Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Arga katter och heminredning

Kategori: Det dagliga livet

Tro det eller ej, men när jag besökte mor och far i eftermiddags, så vem var där och skrämde deras katter, om inte samma stora gråa katt som skrämde Maja härom dagen?! Jag sjasade bort den därifrån också, och förhoppningsvis innebär det att den lämnar Maja ifred ett bra tag framöver.


Jag har äntligen fraktat hem och satt upp den vackra spegeln som jag köpte i samband med flytten, men haft förvarad hos mor och far; jag tycker att det blev riktig fint, och katterna verkar också gilla den! :)

Far och mor hjälpte mig att resa upp den nya bokhyllan, som jag monterade ihop härom dagen, men som var alltför tung för att jag skulle klara att resa den upp själv. Tyvärr har jag dock kommit fram till att de nya bokhyllorna gör sig bäst vid den vägg där de gamla står nu, vilket innebär att jag måste flytta de gamla bokhyllorna till motsatt vägg... Till mitt försvar skall dock sägas att den numera tomma väggen inte rymmer båda de nya hyllorna, så alternativet var att ställa en av dem i ett annat rum, och det tycker jag vore synd.


God natt, allihop!


Nya ärkefiender och gamla vänner

Kategori: Hobbyfotograf

Igår kväll när Maja var ute träffade hon på en ny "vän"/ärkefiende, som bestämde sig för att följa henne ända fram till vår dörr. Där skrek Maja sitt väl inövade  skrik, som låter som om hon håller på att flås levande, så att matte kunde komma och rädda henne, och skrämma iväg den andre otäckingen.

Imorse märktes det att Maja var lite rädd när hon gick ut; hon nosade där den andra katten hade varit, gick inte särskilt långt och kom snart in igen.

Dagen var sedan en riktig slöardag för oss alla fyra; jag läste och katterna turades om med att göra mig sällskap..:)

Ikväll vaknade de dock till, och ville gå ut igen. Alla tre gick ut tillsammans och Teal'c och Zlatan kom efter en dryg halvtimme nöjt in igen. När Maja hade varit ute i drygt 1,5h, och jag hade varit ute och ropat på henne ett par gånger utan att hon kommit så gick Teal'c ut igen, och 5-10 minuter senare satt både han och Maja på trappan! Sååå gulligt att han gick och hämtade sin flickvän! :)

Det känns skönt att veta att de har koll och tar hand om varandra när de är ute!

God natt, allesammans! :)

Jul i vårt hus

Kategori: Hemmet

Jag hör om flera som redan städat ut julen, men själv tycker jag att det är så mysigt att jag vill njuta ända fram till tjugondedag Knut med att dansa ut julen!

Granen står så grön och gran i stugan, barrar inte det minsta! :)

Adventsljusstaken från PartyLite, med vackra GloLiteljus i!


Mellandagsshopping

Kategori: Hemmet

Idag har även jag varit och mellandagsshoppat; det blev en sekatör och en elementnyckel, så nu är alla elementen nyluftade och fräscha!
#kännermigovanligtkvinnlig ..;)

Det syns inte på bilden, men sekatören är väldigt lila och fin! :)

Projekt uppvärmning/energisparande

Kategori: Hemmet

På självaste julaftons förmiddag bestämde sig vår värmepanna för att slå ifrån, med hänvisning till att vi skulle "kontrollera optopumpen". Inte mycket att göra åt det, annat än att ringa hyresvärden, som är en hyvens karl, och som kom hit och åtgärdade det hela med lite assistans via telefon av en expert på ämnet. Det visade sig vara en liten ask, belägen innanför själva insatsen för pelletsförbränning, som troligtvis inte blivit rengjord sedan denna insats monterades; den var full av hårda kakor av pressat sot!

Det märks att detta satte ner pannans prestanda och ökade pelletsförbrukningen markant; efter det blev det betydligt varmare i huset, och jag har kunnat ställa ner alla element med 1-3 hack! 


Nu har jag dock kommit på att det troligtvis är en hel del luft i elementen; flera av dem viner (och ibland rent av tjuter) riktigt ordentligt. Dagens projekt blir således att införskaffa en elementnyckel, och sedan lufta alla element!

Nya vyer

Kategori: Hobbyfotograf

Efter att tidigare bara ha tagit några mycket tveksamma steg på trappan så har Zlatan de senaste dagarna varit väldigt nyfiken när hans kompisar har gått ut, och ikväll tog han det avgörande steget och kastade sig ut i det okända "utomhuset" på riktigt!Vi köpte reflexhalsband på Maxi till alla tre katterna idag; ett riktigt bra köp, de syns ju verkligen bra!
Julfirande

Kategori: Det dagliga livet

Julen inleddes för vår del redan i söndags, då vi firade hos kära svärmor och hennes man, tillsammans med svägerskan och hennes pojkvän. Det bjöds på kalkon, och var en allmänt trevlig dag. 


Julaftonen har firats hos svärfar och hans fru på dagen, och kvällen har tillbringats med mina föräldrar, syskon med partners och barn samt farmor och farbror Göran.

Jullunchen hos svärfar avslutades med biljardturnering, som vi vann! :)

Zlatan tycker det är mysigt att ligga under granen..
Hjärtligt tack till alla inblandade, för en mysig och fin jul! <3God jul!

Kategori: Det dagliga livetJulförberedelser

Kategori: Det dagliga livet

De senaste dagarna har ägnats åt sedvanliga julförberedelser, samt julfirande hos svärmor och hennes man idag.


Ikväll har vi klätt granen, mysigt!


Zlatan tycker att det är mysigt under granen..:)


Jag önskar er alla en riktigt fröjdefull fjärde advent!

Pyjamasparty och inredning

Kategori: Det dagliga livet

Dagens två lussekatter!


En god äggröra med en fräsch sallad blev dagens kvällsmat; det var lika gott som det ser ut!

Lillebrors flickvän/Alice' mamma M, skulle köra upp tidigt imorse, och eftersom lilltjejen brukar sova länge på morgnarna så fick hon sova hos sin favoritfaster inatt..:)


Zlatan och Alice har blivit kompisar! :)

Maja tycker också att det är mysigt att vara med..:) 
- Det är extra roligt, eftersom hon helst har hållit sig för sig själv under en lång period!Teal'c håller uppsikt över sin flock.

När lillebror och M skjutsade hit Alice så följde även käre far med, och de hjälpte mig att bära upp den halvan av gamla soffan som jag ska spara, i mys-/läshörnan på övervåningen.

Oj, vad hallen kändes rymlig, helt plötsligt! 

Nu börjar det likna något; hallen på övervåningen är snart klar! :)

Andra delen av hallen på övervåningen.Plastgranen fick komma upp på övervåningen, där nere ska vi ha en riktig gran!

"Om det nu är så att hon verkligen ska sova här inatt så är det väl bäst att vi håller ett öga på henne..."

Teal'c är något av en självutnämnd flockledare i det här hushållet; han måste alltid ha koll på vart alla är, och helst ska vi alla befinna oss i samma rum. Därför gillar han inte alls att Maja brukar sova på nedervåningen (sovrummet är på övervåningen), och går ibland ner och letar efter henne på nätterna. Då går han och jamar hjärtskärande tills han hittat henne. Inatt hörde jag honom gå där nere och jama, och fick se Majas nöjda lilla ansikte sticka fram under den nyligen uppburna soffan där uppe! 
"Haha, där lurade jag honom allt, du säger väl inget?!" såg hon ut att tänka...

Stort grattis till M, som klarade sin uppkörning idag, och alltså numera har körkort!!!


Upptäcktsfärd i nya trädgården

Kategori: Det dagliga livet

Teal'c och Maja börjar verkligen trivas ute nu, snart kan jag nog inte hänga med i deras takt längre; de vill ju utforska sitt nya territorium! Extra roligt är det att Teal'c tycker det är så härligt att vara ute, han som aldrig har varit så förtjust i det tidigare. Antagligen är det väl som min käre far säger; att han vet att detta är hans hem nu, och att det är hans territorium. Tidigare har han ju mest fått vara ute på sommarbete hos olika familjemedlemmar, och då blir det inte tryggt på samma sätt.

"Kom kompis, här finns det massor av spännande saker att upptäcka!"


"Undrar vad som finns här uppe..?"

"Hmm, undrar om de nya grannarna är snälla..?"

"Häng med, vi kollar vad som finns här borta!"

"Kom du också kompis, här finns massor av roliga saker att upptäcka!"

"Hmm, är ni verkligen säkra på det? Jag tycker att det verkar läskigt, jag!"

Zlatan är som synes mer skeptisk till det där med att gå ute, men han vågade sig i alla fall längre idag än någonsin tidigare. Nästa gång ska jag ta honom i famnen och bära runt honom lite i trädgården!

"Om jag sitter alldeles stilla här under så kanske hon inte ser mig, utan jag kan få vara kvar ute en stund till..."

Jag passade på att sätta upp vår fågelkärve också, som synes så finns det en del snö kvar i drivorna, men annars är det borta..:(

Brädspelskväll

Kategori: Det dagliga livet

Vad bättre kan en ta sig för en lördagskväll än att träffas ett gäng härliga nör... Eeeh, jag menar kloka och sofistikerade personer, för en brädspelskväll? Ikväll var det Battlestar Galactica som stod på agendan; ett roligt och lagom avancerat spel med både goda och onda spelare, och ett gäng rymdstrider på det!
Stort tack till David och er andra, för en supertrevlig kväll!

Utmaningar...

Kategori: EftertankeGlad lucia!

Kategori: Det dagliga livet

Det har varit en lugn och skön, men ändå ganska produktiv dag.

Dagens fina lussekatt; Maja!

Goskissarna chillar, och gosar så klart..;)


Ställde klockan för att se på Lucia imorse, men orkade inte gå upp, så det fick bli reprisen ikväll; välbekanta ansikten syntes! :)Grattis M!

Kategori: Hobbyfotograf

Idag skulle lillebrors fästmö M skriva teorin för körkortet, så jag fick umgås med lilltjejen.

Vi hade det roligt ihop, som vanligt!

En färgsprakande solnedgång över hembygden!

Grattis, duktiga M, som klarade teoriprovet med glans!

Töväder

Kategori: Hemmet

Efter två dagars töväder har nästan all den ljusa, fina snön försvunnit och ersatts med slask och lera... Jag önskar att det hade kunnat fått hålla sig runt några minusgrader, så att snön hade fått ligga kvar; den gör allt så mycket ljusare och roligare!


Idag hade vi besök i trädgården av en fasanhöna, jag ska nog mata henne lite så att hon stannar kvar här hos oss..:)


Skönt att få lite assistans med dataarbetet! ;)

Julfika på Hattstugan

Kategori: Nöjen

Idag var det dags för den årliga julfikan på Hattstugan, och jag följde gärna med när jag blev inbjuden av farbror Göran.Som vanligt var det trevligt på Hattstugan; gott fika och godis som de hade bakat själva och fina hantverk till ett billigt pris! 

Tandläkarbesök och snöskottning

Kategori: Hobbyfotograf

Sedan jag flyttade har jag varit oförklarligt morgonpigg, men imorse fick jag faktiskt sovmorgon till kl: 09:00.

Givetvis ska även badrummet julpyntas!

Det blev en lugn morgon, innan det var dags att göra sig presentabel och åka iväg till tidigare hemstaden.
Ett besök hos tandläkaren stod på schemat, och jag passade även på att besöka Ö&B, och inhandla en snöskyffel; har känt ett behov av det på sistone..;)

När jag kom hem så passade jag på att skotta trädgårdsgången och trappan, och konstaterade att det var en bra skyffel jag köpt!
Notera på bilden särskilt den svullna och bedövade vänsterkinden..;)

Teal'c och Maja vågade sig ut och känna lite på snön (igår stack de bara ut nosen, och vände i dörren)!


Efter en stund var vi nöjda alla tre, och gick in igen. Den ende som ännu bara tittat i dörren är Zlatan; han känner sig tryggast inne!

Ibland kan Teal'c få små "anfall", då han känner sig orolig och otrygg. Oftast är det när han har tappat bort oss andra; när vi befinner oss i ett annat rum och han inte hittar oss. Då räcker det att jag ropar på honom, så kommer han springande och är glad och nöjd igen. Nu har han ju fått sin nya bästis Zlatan, och när Zlatan märker att Teal'c är orolig så springer han genast till honom och gosar lite, så är båda nöjda och trygga. De är verkligen supergulliga mot varandra, och tar hand om varandra i vått och torrt!


Lite kvällsmys på spikmattan..;)

Andra advent

Kategori: Det dagliga livet

Förkylningen som har legat och lurpassat i tre veckor bröt ut ordentligt igår, och det har inte precis varit bättre idag; rinnande näsa samt ont i hals, bihålor och öron, och lite feber på det! 

Jag har i alla fall grejat ganska mycket här hemma; nu börjar det likna något!

Köket är i princip helt färdigt nu...


... Och även hallen och vardagsrummet börjar arta sig!
Fler bilder kommer att dyka upp, allt eftersom jag blir färdig..:)

Redan i förmiddags gav jag mig även ut i yrsnön för att sätta upp belysningen i granarna där ute, och efter lite pyssel och med nya planer så blev det riktigt bra!

Nyuppsatt belysning i yrsnö, det syns inte så bra ännu...

... Men nu när det blivit mörkt ute lyser det så fint! Får sätta en timer på det; onödigt att det är igång dagtid, när det ändå inte syns.

Snön har åter börjat yra, men inne är det varmt, ljust och mysigt!


Hoppas att du har haft en mysig andra advent!

Vackra vinterlördag!

Kategori: Det dagliga livet

Denna dag har varit betydligt lugnare vädermässigt än gårdagen; sol och några minusgrader är precis perfekt nu!


På eftermiddagen åkte vi och gratulerade kusin Gustaf, som fyllde 18 år härom dagen. Hipp hipp hurra för honom!

Efter mycket om och men har jag äntligen lyckats fixa en komplett belysning (inklusive förlängningssladd) att sätta upp i en av granarna här utanför (det är inte så lätt som en kan tro, utan en hel vetenskap)!


Ikväll är det betydligt kallare ute, då är det perfekt att tända några lyktor och krypa upp i TV-soffan med en kopp te!

Vad gör du ikväll?


Date med Sven

Kategori: Hobbyfotograf

Igår kväll och inatt svepte årets första riktiga vinterstorm (som fått namnet Sven) in över landet. SMHI varnade ju för så kallade "snökanoner", och det är nog vad vi har drabbats av.


Som vanligt ligger lastbilarna som plockepinn i Leabybacken och står på tvärs över rondellerna i staden, och på radion uppmanas alla att hålla sig hemma och inne.

Som tur är hade jag inga måsten utanför hemmet, men jag var tvungen att ta mig till källaren och fylla på pellets; det går väl åt en del i det här vädret, så jag vågade inte chansa på att det skulle klara sig till imorgon...

Källardörren... Gissa om jag ångrade att jag inte fyllde på igår, när jag ändå var där och tittade till pannan?!

Jag lyckades i alla fall ta mig in, och nu är behållaren så full som den bara kan bli, så nu klarar det sig gott över helgen i alla fall!

Nu blir det till att fixa och dona inomhus resten av dagen; den fjärde gardinen kom upp under förmiddagen!


Pyssel och piff

Kategori: Hemmet

Dagen har ägnats åt att fortsätta att ställa iordning här hemma; idag har bland annat två nya lampor samt tre par gardiner av fyra kommit upp; det börjar arta sig!Teal'c har funnit sin favoritplats i nya soffan..:)

Det blev även en tur till soptippen för att slänga en billast full med kartonger, papper och annat överflödigt efter flytten. Undrar just hur många gånger jag varit där nu..?

Bebismys, kattpromenad och julpyssel

Kategori: Hemmet

Imorse kom lilltjejen och hälsade på, medan hennes mamma övningskörde.

Soffmys! <3

Sedan blev det lite plock och pyssel här hemma, och på eftermiddagen tog jag med mig katterna ut en liten stund. Alla var lite tuffare än sist, men även denna gång var det förvånansvärt nog Teal'c som var mest framåt.
Efter promenaden blev det lite läsning (Nyckeln) och mys.

Ikväll blir det lite allmänt plockande, och även lite julpyssel; julkort står på agendan!Första advent, julmarknad och tomteparad

Kategori: Det dagliga livet

Efter en blåsig natt med många uppvaknanden hade jag en lugn och skön förmiddag; gick och plockade och grejade här hemma.
På eftermiddagen åkte jag tillsammans med mor och far samt lillebror med familj till Skara för att titta på deras berömda tomteparad. Det var kallt och blåsigt, men paraden var jättefin och -mysig, och Alice tyckte att det var jätteroligt! :)

Vackert eftermiddagsljus över domkyrkan!En duktig isskulptör, som gjorde denna fina islykta!


En glad liten flicka, som tycker om tomteparader! :)

När jag kom hem var det bara adventsstjärnan i sovrummet kvar, övriga stakar och stjärnor är redan på plats.


Hoppas att du också har haft en trevlig första advent!