Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Kärlek

Kategori: Det dagliga livet

 Min fästman vet hur man visar äkta kärlek!
 

Låt det snöa

Kategori: Det dagliga livet

Sedan igår kväll har det snöat i princip hela tiden. Tyvärr är det inte så kallt, så det är inte så mycket som blir liggande, men det piggar i alla fall upp lite grand..:)Våra fina rosor blommar som synes fortfarande, och gör sig fantastiskt mot den vita snön!
- Imorgon är det dags att bege sig till hembygden, så att min snälla lille bror kan hjälpa mig att sätta på vinterdäcken på bilen också..;)

Härliga advent!

Kategori: Det dagliga livet

Snart är det äntligen första advent, och man blir aldrig för gammal för en adventskalender! Själv har jag köpt en kalender från PartyLite (så klart!), och katterna har fått en fin från Gourmet, någon som har ett bra tips på vad vi ska satsa på till fästmannen? Tips emottages tacksamt!

Stjärnan och matrosen

Kategori: Musik


- Som Oolong och Lucky Strike..;)

Länsdans i Götene

Kategori: Kontaktperson

Idag var det länsdans i Götene folkpark, och det var Blender som rockade loss, med stort hjärta och härliga toner! Givetvis var jag där i egenskap av kontaktperson, med R och hans kompisar, och det var lika kul som vanligt; få bjuder på sig själva och njuter lika intensivt av en danskväll som våra underbara omsorgstagare!


R fattar som vanligt posto längst fram; man måste ju se och höra ordentligt!

Det går inte att ta miste på glädjen, och att Blender var omåttligt populära!


Bandet bjöd på sig själva och interagerade helt fantastiskt med publiken; inte alla band kan hantera att det plötsligt kommer upp en ny gitarrist eller sångare på scen!

 
Stort tack till R, Blender och alla underbara människor för en härlig dag i Göteneparken!

Första gången

Kategori: Musik

Miss Li gjorde i Så mycket bättre en underbar tolkning av en av mina favortlåtar av Magnus Uggla:Dagens goda gärning

Kategori: Det dagliga livet

Efter en natt med 100 uppvaknanden trodde jag inte att det var sant när klockan ringde, 05:45 imorse..:/ Uppenbarligen var det dock sant, så det var bara att gå upp och hoppa in i duschen. När jag kom ut från lägenheten hörde jag någon som jamade högt "Konstigt att det hörs så tydligt här ute när Teal'c jamar..." tänkte jag, knappt vaken, innan jag insåg att det satt en katt i trappuppgången! Då kom jag att tänka på lappen som suttit på ytterdörren hela veckan, om en vit katt som sprungit bort här på gatan! Hon kom glatt till mig när jag lockade på henne, men såg ganska frusen och hungrig ut. När fästmannen sedan ringde det nummer som stod på lappen blev ägarna jätteglada, och återseendet kärt  :) Det visade  sig sedan att hon ramlat/hoppat från tredje våningen, så hon hade verkligen varit ute på äventyr!

Dagen på jobbet blev ganska lagom, jobbade med bästa Fatme, och det är alltid kul och blir alltid bra!

Stad i ljus!

Kategori: Det dagliga livet

På senare år har man börjat lysa upp vår stad alltmer denna mörka, mörka årstid! Nu har man satt upp mycket av belysningen, och jag blir glad bara jag ser det!


Bilderna är tagna (och zoomade) med mobilkameran, men visst är det fint?!

Intensiv kväll

Kategori: Hälsa

Äntligen hemma efter en minst sagt intensiv (men rolig) kväll på jobbet! Tur att man har så underbara arbetskamrater, så att vi kan hjälpas åt i vått och torrt..:) 

Just nu känns det ändå extra skönt att jag har bytt bort morgondagen, och istället ska jobba på lördag. Min kollega behövde vara ledig på lördag, och jag hade läkarbesök imorgon, så det passade oss båda perfekt. Nu har mitt läkarbesök tyvärr blivit uppskjutet (läkaren är sjuk), men det är ändå gött att vara ledig imorgon..;P
Har dessutom riktigt ont i ryggen och domningar i benen efter kvällens arbetspass, så jag tror att min rygg är i stort behov av vila imorgon...

Förresten har jag fått tid redan i nästa vecka för undersökning min rygg med magnetkameran; verkligen superbra, man har ju hört så mycket om de långa väntetiderna, men jag kan inte klaga!

Livet som sjuksköterska...

Kategori: Humor

... en del av det i alla fall; det vill till att hålla reda på vad man ger patienterna!

PartyLite visningar!

Kategori: Party Lite

Det märks att det nu är högtid för alla ljusälskare; förfrågningarna om PartyLite-visningar duggar tätt, för min del främst från nya värdinnor, som jag inte har varit hos tidigare, vilket såklart är jättekul!

Igår var jag hos en nuvarande arbetskamrat till en av mina före detta arbetskamrater (krångligt? -nej, tänk efter lite bara!), och träffade ett gäng supertrevliga tjejer från röntgen.

Idag bar det av till hembygden, där jag hade visning hos en av mina gamla lekiskompisar! Jättekul att träffas igen, tillsammans med hennes fina barn och alla andra härliga personer i hembygden!

Just nu finns det extra många fina erbjudanden, vad sägs om en trio GloLite för endast 379:- (ordinarie pris 549:-), eller en trio Kreativ stormlyktor för 699:- (ordinarie pris 1219:-)?
- Hojat bara till om du vill ta del av dessa erbjudanden, eller om du vill köpa tre paket teljus till priset för två!Känner du dig sugen på att vara värdinna för ett eget party, och istället få välja produkter gratis ur katalogen, samt få 50% rabatt på en eller flera produkter? Du har fortfarande chansen att boka en visning och få varorna levererade innan jul, så hör av dig så bokar vi in en tid!

Känner du att du vill vänta lite så får du 400:- i extra tillgodohavande i början av januari, förutom allt "det vanliga", som står nämnt ovan! Vänta inte, utan passa på att boka redan nu, för att vara säker på att vi kan boka in den dag som passar just dig och dina gäster bäst!

Äntligen måndag

Kategori: Det dagliga livet

Snart börjar det bli dags att åka hem och sova, efter en helg på jobbet. Det har varit en bra helg, lagom med pyssel som vanligt. Ikväll blir det PartyLite visning hos en (för mig) ny värdinna, det ska bli superkul!

Underbara Uggla!

Kategori: Debatt

"Jaha, idag är det min kväll... Och man ska titta och vara glad och kramas och... det där är inte riktigt min grej..." -Känner igen det där..:)

Tror det är oerhört bra att artisterna i Så mycket bättre visar sig mänskliga, och berättar att de faktsikt har samma problem som alla vi andra; Magnus Uggla som var nervös inför sin dag, och underbara Miss Li som berättade öppet om sin ångest och sina komplex hjälper till att ta ner dem från sina piedestaler, och alla vi andra får se att de också bara är vanliga människor, även om de råkar vara väldigt bra på att skriva texter och framföra dem!
 

Civilkurage?

Kategori: Aktuellt

En 87-årig kvinna var i måndags den 12 november ute och gick nära järnvägsstationen Knutpunkten i Helsingborg, då hon fick se ett gäng killar i 17-årsåldern stå och sparka på en liten hund som var fastbunden. När hon sade åt dem att sluta fick hon själv en rak höger, så att hon föll omkull, och då började killarna sparka på henne istället.

Damen lyckades kravla sig hem, och blev där liggande med kraftiga blödningar tills barnbarnet kom på besök igår, fredag, och anmälde händelsen till polisen. Enligt Aftonbladet ska kvinnan dock inte ha "behövt" uppsöka sjukhus, utan fått tillsyn av hemtjänsten. Det tycker jag låter mycket märkligt; dels har hon varit avsvimmad vid ett par tillfällen, och dels beskriver man blödningarna som kraftiga; då ska man till sjukhus! I den åldern är risken stor för subduralhematom och andra otäckheter, men man kan ju hoppas att hon bara fick hjärnskakning...

Misshandeln inträffade i Helsingborg, här i närheten av järnvägsstationen Knutpunkten.

Tyvärr så är det just sådana här händelser som står bakom civilkuragets försvinnande från vårt samhälle. Jag kan dock inte annat än ge en eloge till den stackars damen, och uppmuntra alla att trots

Föreläsningsdag Karolinska Institutet

Kategori: Studier

Jag tycker att det är riktigt fint och fräscht här!

Förlossningsdepressioner och brister i anknytning...

Seminarium och föreläsning dag 1

Kategori: Studier

Eftersom det var första dagen i den nya kursen så inleddes det med allmän genomgång och information/introduktion. Efter förmiddagskaffet var det sedan dags för seminariet, som handlade om Epidemiologi och mest innehöll en massa vetenskapliga begrepp, vet inte riktigt vad det har med denna kursen att göra, och ska jag vara ärlig så hade jag hellre bytt ut det mot extra föreläsningstid..:/

På eftermiddagen hade vi föreläsning av och med en barnläkare, som driver ett eget företag inom skolhälsovården; hon var superintressant att lyssna på, och tiden bara flög iväg! Hade mycket hellre velat ha en heldag med henne istället för förmiddagens något sega seminarium...

Eftersom läkaren var så intressant och givande att lyssna på så drog vi över, och slutade inte förrän närmare 17:15, och var väl tillbaks på hostelet runt 18. Efter det hade jag ganska ont i ryggen och seg i huvudet, så jag kände inte att jag orkade hitta på något särskilt. Efter en snabb tur till ICA tvärsöver gatan blir det nu slappa med TV och en god bok :)

Here we go again..:)

Kategori: Det dagliga livet

Idag var det åter dags att bege sig till Stockholm för seminarium och föreläsningar, denna gång dock i en ny kurs; Barn och ungdomars hälsa och livsvillkor. Det känns roligt att äntligen komma in på specialämnet!

Denna kurs utgår från KI Huddinge, så nu slapp jag vela omkring i Solna..:) Istället bor jag och några kurskamrater på Mosebacke hostel, som är ett helt OK och riktigt mysigt boende.Även denna gång blev jag uppgraderad till dubbelrum :)

Helgens tips!

Kategori: Jobbet

Om du fryser om huvudet och inte har någon mössa så går det lika bra med en blöja (helst oanvänd, men man kan inte vara knusslig)! 
Det ser onekligen liiiite charmigare ut på en person i den här storleken, de har ju dessutom många fler (och snyggare) modeller att välja bland!

Morality vs Obedience

Kategori: Det dagliga livet

Anna återfunnen!

Kategori: Aktuellt

Mitt i all bedrövelse och alla otäckheter som sker runt om i världen så finns det faktiskt solskenshistorier och lyckliga slut också! 10-åriga Anna försvann i torsdags morse, på väg till skolan. Av någon anledning kontaktades föräldrarna inte av läraren, så de fick inte veta att Anna var borta förrän efter skoldagens slut, när hon inte kom hem från skolan som hon skulle. Så långt är detta absolut ingen solskenshistoria, utan tvärtom allas värsta mardröm.

Organisationen Missing people är en frivilligorganisation som har varit engagerade i många oklara försvinnanden, och även lyckats bidra till att hitta flera personer, där polisen har gått bet. De samlade snabbt ihop en massa frivilliga som letade efter Anna, och klockan tre på natten till fredagen var det en vaksam kvinna som reagerade på att en ung man och ett barn klätt i pojkkläder och med en huva nerdragen över ansiktet kom gående i området som söktes av; det är ju inte precis vanligt att barn är ute vid den tiden på dygnet. Mannen sade först att de hade hjälpt till att leta efter Anna, men ändrade sig sedan till att de hade varit och lämnat smörgåsar till de sökande. Kvinnan från Missing people hade dock fattat misstankar, och när hon drog undan huvan såg hon att det var Anna som stod där!

Photo: AVSLUTAT: Glädjande besked - 9-åriga Anna har hittats vid liv. Hon är nu hemma hos sina föräldrar. 

Vi tackar alla som har ställt upp och hjälpt oss under kvällen och natten. 

MPS avslutar 2012-11-09, kl 03.00 

GÖTEBORG: 9-åriga Anna är försvunnen sedan i morse! Skallgång nu ikväll, samling kl 19.30 vid Skårsskolan, Snöskategatan 2, Göteborg
Kollektivtrafik: Skårs kyrka

Anna är blond, 140 cm lång, klädd i Rosa byxor, t-shirt och strumpor, "Glansig inomhusjacka", Rosa mössa, röd vinterjacka, rosa sweaväska, röda converseskor.

http://www.polisen.se/Aktuellt/Handelser/Vastra-Gotaland/2012-11-08-2058-Forsvunnen-person-Goteborg/

Har du sett Anna? Ring Polisen på 114 14.

Givetvis var återseendet oerhört kärt när Annas föräldrar kom till platsen; de hade blivit alltmer rädda för att det värsta skulle ha hänt. Den 24-årige mannen som förde bort Anna beskrivs som snäll, barnslig, märklig och obehaglig. Han har en flickvän, som givetvis är chockad över det inträffade, men alla är inte lika chockade. Redan i tonåren upplevdes han som en märklig person, som ljög och stal. Detta ledde till att han fick gå på samtal på BUP, o blev dömd till vård inom socialtjänsten, han fick bland annat gå ett särskilt program där han fick lära sig om ämnen som ”etik och moral”, ”relationer” och ­”attityder".

För mitt inre sinne växer bilden av en något svagbegåvad och socialt inkompetent person fram; en person som haft svårt att förstå samspelet mellan människor och kanske även haft/har vissa psykiska problem. Jag får känslan av att han inte utsatt Anna för några sexuella övergrepp, men det kan jag givetvis inte veta. Jag hoppas att han kan få mer intensiv hjälp, så att han inte går ännu längre nästa gång...

Bang bang bangetibang...

Kategori: Musik

Tack Ninni, för att jag kommer att gå och sjunga denna sång på jobbet hela helgen!Men uppenbarligen så gillar jag låtar på detta tema, eller vad säger ni..?
 


Hade lite grand glömt bort Swingflys underbara låt, innan jag såg den på X-factor nu ikväll!

Här kommer natten

Kategori: Jobbet

Det är helg, och dags för nattjobb igen (vet inte vilken idiot som lagt mitt schema denna period..?), och vilket soundtrack passar bättre än Miss Lis underbara tolkning av Här kommer natten?

Fortsatta äventyr i storsta'n

Kategori: På resande fot

Resan från Solna hotell och vandrarhem till Eugeniahemmet gick förvånansvärt smidigt. Snacka om att jag blev en aning trött, när jag insåg att jag igår kväll i beckmörkret gick närmare en timmes omväg! Jag var ute på en stor (icke upplyst) plan av något slag och velade, men såg bara ytterligare skog och vad som såg ut som ett indusiområde; där kunde det ju inte vara! - Jo, det kunde det tydligen visst vara; genom skogsdungen gick en liten stig, som mynnade ut vid hotellet, och i dagsljus såg man ända från busshållplatsen den stora skylten, vid skogsdungen, den skylten såg jag inte skymten av igår..:/

Jaja, jag har ju sett mycket, och motionerat mer än på länge!

Dagens seinarium gick jättebra; jag måste ha hamnat i den bästa gruppen, för mina gruppmedlemmar var jättetrevliga, och hade skrivit väldigt fina och intressanta projektplaner! Dessutom var vår examinator trevlig och bra att ha att göra med; det blev mer av en avslappnad diskussion än ett förhör!
 
Vetenskaplig forskningsmetodik - Check!
Nu är det dags för Barn och ungdomars hälsa - Kul!


Hemma på trygg mark igen! Det här var ju riktigt kul - Det gör vi om nästa vecka igen!
Men varför göra det enkelt för sig, och åka till Solna igen? - Nu tar vi Huddinge!

Stockholm har blivit kallt...

Kategori: Det dagliga livet

Efter dryga tre timmars problemfri tågresa var jag så äntligen på plats i storsta'n. Insåg fort att jag helt hade glömt att kolla upp hur man tar sig till Solna från Centralstationen, men eftersom jag har en smart telefon så kollade jag snart det via SL.se. Bara att ta pendeln mot Märsta... Hmm, undrar om det finns flera stationer än Solna centrum? Nej, hur stort kan Solna vara? Kan inte ta mer än 5-10 minuter att ta sig till hotellet! - Den tanken kom jag att ångra mer än en gång under timmarna som följde..:/

Frågade glatt spärrvakten hur jag skulle ta mig till hotellet, varpå han kollar upp saken, säger att jag måste ta bussen, och berättar vid vilken hållplats jag ska gå av. Hmm... Inser att hållplatsen ifråga ligger utmed motorvägen, utan några större alternativ att ta sig någonstans. Står en stund uppgiven och funderar över vart 17 hotellet kan vara, och hur långt det egentligen är därifrån till Karolinska och Eugeniahemmet??? Kommer åter på att jag ju har en smart telefon, startar Google maps, och börjar traska...

Cirka två timmar (!!!) senare har jag, efter att ha gått genom mörka gränder och på smala stigar som jag aldrig hade trott skulle finnas i Stockholm, hamnat vid ytterligare en motorväg, och mobilens batteri är på väg att ta slut! Efter ytterligare ungefär en halvtimme tycker jag att jag borde befinna mig i närheten av hotellet, men ser bara en byggarbetsplats, ICA och... öde gator... In på ICA och fråga om någon har en aning om vart det förbaskade hotellet ligger, och det visar sig att jag ska följa ytterligare en skogsstig!

Så, efter sju sorger och åtta bedrövelser, och med en förfrusen och värkande kropp som inte är överförtjust över denna behandling så befinner jag mig äntligen på hotellet! Det visade sig att jag blivit uppgraderad till dubbelrum; återstår bara att få upp värmen, och kolla upp hur jag tar mig till Eugeniahemmet imorgon!

Onsdagsmys...

Verkar som att jag har blivit uppgraderad, och fått ett dubbelrum - Nice!


Till och med en TV, visserligen med några år på nacken, och man kan bara få in SVT1, 2 och TV4, dessutom med extremt flimrig bild, men man kan ju inte få allt här i världen..;)

Stockholmskyss

Kategori: Det dagliga livet

Besök i hufvudstaden, har seminarium med skolan imorgon, och tyvärr gick inga tåg så tidigt på morgonen, så det fick bli övernattning på Solna hotell och vandrarhem :)
 
 

Årets trädgård!

Kategori: Det dagliga livet

Jag har ju tidigare berättat om min svärmor och hennes man, som renoverar och pysslar i sin Sekelskiftesdröm, men det är inte bara huset som piffas upp; även trädgården har fått sin beskärda del, och har förvandlats från skog till en underbar trädgård med dofter från Italien och Frankrike, klosterträdgård och med många små härliga platser där man kan sitta ner med en kopp kaffe och bara njuta av naturen och de vackra omgivningarna! Att det bara ligger ett stenkast från sjön Viken gör ju inte saken sämre...

 
I det aktuella numret av Hus & Hem Trädgård finns ett långt reportage från deras härliga trädgård; passa på och köp den om du vill bli inspirerad!

En vecka är slut och en annan tar sin början

Kategori: Det dagliga livet

En bra, om än något snurrig och högljudd, arbetshelg är till ända, och en något hektisk men spännande vecka ligger framför mig. Imorgon är det möte i sjukhuset grupp för fallförebyggande arbete, och på onsdag bär det iväg till storsta'n, för seminarium på torsdag. Veckan avslutas sedan med nattjobb till helgen, igen...

Vad är egentligen viktigt??

Kategori: Debatt

Läser att Lady Gaga ska ha gått upp 13 kilo i vikt, och hånas nu på nätet på grund av detta. Själv har hon kämpat med sin vikt och självkänsla hela livet, och undrar vart prioriteringarna egentligen ligger; "När jag hörde att det var på nyheterna där de tar upp krig och hur ekonomin kraschar och valet... Då tänkte jag att det är 'fucking' löjligt!"

Lady Gaga för istället fram kollegan Adele som en förebild att ta efter;  "Hon har satt ribban högt för många kvinnor. Jag behöver också vara en självsäker kvinna och bara ta politisk ställning när jag har något hjälpfullt att säga till unga människor."


Skulle denna kvinna vara tjock, eller ens det minsta överviktig?? Jag tycker att det är sorgligt att vi ännu inte har kommit längre än att föra fram kroppen som en kvinnas främsta (enda?) egenskap! Vad spelar det egentligen för roll om man har ett kilo eller två för mycket att bära på, och vad har någon annan med det att göra??

Förutom de rena hälsoaspekterna så tycker jag att världen borde ha kommit längre år 2012 än att bara döma våra medmänniskor utifrån hur de ser ut; det kan låta klyschigt, men är inte de inre egenskaperna och personligheten såååå mycket viktigare än utseendet?

Tänker även på den tonåriga tjej som i somras lade ut en bild på Facebook en solig dag på stranden, för att överösas av såväl ris som ros! Själv hade hon aldrig trott att en enkel bild skulle väcka någon uppmärksamhet; hur många strandbilder har vi inte sett, liksom? Skillnaden var att hon, enligt kritikerna, bar på några kilo extra, och därför inte borde ha visat upp sig på det sättet. Där dog hennes ungdom och naivitet, och jag kan inte låta bli att undra vem som egentligen bestämmer? Vem bestämmer att någon ska duga men inte någon annan? Vem sätter dessa oskrivna lagar? - Jo, det är ju vi; jag och du! Om vi här och nu bestämmer oss för att inte döma varandra för hur vi ser ut så tror jag att vi kommer att få ett mycket trevligare och gladare samhälle! Är du med?

Snurrig natt...

Kategori: Jobbet

Natten på jobbet har förgyllts av ett gäng snurriga damer som har ropat på hjälp i kör, det började med att den ena damen undrade varför vi hade lagt henne i bårhuset; "Men du ligger inte i bårhuset, du ligger på ett vanligt rum."
 " - Varför är det en massa kistor här då??"
  - Jaa, vad svarar man på det..?
" Det är inga kistor, det är ett helt vanligt rum, alla rummen ser ut så här."
" Det gör de väl inte?!"
" Jo, på den här avdelningen ser alla rummen ut så här."
" - På den här avdelningen, ja!"
 
" Hjääälp!!"
" Vad vill du ha hjälp med?"
" Komma ut från det här rummet!"
 
"Hjääälp! - Oh hej, kära du, vad jag har längtat efter att den dörren ska öppnas! Jag är kidnappad!"
" - Oj, är du kidnappad?!"
" Ja, eller jag tror det... Jag på bor ju på XXX, men vart är jag nu egentligen?"
" Du är på sjukhuset, du blev ju sjuk och fick XXX."
" Ja, just det. Du kan tro att jag blev rädd när jag vaknade och trodde att jag var kidnappad, och insåg att jag inte ens hade kläder på mig; bara blöja och en skjorta, och inte ens några trosor!"
 
Så där lät det mest hela natten, och när den ena somnade så vaknade den andra, och började ropa så att hon väckte den tredje... Men det är ju det som är charmen med det här jobbet, och jag har alltid gillat de med olika psykiska handikapp bäst; det blir ofta så spontant och oväntat med dem, och de förgyller verkligen vardagen!

Vad hände egentligen??

Kategori: Aktuellt

Den 30-åriga kvinna som försvann från sitt jobb som vattengympaledare i Mariestad i slutet av sommaren, för att sedan dyka upp på en parkeringsplats i Göteborg två dagar senare, med tejpade händer och spår av misshandel på överkroppen, misstänks nu ha arrangerat bortförandet själv. Hon medger motvilligt att hon hållit sig undan frivilligt, och polisen berättar att de fått in flera vittnesmål som inte passar ihop tidsmässigt.

Redan när kvinnan ifråga hittades kände jag att det var något skumt med det hela, men jag kan inte annat än att tycka att det är oerhört sorgligt, och undra vad som ligger bakom hela händelsen? En människa som mår bra arrangerar ju inte något sådant här, med allt vad det innebär i form av pådrag från polis, media och allmänhet...

Sjukgymnastik och utredning

Kategori: Hälsa

Har ju glömt att berätta att jag var hos sjukgymnasten i tisdags! Har ju fått tillbaks min gamla sjukgymnast, som är så sprudlande och påhittig. Jag har nu gått de 10 gånger på rehabbadet som man får i en behandlingsomgång, och eftersom vi fortfarande väntar på lite röntgensvar och provsvar så tyckte hon att det var bäst för mig att fortsätta i rehabbadet på egen hand tills vi vet mer. Det låter bra tycker jag, bara att ta sig i kragen och åka dit också! Hon tipsade också om att både Fibromyalgiförbundet och Reumatikerförbundet har ett antal tider i rehabbassängen för sina medlemmar, det är absolut värt att kolla upp!

Och eftersom jag inte just nu ska fortsätta gå hos sjukgymnasten ska hon remittera mig tillbaks till världens bästa arbetsterapeut! (Eftersom jag skulle gå hos en annan sjukgymnast, på ett annat ställe, så tyckte hon att det blev krångligt, och att jag skulle ha sjukgymnast och arbetsterapeut på samma ställe. Problemet är att de arbetsterapeuterna är överhopade, så nu har jag inte haft någon alls, men nu får jag alltså komma tillbaks... Krångligt, jag veeeet!Får se vad som händer med ryggen, och om vi kan komma på varför jag har ett sådant inflammatoriskt pådrag i kroppen, och vart det kommer ifrån!
 
 

Uddlöst?

Kategori: Debatt

Även om Herr Lars Winnerbäck fortfarande gör de bästa av låtar så kan jag ibland sakna den tidigare udden...

Så mycket bättre

Kategori: Musik

Konstaterar att det är en helt underbar blandning av artister i årets upplaga av Så mycket bättre! De är alla (förutom möjligen Darin och Sylvia Vrethammar, som inte direkt gör "my kind of music" men som ska bli roliga att upptäcka) artister som jag beundrar oerhört, och det ska bli sååå roligt att få se dem tolka och göra sina egna versioner av varandras låtar.
 
Första veckan var det Pughs vecka, och de andra artisterna tolkade honom med den äran!
  
 
Underbara, underbara Miss Li; så mycket känsla och så mycket energi!Olle Ljungström; fina, känsliga Olle, som jag lyssnade så mycket på under några år i tonåren! Det gör mig dock ont att han ser så oerhört sjuk ut. Läser att han varit med om mycket i Afghanistan som han tog väldigt illa vid sig av, och att han fått diabetes, men i mina ögon ser han ut som en svårt AIDS- eller cancersjuk person..:/ Hoppas innerligt att jag har fel, och att han får en välförtjänt comeback nu!

 
Coola Magnus Uggla, som har gjort sin grej i så många år, och struntat i alla som nedvärderat honom på grund av han sjunger ganska enkla låtar på svenska. Här tar han Pughs gamla klassiker och gör den till sin egen!

 
Snygga Maja Ivarsson; står stadigt i en mansdominerad värld, så cool men ändå avslappnad och lekfull charmar hon byxorna av både tjejer och killar!

Narkotikabrott

Kategori: Aktuellt

Kicki Danielsson döms nu till böter för narkotikabrott, efter att hon köpte 240 tabletter Diazepam/Stesolid via internet. Hon menar själv att hon tidigare fått insomningstabletter utskrivna av sin läkare, och reflekterade inte över att de skulle vara narkotikaklassade. Hon skulle inte heller ha fattat att det var brottsligt att beställa starka lugnande preparat via internet, och menar att hon är "livrädd för narkotika"...
 
Media har sedan flera år tillbaks uppmärksammat det växande problemet med inköp av narkotikaklassade och illegala substanser via internet, såväl att det är alltför lättillgängligt som att risken är stor att få falska och rent av giftiga preparat. Om det är som Danielsson säger så är hon en oerhört naiv och okunnig människa. Jag tycker dock att det är märkligt att hon får ett så lindrigt straff; med tanke på hennes tidigare alkoholproblem och alkoholrelaterade brott så borde det väga tungt att hon nu gjort sig skyldig till narkotikabrott...