Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Höstrusk...

Kategori: Det dagliga livet

Nu märks det verkligen att hösten är här på riktigt; det börjar bli kyligare, det regnar och blåser och börjar bli riktigt ruskigt!

Utsikten från mitt kontor just nu... Just dessa träd är ju faktiskt gröna, men annars börjar löven skifta i gult och orange.

Äntligen fredag!

Kategori: Det dagliga livet

Drömmar...

Kategori: Det dagliga livet

Inatt drömde jag att vi hade fått en hel massa kattungar! Det var minst 50 st, i olika storlekar. De minsta var bara ett par cm långa och smala som en penna, så du kan tro att det var ett sjå att hålla reda på dem alla! 😄😝😝

Livet som sjuksköterska

Kategori: Jobbet

En får verkligen vara med om allt möjligt, tänkbart som otänkbart, när en arbetar på en vårdcentral! Måmga patienter är arga, skriker och svär. Många är också glada, tacksamma och nöjda. En får lära sig att aldrig döma hunden efter håren; gamla gummor och gubbar svär och röker opium. Medelålders och unga hinner inte vara sjuka. Barn drabbas av djupa depressioner och vill inte leva. Förvånansvärt många uppsöker sjukvården på grund av nageltrång. Pilonidalcystor hade jag aldrig hört talas om innan jag började arbeta på vårdcentral, plötsligt känns det som någonting som var och varannan människa drabbas av.

Listan kan göras oändlig, men sammanfattningsvis så älskar jag mitt jobb, med alla möten!

PartyLite adventskalender

Kategori: Party Lite

Snyggaste kalendern med en ny doft varje morgon!! Kontakta mig om du vill beställa en - de brukar gå åt som smör i solsken!

Ryggkrångel...

Kategori: Kroppen

Efter att ha blivit oerhört mycket bättre i ryggen efter min steloperation i februari -15 så har jag tyvärr den sista tiden sakta men säkert blivit allt sämre igen. Jag har träffat läkare på VåC, som har remitterat mig till smärtenheten och jag har själv (på läkarens uppmaning) kontaktat Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs för att höra vad de säger. Troligtvis och förhoppningsvis så är det väl bara en tillfällig svacka, men det är inte utan att en blir lite orolig...

Nu har spikmattan åkt fram från garderoben igen, hoppas att den åtminstone skall ge lite lindring!

After work

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll har vi varit på Vilhemsro gårdscafé och firat några som fyller år samt avtackar några som tyvärr har/ska sluta hos oss. Vilhemsro är så otroligt mysigt, med god mat av lokalproducerade råvaror; om du befinner dig i

Trolska höstmorgon

Kategori: Hobbyfotograf

Det var en riktigt trolsk morgon i hembygden...

Tuffa barn och fantastisk solnedgång

Kategori: Det dagliga livet

Lilla bästisen ville att faster skulle köra "flygplan"/4-hjuling med henne.

- Nej, jag vet inte hur man kör en sådan mackapär.
- Jag kan visa dig faster, jag vet hur man gör!

 
Kvällens solnedgång var magisk!
 

Älskade katter!

Kategori: Hobbyfotograf

 

 
 
 

Vackra hembygd!

Kategori: Hobbyfotograf

 

 

Vackra natur!

Kategori: Hobbyfotograf

Samma utsikt, från två olika håll och med några timmars mellanrum.

 

Lilla sjuka älsklingen

Kategori: Det dagliga livet

I eftermiddag ringde kära mor och berättade att min lilla bästis plötsligt blivit sjuk. Det blev en tur till akutmottagningen, och faster kunde så klart inte hålla sig undan. Sammanfattningsvis så var Lillan till en början väldigt medtagen med lite diffusa symtom, som sedan utkristalliserades alltmer ju längre kvällen gick.

Det var inte mycket med fasters lilla hjärta till en början...
Men lagom tills doktorn kom så piggnade hon till lite grand! 👍
 

Läkarbesök...

Kategori: Hälsa

Efter min steloperation av ryggen 2015 är min hälsa markant förbättrad, men jag kommer aldrig att bli helt frisk utan kommer alltid att behöva vissa mediciner. Även om min rygg numera är ihoplappad så finns där skruvar och stag som gör sig påminda. Jag har en nervskada i vänster ben som minne av operationen. Vänster sida, som redan innan var lite svag efter en blödning i hjärnhinnorna för några år sedan. I samband med den hade jag även ständig migrän i 7 år - något som jag idag inte kan förstå hur jag överlevde, särskilt inte i kombination med svår smärta i hela kroppen. Troligtvis fick jag Fibromyalgi på grund av att jag i så många år gick med otillräcklig behandling mot min ryggvärk. ME/CFS kom troligtvis till följd av en odiagnosticerad körtelfeber. Jag är så tacksam över att jag idag kan betrakta mig, om inte frisk så i alla fall nästan symtomfri från både Fibromyalgin och me/CFS. Jag har mitt hjärtfel, och svinfluensan satte tyvärr sin spår både i hjärtat och luftrören.

Kort sagt; även om jag är så mycket friskare än jag någonsin trodde att jag skulle kunna bli så är jag långt ifrån frisk (även om jag försöker låtsas, mest av allt inför mig själv). Därför känns det extra jobbigt när tillfälliga läkare som jag aldrig har träffat börjar ändra på ordinationer på mediciner jag har haft i 15 år. Jag skrev ett långt meddelande till min vårdcentral, blev uppringd av en jätterar sjuksköterska som snabbt ordnade ett läkarbesök för mig, så att vi kan diskutera igenom allt. 💖

 

God morgon!

Kategori: Det dagliga livet

Härliga höstmorgon!

Kategori: Hobbyfotograf

Grillfest

Kategori: Det dagliga livet

Grillfest med de bästa arbetskamraterna! 👌 😊

 

Hej och välkommen!

Kategori: Jobbet

Hej och välkommen till Närhälsan! ☺

Lite ovant med nya arbetsglasögon, men det blir säkert bra!