Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

090628

Kategori: Det dagliga livet

Jobbade 07-16 två dagar i rad. Det gick väl bra men kände av min ME igår, dock inte så illa som det hade kunnat vara. 

I fredags kväll hade jag tillsammans med Ingela och Jenny planerat att gå på Allsåg på krogen på Husaren, vi har pratat om det i flera år nu men det har aldrig blivit av pga att vi aldrig har lyckats synkronisera oss... När Ingela ringde och kollade upp det så fick hon höra att det var fullbokat, så det blev tyvärr ingen allsång den här gången heller..:(
Vi bestämde oss för att det istället fick bli After Work med grillbuffé på Harry's. Ingela och Jenny lyckades få fatt i det sista bordet på uteserveringen, vilket nästan känns som ett måste när det är så här underbart väder- inte kul att sitta inne då! Fotbollen hade vi inga problem att följa trots att vi inte kunde se någon TV- av de andras reaktioner var det inga problem att avläsa hur det gick i matchen :)
Grillbuffén var ett äventyr i sig, vårt bord var närmast grillen, och till en början tyckte vi bara att det var mysigt med lite grilldoft som spred sig över uteserveringen. Efter ett tag började det ryka så att Ingela, som uppenbarligen har känsligast ögon av oss fyra (jag satt med ryggen mot grillen, som tur var) blev tvungen att gå ifrån en stund, för att tårarna skulle sluta rinna. Ytterligare en stund senare blev även vi andra tvungna att gå ut, och när vi vänder oss om och tittar mot grillen insåg vi att lågorna stod höga! Den stackars killen som agerade grillmästare stod helt paralyserad och försökte vänta ut branden, så det var nog tur att en gäst agerade brandmästare och lade över locket på grillen medan han beordrade ut en brandfilt, så att de kunde kväva elden... Det hade kunnat gå riktigt illa!
Efter detta äventyr bestämde chefen att de inte skulle servera någon mer mat den kvällen, vilket måste ha blivit en stor förlust för dem; halva sta'n verkade vara ute, och många var sugna på grillbuffé.
Vi hade i alla fall trevligt, även om jag fick inte mindre än sju (7!) blåsor och sår på mina fötter på hemvägen, och det av ett par sandaler! Andreas konstaterade att jag måste ha väldigt känsliga fötter, och det ligger nog någonting i det, med tanke på att jag också får blå tår om strumporna sitter för hårt...

Ljög om tatuering

Kategori: Aktuellt

Härom dagen kunde man läsa de chockerande nyheterna om 18-åriga Kimberly i Belgien, som gått till tatueraren och bett att få tre stjärnor tatuerade i ansiktet. Väl där påstod hon att hon somnat, för att senare vakna upp med hela 56 (!) stjärnor på sin vänstra ansiktshalva. Tatueraren hävdade att Kimberly bett om sina 56 stjärnor, och älskat dem- till hennes pappa dök upp och var mindre glad...
Redan då tyckte jag att det lät en aning underligt; vem somnar medan man blir tatuerad? För att göra det krävs nog att man är påverkad av både det ena och det andra...
Mycket riktigt; det har nu framkommit att Kimberly ljög om sin tatuering efter att hennes pappa blivit väldigt arg över hennes utsmyckning. Tatueraren är glad att Kimberly erkänt, men eftersom han vill ha nöjda kunder så har han erbjudit sig att betala halva kostnaden om Kimberly bestämmer sig för att ta bort tatueringen med laser.

Sommar och sol :)

Kategori: Det dagliga livet

Passade under gårdagen på att njuta riktigt av ledigheten. Jag och Andreas åt lunch på restaurang Thai Thai (vid högskolan), de har verkligen en fin lunchbuffé, som verkligen kan rekommenderas! Därefter begav vi oss till Simsjön, där vi njöt av solen och värmen, något dopp vågade vi oss dock inte på.
När vi kom hem fördjupade jag mig i en bok, och gjorde inget "nyttigt" på hela dagen!

Update

Kategori: Det dagliga livet

Länge sedan jag skrev något här nu, ska försöka mig på en update...

090617-090618 var jag i egenskap av kontaktperson på Ålandskryssning med Birka Paradise. Tidigare när vi har varit iväg har min mamma och pappa varit med, men nu jobbade de så vi åkte själva. Det gick bara bra, men jag var ganska trött, man måste ju ha full koll hela tiden när man är ansvarig för en annan person... Passade på att införskaffa lite parfymer och dryckesvaror inför stundande midsommarafton :)

Midsommarafton tillbringades i Köping hos goda vänner. Jag blev utnämnd till vår treåriga guddotters bästa vän, så det blev mycket lek :)
Vi hade det jättetrevligt, trots att min käre sambo blandade alldeles för starka drinkar till mig (jag borde ha anat oråd när han upprepade gånger kom och frågade om jag inte ville ha en drink, men där och då trodde jag att han bara var snäll...).

Lördag och söndag väntade nattjobb, och igår var vi och gratulerade svärmor som fyllde år. De har nyligen köpt en båt, så vi var givetvis tvungna att ta en provtur- mysigt!

Idag och imorgon skulle jag ha varit ledig, men blev idag inringd för en extratur. Patienttrycket hade varit så stort att de varit tvungna att öppna extra platser på MAVA, och då fick vi hjälpa till att bemanna dem. Jag tycker att det är roligt att se mig om, så jag klagar inte. Vi hade dessutom en bra kväll, med ganska pigga patienter.

Imorgon ska jag i alla fall vara ledig, så då blir det att njuta av det fina vädret :)

Tycker verkligen synd om...

Kategori: Det dagliga livet

... alla som hade skolavslutning och/eller tog studenten igår!
Inget vidare väder att gå i sommarkläderna i..:(
För min del var det dock perfekt sovväder :)

What about Brian?

Kategori: TV

När jag jobbar natt brukar jag vakna vid 15-tiden, och då passar det perfekt att titta på What about Brian kl: 16, när jag har vaknat till. Jag gillar faktiskt den serien mer och mer, den känns ungefär som Vänner, fast för vuxna och med en delvis mörkare underton.

What About Brian

När jag nu ändå är inne på TV-serier; vilken cliffhanger de lämnade i Grey's anatomy igår! De senaste avsnitten har verkligen byggt upp stämningen inför denna säsongsfinal...

Update 090611

Kategori: Det dagliga livet

Inte mycket har hänt sedan jag skrev sist, var ju ledig i helgen men vädret var inte särskilt upplyftande. Det är ett underligt fenomen det där, att vädret alltid är som bäst när man jobbar och dåligt när man äntligen är ledig. Ledigheten ägnades inte åt något särskilt, läste, vilade och hade det lugnt och skönt. Samlade krafter, helt enkelt.

I måndags träffade jag Ingela, Jenny och Désirée för en fika på Rådhuscaféet. Tyvärr blir det av någon outgrundlig anledning inte så ofta, så det var mycket trevligt, som vanligt. I år ska vi försöka att tajma in Allsång på krogen, något vi inte lyckades med förra året!

Har nu jobbat tre nätter i rad, är ledig kommande natt för att sedan jobba ytterligare tre nätter. Vi har haft det förhållandevis lugnt, så jag har inget att klaga på.

Svettningarna har nästan helt försvunnit efter att jag bytte betablockerare, det är ju väldigt skönt. Har mailat min läkare om behandlingsförslag samt vad jag tycker om hur hans kollega behandlat mig, får se vad svaret blir på det. Hoppas att jag kan få prova de nya medicinerna, och att de kan ge lite lindring av värken! Börjar bli en aning trött på att alltid ha ont, efter snart sex år..:(
Hoppas för övrigt att vädret nästa vecka blir så fint som de förutspått, smärtorna brukar ju alltid bli bättre i värme och smäre i kyla. dessutom är jag långledig och ska iväg på kryssning med han som jag är kontaktperson åt, och på midsommarafton ska vi bege oss till Köping :)

Visit to Vienna

Kategori: Musik


Få kan rocka som Sahara Hotnights

Fredag 090605

Kategori: Det dagliga livet

Startade dagen med pilates och ett besök i den konstgjorda solen, i brist på äkta vara. David skulle ha hängt med och tränat men pallade inte den tidiga timmen, utan svek i sista stund..;)

Därefter har dagen varit lugn och stillsam, har ägnat den åt att vila upp mig och hämta krafter. Min läkare från Gottrfieskliniken ringde och meddelade provsvaren, inget konstigt där förutom en förhöjd sänka, som han tyckte att jag ska kolla om framöver, så att jag inte går och drar på någon infektion eller något annat. När jag först blev sjuk (hösten 2003) var sänka låg och fin, men sedan har den ju segat sig upp för varje gång jag har kollat den. Nu var det några år sedan jag tog några prover, men den verkar ju ha fortsatt att stiga, så någon inflammatorisk process verkar jag ju ha i kroppen. Ska bli spännande att se vart den tar vägen.
Han har även gett förslag på några olika mediciner jag kan prova, men eftersom både led- och muskelvärk har blivit mycket bättre sedan jag höjde Tryptizolen så tänker jag inte göra några ytterligare ändringar i nuläget- man vet vad man har men inte vad man får... Enda ändringen jag gör är att från och med idag höja Tryptizolen lite ytterligare, för att se om jag kan få ännu bättre effekt.

Imorgon verkar det bli Terminator på bio och fotboll på TV, en helt OK lördagskväll om ni frågar mig. Håller för övrigt tummarna för att vädret ska bli fint i helgen, när jag nu är ledig för en gångs skull! I nuläget ser det ju hoppfullt ut, även om Andreas efter att ha kollat upp prognosen konstaterade att det kommer att regna hela dagen fram till kl: 24:00... Vem tror på meteorologer?!

Torsdag 090604

Kategori: Det dagliga livet

Var i tisdags och klippte sommarfrisyr. Gjorde till och med en massa ljusa slingor, för att få lite ljusare sommarfärg, har ju haft det svart i ett par år nu, och säga vad man vill, men så somrigt är det ju inte... Jag är riktigt nöjd med resultatet, vad tycker ni?

   

Den här veckan är en riktigt skön vecka; gjorde en singelnatt på tisdagen och idag har jag varit inne på fallprocess
kl:13-15, och nu är jag ledig ända till måndag natt! Kan ni tänka er det? Nej, jag kan knappt förstå det själv... Känns verkligen skönt!

Skulle ju ringa till Gottfrieskliniken den här veckan för att få svar på proverna jag tog, men när jag ringde idag var min läkare ledig, så han ringer upp mig imorgon. Det ska bli spännande, både att höra hur proverna såg ut och att få prova nya mediciner som förhoppningsvis ska lindra den här förbannade värken. Jag har ökat upp tryptizolen igen, och det har i alla fall lindrat den värsta rygg- och ledvärken, men jag önskar ju att det ska kunna bli ännu bättre!
Idag var jag på apoteket och hämtade ut Inderal retard, som jag ska prova istället för Metoprolol mot migränen, i förhoppning om att få mindre biverkningar av den. Den biverkning som är värst är inte blodtrycksfallen eller yrsel, det är jag van vid, så det gör inget att det har blivit lite värre, nej det absolut värsta är hyperhidrosen, eller för att tala svenska- de ymniga svettningarna som jag får av den betablockerare jag äter nu (Metoprolol). Det kan låta som en bagatell, men det är inte så jättekul att svetten rinner i ansiktet hela tiden...

Ikväll bär det iväg till Falekvarna, för ett försenat mors dagsfirande. Det var ett tag sedan jag var hemma hos mor och far nu, så det ska bli riktigt kul!