Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Besök på VåC

Kategori: Sjukvård

Idag var jag på den nya vårdcentralen för första gången. Från första oktober har det öppnat ett antal nya privata vårdcentraler här i sta'n, och jag valde en av dem. Första besöket var myckett positivt, men den läkare jag träffade jobbar inte där i vanliga fall, så det återstår att se hur de övriga är, annars får jag väl byta till hans ordinarie vårdcentral :)
Han konstaterade att jag har bihåleinflammation och skrev ut antibiotika och diverse slemhinneavsvällande mediciner. Dessutom får jag äntligen prova de mediciner mot Fibromyalgin som de rekommenderade på Gottfrieskliniken :) Hoppas och tror att de  kommer att ha effekt!

För övrigt så har min huvudvärk blivit mycket bättre sedan jag fick glasögonen :) De sista dagarna är det bara bihåleinflammationen som har spökat.

Dagens outfit

Kategori: Mode

Här kommer det första (och sista?) inlägget om dagens outfit från mig:

Så här fina är vi på jobbet nu för tiden:Det finns olika klatschiga färger på visiren, så man kan välja efter vilket humör man är på:Själv föredrar jag de rosa...
För den som vill vara lite mer diskret så finns de även i begränsad upplaga i vitt.

Halo

Kategori: Musik

Måste erkänna att jag gillar den här låten skarpt!"Den ger en härlig TV-spelskänsla", som de sa på radio en dag..;)

Italienskastudier

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Igår kväll var vi ett ivrigt litet gäng som samlades hemma hos Karin. Det var dags för italienskalektion med Linda. Hennes pojkvän Andrea var också med så det blev en extra press att bara prata italienska, eftersom han inte kan så mycket svenska än.

Karin bjöd på en jättegod gryta (du måste försöka skriva ner ett recept!), och sedan blev det kaffe och böjningar av verb samt diverse andra olika övningar. Karin hade turen att sitta bredvid Andrea, som inte kunde vara tyst, utan gav små hintar om de rätta svaren. Till sist kom vi överens om att Andrea får cirkulera under våra träffar, så att han inte sitter bredvid samma person varje gång ;)

Hur som helst så hade vi en jättetrevlig kväll, det ska bli kul att fortsätta den här traditionen!

Livets ord

Kategori: Humor

Den mest omfattande standupturnén i Sveriges historia är här! Magnus Betnér åker på ny turné med 90 minuter material som inte visats i TV. Tonen är densamma som i tidigare kritikerrosade och utsålda turnéerna "Inget är heligt" och "Tal till Nationen" Tanken är att i stort sett alla städer som har en rimlig lokal ska få besök den här gången. Standup ska ses live och många har inte en klubb i närheten av sin stad, det problemet försöker vi fixa med den här turnén!

magnus_20080526130358       magnus_20080526130427  
Foto: Mats Bäcker.

Den 17 februari kl: 19:00 kommer han till Skövde stadsteater: Boka det!

Glasögon!

Kategori: Det dagliga livet

I måndags blev jag trött på att vänta på glasögonen, så jag ringde för att fråga om de hade någon aning om hur lång tid det skulle ta. Då hade de haft mina glasögon där i över två veckor!!! De sade att de hade skickat SMS, men jag har inget fått..:(


De här glasögonen ska jag ha för att se på håll.


Här är läsglasögonen, som jag ska ha när jag läser och jobbar vid datorn.

Herre Jösses, vad bra jag ser helt plötsligt; det är nästan så att jag blir yr pga att jag ser så bra nu, istället för att allt är suddigt, som förut. Det är väl en vanesak, antar jag- man vänjer sig när man haft dem ett tag.

Köttbullar eller får i kål?

Kategori: Nöjen

Hur kan man vara så rolig utan att egentligen säga nästan någonting??

Tack Lasse!

Kategori: Det dagliga livet

Ett stort tack vill jag tillägna Herr Winnerbäck, som skapade magisk stämning i Arena Skövde igår  kväll!
En underbar kväll som lämnade efter sig den där förvirrade, bitterljuva känslan som bara hans konserter gör.
Kvällen började mörkt och vemodigt, med ett Kent-liknande sound från den nya skivan. Allt eftersom kvällen gick växte sedan ljuset och glädjen fram. Om du lämnade mig nu, i duett med Anna Stadling framkallade som vanligt rysningar över hela kroppen- såååå vackert!
Nu har man tankat lite ny energi inför vintermörkret!"Vet inte varför jag skulle börja dansa runt den där julgranen efter 34 år... Dessutom köper jag min egen godispåse."

Klipptid bokad

Kategori: Det dagliga livet

Har inte klippt mig sedan början av sommaren, så det kan inte vara svårt att räkna ut att det ser lagom utväxt ut just nu. Det har delvis varit medvetet, vill spara ut håret så att det blir lite längre igen.
Nu har jag dock passerat gränsen för vad som är uthärdligt, och bokat tid hos frisören för klippning och lite fräsch höstfärg. De hade längre väntetider än vanligt, två veckor får jag vänta, men det får väl gå. Hade dock helst gått redan i veckan, vill dit NU.

Influensan är här...

Kategori: Sjukvård

Nu är verkligen influensan över oss. Halvt kaos på sjukhuset, fullt överallt och samtidigt ska vi försöka bereda plats åt alla influensasjuka genom att flytta upp icke smittsamma patienter i huset... Inte kul att vara tvungen att väcka gamla och sjuka människor mitt i natten och tala om att de är tvungna att byta avdelning! Men vad ska man göra när det är PANDEMI på gång? Flera sjuka små barn, skulle nog ha svårt att jobba på barnmedicin- man tycker ju såååå synd om de små knattarna när de är sjuka! Är dock imponerad över hur duktiga de är!!!
Än är vi bara i startgroparna, spännande att få vara med och göra en insats, och se hur det ska bli!