Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Förändringens vindar...

Kategori: Jobbet

Det händer mycket på min arbetsplats just nu; nya dataprogram medför nya arbetssätt, och sommaren delas upp i tre semesterperioder istället för (som tidigare) två. Dessutom är många kära arbetskamrater på väg att sluta, antingen för att börja jobba inom andra verksamheter eller för att förkovra sig inom andra områden. Detta för givetvis med sig en viss oro bland oss som kommer att arbeta kvar; vilka nya arbetskamrater kommer vi att få? Det kommer givetvis att innebära en stor press på oss som har arbetat på kliniken ett tag, att lära upp de nya, och hjälpa dem att komma in i vårt arbetssätt och få kunskap om vår specialitet.Förutom infektionssjukvård är barn- och ungdomsmedicin det enda jag just nu skulle kunna tänka mig att arbeta med; det är också en oerhört bred verksamhet, där man stöter på det mesta, och ingen dag är den andra lik. Därför har jag sökt en specialisering inom barn- och ungdomssjukvård, på halvtid via Karolinska institutet. Jag ser fram emot det jättemycket, och tycker att det ska bli jätteroligt att lära mig nya saker! Eftersom den går på halvtid så sträcker sig utbildningen över två år, så jag har gott om tid på mig att "landa" i allt det nya som händer på jobbet innan utbildningen är färdig. Sedan får jag se vad som händer..;)

Du glömmer väl inte att besöka Studera vidares hemsida? - Antingen för att se vilka kurser som kan passa just Dig, eller också för att ge mig en extra röst i tävlingen..;)

Mys-Maja <3

Kategori: Husdjuren

Efter några dagar på sommarbete hos svärmor är Maja extra gosig :)


... och årets första fästing är avlägsnad, men det lär inte bli den sista!

Marsväder

Kategori: Det dagliga livet

När jag kommer ut från jobbet möts jag av denna syn:


- Ingen särskilt uppmuntrande syn, precis..:/ Håller tummarna för att det försvunnit när jag vaknar!
Vårtecknen blir dock fler för var dag, och det är å andra sidan desto mer uppmuntrande :)


Magnolian är bara dagar från att slå ut...


... busken där hemma har börjat blomma...


... till och med syrénbusken börjar grönska...

... och imorgon är det den första april!
-Har du kommit på några bra aprilskämt ännu?

Stämplar ut

Kategori: Jobbet

På väg hem för att sova efter nattjobb :)


Till det sista havet

Kategori: Musik

Från kylan in i värmen

Kategori: Musik

Insyn...

Kategori: Humor

Är det detta som kallas "insyn i rättssamhället"?


- Bild tagen från parkeringsplatsen utanför Skaraborgs tingsrätt.

Magnus Betnér IV

Kategori: Nöjen

Efter en dags arbete så begav jag och fästmannen oss, tillsammans med vår gode vän David, till Stadsteatern, där Magnus Betnér uppträdde. Han bjöd som vanligt på en superrolig kväll med många skratt, och efter föreställningen gick vi till en av stadens nya pubar, där herrarna tog ett par öl och undertecknad ett par Cola light.   

Vad är maxstraffet för övergrepp mot barn??

Kategori: Debatt

Läser på Text-TV om en man som blivit dömd till fem års fängelse för våldtäkter och andra grova övergrepp mot barn. Hovrätten skärper nu hans straff till 7 års fängelse. Mannen i fråga ska ha förgripit sig på fyra barn, och dokumenterat det hela. I hans hem fann polisen bilder på spädbarn som våldtas och bundna barn som våldtas, samt en halv miljon barnpornografiska bilder och 10 000 filmer! -Denne man har döms till 7 års fängelse!!!

Detta får mig att undra vad maxstraffet egentligen är för övergrepp mot barn, då jag tycker att denne man absolut gjort sig skyldig till så grova brott att han borde ha dömts till maxstraffet! Oavsett vilket så är ju straffet så lågt att man blir ledsen, illamående och arg- allt på en gång!!!

Myyyys!

Kategori: Aktuellt

Måste säga att denna bild på prinsessan Victoria och lilla Estelle är helt fantastiskt fin!

La chica Maritha

Kategori: Musik

Hörde på radion att Marcus Schenkenberg inte bara har spelat in en låt - Den heter dessutom La chica Marit(h)a, och givetvis är det mig den handlar om! ;)

Härliga vår!

Kategori: Det dagliga livet

Nu är verkligen våren här på riktigt, och det känns helt underbart!


Nu är Magnolian ytterst nära att slå ut... -Snart händer det!


Häcken vid vår parkeringsplats har börjat grönska!


... och idag såg jag de första Tusenskönorna i gräsmattan :)

Så sant som det är sagt!

Kategori: Eftertanke... Att den dessutom är bedårande söt skadar ju inte..;)

PS: PS: Glöm inte att kika in på Studera vidares hemsida, om du också funderar på att läsa någon kurs i höst, eller om du bara vill hjälpa mig att vinna en tävling!

Föredrag på IVA

Kategori: Undervisning

Idag hade jag och Helena föredrag på IVA; vi hade blivit inbjudna att berätta om vår magisterstudie- Vårdpersonalens kunskaper om basala hygienrutiner. Det var en stor uppslutning, och alla verkade tycka att det var intressant, och det gör ju att det blir ännu roligare för oss att berätta om vår studie! 

PS: Glöm inte att kika in på Studera vidares hemsida, om du också funderar på att läsa någon kurs i höst!

Studera vidare!

Kategori: Studier

En kunskapstörstande bokmal som jag själv måste ju bara rekommendera Studera vidares hemsida, där alla program och kurser på universitet och högskolor i Sverige finns bekvämt samlade på en och samma plats! Här finns även annan viktig information om Dina studier samlat; viktiga datum, exempelvis för hogskoleprovet, sista anmälan till program/kurser och mycket annat, och även information om vad det egentligen innebär att studera på en högskola/universitet.

Till dig som går och funderar på att studera vidare, men inte riktigt vet om du vågar, klarar av det, eller något annat, så kan jag bara säga: Go for it! Med ökad kunskap växer självförtroendet, och du kommer att hitta vägen till, och få lära känna en helt ny del av ditt jag. Utmaning och stimulans skapar stordåd!PS: Det är inte bara bokmalar och nördar som studerar på universitet och högskolor..;)
- och ja, det är en tävling jag deltar i, där jag kan vinna en fin dator, i-pads och annat trevligt, så klicka på länken för att ge mig några extra röster, om inte annat...

Jag har blivit buzzad!

Kategori: Det dagliga livet

Jag har ju själv då och då uppdrag som Buzzador, men idag var det min tur att bli buzzad :) Det var min fina nya arbetskamrat L, som buzzade Niveas antiperspirant Pure&Sensitive, som jag själv hade oturen att inte komma med i. Nu fick jag en jättesöt liten flaska ändå, tack vare snälla L!Ett extra plus när man arbetar inom sjukvården är att de är parfymfria!

Ramalama (me on your side)

Kategori: Musik

... Minner om en svunnen tid -Lööövely!

Äldre vs barnen..:/

Kategori: Debatt

Att vi i Sverige blir allt äldre, och därmed allt sjukare (med hög ålder kommer oundvikligen ett antal sjukdomar) är väl knappast någon nyhet för någon. Nu har Katrineholms kommun räknat på hur mycket större kostnaderna kommer att bli med den större andelen äldre i samhället, och kommit fram till att redan 2020 kommer den årliga kostnaden för äldre- och handikappomsorgen att ha ökat med hela 125 miljoner kronor. I samma mening säger man att detta motsvarar 1400 dagisplatser! Jag blir såå trött på att kostnaderna för de äldre alltid måste ställas i relation till vad det skulle innebära för barnen. Måste det vara ett motsatsförhållande mellan barn och äldre?? Det finns väl ingenting som säger att kostnaderna för de äldre måste tas från barnen- eller??? De äldre idag har väl, om några, förtjänat att tas väl omhand, efter ett långt och slitsamt liv! Vad är alternativet- Ska vi knuffa dem nedför ättestupan, så att vi kan få dagisplatserna istället? Behövs ens 1400 fler dagisplatsr i Katrineholm??? Så många frågor, men svaren uteblir..:(

Vapenlagar och Open Carry

Kategori: Debatt

Det stora landet i väst upphör aldrig att förvåna mig. En ny trend är tydligen så kallat "open carry", det vill säga att man bär sitt/sina vapen synliga (för det är klart att alla går omkring med ett eller flera vapen- eller..?). Vapenhandlarna har gjort en storsatsning på kvinnor, och börjat tillverka små rosa revolvrar- Som tydligen säljer som smör i solsken!

Amelia pratar med "en helt vanlig amerikansk kvinna", som- så klart har sin rosa Smith&Wesson väl synlig i byxlinningen. Hon kan inte tänka sig något tillfälle då det skulle vara olämpligt att bära vapen- Inte ens på bröllop eller begravningar. Hon tror att det verkar avskräckande att hon bär sitt vapen väl synligt, att ingen skulle våga ge sig på henne eller hennes barn när de ser att hon bär vapen, och således (troligen) kan försvara sig.


-En fin liten väska får du också på köpet..:/

Efter skolskjutningar såsom den i Columbine, och andra liknande händelser så tycker jag som svensk och vapenmotståndare att det vore självklart att man allvarligt borde överväga att skärpa vapenlagarna, och det rejält. I Texas och andra delstater runt om i USA tänker man istället tvärtom; att det krävs fler skjutvapen för att förhindra dödsskjutningar liknande den som skedde på Columbine High school... Hur tänkte de nu???

Varje dag skjuts 80 personer till döds i USA, och en undersökning visade att människor som bär vapen löper ca fem gånger högre risk att bli skjutna och dödade än de som är obeväpnade.Det är bara att återigen konstatera att våld triggar våld, och att somliga blir oerhört provocerade av allt som kan tolkas som någon form av maktdemonstration- jag kan bara föreställa mig hur provocerande dessa människor skulle uppleva det att möta någon med en revolver väl synlig i byxlinningen...

- "Vapenförespråkarna menar att ett beväpnat samhälle är ett tryggt samhälle, men det skulle bara vara sant om folk aldrig drack sig berusade, aldrig blev arga eller fattade dåliga beslut. Men vi är mänskliga och gör misstag. Med vapen riskerar de misstagen att bli dödliga."

Bra där, Birro!

Kategori: Debatt

Marcus Birros krönika är så bra att ni bara måste gå in och läsa den i sin helhet!"Beviset för deras betydelse och det enda argumentet man egentligen behöver för att ge dem rätt i lönesnacket, är just att en av samhällets grundpelare hotar att rasa om de strejkar."

Babyyoga eller barnmisshandel??

Kategori: Debatt

Runt om i världen har babyyoga blivit en ny stor trend, och då menas inte den typ av babyyoga som vi i Sverige är vana vid, där mamman gör lugn yoga och bebisen ligger på en filt bredvid, eller får vara i mammans famn, som tyngd- Nej i Polen och de länder som influerats av dem, slängs bebisen runt som en trasdocka, hållen i armar eller ben!

Kontroversiell Lena Fokima bor i Dahab i Egypten och håller kurser för föräldrar som vill lära sig hennes metoder. På de här nytagna bilderna svingar hon lilla Polina, medan de ryska föräldrarna Alexey och Katya står vid sidan och tittar på.

Instruktören på bilden är en rysk kvinna som numera bor i Egypten, och håller kurser för föräldrar som vill lära sig hennes metoder. Hon menar att denna typ av "yoga" främjar barnens utveckling; de lär sig att läsa, sjunga och simma tidigt och tränar sina händer och armar.De svenska barnläkare och -sjuksköterskor som ser filmen på "babyyogan" blir däremot mycket upprörda; När bebisen svingas runt på detta sätt utsätts hjärnan för hastiga och repetativa rörelser av en typ som kan ge shaken baby syndrome, och bestående hjärnskador! En bebis hjärna är inte fullt utvecklad; den har en geléaktig konsistens och kan skikta sig vid omild behandling. Dessutom är bebisens leder och ligament inte fullt utvecklade, och vid denna typ av rörelser är risken stor för att lederna i armar och ben ska hoppa ur led!

Djurplågeri, igen..:(

Kategori: Aktuellt

Läser om två killar i 30-årsåldern som har jagat en järv med scooter, för att sedan köra över den minst fem gånger, innan den till slut dog, av kraftiga krosskador mot huvudet och intryckt skallben. Då tog de med den och slängde den i en tjärn, 12 kilometer från platsen! Enligt förundersökningen kan den grymma jakten ha pågått i flera dygn!Länsstyrelsens naturbevakare fick tips om händelsen i april 2010, och idag ställs männen inför rätta, misstänkta för grovt jaktbrott. Åklagaren yrkar på två års fängelse, eftersom järven dödats på ett synnerligen plågsamt sätt, och dessutom tillhör en utrotningshotad djurart. Hoppas innerligt att de får det straffet- Det ska kännas att vara så grym mot djuren!

Själva erkänner männen att de befunnit sig i trakten, men förnekar att de skulle ha något med det inträffade att göra. Hur järvens blod och hårtussar hamnat på deras scooter kan de inte svara på...

Vart jag mig i världen vänder...

Kategori: Musik

Gillar verkligen soundet i denna låt; den har ett skönt gung!Det svänger ju, grabben!

Cellprov..:/

Kategori: Det dagliga livet

Idag är det dags för en av de absolut värsta sakerna med att vara kvinna- Cellprovet..:/
Jaja, det är bara att bita ihop och få det gjort, det är ju en viktig sak, som jag skulle önska att ingen kvinna struntade i, bara för att det är obehagligt! Kom ihåg att cellförändringar och livmoderhalscancer är lättare att behandla ju tidigare det upptäcks!

50-årskalas!

Kategori: Det dagliga livet

Idag hade min kära arbetskamrat M 50-årskalas, med sopp- och tårtbuffé. Det var en mycket trevlig tillställning, med en massa både kända och okända människor. M är en väldigt social och energisk person, som har ett stort kontaktnät och ett ännu större hjärta; festen var därför en multikulturell upplevelse, med soppor från de olika länder hon bott i och gäster med ursprung från alla världens hörn.


M önskade främst en gåva till Amigos arbete för barn och ungdomar i Colombia, men hon fick allt lite personliga blommor och presenter ändå..;) Detta är för övrigt sååå typiskt M; till och med på sin egen 50-årsdag så tänker hon mer på andra än sig själv, hon har ett hjärta av guld!


Det bjöds på härlig tårtbuffé...


Många ville hålla tal, även dottern som var "lite rebellisk", och talade trots att fadern sagt att det bara var han som skulle hålla tal..;) Somliga bjöd även på skönsång, musik och dans! Här håller födelsedagsbarnet själv ett tacktal.

Tack M, för att jag fick komma på din härliga fest!
-Jag vill gärna ha recepten på de goda sopporna...

Look what they've done...

Kategori: Musik

My heart still beats for you

Kategori: Musik

Vad är det för land vi lever i???

Kategori: Debatt

Läser den oerhört starka berättelsen om "Lola", som skulle åka till en närliggande stad för att göra intagningsproven till universitetet när hon var 17 år gammal. Bussen gick sönder, och hon fick lift med ett par välvårdade killar, som tillsammans med fem andra män våldtog Lola i flera timmar, tills hon lyckas få tag i en kökskniv och hugger en av dem i magen. Polisen tillkallas, eftersom man i Nigeria inte kan få sjukvård för kniv- och skottskador om man inte kan visa upp en polisanmälan. Lola grips och fråntas alla sina papper, identitetshandlingar och annat. På nätterna kommer polismännen till hennes cell, de slår och våldtar henne...

En vänlig kvinnlig polis berättar efter tre månader att mannen Lola skurit kommer från en mäktig familj, och nu har dött av sina skador. Man har hållit en skenrättegång, och Lola kommer att dömas till döden eller livstids fängelse. Den kvinliga polisen hjälper dock Lola att fly- Från fängelset och från landet.

När hon kommer till Sverige förs Lola till en lägenhet, tom sånär på en madrass på golvet. Snart börjar det dyka upp rader av män. Män som har sex med henne i olika ställningar och på olika sätt. Efter några dagar lyckas Lola fly även härifrån, och springer tills hon träffar på en kvinna som hon bönfaller att hjälpa henne. Kvinnan tar henne till Migrationsverket. Av någon anledning polisanmäls inte det Lola har varit med om, och hon blir inte undersökt av någon läkare. Detta är givetvis faktorer som ligger Lola i fatet när hon sedan söker asyl i Sverige. I asylansökan pekas på tre bidragande faktorer till att Lola söker asyl:
1. Hon är förföljd som kvinna.
2. Hon behöver beskydd.
3. Särskilt ömmande skäl, på grund av allt hon blivit utsatt för sedan hon skulle göra intagningsprovet till universitetet, den där dagen för tre år sedan.

Lolas asylansökan avslogs. Man tvivlar inte på att Lola blev våldtagen i fängelset, men menar att detta beror på enskilda individer, och alltså inte riskerar att upprepas. Man finner det också "osannolikt" att Lolas kidnappare skulle ha tagit henne till polisen, och blivit utsatt för en skenrättegång -Detta trots att den lag om sjukvård vid skär- och skottskador finns i Etiopien, och det är välkänt att den etiopiska polisen är korrupt och att sexuella övergrepp sker systematiskt, samt att skenrättegångar är vanligt förekommande!

När Lolas övarklagan skulle behandlas i Migrationsdomstolen bad hon att själv få tala i rätten, så att nämndemännen själva skulle få höra henne berätta sin historia, och avgöra hennes trovärdighet. Denna begäran avslogs, och Lolas berättelse bedömdes i Migrationsdomstolen vara alltför "vag", och därmed inte trovärdig. Detta utan att de ens hört Lola själv berätta sin historia!

Ingenting talar i nuläget för att Lola, eller hennes son ska få stanna i Sverige. Frågan man inte kan undgå att ställa sig är vad som egentligen krävs? Vad är egentligen "synnerligen ömmande skäl", när varken 90-åriga Ghanna eller Lola omfattas av detta? Hur mycket värre kan det bli?

Lola har varit med om ett helvete.

Idioter..:/

Kategori: Det dagliga livet

Det är konstigt hur man påverkas av människor i sin omgivning, från att ha varit på topphumör så blev det plötsligt så här, efter ett enda litet samtal..:/

Det var bara en dröm..:/

Kategori: Det dagliga livet

Jag blev kontaktad av en före detta arbetskamrat, som talade in på mitt mobilsvar att hon ville att jag skulle ringa upp henne. Efter en paus berättade hon att de ville att jag skulle komma och jobba hos dem i sommar, "Men lönen kan vi ju tala tyst om... Nej, vad 17- Du får 80 000 kronor om du kan jobba hos oss en semesterperiod (det vill säga en månad)!" Jag gick och funderade över erbjudandet, vägde för- och nackdelar mot varandra, men lutade väääldigt mycket åt att ta det fina erbjudandet. - Då ringde väckarklockan, och jag vaknade ur min dröm..:/

Märkligt...

Kategori: Jobbet

Vilken märklig tillvaro man har som vårdpersonal egentligen... Man delar ibland patienternas allra svåraste stunder i livet, och får ta del av sådant som kanske inte ens de allra närmaste känner till; händelser, reaktioner och rädslor får vi ta del av, och vi kommer att stå våra patienter väldigt nära under den tid vi tillbringar tillsammans. När den aktuella sjukdomen så är botad och patienten blir utskriven så bryts dessa band helt plötsligt, och vi träffas kanske aldrig mer...

Anna Ternheim

Kategori: Musik

Gårdagskvällen tillbringades på Stadsteatern, där jag tillsammans med Annika och Désirée avnjöt en underbar konsert med Anna Ternheim och Dave Ferguson.

Till att börja med så var scenen fantastiskt inredd, vilket bidrog till att man fick den där mysiga "vardagsrumskänslan", trots att vi var ett antal personer som i själva verket befann oss på en teater...Även den dämpade, varma belysningen bidrog till den mysiga och intima stämningen...


Shoreline... <3Tusen tack, Anna och Dave, samt Annika och Dessan, för en fantastisk kväll!

Nu grönskar det

Kategori: Musik

Favoritvisan med favoritartisten, kan det bli så mycket bättre? Nu kan det få ta fart ordentligt med grönskan!

Hultsfred?

Kategori: Musik

The Cure, Slash, Anna Ternheim, the Cardigans spelar Grand Turismo akustiskt... Blir en aning sugen på att åka till Hultsfred och jobba i år, med den lineup'en... Har ett gött gäng sköna syrror som är sugna på att hänga med, så det får nog bli så!

Common people

Kategori: Musik

My Chemical Romance har visst gjort en helt OK cover på underbara Common people...Fast, det är klart, han är ju ingen Jarvis... <3Underbart med lite nostalgi, så här på kvällskvisten.. <3

Den skånska hiphopen...

Kategori: Musik

Den vackra skånska hiphopen kommer till Skaraborgsmetropolen TibroFestival UppåNer (bara namnet- klockrent!) och rör om i grytan med en "picknick-spelning" (undrar om han vet om det själv?) den 5/6! Är du det minsta nyfiken på att se hela Tibro sätta händerna i taket så kommer du dit!

Klurar...

Kategori: Det dagliga livet

Går och klurar över min tatuering, har nog bestämt mig nu..;)

Ingen soldat

Kategori: Musik

"Ställ mig inte i ett led, du får mig aldrig att stå still- Jag fungerar inte då. Jag är ingen soldat- jag tänker inte så."

Tvivel

Kategori: Musik

Migrän och tandläkaren...

Kategori: Det dagliga livet

Vaknade ett antalg gånger inatt på grund av att jag hade migränen from Hell, men halvsovande och trött som jag var så gick jag inte upp och tog migränmedicin, utan tänkte "Det går nog över, bara jag kan somna om...", vilket det inte gjorde..:/ Nåväl, till sist bestämde jag mig dock för att lämna sängvärmen, och gå och ta den förbaskade migränmedicinen, och den lindrade det värsta.Som om detta inte vore nog så var det dags att gå till Tandläkaren, ett helt år sedan förra gången, så jag var en aning nervös..:/
Jag hade i alla fall tur; inga hål, och jag fick höra att jag ska fortsätta att sköta mina tänder på detta fina sätt! -Skönt att höra!! :)


Tittarstorm efter Mello!!!

Kategori: Aktuellt

Tydligen har det varit tittarstorm efter Melodifestivalen; svenska folket rasar, med andra ord, och stämningen har tydligen varit "hatisk"! Orsaken är dock inte det vanliga i de här sammanhangen, att "fel låt vann". -Nej, det är mycket allvarligare än så! Tydligen visades en kvinna med orakade armhålor i TV-sändningen!!!vet man att man lever i ett I-land, befolkat av en massa lågintelligenta människor med alldeles för mycket tid...

Älskad och hatad...

Kategori: Jobbet

En aningens virrig och något argsint dam hade pratat mycket med Dr C. Dagen efter stod hon utanför sitt rum och ropade i korridoren: -"Doktorn, doktorn! Kom hit doktorn! Jag måste få prata med doktorn!" När han väl kom dit, någon timme senare, så fick han istället höra: -"J**la doktorn!" Så kan det gå; ena stunden är man älskad och eftertraktad och nästa stund är man hatad- Det vill till att inte ta det personligt!

Infektionssjukvårdskomik :)

Kategori: Jobbet

En patient som lidit av långdragen feber kom in till akuten och lades in på sjukhuset. Vårdpersonalen fick den fina ordinationen att blododla honom X3 om han fick "frossa, feber eller kände sig svettig", vilket resulterade i inte mindre än 18 (!!) blododlingar på två dagar!

Man tar en blododling för att se om det växer bakterier i blodet, det vill säga om patienten har en blodförgiftning. I normala fall så tar man blododling X2, det vill säga en aerob och en anaerob flaska i varje arm. Om man misstänker att patienten kan ha en hjärtklaffsinfektion (endocardit) så brukar man blododla X3, det vill säga att man tar ett flaskpar från ytterligare ett insticksställe. Detta på grund av att dessa bakterier ofta är så lågvirulenta att de kan vara svåra att fånga i blododlingen. Nu hade man alltså tagit inte mindre än 18 flaskor, och alltså blododlat inte mindre än sex gånger, vilket är en aning överambitiöst (särskilt nu, när vi ska spara 100 miljoner)...

Anja Pärson slutar!

Kategori: Aktuellt

- och jag kan riktigt höra min käre lillebror säga "Det var på tiden!"
Han har sedan ett par år tillbaks sagt att hon borde lägga skidorna på hyllan; "Hon är för gammal och för tjock, och dessutom så åker hon ju bara ur!"

Dagens eloge!

Kategori: Jobbet

Dagens eloge går till Dr C, som ringde från MAVA för att fråga om han kunde komma med en patient.
- "Jag ska ju ändå gå ner, så jag tänkte ta med mig honom, går det bra, eller ställer det till bekymmer för er?" -Nej, inte alls; vi är bara tacksamma!
När han lämnat av patienten inne på rummet och presenterat oss för varandra så tog han med sig rullstolen tillbaks till MAVA igen, på vägen till lab.
-"Jag går ju ändå förbi MAVA när jag ska till lab, så jag tar med mig rullstolen tillbaks..."

Bra jobbat, Dr C- Så gör man sig populär bland övrig personal!

Vårens första dag!

Kategori: Musik
Nu har äntligen snödropparna kommit utanför vårt hus; ett säkert vårtecken!

Bra Vibrationer...

Kategori: Musik

Mellokväll med Bra Vibrationer på jobbet- Med finaste arbetskamraterna! <3Tycker att finalfältet var brett och roligt i år! Coola Loreen vann, men i mina öron hade det lika gärna kunnat bli Thorsten, Top Cats, Danny, eller någon av de andra som vann- För att inte nämna herr Ranelid, förståss! ;) Även Molly har blivit vuxen, och visar att tiden i LA har hjälpt henne att bli en internationell artist!

Guldkorn

Kategori: Jobbet

För ganska länge sedan hade vi en liten dam inalgd hos oss på grund av lunginflammation. Damen ifråga var en aning dement, och kunde även vara lite argsint. En dag gick en ur personalen och tittade till henne, via slussen vi har som en liten "hall" in till varje patientrum. Hon försökte smyga så att damen inte skulle höra henne och bli orolig, men möttes av en utsträckt tunga och en grimas! :)

När en annan undersköterska skulle hjälpa henne med någonting en annan dag så satte sig damen och andades ut riktigt djupt och hostade lite mot USK:an, varpå hon sade "Dä smettar!", på bredaste västgötska!

-Kan man bli annat än full i skratt, och glad över dessa underbara damer och herrar man råkar på när man arbetar som vi? Vardagen är full av små guldkorn när man arbetar inom vården!

Full rulle!

Kategori: Jobbet

Kvällen på jobbet började relativt lugnt och bra, för att sedan successivt öka i intensitet- Precis som det ska vara! Blev kvar till närmare 23, för att ta hand om en dålig patient, så att nattpersonalen hann rapportera- Då kändes det skönt att inte jobba dag imorgon, utan få sovmorgon, för att gå på kvällen igen!

Annars märks det verkligen på jobbet att influensan fullkomligt har exploderat de senaste veckorna; vi har många patienter med influensa, och märker att även andra avdelningar på sjukhuset har det, genom att de ringer och rådfrågar oss och kommer och lånar Tamiflu..:)Årets influensa A, H3N2, ser ju riktigt kärleksfull ut, om än en aning diffus!

Hjärtats slutna rum

Kategori: Musik

Underbar sång, framförd av en mångsysslare av rang, med en fantastisk röst och mycket känsla!

??

Kategori: Aktuellt

Hihi... Läser att Loreen har drabbats av "ett magvirus som kan leta sig upp genom halsen"... -Är det inte just det som magsjukevirusen brukar göra (om de inte tar den andra änden..;))??

SKÄRRAD Loreen har ett magvirus som kan leta sig upp i halsen.
Oavsett vilket så hoppas jag att Loreen kryar på sig, så att hon kan prestera på topp i morgondagens final!

Tjuvlyssnat...

Kategori: Det dagliga livet

- "Idag ligger vi illa till..."
"Råkade" höra mina två manliga kollegor diskutera Internationella kvinnodagen, hörde tyvärr dock inte slutet på diskussionen..;)

Har delade känslor kring det där med en kvinnodag; håller främst med Okyee om att varje dag borde vara/väl är till för både kvinnor och män, lika mycket..? Inser dock att det tyvärr verkar behövas en kvinnodag ett tag till, då vi fortfarande har lägre lön än männen för samma arbete, och antalet kvinnor i chefsposition snarare minskat de senaste åren..:/

Jag passar på att göra lite extra PR för Kvinnohuset och Kvinnojouren Tranan, som stöttar utsatta kvinnor i Skaraborg!

domestic-abuse-hear494

Hemlig beundrare??

Kategori: Det dagliga livet

Idag har jag fått ett fint paket, från en hemlig beundrare..;)

Ansiktslyft?

Kategori: Aktuellt

Junior har gjort flera skönhetsoperationer, bland annat en bukplastik och ett ansiktslyft.
Jaja, skönhetsoperationer börjar ju bli alltmer vanligt, tänker du säkert nu, men det speciella i det här fallet är att Junior är ...en hund, och dessutom en blodhund!

Ärrad På bilden syns ­Juniors ärr på huvudet. Nu är han helt återställd.

Matte Denise Smart (!) berättar att Junior är såå mycket lyckligare efter sina operationer.
-"Han har blivit av med flera år, han ser ut som en unghund igen. Före operationen var han less och såg ut som en grinig gammal gubbe. Nu är han mer rörlig och har fått en nytändning på livet."

Själv har jag svårt att tänka mig att någon, och allra minst en blodhund, blir lyckligare av ett ansiktslyft...

Pollen?

Kategori: Det dagliga livet

När jag åkte hem från jobbet igår kväll började det singla små flingor i luften... Snö? -Nej, det var...pollen! -Eller..? Efter ett samtal med kloka Nanny är jag också nästan övertygad om att det kan vara sågspån..;)


Jädra snickare till att såga! *Hötter med näven*

Det är ju vår, ju..:/

Hur ser DU ut??

Kategori: Det dagliga livet

Har bestämt mig för att bli bättre på att använda mina glasögon! Livet blir ju så mycket enklare om man faktiskt ser..;)


Ikväll har jag faktiskt lyckats att ha på mig glasögonen hela kvällen, på jobbet!

Om livet är roligt så har det varit för kort

Kategori: Humor

Dagens groda

Kategori: Jobbet

Dr E kommer in till en patient i 20-årsåldern, står och pratar en liten stund och säger plötsligt: - "Är du lite trög, eller??" -Varpå patienten svarar, en aning nedslaget - "Ja, jag är nog inte så smart..."

- I själva verket hade Dr E börjat fundera över om patienten möjligen kunde ha hjärnhinneinflammation, och inte bara luftrörskatarr (då blir man en aning seg mentalt, och kan känna sig just trög...), men det lät ju inte särskilt trevligt, och den stackars patienten tog det precis som det lät och svarade uppriktigt..:/

Tack U-B!

Kategori: Jobbet

Ikväll tackade vi av en riktig gammal trotjänare och klippa; vår underbara undersköterska U-B, som har arbetat på infektionskliniken sedan 1979- det år jag föddes började hon att arbeta på kliniken- tänk er vilken oerhörd kunskapskälla som numera fattas oss!

    
Kvällen startade på Bowlinghallen, där vi hade jätteroligt även om inte alla var lika duktiga..;)


Fina F kollar in motståndet...


Lag nr 2 var vinnarlaget (i våra egna ögon, och om man räknade vilka som var snabbast..;))


Efter bowlingen begav vi oss till restaurang Kryddan, där de hade lagat mat så att hela köket glödde, för att hinna få allt färdigt till hela vårt sällskap!


På Kryddan hade de renoverat sedan jag var där senast, och fått en riktigt mysig orientalisk touch.


Allt sammantaget så var det en jättetrevlig kväll i goda vänners lag, även om det är tomt utan U-B på jobbet så unnar jag henne allt gott i pensionärstillvaron! Jag vet till exempelvis att alla pensionärer från kliniken (eller friherrinnor, som de kallar sig) som kan och vill, träffas med jämna mellanrum, fikar och har det trevligt ihop. Det tycker jag är mysigt; vi pratade om det ikväll, att vi som arbetar ihop under flera år kommer varandra så nära. Dels så träffas vi så ofta och intensivt, och dels så delar vi verkligen allt; Livets med- och motgångar, vi delar livets svåra stunder och har även oerhört roligt ihop- En sådan närhet kan man inte bara kasta bort!

Dagens groda

Kategori: Jobbet

Min underbara arbetskamrat C berättade härom kvällen om när hon skulle skriva in en ny patient, och säger: - "Kan du stå på dina ben, eller har du problem med nerverna?"

- Hon menade nervpåverkan/-skada i benen, men det lät ju väldigt roligt för en oinsatt!

Försäkringskassans syn på sjukdom...

Kategori: Debatt

Försäkrningskassans syn på sjukdom förstår jag mig inte riktigt på (inte alls, om jag ska vara ärlig...). Jag tror säkert att somliga som är långtidssjukskrivna (exempelvis dem med långvariga ryggbesvär/knäbesvär eller annat) kan utföra vissa sysslor, såsom lätt kontorsarbete. Det är dock en stor skillnad på detta och att den som är cancersjuk och genomgår cytostatika- eller strålbehandling eller andra kroniskt svårt sjuka, såsom den man jag läste om i kvällstidningarna, som lider av muskeldystrofi och därför inte kan stå eller gå mer än en liten stund varje dag- Då anser jag det vara ganska självklart att man inte kan utföra något arbete; Man ska ju ha någon form av livskvalitet också, och har dessa människor någon bra stund om dagen så tycker jag att det är orimligt att de ska lägga denna stund på ett arbete (som de ändå känner att de inte orkar/klarar av), bara för att sedan vara helt utslagna resten av dygnets timmar!!! Bättre då att de kan få ägna sina bra stunder åt att verkligen leva; tillbringa tid med nära och kära, läsa en bok eller njuta av naturen en stund!

Särskilt i dessa tider, när arbetslösheten bara ökar så ser jag det som en orimlighet att uppfinna olika former av sysselsättning åt dem som egentligen är sjuka, eller tvinga tillbaks dem till ett jobb de inte längre klarar av- Ge jobben till dem som är friska, och som klarar av att arbeta!


Det finns säkert något jobb du kan utföra också, där man inte behöver stå, gå, prata eller... andas!

Frostigt...

Kategori: Det dagliga livet

... var det imorse när jag gick hem från jobbet- Ingen vår i luften idag inte!
Ulrik Munther...

Kategori: Aktuellt

Det här med hysterin kring Ulrik Munther... Inte 17 kan vi skicka en Emil i Lönneberga-look alike som inte ens har kommit i målbrottet till Azerbadzjan och Eurovision! Jag kan också tycka att han har en ganska skön röst (förutom att han låter som en skön röst på en tjej- Jag skäms att säga att jag förväxlat honom och fantastiska Moa Lignell..:/), men vad händer när han (äntligen) hamnar i puberteten, och målbrottet?? Är han inte dessutom väääldigt sen i puberteten- Läser idag att han är 18 år (jag hade inte tippat på en dag över 15!)!!!- Inte 17 kan vi skicka Emil i Lönneberga till Eurovision!


Ulrik för några år sedan?

Party Lite visning

Kategori: Party Lite

I eftermiddag hade jag Party Lite visning hos Lena. Trevligt som vanligt, och hon hade flera roliga saker att berätta! :)Välkommen vår!

Kategori: Det dagliga livet

Finns det något underbarare än när naturen tinar och vaknar till liv, och världen med ens börjar bli så mycket ljusare och gladare?
Ni behöver inte titta så noga på min smutsiga vindruta- Se på sooolen!


Ett säkert vårtecken är när Magnolian på jobbet får knoppar och (senare) blommar!

Vad 17 är grejjen med Måns Möller??

Kategori: Humor

Har aldrig förstått mig på Måns Möller; tycker att han är allmänt gapig och jobbig, och orkar inte ens lyssna på vad han säger..:/ När jag väl orkar lyssna så tycker jag bara att han är barnslig och uppenbar, och jag ångrar att jag gjorde mig besväret! (Att han dessutom ser ut som en förvuxen barnunge kan han ju inte rå för, men han behöver ju inte framhäva sin "look")...Den kvinnliga motsvarigheten till herr Möller är Christine Meltzer. I mina ögon är de samma skrot och korn, men av olika kön... Uppenbarligen är de ju dock båda populära, för att inte säga folkkära, så nu undrar jag om någon av Mina Kära Läsare kan förklara för mig Vad 17 grejen är med Måns Möller och Christine Meltzer???Själv föredrar jag (uppenbarligen) en mer lågmäld och intelligent humor, som Magnus Betnér - och just därför ska jag och fästmannen, tillsammans med vår gode vän David, passa på att gå och kolla på honom när han kommer hit till sta'n (29/3).


(Att han är trevlig att titta på också gör ju inte saken sämre..;))

Heeej Youngblood! -Här luktar det förväntningar och Clerasil...

Kategori: Musik

-Mitt i prick av Ana Gina..;)

Jag tippade på Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern, Top Cats och Sean Banan ikväll. Glömde visst av att tippa mellan Andreas Johnson och Timoteij- och glömde dessutom bort vilka det var strax efter att de hade framfört sina bidrag- så stort intryck gjorde de...

Thorsten lyckades ju tyvärr att glömma bort texten, men det gjorde inte så mycket- Pensionärerna Christer&Lotta slog han med råge ändå! Nice det där med Barfotabarn (och Lotta då, förstås...).!

Roligast vore trots allt om Top Cats eller Sean Banan vinner hela rasket! -Jag tror vi måste visa att vi har kommit över det nordiska svårmodet (eller ska vi bejaka det, och skicka Thorsten, med sin Revolutionsorkester??)!

Nu till semifinalen!
Här röstar jag på Top Cats samt Thorsten Flinck och revolutionsteatern, Vad tror Du??

Tycker dock att det är nice att lilla Estelle får vara med i Mello redan )med Sean Banan)! -Gissar på att hovet rasar imorgon..;)

Kan inte heller riktigt smälta att Den Stora Festivalen går av stapeln i Azerbadzjan- Av någon underlig anledning känns det som ett skämt..;)

Wohoo, jag tippade heeelt rätt igenom hela spektaklet! Tror att jag ska tippa på riktigt nästa gång :)

Gerillabroderi

Kategori: Humor

Det har ju blivit alltmer populärt med olika former av handarbete bland ungdomar idag; stickning, virkning och så vidare... Då tar en 92-årig kvinna i Gislaved handarbetet till en helt ny nivå; hon tar de gamla klassiska ordspråken och ger dem en liten twist...

Mirakel?

Kategori: Musik

Björn Ranelid har under veckan hotat med att hoppa av Melodifestivalen, på grund av att han känner sig mobbad. Ärligt talat; han visste väl redan innan exakt hur delat svenska folket är i sina åsikter och känslor gentemot honom, varför kom det som en överraskning att han fick en hel del kritik för sin medverkan i Mello??

Kanske var det det faktum att det främst är andra artister som har kritiserat honom och kallat hans bidrag "ett skämt"- Väger det över att svenska folket uppenbarligen gillade honom och Sara Li?Jag är, precis som Andreas Johnsson, inne på att det hela bara var ett enda stort PR-trick; Ranelid var ju överlycklig över att ha gått till final, och han vill inget hellre än att uppträda där!

Influensan slår rekord på rekord...

Kategori: Sjukvård

Just nu härjar influensan som allra bäst (eller värst, beroende på hur man ser det..;)).
Rekordmånga är smittade, läste att vi inte haft så många verifierade fall en och samma vecka sedan 1993. Om det sedan beror på en verklig ökning eller på en ökad provtagningsfrekvens är ju (som alltid) svårt att säga...

Jag säger dock som jag brukar; De vanliga förkylningarna härjar också, som vanligt, och man har inte influensan "bara" för att man är förkyld! Då krävs hög feber (39->40 grader), ont i kroppen och luftvägsbesvär. Ofta blir den som har influensan väldigt obstruktiv, det vill säga "tät" i luftrören och bröstet. Hostan kan vara hård och skrällig och man blir allmänt utslagen.

För att undvika smittspridning gäller samma gamla vanliga hygienregler:
* Hosta/nys i armvecket- inte i handen (eller rakt ut)!
* Tvätta händerna ofta och noggrant med två och vatten.
- Det skadar inte att därefter desinfektera händerna med handsprit, som numera finns att köpa i var och varannan matvarubutik.
* Undvik att peta dig i näsan/ansiktet- Här är antalet viruspartiklar som allra flest!
* Stanna hemma när du är sjuk! Detta gäller givetvis även barnen, som inte ska gå till dagis eller skolan när de är sjuka. Detta av omtanke både om eventuella arbets- eller klasskamrater, men även om den sjuke själv- Man är inte på topp när man är sjuk, och att gå till arbete/dagis/skola är då oerhört påfrestande, och kan till och med förlänga sjukdomstiden avsevärt! Bättre att stanna hemma och pyssla om sig/barnen lite grand, så att man/de snabbare blir frisk! Stanna hemma 48 timmar efter att febern gett med sig (alternativt sista "utgift", om vi talar om magsjuka/Calicivirus), så att du hinner bli smittfri och hinner återhämta lite krafter innan det är dags att jobb/gå till skolan.
* Undvik stora folksamlingar, och undvik att ta i hand under den period som influensan härjar som bäst.

Du som tillhör en riskgrupp: Vaccinera dig! Nu kan det vara för sent att vaccinera sig mot årets influensa, men det är värt ett försök. Vaccinationen skyddar inte helt mot influensan som sådan, men den skyddar mot svår lunginflammation och död till följd av influensan. - Ett klokt val, alltså!

Vad är grejen med musikalavsnitt??

Kategori: TV

Varför, varför envisas alla TV-serier nu för tiden med att ha minst ett musikalavsnitt???
Det är ytterst få av skådespelarna som faktiskt kan sjunga, och dessutom är sångerna töntiga och intetsägande!