Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vackra, färgsprakande höst!

Kategori: Aktuellt


 

Dessutom fick jag detta fina armbandet av en liten kompis idag; det förgyller vilken dag som helst! :)
 
Annars har det varit en intensiv dag, så kvällen tillbringas i horisontell position för att min stackars rygg ska få vila...
 
Känner mig sååå inspirerad efter helgens konstnatta, kanske en skulle ta och rama in ett gäng fotografier och vara med nästa år..? 
*drömmer*
 

Konstnatta 2013

Kategori: Nöjen

Det blev en liten runda på konstnatta idag också, vi har verkligen många duktiga konstnärer och hantverkare av olika slag i hembygden!

Vi började med att besöka Pingstkyrkan, där många duktiga konstnärer och hantverkare ställde ut.


Därefter styrde vi kosan till Hantverksboden, där min gamla kompis R deltog med två fina tavlor. Där träffade jag också på två andra gamla kompisar som jag inte har träffat på länge; det var roligt! :)

Vi åkte vidare till Vilhelmsro gårdscafe, där en hel massa duktiga konstnärer och hantverkare slagit sig samman och ställde ut sina alster.
Jag fastnade för de härliga färgerna och stämningen i Ann-Kristin Magnussons tavlor; det är tavlor som en blir glad och pigg av! :)

Naturen är i sig ett enda stort konstverk just nu; det är sååå vackert med alla sprakande färger!


Sammanfattningsvis så har konstnatta varit en härlig, inspirerande och rolig upplevelse; nu förstår jag varför folk inte vill missa detta evenemang!


Konstnatta 2013

Kategori: Nöjen

Tidigare år har jag alltid lyckats planera så att jag jobbat den sista helgen i september, då den årliga konstnatta traditionsenligt går av stapeln i hemkommunen. 

Nu när jag är sjukskriven passade jag därför på att följa med familjen på detta intressanta och trevliga evenemang. Vi började med att äta middag på Mössebergs kurort, som dagen till ära serverade en skördebuffe bestående av flankstek med rotsaksgratäng och en fantastisk rödvinssås.


Därefter var vi rustade att starta själva konstnatta, där lokala konstnärer och hantverkare ställer ut sina alster för beskådan och försäljning, runt om i hela kommunen.I Karleby handelsträdgård hade Fredrik gjort en fantastiskt fin liten utställning!


Därifrån åkte vi till Karleby konst och hantverk, som kallade sin utställning "Mönster och monster 2.0"; ett passande namn, tycker jag.


Hembygdsföreningen ställde ut en del gamla planscher och bilder från trakten.


Min gamla skol- och fotbollskamrat Camilla och hennes man har startat Karlebygårdens finsnickeri, och visade upp sina alster; oerhört vackra möbler och annat!

Min blivande hyresvärd med fru och barn visade också upp sina respektive hantverk, mest imponerad blev jag av det bord sonen tillverkat av en gammal spegeldörr!I Vartofta församlingshem var det vackert höstpyntat!


I Grolanda hembygdsgård hade de 60-talstema...

... och dessutom hade de dukat upp med tårtbuffe; hela 44 tårtor hade de serverat under dagen!


Lilla Alice var också med på sin första konstnatt, men hon sov mest (det var ju trots allt natt)..;)


Hjärtligt tack till alla duktiga hantverkare, och till min fina familj, för en trevlig kväll/natt; nu väntar bara spikmattan och bädden!

Bokmässan!

Kategori: Det dagliga livet

Trött i både huvud och kropp har jag just landat i soffan här hemma, framför Idol.
Dagen har tillbringats på Bokmässan i Göteborg, och vill du veta mer om vad jag gjorde där så får du titta in på min bokblogg..;)


Mycket folk var det på mässan...

Höstkappan på

Kategori: Det dagliga livet

Det är bara ett par dagar sedan jag tog på mig höstkappan; fram tills nu har jag bara gått i tröja, och enstaka gånger en tunn fleecejacka.

Idag fick jag höra att det varit tre minusgrader runt om i kommunen, så det låter som om jag tog fram kappan i precis rätt tid; hade nog varit liiiite för kallt utan jacka nu..;)Intensiv och spännande dag!

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag varit på studiebesök på nya marker; det var lärorikt, roligt och rörigt, som det brukar kunna vara när man inte befinner sig på hemmaplan...

Det hängde lite underliga figurer i korridorerna..;)
Därefter bar det iväg till restaurang Mangos, där vi var ett gäng som träffades och åt gott och umgås för att fira bästa Dessan, som fyllde år härom dagen. Efter maten var vi några som bröt upp, och de andra gick vidare till biografen för att se Monica Z.

Nu är det bestämt att det blir en flytt, från lägenhet på tredje våningen och täta byten av hyresvärdar, till ett hyrt hus ute på landet strax invid hembygden! Utsikten från vårt nya boende går inte av för hackor!


Höstmys

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag varit iväg på ett litet äventyrligt projekt, återkommer med mer om det framöver..;)
 
Annars har det varit en riktigt vacker höstdag, full av mys!
 


PartyLite visning

Kategori: Party Lite

I eftermiddag har jag varit iväg på säsongens första PartyLite visning, hos en värdinna som jag aldrig har varit hos tidigare, utan "bara" har träffat som gäst förut.
 
Det är en tråkig, gråkall och regnig höstdag, precis perfekt för att lysa upp tillvaron lite extra, och det blev en supermysig eftermiddag hemma hos Jennifer med gäster!
 
Tack Jennifer, för att jag fick komma och lysa upp denna trista söndagseftermiddag lite extra, tillsammans med dig och dina härliga gäster! :)

Om dessa bilder gör dig sugen på att ha ett eget ljusparty så hojta bara till; jag kommer gärna och lyser upp höstrusket hemma hos dig också!

Städar, sorterar och kasserar...

Kategori: Det dagliga livet

... och däremellan läser jag, tittar på film och gosar med katterna; på det stora hela så har jag det ganska bra!

 
 
 
 
 
 

Goaste katterna i stan!

Kategori: Husdjuren
Fredagsmys... <3

Kategori: Husdjuren


Snabba ryck!

Kategori: Kroppen

I förmiddags blev jag uppringd av röntgen; de hade inte så många akutundersökningar idag, så jag kunde få komma och göra min CT!

Två timmar efter det samtalet är undersökningen gjord, och jag har meddelat ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs att de kan hämta bilderna. 

Håller tummarna för att bedömningen nu ska gå fort, och att beskedet ska bli positivt!

Röntgen...

Kategori: Kroppen

Jag skrev ju för ett tag sedan och berättade om mina problem med röntgen, och nu tänkte jag att ni kanske vill veta hur det har gått..?

Efter att min husläkare ringt och pratade med dem så gick de med på att göra en CT, i enlighet med önskemålen från ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs. Igår fick jag dock en kallelse till en MR också!

Jaja, jag klagar inte; så länge Strängnäs får de bilder de vill ha och behöver så kan jag väl göra en ny MR med..;)

Hemmagjord tomatsås

Kategori: Hemmet

Sju burkar hemmagjord tomatsås av högsta kvalitet ligger nu i frysen! 
#housewife #husmorVila i frid

Kategori: Aktuellt

Igår gick en stor poet och en oerhört stark människa ur tiden. Kristian Gidlund blev bara 29 år gammal, innan han förlorade sin långa kamp mot cancern.

Kristian blev känd för svenska folket genom indiepopgruppen Sugarplum fairy, samt bloggen och sedermera boken I kroppen min, där han öppet och ärligt skriver om sin sjukdom; om kampen och accepterandet, och om längtan efter barn, en längtan som aldrig kom att infrias...

Ytterligare en bok av Kristian Gidlund kommer att publiceras postumt, enligt hans önskemål."Så föll ett långsamt regn genom trädgården.
Och jag gick ut för att stilla en oövervinnerlig törst."

                                                   -Kristian Gidlund
 

Choose happiness!

Kategori: EftertankeEn givande dag!

Kategori: Projekt livsstil

Trots tidig morgon har detta varit en riktig toppendag! Jag känner mig kompetent och omtyckt, och bara lite tafatt, och egot fick en stor boost vid bedömningen! :)


Bra motion blev det också..:)


Familjesöndag

Kategori: Det dagliga livet

Har även denna vecka haft en riktig familjesöndag hemma hos mor och far, tillsammans med Broder Daniel och lillebror med familj!

Vi fick ett erbjudande som vi får ta under noggrant övervägande, och som faktiskt känns riktigt lockande...


Finaste brorsdottern var också med... <3

Världens gosigaste katt?

Kategori: Husdjuren

Zlatan kan mycket väl vara världens gosigaste katt; alltid vill han vara nära, bli klappad och mysa! <3


Sover gott bredvid matte i soffan...


... vaknar till...


"Åh, snälla matte, klappa mig på magen..!" -Vem kan motstå den blicken??? <3

Fredagen den 13:e

Kategori: Kroppen

Fredagen den 13:e har denna gång varit en riktigt bra och stimulerande dag! Jag börjar få in en viss rutin, och får mycket nytt att tänka på varje dag; underbart!

Jag har också fått besked om att jag har fått en plats i masterprogrammet för klinisk medicinsk vetenskap, och det skulle kunna bli riktigt bra. Jag har ju dock just nu en del andra faktorer att ta med i beräkningen, såsom eventuell operation och rehab, samt en del annat... Får fundera lite mer över detta innan jag bestämmer mig!


Bra motion har det också blivit idag, utan att ryggen kraschat helt; underbart! Känner mig helt urlakad ikväll, men det hör väl till...


Maja the cat

Kategori: Husdjuren

Efter att jag glömt köpa ny påfyllning av Felliway blev Maja åter sitt sura och osociala jag, men nu börjar hon åter bli sig själv igen..:)

Där fick vi det slutgiltiga beviset på att det verkligen fungerar; jag kommer aldrig glömma att fylla på igen!


Utkast till ett brev

Kategori: Musik

Kloka Alfons!

Kategori: EftertankeTelefonmaraton..:/

Kategori: Hälsa

Känns som om jag har suttit i telefon hela dagen idag (och jag som dessutom inte alls gillar att prata i telefon!)..:/

Det började egentligen redan i förra veckan, med att jag fick ett brev från Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs, där de skrev att de behövde ha en kompletterande datortomografi (CT) över min rygg, för att kunna bedöma mitt fall. Som tur är så har jag ju en underbar läkare på VåC; han skickade omedelbart en remiss till röntgen, så att de hade den tillhanda redan dagen efter! Därefter har jag sedan varit "besvärlig patient"; legat på och tjatat, och sagt att jag kan komma omedelbart om de får den minsta lilla lucka. Igår fick jag sedan beskedet att röntgenläkarna här hade prioriterat om undersökningen, till en magnetkameraundersökning (MR), som jag gjorde för knappt ett år sedan, och som inte tillför någonting för Strängnäs del..:/

Ja, det var bakgrunden till dagens telefonmaraton; till att börja med så ringde jag till Strängnäs för att fråga varför de vill ha en CT (i normala fall ser en dessa strukturer bäst på MR), och berätta om vad som hänt. Som jag trodde så har de ingen användning för ytterligare en MR, utan de vill ha en CT med tunna snitt, för att kunna bedöma benstrukturen på bästa sätt. På röntgen i Strängnäs berättade de dessutom att just röntgen här i staden gärna gör bilder med för grova snitt, så att de ändå inte har någon nytta av bilderna; det är alltså av största vikt att det blir just den typ av bilder som de behöver! Detta tycker jag att de borde ha skrivit i brevet, så att min läkare på VåC kunde ha tagit med det redan i remissen han skrev i förra veckan, men jaja...

Efter att ha pratat med tre olika personer i Strängnäs (receptionen, läkarsekreteraren och röntgen) så var det då dags att försöka få kontakt med röntgen här i staden, och förklara det lilla problemet för dem... Totalt fick jag prata med fem olika personer (!), och de allra flesta var trevliga och tillmötesgående. Den sista, som tydligen var den sekreterare som "bestämde" (trodde hon själv, i alla fall) var dock oerhört taggig och otrevlig, och "det förstår du väl själv, att sådan information kan jag ju inte ta emot så här, av dig som är patient?!!" Hon antydde också att eftersom Strängnäs inte hade skrivit remissen så var det säkert inte de som ville ha undersökningen (trots att jag förklarade att jag till och med pratat med deras röntgenavdelning!), och hon lät mig förstå att jag var allmänt konstig och osamarbetsvillig, som försökte framföra vad röntgenläkaren i Strängnäs ville ha för bilder, när det var min VåC-läkare som skrivit remissen!

Till slut skickade jag ett nytt meddelande till min VåC-läkare, där jag förklarade hela situationen, och bad honom kontakta röntgen för att förklara detta för dem. Jag vill ju inte vänta 2-3 gånger så länge som jag behöver, bara för att göra "fel" bilder, eller rätt bilder, tagna på fel sätt; har ju redan väntat i åtta månader på ett besök som vårdgarantin säger ska ske inom tre månader, så jag tycker att jag har väntat länge nog nu!Händelserik dag

Kategori: Film

Idag har varit en ganska händelserik dag. Förmiddagen var lugn och stillsam, sedan gjorde jag en mini-roadtrip till en grannstad för ett spännande möte. 
 
Därefter letade jag rätt på några stationer i Hitta ut-utmaningen, innan jag åkte hem och vilade lite.
 
 
 
- Det blev en ganska bra promenad idag med! :)
 
Ikväll var jag och Malka på bio och såg Mortal instruments - Stad av skuggor; en tekniskt riktigt snygg film, som jag verkligen kan rekommendera till alla som gillar fantasy/YA!

Livet...

Kategori: Eftertanke

Hitta ut

Kategori: Hälsa

Så har även jag (sist av alla?) blivit biten av Hitta ut. Eftersom jag har tackat nej till reklam så har jag inte fått någon karta i brevlådan, men J och D tipsade mig om denna roliga fritidsaktivitet.

Ikväll har jag irrat runt i mörkret och letat pinnar, en fick jag dock ge upp om; jag tror att någon måste ha flyttat den, för jag finkammade banne mig platsen, utan resultat! :(

 

 

Förkortningar

Kategori: Allt och inget

Diabetesläger

Kategori: Studier Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Just nu pågår ett läger för ungdomar med diabetes här i trakten, och idag var jag med några timmar. 

Föreläsningar av läkare och dietister blandas med fyspass, bad och lek. På kvällarna är det lite mys med film och lägereld med korvgrillning, med mera. Jag fick lära mig om kolhydraträkning, något som jag inte hade någon koll alls på innan, och är imponerad över hur duktiga ungdomarna är; de verkar ha full koll på det här!

För egen del var jag kanske mest intresserad av föreläsningarna, men det är kul att hänga med ungdomarna och höra vad de tycker; hittills verkar lägret vara uppskattat! 

 

Fyspass i solen med ledare från Friskis och svettis; en barnlek för aktiva ungdomar, tuffare för personalen..;)

Någon hittade denna söta kompis, som kanske eller kanske inte förvandlades till en prins eller prinsessa..;)

Motion?

Kategori: Eftertanke

Sep. 03, 2013

Kategori: Hemmet

Efter ytterligare en sömnlös natt med besvärlig smärta i rygg/bäcken och nervsmärtor i benen blev jag tvungen att avboka morgonens vattengympa; hade ännu inte sovit en blund, 1,5h innan jag skulle ha åkt iväg, och då gör det mer skada än nytta..:/

Efter mycket om och men lyckades jag i alla fall somna, framemot sextiden på morgonen, och klarade mig utan att ändå sova alltför länge.

Har under dagen pysslat lite i hemmet, sorterat papper och tittat på ett par avsnitt av Dexter -spännande!

Ikväll åkte jag iväg och hämtade två paket från PartyLite; ett stort och ett litet, innan jag tog en skön kvällspromenad och handlade lite grand. Skönt att få till träningen idag ändå, trots att natten var jobbig!

Fina blåsippor blommar fortfarande!

Hoppade högt när jag stötte på den här rackaren, som fick fnatt av vibrationerna i marken när jag kom gående, intet ont anande...
 
 

Tänk högt!

Kategori: Eftertanke

Slappardag

Kategori: Det dagliga livet

Efter en fullspäckad (om än mysig och jättehärlig) helg blev det en riktig slappardag idag!

Datakurs och bebismys

Kategori: Det dagliga livet

Efter ett sent sänggående igår kväll var det skönt med sovmorgon!
När jag vaknat till lite begav jag mig iväg till duktiga Ellen på Salong Le, för att bli höstfin.

 
- Sååå skönt att få ha fina fransar, även om en inte orkar stå och sminka sig varenda dag! 

Därefter gick resan till hembygden; kära mor hade köpt sig en bärbar dator inför skolstarten imorgon, och behövde hjälp med uppstart och instruktioner. Finaste Alice var också där med sina föräldrar, så det blev givetvis även en hel del bebismys och prat..;)
 

Ballongen passade perfekt på babygymet! :)

Så skönt och mysigt att krypa ihop under mysfilten och sova lite, när en har pratat och busat med faster och lekt i babygymet!

Har haft en supermysig dag med lilla hjärtat och hennes föräldrar, samt mor och far och broder Daniel!