Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Föreläsning på Linnéuniversitetet

Kategori: Jobbet

I fredags var det dags för mig och Helena att åka tillbaks till Växjö och Linnéuniversitetet. Vi blev ju ganska snart efter vår magisterexamination tillfrågade om vi ville ha en föreläsning för årets magisterstudenter, och det tackade vi gärna ja till. Ämnet var Kvantitativ forskningsmetodik, med fokus på enkätundersäkningar. Utgångspunkten var givetvis vår egen studie; vi berättade hur vi gjorde, från början till slut, samt vilka hinder och hjälp vi fick på vägen. Utifrån våra egna erfarenheter kunde vi även ge studenterna några tips på vägen, samt förklara några av de krångliga begreppen på ett mer handfast och förhoppningsvis mer lättförståeligt sätt.

Trots att vi med kort varsel fick veta att vi skulle filmas för livesändning till operationsstudenterna i Kalmar (de vågade inte åka till Växjö pga stormvarningarna som gått ut) så tyckte vi att det gick riktigt bra, och vi fick mycket beröm av kursansarig, som var vår examinator när vi tog vår examen.


Tågbyte i Jönköping; ruggigt och gråkallt väder...


Vi valde att åka med Krösatåget, med tanke på stormvarningen och risken för snöoväder. Krösatåget kan man lita på i alla väder, till skillnad från X2000, som har en förmåga att alltid vara försenat till Nässjö...


Det börjar närma sig föreläsnings- och sändningsdags...


Efter föreläsningen tog vi en härlig adventsfika på den mysiga bibliotekscafeterian; vad säga om kanellatte och lussekatt?


Adventspyntat på universitetsområdet.

Sammanfattningsvis så var det en trevlig dag, och trots att resan är ganska lång (4h med tåg) så börjar vi få blodad tand, och gör gärna om det igen!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: