Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

social turné

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag varit på en social turné. Först åkte jag hem till mamma och pappa, där jag lämnade våra kaniner på "sommarbete". De blev glada, och det märktes att de tyckte att det var skönt att få vara utomhus.

Därefter bar det iväg till Malin, där jag fick hälsa på lille Linus. Han var jätteliten och söt, som väntat; han är ju bara femton dagar gammal.

Efter det besöket åkte jag tillbkas hem till mamma och pappa för att umgås en liten stund, innan mamma var tvungen att åka iväg till jobbet. Då var det snart dags för mig att också åka iväg, för att hinna med det tredje och sista besöket.

Jag träffade Ingela och Jenny på sta'n för en fika. Jenny hade lilla Tyra med sig. Eller ja, lilla och lilla; hon hade blivit riktigt stor sedan vi träffade henne senast. Hon är ju åtta månader nu; stora tjejen! Hon var till en början lite chockad av alla människor på sta'n, men kände sig snart som hemma, och var med i våra diskussioner :)
Vi frågade Jenny om hon inte längtade efter att börja jobba igen, när hon hörde lite jobbsnack från oss. Det gjorde hon inte; konstigt...

Sammantaget så har det varit en väldigt trevlig dag; kul att träffa sina vänner, och deras små barn! Det känns att man inte är arton år längre, när den ena efter den andra av ens vänner börjar få barn...

Elöverkänslighet?!

Kategori: Debatt

Jag har en farbror som för några år sedan kom på att han är elöverkänslig.
Efter ett tag blev även den ena sonen elöverkänslig.
Nu är även frun sjukskriven pga elöverkänslighet.
De har skaffat en liten stuga ute i skogen, självklart utom räckhåll för all elektricitet. Runt deras andra "vanliga" hus, där de tillbringar allt mindre tid, har de satt upp ett flera meter högt hönsnät, som på något sätt sägs leda bort elektriciteten från huset.

Det konstiga är att det låter som om elöverkänsligheten bara blir värre och värre. Dessutom blir ju, som sagt, fler och fler personer i familjen sjuka. Jag tycker att det verkar underligt. Jag tror att risken är överhängande att de förklarar alla symtom de drabbas av med elöverkänslighet, och därmed missar om någon av dem drabbas av en allvarlig "riktig" sjukdom. Jag tror inte att barnen i längden mår bra av att isoleras så. Vilket liv ska barnen få, om de inte går i skolan, utan lever isolerade så under hela sin uppväxt? Än så länge är det bara den ena sonen som inte kan/får gå i skolan, men de två yngsta är ännu inte tillräckligt gamla, och den äldste sonen är nog för kritisk/stark för att bli så påverkad av det de säger.

http://www.hogbobruk.se/images/18.1ac5f13fce43b7c0a7fff1832/elledning.jpg

Världens längsta lista

Kategori: Tidsfördriv

Hittade världens förmodlingen längsta lista hos Michelle, och den verkade rolig, så jag snodde den glatt:)

Vilken svordom använder du mest?
Svär faktiskt inte så mycket, eftersom jag tycker att det låter fruktansvärt fult, men när jag har druckit alkohol kan ett och annat "fan" slippa ut från min mun...
Det händer även när jag blir riktigt rosenrasande, och inte kan hitta något annat ord så bättre beskriver hur jag känner mig, då kan det till och med få sällskap av "helvete"...

Äger du en iPod?
Nix, jag skaffade en telefon med stort minne och MP3-spelare istället :)
Sedan har jag som back-up en yttepytteliten MP3-spelare som jag fick av mamma och pappa julen-05.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Om jag måste duscha på morgonen 05:30, om jag har duschat kvällen innan 05:45. Sedan snoozar jag, och går upp en kvart senare:)

Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Varför skulle man göra det? Då fryser man ju!

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Oftast är det jag som är fotograf, men ibland får jag ryck då jag känner mig som en linslus (oftast när jag druckit ett glas vin eller två...).

Vilken var den senaste filmen du såg?
Kan faktiskt inte minnas vilken som var den senaste filmen (ni vet ju att mitt minne är bra, men kort...). Nästa film kommer i alla fall att bli Pirates of The Caribbean 3, och därefter Spiderman 3.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Säkert en skiva eller en film:)

Har någon någonsin kallat dig lat?
Hmm... Nej, inte vad jag kan komma på.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, bara rogivande te någon gång, men det räknas väl knappast spm medicin?

Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Har bara CD-spelare i bilen, och där är det Lars Winnerbäck för tillfället. Har inte kommit ihåg att ta med några andra skivor ut.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?

Dricker inte mjölk.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Hmmm... vi utbyter ju ganska många förtroenden på det speciella jobb jag för tillfället har, så det är säkert ett och annat som kvalar in under den kategorin...

När var senast någon stötte på dig?
Taxichauffören när jag åkte till Jennie och Johan förra fredagen. 

Vad åt du till middag?

Pasta med räk- och laxsås. Jag bröt tillfälligt min diet eftersom vi var hos svärmor, kände att jag inte ville hiva upp en påse dietpulver hos henne...

Använder du huvtröjor?
Faktiskt inte så ofta numera... Varför inte? Det är ju ett utmärkt mysigt plagg!

Kan du vissla?
Nej, inte speciellt bra i alla fall. Om jag koncentrerar mig så kan jag få ut ett litet sjud en kort stund, men helt utan ton eller melodi. Kan inte heller busvissla.

Har du någonsin deltagit i en demonstration?

Nej, det anordans ju inte speciellt många demonstrationer här. Om jag ska demonstrera så ska det vara för något jag tror på, något som är viktigt för mig. Tycker tex att första majdemonstartionerna är mycket underliga; vad demonsterar de emot? Jag säger som min kloka mor: "Vad har de demonstrerat emot när de har haft makten? Sin egen politik eller?"

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Eftersom jag väldigt lätt blir åksjuk så kan jag tyvärr inte åka så mycket attraktioner, men jag gillar berg- och dalbanan, och virvelvinden så länge jag klarar den.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Nej, det tror jag faktiskt inte, jag tror att de flesta tycker ganska bra om mig :) Om jag sedan skulle ha tandcrème runt munnen en morgon eller så, så hoppas och tror jag att de skulle säga till mig direkt, och inte prata om det bakom ryggen på mig.

Vilket riktnummer befinner du dig i?
0500-

Tittade du på tecknat när du var liten?
Gör inte alla barn det?

Är du blyg inför det motsatta könet?
Faktiskt inte. Är mer blyg inför andra tjejer, eftersom jag vet att vi kan vara så bitchiga mot varandra. Får dessutom lätt mindervärdeskomplex när jag träffar tjejer jag inte känner, som ser sådär piffiga och moderna ut..:(

Vilken film kan du alla replikerna till?
Vem kan alla repliker till en film utantill?!

Äger du några band T-shirts?
Bara Metallica tror jag, det var de som gällde när man var i den åldern att man köpte bandtröjor... Jo, förresten så minns jag nu att jag köpte några med New Kids on The Block också, men de har nog hamnat till Myrorna..:)

När flög du senast?
Förra sommaren från Sicilien. Vill flyga i år också, men det blir nog inget med det; ska ju jobba extra för bemanningsföretag hela semestern för att räta upp vår ekonomi efter min sjukskrivning..:(

Läser du för skojs skull?
Så fort jag har tillfälle! Har alltid, sedan jag lärde mig att läsa när jag var fem år, plöjt mig igenom varje bok som har kommit i min närhet.

Pratar du några andra språk?
Engelska. Franska har jag ju läst, och förstår väl hyfsat fortfarande, men det är värre att uttrycka sig. Italienska har jag ju läst grundkursen, och kan klara mig hyfsat när jag är i italien på det, blandat med engelska (som de dock inte förstår speciellt bra...). Tyväär så har det ännu inte blivit någon fortsättningskurs i italienska, det är alltid för få deltagare:(

Har du gråtit offentligt?
Det skulle jag aldrig göra! Skäms fortfarande över att jag en gång grät inne hos chefen... Hatar att gråta inför andra, och biter ihop tills jag är ensam. Har lärt mig att gråta inför Andreas, men han är den ende!

Har du en stationär dator eller en laptop?
Stationär, men jag vill ha en laptop!

Vilka gör du, önskningar eller planer?
Ser ingen mening med att önska saker och ting; bättre att ta saken i egna händer och planera! Smider ständigt små planer.

Försöker du alltid lära dig nya saker?

Varje dag! Jag ser varje ny situation som ett tillfälle att lära mig något nytt! Det blir en stimulans i vardagen.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Jag vill tatuera Da Vincis vitruvianske man, men vet inte riktigt vart han skulle passa... Tips mottages tacksamt!

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det är ju alltid trevligt om han gör det, men det är ingenting jag förväntar mig och tycker att han ska göra.

Kan du kasta macka?

Nix, jag fattar helt enkelt inte hur man gör. Jag tycker att jag gör precis som andra, men min sten bara sjunker!

Har du någonsin varit på Jamaica?

Nej, men det vore säkert trevligt...

Vad har du med dig in på bion?

Dricka och popcorn eller godis.

Har du någonson dejtat någon av en annan ras?
En annan ras?! Menar ni hundar eller katter eller?
Allvarligt talat så fattar jag nog vad de menar, men eftersom jag ser alla människor som människor, och inte svarta, vita, gula eller rosa så vägrar jag att svara på frågan!

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Vad är det för fråga?! Om jag gillar killen så spelar väl tatueringar ingen roll?! Jag personligen tycker ju att det är ganska sexigt med tatueringar, men även om jag inte gjorde det så skulle det väl inte hindra mig från att dejta en kille jag gillar?!

Gillar du att flyga flygplan?

Eftersom jag inte har flygcertifikat så har jag aldrigt flugit något plan, och kan inte svara på frågan. 
Att åka med är ju kul när man är på väg till sitt resmål, och har hela semestern framför sig. Hem däremot kan jag inte komma fort nog, då vill jag bara vara hemma genast!

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Han måste ha samma udda humor som jag och vara trygg i sig själv.

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
Hur kan man vara attraherad av någon oattraktiv?! Den jag är attraherad av är naturligtvis attraktiv, om än bara i mina ögon!

När sov du senast på golvet?
Har jag någonsin sovit på golvet? Tror inte det...

Vilken är din favoritdrink?
Dricker inte drinkar så ofta, så jag vet inte vad de heter, men inte Mojito som Henrik alltid försöker lura i en! Jag gillar söta drinkar; det är väl lite av idén? Vill jag ha surt så ta jag vin och vill jag ha... öligt så tar jag öl!

Gillar du din boendesituation?
Jag gillar vår lägenhet, men längtar enormt mycket efter att vi ska ha råd att köpa hus! Det kommer väl att ta ett antal år, så tills dess är det bara att gilla läget.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Helst 9-10. Har ju som ni vet enormt svårt att gå och lägga mig på kvällen, eftersom det är då jag vaknar till på rikigt, så när jag ska jobba på morgonen blir det oftast bara ca fem timmar, och då fattar ni ju hur pigg jag är...

Äter du frukost dagligen?
Tyvärr inte, det är ett av målen med min pulverdiet; att få regelbundna mattider igen.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Försöker att ha så lite som möjligt inbokat. Vet att jag inte mår bra av att ha mer än en sak på schemat per dag. Måste ha tid varje dag att bara gå runt och fundera, läsa och se på film.

Vilken är din favoritfrukt?
Bigarråer, clementiner, kärnfria gröna vindruvor och vattenmelon. Ett och annat Granny Smith- äpple slinker också ner (de knallgröna).

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Det avgör vad jag köper!

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
29 nästa februari. 30 närmar sig med stormsteg...
"Är det jobbigt att tiden går och man blir äldre, eller är det kul att vara med?"

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Japp, det ska vara korrekt! Hatar särskrivning, och när folk skriver talspråk!

Tror du på liv på andra planeter?

Självklart; inte kan vi vara ensamma!

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Andreas..;)

Tror du att Gud är man eller kvinna?
Tror inte att det finns någon gud.

Vad var det sista du åt?
Dietpulver.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Oftast det motsatta. Många tjejer är så ytliga och tramsiga!

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Vet inte, pappa ville att jag skulle heta Marita och så blev det. Mamma hade föredragit Marika, men tyckte att Marita var OK. När jag blev lite äldre lade jag till ett "h", och det finns där fortfarande, som Ni ser.

Gillar du senap?
Det är ingen favorit, förutom i mammas senapssås; där är det gudomligt!

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Allt kommer att gå åt helvete! Är inte så positiv i de lägena... Då hjälper det bara med en kram!

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Det vore jättespännande, men jag vet inte om jag skulle våga... Fast jag vågade ju hoppa bungy jump!

Sover du på sida, mage eller rygg?
Helst på mage, men jag får ont i ryggen om jag ligger på mage eller rygg för länge, så nu för tiden måste jag sova på sidan.

Har du någonsin köpt något från eBay?

Nope.

Tycker du om att krama folk?
Jag är egentligen inte någon kramare, men har lärt mig att gilla att krama mina vänner. Andreas tycker jag så klart om att krama!

Skulle du säga att du är trendig?
Hehe, ser det ut så?

Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Om jag var singel så vete katten... Även om jag inte är intresserad av honom på det sättet så kan jag väl ge honom en chans, och lära känna honom lite bättre? Han kanske är en riktig pärla?!

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Liv Ullman "när hon var ung och snygg" och prinsessan Leia. Vet inte hur väl det stämmer, men jag tar det som komplimanger. :)

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Har inga favoriter där. Jag har bara sett de nya filmerna, och det är inte mina favoritfilmer precis...

Gör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Så får man väl inte göra?!

Vilka böcker har fått dig att gråta?

Jag har såvitt jag minns inte gråtit till några böcker, men de kan ju beröra mer eller mindre. Verklighetsbaserade böcker om barn som far illa är alltid värst. Många säger att de inte läser sådana böcker av den anledningen, men jag anser att man måste läsa sådana böcker! Vi som har det bra kan inte bara sticka huvudet i sanden och blunda för alla som far illa och har det svårt i världen!

Tycker du att du är attraktiv?
Ibland...

Vad är du allergisk mot?
Inget, men doktorn säger att jag har "överkänsliga slemhinnor", därav mer ellr mindre ständig nästäppa och ibland astmaliknande symtom samt kli i ögonen när jag utsätts för cigarettrök.

Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förplikterser?
Det är väl upp till var och en vad man vill lägga i sina relationer?

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Mamma och pappa har sagt det, men jag minns inte. Kommer ihåg att det var ett fint namn i alla fall.

Reservdelsbarn?!

Kategori: Debatt

Jag blir illamående och gråtfärdig när jag läser att Socialstyrelsen har beslutat att tillåta att man skaffar "reservdelsbarn", dvs genetiskt skräddarsydda syskon som ska fungera som donatorer åt sina sjuka äldre syskon. Vem vill göra så?! Visst, jag kan förstå att det är enormt svårt och påfrestande att ha ett sjukt barn, men att skaffa ett barn till, som ofrivilligt och trots att det är friskt tvingas spendera en stor del av sin uppväxt på sjukhus känns så elakt, oövertänkt och helt sjukt! För att inte tala om oetiskt!

Vem tänker på det barnet, hur upplever han/hon sin uppväxt? Snacka om att stå i skuggan av sina syskon; han/hon har till och med bara fått sitt liv för att alltid finnas där för sitt syskon!

Man kan ju bara fundera över vilken bitterhet detta barn ska känna mot sina föräldrar och syskon när han/hon växer upp... Hur ska han/hon kunna bli en harmonisk vuxen människa?

Fler gravida och klipptid

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag fått veta att Johanna, en av mina käraste vänner, är gravid och ska ha barn i november! Jag är så glad för hennes skull; för några år sedan blev hon äntligen tillsammans med sin drömprins (en jättebra kille), och nu ska de alltså bli föräldrar! Det känns som om alla i min närhet har barn eller är gravida nu, det är snart bara vi kvar...

Efter jobbet tog jag tag i saken och ringde och bokade tid för klippning och färgning av mitt hår, och dra på trissor; de hade tid redan på fredag! Jag som var orolig att inte hinna få tid innan svärmors bröllop på midsommarafton, eftersom det i vanliga fall brukar det vara väntetid på en månad eller så, men nu hade jag tur! Nu återstår bara att bestämma hur jag ska klippa mig; är jag modig eller inte..? Just nu lutar det dock mest åt den kortare frisyren, eftersom jag har haft den andra frisyren många gånger förut; ska man förnya sig så får man ta allt på en gång eller inget!
"Ibland måste man göra saker som man inte vågar, annars är man ingen människa utan bara en liten lort", som Jonathan sade... Dessutom så växer ju håret snabbt ut igen, om jag skulle tycka att det blir för kort.

Tjejsnack v.22

Kategori: Tidsfördriv

Hemligheter

· Har du några hemligheter som ingen annan vet?
- Hmm... Tror faktiskt inte det, kan inte komma på någon i alla fall.

· Har du en hemlighet som du kan berätta här?
Vet inte vad det skulle vara, jag har inte speciellt många hemligheter...

· Är du bra på att hålla hemligheter?
Jag tiger som muren, och det märks på att folk gärna anförtror sig åt mig, och berättar sina hemligheter för mig. Ni skulle bara veta allt jag vet..;)

· Är du en hemlighetsfull person
Jag tror att jag ofta uppfattas som lite hemlighetsfull, eftersom jag kan vara lite tystlåten av mig.

· Vem berättar du helst hemligheter för?
Människor i min närhet. Jag har många fina vänner som jag kan prata med om allt!

Nya lägstanivåer!

Kategori: Debatt

Nu ska tre svårt njursjuka tjejer i Holland tävla i en dokusåpa om vem som får en ny njure. Förresten- donatorn är svårt sjuk av en hjärntumör!

Sjukt? Jag trodde att man hade närmat sig gränsen för vad som kunde få förekomma i en dokusåpa när jag i förra veckan läste om tjejen i Australiensiska Big Brother, som inte får veta att hennes pappa dött förrän hon kommer ut ur huset! Jag skulle bli rosenrasande!
Jag skulle å andra sidan aldrig gå in i Big Brother-huset, och framför allt inte om min pappa var svårt sjuk i cancer, men det är en annan fråga...

Nu har man hur som helst nått en helt ny lägstanivå, i och med att man börjar låta dödssjuka personer tävla om vem som ska få ett nytt organ. Ögonen öppnas för en helt ny era på dokusåpafronten; Vad sägs om dödsdömda som får tävla om benådning? Eller vilket barnlöst par som får fertilitetshjälp? Här finns en helt outforskad marknad av programidéer!

Sömnlös..:(

Kategori: Det dagliga livet

Kan inte sova, och jag måste gå upp för att fräscha till mig och bege mig till jobbet om ca fyra timmar..:( Känns inte precis lockande; jag har en liiiten föraning om att jag kommer att vara väldigt trött då, och resten av dagen! Hatar vid tillfällen som dessa att vara kvälls- och nattmänniska! Känns bra att jag har lagt nästa schemaperiod så att jag jobbar oerhört begränsat antal dagturer, utan mest kvällar och nätter! Måste börja lyssna mer på min kropp!

Har idag köpt pulverdiet för att justera antalet kilon. Jag tror egentligen inte att det är det bästa alternativet, men har kommit fram till tt det funkar ganska bra för mig när mina matvanor är helt åt skogen, och jag behöver komma igång att äta mer regelbundet. När jag går på pulverdiet så är det erhört viktigt att jag dricker dem regelbundet, annars tappar jag lätt alla hungerskänslor, vilket sedan resulterar i ett monstersug efter allt som är onyttigt. Detta innebär att jag "på köpet" får regelbundna matvanor. Bra va'?!

Hmm... Nej, nu ska jag väl försöka att krypa till kojs igen..:(

Hårförnyelse?!

Kategori: Det dagliga livet

Går här och grunnar på att klippa mig och färga håret...
Andreas har önskemål om att jag ska färga det rött/svart igen, och ju mer jag funderar på det desto mer sugen blir jag på att göra det. Det jag grunnar över är om jag ska göra som sist, att överhåret är rött och underhåret är svart eller, som jag just nu är mest inne på, att överhåret är svart med några breda röda slingor och rött underhår. Den röda förgen ska då vara RÖD.
Hmm... detta tål att tänkas på; jag har i vilket fall som helst antagligen inte råd att göra det förrän nästa månad, så jag har ju tid på mig...

Hade i och för sig varit roligt att se hur långt håret kan bli, men det verkar ju kunna bli hur långt som helst; det bara växer och växer, så det känns lite tråkigt för tillfället...
Roligare att klippa av 2-3 decimeter och klippa upp det ordentligt, så att det bli mer av en frisyr. Snyggt ihop med färgningen ovan!

  Något sådant här, kanske?

Sedan är ju jag förtjust i när håret når ungefär till axellängd, och topparna ställs utåt, men det undrar jag om jag skulle passa i, och jag skulle nog ångra mig om jag klippte mig  så  kort!

  Nice!

"HIV-man" härjar i Stockholm

Kategori: Debatt

Jaha, så härjar en ny sk "HIV-man" i Stockholm...
I tio år har han haft sin diagnos, och under den tiden har han härjat fritt i Stockholms krogliv. Hittills så har man fått fram minst ett tjugotal tjejer som han har haft oskyddat sex med, varav en var under femton år vid tiden för händelsen. Jag lider med denna tjej, som troligtvis förlorade oskulden med denne man, som "på köpet" gav henne HIV... Man kan inte ens föreställa sig hennes smärta.

Alla
som är HIV-smittade är enligt smittskyddslagen skyldiga att tala om detta för ev. sexuella kontakter innan kontakten inleds.
Tyvärr så finns det, och kommer väl alltid att finnas individer som helt enkelt inte bryr sig om andra människor, utan samvetslöst utsätter dem för risk att smittas av kroniska sjukdomar, som HIV är idag. Jag vet inte hur man ska komma åt detta; det enda vore väl om ansvaret inte låg på den enskilda individen, utan man hade någon annan form av system, men jag kan inte komma på hur det skulle fungera..?

http://www.worshipheart.com/images/HIV.jpg

Traumatiska minnen!

Kategori: Sjukvård

I slutet av arbetsdagen idag fick jag assistera vid en lumbalpunktion, dvs när man ska ta ett prov på ryggmärgsvätskan. Detta väckte mycket traumatiska minnen till liv hos mig...

"Man" har gjort tre lumbalpunktioner på mig det senaste året, och alla har varit mer eller mindre traumatiska; tydligen är jag extremt svårstucken i ryggen...
Allra värst var dock den första gången; en kandidat frågade om han fick prova att sticka mig, och jag tänkte att jag säkert är lättstucken i och med att jag är så ung... Det fick jag snart erfara att jag inte är...
Kandidaten provade att sticka några gånger innan underläkaren blev stressad, för han skulle iväg och ha mottagning. Han tog över och klarade inte heller, och ville inte ge sig utan försökte alldeles för många gånger. Sedan kommer jag inte ihåg om de även tillkallade överläkaren som var ansvarig för mig, eller om de skickade mig till röntgen direkt? Hur som helst, till röntgen bar det iväg; provet skulle tas i röntgengenomlysning av en röntgenneurolog. Han försökte ÅTTA gånger, innan han slutligen konstaterade att inte han heller skulle klara det! Tillbaks på avdelningen så kallade de (äntligen) på narkosläkaren, som bara behövde sticka två gånger innan han klarade att ta provet. Totalt stack man 18 gånger i min rygg!!!
Man provade i alla tänkbara och otänkbara ställningar; jag fick börja i den sedvanliga ställningen, ihopkurad på sidan för att sedan sitta upp framåtböjd för att på röntgen få ligga på mage (!) för att sedan åter få ligga ihopkurad på sidan...

Efter en lumbalpunktion kan man få "vissa" problem med huvudvärk... Jag hade så ont i huvudet att jag inte kunde lämna sängen på 4-5 dagar, jag vacklade till toaletten någon gång om dagen bara... Fast eftersom jag inte kunde äta eller dricka någonting pga att jag mådde så illa så behövde jag inte gå på toaletten så ofta heller.
Dessa dagar minns jag inte så mycket av; de försvann som i ett töcken.

Till slut så insåg att det var ohållbart att jag låg och mådde så dåligt, så de gav mig ett koffeindropp, och jag kände ganska snart hur huvudvärken började ge med sig! Successivt avtog den, så att den blev uthärdlig, i alla fall. Det som var tråkigt var att den blev värre igen efter några timmar, när koffeinet gick ur kroppen, och då ville/kunde de inte ge mig mer sådana dropp. Kroppen tål väl inte hur mycket koffein som helst, antar jag...
Det droppet tog i alla fall udden av den värsta huvudvärken, men det tog ca tre veckor innan jag kände mig helt återställd efter lumbalpunktionen, och då skulle jag göra en ny för att kontrollera hur värdena hade utvecklat sig! Det var inget jag såg fram emot, kan jag säga..:(

Efter att själv ha varit med om det så lider jag med patienterna varje gång de måste genomlida en lumbalpunktion!

http://www.stephan-hohl.de/data_images/low/23-lumbalpunktion.jpg

Dennis Lyxzén eller Pamela Andersson?

Kategori: Det dagliga livet

Ja, de är två av de nominerade i tävlingen om vem som är världens sexigaste vegetarian... Man kan tydligen tävla i vad som helst nu för tiden?
Jag skulle i alla fall lägga min röst på Dennis..;)

För övrigt så kommer det i  dagarna ut alldeles för många bra böcker, jag hinner inte med att läsa dem alla!
* Stieg Larsson - Luftslottet som sprängdes
* Camilla Läckberg - Tyskungen
* Håkan Nesser - En helt annan historia
Samt ytterligare några fler, som jag inte kommer ihåg just nu...

Igår hade vi en trevlig sammankomst med jobbet; vi har det senaste året hållit på med processarbete, och igår skulle det hela redovisas. Jag hade knåpat ihop en powerpointpresentation för första gången i mitt liv, och den blev faktiskt riktigt snygg! Glad är jag över att jag slapp presentera, utan Gunnar tog på sig den uppgiften :) .
Efter presentationerna åt vi en god afrikansk buffé, och därefter var det dags för en föreläsning och ett... kåseri kan man nog säga. Trevligt!

Jeopardy?!

Kategori: Tidsfördriv

Jag blev häromdagen utamand av Candy, och har gått och funderat över det sedan dess.
Utmaningen i fråga går ut på att lista sju Jeopardy-kategorier som jag skulle äga sönder andra människor i.
1. Infektionssjukvård
- Det är ju faktiskt mitt jobb, och även om jag inte kan allt så skulle jag nog slå de flesta som är med i Jeopardy inom ämnet!

2. Händelseförloppet i X-men trilogin
- Töntigt? Javisst, men de är grymt bra!
  Skulle under denna kategori även kunna lägga till händelseförloppet i div. nutida TV-serier såsom Lost och OC (Ja, jag vet att det är en ungdomsserie, men jag är ung, och den är bra!).

3. Lars Winnerbäcks texter
- Måste bara lägga in detta ämne, och hoppas att inte något mer av Lasses fans är med i min Jeopardy-omgång, eftersom man inte kan låta bli att lära sig texterna om man en gång har börjat lyssna på honom.

4. Hur man bäst ignorerar att lägenheten ser ut som en sämre ungkarlslya
- Tyvärr en av mina paradgrenar, I wish I could unlearn my talents here!
Jag är när det gäller allt annat nästan för noggrann och ordningsam, men när det gäller att städa, diska osv så har jag inget större intresse av det, jobbar på det...

5. Dieter
- Japp, känner (tyvärr) till de flesta udda dieter som cirkulerar. Därmed inte sagt att jag har provat dem själv..;)

6. Att planera sin vardag
- Detta är jag mästare på!
På jobbet är det en stor fördel, att jag utan att ens tänka på det kan planera hela min dag så att det flyter på utan onödig stress. Även privat så är det bra, men ibland kan jag hålla med om att jag vill planera lite för mycket. Om då andra i min närhet inte följer samma schema så kan en del konflikter uppstå, eftersom jag blir grymt stressad när jag inte känner att jag har kontroll över situationen...

7. Hur man ignorerar det mode som för tillfället råder
- Enkelt, jag är helt enkelt inte det minsta intresserad! Kan inte alls förstå hur man kan lägga en stor del av sin tid och energi på att hålla reda på vad den och den modellen eller kändisen hade på sig på den och den galan... Har svårt att komma på något mer ointressant!
Sedan förstår jag naturligtvis också att även jag till viss del följer modet, eftersom det är det enda som går att köpa i affärerna, men då slipper jag i alla fall att bry mig. Tilläggas skall att det därför kan gå långa perioder utan att jag köper några nya kläder; jag skulle aldrig klä mig i något jag egentligen inte gillar bara för att det är modernt!

Hmm... Ja, det var svårare än man kunde tro, och det var väl inga sådär jätteroliga kategorier jag knåpade ihop, men det är sådan jag är!

Stenad till döds i religionens namn

Kategori: Debatt

Läste igår på kvällstidningarnas hemsidor om tjejen som blev stenad till döds. Man kastade småsten, tegelsten och stora betongblock på henne tills hon dog. Runt om stod en massa personer och tittade på, och ett flertal filmade hela händelseförloppet, och filmerna lades sedan ut på nätet.

Vad låg då bakom denna händelse?
Jo, hon hade förälskat sig i en kille som tillhörde en annan religion än hennes.

Detta rättfärdigar alltså att man kastar stenar och betongblock på en person tills den dör!

Kan återigen konstatera att många mord skulle ha kunnat undvikas om inte religionen hade funnits!

Tjejsnack v. 21

Kategori: Tidsfördriv

Träning

· Varför tränar du?
- För att gå ner i vikt och må bra.

· Hur ofta tränar du?
- Har tyvärr haft mycket omkring mig de senaste veckorna, så träningen har fått ligga nere. Målet är dock ca tre gånger i veckan. Det känns lagom.

· Vad brukar du träna?
- Framför allt olika typer av gruppträningspass, helst dansklasser såsom streetdance, afrikansk dans eller jazz. Försöker gå på yoga och pilates då och då, eftersom min neurolog säger att jag verkar stressad...
Planerar fortfarande att försöka mig på att jogga regelbundet.
Simmar då och då, tycker att det är avkopplande och skönt, men en aning monotont...
Gillar inte styrketräning; det blir för monotont för min del, jag behöver omväxling! Där finns också den stora risken när det gäller joggingen...

· Finns det något negativt med träning?
- Inte vad jag kan se i alla fall. Skulle i så fall vara den grymma muskelvärken jag får när jag inte tränar..:(

· Finns det något positivt med träning?
- Massor!
* Vikten hålls stabil eller går ner.
* Man blir piggare och gladare.
* Man justerar automatiskt sina matvanor, så att de blir bättre och mer regelbundna.
* Risken för "vällevnadssjukdomar" såsom diabetes, hjärt- kärlsjukdomar och stroke minskar.

Jobb och bra musik

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag varit på infektionsmottagningen och jobbat för första gången. Kul, men man känner sig ju en aning tafatt när man inte riktigt vet vad som ska göras eller hur det ska göras, och inte ens vet var grejorna man behöver finns! Hur som helst så tror jag att det är bra att vi från avdelningen kommer ut till mottagningen då och då, för att bredda sina kunskaper och få mer förståelse för varandras jobb. Tilläggas skall att personalen från mottagningen också kommer in till oss några gånger om året.

Känns att det är på tiden att jag är helledig imorgon, känner mig helt utmattad!

I min MP3-spelare just nu: 

* Release me- Laura Sweden
En underbar låt, sjungen av en sångerska med en underbar röst, som griper tag långt in i hjärterötterna. Så vackert att man ryser!
*Whiskey in the jar- Metallica Kan fortfarande inte sluta lyssna på denna sköna låt!
* Dunka mig gul och blå- Frida OK, inte speciellt "korrekt", men jag tycker att man blir på gott humör av den. Skönt sound, och dessutom så gillar jag skånska (Japp, det är sant!). Gillar dessutom att den är avsedd att vara en aning provocerande ;)
* The bluest eyes in Texas- A Camp Också en otroligt vacker låt!
* L'amour à la francaise- Les Fatals Picards- En riktigt glad låt, med ett gäng sköna snubbar!
* I'll kill her- Soko Ytterligare en tjej med härlig röst, och en jättebra låt!
* Candyman- Christina Aguilera En cool tjej gör en glad låt med swingkänsla!
* Maneater- Nelly Furtado  Skönt sound, helt enkelt! Det här kan man dansa hela natten till.
*The botten is nådd- Timbuktu Vem har inte känt så här en söndagsförmiddag?! Se för övrigt under Fridas motivering..;)

Ja, det var väl ett urval av de bästa låtarna jag lyssnar på just nu. Är det någon av dem Du inte har hört så har Du missat något riktigt bra- Skynda Dig att skaffa den på ett eller annat sätt!

Fest i fredags

Kategori: Det dagliga livet

Efter att ha kommit hem från Åland i fredags var det bara snabbt hem och piffa till sig en aning innan färden gick hem till Jennie och Johan. Johan har (rel.) nyligen fyllt år, så han hade kalas. Mycket trevligt, extra kul att alla kunde komma, för en gångs skull. På något konstigt vis så har det blivit så, nu när alla jobbar oregelbundet och ett antal har barn osv, att man träffas allt mer sällan. Tråkigt!
I fredags så planerade vi i alla fall hej vilt för när vi ska träffas framöver; nu måste vi alla hjälpas åt att se till att det blir så!

När vi kom in till sta'n så hamnade vi på Husaren, och konstaterade att det har blivit väldigt fräscht där efter att de renoverade, men att de tyvärr inte har så många gäster. De tappade de gamla gästerna, sannolikt eftersom de tycker att det är för fräscht, och inte längre känner sig hemma där. Som kompensation så har de inte lyckats få några nya gäster, eftersom ingen har fattat att det inte är samma gamla sunkiga ställe, där alla 40+ skulle försöka få sig ett fem i tre-ragg. Tyvärr så kommer det nog inte att gå så bra för Husaren.
Kvällen till ära så spelade ett live-band, som dock inte var bra. Sångaren sjöng falskt, men inte på ett charmigt Håkan Hellström-sätt, utan bara FALSKT. Dessutom var bandet ruskigt otajta. Dock måste jag säga till deras försvar att de var ruskigt snygga på scen; de hade tydligen lagt allt krut på sitt scenframträdande. Jag rekommenderar sock att de över lite mer på det musikaliska också...

nej, nu måste jag gå och lägga mig, ska ju jobba imorgon bitti!
PS: Candy, jag jobbar på det!

På kryssning med vilda pensionärer!

Kategori: Det dagliga livet

Måste ju rapportera från Ålandskryssningen jag var på; det var en upplevelse utöver det vanliga, kan jag lova!

Vi konstaterade ganska snabbt på bussen att jag sänkte medelåldern med drygt 20 år, och att även mina föräldrar och Roger sänkte den med sisådär 10 år. Trodde därmed att det skulle bli en lagom lugn resa, men tji fick jag...
Vi klev på färjan kl: 15:15, och kl: 18:30 fick vi rapport om att den första personen redan hamnat i fyllecell en stund innan. Resan fortsatte i samma stil, jag satt mest paralyserad och stirrade stumt omkring mig med stora ögon. När jag lyckades få fram någonting att säga så var det oftast "Jag är chockad...". Gamla människor i åldern ca 60-75 som var drängfulla och betedde sig allmänt illa!
Vi lade oss nog bland de första på båten, men vid 02-tiden väcktes vi av en högljudd diskussion som handlade om vem som skulle ligga med vem! När vi nästa dag lyckades identifiera dessa människor så var även de i 65-70 årsåldern!
Mamma konstaterade att om det hade varit ungdomar som hade betett sig likadant så hade de blivit avkastade på Åland! Strax därefter tillade hon att ungdomar skulle aldrig bete sig så illa, de är inte lika grova och vulgära.

Som tur är så tänker inte Roger alls på sådana saker, så han hade en jättetrevlig resa, och det hade vi andra också, även om vi mestadels var ordentligt chockade, det tar nog ett bra tag att hämta sig från detta...

Passade ju på att handla lite på båten; Paris Hiltons nya parfym "Heiress" doftar jättegott! Egentligen så gillar jag inte att sponsra Paris Hilton, men ibland så får man väl blunda för sina ideal...
Till Andreas köpte jag en spraydeo i doften Aqua di Giò, som är hans favoritparfym.

Paris Hiltons nya * Heiress eau de Perfume * 100 ml

Stukad fot, jobb och barnafödande

Kategori: Det dagliga livet

Resan till Arlanda igår gick över förväntan; jag körde inte vilse en enda gång :)
Dock går ju ingen utflykt helt smärtfritt, så när jag skulle betala parkeringsavgiften lyckades jag trampa i ett hål i trottoaren och stuka foten samt skrapa knäet :(
Jaja, det övervägs av att Andreas äntligen är hemma!
Lider med min stackars arbetskamrat, vars pojkvän är i Afghanistan och inte kommer hem förrän i november, med undantag från ett fåtal permissioner... Låter inget vidare!

Ikväll har jag jobbat, har den senaste tiden haft ett lite annorlunda jobb eftersom vi har en patient som hela tiden måste ha en sjuksköterska och en undersköterska inne hos sig, och jag har jobbat med honom. Man känner sig inte riktigt hemma på avdelningen när man är ute och fikar osv, utan mer som om man är där på besök...
Fast det är roligt med lite omväxling!

Idag gjorde min kompis Malin kejsarsnitt (barnet låg på tvären, och de lyckades inte vända på honom); en liten Linus blev det, eller ja, liten och liten; han vägde 3700gram så han var ganska stor :)
GRATTIS säger jag till Malin och Stefan!Imorgon ska jag åka till Åland med Roger som jag är kontaktperson till, och min mamma och pappa. Det har varit mycket planerande hit och dit med de praktiska detaljerna, men nu har vi kommit fram till en mycket bra lösning som innebär att jag får sovmorgon till kl: 08:30. Nice!

Ja just det; jag har ju äntligen lyckats levla upp AzeOfSpadez till lvl 40 i WoW, så idag har jag köpt en fin varg att rida på :) Tog ett fint screenshot på den, men lyckas inte öppna skiten pga att det är något konstigt format :( Den som vet hur man gör får gärna skriva en kommentar...

Snart är älsklingen hemma :)

Kategori: Det dagliga livet

Imorgon ska jag äntligen hämta Andreas i Stockholm!
Imorse åkte de från Seychellerna, och inatt sover de på hotell i Rom. Snart är han hemma :D

Ser även fram emot att få se alla bilder över på hur de har haft det; jag har uppmanat honom att ta en massa kort!

Infinity pool   Grande Soeur and Petite Soeur    St. Pierre   Sea Turtle   Frégate Island

Ser ju inte helt fel ut...

Lika som bär?!

Kategori: Det dagliga livet

Är tvungen att lyfta detta ämne, eftersom jag tycker de är otroligt lika!

Nu har jag hittat bildbevis; Vad säger Ni? Visst är sångaren i Les Fatals Picards otroligt lik Desmond i Lost?!                      

(Det var otroligt svårt att hitta en bild på Fatals Picards där de var hyfsta seriösa.... Spexiga killar, det där!)           
                http://www.allinfoaboutfamilyscreenscene.com/uploads/images/lost3/desmond.JPG

Tjejsnack v.20 - Jag; en man?!

Kategori: Tidsfördriv

Veckans frågor från tjejsnack

Hur mycket man är du?

· Byter du glödlampa om det går en?
Självklart, vem gör inte det?!

· Tankar du bilen?
Se föregående svar...

· Vet du vad man gör om en propp går?
I stora drag, har dock inte råkat ut för det än, så jag har inte varit tvungen att omsätta mina kunskaper i praktiken.

· Vet du hur man installerar tvkanalerna på en ny tv?
Ska man köpa en ny TV så är det väl en fördel om man kan installera kanalerna? Självklart kan jag det.

· Fixar du stopp i handfat/duschbrunn?
Japp, även om det inte är så trevligt...

Jaha, ska man gå efter rubriken på dessa frågor så skulle jag alltså vara en man, bara för att jag kan klara mig själv? Fjantigt!

Eurovision forts...

Kategori: Det dagliga livet

Rättelse angående mina åsikter om eurovision: Det var visst Georgien som hade sångerskan som var så otroligt vacker, med den snygga klänningen:


Bild från Aftonbladet.se

Läste för övrigt att Jovan Radomir hade ett finger med i spelet när det gällde vinnarlåten; kul! Han är en av de TV-profiler som jag alltid har gillat skarpt!
Som vanligt anklagas vinnarlåten för att vara stulen; någon som är förvånad?
På Expressen.se läser jag att vinnarna gjorde det Serbiska nationalisttecknet, som förknippas med kriget i Jugoslavien, och är mycket provocerande för dem som drabbades av serberna under kriget... Inte så snyggt!


Hihi. Såg även dessa bilder på Aftonbladet.se. Snacka om lika som bär!

"Julen 2007.
Du står framför julgranen och funderar på vad du ska toppa den med. Discokula eller silverstjärna?
Så kommer du på att du inte längre behöver välja, bara du väljer Verka, hybriden av en discoboll och en julstjärna."
- Aftonbladets stilexpert Ida Lithell sätter betyg på sångarnas kläder... Där satte hon huvudet på spiken!För övrigt så säger Ola Salo att Eurovision är en gammal dyngtävling, och läsarna konstaterar att vi redan nu kan boka biljetter för Ronny&Ragge nästa år...

Kan bara konstatera att Frankrikes bidrag växer för varje lyssning; denna låt kommer jag att dansa till i sommar!
Är det bara jag som tycker att sångaren i Fatals Picards är lik irländaren i Lost?

Apocalyptica

Kategori: Det dagliga livet

Tusen tack Tommy, du är guld värd!

Här kommer en bild på mina nya idoler, Apocalyptica:

Eurovision...

Kategori: Det dagliga livet

Jaha, det gick ju inget vidare... Tycker dock att The Ark gjorde ett jättebra jobb!

Mina favoriter var Slovenien - en otroligt vacker tjej, med en fin klänning dessutom (låten var också bra!), Finland och Ungern- en underbar röst och intensitet. Var det inte hon som bara var 21 år, och hade skrivit låten själv dessutom?.

Att det gick så bra för Ukraina är någonting som jag absolut inte kan förstå; vad är det för fel på folk?!
Ett annat bidrag som jag bara stod och gapade när jag såg var Frankrike; vad var det för någonting?! När jag sedan lyssnade på låten utan att se killen med DAMP som "dansade" så var den ju riktigt bra! Där ser man vad framträdandet gör för en låt...

Serbiens bidrag var väl helt OK, kul att en påklädd tjej som såg halvtråkig ut vann; nakenhet lönar sig inte längre!

Vill också lyfta fram pausnumret (det innan röstningen började); det var skitbra! Allra bäst var de headbangande killarna som spelade cello! Lyckas tyvärr inte hitta någon bild på dem än..:(

En helskön snubbe

Kategori: Det dagliga livet

Jag diggar verkligen The Ark; Ola Salo är en helskön snubbe, teatralisk som få... De andra i bandet ska också ha cred; coola killar de med!

image57

Vi får väl se hur det går, när de har räknat ihop alla röster...

Underbara arbetskamrater!

Kategori: Det dagliga livet

God morgon allesammans!

Hade en mycket trevlig kväll igår! Vi konstaterade mer än en gång att vi är ett underbart gäng som jobbar ihop; vi är så lika, och trivs så bra ihop!
Vi träffades hos Marianne, och Christa hade kommit på den geniala idén att köpa med sig kinamat, som vi dukade upp som en gigantisk buffé. En hel del vin dracks det till detta, både rött och vitt fanns att tillgå :)
När det blev dags att bege sig in till sta'n så avvek några, som skulle jobba tidigt imorse. Det var synd, men några nya tillkom istället, som hade jobbat kväll.

Resan gick till Bogren's, där det var Minnenas Afton. åldersgränsen är 30, och eftersom 50% av oss var för unga så var vi lite nervösa. XX's kommentar till vakten som frågade efter leg. var klockren; "Är du dum i huvudet eller?!" (Hon hörde till dem som hade åldern inne...) Efter det fick vi alla gå in utan problem..:)

Väl inne på Bogren's så dansade vi så att skorna rök; det var väldigt länge se'n jag har dansat så mycket en utekväll. Vi var mycket förvånade över alla karlar som samlades runt oss, men vi konstaterade glatt att vi måste ha varit jäkligt snygga!

När det var dags att bege sig hemåt så ösregnade det, så jag var helt genomsur när jag väl kom hem, mindre kul, men det uppvägdes av att kvällen varit så lyckad!

Kändis look alike...

Kategori: Tidsfördriv

Var bara tvungen att se vilka kändisar jag är mest lik...

image55


image56

Hmm... Det var ju ganska spridda skurar, men många vackra människor..:)

Nej God natt, kommer med en rapport från kvällen imorgon.

Vuxenpoäng

Kategori: Tidsfördriv

Ser att alla har kollat sina vuxenpoäng och sin verkliga ålder  här, så jag ska väl inte vara sämre...

Din vuxenpoäng är: 18.4


Din ålder borde vara 33.9 enligt Sveriges VuxenpoängsstyrelseOjdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?
 
Tips på saker att göra för att få mindre poäng
  • Börja drick öl. - Det gör jag redan...
  • Åk till Hulsfred, dvs festivalen, inte staden. - Har varit där, och åker gärna igen, har dock långtgående planer på att åka dit och jobba, och det lär väl inte minska vuxenpoängen, direkt..;)
  • Flytta ihop med några kompisar. - Varför skulle jag lämna Andreas för att flytta ihop med några kompisar?!
  • Ge dina krukväxter till grannen. - Hehe, eftersom jag sällan orkar vattna dem så lär det problemet snart lösa sig självt ändå..:)
  • Sälj din bil, det är omiljövänligt. - No way, den gör jag mig aldrig av med!
Hehe, det förklarar ju varför vi trivs ihop, Jennie ; vi är lika mossiga båda två ;)

PS: Syns inte datumet och tiden på min sida? Hur får jag tillbaks det?

Mitt liv beskrivet genom musiken

Kategori: Tidsfördriv

Hehe, nu har Jennie varit rövarstråt igen, och jag är ju inte sämre utan att jag också hakar på:

1. Sätt din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Skriv titelnamnet på den låten som spelas som svar på frågan.
4. FUSKA INTE!!!


1. Hur mår du idag? You're not here - Ja, det stämmer ju bra; saknar min älskling!

2. Kommer du komma långt i livet? Wait and bleed - Hmm, hur ska man tolka det? Att jag till slut kommer långt, efter mycket hårt slit?

3. Hur ser dina vänner dig? One - Hmm... Är jag nr 1, eller är jag bara en i mängden? Nr 1 tror jag :)

4. Kommer du gifta dig? Jag ger dig min morgon - Det får man väl tolka som ett ja?

5. Vad är ditt livs theme-song? Creep - Jaha, det var ju inget vidare... "I'm a creep..."

6. Vad är ditt livs historia? Trying to recall - Haha "Recall= återkalla,minnas." Med tanke på att mitt minne är uruselt så får man väl säga att det stämmer!

7. Hur är skolan för dig? Ändrar frågan till "jobbet" eftersom jag inte går i skolan: För att du finns - Jaha, det låter ju som om jag är ganska oumbärlig på mitt jobb ;)

8. Hur kommer imorgon vara? A little bit of love - Åh, så jag får lite kärlek även om älsklingen är bortrest? Spännande...

9. Hur kan du komma framåt i livet?  Hard as stone - Hehe, jag måste alltså tuffa till mig lite :)

10. Vad är det bästa med dina vänner? One step closer - Får väl tolka det som att de är nära :)

11. Vad finns i lager för nästa vecka?  Enter sandman - Hmm... ska jag sova SÅ mycket?

12. Vilken sång beskriver dig bäst? Unforgiven - Vad har jag gjort?

13. Hur är det med ditt liv? Die mauer - Jag tycker att jag har blivit riktigt bra på att rasera murarna jag har haft runt mig.

14. Vilken låt ska spelas på din begravning?  Future world -Jag tror ju inte på ett liv efter detta!

15. Hur ser världen på dig? Sanitarium - Hrrm... Ingen kommentar...

16. Kommer du ha ett lyckligt liv? Sing for me - Det är ju en extremt glad låt, så det verkar ju så :)

17. Vad tycker dina vänner om dig? Relax, take it easy - Hehe...

18. Har du en mörk och djup hemlighet? Angel of sadness - Inte bara en, verkar det som...

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig? Die die my darling - Nu kommer det fram; Ni vill att jag ska dö!

20. Hur kan jag göra mig själv glad? Beautiful people - Vilken tur att jag redan bara har vackra människor runt mig då :)

21. Kommer jag någonsin ha barn? Until it sleeps - Hur ska det tolkas?

22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av? Sweet dreams - Ja, han är min vackra dröm!

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation? Märk hur vår skugga - Får tolka det som att de ska lära sig av våra misstag (våra skuggor).

24. Vad är några tips till mig? Release me - Hmm... Jag ska släppa mig lös mer alltså? Jag ska ju gå ut med mina supertrevliga arbetskamrater på fredag..;)
Se'n får jag väl fortsätta att dansa afrikansk dans också... Det är ju extremt frigörande, har vi konstaterat ikväll.

25. Hur kommer jag bli igenkänd?
Where the wild roses grow - OK..?

26. Vad är min danssång? The bluest eyes in texas - På riktigt gillar jag bäst att dansa till rock eller hip-hop, dock... Vet inte vad jag skulle dansa till denna; det får väl bli tätt ihop med Andreas :)

Haha, jag fick ju riktigt roliga svar på frågorna!

Dygnsrytm...

Kategori: Det dagliga livet

Har ju inte bloggat på några dagar; det beror helt enkelt på att jag inte har haft någonting att blogga om. Jobbar väldigt mycket just nu, och det är först nu som jag äntligen har lyckats lägga mig i hyfsad tid; man blir lite trött i längden om man lägger sig vid 01-02 när man ska upp 06... Nu är det i alla fall andra bullar som gäller, nu ska jag fortsätta att vara duktig, och lägga mig i tid. Ska bli skönt i sommar när jag ska jobba mycket natt, då behöver jag inte tänka på det :)

En trevlig sak är att jag får (MÅSTE) börja en timme senare imorgon, pga att jag jobbade över för länge idag. Arbetstidslagen är trevlig ibland :) Mina arbetsuppgifter imorgon blir spännande; det är så att vår avdelning har köpt in egna specialsängar, och nu har tre av dem kommit på villovägar (=andra avdelningar har snott dem). Därför ska jag imorgon agera spion, och smyga runt på alla avdelningar på sjukhuset för att se om jag kan hitta dem... Får se hur det går, det känns som att det kommer att bli en ganska lugn dag, men man vet ju aldrig; de kanske vägrar att lämna tillbaks sängarna, och slår mig?

Efter jobbet idag fick jag äntligen träna afrikansk dans igen; det har ju varit inställt så mycket pga handbollen, men nu är handbollssäsongen över, så nu får vi träna ifred! Det känns en aning ovant som den stela och inbundna svenska jag är att jobba så mycket med tits&ass bara, men det är ju alltid trevligt ;)
Vi kom fram till att vi ska bilda en sekt, som står och gör vissa av rörelserna från dansen under mötena; det är extremt hypnotiskt, och man släpper verkligen allt runt omkring sig. En tjej höll på att börja gråta, och det är tydligen inte ovanligt att folk gör det, pga att det frigör så mycket känslor... Jag har i alla fall klarat mig hittills.

Helt galen halvalkis som är grym på att kyssas!

Kategori: Tidsfördriv

Såg en ny listaJennies blogg, och var givetvis tvungen att kolla...
Jag är tydligen grym på att kyssas, halvalkis och dessutom helt galen! Som bonus är jag snygg och lojal, och har en trevlig personlighet :)

M : Best kisser ever.
A: You like to drink.
R : Fucking crazy.
I : Awesome kisser.
T : You're loyal to those you love.
H : You have a very good personality and looks.
A: You like to drink.

Hmmm... Är det bara för mig som min vänsterkolumn ser helt förskjuten och ful ut? Hur åtgärdar jag detta?

Tjejsnack v. 19

Kategori: Tidsfördriv

Flört & Dating

· Vad är ditt bästa flörttips?
Var dig själv, skratta och var glad!

· Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Japp :)

· Vad är det första du lägger märke till hos en kille?
Stilen.

· Beskriv den bästa daten du varit på.
Varje dejt har sin charm.

· Har du provat nätdating?
Nope, och kommer förhoppningsvis inte att behöva testa det heller.
Tror dock att det är en bra grej för alla som är lite mer tillbakadragna, och kanske inte kommer till sin rätt vid en första dejt med en person man inte känner.

Jag har blivit utmanad

Kategori: Tidsfördriv

Jaha, så har jag blivit utmanad...

Jag har blivit utmanad av Michelle.

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

Slutligen väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Sex underliga/egendomliga saker om mig själv:

* Jag försöker att utmana mig själv att göra saker jag egentligen tycker är läskiga; "Annars är man ingen människa, då är man bara en liten lort", som Jonathan sade i Bröderna Lejonhjärta...

* Jag får alltid hicka efter de två första klunkarna när jag dricker kall, kolsyrad dryck.

* Jag mår illa om jag dricker vatten för fort. 

* Jag pratar alldeles för mycket för mig själv, och det verkar som om det blir värre...

* Jag har inga normala hunger- och mättnadskänslor; har väl laborerat för mycket med olika dieter i mitt liv...

* Jag gillar udda filmer, såsom X-men, xXx, vampyrfilmer och andra liknande saker.

Bonus: * Jag gillar att spela dataspel (får väl räknas som underligt för en tjej i min ålder).

Kom tyvärr inte på så himla underliga saker (tycker inte jag i alla fall...). :(

De som jag utmanar är :   * Jennie
                                                * Zombie
                                                * Candy
                                                * Zetareh
                                                * Ofelia
                                                * Hanna-Sara

Dagens...

Kategori: Det dagliga livet

Dagens citat: "I don't think I'm cut out for the whole bright and sunny thing."- Meredith i Grey's anatomy

Dagens låt: Whiskey in the jar med Metallica.

Dagens nyheter: Lindsey Lohan tog kokain - Ursäkta mig, men vem bryr sig? Hon är ju tyvärr inte ensam, och när blir det rubriker om att Hasse från Eslöv tog kokain på en fest? Är det något speciellt med att just Lindsey gjorde det?! Tycker inte det...

Dagens fråga: Varför misstänker blogg.se att nästan alla mina kommentarer är spam? Är de verkligen så tråkiga och klichéaktiga?

Saknar!

Kategori: Det dagliga livet

Saknar redan min älskling som just nu befinner sig på Seychellerna...


image53

IFIS årsmöte i Kalmar

Kategori: Sjukvård

Så, nu är jag då hemma efter att ha varit i Kalmar på konferens i några dagar. Det låter det, att vara på konferens... Inget som hör till vanligheterna precis. Hur som helst så var det väldigt trevligt och givande, och vi konstaterade att Kalmar är en väldigt mysig stad.
Det var Intresseföreningen för infektionssjuksköterskor som hade sin årliga konferens och årsmöte, och det var jag och Ulrica som fick åka från vår klinik. Då det inte gick några tåg som var framme i tid så fick vi åka redan på torsdag kväll, och sova en extra natt på hotellet. Trevligt! Vi konstaterade på fredag morgon, när konferensen började, att vi hade varit fruktansvärt trötta om vi hade åkt på morgonen; det är trots allt en fyra timmars färd med X antal tågbyten på vägen.Fredag 4 maj

Första föreläsare var professor Björn Olsen, som forskar om fågelburna smittor. Han berättade om när de åkte till Arktis för något år sedan. En mycket bra talare, och han verkade ha gjort en väldigt intressant resa, som inte många får uppleva. Dessutom så håller de fortfarande på och undersöker de virus och bakterier de samlade in hos fåglar under sin resa. Spännande! Vi får se vad de kommer fram till...

Föreläsning nr 2 var hygiensjuksköterska Lars Bernhoff som föreläste om handhygien och vikten av de basala hygienrutinerna på ett roligt och medryckande sätt. Han kom inte direkt med någonting nytt; det är ju vad vi arbetar med hela dagarna, men det är aldrig fel med uppfräschning av sina kunskaper, särskilt i dessa tider, med MRSA-utbrott osv.

Efter hans föreläsning så passade det ju bra att hygienöverläkare Jonas Bonnedahl pratade om resistenta gramnegativa bakterier, som verkar vara det nya hotet, efter MRSA. De har nyligen haft ett stort utbrott av denna typ av bakterier i Uppsala. Vi har dock ännu inte haft så stora problem med dem, det är endast några enstaka patienter som får upprepade infektioner med resistenta gramnegativa bakterier hos oss.

Efter lunch pratade överläkare Per-Åke Jarnheimer om antibiotikaanvändningen på sjukhus, och vad vi kan göra för att minska resistensutvecklingen.

Därefter fick vi en lite annorlunda föreläsning; det var överläkare Per Svensson från neurologen som föreläste om Lycka. Han berättade på ett mycket underhållande och intressant sätt om de olika signalsubstanserna; hur de påverkar kroppen, och vad man kan göra för att höja eller sänka dem.

Efter kafferasten pratade Distriktsläkare Anders Wallensten om olika typer av influensa. Han gick igenom likheter/skillnader i virusens uppbyggnad och spridning och han gick noggrant igenom det utbrott av H5N1 som skrämde upp en hel värld för några år sedan. Han var mycket underhållande, och fick mig att fundera mer över de olika typer av influensa som florerar.

Den sista föreläsningen den dagen handlade om Mångbesökarprojektet; det var överläkare Erik Lexne som föreläste om detta. Man har i Kalmar skapat detta projekt, som följer upp de patienter som söker vård mer än fyra gånger på ett halvår. Jag tror att det är jättebra; även om man inte lyckas hitta något uppenbart fysiskt fel på dessa patienter så är det ju någonting som inte stämmer, när en person tvingas att söka akut sjukvård så ofta. Det kan vara sociala eller psykiska besvär, eller det kan helt enkelt vara så att de olika vårdinstanserna inte har delat informationen mellan sig, så att den ena handen inte vet vad den andra gör. Här finns nog mycket man kan göra.

Mellan alla dessa föreläsningar hade vi så klart raster, då vi gick och tittade på en "utställning", där en massa företag ställde ut och berättade om sina nya produkter. Även det var mycket intressant; det är alltid kul att få information om nyheter som kommit!

Klockan 16:30 var denna dag slut; då passade jag och Ulrica på att gå lite på sta'n, och se oss omkring lite.

Kl: 19:00 var det samling på Kalmar slott, och vi fick en guidad tur innan det var dags för middag med underhållning. Det var mycket intressant att få tillfälle att bli guidade runt på slottet, och vår guide berättade kunnigt om hur det kunde gå till på slottet.
Maten var god, och underhållningen mycket lyckad; det var nog många som undrade över servitrisen som gav den hon serverade en armbåge i ansiktet, eller servitrisen som småpratade med alla gäster, och bland annat provade en tjejs glasögon...Efter att vi lämnat slottet gick de flesta av oss vidare, och vi var många som hamnade på Söderport, där den irländska folkmusiken ljöd ut genom den öppna dörren. Det var ett väldigt mysigt litet ställe, och bandet som spelade var duktiga. Man blir ju allltid glad av irländsk folkmusik! Bäst under hela kvällen var hygiensköterskan, som verkligen var på topphumör och släppte loss. Han kunde knappt vänta innan nästa låt började, och dansade oavbrutet på sitt eget sätt. Önskar att fler kunde vara sådana, och bara släppa loss utan att tänka på hur man ter sig för andra, eller vad de ska tycka!


Nästa morgon var det lite segt att komma upp, men med många koppar kaffe så gick det bra...

Lördag 5 maj

Första föreläsningen handlade om nyttan av handdatorer i vården. Vi konstaterade att det nog är jättebra för sjuksköterskor som jobbar i kommunerna och hemsjukvården, men att det inte riktigt känns aktuellt för oss. Vi har ju 12 datorer och laptops på en avdelning för 20 patienter... Därmed så finns det alltid tillgång till en "riktig" dator. Dessutom så får vi ju inte ta med några ovidkommande apparater el. dyl. in till patienterna pga smittspridningsrisken, och då försvinner en stor del av nyttan med en handdator.

Nästa föreläsning handlade om Piccline- En ny typ av venös infart. Vi lyckades dock inte riktigt komma på vad fördelen var med den, jämfört med en CVK... Det är nog ingenting för oss, i alla fall.

Efter den föreläsningen var det jätteskönt att det kom en sjukgymnast och hade lite gympa med oss; det var precis vad som behövdes i det läget!

Efter kafferatsen berättade Annika Celid, som har en sjuksköterskeledd sårmottagning, om sin verksamhet. Hon var mycket intressant att höra på, och vi kom fram till att man borde använda VAC-behandling mycket mer än vad vi gör, och även göra fler hudtransplantationer i form av Pinch graft. Detta när man ser vilka otroligt fina resultat denna behandling har.

Därefter var det dags för den tyngsta delen av hela konferensen; årsmötet. Ordföranden för mötet var dock mycket bra, så mötet gick snabbt och smärtfritt, och vi fick snart ta lunch.

Efter lunchen var det bara en föreläsning kvar, och den handlade om att mäta kroppstemperatur. Vilken mätmetod är bäst? Vad är normalt? Vad är feber? Det var SSK/Med. Dr Märtha Sund Levander som gav oss en fördjupning inom detta område, som är en så stor del av vår vardag på infektionsklinikerna. Hon kom med en del nya råd, bland annat att man inte ska lägga till 0,3-0,5 grader vid mätning axillärt eller oralt jämfört med andra mätmetoder. Hom påpekade också detta, som också är en vanlig missuppfattning; Man kan aldrig jämföra olika mätmetoder! Man kan alltså inte mäta först rektalt och sedan i munnen och sedan i örat, och säga att någon mätmetod är fel, eftersom de inte visar lika. Varje mätmetod kan bara jämföras med sig själv!
Hon påpekade även att man aldrig kan stirra sig blind på tempen, utan måste se på hur patienten mår när man bedömer hur sjuk han/hon är. Något mer hon berättade, som var bra att veta var att febern är inte bara nyttig för oss i kampen mot virus/bakterier; det kan till och med förlänga en sjukdomsepisod att ta ner febern med Alvedon och liknande preparat! Nu ska jag gå till jobbet och propagera ännu mer för att inte ge febernedsättande om inte patienten mår mycket dåligt av sin feber. Oftast mår de ju inte dåligt av febern i sig, utan det är när tempen går upp och ner som patienten känner av det; fryser och svettas om vartannat, och mår dåligt.

Efter denna föreläsning var det dags att bege sig hemåt; vi såg inte fram emot en fyra timmars resa med tåg innan vi kom hem, men det gick över förväntan och vi lyckades hålla oss vakna större delen av tiden i alla fall.
Var dock mycket trött när jag kom hem, och även denna dag har varit en återhämtningsdag.

Jag som tecknad

Kategori: Tidsfördriv

Hittade en rolig sida där man kan göra en tecknad version av sig själv eller någon annan. Så här blev min bild:Likt va'?
Maja fick också vara med, så klart. :)

("this icon was made by the Portrait Illustration Maker")

Snabbvisit i Göteborg och myskväll

Kategori: Det dagliga livet

Har spenderat eftermiddagen på tåget och Sahlgrenska sjukhuset. Gjorde en ny undersökning av min hjärna med magnetkameran, dels för att se om något var förändrat jämfört med för ett år sedan, och dels eftersom jag har haft mer eller mindre konstant huvudvärk i ca tio månader nu. Får väl se vad det visar... Känns dock en aning onödigt att spendera tre timmar på tåget för att göra en undersökning som jag hade kunnat göra här i sta'n, men på grund av att det var läkaren på Sahlgrenska som hade skrivit remissen så blev det där.

Nu ska snart jag och Andreas bege oss till Mango's, där han har reserverat bord. Jag åker till Kalmar på konferens imorgon kväll och kommer hem på lördag kväll, och Andreas åker till Seychellerna på fredag kväll och kommer inte hem förrän den 15/5. :( Därför ska vi ha en extra mysig kväll tillsammans, för att samla kraft inför att vara ifrån varandra så länge... Hur ska det gå?!

Valborgsmässoafton

Kategori: Det dagliga livet

Igår åkte jag hem till mamma och pappa, och stannade där tills idag. Kvällen var lugn, vi åkte och tittade på en Valborgsmässoeld, och när den började brinna ut så grillade vi korv över den perfekta glöden. Mysigt!

Var hos farfar en sväng både igår och idag. Han mår mycket bättre, tack och lov. Har nu gått ner totalt 6,5 kg, och känner sig så klart mycket piggare. Dessvärre är blodsockret fortfarande lika högt, runt 25, så det måste de ju få i balans innan han kan åka hem. De hade i alla fall satt in hans tabletter för det igen, och av dem tar han totalt 6 st/dag, så det kommer förhoppningsvis att göra en skillnad.

När jag kom hem idag så hade någon trevlig granne kastat upp i trappuppgången; nice... Tycker att man borde kunna torka upp efter sig om man nu är tvungen att göra sådana behov på halvoffentliga platser. Stanken var inte trevlig, kan jag säga... Frågan är väl om personen i fråga ens kommer ihåg att han/hon är skyldig.

Jobbade ikväll, jag fick två nya patienter på min sida, så det var fullt upp hela kvällen.