Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Mat och Buzz i goda vänners lag

Kategori: Nöjen

Förra helgen var vi några stycken som träffades hemma hos Henrik för att umgås, äta en bit mat och spela lite Buzz.Andreas och Henrik är våra mästerkockar, och det var de som lagade kvällens mat också: lambracks med timjansdoftande ungsstekta rotsaker.
Jag, som inte gärna äter lamm, fick fläskkotletter med senapssås :)

   
This is where the magic happens...


Skål och välkommen!


David detaljstuderade regelverket för brädspelet Battlestar Galactica.

 

Dags för Buzz, där undertecknad till en början regerade, men efter några omgångar tyvärr tappade greppet och åter lämnade över till före detta ledaren, David..:(

Med facit i hand är jag oerhört glad att jag inte smittade någon av mina kära vänner (men så var jag flitig med handspriten också..;)); denna kväll ägde rum medan jag fortfarande trodde att jag bara drabbats av en vanlig förkylning...

Search and destroy

Kategori: Musik

Bob Hund featuring Hellacopters- What's not to love??

Host och väs

Kategori: Det dagliga livet

Jaha, jag har nu varit sjuk i en vecka, och fortfarande känns det som om jag blir sjukare för var dag som går; det bådar inte gott för framtiden..:( Jag har fortfarande väldigt svår hosta, och är oftast väldigt tät i bröstet. Hostmedicinen och inhalationerna hjälper dock lite grand.
Jag är också väldigt svullen i halsen, och har problem med andningen. Båda de här symtomen förvärras så klart också av hostan; ju mer jag hostar desto mer irriterat och svullet blir det i halsen, och desto svårare blir det att andas...
Även här lindrar de mediciner jag har fått, men det är en aning tröttsamt i längden, att hosta och hosta..:(

Sjätte dagen har gått utan att jag har kunnat prata, och jag börjar faktiskt vänja mig vid det; tro det eller ej!
Det här kanske slutar med att jag kommer ut ur min lägenhet och inte säger ett ljud, även om jag kan...
Jag har ju dock märkt, till exempel när jag var på VåC i tisdags eller infektionsmottagningen igår, att jag tror att jag kan prata mycket mer än jag faktiskt kan; min situation medför stor förvåning och munterhet hos omgivningen, men det bjuder jag på!

En papperskasse...

Kategori: Husdjuren

... kan vara rolig att leka med, bra att gömma sig i och mysig att ligga  och sova i MEN den kan också förvandlas till en lömsk fälla. Detta fick Maja (och alla vi andra i lägenheten) erfara inatt ca 02, när hon fastnade i handtaget till papperskassen, fick panik och sprang runt med den i hela lägenheten innan fällan släppte taget och hon blev fri.
Det blev ett abrupt uppvaknande för oss alla.


Inte riktigt så oskyldig som den ser ut...

Besök på vårdcentralen

Kategori: Sjukvård

Idag besökte jag, mot alla mina principer, VåC för min bronkit. Läkaren där konstaterade snabbt att jag har en laryngit, dvs en infektion/inflammation i struphuvudet och stämbanden samt en pleurit, dvs en inflammation/infektion i lungsäcken, men när han lyssnade på lungorna kunde han inte med säkerhet säga om det utvecklats till en lungflammation eller ej.

Detta, i kombination med mina andningsbesvär och min puls på 145 samt mitt jobb, där jag ju exponeras för diverse små kryp, gjorde att han ringde till infektionsmottagningen och pratade med vb infektionsjour, för att höra vad han hade för goda råd.

Denna heldag på VåC resulterade i att jag gick hem med antibiotika (Amimox), två sorters hostmedicin (Mollipect dagtid och Coccillana till natten, för att få sova) samt Pulmicort att inhalera, för att försöka att lokalt minska inflammationen i struphuvud samt stämband. Dessutom ska jag vid behov ta min vanliga Bricanyl, för att vidga luftrören ytterligare.

Detta borde väl hjälpa till att bekämpa de små krypen som har intagit min kropp?!

Tillägg: Fick just ett telefonsamtal, där jag fick veta att en person som jag med 99% sannolikhet har smittat har fått provsvar att han har Influensa A, H1N1, Alias Den Nya Influensan, Alias Svinifluensan.
Det är alltså antagligen den lilla rackaren som har spökat i mina luftrör de senaste dagarna, och försökt hindra mig från att andas?? Nu är det krig i tomteskogen!

influenza a h1n1 virus Influenza A (H1N1): new and official name of swine flu virus, according to the WHO

Stipendium

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Jag måste mycket stolt berätta att jag och min kära studiekamrat Helena häromdagen fick veta att vi har fått stipendium från Intresseföreningen för Infektionssjuksköterskor (IFIS) för den studie som kommer att leda fram till vår magisteruppsats! Stipendiet kommer att täcka våra resekostnader ner till Växjö + lite till, så det känns verkligen jättebra.

IFIS anordnar varje år två studiedagar för sina medlemmar, och i stipendiet ingår resa + deltagaravgift i 2012 års studiedagar samt att vi ska göra en presentation av vår studie på 2012 års studiedagar. Detta ses som "motprestationen" till att vi fått stipendiet, men jag tycker bara att det är roligt, och ser det som en del av stipendiet :)

Detta känns verkligen roligt, och som en stor uppmuntran i våra fortsatta studier!

Somliga straffar Gud genast...

Kategori: Det dagliga livet

Efter mitt inlägg om den där Influensan fick jag några intressanta kommentarer, så jag tänkte göra som Nanny, och skapa en följetong! Det har dock fått ligga på is, eftersom jag själv drabbats av The Bronkitis From Hell, och inte har orkat lägga någon energi på något alls, utom att ha Battlestar Galactica- maraton framför TV:n, och pilla lite med projektplanen...

   

Som läget ser ut nu så har jag inte kunnat yttra ett ord på tre dagar. Min kära fästman tyckte till en början att det var lugnt och skönt, men börjar nu bli orolig att bli misstänkt för mord, eftersom han måste sköta alla mina telefonsamtal osv... Jag kan bara kommunicera skriftligt för tillfället.

! KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS HÄRMED!
Förutom min mutism/stumhet så har jag väldigt ont i halsen och har en besvärlig hosta som hittills har varit väldigt obstruktiv och tät, men inatt och idag har slemmet lossnat och rasslat runt nere i lungorna så fort jag har ändrat läge det allra minsta. Numera förstår jag precis hur patienterna känner sig, som inte vill ändra läge för att hostreflexen triggas så av det, och de känner att de inte klarar av situationen!

Nog med otrevliga närgångna sjukdomsbeskrivningar!
Det jag undrar mest över är hur lång tid detta ska ta? Än så länge känns det inte som om kulmen är nådd, jag mådde lite bättre i lördags, men annars har jag bara mått sämre för var dag...
Sedan kan det säkert ta ytterligare någon vecka innan jag kan prata igen...

Over and out.

Mys 2

Kategori: Husdjuren


... och Maja myser på fönsterbrädet..:)

Mys!

Kategori: Det dagliga livet

dsc00166 (MMS)

Andreas och Teal'c myser i soffan..:)

Party Lite visning

Kategori: Party Lite

Ikväll hade jag Party Lite visning hemma hos Ingegerd. Alla hade varit på visning förut, och eftersom jag dessutom har bronkit för tillfället så gick vi rakt på det alla var nyfikna på: Katalogerna och Dofterna.


Har DU skaffat nya S-poden?


Nu är det bara att sätta igång att bläddra och dofta!Ett härligt gäng!
Ingegerd bjöd på fantastiskt fina och goda tonfiskpajer samt kaffe och kakor!

Sammanfattningsvis var det (som väntat) en trevlig kväll med ett härligt gäng!
Tack för ikväll tjejer!

Stort GRATTIS!

Kategori: Kontaktperson

I måndags fyllde min käre R, som jag är kontaktperson till, år. Jag hade lagt mitt schema så att jag skulle vara ledig, och kunna åka och gratulera honom på hans födelsedag, men sedan blev det ju så att jag var tvungen att åka till Växjö i måndags.

Därför åkte jag till R på kalas igår kväll istället, och det gick ju lika bra det. Han tycker väldigt mycket om fåglar, så jag hade köpt en stor fin bok till honom med bilder och text om våra vanligaste fåglar i Sverige, och det blev väldigt uppskattat. Han bjöd på kaffe och semla, och det blev också väldigt uppskattat :)Så här fin rimfrost var det på träden utanför R:s hus när jag åkte hem.

Workshop: Unilabs

Kategori: Jobbet

Vi har på jobbet regelbundna workshops, med externa föreläsare inom olika ämnen. Igår var det en Biomedicinsk analytiker (BMA) från Mikrobiologen som var inbjuden. Hon gick igenom viktiga saker att fylla i på remissen till mikrobiologen, samt nyheter som de är på väg att börja med eller nyligen har börjat med.

Hon gick även igenom vad PCR innebär, "Som man frågar får man svar..." och berättade att vi är välkomnat att komma till dem på auskultation, även om vi redan har varit där förut..:)


Fina Dessan lyssnar intresserat på informationen.


Multiplex- Det nya odlingsmediet från företaget Copan.


Eftersom detta är vad vi arbetar med hela dagarna satt hela arbetsgruppen med spetsade öron, för att inte missa något av den viktiga informationen vi fick.

Eftersom det var en Workshop så kunde vi också passa på att ställa de frågpr vi har undrat över. Vi fick bland annat veta att det enda prov till mikrobiologen som egentligen är urakut är HSV 1 & 2  med frågeställningen Herpesencephalit? De skickas akut med taxi till Göteborg, och analyseras där. Det är dock viktigt med kommunikationen, dels med taxichauffören, så att han går in till viruslab med provet, men även att man ringer ner till viruslab i Göteborg, så att det finns någon där som möter taxichauffören, och står beredd att analysera provet.

Våra doktorer kan ju även ordinera andra specialprover för urakut transport med taxi till något av labben runt om i landet, och då är det ju viktigt att man tänker på kommunikationen, så att man inte bara skickar iväg provet, och det inte finns någon BMA ttillgänglig som kan analysera det...

 

Det  var en väldigt intressant och givande Workshop!

Introduktion av magisterkursen

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag var det åter dags för mig och min studiekamrat Helena att åka till Växjö och Linnéuniversitetet. Det var introduktionsdag för examensuppsatskursen i Magisterkursen, så vi fick mycket viktig information inför vårens studier.

Bland annat fick vi veta vem som kommer att vara vår handledare under magisterstudien och -uppsatsskrivandet. Vi fick också veta att vi får ha kvar vår handledare så länge som studien tar, och de ordnar seminarie- och oppositionstillfällen när vi är redo att gå upp och ha våra seminarier, så det känns väldigt bra; man vet ju aldrig hur långt tid studien tar- det beror ju delvis på hur lång tid det först tar att få tillstånd för studien, och sedan hur lång tid själva studien tar, och det är ju delvis faktorer som vi inte kan påverka...

Vi konstaterade i alla fall att vi än så länge faktiskt har kommit en bra bit på väg, och det känns väldigt bra. Så bra att vi faktiskt bokade in projektplansseminarium redan vid nästa kurstillfälle, 110127. Hoppas bara att vår handledare godkänner vår projektplan, och det sätt vi har tänkt lägga upp vår studie på...


Det är många som ska tryckas in i samma buss på väg från universitetet kl: 16:00...

Gamenight

Kategori: Nöjen

Det har sina för- och nackdelar att vara vän med Sveroks ordförande...
Igår kväll skulle vi ha spelkväll, och efter mycket påtryckningar från ovan nämnde hade vi bestämt oss för att spela brädspelet Battlestar Galactica.
Majoriteten av oss var något avvaktande, men vi hade bestämt oss för att ge spelet en ärlig chans.

 

När det visade sig att det tog över en timme att lägga upp spelplanen och förklara (det mesta av) spelreglerna höll dock de flesta av oss att förlora tålamodet och ge upp redan innan vi hade börjat...

 


Till slut övertalade vi spelledaren om att vi inte behövde gå igenom varje liten specialregel, utan att vi kunde "Learn by doing" allteftersom vi spelade, och då fick vi äntligen börja spela!


We're under attac!


Varje drag åtföljdes av en kris...


Hmm... Hur löser vi det här?

Sammanfattningsvis kan vi säga att spelet var roligt, om än något invecklat, och vi bestämde att nästa gång (notera: nästa gång!) vi spelar det ska vi träffas en söndag eftermiddag, eftersom det är ett oerhört tidsödande spel: Man får räkna med att det tar minst 3-4 timmar att spela.

Den där influensan...

Kategori: Jobbet

Jag har alltid tyckt att folk är gnälliga när de så fort de är lite förkylda tror/säger att de har influensa, men i år verkar det som om det kan ligga något i det påståendet...

 

Jag har sedan några veckor tillbaks haft en känsla av att det verkar cirkulera ovanligt mycket influensa i samhället; av alla sorter dessutom- såväl H1N1 som de "vanliga" influensa A och influensa B.

Givetvis är det bara en bråkdel av dem som kommer till oss (tack och lov), men även de har än så länge varit ovanligt pigga, om man jämför med tidigare år (Givetvis med reservation för att det än så länge är väldigt tidigt i säsongen); de yngre har faktiskt ofta bara haft just en förkylning...

 
Därför var det lite roligt att läsa i den vetenskapliga tidskriften Aftonbladet idag att Annika Linde, som är statsepidemiolog på SMI berättar att fallen av H1N1 fördubblas varje vecka, samtidigt som såväl influensa A och B sprids. H1N1 har inte ändrat egenskaper från förra året; den drabbar fortfarande mest yngre personer, men även Annika Linde säger att den i år verkar ge förhållandevis milda symtom.

Därmed vill jag säga: Ja, OK, jag ger mig; det är faktiskt mycket möjligt att du har influensa, men du behöver inte åka till akuten för det. Är du ung (dvs under 70) och förhållandevis frisk sedan tidigare så är det ingen större fara. Man behöver inte vara på sjukhus bara för att man eventuellt har influensa.


När ska man då söka vård?
Om man har hög feber som inte ger med sig på några dagar (det är dock bra att prova att ta febernedsättande medicin hemma innan man säger att ingenting hjälper...), om man får svårt att andas eller om man blir mycket allmänpåverkad så är det bra att söka sjukvård så att man kan få behandling. Likaså om man har andra kroniska sjukdomar med sig i ryggsäcken eller inte får i sig tillräckligt mycket att dricka. Det gör ingenting om man inte äter någonting på några dagar, men det är viktigt att kompensera vätskeförlusterna när man har hög feber. Vanligt vatten, saft eller läsk duger gott, det behöver inte alls vara några specialdekokter från husapoteket.

 

Welcome to my world!

2010

Kategori: Det dagliga livet

Jag måste säga att år 2010 faktiskt har fört med sig en oerhörd personlig utveckling för min del.

Året inleddes i kaos och sorg, med att jag vakade hos, och förlorade min älskade farfar. Trots detta har han ändå varit med mig under hela 2010.Det var året då jag och min bästa processkompis Eva-Lotta drev Fallprocessen ihop med vår underbara processgrupp, och presenterade den på en stor patientsäkerhetsdag inför alla VG Regionens chefer och dessutom fick mycket beröm och goda vitsord för vår presentation. Vårt sätt att arbeta fallförebyggande på område MP har sedan förts in i SkaS styrkort, vilket innebär att vårt sätt att arbeta ska bli obligatoriskt på hela Skaraborgs Sjukhus!

Jag och min fantastiska studiekamrat Helena läste en Specialisering i infektionssjukvård, och bestämde oss för att gå vidare med Magisterprogrammet. Det har varit oerhört tufft, men samtidigt en enorm bekräftelse och en stor kick att vi faktiskt klarar av det! Dessutom är den akademiska miljön väldigt stimulerande; det är roligt att göra något helt annat, och inse att man faktiskt klarar av att studera, och skriva en uppsats på avancerad nivå!

En sak som vi inte hade tänkt på, som vi fick "på köpet" var att vi har blivit riktiga hejare på att åka tåg :)

   

Jag började som oberoende konsult för Party Lite, vilket även det innebär en ständig kontakt med kända och okända människor. Även detta är något helt annat mot vad jag "brukar" göra, och de härliga dofterna och de vackra produkterna ger en stimulans av skönhetssinnet- en insättning på energikontot!

   

2010 var året då jag firade 10- årsjubileum som kontaktperson till R.
Att umgås med honom hjälper mig att landa här och nu, att se de små glädjeämnena i vardagen!

Min yrkesmässiga vardag innehåller en stor dos allvar, men också mycket glädje och skratt.
Det är en ständig balansgång på slak lina mellan liv och död, och man känner hur man växer varje dag, både yrkesmässigt och som människa.

Hela tiden har jag haft min kära fästman med mig på resan, som en trygg punkt att komma hem till.

2010 har varit året då jag har utmanat mig själv på alla plan, och för det mesta gått starkare ut på andra sidan! Man måste göra sådant man inte vågar- annars är man ingen människa, utan bara en liten lort!

Tro det eller ej...

Kategori: Det dagliga livet

...men hemma på min gata i sta'n så har de fatktiskt sandat idag!

 


Det är bäst att inte slösa med gruset- det kan ju behövas senare också!


De har till och med grusat på parkeringsplatsen- men bara på infarten; när man ska parkera kanar man fortfarande in med bredsidan först och håller tummarna för att man inte kanar in i grannens bil (som tur är så har alla samma parkeringsteknik just nu, så alla står lite på sned..;)).

Vilken stil de har!

Kategori: Husdjuren

Här är våra katters fina vilostil, den här gången har faktiskt Maja härmat Teal'c, för en gångs skull:
Det är mysigt att ha ansiktet ner i soffan..:)


Maja klättrar...

Här har jag det gott!

 


Sötnosen!


Hallå där!Maja tar en stund på spikmattan.


Här i lådan ligger jag bra!


... och påsen gillar jag också!


Även den här vilooställningen gillar både Maja och Teal'c lika mycket.

Avklarad kurs

Kategori: Studier Vårdvetenskap

I onsdags skickade jag in examinationsuppgiften i kursen Patienten och familjen i ett vårdande sammanhang, som jag gjorde de sista finjusteringarna på när jag åkte till Stockholm i måndags.
Redan några timmar senare fick jag tillbaks bedömningen från läraren!
Betyget blev ett G+ :)
Hon tyckte att jag hade utvecklat mitt resonemang bra, och nu skrev på en klart avancerad nivå. Om jag vill ha VG ska jag bara lägga till lite mer existenspsykologi. Just nu känner jag mig ganska nöjd med att kunna lägga den där uppgiften (och kursen) åt sidan, och kunna gå vidare med "den riktiga" uppsatsen, men det känns ju bra att veta, om jag skulle få en stor inspiration en vacker dag..:)

Gimme sympathy

Kategori: Musik

I can feel it in my bones...

Ta dig i häcken!

Kategori: Debatt

Här länkar jag bara till Nannys oerhört träffsäkra inlägg.
Tyvärr verkar dett finnas en stor brist på empati och civilkurage nu för tiden..:(

Viena krackelerad teljushållare på fot

Kategori: Party Lite

Detta är en av mina absoluta favoritljushållare, som (tack och lov) finns kvar i den nya vinter-/ vårkatalogen :)
Ljuset blir oerhört vackert i den krackelerade ljushållaren. Försök bortse från att bildkvaliteten är skit; jag fick inte alls fram ljuseffekten med den vanliga kameran (som ni ser här ovan)..:(

Konferensresa med Party Lite och Viking Cinderella 110104

Kategori: Party Lite

När Tax Free shopen öppnade (vi var faktiskt tvungna att hänga på låset, för att hinna shoppa innan konferensen) förgyllde mannen i entrén helt ovetandes min och Caritas dag genom sitt enkla välkomnande:
"Välkomna in. Kom in, kom in, var inte blyga!"  -Heelt underbart!

Efter frukost imorse var det så dags för det vi hade kommit dit för: konferensen.

Utsikten från konferensrummet var helt fantastisk, så det var ett mirakel att vi alls hörde vad Eva- Lena sa- det om något är ett bevis på att hon är en motiverande talare!

 

Som vanligt med Party Lite (fast tydligen inte vid Eva- Lenas träffar) var det entrélotteri, och vinnaren blev Berit. Priset var ett USB- minne, med Party Lites historia, ljusskötselråd och en massa annat matnyttigt på. Således ett mycket bra pris!

 
Eva- Lena lottar vem som ska vinna på entrélotten... och vinnaren blev Berit!

Orkidélinjens duktiga RVP och karriärcoach Eva- Lena berättade om likheterna mellan hur man når framgång inom idrott och direktförsäljning.


Eva- Lena introducerade även Party Lites nyligen framtagna företagsbeskrivning the Big 5 för oss, och förklarade vad varje punkt innebär.

   

Flitiga konferensdeltagare.

 

Månadens ledare blev Annika, hon fick ett fint halsband som pris :)

 

 

Efter konferensen blev det ett par timmars fritid, innan vi var tillbaks i Stockholm igen.

Det enda tråkiga med konferensen var att jag blev påmind om att jag inte får följa med till Dubai- jag har helt enkelt inte haft tiden att satsa så mycket på Party Lite under hösten som det hade krävts för att kunna få följa med, så det är bara att ta ett stort bett av det sura äpplet och tugga i sig det. Nästa gång kan ni i alla fall räkna med att jag ska satsa på att följa med!

 

Årets spådomar måste ju också läsas. Jag ska vårda min kärlek (of course!), och tydligen så kommer jag att få ett sjujäkla år när det gäller arbete och affärer, och jag kommer att vara en eftertraktat föredragshållare!
Det låter ju bra, med tanke på Party Lite, mina magisterstudier, Fallprocessen, och (inte minst) mitt "riktiga" jobb!

Jag har aldrig (vad jag minns) åkt på kryssning på vintern, när det har varit så mycket is; det var faktiskt ganska häftigt:
Tillbaks på land igen- hamnen.


Jag har blivit riktigt kompetent när det gäller att resa med allmänna färdmedel, det (och mycket annat) har jag och Helena lärt oss under 2010, tack vare alla våra resor till Växjö och Linnéuniversitetet!

Konferensresa med Party Lite och Viking Cinderella 110103

Kategori: Party Lite

Eftersom det visade sig att varken min “chef Nanny eller någon annan från vår enhet skulle följa med på konferensen så tog jag tåget till Stockholm alldeles allena. Detta visade sig vara ett alldeles utmärkt drag; man får mycket uträttat på 3,5h tågresa! Jag hann både läsa litteratur till och fila på min examinationsuppgift i kursen Patienten och familjen i ett vårdande sammanhang och skissa på fallprocessens ansökan om SkaS kvalitetspris 2011!Lokföraren förgyllde dagen för mig och en okänd medresenär, genom sin lilla berättelse när vi kom fram till Stockholm:
"Nu är vi snart framme i Stockholm. Jag hoppas att ni har en härlig resa bakom er, och glöm inte att vi redan går mot ljusare tider, så nu är det bara att hänga i lite till."

När jag kom fram till Stockholm lyckades jag efter lite om och men med konststycket att ta mig till Viking Lines färjeterminal, en sista utväg hade varit att fråga publiken eller ta en taxi, men den slapp jag utnyttja, jag lyckades att ta mig dit helt på egen hand!


Började dock undra vart jag hade hamnat när jag plötsligt stod utanför World Trade Center...

Något förvirrad stod jag och väntade och spanade på anvisad plats vid anvisad tidpunkt, men såg ingen grupp som kunde tänkas vara Party Lite ledare och -konsulter. Om sanningen ska fram så såg jag ingen grupp alls, så jag började bli en aning nervös när vår reseledare Bettina ringde och frågade om jag var på väg
Det visade sig att hon stod helt allena hon också, runt hörnet från där jag stod. Det fanns i själva verket ingen grupp, för Bettina hade checkat in alla allt eftersom att de hade kommit. Så kan det gå om man tillhör de förvirrades skaraJag gjorde mig raskt hemmastadd i min hytt, innan det var dags för buffén. Eftersom jag åkte ensam ville det till att inte vara blyg, så jag stegade fram till ett bord som var reserverat för Party Lite och frågade om jag fick slå mig ner. Det var ett mycket trevligt gäng, och jag kände mig fort välkommen. Buffén bjöd, förutom på god mat, även på många glada skratt, och vi konstaterade att ingen av oss kommer att kunna ta en dusch utan att tänka oss för i fortsättningen..;)

Till slut (när nästa sittning började komma in) tappade vi i alla fall aptiten, när Perra såg en servitris, som mindre diskret kliade sina mer intima kroppsdelar!
Det måste vara väldigt akut när man inte klarar att gå undan 10 meter, utan måste klia sig inför en fullsatt (nåja) bufférestaurang!

Efter buffén konstaterade vi att karaoken inte började förrän om en timme, så då bar det iväg till Tax Free shoppen. Jag passade på att shoppa parfymer, smycken och godis samt en Elisabeth Arden Eight hour Cream :) .

                          

Två av mina fynd: Elisabeth Ardens Eight Hour cream; vintageupplagan och en helt underbar berlock från Björg :)

Efter shoppingen ställde vi in siktet på karaoken, som allt eftersom klockan gick samlade allt mer besökare, som bjöd allt mer på sig själva. Dock inte jag, som ju inte hade min trofasta musikkamrat Jennie med mig (tror dock inte att vi hade ställt upp på karaoke ändå…).
Eller vad vet ni? Jag kanske ockuperade mikrofonen hela kvällen???


     
Det är oerhört viktigt att tänka igenom sitt låtval noggrant; ett felaktigt låtval kan förstöra hela din framtida karriär, som de säger på Idol...

   

Party Lite hade med sig sitt eget kamerateam i form av Perra som var ansvarig för de rörliga bilderna, och undertecknad, som var ansvarig för stillbilderna :)
Jaqueline rycks, som alla andra, med av musiken, och passar på att svänga sina lurviga. 

 
Party Lite var det ja..:)

Tack tjejer och Perra för en jätterolig kväll!

För er som undrar vad Kicki Danielsson sysslar med nu för tiden - hon sitter och lyssnar på karaoke på Viking Cinderella, dock uppträder hon inte själv, och det kanske vi ska vara tacksamma för...


Är fortfarande inte säker på om det verkligen var Kicki själv eller en kopia jag såg...

Flitig på tåget till Stockholm!

Kategori: Det dagliga livet

dsc00158 (MMS)

Under 3,5h tågresa kan man få mycket gjort...

Tjockisskatt

Kategori: DebattKommunalrådet Stefan Hanna (C) tycker att överviktiga bör betala högre skatt. Detta pga att han anser att tjockisar utsätter samhället för större påfrestningar än de som äter och dricker normalt.
"Tjocka människor belastar samhället mer än normalviktiga och ger ökade kostnader" Skriver han på sin
blogg. Stefan Hanna föreslår därför att den som inte håller vikten ska få betala extra skatt.

Solveig Zander, Centerpartiets riksdagsledamot i Uppsala län, tar avstånd från Stefan Hannas förslag, och säger att det inte alls är i linje med partiets åsikter. 
Enligt Solveig Zander är överviktighet mycket mer komplicerat än vad Stefan Hanna framställer i bloggen. Snarare än att fokusera på kostnader bör man satsa på förebyggande åtgärder och hälsofrämjande insatser, menar hon.

Denna fråga har ju varit på tapeten tidigare, och varje gång väcker den så många nya frågor inom mig.
Först och främst rent praktiska frågor, som exakt var gränsen ska gå; när är man för tjock, enligt Stefan Hanna? Vilken mätmetod ska han använda sig av? BMI är ju inte så lämplig, eftersom det inte skiljer på fett- och muskelvikt. Ska han gå efter vikten eller kanske midjemåttet, som ju faktiskt är det bästa måttet på risk för sjukdom?

Man kan ju undra över om det inte är mer konstruktivt att sätta högre skatt och moms på feta och onyttiga livsmedel, så att de blir dyrare än frukt och grönt, och andra nyttigare livsmedel istället?

När alla dessa frågor är avbetade så kan vi ju gå vidare med det som Nanny funderar över...

Vilka mer ska få extra skatt? Den som får diabetes typ 2? Eller kanske först om/när man får komplikationer av sin diabetes? Ska alla verkligen ha vård på lika villkor; tjockisar är väl de första som inte borde ha rätt till sjukvård, men vilka fler? Handikappade? Fysiskt eller psykiskt? Hur gravt handikappad ska man vara för att det ska "räknas"?

Nej, skämmes Stefan Hanna! Ett sådant samhälle vill i alla fall inte jag vara en del av!

Paroex...

Kategori: Kroppen

... Because you're worth it!


Innehåller Klorhexidin och andra ämnen, som förstärker effekten av Klorhexidinet. Dödar effektivt bakterierna i din mun, vilket givetvis inte enbart är av godo, utan snarare övervägande av ondo, men för en tandvårdsfetischist som undertecknad så är det omöjligt att helt hålla sig borta från det efter att min tandläkare introducerade mig för det... Klorhexidinet smakar dock oerhört illa, och ju mer man använder det desto värre smakar det!
Jag hade aldrig kunnat tro att frånvaron av bakterieflora kunde smaka så illa, men tro mig- det gör det!
Därför sköljer jag numera bara munnen med Paroex någon gång i veckan, när något har fastnat i hålet efter visdomstanden, så att munnen känns ovanligt ofräsch.

Nyårsafton 2010/2011

Kategori: Det dagliga livet

Nyårsafton 2010/2011 firades hos David i S. Ryd. Vi som skulle hjälpas åt att laga maten hade drop in efter 17:00, och hjälptes sedan åt att allt eftersom laga de olika maträtterna till nyårsbuffén. Det var dock en ansvarig för varje maträtt, som styrde upp det hela.


Andreas och Henrik- de glada kockarna!

   
På nyårsmenyn: Förrätt: Krämig champinjonsoppa av Henrik.
Huvudrätt: Beef Wellington med hasselbackspotatis av Andreas.
Efterrätt: Avancerad blåbärspaj med vaniljsås av David.


Nyårssupén fick klart godkänt!


De nöjda kockarna kan äntligen slappna av.


Finaste Jennie och Captain Morgan...


Dags att spela Rappakalja, och som vanligt i det här sällskapet var tävlingsinstinkterna på topp hos alla :)


Lite Facebooking måste ju också hinnas med..;) Anna och Marie statusuppdaterar.


HG och Jennie agerar DJ:s, den perfekta musikblandningen!


HG har hittat en riktigt bra låt i playlisten!

Vi hann också med livliga politiska diskussioner om den ekonomiska och befolkningsmässiga världssituationen... Man kan säga att det kom upp några aningens oväntade och revolutionerande tankegångar som vi hade "lite" olika åsikter om, men det kanske är lösningen på västvärldens överkonsumtion...
Min lärare/lektor i kvantitativ forskningsmetodik säger att jag måste bli bättre på att argumentera för mitt val av svarsalternativ, undrar om hon fortfarande skulle säga så om hon hade varit inbjuden på vår nyårsfest?

 

HG och Oskarsson avhandlar vad som hänt under året som gått och vad 2011 kan komma att föra med sig, och även Anna och Marie smider planer inför 2011 :)

 
Vem har egentligen den coolaste posen..?


David och HG presenterar årets fyrverkerier, nyimporterade direkt från Göteborg.:)

   

   

 

 
Vi konstaterade att HG förfinar sina kunskaper när det gäller fyrverkeriinköpen för varje år!


Gott Nytt År Grabbarna Grus!


Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag och min käre fästman alla våra kära vänner och familjemedlemmar!