Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vapenlagar och Open Carry

Kategori: Debatt

Det stora landet i väst upphör aldrig att förvåna mig. En ny trend är tydligen så kallat "open carry", det vill säga att man bär sitt/sina vapen synliga (för det är klart att alla går omkring med ett eller flera vapen- eller..?). Vapenhandlarna har gjort en storsatsning på kvinnor, och börjat tillverka små rosa revolvrar- Som tydligen säljer som smör i solsken!

Amelia pratar med "en helt vanlig amerikansk kvinna", som- så klart har sin rosa Smith&Wesson väl synlig i byxlinningen. Hon kan inte tänka sig något tillfälle då det skulle vara olämpligt att bära vapen- Inte ens på bröllop eller begravningar. Hon tror att det verkar avskräckande att hon bär sitt vapen väl synligt, att ingen skulle våga ge sig på henne eller hennes barn när de ser att hon bär vapen, och således (troligen) kan försvara sig.


-En fin liten väska får du också på köpet..:/

Efter skolskjutningar såsom den i Columbine, och andra liknande händelser så tycker jag som svensk och vapenmotståndare att det vore självklart att man allvarligt borde överväga att skärpa vapenlagarna, och det rejält. I Texas och andra delstater runt om i USA tänker man istället tvärtom; att det krävs fler skjutvapen för att förhindra dödsskjutningar liknande den som skedde på Columbine High school... Hur tänkte de nu???

Varje dag skjuts 80 personer till döds i USA, och en undersökning visade att människor som bär vapen löper ca fem gånger högre risk att bli skjutna och dödade än de som är obeväpnade.Det är bara att återigen konstatera att våld triggar våld, och att somliga blir oerhört provocerade av allt som kan tolkas som någon form av maktdemonstration- jag kan bara föreställa mig hur provocerande dessa människor skulle uppleva det att möta någon med en revolver väl synlig i byxlinningen...

- "Vapenförespråkarna menar att ett beväpnat samhälle är ett tryggt samhälle, men det skulle bara vara sant om folk aldrig drack sig berusade, aldrig blev arga eller fattade dåliga beslut. Men vi är mänskliga och gör misstag. Med vapen riskerar de misstagen att bli dödliga."

Kommentarer

 • Malka säger:

  Helt galet! Är de inte rädda för att råka vådaskjuta sig själva när de har vapnet i byxlinningen?

  2012-03-25 | 11:03:05
  Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com
 • Maritha säger:

  - Det skulle jag vara! Skulle aldrig våga ha det där (skulle iofs aldrig bära vapen överhuvud taget, men definitivt inte där)!

  2012-03-25 | 15:57:30
  Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: