Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

2011- Året som gick i ord och bild!

Kategori: Det dagliga livet


Nyårsafton 2010-2011 firades hemma hos David. Det var en mycket trevlig tillställning, med bland annat ett oförglömligt Rappakalja och hockey på TV...

Vintern 2011 drogs jag med en väääldigt långdragen luftvägsinfektion; svininfluensa, lunginflammation och akut laryngit på en och samma gång gjorde mig helt tyst i två månader, och det tog ytterligare en månad innan jag kände mig hyfsat återställd...

   
Vårterminen 2011 kämpade jag på för fullt med magisterstudien, så gott det gick utan att kunna prata, och i Juni 2011 tog jag och Helena vår magisterexamen vid Linnéuniversitetet i Växjö.

   
Sommaren 2011 var den första som jag hade hela 4 veckors semester, och inte jobbade extra någonstans. Det kändes en aning konstigt, och jag tyckte att jag var ledig jättelänge, men det kan man nog helt klart vänja sig vid..;)

Höstterminen 2011 började jag för första gången i mitt liv att på universitet studera mitt absoluta favoritämne; Litteraturvetenskap. Detta i form av kursen Gotisk litteratur och andra fasaväckande berättelser, något som har varit fantastiskt roligt!

Kort sagt så har 2011 varit ett år som har rullat på; det har inte hänt så mycket fantastiskt roliga saker, men heller inget supertråkigt; ett helt OK år, helt enkelt!

Klantig- Jag?!

Kategori: Det dagliga livet

Natten på jobbet var det fullt upp, med dåliga patienter och en massa intravenöst antibiotika (räknade att jag hade 12 st, på mina 10 patienter!), vilket så klart inte var något vidare för min stackars rygg. Följden blev att jag sov oerhört dåligt inatt; hade nervsmärtor i båda benen omväxlande så att jag låg och kallsvettades större delen av dagen..:(

När jag till slut lyckades somna lite, framåt kvällskvisten, så kändes det trots allt lite bättre när jag begav mig iväg mot jobbet. Gisa vad som hände då? - Givetvis lyckades jag halka på gräsmattan igen, och vrida till ryggen ännu mer!

Nu är det bestämt; jag ska inte gå på gräsmattan/leråkern mer, utan hellre gå runt, och hålla mig på asfalten!

Ont i ryggen..:(

Kategori: Kroppen

Har fortfarande ont i ryggen (och ner i benen) efter vurpan jag gjorde härom dagen..:(
Igår kändes det något bättre, men idag har det kört igång med förnyad styrka igen!


Vem vårdas på sjukhus över julen?!

Kategori: Jobbet

Eftersom jag har jobbat hela julhegen samt veckan innan jul så har vi funderat och diskuterat mycket kring vilka patienter som egentligen vårdas på sjukhus över julen. Nummer ett är givetvis de patienter som är så svårt sjuka att de bara måste vara kvar på sjukhuset, och varken kan skrivas ut eller åka på permission. Grupp nummer två är de som är väldigt ensamma, och (medvetet eller omedvetet) ser att de på sjukhuset i alla fall har sällskap, och vi är väl (trots allt) bättre än inget sällskap alls... Innan helgen kom vi inte att tänka på några fler patientgrupper som är kvar på sjukhuset hela julhelgen, men så här i efterhand kan jag konstatera att det även finns en tredje grupp; de som känner sig så trygga och ompysslade på sjukhuset att de helt enkelt inte vågar åka hem... Kan tyvärr konstatera att denna patientgrupp är betydligt större än man kan tro, och det tycker jag är oerhört sorgligt!

För övrigt så önskar jag alla mina läsare en riktigt god fortsättning! Hur har er jul varit?

Ny blogg!

Kategori: Det dagliga livet

Jag har startat en ny blogg, som komplement till denna- En bokblogg! Du hittar den här, och jag håller som bäst på att flytta över alla inlägg som handlar om böcker och läsning dit. Givetvis hoppas jag att mina läsare kommer att följa även den bloggen, och kanske hittar till och med några fler, mer nischade läsare dit- Boknördar som jag själv..?

Vilken vurpa!

Kategori: Det dagliga livet

Under senhösten har de grävt för fjärrvärme på gräsmattan utanför vårt hus. Det innebär att gräsmattan numera i princip är en enda leråker. Jag som är ganska klantig av mig, och har en förmåga att halka eller snubbla där det är möjligt har tagit det väldigt försiktigt när jag har gått i leran, men trots detta så har jag numera lyckats halka inte mindre än två gånger. När man halkar i en leråker så kan ni ju gissa hur man ser ut efteråt, och båda gångerna jag halkat så har jag (uppenbarligen) varit på väg någonstans; första gången var när jag och Helena skulle åka till Växjö och ha föredrag, och den andra gången var imorse, när jag skulle åka till jobbet. När vi skulle till Växjö så var det ju inget snack om saken; jag fick skynda mig att springa in och byta om (inte så kul att komma och ha föredrag helt täckt av lera..). Imorse däremot så hann jag inte byta om, utan jag fick åka i leriga kläder till jobbet - Tur att ingen såg mig!

Båda gångerna har jag gjort riktiga praktvurpor, och imorse landade jag så hårt att ryggen trycktes ihop, och jag har nu en tilltagande ischias..:( Hoppas att det snart går över!

Fairytale of New York

Kategori: Musik

Den bästa julsången någonsin!

 
Det är ganska mysigt att fira julaftons kväll på jobbet också...

Doppareda'n...

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll bar det iväg till lilla farmor, som traditionsenligt bjöd på dopp i grytan och skinksmörgåsar samt julkräm och jultårta. Eftersom jag skulle jobba på kvällen så blev det lite stressigt, men vi hann i alla fall med allt vi skulle göra :)

 
Fästmannen, broder Daniel och R tittar med spänning igenom sina julklappar...


Äkta dopp i grytan! Personligen är jag inte så förtjust i det, så jag äter farmors hembakta bröd med skinka istället- Fantastiskt gott!


Det gick åt mycket skinka, så lillebror fick skära upp mer :)

Efter mat med tillhörande julkräm och jultårta så var det dags för mig och fästmannen att skjutsa hem R, och för oss att styra kosan mot Skövde igen. Fästmannen åkte sedan till sin far och hans fru, och jag åkte till jobbet, där julefriden rådde...

Kvällen före dan...

Kategori: Det dagliga livet

Det blev som väntat en mysig kväll hemma hos mor och far, med gamla goda vänner till familjen. Vi tjuvsmakade på julmaten och hade lite julklappsutdelning. Vi brukar göra så att alla köper varsinn julklapp för ca 100 kronor, och sedan lottar vi ut dem mellan oss. Jag vann en julduk, och Andreas fick en av de julklappar vi själva hade köpt; en jättego' och mjuk pläd. Det blir nog till att köpa en till, så att vi har två matchande plädar i soffan..:)


Cicko var också nyfiken på vad som hände runt bordet...


Göran var nöjd med sin julklapp; en fågelmatare, med tillhörande nötter och frön!


Daniel öppnar med spänning sitt paket!

 
Lillebror Andreas samt mor och far tittar nyfiket på när vännerna öppnar sina klappar.

Tack mor och far och ni andra, för en trevlig kväll!

Da'n före dan...

Kategori: Det dagliga livet

... och jag har precis klarat av ett lagom juligt och lugnt arbetspass. Nu dags för lite slappande, innan vi åker till mor och far utanför Falköping för traditionell uppesittarkväll ihop med fars barndomskamrat och hans fru. Det är en lite rolig tradition det där; det började när vi "barn" var små, eftersom vi var i samma ålder så började familjerna att fira "lillejul" ihop kvällen före julafton. Denna tradition har sedan föräldrarna fortsatt även efter att "barnen" blivit stora och flyttat ut.

Da'n före da'n före doppareda'n...

Kategori: Jobbet

... och vi har rimstuga på jobbet - Mysigt! Inte helt lätt att komma på "lagom" svåra rim, så att det går att gissa vad det är, men det ska inte vara lätt! ;)Ära vare Gud i höjden, denna har jag inte gjort i slöjden!

Gott nytt jul!

Kategori: Musik

Rekordstraff för djurplågeri

Kategori: Aktuellt

Läser att en man utanför Stockholm nu dömts till ett år och tre månaders fängelse efter att ha torterat och slutligen dödat sin hundvalp. Det var i slutet av mars i år som några förskolebarn hittade valpen i en sopsäck, med blodiga plastpåsar hårt virade runt huvudet. Valpens kropp var täckt av gamla och färska skador, och det kom snart fram att valpens 22-årige ägare hade torterat valpen under hela dess 6 månader långa liv. Mannen har nu dömts till ett rekordlångt straff i Södertörns tingsrätt, på grund av att ägaren under lång tid visat stor hänsynslöshet, och utsatt den stackars valpen för stort lidande.

Ägaren hängde upp sin sex månader gamla hundvalp i en handdukstork och slog den. Tikens kropp hittades av en grupp dagisbarn. Mannen har erkänt att han dödat hunden.

Ärendet ses som prejudicerande eftersom ingen tidigare dömts till så långt fängelsestraff för djurplågeri, och kammaråklagare Jakob Holmberg utesluter inte att straffet skärps. Maxstraffet för djurplågeri är två års fängelse.

Bra jobbat Holmberg; det ska straffa sig att vara så grym mot djuren!!!

Ja, se det snöar!

Kategori: Det dagliga livet

Så här mysig julstämning var det ikväll när jag gick hem från jobbet! :)

Julstämning

Kategori: Det dagliga livet

Så här underbart vacker var himlen vid solnedgången härom kvällen! Den verkar spå om snö...

 

Vilken julklapp!

Kategori: Jobbet

Vi som är anställda på Skaraborgs Sjukhus (SkaS) fick för några veckor sedan veta att vi ska spara 100 miljoner kronor kommande år. Hundra. miljoner. kronor. Jag kan inte ens fatta hur mycket pengar det är!!! Som jämförelse fick jag höra att en medicinavdelning på ett av de mindre sjukhusen som ingår i SkaS kostar ca 50 miljoner/år att driva, då börjar man mer påtagligt att inse exakt hur mycket pengar det handlar om; deras avdelning skulle kunna stängas helt och hållet, och vi skulle ändå bara ha sparat hälften av vårt beting!

Som extra grädde på moset så här i juletider så fick vi dessutom läsa i lokaltidningen härom veckan att personalen på hela SkaS kommer att vara tvungna att ta semester i tre perioder; juni, juli och augusti. Tänk på saken; vem vill ha semester från första juni, när varken maken/sambon eller vänner är lediga, och barnen inte ens har sommarlov än?! Lika illa blir det för dem som har semester i augusti, eftersom skolan börjar en bit in i augusti, och de flesta arbetsplatsers semestrar är slut för länge sedan- Vem vill då gå omkring själv i sta'n, och bitterljuvt tänka tillbaks på varma semesterdagar tillsammans med familjen?!

Våra chefer kom i alla fall med några positiva nyheter; ingen fast anställd personal på vår klinik kommer att vara tvungen att sluta, utan alla kan vara säkra på att ha kvar sina arbeten under kommande år. De personer som går i pension nästa år kommer också att kunna ersättas med ny personal, även om det inte blir fullt ut i tjänstgöringsgrad. Tack vare att vår ekonomi i dagsläget befinner sig i balans så kommer vi inte att behöva jobba lika hårt som somliga andra för att klara av vårt sparbeting. Jag är dock säker på att det kommer att märkas...

Vilken tur då, att jag har världens bästa arbetskamrater, och aldrig skulle drömma om att byta jobb, tack vare er! <3

Party Lite vernissage

Kategori: Party Lite

Igår var det dags för vernissage av Party Lites nya vinter-/vårkatalog 2012. Det har blivit en riktigt mysig tradition, att gå till Valhall och titta, känna och sniffa på alla nya ljushållare och härliga nya dofter. Tyvärr så vann jag ingenting på lotteriet denna gång, det var väl det enda smolket i glädjebägaren... Jag kan dock förvarna om att det kommer en hel massa underbara nya dofter efter nyår!

   
Vi börjar väl med en härligt julig dukning, som Carita presenterade.

 
Härligt våriga färger :)

   


En hel massa underbara ljus i fantastiska färger och dofter!

   


På detta visningsbord finns några av mina absoluta favoriter; älskar dessa jordiga färger och kryddiga dofter!

Jag har en känsla av att det kommer att bli en fantastisk vår med Party Lite!

Äntligen!!!

Kategori: Det dagliga livet

Läser att SAAB äntligen har begärts i konkurs! Det känns som att det var hög tid; det känns som att de febrilt har försökt rädda ett döende företag oerhört länge nu - Till priset av att de anställda inte har fått lön utan har fått gå till banken och ta lån motsvarande sin lön! Då är det väl dags att inse att det är kört?!

Tomteslaget!

Kategori: Kontaktperson

Idag var det dags för Tomteslaget i Tidaholm; årets höjdpunkt inom handikappbowlingen, och jag var givetvis där med R, som spelade riktigt bra, och fick 419 poäng på tre serier. Det räckte till en andraplats, och vi var båda mycket nöjda med hans insats.

Efter att han hade spelat åkte vi, som traditionen bjuder, till Happy Times och åt pizza till lunch. Helt traditionsenligt så var vi också där en liten stund innan de öppnade, så att vi fick stå utanför och hänga på låste i kylan - För enligt traditionen så är det alltid gråkallt och halv snöstorm när det är dags för Tomteslaget!

Efter lunchen åkte vi tillbaks till bowlinghallen och tittade medan de sista spelade färdigt, och sedan var det dags för adventsfika, lotterier, prisutdelning och julklappar! Inte konstigt att alla ser fram emot Tomteslaget! Jag hade dock inte varit snäll, så jag fick ingen klapp. R gick dock hem med en hel kasse full med saker; storvinst på lotteriet, julklapp och andrapris!

 
Tusen tack, alla eldsjälar som är med och arrangerar denna underbara julfest år efter år!
Och tack R, för en mysig dag!

Adventsmys hos svärmor

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll var vi bjudna till svärmor och hennes man, tillsammans med hela min familj. Det var en supertrevlig kväll, även om jag var lite trött efter att ha jobbat hela dagen...

 
Maja var med oss, och hon ville så klart passa på att gå ut lite. Hon konstaterade dock ganska fort att det inte var lika mysigt när det regnade och var kallt ute; det är bättre på sommaren!

 
Älskar Anette och Dicks underbart genomtänkta inredning!

   
Givetvis blev det lite biljardspel, det roligaste var att min fina farmor glatt gav sig in i spelet; du regerade, farmor!


Farmor slappar lite i baren mellan rundorna :)


Vi passade på att fira fästmannens födelsedag också. Denna fantastiskt fina tårta hade Dick gjort, av tomtarnas årliga julbad :)


Maja, som annars brukar vara lite blyg och hålla sig undan när/om det blir mycket folk, höll sig hela tiden hos oss. Det märktes att hon tyckte att det var mysigt att hälsa på Anette och Dick, och det gjorde vi andra också!

All stars

Kategori: Musik

... om du vill ha ståpäls!

Tack för kaffet

Kategori: Musik


Another match made in heaven...

När ett barn dödar ett barn...

Kategori: Det dagliga livet

Det finns bara offer när ett barn dödar ett barn...

 

Mina tankar går till alla inblandade i tragedin i Ljungby...

Förkylt!

Kategori: Det dagliga livet

Jag var resurs-sköterska på jobbet ikväll, så jag passade på att smita hem tidigare. Sitter nu i soffan med nattlinne och snörvlar, nyser och hostar. Så fort jag reser mig upp får jag yrsel/svindel och hjärtklappning, så jag känner mig inte så pigg, precis..:(Ungefär så här känner jag mig just nu...

Åska, regn och snö?!

Kategori: Det dagliga livet

Inatt har det tydligen varit ett riktigt åsk- och regnoväder, berättade fästmannen för mig. Jag sov dock gott hela natten, och jag tror faktiskt att förkylningen är något bättre idag :)
Konstaterar dock att det fortfarande kommer en rejäl åskknall med jämna mellanrum, och regnet öser ner, ibland blandat med lite snö... Mycket märkligt väder, så här i Luciatider...

Här i Västra Götaland har SMHI utfärdat klass 3-varning för mycket höga vattenflöden, något som är väldigt ovanligt, och inte utfärdas varje år. I år utfärdas det alltså i december...

Grattis älskling!

Kategori: Det dagliga livet

Stort grattis till min käre fästman på födelsedagen!

Johnny Cash och Nina P

Kategori: Musik

Från Dregen är steget inte särskilt långt till Pernilla Andersson Dregen, denna fantastiska talang:Underbart!

Vem kan man lita på?

Kategori: Musik

Det här är musikhistoria!

Att leva med en sjuksköterska - Inget för en man med självhävdelsebehov...

Kategori: Jobbet

Att leva med en sjuksköterska innebär

... att hon aldrig kommer tycka synd om dig när du är förkyld.

... att du aldrig kan säga till henne att du fick klamydia för att du satt ner på krogtoan.

... att du kommer få väcka henne när hon förtvivlat gnyr i sömnen" Nej, 9:2 fick inget dropp, han som knappt åt något. Innan du har vant dig kommer du att säga "Ingen fara älskling, du drömmer" Hon kommer då att fortsätta drömma och vrida sig. Efter ett tag har du lärt dig och säger istället" Älskling, du kopplade en 10% 40/20 och han drack en näringsdryck" Hon kommer då bli nöjd, vända sig om och krypa upp mot dig och viska "Jag älskar dig, men mest av allt älskar jag min kliniska blick".

... att du tror att du ska få en trerätters med tillhörande dryck när hon kommer hem och vill diskutera jobbet
"Pankreatit med sepsis och en cirkulatorisk svikt"

... att hon inte säger att du är duktig när du har lagat bilen, men observerar och berömmer dig för att du är duktig på att tvätta händerna efteråt.

... att dina vackra ögon inte var det första hon såg hos dig, utan dina fina, stickvänliga vener på händerna.

... att hon tycker alvedon är allsmäktigt och botar allt utom cancer och otrohet.... För övrigt så var hennes tatueringar väldigt fina - Det kanske vore nå't??

Har börjat sticka:)

Kategori: Det dagliga livet

dsc00318 (MMS)

Har börjat sticka:)

Julklappsinsamling!

Kategori: Aktuellt

Ni glömmer väl inte att vi just nu håller på att samla in julklappar till Kvinnohuset Skaraborg?

Lämna din julklapp till mig, inslagen och med en lapp där det står vad klappen innehåller eller vilken ålder den lämpar sig för, så att personalen kan lämna den till någon i lämplig ålder. Glöm inte att det även kan vara roligt att få en julklapp även om man är vuxen, särskilt om/när man är på flykt från hela sitt gamla liv...

Föreläsning på Linnéuniversitetet

Kategori: Jobbet

I fredags var det dags för mig och Helena att åka tillbaks till Växjö och Linnéuniversitetet. Vi blev ju ganska snart efter vår magisterexamination tillfrågade om vi ville ha en föreläsning för årets magisterstudenter, och det tackade vi gärna ja till. Ämnet var Kvantitativ forskningsmetodik, med fokus på enkätundersäkningar. Utgångspunkten var givetvis vår egen studie; vi berättade hur vi gjorde, från början till slut, samt vilka hinder och hjälp vi fick på vägen. Utifrån våra egna erfarenheter kunde vi även ge studenterna några tips på vägen, samt förklara några av de krångliga begreppen på ett mer handfast och förhoppningsvis mer lättförståeligt sätt.

Trots att vi med kort varsel fick veta att vi skulle filmas för livesändning till operationsstudenterna i Kalmar (de vågade inte åka till Växjö pga stormvarningarna som gått ut) så tyckte vi att det gick riktigt bra, och vi fick mycket beröm av kursansarig, som var vår examinator när vi tog vår examen.


Tågbyte i Jönköping; ruggigt och gråkallt väder...


Vi valde att åka med Krösatåget, med tanke på stormvarningen och risken för snöoväder. Krösatåget kan man lita på i alla väder, till skillnad från X2000, som har en förmåga att alltid vara försenat till Nässjö...


Det börjar närma sig föreläsnings- och sändningsdags...


Efter föreläsningen tog vi en härlig adventsfika på den mysiga bibliotekscafeterian; vad säga om kanellatte och lussekatt?


Adventspyntat på universitetsområdet.

Sammanfattningsvis så var det en trevlig dag, och trots att resan är ganska lång (4h med tåg) så börjar vi få blodad tand, och gör gärna om det igen!

Bra Gert!

Kategori: Eftertanke

På vägen hem från Falköping så lyssnade jag på Gert Fylking, i Gerts värld på RIX FM. Kvällens tema var intressen och hobbies, och en 20-årig kille som ringde in berättade att hans intresse/hobby var att dricka öl. Gert undrade då om det främst handlade om att dricka mycket öl, eller om han samlade på olika sorter eller något sådant. Svaret blev att hobbyn var att dricka mycket öl, och när Gert då försökte säga åt killen ifråga att dhan borde sluta med det, då det har en mycket negativ baksida blev svaret bara att "Det kan ju vara mysigt på parkbänken en sommardag också!" Gert markerade då mycket skarpt att detta inte var någonting att skämta om, utan förstör livet för mor, syskon, vänner och alla andra i närheten. Gert berättade då att han vet detta av egen personlig erfarenhet, eftersom hans syster söp ihjäl sig.

Bra gjort Gert! Det verkade som att dina egna erfarenheter i ämnet gjorde större intryck på kille än allmänt prat om att det inte är bra att dricka för mycket. Förhoppningsvis så var det just det som behövdes för att ändra hans riskbruk!Alla borde tänka till när det gäller alkohol (och andra droger också, för den delen!); det finns en baksida, som inte alls är rolig, häftig eller glamorös, utan bara skitig, ledsam och deprimerande!

Party Lite visning och snöstorm

Kategori: Det dagliga livet

Ikväll hade jag visning i hemtrakterna, närmare bestämt hos Britt-Inger. Det var inte så många gäster, men vi hade supertrevligt ändå!

Efter visningen tittade jag snabbt in hemma hos mor och far, som håller på att göra om hela sitt kök. Det börjar arta sig, och kommer att bli jättefint!

När jag väl åkte hemåt så hade snön börjat att vina alltmer.


Tittar du riktigt noga så ser du Ållebergs ryttare på kullen...
Ju närmare Skövde jag kom, desto mer snöblandat regn blev det, men jag tror att det kommer att övergå helt i snö här också..:)

Är extra nöjd över att jag och Helena var förutséende och bokade tåg till Växjö imorgon; vi sitter (förhoppningsvis) tryggt och säkert på Krösatåget - Inget X2000 för oss inte!

Vackert!

Kategori: Det dagliga livet

Så här vackert var det hemma hos oss härom dagen!

Nya bottenmärken från klädbutikerna!

Kategori: Debatt

Det var inte många dagar sedan jag skrev om Defa Lucy och Gina Tricot, så man hade ju kunnat tro och hoppas att det skulle vara lugnt på den fronten ett tag; att klädbutikerna skulle ta sitt förnuft till fånga, och ligga lågt när det gäller orealistiska och ouppnåeliga ideal - Men icke!


Ser Du något märkligt på bilderna ovan? - Ja, just det, de har ju samma kropp! Härom avslöjades att H&M använder sig av "modeller" vars kroppar är helt dataanimerade, och att de sedan klistrar på olika ansikten, för variationens skull. Som synes har de även ändrat hud- och hårfärgen, och till och med slängt in en färgad modell, för att vara "politiskt korrekta"...

Det jag reagerar på är inte att "modellen" är onormalt smal, vilket jag har sett att många har skrivit om på olika forum och bloggar. Det jag vänder mig emot är det faktum att hen framställs som att det vore en levande människa, och därmed blir de ideal vi tjejer ska leva upp till ännu mer orealistiska och orimliga; vem kan leva upp till en dataanimation, liksom??? De har ju uppenbarligen inte slängt in några celluliter eller andra "fel", för att göra "modellen" mer realistisk, och varför skulle de? Har man chansen att tillverka en helt perfekt "modell" så tar man väl den?

Nej, skämmes H&M och Gina Tricot!!! Bättre än så här kan ni!


Hjälp ett gäng Skitungar! :)

Kategori: Aktuellt

Emma och Therese är två tjejer som gör ett fantastiskt arbete; de lever och arbetar i Uganda med 14 före detta gatubarn, som de har gett ett helt nytt liv, med nya möjligheter!
Från att ha varit gatubarn, och levt som sådana, så är de nu pigga och levnadsglada killar; titta bara på de "före och efter"-bilder som Emma och Therese har lagt ut på bloggen; ingen kan tvivla på att dessa barn har fått livet åter!

Tyvärr så har de inte funnit några fonder eller liknande som kan hjälpa dem ekonomiskt, utan de är helt beroende av frivilliga donationer. Eftersom jag vet att jag har världens bästa vänner och bekanta så vill jag nu passa på att be er att skänka en liten slant till Emma och Therese Children's project - "Våra skitungar"!

BIDRAG TAS TACKSAMT EMOT PÅ
HANDELSBANKEN CLEARINGNUMMER: 6759 KONTONUMMER: 726 881 732

För donationer från utlandet:
IBAN: SE78 6000 0000 0007 2688 1732 BIC/Nationellt bankid: HANDSESS


Då.


Nu.


Då.


Nu.

Månadskostnader för Emma & Therese Children’s Project – “Våra skitungar”

Hyra: 1728 kr (700 000 Uganda shillings)Löner – 6 anställda: 2838 kr (1 150 000 Uganda shillings).
Skola (Terminsavgifter, skolmaterial, uniformer, speciallärare): 1357 kr (550 000 Uganda shillings).
El & Vatten: 494 kr (200 000 Uganda shillings).
Mat & hushållsartiklar: 6170 kr (2 500 000 Uganda shillings).
Grillkol: 420 kr (170 000 Uganda shillings).
Transport: 494 kr (200 000 Uganda shillings).
Internet/Telefon: 247 kr (100 000 Uganda Shillings).
Nöje: 370 kr (150 000 Uganda shillings).
Övrigt *: 691 kr (280 000 Uganda shillings).

TOTALT: 14 808 KR (6 000 000 Uganda shillings).

(*Sjukvård, medicin, tandläkarbesök, reparationer i huset, kläder, gräsklippning, veckopeng till killarna, lekmaterial, kyrka, kurator etc)

Den första snön 2011

Kategori: Det dagliga livet

Nu snöar det för fullt även här i Skövde! Hoppas att det kan hålla sig runt -3 grader ett tag nu, så att snön får ligga kvar :)

Väntar på snö!

Kategori: Det dagliga livet

Inatt och idag verkar det ha snöat i alla städer här runt omkring, men här är marken fortfarande bar..:( Det är dock kallt, så jag håller tummarna för att det kan komma lite här med, ikväll :)


Snart kommer änglarna att landa...

Kategori: Musik

Sång till Stina

Kategori: Musik

Tack Nanny, för att du visade mig denna underbara låt/video - Den är heeelt underbar, och gjorde min dag! <3

Livad natt!!!

Kategori: Det dagliga livet

Igår kväll hade våra grannar fest. De spelade hög musik fram till kl: 03:00... 
Först spelade de någon form av afrikansk musik med mycket trummor som skallrade i datorn, när jag satt med den i knäet. Fönstren skallrade också, så klart... Strax före 01:00 verkade det tystna, så jag kröp ner i sängen, men nej - De skulle bara byta musik! Nu var det dags för techno/trance med mycket bas, i hög volym...

Det var inte roligt när klockan ringde kl: 06:00, och det var dags att gå till jobbet, kan jag meddela!

10 år och 10 månader...

Kategori: Det dagliga livet

10 år och 10 månader tillsammans med världens bästa pojkvän/fästman!!!

Träff nr 3 i bokcirkeln

Kategori:

Ikväll var det dags för träff nr 3 i vår fina bokcirkel. Vi var hemma hos Malin, och hann med både biljakt, att bli bjudna på barnkalas och gosa med hennes härliga katter under tiden vi var där - Förutom att diskutera våra böcker!

Vi hade till ikväll läst både Fatta Eld och Revolt; del 2 och 3 i serien om Hungerspelen. Vi valde att läsa båda böckerna till ikväll eftersom vi tyckte att den första boken var så jättebra att vi skulle ha svårt att hålla oss från att läsa bok nr 3, när vi alla hade den hemma...

Vi kom dock fram till att serien tappade en aning fart för varje bok; den tredje boken var betydligt segare än de andra två att läsa, kanske för att den var så tydligt politisk; kanske hade det gått lättare om politiken var mer framträdande redan från början, så hade det inte blivit en så markant skillnad?

Vi är dock alla överens om att det är en jättebra serie, som vi verkligen kan rekommendera, och det ska bli spännande att se filmerna!

Vi passade också på att Googla på hur serien kom till, och vilka tankar Suzanne Collins hade när hon skrev böckerna. Vi fick veta att hon fick idén en kväll när hon zappade framför TV:n... På en kanal var det en dokusåpa och på nästa var det krigsscenarior, och då fick hon tanken om att kombinera dessa två i en och samma bok. Hennes far var dessutom soldat i Vietnamkriget, så hon hade fått veta en del om hur det går till i krig, och vad krig kan göra med människor, och de kunskaperna använde hon sig av när hon skrev böckerna.
Vi tycker dessutom att böckerna (främst då den Revolt) är en ganska uppenbar samhällskritik, och tankeväckare om vart världen egentligen är på väg...Nästa träff blir i mitten av Januari, hemma hos Linda, och tills dess ska vi läsa Pandora av Anne Rice, på engelska!

Bazaar på Hattstugan!

Kategori: Det dagliga livet

Hattstugan är en "dagcentral" för personer med olika typer av psykiska funktionshinder, och idag hade de julbazaar dit anhöriga, vänner och bekanta var inbjudna för att se hur de har det om dagarna samt kunna köpa fina julklappar och annat trevligt.


När man kommer in på Hattstugan möts man deras ledord - Något som jag anser att de lever upp till med den äran!

 
Göran bjöd oss på jättegott adventsfika, och lilla farmor vann första pris i lotteriet!


Flera av rummen på Hattstugan var fyllda med en massa fint som brukarna har tillverkat; från dukar till varma mössor och strumpor till fina smycken!

Efter besöket på Hattstugan åkte vi iväg så att farmor kunde köpa sig ett par nya, varma vinterkängor. Efter att vi alla hjälpts åt att titta runt så valde hon ett par som var både varma, snygga och praktiska!