Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

TBE

Kategori: Sjukvård



Det talas mycket om fästingar och risken att smittas av Borrelia. En annan sjukdom som kan få betydligt värre följder än Borrelia är TBE, dvs fästingburen hjärninflammation.

Jag vill uppmana alla som bor i riskområden att vaccinera sig! TBE är en fruktansvärd sjukdom som det inte finns några mediciner mot; man kan bara vänta och se, och hoppas att symtomen går tillbaka.
Det man vet är att så gott som alla får restsymtom i form av minnesstörningar och koncentrationssvårigheter, även om de kan verka helt återställda.

Observera även att antalet fästingar ökar, och antalet fall av TBE med dem; följ noggrannt utbredningen, och vaccinationsrekomendationerna!

Givetvis ska du även vidta andra åtgärder för att undvika att bli fästingbiten.

Kommentarer

  • Nina säger:

    ja jämförde vanliga cola med cola zero. tycker den vanliga cola ger en eftersmak pga allt socker. Man får ju inte alls samma smak om man dricker light.. men ja tycker inte alls om den smaken - där ligger mitt problem.
    Azpartan är väldigt urindrivande, vilken inte alls är bra för vissa människor.. sen så gör det även att man känner sig mer hungrig än om man skulle dricka vanlig cola..
    tycker azpartanet är läskigt i sig, men vad är då inte socker då??.. :D
    tack för kommentaren!!

    så äckligt med fästingar *usch* ska köpa sånt där medel åt min hund snart..

    2007-04-07 | 09:21:31
    Bloggadress: http://modesida.blogg.se/

Kommentera inlägget här: