Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

###

Kategori: Eftertanke

Foto

Den rätte

Kategori: Det dagliga livet


Men vad händer när den personen bestämmer sig för att gå..?
Livet är tungt just nu..:(

Vårens första dag

Kategori: Det dagliga livet


Jag veeeet att det fortfarande bara är februari, men detta känns verkligen som vårens första dag; solen skiner, det är ljumt ute och snödropparna blommar vid husknuten!

 


Solen i ögonen

Kategori: EftertankeMänniskovärde

Kategori: EftertankeMys...

Kategori: HobbyfotografSötaste gullebullarna! <3


Helgmys och Melodifestivalen 2014, del 4

Kategori: Det dagliga livet

Helgen har tillbringats med finaste lilla brorsdottern, så det var mycket gos, mys och bus som stod på schemat, uppblandat med en massa sång och dans! 
Melodifestivalen var extra rolig; 1,5h oavbruten sång och dans för lilla fröken - men allra bäst var enligt henne signaturmelodin!
 
Faster hade väl liiiite andra referensramar signaturmelodin är inte riktigt min favorit, även om den är bättre än mycket annat...

1. Alcazar: Helt OK, trallvänlig och käck låt som en blir glad av; säkert en sommarplåga!

2. I.D.A: Gillar't! Lite annorlunda och mycket attityd, vad kan gå fel? Snyggt hår, dessutom :)

3. Janet Leon: Nej, nej, nej. Känns alltför mycket som en sämre Loreen-kopia! Och den där röda, livmoderliknande bakgrunden - vad var grejen med den??

4. Ammotrack:  Jaaa! Nog för att jag kan vara en aning lokalpatriotisk, men detta är bra! Rock med ett lagom tungt, gött gung! Glad att de gick vidare till andra chansen, i Lidköping av alla platser! :)

5. Josef Johansson: En kommande musikalstjärna är född! Underbar röst och vackert utséende, men tyvärr en alltför tråkig låt i detta sammanhang.

6. Linda Bengtzing: Jag gillar, mot mina principer, i vanliga fall Linda Bengtzing, men det här var ovanligt trist.

7. Ellinore Holmer: Tyvärr inte. Hon har en underbar röst, men låten är urtrist och jag tror tyvärr att hon fick många sympatiröster ("stackars utvecklingsstörda flickan med så fin röst", trots att hon inte ens är utvecklingsstörd, men hon var ju med i de där filmerna...). Hon skulle definitivt inte ha slagit Linda Bengtzing!

8. Anton Ewald: NEEEEJ! Anton Ewald, Oscar Zia och den där tredje, som jag inte ens minns vad han heter är ju gjutna i samma form - en form som jag INTE gillar, men som de 10-åriga flickorna tyvärr äääälskar..:(

9. Mellanakten: Bäst av dem allihop! :)

Anton Ewald och Alcazar är i final i Melodifestivalen 2014. Olle Kirchemier/SVT
 
 

What are words?

Kategori: Eftertanke

Såg underbare Chris Medina på TV4:s morgonprogram imorse, och blev lika rörd av hans och fästmöns historia som första gången jag hörde den; det är vad jag kallar en riktig man! <3För dig som inte hört historien så råkade Medinas fästmö ut för en trafikolycka, bara två månader före deras bröllop. Läkarna gav mycket dålig prognos och tyckte att hon skulle placeras på ett sjukhem, men Medina och hans svärmor såg att fästmön gjorde framsteg; att hon kunde röra sig och följde uppmaningar så länge de kom från någon av dem två. Han filmade detta, vilket fick till följd att fästmön istället fick intensiv rehabilitering. Nu är Medina hennes personliga assistent, och hon kan gå korta sträckor, tala och skriver en egen blogg!

För Medina har det varit självklart att stanna kvar vid fästmöns sida; de har lovat varandra att stanna kvar i nöd och lust, oavsett vad som händer, och för honom är det självklart att hålla det löftet.
– "Det är självklart. Vem skulle jag vara om jag inte stannade kvar?"

Oral-B Floss Action

Kategori: Buzzador

Oral-B Floss Action är ett tandborsthuvud som marknadsförs med beskrivningen "för djuprengöring mellan tänderna". Jag tycker dock att de plastgrejor som skall rengöra mellan tänderna mest skaver på tandköttet, som känns sårigt och ömt. Tänderna känns betydligt renare med Floss Action än när jag testade Trizone, men den sönderskavda och såriga känslan sätter ner betyget avsevärt.

Mina tänder är dessutom efter dessa två veckor med Trizone och Floss Action gulare än någonsin, så jag sätter stort hopp till 3D White, som jag ska testa kommande vecka!

Oral-B Floss Action

Jag har fått förmånen att testa Floss Action och två andra tandborsthuvuden från Oral-B tack vare att jag är med i något som heter Buzzador, testa du också!

Vackra vinterlandskap!

Kategori: Hobbyfotograf


Jag har allt en fantastisk utsikt här hemifrån! 

Kom änglar

Kategori: Det dagliga livet"Och den stund som jag kände så nära var blott Alvedon,
och de ben som jag ville förtära de gick därifrån..."

"Där satt jag med mina grönbruna ögon och såg med blåögd blick, allt jag hade förstorat..."

"Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt,
och här sitter jag och baddar såren med salt, medan allting fryser till is..."

Som jag hade dig förut

Kategori: Det dagliga livet...

Vänner...

Kategori: Eftertanke

La ut denna på en annan sida jag är med i men tycker den är så fin så jag delar den mer er också <3

Fin present?

Kategori: Det dagliga livet

Känslan när en släpper in sin fina lilla katt (som varit innekatt tills för tre månader sedan men efter flytt till landsbygden är ute några timmar om dagen), och upptäcker att hon lämnat en fin liten present på dörrmattan; en stor, fet mus!

Tack för den, kompis!

Alla hjärtansdagmys

Kategori: Det dagliga livet

Alla hjärtans dag har firats tillsammans med nära och kära; mor och far bjöd hela syskonskaran på alla hjärtansdaglunch, och därefter blev det OS på TV samt Fångarna på fortet innan jag och en trött lilltjej åkte hem för kvällsvälling och pyjamas, medan hennes föräldrar åkte och svängde sina lurviga på dansgala (en julklapp från mig och broder Daniel).

Lilla hjärtat sov gott som vanligt, medan faster (också som vanligt) hade svårare att koppla av...Morgonmys <3


Oral-B Trizone

Kategori: Buzzador

Trizone är det av Oral-B:s tandborsthuvuden som mest liknar en vanlig manuell tandborste, vilket kan vara både en för- och nackdel. För den som är van vid en manuell tandborste kan detta säkert kännas tryggt och tillförlitligt, till skillnad mot de vanliga små runda borsthuvudena, som av vissa kanske kan upplevas små och klena. Jag som är van vid de "vanliga", små runda borsthuvudena, och dessutom verkar ha en ganska liten mun, tycker istället att Trizone känns alldeles för stort och klumpigt i munnen. Tandköttet får en skön massage, men det känns inte som att den stora borsten kommer åt att rengöra ordentligt överallt i munnen.

Oral-B TriZone
Jag har fått förmånen att testa Trizone och två andra tandborsthuvuden från Oral-B tack vare att jag är med i något som heter Buzzador, testa du också!

Buzzador för Oral-B

Kategori: Buzzador

Jag är med i något som kallas Buzzador, och får med jämna mellanrum chansen att testa och utvärdera olika produkter. Den här gången hade jag turen att komma med i en kampanj för Oral-B tandborsthuvuden


Det första jag har lärt mig i denna kampanj är att alla Oral-B:s tandborsthuvuden passar på (nästan) alla deras tandborstar; det är ju bra, då slipper en (förgäves) försöka komma ihåg vilken borstmodell en har! :)

Livet...

Kategori: EftertankeDM i BRR 2014

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det dags för årets distriktsmästerskap i BRR (bugg/rock 'n' roll)-danserna, och då det gick av stapeln i min nygamla hemstad så kunde jag så klart inte hålla mig därifrån...

 
Finalen i bugg vuxen; långsam och snabb runda slås ihop för att beräkna resultatet.

Vacker och stämningsfull invigning, dagen efter den stora invigningen av OS i Sotji...

DM:et inleddes med Lindy hop.

Tjusiga pokaler till vinnarna!

Har varit på måååånga danstävlingar i mitt liv, men aldrig tidigare sett ett dansgolv som hållits ihop med spännband!

- Så räckte det med en enda disciplin innan golvet åkte isär och de fick tejpa; kändes aaaningens oprofessionellt..:/

Boogie-woogiefinal.

Nyinvigda Ållebergsgymnasiets entréhall var en väldigt trevlig lokal för en danstävling! :)

Vuxenklassens bugg.
 Presentationsdansen för bugg vuxna 35+.
Jag kan inte säga annat än att det ryckte rejält i benen emellanåt, och med en hel rygg och lite träning så tror jag faktiskt att jag skulle stå mig ganska bra i 35+ klassen..;)

Check-up godkänd!

Kategori: Det dagliga livet

Som en del av er vet så har jag ett medfött hjärtfel, och idag var det dags för ny ultraljudskontroll. Jag har tidigare haft mycket besvär med hjärtklappning, andfåddhet och bröstsmärtor, men har haft fantastiskt god effekt av den nya hjärtmedicinen jag började med i somras! Detta märktes även på ultraljudet; det såg förvånansvärt bra ut och den kardiologöverläkare som är specialist på medfödda hjärtfel var mycket nöjd.Födelsedagsmys

Kategori: Hobbyfotograf

Jag har haft en väldigt trevlig och mysig födelsedag!

På förmiddagen var det babysång, rim och ramsor på stadsbiblioteket, och jag följde med lilla brorsdottern och hennes föräldrar. Där träffade jag även en gammal klasskamrat som jag inte träffat på länge och hans lilla dotter - kul! Därefter följde fasters lilla hjärta med hem och vi passade på att leka, busa och mysa lite medan föräldrarna mekade med sin gamla bil, som snart ska säljas.

Två små kompisar... <3

På kvällen kom närmaste familjen på lite födelsedagskalas, och det var också mysigt och trevligt, så det var på det stora hela en riktig toppendag! :)Flickor som tränar, växer och ska bli snygga behöver kött..?

Kategori: Aktuellt

Som uppvuxen i en lantbruksfamilj så tycker jag att det är väldigt synd att Lantbrukarnas riksförbund (LRF) har gjort bort sig på så många sätt genom den här aktionen.

Det handlar alltså om att Nyköpings kommun har beslutat att införa så kallad "köttfri onsdag", och alltså en dag i veckan servera ett vegetariskt alternativ till kött. LRF's lokalförening bemötte detta genom att ställa sig utanför en av kommunens skolor och servera hamburgare, och motiveringen till detta var  bland annat att
"Vi vill bara att ungarna ska få ordentligt med näring alla dagar. Det är särskilt viktigt för tjejer som växer, idrottar och ska bli snygga. De har ett väldigt stort järnbehov och jag tror inte att man alltid tänker på flickorna. De har kommit i skymundan för de ställer sig inte upp och skriker direkt."

Givetvis har detta skapat stor debatt, och jag kan definitivt hålla med kritikerna som påpekar att detta rör sig om ett enda av veckans totalt 21 måltider. Det finns ingen som behöver äta kött till varenda måltid, och ingen utvecklar järnbrist av att äta ett vegetariskt alternativ till en enda måltid. Jag vill också lyfta fram det förslag som går ut på att kommunen genom att presentera en eller rent av flera (!) vegetariska dagar i veckan så kan kvaliteten höjas på de livsmedel som serveras, såväl de vegetariska som köttet. Kommunen får på så vis råd att köpa in närproducerade svenska livsmedel till hög kvalitet och det tjänar alla på, inte minst LRF!

Enligt LRF får kossor onödigt mycket kritik. Foto: Wikimedia.

LRF's riksförbund har inte direkt stöttat ovanstående aktion, men jag har hittills inte heller sett att de har tagit avstånd från den..:/

Sängkamrater

Kategori: Hobbyfotograf

Här kommer en liten bildkavalkad med mina kära sängkamrater...

På spikmattan försöker jag ligga och läsa 30-60 minuter varje kväll innan det är dags att sova. Som ni ser är läsplattan också med på ett hörn; böcker av olika slag har alltid varit mina sängkamrater!

Maja kommer bara ibland till sängen, hon är oftast min soffkamrat...

Zlatan vill däremot alltid vara med matte; sååå mysigt att ligga och läsa ihop! <3

 
Teal'c är min "benvärmare"; han ligger alltid vid mina ben och sover!


Ingen tvekan om vem som är familjens bebis..;)


Melodifestivalen 2014, del 1

Kategori: Musik

Givetvis bara måste jag skriva några rader om Melodifestivalen!
Generellt sett så tycker jag att det var en rolig blandning av artister och låtar, även om det mesta skulle ha mått bra av att pitchas upp några snäpp...

1. Yohio är ju professionell ut i fingerspetsarna, men det kändes som att han inte riktigt gav sitt yttersta. Tyvärr får jag en liiiiten känsla av att han redan börjat bli blasé och känner sig lite förmer än de andra tävlande, och det är inte det minsta charmigt! Tyvärr väljer han åter en ganska tråkig låt att tävla med, och jag tror att han underskattar svenska folket; sååå udda är han inte att han inte hade kunnat välja en låt som sticker ut lite mer!
Trots dessa negativa omdömen så kändes han självskriven till finalen, och jag hoppas innerligt att han rycker upp sig där!

2. Mahan Moin... Det är trevligt med lite orientaliska tongångar i Melodifestivalen, men personligen så har jag väldigt svårt för den musikgenren.

3. Linus Svenning kändes tyvärr enbart pinsam, och hans bidrag skar i mina öron. En tuff kille sjunger en hyllningslåt till sin döde bror, och lyckas med att framföra ett bidrag som enbart känns patetiskt och pinsamt. Det gick uppenbarligen hem hos många, men jag tror att de flesta enbart röstade för den fina tanken och inte lyssnade så noga på själva framförandet...

4. Elisa Lindström gjorde ett käckt och glatt framträdande, och jag blev förvånad över att hon inte gick till final; en äkta schlager!

5. Alvaro Estrella lyckades jag helt och hållet ignorera, men av andras kommentarer att döma verkar han mest ha koncentrerat sig på att kontrollera så att "paketet" satt kvar på rätt plats...

6. Ellen Benediktson var min absoluta favorit i startfältet, och jag blev väldigt glad när denna 18-åriga debutant sopade banan med såväl Elisa Lindström som Helena Paparizou!

7. Sylwester Schlegel var nog helt klart kvällens mest hånade, men eftersom jag gillar udda fåglar och alltid har tyckt mycket om the Ark så tycker jag att han har en charm som icke är att förakta!

8. Helena Paparizou levde ikväll på gamla meriter och framförde en låt som i mina öron var väldigt tråkig. Det tog henne raka vägen till andra chansen; tack för det svenska folket!

YOHIO och Ellen Benediktson är i final i Melodifestivalen.

Silvertejp

Kategori: Aktuellt

Aftonbladet skriver om 13-årige Amir, vars lärare tejpade igen hans och hans kompis mun med silvertejp när de satt och pratade på lektionen utan att bry sig om när läraren sade åt dem att vara tysta.

Givetvis är det aldrig OK att en lärare tejpar igen elevernas munnar med silvertejp; det är ett övergrepp som skall bestraffas. Men detta faktum gör inte grundproblemet mindre; att barnen av idag inte har någon respekt för sina lärare. När jag var yngre så kunde vi givetvis skratta bakom ryggen på våra original till lärare (många av dem samma som min pappa hade när han gick på samma skola), men det var just det; vi skulle aldrig ha kommit på tanken att skratta rakt upp i ansiktet på dem, och vi var (för det mesta) tysta på lektionerna.

En lärare är en auktoritetsperson och måste tillåtas att ta plats som en sådan, annars hamnar en precis där vi befinner oss just nu; med en skola som för varje år tappar i effektivitetsmått, desperata lärare och respektlösa ungar!

”Grov kränkning” Amir Ahmed, 13, och hans kompis fick sina munnar igentejpade av läraren när de inte var tillräckligt tysta. ”Det är en grov kränkning”, säger skolans rektor.
Att Amir och hans föräldrar gråter ut i media tycker jag enbart är pinsamt; personligen skulle jag inte vilja skylta officiellt med att mina barn är ouppfostrade och respektlösa!