Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

"Granska de misstänktas sexliv istället för offrets"

Kategori: Debatt

Mian Lodalen, Unni Drougge, Maria Sveland och Katarina Wennstam har idag skrivit en mycket bra debattartikel på Aftonbladet.se.

Den handlar om rättsväsendets sätt att alltid fokusera på brottsoffrets sexualitet efter en anmälan om våldtäkt.
"Som om det vore hon som hade en sexualitet med kriminella förtecken. Som om det hade med saken att göra. "

"Tänk er följande scenario ett gäng unga män ger sig på en berusad man på öppen gata. De sparkar honom till medvetslöshet. Den polisutredning som sedan tar vid fokuserar på offrets beteende, inte de misstänkta gärningsmännen.

Polisen ringer runt till den misshandlade killens vänner och frågar om han brukar bli muckig och stökig när han dricker öl. Dricker han för övrigt mer än öl, kanske groggar ibland? Gillar han att bli full? Har han dåligt ölsinne? Går han fram till okända människor och börjar prata, till och med tjafsa? Och hur brukar han bete sig i största allmänhet? Har han tidigare i sitt liv hamnat i slagsmål? Kanske han gillar hårda tag? Och hur betedde han sig egentligen på den där charterresan till Mallis för fyra år sedan?


Nej, så går det förstås inte till.


Däremot skulle nog polisen anse att det var av yttersta vikt att kartlägga de misstänkta gärningsmännens eventuella fallenhet för våldsamt beteende. Det är ju de som är misstänkta. Om de misstänkta våldsverkarna också tidigare har bråkat, stökat, kanske till och med blivit åtalade och dömda för våldsbrott så talar det förstås till deras nackdel.

Om någon av dem har tränat kampsport är det av intresse, eftersom det kan tala för större träffsäkerhet och styrka bakom sparkarna mot det liggande offrets huvud. Om de har bråkat med andra unga män på någon krog tidigare samma kväll så är det av intresse.

Ja, ni förstår säkert poängen. ""Våldtäktsrättegångar är inte sällan en mardröm för målsäganden där gamla ligg dyker upp som vittnen, där valet av underkläder påstås ha med sexlusten att göra, där tidigare gruppsamlag verkar fungera som ett indirekt godkännande för att man därefter alltid vill ha gangbang, med vem som helst.

Däremot är det ytterst ovanligt att rättegångar om misstänkta våldtäkter innebär en resumé av de misstänkta gärningsmännens tidigare sexuella beteende. Trots att deras kvinnosyn, deras inställning till förnedringssex och hårda tag, deras erfarenheter av gruppsex faktiskt kan vara av intresse. Inte minst för deras trovärdighet.Om männen har en sexualitet som rör sig i gränslandet för vad som är lagligt eller ej så finns det också mycket som talar för att de har skäl att ljuga i rättssalen. Deras trovärdighet sjunker betänkligt om de har för vana att släpa med sig stupfulla tjejer och sätta på dem.

En gedigen polisutredning om en misstänkt våldtäkt borde per automatik innebära en granskning av männens inställning till våldsamt sex, analsex, pornografi eller för den delen missionären.


På samma sätt som en utredning förstås ska försöka hitta eventuella belägg för att kvinnan kan ha skäl att ljuga ihop hela historien, ska polisen också söka efter bevis på att männen har allt att vinna på att förneka brott."

Vilken superhjälte är du?

Kategori: Tidsfördriv

Snubblade över detta roliga test, och resultatet blev:

Du är Stålmannen.
Du vill helst undvika för mycket våld, men gör ändå vad som krävs för att förhindra brott från att begås.

http://www.blaskan.nu/Bilder/stalmannen.jpg

Magnus Betnér

Kategori: Nöjen

Vill återigen tacka Fröken Michelle för att hon har introducerat Magnus Betnér i mitt liv!

Ni som känner mig vet att jag inte brukar gilla komedi, att jag ofta tycker att stand up- komiker är för burdusa och plumpa och inte alls roliga.
Här är mannen som har ändrat på det!

Med en humor som är klockrent rakt på sak har han aktiverat mina skrattgropar!
Dessutom så är han inte rädd att ta upp brinnande aktuella ämnen, och stå upp för vad han tycker och tänker, och anser om saker och ting; mer sådant vill vi se i samhället!

Här är länken till hans stand up om den sk "Stureplansprofilen", och Monica Jonssons omtalade krönika...

http://www.magnusbetner.com/podcast/media/2007-08-11_stureplansprofilen.mp3


Bild tagen från http://www.magnusbetner.com/, foto Mats Betnér.

Läkarbesök

Kategori: Sjukvård

Var på vårdcentralen idag, pga att jag sedan många år tillbaks har problem med min rygg och med mina leder. Som vanligt när jag väl lyckas förmå mig att ta mig till läkare så undrade de varför jag inte hade sökt tidigare...
Vad svarar man på det? Det råkar vara så att jag är uppfostrad så...
Hur som helst; naturligtvis så var både leder och rygg bättre än på länge just idag; vad beror det egentligen på, att när man väl har sökt hjälp så blir problemet alltid bättre?!

De hade väl inte så mycket att säga; det verkade inte som om själva lederna var inflammerade, utan inflammationen satt i muskelfästen, muskler, senor osv... De skrev ut starkare antiinflammatorisk medicin och tog lite prover, samt skrev en ny remiss till en sjukgymnast.
Hoppas att jag kan få tag i en som är bättre än den jag råkade på sist!

Det som var bra var i alla fall att specialistläkaren, som kom in och hjälpte den läkaren jag hade, tittade på mitt eksem, och skrev ut en starkare kortisonsalva, som hon trodde ska få bukt med det. Hoppas verkligen på att den hjälper; eksemet har bara blivit värre och värre den sista tiden, och nu ser det för bedrövligt ut; så äckligt!
Tråkigt är också att jag inte får vårda alla patienter så länge jag har eksemet.

Självbild

Kategori: Eftertanke

Fröken Michelle har skrivit mycket om det här med självbilden på sistone, och när jag snubblade över en länk till ett självbildstest var jag givetvis tvungen att göra det...


Ditt resultat på självbildstestet

Dina svar visar en person som främst mäter sitt värde i prestationer. Det i kombination med en låg självkänsla brukar ge en person som är aktiv och kapabel, men som har lätt att driva sig själv för hårt och svårt att ta kritik och motgångar.


Du räknar ditt värde i prestationer och är inte mer än din senaste prestation. Ett misslyckande kan vara förödande enligt ditt sätt att se. Det är oftast den här personligheten som går in i väggen, för hur mycket du än gör, uträttar och åstadkommer så är din insats färskvara och behöver hela tiden bevisas om och om igen.


Ditt upplevda värde i prestationer gör också att du har svårt att säga nej. Det är viktigt att vara andra till lags, att duga och att vara omtyckt av andra. Men glöm inte att det allra viktigaste är att tycka om sig själv. För att bli uppriktigt älskad av andra måste du älska dig själv.De tips den mentala tränaren ville ge mig var:

Hur kan jag bättra på min självbild?

Du kan välja att skaffa dig den personlighet som skulle tilltala dig allra mest, med början idag. Just det, du kan välja själv. Du har redan genom alla de olika val du gjort hittills i livet visat vilken slags människa du velat bli.

Ska du öka din självkänsla så handlar det ytterst om att du tar ansvar för dig själv, dina tankar, handlingar och reaktioner. Att skylla på någon annan innebär att lämna över ansvaret. Att inte fatta beslut innebär att du låter någon annan göra det åt dig och det är inte bra för självkänslan. Det går att ta sig ur den fälla som bristande självkänsla och dåligt självförtroende innebär. Lösningen är medvetenhet och övning.

Den mentala genvägen till en god självkänsla och ett gott självförtroende finns på CD:n mgcd 4. Den här typen av mental träning går aldrig att överdosera, lyssna, njut och väx. Tillsammans med Självbildsboken - hitta Din Kraft! får du en hel gör-det-själv kurs i självbildsputsning. Men du kan gärna börja med några av följande tips.

säg jag istället för man

Använd jag-språk för att visa att det du påstår gäller dig, att du pratar om dina egna känslor.

Många människor undviker att använda ordet jag därför att de tycker att de drar uppmärksamheten till sig. De inbillar sig att folk ska tro att de är själviska. Det viktigaste är att ordet jag innebär att du tar ansvar för det du säger.

uttryck vad du känner och tänker

Vänta inte på att någon annan ska säga vad du tänkt säga. Att säga sin mening har en bra effekt på självrespekten, framför allt om du vågar säga vad du anser innan du vet vad någon annan tycker.

prata positivt med dig själv

Hur många negativa budskap far genom ditt huvud varje dag? Det är egentligen inte konstigt om självkänslan är låg. Dag ut och dag in matar vi oss med många dystra och orättvisa budskap om oss själva.

ge/ta emot andras beröm

Att visa uppskattning eller berömma någon för något vi tycker de gjort bra kan kännas svårt för många. Hur ofta kommer du ihåg, eller tar dig tid, att berätta för andra hur mycket du tycker om, beundrar eller uppskattar dem? För många är det inte ofta nog. Alla komplimanger gör gott, om de är ärligt menade. Också här gäller övning, träna i att berömma andra - ärligt och uppriktigt. Så, säg vad du tycker om, beundrar eller uppskattar hos minst en person varje dag.

skaffa perspektiv på tillvaron

Fråga också dig själv hur viktigt det som du just nu är arg/besviken över kommer att vara nästa vecka - nästa år - om tio år.

rikta blicken utåt

Dålig självkänsla har en tendens att göra oss självcentrerade. Vad har jag nu gjort för fel, är det lätt att tänka när någon hälsar kort eller inte alls. Men kom ihåg att allt här i livet handlar inte om oss själva!

våga älska dig själv

Låter det för mycket, så börja åtminstone med att tycka om dig själv. Du är unik, speciell och helt otrolig. Din relation till dig själv är den viktigaste relationen i ditt liv. Fungerar inte den är det svårt att få andra relationer att fungera. Om du inte stödjer dig själv kan du inte förvänta dig stöd från andra. Ge dig själv det du borde ha fått redan som barn - ovillkorlig kärlek.

Den enda du kan förändra är dig själv så sätt igång - gör det bästa av ditt liv och njut av det.


 
Detta test stämmer tyvärr väldigt bra in på mig; jag har en tendens att mäta mitt värde i mina prestationer, och mår dåligt om jag inte (i mina egna ögon) presterar tillräckligt bra.
Detta är någonting som jag är väldigt medveten om, och jobbar med, men det är svårt...

Den som vässar vargars tänder

Kategori:

Har äntligen lyckats ta mig igenom Den som vässar vargars tänder, av Carina Rydberg.
Jag har bara en sak att säga: Läs den inte!
Det är en otroligt skruvad historia om incest, mord, utnyttjande av både sexuell, psykologisk och fysisk natur, våldtäkt och pedofili, den senare väldigt närgånget skildrad!
Så sjukt, så sjukt!


Välkommen höst!

Kategori: Eftertanke

Jag går runt och inser att jag tycker att det känns riktigt skönt att hösten är här; längtar efter alla fina färger!
Denna sommar har ju inte varit mycket att hänga i granen, så det känns lika bra att slippa gå och hoppas att "imorgon kanske det blir sol".

På sommaren finns alltid pressen att göra så mycket saker, och man ska visa upp sig i all sin bleka prakt. Eftersom jag tillhör dem som i princip saknar pigment så blir det inte heller bättre ju längre sommaren går, tvärtom; andra blir bruna som pepparkakor medan jag behåller min gräddvita hudton.
Dessutom så har jag inte ro att sola; jag blir rastlös till tusen, och får dessutom ont i hela kroppen.
På sommaren har man ständigt dåligt samvete om man inte är ute och hittar på saker och ting.

På hösten får man vara inne utan att ha dåligt samvete. Man kan läsa en god bok eller se på film utan att behöva tänka "Jag borde vara ute och hitta på någonting".
Man kan gå runt och bara vara, utan att behöva känna att man borde göra någonting annat; någonting mer.

Nu låter det som om jag inte alls gillar sommaren, men det stämmer inte. Jag älskar värmen och ljuset!
Jag har dock insett alltmer de senaste åren hur mycket jag värdesätter vårt klimat, och våra årstider här i Sverige.
De ger en variation i tillvaron, och jag skulle inte vilja vara utan någon av dem, trots att jag kan svära över kylan ibland!

under lönnen


Plötsligt händer det...

Kategori: Det dagliga livet

Ni som känner mig vet att varje gång jag lämnar in något på reparation så säger jag (om jag har garantin kvar); "Hoppas att de inte kan laga den, utan jag får en ny..."
Nu har det hänt! För en dryg månad sedan berättade jag ju att jag hade lämnat in min mobiltelefon på reparation igen, att den var helt död, och inte ville starta. De Lyckades inte reparera den, utan jag fick helt gratis en splitter ny telefon! I min ägo har jag nu en splitter ny SonyEriksson W850i.

         

" Gatusmart Walkman®-telefon - När du är på resande fot kan du ha din favoritmusik med dig vart du än går. Och ditt bildbibliotek och dina favoritwebbplatser. W580i är till för aktiva människor. "

Tjejsnacksmaraton

Kategori: Tidsfördriv

Har som vanligt glömt bort Tjejsnacket, så här kommer ett maraton...

 

Vecka 33

Kärlek

 • Minns du din första riktiga kärlek? Var, när, hur?
  Skulle tro att det var i mellanstadiet, en kille i klassen.
  Eftersom jag var lite av en pojkflicka så såg dock killarna i klassen mig mest som en kompis, så det blev ingenting med det...
 • Minns du första killen du hade? Kommer du ihåg hur det var? Kändes?
  Nej.
 • Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Varför, varför inte?
  Japp, det gör jag :)
  Man måste ju vara lite romantisk också..;)
 • Vad är kärlek för dej?
  Trygghet.
  En inre värme.
  Att bli glad bara av att tänka på honom.
  Gemensamma mål.
 • Har du en pojkvän/flickvän för tillfället? Hur länge har ni varit tillsammans, bor ni ihop? Distans? Om inte skulle du vilja ha det nu? Motivera.
  Är tillsammans med Andreas sedan 6,5 år nu. Vi är sambos sedan... fem år, oj vad tiden går!
  Tittar för fullt efter ett fint hus som vi och katterna kan slå oss ner i, tips mottages tacksamt!

  http://www.vykort.biz/kort/hjaerta.jpg

  Tjejsnack v. 34.

  Ålder
  • Spelar åldern någon roll? När, varför?
   Hmm... Jag skulle säga att den spelar ganska stor roll fram tills man blir ca 20, då blir den oviktig.
  • Har du önskat att du var yngre/äldre än du är någon gång? När, varför?
   Det var väl i så fall i tonåren, när man ville in på det där discot...
  • Har du ljugit om din ålder någon gång, varför, i vilket sammanhang?
   Nej.
  • Hur gammal vill du bli om du fick leva ett friskt liv? Motivera!
   93, förutsatt att jag har vänner och familj kvar.
  • Vilken ålder i ditt liv så här långt, har varit den bästa? Motivera!
   "Vår bästa tid är nu!"
   Börjar känna mig hyfsta trygg och säker i mig själv, har en underbar fästman, och är på jakt efter ett fint hus där vi kan slå oss ner.

   http://www.raddningsverket.se/upload/Utbildningar/utbnytt/img/aldresakerhet.jpg

    

   Vecka 35

   Musik

   • Vad lyssnar du på för typ av musik och vad är det du gillar mest med den musiken?
    Blandat... Men det ska vara känsla och attityd!
   • Vad lyssnade du på när du var yngre, i tonåren? Om du är tonåring nu, så vad lyssnade du på som barn?
    Punk och hardcore.
   • Finns det någon musik du inte klarar av att lyssna på? Vad, varför?
    Skulle väl vara dansband, eftersom det är så otroligt smörigt och utan minsta äkta känsla.
   • Nämn fem artister du har sett live/skulle vilja se live.
    Lars Winnerbäck- Alltid magiskt.
    Bob Dylan- En närmast religiös upplevelse.
    Refused- Attityd så det stänkte om det, med Dennis Lyxzén som Sveriges bästa frontfigur!
    The Hives- Attityd så det stänker om det, och med Sveriges näst bästa frontfigur. Överskottsenergi när den är på topp!
    Black Sabbath- Med Ozzy; The man the myth, the legend!

    Detta var väl The best of The best, som jag minns det nu...
   • Har du någon autograf, vem/vilkas? Finns det någon du skulle vilja ha?
    Jag känner att jag har växt ifrån autografer...    Minns hur det skar i hjärtat när man fick det här meddelandet...


                                                             http://www.mrx.no/albums/album127/Dennis_Lyxze_n_The_International_Noise_Conspiracy_17.thumb.jpg 


    image108

Rolig grej

Kategori: Tidsfördriv

Hittade en rolig grej hos Jennie, som har vaknat ur sin bloggdvala..;)

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

1. Vilket år är du född?Inte så lätt att hitta någon bild här...

2. Hur definierar du din sexuella läggning?3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?4. Och din sämsta?5. Vad söker du hos en partner?6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (förnamnet)?7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?8. Vilken kändis är hetast enligt dig?

(Tar privilegiet att välja två, de har ju tom samma pose!)

9. Vad gör dig avtänd?10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (förnamnet)?11. Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?

Jepp, jag hör till dem som tyckte att hon skulle ha valt den osociale men ack så sexige Jack Sparrow!

Om du lämnade mig nu

Kategori: Musik

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa någon ny; jag har rätt mycket med mig, själv precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv som jag har sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi tillslut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut någonstans.
Jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lämnade mig nuJa, försmaken av Lars Winnerbäcks nya skiva bådar ju gott!
Den nya låten är magisk, jag kan inte uttrycka det på något annat sätt!
Den där speciella stämningen och känslan som går rakt in i hjärtat, som bara Han kan få till...
Längtar till 9 November, då han spelar här i Arena! Jag och Elin har redan bestämt att vi ska gå; är det någon annan som vill haka på?

http://www.myspace.com/larswinnerback

Allt och ingenting

Kategori: Det dagliga livet

Inser att jag inte har skrivit någonting på nästan en vecka!
Har gjort allt och ingenting; jobbat mycket, varit grymt stressad, och däremellan sovit som en medvetslös!

I tisdags hade vi etikdag på jobbet, ska försöka lägga upp något från den framöver.
Jag som snarast funderar aningen för mycket för mitt eget bästa inser alltmer att många inte överhuvudtaget funderar någonting alls över sin relation till andra människor, hur de påverkar andra genom vad de säger och gör osv! Skrämmande, särskilt om man jobbar inom vården!

Har även bråkat med vårdcentralen igen. Har sedan jag var ca 15-16 år haft problem med mina leder, och är ganska säker på att det är någon form av reumatisk åkomma. Dessutom så känns det som om många av mina problem hänger ihop, och att det är någon form av inflammatorisk process som pågår i min kropp.
Så tänkte jag i veckan "Äsch, vad f*n, varför ska jag alltid gå runt och ha ont någonstans, varför ska inte jag kunna få hjälp för mina problem, jag som själv går och sliter och släpar inom vården hela dagarna?!"
Som ni märker så var det inte min mest positiva dag..;)
Hur som helst, efter mycket om och men, och efter att ha varit tvungen att bli arg och låta henne få veta att jag jobbar som sjuksköterska så fick jag en tid på torsdag i nästa vecka.
Ska bli spännande att se vad de säger; det är ju inte precis någon tillfälligt, när det har pågått i över tio år!

Ledig fredag-söndag för första gången på jag vet inte hur länge!
Grabbarna Grus åkte till David i Stockholm, och det hade varit roligt att följa med, men dels så ville vi inte lämna katterna själva så länge, och dels så var jag på barndop igår. Det var Linus; Malins och Stefans lille son, som döptes igår. Det var mycket trevlig ceremoni, där även de båda föräldrarna var aktiva, och läste små böner och texter. Prästen verkade också jättetrevlig, och det gör ju mycket!

Idag har metsadels tillbringats i sängen eller framför TV'n. Känner att jag är en smula utarbetad, och försöker att bota det med mycket vila. Det är väl bara att inse, att jag är en person som har lätt för att brinna för det jag gör, och har lätt för att arbeta ut mig. En fördel (eller kanske även nackdel..?) är i alla fall att jag är väldigt stresstålig, så det tar lång tid innan jag kollapsar! Detta är, som sagt, antagligen även en nackdel, då det gör att jag inte får någon förvarning, utan plötsligt märker jag bara att jag är helt kraftlös.
Har på senare år börjat försöka att lyssna mer på kroppen, och det gör att jag (förhoppningsvis) känner av redan förvarningarna, så att det inte behöver gå alltför långt.

Teal'c

Kategori: Husdjuren

Efter att vi kommit hem från kräftfisket igår så åkte Andreas och hämtade vår söte lille Teal'c.
Den som vet var namnet kommer ifrån är lika nördig som vi..;P

Det är hur som helst fantastiskt hur liten och tuff han är!
Han springer ständigt med svansen i vädret, på nya upptäcktsfärder.
Dessutom så verkar han redan ha gjort sig hemmastadd hos oss, och accepterat oss som sina nya föräldrar :)

image105

image104

image106

Än så länge är det mycket revirmarkerande mellan honom och Maja, men de gör framsteg!

BloggRegistret.se

Kräftfiske

Kategori: Det dagliga livet

Var i helgen i svärfars frus stuga utanför Ludvika och fiskade kräftor. Det var trevligt!
Jag kopplar alltid av helt och hållet på ett annat sätt när jag kommer ut i naturen!

image96

                   

         
Jag låter bilderna få tala för sig själva... Klicka på dem för att se bilden i störe format!


image103
Älsklingen.

Massage!

Kategori: Kroppen

Har nyligen kommit hem efter att ha fått massage!

Var lite nervös innan, eftersom jag har väldigt mycket problem med min rygg, och speciellt ländryggen är extremt känslig; vissa punkter tål inte den lättaste beröring.

Hur som helst så var massören väldigt duktig, och hon började med att låta mig beskriva mina problem, och tala om vad jag ville ha ut av massagen.

Efteråt konstaterade hon att "det finns en del att jobba med, om man säger så..."
Hon konstaterade också att jag har ganska mycket infalmmationer i ryggen, precis som jag själv har misstänkt. Detta innebär att hon inte kan ta i så mycket, och gå så på djupet, utan det måste få ta sin tid.

Nu hade hon ingen ny tid förrän om tre veckor, men då ska jag dit både på måndagen och på fredagen, och sedan trodde hon att det skulle räcka att träffas med ett par veckors mellanrum, så skulle hon nog få ordning på min rygg till slut, men det kommer att ta minst ett halvår.


http://www.atimeoutmassage.com/massage.jpg

Monica Jonsson...

Kategori: Debatt

Det har skrivits så mycket om hennes patetiska ursäkt för en krönika att jag inte orkar skriva ett eget helt inlägg, läs istället länkarna nedan:

http://inga.blogg.se/1186951131_monica_jonsson_frsvar.html
http://www.magnusbetner.com/user_diary.php?ID=1617
http://annikabryn.blogs.se/2007/08/10/kvinnor_med_dalig_kvinnosyn~2786014
http://www.sthlmsfinest.com/userBlog/?uid=14994&beid=972776

Som Monia Plosjö skriver; tjejens hår var avslitet och underlivet var söndertrasat! Jag tror att ytterst få vill ha det riktigt SÅ hårt (särskilt inte med en slemmig brat som de "hittat" på krogen...).
Monia skriver många bra saker, bla att man nästan hoppas att Monica själv ska bli våldtagen, eftersom hon menar att hon inte kan bli våldtagen, då hon är så tydlig och klar med vad hon vill... Fattar hon inte själv hur korkad hon låter?!Vill du ha ditt blonda hårsvall avslitet och underlivet söndertrasat i samband med lite härligt hårt sex, Monica???
För du skulle ju aldrig anse dig våldtagen, eller..?

Music and Lyrics

Kategori: Film

Såg nyligen den typiska tjejfilmen Music and Lyrics, med Hugh Grant och Drew Barrymore.
Det är en typisk Hugh Grant-film; sådär romantisk och mysig så att man inte kan undgå att bli på gott humör.
Rekommenderas!

DVD Film: Music and Lyrics

Husköp om intet

Kategori: Husköp

Imorse ringde jag till mäklaren för att fråga om aktuellt bud på huset vi var intresserade av, och tyvärr så hade det stigit alldeles för mycket för att vi skulle kunna/vilja lägga något bud :(
Jaja, det är bara att leta vidare; nu har jag ett annat på gång, visningen är 070821, får se vad Andreas säger om det huset?

Annars är jag inne i en period där jag jobbar natt. Var ledig i helgen, och sov nästan oavbrutet, det är nog bara att inse att jag har jobbat lite väl mycket på sista tiden... Nåväl, nu känns det som om jag är hyfsat i fas igen, och nu ska jag ta det lugnare igen!

Nej, nu ska jag lägga mig och sova, och drömma om fina hus!

Husvisning

Kategori: Husköp

Idag var vi då på den efterlängtade husvisningen. Eftersom jag är inne i en period då jag jobbar natt fick jag masa mig upp ur den sköna sängen efter 4 timmars sömn, men då jag också är inne i en halvmanisk period så gick det bra; jag var klarvaken med en gång, så fort jag bara kom upp.

Väl framme vid huset så var det bara ett par till där och tittade idag (det var en visning i tisdags också), och jag och Andreas fick båda ett lite lurigt intryck av dem; det kändes inte som om de kommer att bjuda på huset, utan att de tog det som en utflykt, och ett tillfälle att briljera med sina kunskaper inom husbranschen...
Eller så langar de upp två miljoner på ett bräde, och köper huset kontant!

Nåväl; huset var lika fint live som det var på bilderna, allra härligast enligt mig är de stora fina terrasserna!
Sedan att huset har pool är ju inte precis ett minus...
Annars är köket stort och fräscht, med rel. nya vitvaror, och huset i allmänhet känns ljust och luftigt.

För att inte tala om hur härligt det skulle vara för våra kära husdjur att få vara ute som de vill!

Vi får ta och lägga ett bud och se hur det går, håll tummarna för oss!

Bankbesök

Kategori: Husköp

Kommer precis från banken, där vi träffade en jättetrevlig banktjänsteman angående lånelöfte inför våra husspekulationer. Vi hade båda förväntat oss en äldre, väldigt torr man, men istället var han medelålders och väldigt trevlig och lagom skämtsam.

Jag tror att vi båda andades ut av lättnad när han på sin bedömning skrev "Mycket god betalningsförmåga" och godkände lånelöftet!

Nu är det visningen imorgon, håller tummarna för att huset är lika fint som det ser ut på bilderna, och att det inte är alltför många seriösa spekulanter!

Tjejsnack v. 32

Kategori: Tidsfördriv

 Gröna fingrar
 • Vad har du mest av; blomväxter eller gröna växter utan blommor, har du någon favorit?
  Håller som bäst på och tar livet av  våra växter, jag har tröttnat på dem...
  Men de som är kvar är gröna växter.
 • Har du balkong, trädgård etc. där du odlar något själv, vad? Om inte, skulle du vilja odla, vad/varför inte?
  Har en balkong där vi inte odlar någonting. Skulle egentligen tycka att det var lite mysigt att gå och pyssla med en odling, men jag tror att både jag och Andreas är lite för lata och lite för ointresserade.
 • Vilka växter tycker du är lätta/svåra att hålla levande?
  Har inte haft några större problem med att hålla liv i några växter, faktiskt.
 • När du köper växter till dina fönster, hur tänker du då?
  Köper sällan växter till fönstren, får dem av släktingar på födelsedagar o.dyl.
 • Anser du att du har gröna fingrar? Varför/varför inte?
  Jag tror egentligen att jag har det: jag har aldrig några problem att få mina växter att överleva. Snarare tvärtom; de överlever för alltid, så jag tröttnar på dem (som nu...)!

  image108

Maja i byrålådan

Kategori: Husdjuren

Maja gillar trånga utrymmen, här har hon hittat en byrålåda som lämnats öppen...

image93

image94

image95
Snacka om att hon ser sur ut på den sista bilden; sur över att vi hittade hennes gömställe...

Kattunge

Kategori: Husdjuren

Vi ska köpa en liten kattunge, så att Maja får en lekkamrat:

image92

Visst är han helt otroligt söt?!
Vi får hämta honom 070823, så det är några veckor kvar, men det ska verkligen bli roligt!

70-timmars arbetsvecka och husspekulationer

Kategori: Det dagliga livet

Är för tillfället inne i en 70-timmars arbetsvecka, så jag gör i princip inget annat än att jobba och sova...

Har i alla fall en jätterolig nyhet; vi ska åka och titta på ett hus i nästa vecka!
Det är ett jättefint hus, så jag hoppas verkligen att vi kan köpa det!
På onsdag ska vi till banken och diskutera lån, och på torsdag ska vi åka och titta på huset. Spännande!

Har också hunnit gå till frissan och fräscha till färgningen lite samt klippa mig. Hon klippte ur/upp håret ganska rejält, så nu är det lite lättare att rufsa till det. Jag har ju väldigt mycket hår, så det blir fort väldigt tungt, men nu hoppas jag att det håller sig ett tag. Hon klippte även upp luggen lite, så nu har jag faktiskt lugg, för första gången på ca 20 år! Det känns riktigt bra!

image90

image91

image88

Tjejsnack v. 31

Kategori: Tidsfördriv

Fordon
 • Har du körkort och hur länge har du haft det? Om inte, ska/vill du ta? Motivera!
  Jag har körkort sedan snart 10 år tillbaks.
 • Äger du en bil, vilket märke? Om inte, skulle du vilja ha en bil om du hade körkort? Motivera!
  En bambugrön Volvo S40.
 • Vilken är din favoritbil? Motivera!
  Har ingen direkt favorit, jag är nöjd så länge den går som den ska och ser hyfsat snygg ut.
 • På vilka sätt tar du dig oftast fram?
  Bil...
 • Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? (Ex. bil, båt, buss, flyg, spårvagn osv...)
  Har åkt bil, buss, båt, flyg, spårvagn, tunnelbana.
  Har inget fordon som jag längtar efter att åka; för mig är det bara transportmedel.