Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

2010

Kategori: Det dagliga livet

Jag måste säga att år 2010 faktiskt har fört med sig en oerhörd personlig utveckling för min del.

Året inleddes i kaos och sorg, med att jag vakade hos, och förlorade min älskade farfar. Trots detta har han ändå varit med mig under hela 2010.



Det var året då jag och min bästa processkompis Eva-Lotta drev Fallprocessen ihop med vår underbara processgrupp, och presenterade den på en stor patientsäkerhetsdag inför alla VG Regionens chefer och dessutom fick mycket beröm och goda vitsord för vår presentation. Vårt sätt att arbeta fallförebyggande på område MP har sedan förts in i SkaS styrkort, vilket innebär att vårt sätt att arbeta ska bli obligatoriskt på hela Skaraborgs Sjukhus!

Jag och min fantastiska studiekamrat Helena läste en Specialisering i infektionssjukvård, och bestämde oss för att gå vidare med Magisterprogrammet. Det har varit oerhört tufft, men samtidigt en enorm bekräftelse och en stor kick att vi faktiskt klarar av det! Dessutom är den akademiska miljön väldigt stimulerande; det är roligt att göra något helt annat, och inse att man faktiskt klarar av att studera, och skriva en uppsats på avancerad nivå!

En sak som vi inte hade tänkt på, som vi fick "på köpet" var att vi har blivit riktiga hejare på att åka tåg :)

   

Jag började som oberoende konsult för Party Lite, vilket även det innebär en ständig kontakt med kända och okända människor. Även detta är något helt annat mot vad jag "brukar" göra, och de härliga dofterna och de vackra produkterna ger en stimulans av skönhetssinnet- en insättning på energikontot!

   

2010 var året då jag firade 10- årsjubileum som kontaktperson till R.
Att umgås med honom hjälper mig att landa här och nu, att se de små glädjeämnena i vardagen!

Min yrkesmässiga vardag innehåller en stor dos allvar, men också mycket glädje och skratt.
Det är en ständig balansgång på slak lina mellan liv och död, och man känner hur man växer varje dag, både yrkesmässigt och som människa.

Hela tiden har jag haft min kära fästman med mig på resan, som en trygg punkt att komma hem till.

2010 har varit året då jag har utmanat mig själv på alla plan, och för det mesta gått starkare ut på andra sidan! Man måste göra sådant man inte vågar- annars är man ingen människa, utan bara en liten lort!

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Du har varit så sjukt j-vla duktig och bra detta året så man får mindervärdeskomplex av att bara klicka på bloggen. (ursäkte svordomen men jag tyckte det behövdes ett kraftord :p).

    2011-01-12 | 19:37:41
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se/
  • Maritha säger:

    Hehe, ja när man räknar upp det så här så känner jag faktiskt att jag får sträcka lite extra på mig :) Men DU ska också sträcka på dig- du har också varit duktig och bra, och gjort stora prestationer- det har du dagens presentation som kvitto på!

    2011-01-14 | 18:49:43
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: