fästingar och risken att smittas av Borrelia. En annan sjukdom som kan få betydligt värre följder än Borrelia är TBE, dvs fästingburen hjärninflammation.

Jag vill uppmana alla som bor i riskområden att vaccinera sig! TBE är en fruktansvärd sjukdom som det inte finns några mediciner mot; man kan bara vänta och se, och hoppas att symtomen går tillbaka.
Det man vet är att så gott som alla får restsymtom i form av minnesstörningar och koncentrationssvårigheter, även om de kan verka helt återställda.

Observera även att antalet fästingar ökar, och antalet fall av TBE med dem; följ noggrannt utbredningen, och vaccinationsrekomendationerna!

Givetvis ska du även vidta andra åtgärder för att undvika att bli fästingbiten.

Långfredag

Kategori: Det dagliga livet

Åkte till Rydsskogen och tog en rask promenad på ca 40 minuter i det underbara vädret.

image21

På vägen hem var jag tvungen att åka förbi sjukhuset och ta en bild på den mest idiotiska vägskylt jag sett:

image22

Det hade jag aldrig kunnat räkna ut själv...

Känner att jag varit väldigt trött, tråkig och osocial en längre tid, skyller allt på mina sjukdomar och krämpor!
Nu känner jag dock att jag är på G igen, tror att det är våren som väcker livsandarna till liv:)

Skärtorsdag

Kategori: Det dagliga livet

Jaha, idag "tjuvstartar" då påsken... Jag kan säga att det har gått så fort att jag inte riktigt har hunnit med, så det blir inget påskpynt hemma hos oss i år (med undantag från en påskkärring som är nyinköpt). Men man ska väl klara sig ändå antar jag.
Jag skulle ha jobbat hela helgen, men i och med min sjukskrivning så plockades alla dagarna bort, så nu är jag ledig fem dagar i rad:) Det ska bli riktigt skönt!

Var på Viktväktarna, och fick inte alls det resultat jag hade hoppats på; -0,2 kg:( Jag som har skött mig så bra i veckan, vad har hänt? Jaja, får väl vara ännu hårdare veckan som kommer, trots att det är påsk, och tro att resultatet blir bättre nästa vecka. Får fokusera på att centimetrarna försvinner i alla fall.

Ikväll har jag tränat, denna månad består dansklassen på Nautilus av Funk, och det var riktigt roligt.
Lite annorlunda mot vad jag är van vid, men det är roligt att bredda sig!
Dessutom gick jag till och från Arena, så det blev totalt ca en timmes rask promenad.

På TV idag: Lyxfällan, som jag dock inte klarar av att titta på, jag blir förbannad bara jag ser reklamen för det programmet. Hur &%#*& dum får man egentligen vara?!

Mätning och bokklubbar

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det dags för mätning, och jag har nu totalt minskat med 42 cm! Det är ju jättebra!
Speciellt som jag inte har gått ner så mycket i kg som jag hade velat så är det skönt att centimetrarna försvinner i alla fall. Får se på Viktväktarna imorgon vad veckans resultat i kilon och hekton blivit...

Dagens nyheter del 2: Keith säger att han bara skämtade; har inte snortat sin pappa. Vi får väl aldrig veta vad som är sanningen i den här historien, jag tror att inte ens Keith själv vet vad som egentligen hände...

Har jobbat ikväll, och hittat några nya roliga kurser som jag ska söka till hösten:) Problemet blir väl bara att välja vilken av alla kurser jag ska gå... Det får bli en senare fråga.

Arbetskamraten K berättade att hon och hennes vänner har en bokklubb. De träffas en gång i månaden, och då har alla läst samma bok, som de diskuterar. Värdinnan har två förslag på vilken bok som ska läsas till nästa månad och de röstar om vilken det blir. Självklart blir det mycket struntprat också.
Det här låter ju jättekul tycker jag, som den bokmal jag är! Är det någon som vill vara med? J? I? M?

Tack för idag.

Skattebesked och nyheter

Kategori: Det dagliga livet

Så ramlade då skattebeskedet ner i brevlådan, och det var samma chock som vanligt. Jag har varje år sedan jag började jobba för ca 12-13 år sedan fått betala in mer skatt! I år blev det ca 5500 kronor:(
Jag satte mig genast och försökte ringa min löneförrättare för att säga till henne att de måste dra mer skatt, men hon var inte där, får försöka igen efter lunch. Nu måste jag ta tag i det här; jag kan ju inte betala in en halv förmögenhet i efterskott varje höst!

Dagens nyheter: Keith snortade sin pappa. - Hur sjuk får man bli?!
Angelina vill adoptera fler barn. - Är det inte dags att hon funderar på att ta hand om de hon redan har, istället för att köpa nya på löpande band? Och att hon måste skaffa två barn med samma hudfärg för att de inte ska känna sig ensamma är ju helt sinnessjukt, som förälder hoppas man väl kunna ge sina barn större grundtrygghet än så?

Familj, vänner och cirkus

Kategori: Det dagliga livet

Idag lämnade jag in min mobiltelefon på reparation. Den stänger av sig hela tiden, så jag håller på att bli galen! Som tur är så har jag kvar på garantin, så jag slipper betala:)

Jag var hemma hos mamma och pappa en sväng, de hade fått nya lamm så sent som igår.
De är ju helt bedårande! Totalt blev det 10 lamm i år.

       

Sedan åkte jag hem till min kompis M, som är höggravid och jättefin med sin mage!
Det var första gången jag var i deras hus, och jag blev så sugen när jag kom dit; jag vill också ha! Tyvärr är ju huspriserna helt sjuka nu för tiden, och vår ekonomi är inte vad den borde vara, så det får allt vänta ett tag..:(

Jag är ju kontaktperson till en handikappad man, R, och vi var på cirkus. Det var faktiskt riktigt roligt. Man ser det på ett helt annat sätt nu, när man är någorlunda vuxen. Jag insåg vilken prestation alla artisterna gör, de är ju elitidrottsmän (nästan) allihop! En eloge ska de ha.
När det gäller cirkus brukar det ju alltid vara en debatt om huruvida djuren far illa eller ej. De här djuren verkade i alla fall välmående; de var lugna, tillgivna och snälla. Vi fick gå ut i "stallarna" och hälsa på dem.

                       
                                                                                                                               Hästen ville gärna vara med på bild:)
                                                                                                                              

En incident inträffade dock; i pausen när barnen skulle rida på hästar och kameler var det en kamel som blev skrämd av något, så han stegrade sig och ungen ramlade av. Han skadade sig inte, men blev så klart rejält skrämd.

Tack för idag.

Svanen Petra

Kategori: Det dagliga livet

Skulle ha tränat abs, men när jag ringde och skulle anmäla mig fick jag veta att det var inställt pga handbollsmatch, så det fick bli simning 850 m istället, sedan stängde de simhallen.

Hade ju planerat att jag skulle gå på en handbollsmatch, men har fortfarande inte lyckats övetala Andreas att följa med mig, så det blev inte den här heller (inte så kul att gå själv), får kanske bli ett projekt för nästa säsong...

Dagens nyheter: Svanen Petra är kär i en båt - Svanar tillhör uppenbarligen inte de smartaste djuren... Dock är de monogama, och det är ett plus!

På TV idag: Cityakuten och Prison break.
TV3 verkar dock ha stora problem med bildstörningar som de inte lyckas fixa, och därför gick det inte att se Cityakuten (tröttnade på att gissa vad som hänt när min TV var svart...):(

Calici och mer oväsentlig info. om mig

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll har jag jobbat, det verkar som om det har kommit ett nytt utbrott av Calicivirus (="Vinterkräksjukan")!
Just nu känns det underbart att bara jobba 50%, förhoppningsvis är det värsta över när jag jobbar nästa gång..:)
Trots allt var det ganska lugnt, så jag hann jobba lite med artikeln som jag och en av våra läkare håller på och skriver till Läkartidningen... Ska bli kul när den är klar, och man ser den där!

Nyheter idag: KappAhl vek sig för hot från Hells Angels... Synd, tröjan var ju jättesnygg!
Linda Rosings bröst sprack - Satte in större implantat . - Om bröstet spricker kanske man borde överväga att ta bort implantaten, alt. att göra dem mindre. Linda gör tvärtom och förstorar dem ytterligare...

Dagens citat: "Man får välja själv och ta saker som de é: Är det jobbigt att tiden går och man blir äldre, eller är det kul att vara mé?" - Lars Winnerbäck.
Apropå att fler och fler i min omgivning verkar drabbas av åldersnoja... Jag tycker definitivt att det är kul att vara med!

Har inte så mycket att skriva idag, så här kommer ytterligare ett frågeformulär...

1. VAD HETER DU?
Maritha Karin Margareta Johansson

2.VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Grå

3. VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU??

Bara datorns brus...

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL??
Såg på TV, läste och bloggade:)


5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
En tekaka och ett kanelknäcke.

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Underbart vårväder:)

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Andreas.

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Stilen och utstrålningen.

9. HUR MÅR DU IDAG??
Pigg och glad:)

10.FAVORITDRYCK UTAN ALKOHOL?
Te, Loka och cola light.

11. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?
Rött vin.


12. FAVORIT SPORT?
Dans, fotboll, hockey. Kan kubb räknas som sport??

13. HÅRFÄRG?
Brunrött, enligt frissan med inslag av guld:)

14. ÖGONFÄRG?
Brungröna.

15. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG??
Solnedgång.

16. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
Daniel 26 och Andreas 19.

17. FAVORIT MÅNAD??
Hmm... Maj kanske? Har just insett att våren nog är min favoritårstid, jag har alltid trott att det var sommaren.

18. SENASTE FILMEN DU SÅG??
Såg 2/3 av Maffiabröder igår, den var ganska bra, synd att jag inte kunde se slutet...:(
Senaste hela filmen jag såg var An american haunting.

19. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON??
Japp, som tur är så behöver jag inte göra det längre:)

20. FAVORIT LÅT(ar) -
Hmm... Man eater med Nelly Furtado är grym.

21. SOMMAR ELLER VINTER ??

Sommar är gött för då slipper man frysa.

22. KRAMAR ELLER KYSSAR??
Både och..:)

23. FÖRHÅLLANDE ELLER ONE-NIGHT STANDS?
Förhållande, inget snack om saken.

24. CHOKLAD ELLER VANILJ??
Choklad! Fast inte glass och inte mörk choklad.

25. HUR BOR DU OCH MED VEM/VILKA?
I en trea på tredje våning med Andreas, Maja (kissemissen), Fluffis och Herkules (kaninerna) och några fiskar som vi ännu inte har lyckats ta död på...
Längtar dock otroligt mycket efter att köpa hus!

26. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER???
Mest olika typer av deckare, gillar de svenska författarna i denna genre. Ska snart ta itu med "Heligt blod, helig graal".

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT??
"Information från HP support för VGR" och en massa telefonnummer som kanske kan vara bra att ha...

35. FAVORITSPEL ?
Som den nörd jag är får jag svara World of Warcraft.

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Nej.


37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN??
Kan någon det?!

38. ÄR DU ROMANTISK??
Ibland.

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Ja, definitivt.

40. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Städa det sista i datarummet, så att det blänker. Träna abs och promenera i det vackra vårvädret.

41. VAD ÄR KLOCKAN NÄR DU SVARAR PÅ DETTA?
00:18.